מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע 7 בלי בחילותמיכל20/03/2014
אני בשבוע 7 + 3 עוד לא עשיתי אולטרסאונד בגלל שהיה לי מחזורים לא סדירים ויכול להיות שעוד לא 7 שבועות אבל 2 הריונות היו לי בחילות קשות ולקחתי זופרן וכרגע אני עדיין מרגישה טוב רק עייפות.
לפני שבועיים וחצי בטא 68 יום שלישי ויום ראשון לפני כשבועיים 963.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 7 בלי בחילות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר31/03/2014לא ברור מה השאלה. טוב שהבחילות עוד לא הגיעו, ונקווה שלא יגיעו וההריון יהיה תקין. לא חובה להקיא בכ הריון. ודאי שהעובר תקין עם דופק, ונקווה רק לטוב גם בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישוב הריוןלודמילה13/03/2014
שלום,אני לאחר החזרת עובר ב15.01.14,ווסת אחרונה היתה ב27.12.13,כל רופא אחר מחשב לי גיל הריון אחרת,אני לפי החזרה בשבוע8,לפי US וחישוב של רופאים אני ב10.1,איך לדעת בוודאות,כי חשוב לי כדי לבצע כל הבדיקות הדרושות גיל הריון מדויק,תודה רבה על תגובה,שאלה שניה אני במשך שבוע אחרון עם חום37.2-37.5,לא יודעים מה סיבה,לפני שבועיים היתי חולה,טופלתי במוקסיפן,האם יש סכנה לעובר,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישוב הריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/03/2014את גיל ההריון, חשבי לפי מועד ההחזרה.
למיטב ידיעתי, חום נמוך כזה לא צריך להיות בעייתי. בכל מקרה, כדאי לבדוק את וירוס ה CMV במידה ואינך מחוסנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ARSA כממצאעידן11/03/2014
שלום,
בת 32 בהריון שבוע 15+2 , לאחר IVF PGD עבור X שביר.
בסקירת מערכות התגלה ARSA , כל שאר הבדיקה תקינה ללא ממצאים.
מה המשמעות? והאם יש סיכון מוגבר מאוד לתסמונת דאון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ARSA כממצא - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר12/03/2014לפי הספרות, יכול להיות סיכון יתר לתסמונת דאון, ויש מקום לשקול דיקור מי שפיר או בדיקת דם ל NIPT (לשלילת תסמונת דאון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Amniotic bandשירה11/03/2014
שלום רב, שבוע 17 +4, נמצא Amniotic band, הומלץ על מעקב פעם בכמה שבועות..
אשמח להבין עד כמה ישנה סכנה לעובר ומה ניתן לעשות על מנת למנוע פגיעה כלשהי..
האם זה יכול להיספג בגוף ולהיעלם מעצמו? האם זה מצריך לידה בניתוח קיסרי במידה ולא ייעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Amniotic band - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר12/03/2014Amniotic band הינו ממצא הדורש קודם כל אבחנה מדוייקת, והבדלה מהידבקויות עבות המופיעות לעיתים ברחם. בהנחה שהאבחנה נכונה, יש לבדוק את עובר ביסודיות ולראות שההידבקויות לא נכרכות סביב אברי העובר, בעיקר הגפיים. המעקב צריך להיות לפחות דו שבועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAmniotic band
שירה13/03/2014תודה רבה על המענה, יום מקסים ובריא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל בשבוע 32אלונה04/03/2014
שלום רב, אני בת 30 בהריון שני שבוע 32. אתמול עשיתי הערכת משקל ואשמח לשמוע חוו"ד נוספת.
באופן כללי, לאורך כל ההריון החל משבוע 23 (סקירה שנייה) נמצא שהעוברית גדולה בכשבועיים מגיל ההריון בפועל.
בשל כך אף ביצעתי העמסת סוכר של 100 שיצאה תקינה.
להלן הממצאים מהבדיקה שנערכה אתמול:
עובר במצג עכוז, כמות מים תקינה, BPP 8/8
BPD- 34+4
HC- 36+2
AC- 35+3
FL- 31+2
הערכת משקל- 2400 ג'.
לטענת הרופא שלי אין סיבה לדאגה, מאחר שכל הבדיקות עד כה (שקיפות+סקירות+חלבון עוברי+העמסת סוכר 100) יצאו תקינות.
חשוב לציין, שגם בהריון הקודם נמצא שהעוברית גדולה והעריכו כי תוולד כמעט 4 ק"ג ,אך בסופו של דבר, היא נולדה בלידה רגילה במשקל 3250 ג'.
האם לעניות דעתך אכן מדובר בממצאים בגדר הנורמה? שנית, העוברית במצג עכוז, לאחר שבשבוע שעבר הייתה הפוכה (מנח ראש).
מה הסיכוי שעוד תספיק להתהפך עד הלידה?
מצטערת מראש על אורך ההודעה, ממש חשוב לי לשמוע חוו"ד נוספת.
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל בשבוע 32 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר05/03/2014אנו נתקלים מידי פעם בבדיקות שאינן תואמות לטבלות המוכרות של גדילת עובר ברחם,והדבר אינו שולל עובר בריא לחלוטין. יש לשלול תסמונות של גדילת יתר ברחם, ולכן נדרש ייעוץ גנטי. לגבי מצג העכוז העובר יכול עדיין לשנות את תנוחתו,וכולנו ראינו שינויי מצג עד ללידה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאדוה02/03/2014
שלום
סקירת מערכות מוקדמת הראתה 3 ממצאים רכים: מעי אקוגני, אגן כליה מורחב ופמור קצר.
הבנתי ששלושתם מעלים סיכון לתסמונת דאון או אחרות.
האם הימצאות 3 סמנים רכים היא דבר שכיח? מה הסיכוי שבכל זאת העובר בריא??
לחוצה מאודדדדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר05/03/2014המצאות סמנים אלו די שכיחה. רב הסיכויים שהעובר תקין. זהו הניסיון של כולם לגבי המרקרים הללו. בכל מקרה דיקור מי שפיר הינו נדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 32+2 מצג עכוזשני יוסף01/03/2014
שלום
בהערכת משקל נאמר לי שהעוברית במנח אלכסון, מצג עכוז. 1900גרם
מה השכיחות של מצג עכוז בשבוע זה?
מה הסיכוי שהיא תתהפך?
והאם זה מעיד חלילה על פגם אצלי ברחם או אצלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 32+2 מצג עכוז - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/03/2014מצג עכוז מהווה כ 3.5% מכלל הלידות. רב העוברים מקבעים את מצג הלידה עד שבוע 34 להריון. כמובן שאין מסמרות בנידון. קשה לקבוע מה הסיבה שהעובר במצג עכוז בזמן ההריון, אלא אם קיימים מומי רחם גדולים וידועים, או שרירנים גדולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 32+2 מצג עכוז - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/03/2014מצג עכוז מהווה כ 3.5% מכלל הלידות. רב העוברים מקבעים את מצג הלידה עד שבוע 34 להריון. כמובן שאין מסמרות בנידון. קשה לקבוע מה הסיבה שהעובר במצג עכוז בזמן ההריון, אלא אם קיימים מומי רחם גדולים וידועים, או שרירנים גדולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר מייזנר - מי שפיראני25/02/2014
האם אתה עדיין מבצע מי שפיר באסותא דרך מכבי? איך קובעים תור?
בהריון הקודם עשיתי אצלך מי שפיר באסותא פ"ת בעקבות ממצא חריג בחלבון העוברי, הבנתי שכבר סגרו בפ"ת. הפעם אני מעל גיל 35 האם אתה עדיין מבצע ואיפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ריבוי קל של מי שפירמעיין24/02/2014
שלום רב,
שבוע 30+2, הריון IVF.
לאורך כל ההריון כמות מי השפיר הייתה תקינה.
סקירות תקינות לחלוטין, למעט מוקד אקוגוני בלב.
בוצע אקו לב תקין.
העמסת סוכר של 50ג' הייתה גבולית לכן ביצעתי גם העמסה של 100 שיצאה תקינה.
בדיקת דם מטרניטי של פרונטו דיאגנוסטיק תקינה.
היום נמדדה כמות מי שפיר של 26.
מדדי העובר התאימו ברובם לשבוע 31.
הרופאה אמרה שמדובר בריבוי קל ולא עושים עם זה כלום.
האם יש חשש לדאגה?
האם יכולה להיות סטייה במדידה כפי שיש במדידות העובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי קל של מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/02/2014ריבוי קל של מי שפיר,כאשר כל בדיקות האולטראסאונד כולל סקירות היו תקינות - הינו בדרך כלל ממצא ללא משמעות. אם סקירות המערכות היו תקינות, קל וחומר אם גם בוצע דיקור מי שפיר- אלו גורמים המוסיפים ביטחון כי הממצא הינו שולי. אם זאת, מטעמי זהירות, יש מקום לביצוע אולטראסאונד לשלילת ממצא חריג כמו למשל חסימה במע' העיכול העלולה להתפתח מעבר לשלב הסקירה האחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעל גיל 35אני24/02/2014
קיבלתי הפניות ממזכירת רופא הנשים לבדיקות דם. ולאולטראסאונד להריון צעיר שנאמר לי לבצע בשבוע 8, עוד לא נפגשתי עם הרופא ונקבע לי תור לשבוע 9. האם עלי לבצע את כל הבדיקות (שקיפות עורפית, סקירת מערכות בדיקות דם למיניהם) כמו ההריון הראשון או כיום בגלל שאני מעל גיל 35 ואמורה לבצע דיקור מי שפיר האם מדלגים על חלק מבדיקות?
חוץ ממי שפיר האם יש עוד בדיקות נוספות שצריך לבצע בגלל הגיל?
כמה זמן מראש צריך לקבוע תור למי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מעל גיל 35 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/02/2014דין הריון זה כדין כל הריון אחר. לכן, עלייך לבצע את כל הבדיקות, כולל בדיקות גנטיות חדשות.
לביקור מי שפיר קטעי תור מהר ככל האפשר, שכן התורים לבדיקה זו בדרך כלל ארוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה הריוןשני21/02/2014
שלום, אני בת 46, לפני כ 6 חודשים בערך נבדקתי אצל רופא נשים ונמצאו אצלי ברחם 2 מיומות תת סירוזיות, האחד: 8.23 על 7.86 ס"מ והשני: 6.67 על 5.12 ס"מ. אתמול עשיתי בדיקה במכון us והממצאים הם: גודל הרחם : (מ"מ)90x86x152 רקמת רחם: שרירני הודגמו שתי מיומות, אחת צוארית בגודל: 52x63 מ"מ והשניה תוך דופנית תופסת כמעט את כל הרחם ומסתירה את רירית הרחם בגודל 93x66 מ"מ, רירית הרחם: מוסתרת ע"י המיומה שברחם, הטכנאית אמרה לי שיש לי ביוץ, שאלה: האם אני יכולה להיכנס להריון ולא יהיה נזק לי ולעובר? תודהרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה הריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר23/02/2014שיר שלום,
הבעייה בפריון הינה תחום התמחות שונה משלי. אנא פני לפורום פריון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העובר בשבוע 16סטודנטית20/02/2014
שלום,
אנחנו נמצאים בתהליך פונדקאות שנערך בחו"ל. שם מנסים להעריך את מין העובר רק בשבוע ה-16. למרות שבחלק מצילומי האולטרסאונד כתוב שזוהי בת, בדו"ח הכתוב הרופא השאיר זאת בסימן שאלה. אני מצרפת את התצלום הרלוונטי. אשמח לדעת האם זהו התצלום שעל בסיסו משערים את המין ומה אתם חושבים (ברור לי שזו השערה גסה בלבד, אבל הייתי רוצה לשמוע חוות דעת של רופא ישראלי).
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר בשבוע 16 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר23/02/2014התמונה אינה מזהירה. על פניו ובזהירות והסתייגות, נראה כי מדובר בעובר נקבה. אשמח לייעץ בתמונות טובות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין דופק לעוברפלורה14/02/2014
עשיתי אולטראסאונד שבוע שעבר ביום חמישי ויצא שיש דופק לעובר והוא בשבוע השישי. חמישי האחרון עשיתי אולטראסאונד נוסף וגילו שאין דופק. הייתי אצל רופא נשים כדי שייתן לי הפניה למיון לבית חולים שיבדקו אותי שוב אך כל מה שהרופא אמר שהתשובה היא חד משמעית והבדיקה הבאה כבר אמורה להיות הפלה. מה עושים הלאה? האם זה באמת סופי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דופק לעובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/02/2014קשה לי לומר בדיוק ללא בדיקה. בכל מקרה, זכותך לבקש בדיקה נוספת על מנת להיות שקטה עד הסוף שהפסקת ההריון אמנם מוצדקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לבביתצליל13/02/2014
שלום רב,
האם אפשרי לבדוק בשבוע 6-7 בעיות (אם ישנן) לבביות אצל העובר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לבבית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/02/2014שלילי. הלב קטן מידי. לפני שבוע 12-13 לא ניתן לבדוק ואז ניתן אולי לזהות מומים גסים בלבד. בסקירה המוקדמת ניתן לזהות בעיות טוב יותר, ומומלץ לבצע אקו לב עובר סביב 20-22 שב'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון קטן עובר עם דופק ושק חלמוןמירב06/02/2014
שלום פרופ',
ביום שני הייתי שבוע 6+1 לפי ו"א. נצפה שק הריון קטן ובו עובר עם דופק. שק החלמון גדול וממלא כמעט את כל שק ההריון. בנוסף מסביב לשק ההריון נצפו נוזלים כנראה המטומות. בינתיים אין לי דימומים או כאבים. האם יש סיכוי להריון הזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון קטן עובר עם דופק ושק חלמון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר09/02/2014קשה להגיב ללא צפייה בממצאים. בכל מקרה בהעדר דימום - תמיד יש סיכוי להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)