מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרבולם לא נצפה בסקירה מוקדמתאמא לחוצה04/02/2014
שלום,
הריון שלישי, שבוע .15.1.
אתמול ביצעתי סקירה מוקדמת,
נמצאו שני ממצאים:
1. אגן כליה שמאל מורחב
2. לא ניתן היה לראות את הצרבלום
ע"פ ממדי הסקירה העובר מתאים לשבוע 14.
יכול להיות שסקירה נעשתה מוקדם מדי?
הוזמנתי לבדיקת הצרבלום בעוד כשבועיים.
שלוש שאלות בבקשה:
1. האם לא מאוחר מדי כדי לזהות בעיה? ( אני לא רוצה להגרר לשבועות מאוחרים אם צריך לבצע הפסקת הריון.)
2.אני רוצה לקבוע תור לסקירה חוזרת בשבוע הבא לרופא מומחה - האם מיותר??
3. קראתי שאגן כליה מורחב לפעמים מתווסף לבעיות כרומוזומליות - האם נכון?
תודה, תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבולם לא נצפה בסקירה מוקדמת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/02/2014לשאלותייך:
1. יש עדיין מספיק זמן על מנת לאבחן בעיות. בשלב זה, ניתן לצפות בצרבלום, ואם לא נצפה יש לשלול במקום ראשון בעיה בעמוד השדרה העוברי.
2. ממש לא מיותר, ואפילו מומלץ!
3. נכון, ולכן אם לא תמצא בעיה בבדיקה חוזרת, יש מקום לשקול דיקור מי שפיר לאחר ייעוץ גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה.
אמא לחוצה05/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטסאונד ראישוני שבוע 5 ו4 ימיםורדית27/01/2014
אובחן נוזל צלול בקוטר 3 וחצי מילמ. יכול להתאים לשק הריון. מיתחת לשק נוזל לא צלול מתאים לאיזור דימים מה זה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטסאונד ראישוני שבוע 5 ו4 ימים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר29/01/2014רצוי לחכות עוד מספר ימים ולראות אם אין קוטב עוברי ואולי אף דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלטרסאונד
ורדית30/01/2014הייתי לאחר 4 ימים והשק גדל לגבולות סדירים אך ללא חלמון ועובר..היא אמרה שזה מתאים ל5 שבועות ושאני עכשיו 6 ויום שבועות.יש סיכוי שעוד שבועיים בערך יהיה תקין ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלטרסאונד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/02/2014כל זמן שאין דימום שום דבר לא בוער. אולי בעוד מספר ימים נופתע לטובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשק ההריון
ורדית02/02/2014היום שוב אולטראסאונד. והרופא אמר שהשק נעלם. מה זה אומר .הוא אומר אולי תחילת ההפלה ושאני צריכה לדמם כדי שהבטא תרד מתי רירית רחם עדין מעובה... מאוכזבת ...ממש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשק ההריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר03/02/2014אם נעלם השק, ככל הנראה ההריון אינו תקין ונספג. יתכן דימום קל, וצריך לאמת עם בדיקת דם הורמונלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
ורדית04/02/2014כמה זמן הגוף צריך ליפלוט את תוכן ההריון מתי אני צריכה לדמם בינתיים אין כלום יכול ליהיות שקיים ההריון או שחייב לדמם כדי לנקות את שהריות ההריון איך תהליך זה צריך ליהיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/02/2014קשה לצפות מראש כמה זמן זה ייקח. פני לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה צוואריתמודאגת23/01/2014
שלום,
אני בהריון שבוע 19+5 . עשיתי סקירה מוקדמת בשבוע 14.4 שבה התבקשנו לעקוב אחר אגני כליה ומעקב אחר ציסטה קטנה בצוואר בצד שמאל. בסקירה לאחריה, בשבוע 18+4 אגני הכליה היו תקינים ולא נצפתה ציסטה צווארית. אולם, לאחר מכן הבנתי שציסטות אלו באות ונעלמות, אז השאלה היא האם לקיום הממצא הקודם של הציסטה ישנה עדיין משמעות. הרופא לא המליץ על מי שפיר או יעוץ גנטי במקרה הזה, אך כעת עולות בי החששות שאולי ישנו צורך בכך. הבעיה היא שאני מפחדת מאוד שעבר הזמן בו ניתן לבצע את מי השפיר או שזה עניין של ימים.
אשמח לתשובה מהירה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה צווארית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/01/2014הציסטה הצווארית אינה ממצא פתולוגי. מדובר במאגרים של לימפה משני צידי הצוואר, שמתרוקנים לצינור הלימפה הראשי שנוצר סביב שבוע 15 להריון. לכן, אין להם כל חשיבות. נכון צהוא, שבעבר, ניסו לשייך להם קשר לתסמונת דאון, אך הדבר נמצא שגוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע מי שפירמלי22/01/2014
ד"ר שלום,
אני בת 29, בהריון ראשון שבוע 14+5. בשקיפות עורפית נמצא הנוזל 1.7 מ"מ, ולכן סיכוי לתסמונת דאון ע"פ גיל ושקיפות יצא 1:2959. מכיוון שאני מבצעת את בדיקת הדם - INTEGRATED TEST, ובדיקת הדם השנייה תערך רק עוד כשבועיים, טרם בידי תשובה מסכמת של הסיכון לתסמונת דאון. באולטרסאונד הסקירה המוקדמת שנערכה השבוע (כאשר היית ב14+2) נמצאו שני ממצאים. האחד מוקד אקוגני בלב - נקודה לבנה בחדר שמאל, והשני - מערכת מאספת כפולה בכלייה שמאל ללא הרחבה של אגן אורך 13 מ"מ (ימנית תקינה 11 מ"מ). בעקרון הרופא שערך את הבדיקה אמר שזה כנראה לא משמעותי אך מכיוון שאלו שני ממצאים עדיין ממליץ על ייעוץ גנטי לאחר תשובת הבדיקת דם המשוקללת. עוד ציין כי לא זכור לו קשר בין ממצא הכליה לתסמונת דאון, לעומת קשר קיים בין המוקד האקוגני לתסמונת. חשוב לי לציין כי ביצענו את כלל בדיקות הדם הגנטיות טרם הכניסה להריון והכל יצא תקין (בדיקות לאשכנזים) וכי אין היסטוריה משפחתית של הפרעות מסוגים שונים.
1. האם ממצאים כאלה לדעתך מצריכים בדיקה פולשנית כמי שפיר, בה הסיכון להפלה ייתכן ואף גבוה מהסיכון לילד עם תסמונת דאון (אם כי טרם קיבלתי תוצאות על בדיקות הדם)?
2. שמעתי שישנה בדיקת דם המחליפה כיום את הבדיקה החודרנית של מי השפיר, אך אינה מגלה את המגוון הרחב של ההפרעות הכרומוזומליות, האם בכל זאת במקרה כמו שלי בדיקת דם יכולה להיות מספקת?
בברכה ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר23/01/2014שאלתך הינה לעניין. יש מקום לייעוץ גנטי שכן בנוכחות שני ממצאים חריגים בבדיקת אולטראסאונד, קיימת המלצה לשקול דיקור מי שפיר. כיון שהממצאים הינם מחנורים, בהחלט יכול להיות שבדיקת הדם ל NIPT- Non Invasive Prenatal Testing תספק - אך רק לגבי תסמונת דאון. פני בכל מקרה, לייעוץ גנטי, ולהערכתי, זה מה שייעצו לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונותלי16/01/2014
שלום רב,
כמה תסמונות נבדקות בבדיקת מי שפיר בלבד?
וכמה תסמונות נבדקות בבדיקת צ'יפ גנטי? והאם התסמונות הנבדקות בצ'יפ גנטי הן שכיחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2014בבדיקת מי שפיר רגילה נבדקות תסמונות רבות - אינני יודע כמה. בבדיקת הצ'יפ הגנטי נבדקות כ 300 תסמונות, רובן נדירות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון עם צורה משונהשושו14/01/2014
שלום,
בת 37.5, בהריון ראשון ומשמח אחרי טיפולי פוריות אי.וי.אפ
עד כה הבטא היתה גבוהה ויפה,
השבוע (שבוע 6 +4) עשיתי בדיקת דופק.
היה עובר עם דופק, וכמובן שק הריון, שק חלמון וכל מה שצריך להיות.
אבל מה - לשק ההריון יש צורה מוזרה.
ברגע הראשון הרופא שלי חשב שזה שק הריון נוסף (אבל החזרנו רק עובר אחד)
ואז הוא קלט שזה אותו שק הריון, פשוט בצורה משונה - של שמונה ( 8 שעומד לרוחב... כמו משקפיים), כלומר שני עיגולים לרוחב עם חיבור צר באמצע.
העובר יושב בעיגול הימני, בחלק הצר שלו שקרוב לחיבור עם העיגול השמאלי.
ממה שאני יודעת זה שק הריון די יוצא דופן.
העובר כמובן היה החלק המשמח של הבדיקה, בגודל 4 מ"מ, עם דופק תקין וברור .
שאלתי את הרופא אם יש סיבה לדאגה, הוא אמר שנראה לו שלא, אבל גם הודה, שלא נתקל בשק הריון כזה. הזמין למעקב נוסף עוד שבועיים.
(הוא אמר שאולי זו מחיצה ברחם שגורמת לזה.. אבל עברתי היסטרוסקופיה לפני חודש ולא ראו מחיצה.)
מה דעתכם?
נתקלתן בסיפור דומה או במקרים של שקי הריון עם צורה מוזרה..? מה הסיבות?
זה מעיד על משהו בעייתי? מכירים מקרים כאלה שהסתדרו אח"כ...?
אשמח לדעתכם בעניין, קצת מוטרדת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון עם צורה משונה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/01/2014נתקלתי במקרים רבים כאלו והם חסרי משמעות. העובר יתפתח ככל הידוע בצורה תקינה והשק יגדל כיאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עובריתלי14/01/2014
שלום רב,
בת 24.6 - שילית פתח מרכזית - שבוע 15 להריון
תוצאות שקיפות עורפית -
papp-a 2.22 miuqml 1.19 mom
free B 48.70 miu/ml 1.06 mdm
nt 0.80mm 0/87 mom
crl 45.4
הסיכון הסטטיסטי ל- DS לפי גיל האישה 1:1344
הסיכון הסטטיסטי ל- DS לפי גיל האישה והבדיקה 1:8400
אחרי בדיקת הדם -
לפי הגיל והבדיקות - 1:10,000
לפי הגיל בלבד - 1:300
סקירה מוקדמת - תקינה
לאור הממצאים - האם מומלץ לעבור מי שפיר?
או האם מומלץ לעבור בדיקת דם ניפטי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות שקיפות עוברית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/01/2014הפורום הנוכחי דן באולטראסאונד ולא בייעוץ גנטי לגבי דיקור מי שפיר. בעיקרון, צריך להבין כי הבדיקות שבצעת הינן סטטיטיות ורגישותן אינה מגיעה ל 100% כפי שמגיעה בדיקת מי השפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בסקירה מאוחרתדני13/01/2014
ד"ר שלום רב,
במהלך סקירה מאוחרת של אשתי שנעשתה בשבוע 22, נתגלה סוג של עיוות באוזן השמאלית. הרופא ביקש לחזור לאחר שבוע שוב, והממצא עדיין היה קיים. לדבריו, סביר להניח שמדובר בלחץ שנוצר על האוזן על ידי העובר ואין מה לחשוש. האם אתם מכירים מקרה כזה? האם הדבר יכול ללמד על בעיה כלשהי במבנה האסתטי החיצוני או בשמיעה של העובר? (יש לציין שעשינו בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה). האם יש מה לעשות כרגע?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בסקירה מאוחרת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/01/2014שינוי במבנה האוזן על רקע תנוחתי, אינו ממצא שכיח. לא ניתן לשלול שמדובר בתסמונת הקשורה גם בבעיית שמיעה, וקיימות כמה כאלו. תסמונות כאלו כרוכות גם בעיוותים נוספים בפנים בדרך כלל. בהנחה שפני העובר תקינים, הסיכוי לתסמונת קטן, אך יש מקום לייעוץ גנטי כולל לגבי דיקור מי שפיר לצ'יפ גנטי לזיהוי תסמונות נדירות. בכל מקרה, עדיין רוב הסיכויים שהעובד יהיה תקין, בנוכחות סקירה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליות מוגדלותאני08/01/2014
שלום.
בסקירה ראשונה שבוע 14+1 התגלו כליות מוגדלות 15 מ"מ
ואגן כליות 4.5 מ"מ.
מה המשמעות?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות מוגדלות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/01/2014אגני כליות בקוטר 4.5 מ"מ בשבוע 14 להריון אינם ממצא תקין, ומחייבים מעקב אחר הכליות לשלילת התפתחות בעיה חסימתית. יתרה על כך, יש מקום לייעוץ גנטי ןלביצוע דיקור מי שפיר. יש להפנותך למומחה בתחום האולטראסאונד לבדיקה מכוונת ולייעוץ תואם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין משוכלל - תוצאה בסיכון גבוהאיריס06/01/2014
שלום רב,
אני בת 29 נמצאת בשבוע 18 להריון הראשון.
בשקיפות עורפית תוצאה 1:3016
תוצאה בשקלו הגיל 1:965
עשיתי את התבחין המרובע במעבדות זר באופן פרטי והתוצאה של התבחין המשוכלל שקיבלתי הינה 1:210
אני מאוד חוששת לבריאות העובר, עתידה לעשות בדיקת מי שפיר בקרוב.
אבל רציתי לשאול מה הסיכוי עם תוצאה כזאת ללידה של עובר בריא?
אשמח לקבל תשובה בהקדם,
הנושא מאוד מלחיץ אותי.
תודה מראש,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף
איריס06/01/2014ברצוני להוסיף כי השקיפות העורפית היתה תקינה וגם הסקירה המוקדמת תקינה לחלוטין.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשים בהערכות משקלדלית01/01/2014
שלום רב,
לפני 12 יום עשיתי הערכת משקל כאשר הייתי בשבוע 32+5 והעובר התאים לשבוע 34 ( זא היה גדול בשבוע) הערכת משקל 2360
לאחר 6 ימים הערכת משקל נוספת במכשיר אחר ומודד אחר יצא שהעובר מתאים לשבוע 34+1 כשאני נמצאת בשבוע 33+5 משקל 2425
ולאחר 5 ימים נוספים הערכת משקל נוספת בודק 3 אני נמצאת בשבוע 34+4 עובר מתאים לשבוע 34+3 הערכת משקל 2466 אצל בודק 3 מכשיר שונה .
עכשיו אני יודעת שזה עדיין בנורמה אבל זה מרגיש שאין גדילה בין הבדיקות, מדוע זה ? האם הד ר מרמז על האטה בגדילה?
זה נראה שלפני 12 יום היה גדול בשבוע ועכשיו נשאר אותו דבר?
אשמח לתשובתכם במהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשים בהערכות משקל - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר02/01/2014דלית שלום,
הערכות המשקל באולטראסאונד אינן מדויקות, ולוקות בטעויות הערכה של בין 10-20 אחוזים. הדבר תלוי מעט במיומנות הרופא ופחות בסוג מכשיר האולטראסאונד. אינני יודע מה לומר, שכן לא צפיתי במדידות. בכל מקרה, העובר לא קטן מהצפוי ואם הינו מעט גדול הדבר פחות משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף בטן סקירה מאוחרת שבוע 22.3מור30/12/2013
שלום,
בשבוע 22 ו 3 ימים ביצעתי סקירה.
היקף הבטן שנמדד מתאים ל 21 שאר המדדים ל 22. הרופא אמר שהמדדים קטינים מתאימים לאחוזון 18% ויש לבצע בירור.הריון אחרי IVF גם הילדה שלי שילדתי לפני 3 שנים נולדה קטנה.
בנוסף הוא טען שהעוברית זזה אבל לא הרבה ולכן הקשה עליו את הבדיקה.מה יכולה להיות נסיבה לכך שהיא זזה מעט?
האם הממצאים מדאיגים? מה המשמעות שהיקף הבטן קטנה בשבוע וחצי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרטים
מור30/12/2013שאר הפרמטרים בסקירה היו תקינים.
BPD 51 mm 21/3W
hc 191mm 22w
ABC 151 MM 21 W
fl 40 mm 22/6
גיל הריון לפי אולארסאונד 22 משקל 454 גרם.
הרופא המליץ על אקו לב בגלל גילי 34.8.
יש לי תור לרופא רק בסוף ינואר האם יש סיבה לדאגה
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירקף ירח קטןנטלי29/12/2013
היי
אני שבוע 34.6 היום עשיתי הערכת משקל
ונאמר שהיקף הירך קטן בשלושה שבועות וחצי מגיל הההריון
והיקף הבטן קטן בשבועים מגיל ההריון,..,אוורך צוואר הרחם 29 מ"ימ ללא שיפוך.
הערכת משקל 1998
שאלתי האם זה בסדר לשלב זה בהריוןן ויש סיבה לדאגה
ומה עושים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירקף ירח קטן - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2013מדדי העובר קטנים מהצפוי לגיל ההריון, ולכן יש מקום להפניה לבית החולים לבירור ומעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מוח צדדיםקרין28/12/2013
שלום
יש לי שאלה אני בשבוע 24 עשיתי סקירה שנייה ונמצא שם בחדרי מוח צדדים שהם ממש על הגבול של 9.8 ונאמר לי שאני צריכה להיות במעקב לא לעבור את 10 ף. אשמח לדעת למה? מזה אומר אם זה עובר את האורך 10 מה ההשלכות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי מוח צדדים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2013טווח הנורמה לחדרים הצדדיים הוא 10 מ"מ. מעבר לכך, עולה הסיכון לפגיעה הכרוכה בתפקודים מוטורים ושכליים ירודים. לכן המעקב חשוב כל כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד ראשון מתי לבצע?אביגיל26/12/2013
החזרה 4.12
בטא חיובית
מתי לעשות אולטראסאונד ראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד ראשון מתי לבצע? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר28/12/2013רצוי סביב 7 שב' הריוןמכדי לוודא את מספר העוברים,למדוד את העובר וכדי לצפות בדופק. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)