מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגני כיליה מורחביםאירית29/05/2008
שלום רב אני נמצאת בסוף שבוע 31 שלהריון וכבר מתחילת ההריון התגלו אגני כיליה מורחבים. בשבוע 24 לאחר בבדיקת אקו לב עובר היה חשד לVSD ןהופנתי ליעוץ גנטי שם הומלץ לעשות בדיקת מי שפיר בשבוע 31,32 . העובר ממין זכר ובבדיקה האחרונה השבוע אגן כיליה ימיני 10 מ"מ אין הרחבת גביעים ופרנכחמה שמורה 8.7 מ"מ . אגן כיליה שמאלי 9.6 מ"מ אין הרחבה של גביעים ופרנכימה שמוראה 6.3 מ"מ. בבדיקה חוזרת של אקו לב לא נמצאה עדות ל VSD. האם לפי הממצאים הנ"ל יש צורך בבדיקת מי שפיר או FISH ? ואם כן איזו בדיקה ממולצת יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליה מורחבים
ד''ר ראובן שרוני30/05/2008בהרחבה משמעותית של אגני כליה יש לשלול בין השאר בעיה כרומוזומלית אף שזו אינה ההסתמנות הקלאסית
בדיקור בשבוע 32 יש לשקול את ה"מחיר" של סיכון ללידה מוקדמת שודאי עבר דיוןן בעת היעוץ הגנטי.
בדיקת פיש אינה במקום מי שפיר אלא בנוסף,
אם נעשה דיקור בשבוע כה מתקדם יש מקום לבדיקת פיש על מנת לקבל בהקדם תוצאה ולו חלקית. יש לקבל יעוץ גנטי מפורט כדי להחליט האם ומה לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני ביוץלולי29/05/2008
שלום
המחזורים האחרונים שלי ב4 החודשים האחרונים היו : 31,31,29,28 הממוצע הוא 29 יום או 30 יום
יש סיכוי שהביוץ היה אחרי 18 יום ז"א ביוץ די מאוחר ? יכול להיות דבר כזה ? כי לפי אולטרסאונד הביוץ היה ביום ה18 למרות שהמחזורים שלי די סדירים והם נעים בין ה28 ל31. האם אפשר להסתמך על US בעניים עצומות ? האם יכול להיות תווך סטיה של שבועיים?
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` ישראל מייזנר29/05/2008בהחלט יכול להיות שהביוץ ביום ה 18. הביוץ מופיע בד"כ כ 14 יום לפני וסת שאמורה להגיע. סטייה של שבועים אינה הגיונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתנטע29/05/2008
נקבע לי תור לסקירה מאוחרת, ובמועד המיועד אני אהיה בשבוע 21.3
האם זה לא מוקדם מידיי לבצע את הסקירה? האם ניתן יהיה לבדוק את כל הפרמטרים הרלבנטיים בצורה מקיפה ויסודית בשלב זה?
יש לציין כי את הסקירה המוקדמת עשיתי בשבוע 15.1
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע
פרופ` ישראל מייזנר29/05/2008ניתן לבצע סקירה מאוחרת בין 20-24 שבועות. הזמן שנקבע לך בהחלט תואם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילוש28/05/2008
שלום לרופאים
אני בהריון עם תאומים עם שני בנים!!! יש דבר שמטריד אותי כל פעם שאני עושה אולטרסאונד...
איך ממספרים את העוברים? תמיד רשום לי עובר מספר אחד ואת הנתונים שלו ועובר מספר שניים את הנתונים.... את השקיפות והסקירות לא עשיתי אצל אותם רופאים, אז איך אני יכולה לדעת שעובר מספר אחד אצל משהו מסויים הוא אותו עובר מספר אחד אצל אחר.... הריי בכל בדיקה אני מקבלת עוד ועוד נתונים אבל חשוב שאני אדע למי זה מתייחס מהם! האם יש מספור מוסכם כמו למשל העובר שקרוב לנרתיק הוא מספר אחד והעליון הוא השני?
דבר נוסף שרציתי לשאול הוא האם שקי ההרון זזים או שתזוזת העוברים היא בטוח השקים שמיקומם קבוע בעצם? כלומר האם מי שהיה העובר התחתון יותר ישאר כזה ומי שהיה עליון ישאר כזה?
תודה וסליחה על מורכבות השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
פרופ' מייזנר28/05/2008תמיד צריך לתאר כל עובר או ע"י מיקומו ברחם, או על ידי מינו (במינים שונים). רק בתיאור מדויק שלו, יודעים באיזה עובר מדובר (עליון או תחתון, מוביל, ימני או שמאלי וכד').
העוברים יכולים להסתובב ולשנות כיוונים, אך רק באותו שק הריון בו הם נמצאים. השק ההריוני אינו משנה מיקומו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות ושאלות בנושא זמני בדיקותיעל28/05/2008
אני גרה בחו"ל, והבדיקות הסטנדרטיות פה מאד שונות מאשר בארץ.
רב הנשים מבצעות רק אולטרסאונד אחד (!), שמוצע להן בשבוע 18.
שקיפות עורפית מוצעת רק מגיל 38 ולנשים בסיכון.
השאלות נוגעות לסקירה המוקדמת והמאוחרת.
ידוע לי שבארץ מבצעים סקירה ראשונה בין שבוע 14-17. האם ניתן לבצע סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 12, או שזה בכל מקרה מוקדם מדי?
ובנוגע לסקירה המורחבת, שנדמה לי שמבוצעת בארץ בשבועות 21-24 (?). האם ניתן לבצע בשבוע 18, או שזה מוקדם מדי כדי לגלות חלק מהדברים שנבדקים?
בדיקת מי שפיר (שגם אותה מציעים פה רק מגיל 38 או לנשים בסיכון), מבצעים פה עם תום 15 שבועות. זה לא מוקדם מדי? האם יש יתרונות או חסרונות לדיקור מי שפיר מוקדם או מאוחר יותר?
אודה לתשובה שתעזור לי להחליט אילו בדיקות לבצע באופן פרטי, ואולי אף להגיע לארץ לצורך זה.
(מתנצלת באותה הזדמנות על הבלבול עם הכינוי בשאלות קודמות שלי... החלפתי כינוי בשאלה על גודל עובר בשבוע 7, כדי לא לצאת נודניקית אחרי השרשור הראשון, ויצאתי מתחזה.... אוף...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיתוי ביצוע בדיקות האולטרסאונד
ד``ר רון ברדין28/05/2008יעל לילה טוב
אכן שאלות במקום
1.סקירת מערכות עובר לא מבצעים ב 12 שבועות. בודדים הרופאים המבצעים סקירה ב 13 שבועות אך לרוב עיתוי ביצוע הסקירה 14-16ש'
2.סקירה מאוחרת מבוצעת ב22-24ש'. נכון הוא שבדיקה ב 18ש' היא "לא פה ולא שם" . מוקדמת מדי לסקירה מאוחרת ומאוחרת לסקירה מוקדמת
3.ביצוע דיקור מי שפיר ב15+ ש' לא כל כך מקובל כאן. אמנם ייתרון אפשרי הוא גילוי מוקדם יותר למקרה לא תקין וסיום הריון בשלב מוקדם אך המיגבלה לא פעם העדר מספיק תאים במי השפיר לבדיקה המעבדתית של הכרומוסומים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. האם ניתן לאתר
יעל29/05/2008בסקירה הראשונה בעיות שיהיה קשה יותר לאתר בסקירה המאוחרת?
או במלים אחרות -
האם יש צורך ממשי בשתי הסקירות,
ואם יהיה עלי לבחור בין שתי הסקירות, על איזו לא כדאי לותר בכל מקרה?
(שקיפות עורפית ודיקור מי שפיר אעשה בכל מקרה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה ומוסיפה שאלה על US
יעל03/06/2008האם בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 11 פלוס 2 היא בעייתית, בהתחשב בכך שתמיד יש אפשרות לכך שתאריך הביוץ לא מדוייק לגמרי? אין לי אפשרות לבצע את הבדיקה במועד אחר, ואני תוהה עד כמה מוטות תהיינה התוצאות במידה והביוץ היה למשל יומיים-שלושה מאוחר ממה שאני חושבת.
מה הערך של בדיקת שקיפות עורפית ללא בדיקות הדם הנלוות?
כמו כן אודה לתשובה על שאלותי הקודמות - כלומר חוות דעת בנוגע לאיזו סקירה הכי חשובה, באם יש צורך לבחור רק אחת.
תודה מראש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין03/06/2008לביצוע שקיפות עורפית יש כללים. אם גודל העובר קטן מ 45 ממ לא ניתן לבצע הבדיקה . לכן אם בבדיקה מתברר שהעובר קטן מהמשוער יש לדחות הבדיקה במס' ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מוקדמת מול מאוחרת
ד``ר רון ברדין03/06/2008יעל
יתרונה של הסקירה המוקדמת הוא כמובן ביכולת לגילוי מוקדם של מומים וקבלת החלטה בשלב מוקדם לגבי המשך ההריון ..
חשיבותה של הסקירה המאוחרת מעבר לסקירה חוזרת על מערכות העובר השונות גם אם ניצפו תקינות בסקירה מוקדמת הוא בכך ש 1. חלק ממרכיבי המח של העובר משלים התפתחות לקראת 20 שבועות כך שלא ניתן עדיין לראות בסקירה מוקדמת בעוד שהמאוחרת היא העיתוי לכך . 2. ישנם מומים להם קוראים "מומים מתפתחים" כגון הרחבת חדרי מח או הרחבת אגני כלייה שלא היו בסקירה מוקדמת ומופיעים במאוחרת . ואלה רק דוגמאות ספורות
לסיכום סקירה אחת איננה תחליף לשנייה ואת נישארת עם קבלת ההחלטה בידייך!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות
יעל03/06/2008אין ספק שחוקי המדינה שאני גרה בה מקשים מאד על חיי ההריוניות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvמורן28/05/2008
שלום,
הנני בת 28 הריון שלישי כאשר הראשון הסתיים בהפלה טבעית, כחלק מבדיקות השיגרה שלך אותי רופא הנשים לבצע בדיקה של cmv igg ו- cmv igm משום מה התוצאה של הבדיקה השניה לא נשלחה אליי למרות שביצעתי אותה פעמיים.
לשאלתי אני בשבוע 18 אחרי שקיפות וסקירה ראשונה באם ה cmv igm היה חיובי הדבר היה מתבטא על גבי העוברית באחת מהבדיקות הללו?
רצוי לציין כי בהריון השני יצא שלילי ובהריון הנוכחי ה cmv igg יצא חיובי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
פרופ' מייזנר28/05/2008וירוס ה CMV אינו גורם למומים מולדים הניתנים לזיהוי בשבועות בהם נבדקת. הסימנים מופיעים לקרת סוף השליש השני להריון. חשוב לבצע בדיקה לגדילת העובר בזמן בו מבוצעת סקירת המערכות השנייה. לעיתים הפרעת גדילה היא הביטוי הראשוני לפגיעה עוברית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, אני בשבוע ה-20 ורציתי לשאולאתי טל27/05/2008
האם טבילה במרחצאות (חמת גדר,חמי געש) מזיק לעובר\לי , או שאין השפעה
בשלב זה של ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחצה במרחצאות בהריון
ד``ר רון ברדין27/05/2008אתי שלום
טבילה חד פעמית במרחצאות כנראה שאין לה כל השפעה מזיקה על העובר אך ככלל לא מומלץ להתחיל בהריון פעולות שונות להן לא היית רגילה קודם .אני מניח שאת לא מתכוננת על בסיס קבוע לשהות במרחצאות ולכן טבילה סימלית לא בעייתית אך לדעתי לא רצוי לבחון ההשפעות דווקא בהריון....... עיקר ההשפעה יכולה להופיע דווקא אצלך (תחושת עילפון וסחרחורת מהחום ) ומסיבה זו הייתי נמנע.
בילוי נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפירליאת27/05/2008
אני בשבוע 37+4 ,בהערכת משקל העובר שוקל 3099 גרם,כמות מי שפיר -ריבוי קל (afi 21 ס"מ).קראתי שריבוי מי שפיר זה מסוכן,האם יש סיבה לדאגה?האם גודל העובר גדול מידי?
יש לציין שהעמסת סוכר בשליש שני הייתה תקינה,בסקירת מערכות נצפה מוקד אקוגני אך אקולב עובר יצא תקין ונאמר לי שהנקודה נעלמה
שאר מדדי העובר שעשיתי היום:
92 מ"מ -bpd (מתאים ל 38+0)
329 מ"מ-hc (מתאים ל36+6)
336 מ"מ-ac (מתאים ל37+5)
70 מ"מ-fl (מתאים ל35+4)
יחס ראש/בטן-97.יחס ירך/בטן-20.
האם זה תקין שיש הבדלים כאלה ,הראש גדול והירך קצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר
ד``ר רון ברדין27/05/2008ליאת שלום
1. כמות מי השפיר עדיין בתחום הנורמה ולא ניתן להגדירה כריבוי! .
2. מוגזם להתייחס לריבוי מי שפיר כמסוכן . תלוי מידת הריבוי כלומר כמות מים והסיבה לריבוי
3. סקירות תקינות , אקו לב עובר תקין והעמסת סוכר תקינה כבר יכולים להוריד מאוד מחששותייך לגבי המשמעות.
4 המשקל של 3099 בשבוע הריון שלך בהחלט איננו עובר גדול לשבוע
5. לגבי אורך הירך והפער של שבועיים עלייך לבדוק עם רופא מטפל האם גם בבדיקות קודמות קיים הפער כמו כן אורך הירך לשבוע באחוזון תקין בהחלט!
בהצלחה בלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר ביוכימי טרימסטר 1ליאורה27/05/2008
שלום רב לרופאים יקרים.אני בשבועה 8+3.רציתי לברר מתי עדיף לעשות בדיקת שקיפות עורפית ובדיקה סקר ביוכימי טרימסטר 1?הבנתי שיש תוצאות משוכללות של שתי הבדיקות.אז מבצעים את בדיקת הדם בסמוך לבדיקת שקיפות עורפית?אשמח לקבל הסבר.בתודה מראש.ליאורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיתוי שקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין27/05/2008ליאורה שלום רב!
עיתוי ביצוע בדיקת שקיפות עורפית הוא בסביבות 12 ל 12+3 שבועות. בדיקת סקר ביוכימי טרימסטר ראשון מתבצעת בסמיכות לבדיקת השקיפות עורפית (-יום יומיים אחרי או לפני)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאורה28/05/2008תודה רבה.דוקטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידות במסתם של הלבמורן27/05/2008
שלום שמי מורן, אני בת 28 הריון שלישי כאשר הראשון הסתיים בהפלה טבעית והשני מוצלח מאוד, כעת אני בשבוע 18 אין לי עדיין את התבחין המרובע של מעבדות זר.
שקיפות עורפית בשבוע 12 תקינה 0.9 מ"מ הסיכון לדאון משוקלל הינו 1:6900 ולפי גיל בלבד 1:1250 (לערך).
בשבוע 15+2 עשיתי סקירה ראשונה אשר יצאה תקינה פרט לממצא בודד של מוקד אקוני בחדר שמאל של הלב אשר לפי דברי הרופא יש מחקרים המעלים את הסיכוי לדאון בשל ממצא זה.
אני ממש מוטרדת מעצם ההבחנה אשמח לקבל את תגובתך בנושא.
תודה רבה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני בלב.
ד``ר רון ברדין27/05/2008מורן שלום
1. אין ספק שסיכון הרקע שלך לעובר עם תסמונת דאון נמוכה מאוד נוכח בדיקת שקיפות עורפית טובה כל כך
2. מוקד אקוגני בלב , מוכר מאוד בספרות הרפואית שלנו. מדובר בהתעבות קלה של המיתר המחזיק המסתם ולא של המסתם עצמו. דעות שונות יש לגבי משמעותו כסמן לתסמונת דאון. יותר ויותר מקובל היום שכאשר סקירת המערכות תקינה לגמרי המשקל של מימצא זה שולי אם בכלל קיימת משמעות. זה נכון לאשה הרה שכל הנתונים הבסיסיים מצביעים על סיכון נמוך לתסמונת דאון ואין כל מימצא אחר. כמו כן מימצא זה לא מבטא מום בלב.
3. בכל מיקרה הייתי ממליץ לך להשלמת המידע לפנות לייעוץ גנטי מסודר אם כי רוח הדברים להערכתי לא תהייה שונה מזו לעיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מורחבתפאני27/05/2008
שלום רב
אתמול שבסוף הבדיקה שהייתה טובה בכללי,הרופא אמר שקיים הפרש מאד רציני לגיל ההריון ולגודל העבור - פיגור של 10 ימים.
הנסיכה שוקלת רק 418 גרם, בשבוע 22/5.
כששאלתי האם זה חומר, ענה - שיכול להיות שזה מאד חמור ולא הסביר כלל :-(
אמר שרופאת נשים שלי צריכה לתת לי הסבר בהשווה לסקירה ראשונה... התור עוד 10 ימים, מה אני עושה ?
האם כדאי לעשות סקירה נוספת פרטית ? (חלבון עוברי יצא תקין,מי שפיר לא עשיתי)
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עובר קטן בסקירה
ד``ר רון ברדין27/05/2008פאני שלום
לא ניתן להתייחס מיקצועית לגבי הנתונים והאירועים כפי שציינת. לפני הוצאה כספית נוספת רצוי לבדוק ולהבין הדברים. זכותך המלאה לבקש הסבר לאחר הבדיקה מהרופא שביצע הבדיקה ובמיוחד אם עשית זאת באופן פרטי!
אם עדיין אינך "שקטה" להחלטתך אם לבצע סקירה נוספת או לא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה
יונתן12/01/2009שלום חזרנו מסקירה מורחבת וגם אצלנו אובחן כי גיל העובר הוא שבוע מתחת לצפוי (סקירה באופן פרטי). הסקירה בוצעה בגיל 22 שבועות + 1 יום מוסת אחרונה, גיל העובר לפי הסקירה - 21 יום+2ימים. עד עתה גיל העובר לפי מדידה תאם את הגיל מהוסת האחרונה (כולל המדידה בסקירה מוקדמת). לא ביצענו מי שפיר, תוצאות תבחין מרובע 1:20000. מה הסיכונים? האם הסכון הוא תסמונת דאון בלבד או שישנם סיכונים נוספים, ובפרט, סיכונים שמי שפיר לא יכולים לאבחן? אודה לתשובה דחופה יונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה הקודמת
יונתן13/01/2009אציין כי עדיין ניתן לבצע בדיקת מי שפיר (אם כי ההעדפה שלנו היא לא לבצע אם לא עלה ממצא חריגך), ולכן התשובה דחופה - כי "חלון ההזדמנויות" מצומצם. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר רון ברדין14/01/2009יונתן , ראה תשובתי לעיל . שוב פער זה כשלעצמו איננו אינדיקציה לדיקור מי שפיר. יש להעלות השאלה בנוכחות מימצאים נוספים או העמקת הפער.
שוב בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפער שבוע בגיל הריון
ד``ר רון ברדין14/01/2009יונתן שלום רב
ראשית פער של שבוע הוא לא פער גדול ומען " הליכה בשוליים בטוחים" נכון יהיה לבצע הערכת גדילה עוד כשבועיים ולראות שהפער לא גדל ושהעובר מתקדם בקצב גדילה תקין.
לגבי הסיכון לתסמונת דאון אין פער זה משנה הסיכון המצטבר עד עתה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבושה
אורית14/01/2009מבינה את תגובתך המודאגת גם אני לא קיבלתי תשובות מרופא שעשה לי גם את שקיפות העורפית וגם את הסקירה הראשונה (דרך קופת חולים ... שניהם יצאו תשובות יחסית לא טובות) והוא לא אמר כלום רק פתר את עצמו שהרופאה שלי תסביר לי הכל.....לכן פניתי לרפואה הפרטית עולה הרבה שווה הרבה. לצערי זה מה שקורה היום מי שאין לו כסף עדיף לו.....בהצלחה בשורות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי בעייה דומה
שלי14/01/2009בסקירה רגילה שנערכה לפני כשלושה שבועות התאים גודל העובר לגיל ההריון. בסקירה מורחבת שנערכה אתמול נמצא פער של חמישה ימים 22+1 במקום 22+6. אני יודעת שזה בטווח הנורמאלי אבל האם הדבר יכול להעיד על תחילתה של מגמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפער בהערכת גדילת עובר
ד``ר רון ברדין14/01/2009מאיה יקרה
פער זה בהחלט נחשב בתחום הנורמה וכפי שציינת זה ידוע לך. לכן במידה וסקירות תקינות ובדיקות אחרות תקינות עד עתה ממליץ לך להוריד ממיפלס הדאגות ולהנות מההריון . בבדיקת הערכת גדילה הבאה את מוזמנת לשאול שוב בהתאם לתוצאות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערתה של אורית נכונה
יונתן14/01/2009גם אנחנו - כשציינו בפני הרופא שבבדיקות הקודמות, הערכת הגיל תאמה די במדויק את גיל ההריון, הוא לא ביצע בדיקה נוספת כדי לתת הערכה טובה יותר ולהוציא אותנו מהבדיקה עם הרגשה טובה, אלא רק אמר שזה מה שהוא מדד ואין לו שום מושג מהן ההשכלות - והמליץ שנשאל את הרופא המטפל שלנו.... רופא צריך להיות גם בן-אדם.. יש כאלו שאולי שכחו את זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יסטה צווארית לפרופ' מייזנרטל26/05/2008
פרופ' מייזנר שלום
אני בשבוע ה19 להריוני. בסקירה המוקדמת נצפתנ ציסטה צווארית חד צדדית משמאל בגודל 2.2*4.5 מ"מ. האם זה מסוכן ?מה אתה ממליץ לעשות ? אני בלחץ נוראי, האם מי שפיר במקרה זה יעזרו?אנא עזרתך והכוונתך.
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה צוארית
פרופ' מייזנר27/05/2008ציסטה צוארית נחשבה בעבר כאחד הסמנים לחשד לתסמונת דאון. היום אנו יודעים שזה כנראה ממצא פיסיולוגי כחלק מהתפתחות מערכת הלימפה בעובר. אעפ"כ, המכונים הגנטים מתייחסים לממצא כסמן "רך" לתסמונת דאון, ובנוכחות סמן נוסף, ממליצים על דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקל עובר גדול לגיל ההריוןלולי26/05/2008
שלום
אני נמצאת בשבוע 39 + 3 להריון.
בשבוע 35 ביצעתי הערכת משקל והמדדים היו:
BPD -
91 מ"מ מתאים ללשבוע 37
HC - 342 מ"מ מתאים ל38.5
מתאים לשבוע NA
AB CIR 328 מ"מ מתאים ל36.6
FL 328 מ"מ מתאים ל35
גיל הריון עפ"י US 37.3
משקל יילוד 3022.3
העמסת סוכר בשבוע 24 : 96
עכשיו שאני כבר בשבוע 39 + 3 ואין לידה באופק אני די מבולבלת מאחר והמשקל גבוה והראש מאוד גדול . אין צורך לבצע שוב הערכת משקל? האם המשקל הוא בסדר ? יש צורך לעשות ניתוח קיסרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל
פרופ' מייזנר27/05/2008בהחלט רצוי לחזור עלהערכת המשקל. אין לי ספק, כי גם אם לא תיעשה טרם הלידה, עם הגיעך לחדר הלידה, ייבדק המשקל ויוערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עובר שבוע 7יעל26/05/2008
האם 9 מ"מ זה גודל עובר תקין לשבוע 7 + יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRL
פרופ' מייזנר28/05/2008מדיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידת עובר
פרופ' מייזנר28/05/2008אורך עובר של 9 מ"מ מתאים לכ 7 שב' הריון (6.9 למען הדיוק).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתעדי26/05/2008
לרופאים שלום רב,
אני כרגע בשבוע 19 , הומלץ לי לעשות סקירה מאוחרת בשבוע 24 מכיוון שאז אפשר לראות יותר מומים שנוצרים בשלב זה.
מצד שני נאמר לי שאם חס וחלילה מגלים בעיה בשבוע 24 שבגללה צריך להפסיק את ההריון זה מאוחר מדי בשביל הוועדה להפסקת הריון.
האם אפשרי לעשות בשבוע 24?
מה הכי מומלץ?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת
פרופ' מייזנר28/05/2008הזמן המומלץ סביב שבוע 22-23. אם יש ממצא פתולוגי ביותר - עדין יש מרווח של שבוע לפעול בועדה עליונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)