מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דם במקום מי שפיר?חגית11/09/2013
שלום רב,
אני בשבוע 12 , בת 36, שקיפות עורפית עובי 2.3 מ"מ.
האם אתם ממליצים על בדיקת דם המחליפה את מי השפיר?
אם לא מדוע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם במקום מי שפיר? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/09/2013בדיקת הדם אינה מאושרת על ידי ה FDA בארה"ב כבדיקה אבחנתית אלא כבדיקת סקר בלבד. הבדיקה בודקת רק לגבי תסמונת דאון באחוזים גבוהים. ומה עם שאר הכרומוזומים? עדיין בדיקת מי השפיר עדיפה בהיותה חד משמעית ולכל 23 זוגות הכרומוזומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מהערכת משקלשי10/09/2013
היום בשבוע 33+3 משקל העוברית הוערך ב2.300 קילו. זה לא קצת יותר מדי??? הרופא כלל לא נראה מודאג
אבל אותי זה ממש הלחיץ. לפני שלושה שבועות היא הייתה 1.400 איך קרתה עליה כל כך גדולה??
אני כלל לא אוכלת הרבה ולמעשה אני בחורה מאד קטנה.
אשמח אם תוכל לומר לי האם המשקל הזה חריג?? בהעמסת סוכר 50 יצא לי 117 ועל כן ככל הידוע לי איני סובלת מסכרת הריון.
תודה רבה מראש
ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מהערכת משקל - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר10/09/2013הערכת המשקת הינה בתחום הנורמה לגיל ההריון. ככל שמתקרבים לשלהי ההריון, העליה החודשית במשקל גדולה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר IVFמורן08/09/2013
היי, אני אחרי שלושה טיפולי IVF . אני נמצאת כרגע בשבוע 10, ומחכה לפגישה ראשונה עם רופא המרפאה לאחר סיום טיפול במחלקתIVF
בשבוע האחרון אני חווה כאבי שרירים בבטן תחושה של שרירים תפוסים
האם זה הגיוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר IVF - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר10/09/2013בהריון תחווי תחושות שונות ומשונות. כאבי השרירים יכולים להיות שייכים לתחושת מתיחת דופן הבטן עם גדילת הרחם. בכל מקרה, פני לרופא המטפל לבדיקת תקינות ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב התפתחות הצרובלוםענת06/09/2013
שלום רב,
להלן נתוני גודל הצרובלום בעובר:
שבוע 16 ושלושה ימים - 16 מ"מ
שבוע 22 ושלושה ימים - 25 מ"מ
האם להערכתך קצב הגדילה תקין? האם גודל הצרובלום תואם את שבוע ההריון?
אודה לתשובתך.
בברכה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב התפתחות הצרובלום - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/09/2013המדידה תקינה לחלוטין והינה סביב אחוזון 50 לגיל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתגלית28/08/2013
שלום
קראתי בגנופדיה של פרופ' שוחט שהמועד הטוב ביותר לשקיפות עורפית הוא שבוע 11 בדיוק, מכיוון שלאחר שבוע זה הנוזל מצטמצם. ואולם, אני עשיתי את הבדיקה בהתאם להנחיותיו של הרופא המטפל בשבוע 12+0. מה הסבירות שיחולו שינויים רציניים בעובי הנוזל בטווח של שבוע ?
תוצאות הבדיקה: מ"מ NT : 1.3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר31/08/2013הזמן לביצוע שקיפות עורפית נע בין 11-14 שבועות. שבוע 12 הוא אידיאלי מבחינת ביצוע האולטראסאונד, לכן בדיקתך נערכה בזמן האופטימלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשוןsonche27/08/2013
שלום
האם ניתן לבצע אולטרסאונד ראשון בדיקה וגינלית בשבוע 6 ואז בשבוע 7 בשביל מעקב לראות שהכל עובר תקין?ויש שק הריון ?
זה לא יגרום נזק לעובר ? או ששוה להמתין עוד ?
ומה מרגישים בשבוע חמישי? אני רק רצה לשירותים כל שעה ולפעמים הבטן קצת מגרדת ...
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד ראשון - תגובה
ד``ר רון ברדין27/08/2013שלום רב SONCHE
שבוע 6 הוא בדיוק ה גבול בו ניתן לראות דופק. אינני רואה ערך לבצע בדיקות כל שבוע בכלל בוטח לא בשליש 1 אלא אם בעייה מסויימת הדורשת מעקב מיוחד. אין סכנה בבדיקה בשבוע 7 . שק הריון רואים כבר בשבוע 5 וקודם לכך ולא צריך לחכות לשבוע 7. תאמי את אופן המעקב עם הרופא נשים מטפל שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האטות בדופק העובר וחבל טבור כרוךדנית26/08/2013
לפני כשלושה שבועות במוניטור שעשיתי בבית חולים (הגעתי עם כאב בטן) הייתה האטה בינונית בדופק העובר עם ירידה בלחץ דם אצלי.
אושפזתי למעקב ל24 שעות ומאז כל המוניטורים היו תקינים.
שוחררתי מהבית חולים והופניתי לעשות מעקב מוניטורים פעמיים בשבוע בקופ"ח.
כל הניטורים היו תקינים לגמרי עד שבאחד הימים היו "האטות חוזרות משמעותיות המתרחשות בזמן נפילת ל"ד אמהי" – הדופק של העובר היה באזור ה-60 במשך כחצי שעה וכך הדופק שלי ירד ל64/30 עד שהתייצב. לא היו צירים תוך כדי. קיבלתי חמצן והופניתי לבית חולים ושם אושפזתי בהריון בר סיכון.
בבית החולים (כשעתיים אחרי) לחץ הדם שלי כבר עלה לנורמה (93/60) ועשו לי ניטור ארוך של שעתיים שהיה תקין לגמרי (ללא צירים, וריאבילי, ריאקטיבי, ללא האטות כלל)
אושפזתי למספר ימים במהלכם עשו לי המון ניטורים וכולם היו תקינים לחלוטין
במהלך אולטרסאונד ראו שיש חבל טבור שביב צוואר התינוק 270 מעלות ללא CORD מקדים.
שוחררתי הביתה לאחר ניסיונות ליילוד שלא הצליחו ובעקבות זה שכל הניטורים היו תקינים
יש לי 2 שאלות שמטרידות אותי מאוד:
1. אם הנפילה בדופק העובר לזמן כה רב יכולה לגרום לו נזק כלשהו? האם זה שכל שאר הניטורים מאז תקינים מעיד על כך שהכל תקין?
2. מה המשמעות שחבל הטבור כרוך סביב צוואר התינוק? מה הסכנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה: אני בשבוע 37 להריון
דנית26/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאטות בדופק העובר וחבל טבור כרוך - תגובה
ד``ר רון ברדין27/08/2013דפנה שלום רב
אני מבין שאת מוטרדת לא מעט מכל מה שפירטת לעיל אבל נכון יהיה לפנות לרופא מטפל לגבי המשך המעקב ותכנית המעקב/יילוד בפורום זה אני מתמקדים בתחום האולטרהסאונד
לגבי חבל הטבור סביב צוואר זו תופעה שמתרחשת בכ 25 % מהלידות ורואים זאת בחדר הלידה . אם יש יותר מליפוף אחד או אם ישנם מימצאים אחרים ההתייחסות לגופו של עניין זו בהחלט לא בדיקת שיגרה לחפש אם חבל הטבור מלופף סביב גוף העובר ובטח לא אבחנה פשוטה /ברורה לכל אחד
פרקטית חיברי לרופא מטפל כפי שהמלצתי לעיל ומעקב תנועות קפדני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בשבוע 5+טינה22/08/2013
שלום רב,
רציתי לשאול האם יש אפשרות להדגים דופק כבר בשבוע 5 ( מוערך) והאם דרוש לשם כך אולטראסאונד משוכלל ( כמו במכון) או מספיק זה שיש לרופא נשים רגיל ?
(הדחיפות היא עקב כך שהחל משבוע 5.5-6 מתוכננת לי נסיעה לחול למשך כמעט חודש והייתי רוצה לראות שהכל בסדר /לא בסדר טרם הנסיעה).
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בשבוע 5+ - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר24/08/2013לא ניתן לצפות בשבוע 5 בדופק. רק לקראת 6 שבועות (5+5) ניתן להתחיל לצפות בדופק העוברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 32 בטן אחוזון 94טל22/08/2013
שלום רב,
ביצעתי אולטרסאונד הערכת משקל (שבוע 32) . לפי כלל המדדים העובר באחוזון 68, הערכת משקל 2260 ק"ג.
הממצא החריג - היקף בטן באחוזון 94.
לפי הידוע לי אין לי סכרת הריון (העמסת סוכר 50 היתה 131 ולפי הרופא תקין, לא הומלץ בירור נוסף). גם לא העליתי הרבה במשקל (10 ק"ג).
אני מודאגת מהתוצאה, אודה לתשובתכם
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל שבוע 32 בטן אחוזון 94 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר24/08/2013זה שהבטן נמדדה גדולה מהצפוי, אינו אומר שההריון או העובר לא תקינים. טוב שנשללה סוכרת הריונית, ועובר גדול אינו בהכרח עובר לא תקין או לא נורמלי. יש לעקוב אחר הגדילה לקראת הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, הבהרה ושאלה
טל24/08/2013בהמשך לתשובה,
העמסת סוכר "50" נעשתה לפני חודש וחצי . האם עדיין רלוונטי? האם על מנת לשלול סכרת הריונית כדאי לחזור על הבדיקה? (50 או 100)
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, הבהרה ושאלה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/08/2013בהחלט רלבנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד ראשוןהודיה20/08/2013
שלום שמי הודיה בת 26
ביום שלישי האחרון עשיתי בדיקת דם וגיליתי שאני בהריון לפי החישוב אני נמצאת בשבוע החמישי.
ביום חמישי הקרוב .יש לי אולטראסאונד ראשון כדי לראות אם יש שק
הריון ודופק העובר.
רציתי לדעת האם זה אולטראסאונד וגינאלי או בטני?
ואם זה וגינאלי האם אפשר לבקש שיעשו לי חיצוני?
והאם חייב לעשות בהמשך ההריון שקיפות עורפית,מי שפיר,סיסי שיליה או שאפשר לוותר עליהם?
עשיתי בדיקות גנטיות ויצא הכל תקין.
מצפה לתגובה מהירה הודיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד ראשון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/08/2013הבדיקה אמורה להיות וגינלית. דרך הבטן איכות התמונה ירודה יחסית לבדיקה הוגינלית. בהמשך ההריון בצעי את הבדיקות עליהן ימליץ הרופא המטפל. המלצות לגבי בדיקות פולשניות הן תלויות מקרה, ואני משוכנע שתקבלי את העצה הטובה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו ליהודיה19/08/2013
שלום שמי הודיה בת 26
ביום שלישי האחרון עשיתי בדיקת דם וגיליתי שאני בהריון לפי החישוב אני נמצאת בשבוע החמישי.
ביום חמישי הקרוב .יש לי אולטראסאונד ראשון כדי לראות אם יש שק
הריון ודופק העובר.
רציתי לדעת האם זה אולטראסאונד וגינאלי או בטני?
ואם זה וגינאלי האם אפשר לבקש שיעשו לי חיצוני?
והאם חייב לעשות בהמשך ההריון שקיפות עורפית,מי שפיר,סיסי שיליה או שאפשר לוותר עליהם?
עשיתי בדיקות גנטיות ויצא הכל תקין.
מצפה לתגובה מהירה הודיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/08/2013נא לעיין בתגובה הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד הריון צעירmaya18/08/2013
שלום רב,
הוחזרו לי שני עוברים לאחר PGD. תאריך וסת אחרון שנקבע לפי החזרת העוברים :12.7 ז"א שהיום אני שבוע 5+2 לפי זה.
ביום שלישי נצפתה ברחם רק רירית רחם מעובה מאוד 30ממ . בטא :2000 באותו יום.
ביקשו ממני לחזור היום על ה-US כדי לוודא שזה לא הריון חוץ רחמי.
היום ראו שני שקי הריון ממוצע : 2.2 ממ כל אחד. מתאימים ל-5+0.
לא הודגם עדיין שק חלמון או הדעוברי.
האם תקין לשלב הזה? לפי הבנתי זה לא טוב שהשקים ריקים..האם מוקדם עדיין ומתי לבצע שוב US?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד הריון צעיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/08/2013הממצאים נראים כתקינים. דופק עוברי כדאי לצפות מעבר לשבוע 6 להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות שקיפות וסקר ביוכימימאיה18/08/2013
תוצאות שקיפות עורפית+וסקר ביוכימי, אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי בפענוח התוצאות
רופא המעקב שלי בחופשה עד 1/9 ואין מי שיענה לי על השאלות שלי
בדיקה ריכוז
3.38MoM 8406.2 mU/L PAPP-A
(Truncated to 3MoM in risk Calculation)
ng/mL Free βHCG 73.0 Mom 1.69
0.94 1.1 mm NT
תסמונת דאון
הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד 1:860
הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית
1:10000 הביוכימיות והבדיקות )NT (
טריזומיה 18
הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית
1:10000 הביוכימיות והבדיקות )NT (
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה הלחץ גדול
מאיה18/08/2013אין לי כרגע רופא שאוכל להתייעץ איתו לגבי התשובות ואם התוצאות מחייבות התיחחסות מיידית (או סיסי שיליה אני ממש בגבול מסיימת עוד מעט שבוע 13)
אשמח לתגובה מהירה בנושא
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה בבקשהמיכל17/08/2013
אלה הנחיות שהעתקתי מתוך חוזר של משה"ב בעניין ביצוע בדיקת מי שפיר:
" קיימת הוריה רפואית לבדיקת כרומוזומים בעובר על ידי בדיקה חודרנית (דגימת סיסי שילייה או מי שפיר),
לאחר יעוץ גנטי אצל נשים שעברו אחת מבדיקות הסקר, ובבדיקתן נמצא סיכון משוקלל השווה או גבוה מ-
1:380 .
גיל האישה מובא בחשבון בשקלול הסיכון לתסמונת דאון בכל בדיקות הסקר ומאחר שלבדיקות סקר אלו
כושר ניבוי גבוה יותר לתסמונת דאון ככל שגיל האישה מבוגר יותר, ההמלצה לביצוע בדיקות חודרניות
עדיף לה שתתבסס על בדיקות הסקר בכל גיל, ולא על גיל האישה בלבד."
* שאלתי: מדוע אם כן, רופאים וגנטיקאים ממליצים בכל מקרה על ביצוע בדיקת מי שפיר לפי גיל בלבד ? ( אני לא מוצאת סיבה אחרת, פרט לצורך בכיסוי משפטי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה בבקשה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/08/2013הכיסוי המשפטי הוא סיבה מצויינת! האמיני לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות צוואריותמיכל17/08/2013
שלום
בסקירה מוקדמת נצפו ציסטות צוואריות 3 מ"מ כל אחת כממצא יחיד. שקיפות, חלבון עוברי וסקר ביוכימי תקינים. האם כדאי לבצע אקו לב עובר לשלילת תסמונת נונאן, או שיש לכך סימנים בסקירה מאוחרת ?
אני אמורה לבצע את הסקירה בשבוע 24+4 . האם לאחר מכן ניתן יהיה לעשות אקו לב עובר והאם ניתן להסתפק בסקירה המאוחרת לשלילת תסמונת זו ?
*עליי לציין שברקע אין לי או למשפחתי מחלות גנטיות.
נ.ב- האם נמצא בהכרח קשר ישיר בין תסמונת זו לציסטות צוואריות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות צוואריות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/08/2013אינני יודע מדוע את חושבת על תסמונת נונן עקב הציסטות. בכל מקרה, אבחון התסמונת קשה, ורצוי לבצע אקו-לב עובר בשבוע 26 ומס' שבועות מאוחר יותר. ניתן היום לאבחן נונן ברמת דיוק גבוהה אם כי לא חד משמעית בבדיקת מעבדתית בארה"ב. פני לייעוץ גנטי בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)