פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת U.S ראשונה וטרם נצפה עובר
    לימור
    31/05/2015

ביצעתי U.S ראשון

שבוע 7+0 לפי תאריך וסת אחרונה שהייתה בעיקרון סדירה אבל לא יודעת מתי חל הביוץ

נצפה שק הריון בגודל 15X14 מ"מ עם שק חלמון בגודל 5.5 מ"מ (לפי הטכנאית תואם לשבוע 5)

טרם נראו הד עוברי/דופק

נאמר לי לחזור על הבדיקה בעוד 10 ימים

האם יש בכלל מקום לאופטימיות?

מה הסיכוי שתתחיל הפלה טבעית? ומה הסיכוי להריון תקין בכל זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מידע נוסף

לימור
    31/05/2015

תאריך וסת אחרונה 10.4
    בצעתי בדיקת בטא אחת כמה ימים אחרי האיחור (13.5) תוצאה 832

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית מוגברת
    יעל
    28/05/2015

שלום בת 24, בריאה ללא ילדים. אני לאחר גרידה בשל שקיפות עורפית מוגברת 5.5 בשבוע 12, לא ביצעתי בדיקות אחרות חוץ מזאת. כעת לקראת הריון חדש ומלאת חששות. האם התופעה עלולה לחזור על עצמה? מה הסיבה לכך? האם מדובר בבעיה גנטית? האם זו טעות בהתפתחות העובר ולא מעבר לזה? מה אפשר לעשות על מנת שלא יקרה שוב? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית מוגברת

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית מוגברת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    29/05/2015

מאיה שלום רב
    אכן שאלותייך לעניין .לא ניתן לנבא הסיבה כי אין חומר גנטי לעיבוד. בהחלט בסבירות לא קטנה שהשקיפות המוגברת מקורה ב" תקלה" כרומוזומלית חד פעמית וסיכויי הישנות לא גבוהים
    לא ניתן להקיש מהריון לא תקין זה שזה גורלו של ההריון הבא. אני מציע שתבצעי בכל מיקרה ייעוץ גנטי בעניין . לא ניראה על פניו שיש מהלך /פעולה שאת צריכה לבצע על מנת שלא יקרה שוב אך לא
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילת ראש עובר
    עדי
    26/05/2015

האם קצב גדילת ראש עובר אמור להיות אחיד?
    בשבוע 23 ראש העובר היה קטן בשבוע מגיל ההריון
    בשבוע 27 היה קטן בשלושה ימים
    וכעת בשבוע 30, הראש גדול בארבע ימים.
    האם גדילה מואצת שכזו צריכה להדאיג?
    אני שואלת בעיקר כי הרקע המשפחתי שלי
    הוא שיש לי אח שנולד במשקל לידה נמוך ( 1600 גר' בשבוע 37)
    עם היקף ראש של 31 ס"מ ( האם זה נחשב למקרה של מאקרוצפליה?)
    וסובל כיום מאוטיזם ופיגור שכלי והתפתחותי ( יחד עם שלל בעיות גופניות נוספות).
    עד כה כל הבדיקות שביצעתי תקינות, כולל סקירות מורחבות
    בשבוע 23 ובשבוע 30.

לקביעת תור
    סגירה
    גדילת ראש עובר

הוספת תגובה

• גדילת ראש עובר - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    27/05/2015

הערכת גדילת הראש מבוססת על מדידות, הנערכות לראש העובר, והתלויות במספר גורמים, הכוללים את מבצע הבדיקה, מיקום ראש העובר ומנח העובר, ולעיתים בידיים שונות המדידות לא זהות. בכל מקרה, הערכת גדילת הראש יכולה להיות עם שינויים קלים לכאן או לכאן, אך לא באופן משמעותי. מדדי ראש קטנים או גדולים במספר ימים, אינם משמעותיים כלל. יש חשיבות לגדילה עוקבת של אותו עובר, ולהערכתי אין קשר לעובדה שאחיך נולד קטן ועם בעיות. כל זמן שהראש גדל בתחום עקומת הנורמה לגיל ההריון, ניתן להשאר רגועים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    אני
    17/05/2015

בUS ראשון בשבוע 6+5 לא נצפה דופק. בשבוע 7+2 לא נמצא דופק וגם במיון בהתחלה לא נמצא דופק, אבל כששינו פרמטרים של המכשיר פתאום הופיע דופק ברור , אבל עובר קטן יחסית. הסבר לגודל הלא מתאים היה קיום שק נוסף לא מפותח שאולי מפריע למדידה.
    בבדיקה נוספת היום שבוע 8+5, בשתי בדיקות לא נצפה דופק אבל בגלל הסיפור המוזר מהבדיקה הקודמת התעקשתי לוודא שאין פספוסים, ובבדיקה נוספת נמצא דופק איטי. שוב עובר קטן מידי.
    מצד אחד בגלל הגודל זה נראה שלא תקין, מצד שני בגלל הדופק שנצפה בפעם הקודמת רק בשינוי פרמטרים של המכשיר זה מטריד אותי.
    מדובר בהפלה רביעית ברצף מתוך 4 IVF, בתמיכת כל התרופות האפשריות, (קלקסן אספירין סטרואידים פלקווניל).
    בכל ההפלות הקודמות לא נצפה דופק.
    אין לי בדיקות בטא עדכניות, אני אעשה מחר. אני מניחה שאם הבטא לא תקינה אין טעם לחכות, למרות הדופק?
    האם יכול להיות איזשהו הסבר לזה שבאותו מכשיר לא רואים דופק בפרמטרים המקובלים לבדיקה וכשעוברים לפרמטרים אחרים כן?
    האם משהו במבנה הרחם יכול לגרום לבעיה במדידות?

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• מבולבלת - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    18/05/2015

קשה לענות ללא צפייה בשק ההריון. בכל מקרה, אם הבנתי נכון מדובר בדופק איטי שנצפה בקושי, וברור כי לא מדובר בהריון תקין, שכן יש לצפות בדופק ברור ומהיר. איננני בטוח כי בדיקת בטא תיתן מענה. בכל מקרה, רצוי בירור מלא לסיבת ההפלות, וחלק מהבירור הוא הערכת מבנה הרחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בגומה האחורית - מה הסיכוי לעובר בריא?
    פרופ` ישראל מייזנר
    13/05/2015

פרופסור מייזנר שלום,

אמנם שאלנו שאלות דומות בעבר, אבל אשמח לקבל את תשובתך לשאלה הבאה:

משבוע 15, בסקירה הראשונה זיהו אצלנו ציסטה שעלולה להיות blake pouch cyst.
    בהמשך ביצענו סקירות בשבוע 18, שבוע 22, שבוע 26.
    בכל הסקירות כל חלקי הגוף היו תקינים (כולל בדיקת אקו לב מיוחדת שהייתה תקינה).
    בכל הסקירות המכוונות למוח כל חלקי המוח היו תקינים והתפתחו בהתאם לשבוע הרלוונטי.
    הממצא היחיד היה שהציסטה קצת מרימה את הוורמיס, אך הוורמיס תמיד נראה תקין לחלוטין.

בדיקות גנטיות הכוללת קריוטיפ, צ'יפ גנטי, ובדיקות פסציפיות כמו דנדי ווקר, ווקר ורבורג ג'ולברט ועוד היו תקינות.
    בייעוץ נוירולוגי נאמר לנו שלציסטה זו אין משמעות, ויש להמשיך לעקוב אחר התפתחות תקינה של העובר והמוח.

אנו אמורים לבצע עוד סקירות בהמשך ו MRI בשבוע 32.

נשמח מאוד אם תענה לנו על שתי השאלות הבאות:
    1. בהנחה והציסטה לא תעלם, אך בכל הבדיקות הבאות הכל יהיה תקין ולא ימצאו ממצאים - מה הסיכוי לעובר בריא? קרוב לסיכוי האוכלוסיה הנורמלית?
    2. האם יש בדיקות / ייעוצים שכדאי לבצע?

הוספת תגובה

• ציסטה בגומה האחורית - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    15/05/2015

לשאלה 1: רוב הסיכויים שהכל יהי בסדר.
    לשאלה 2: עשיתם כל מה שצריך.
    הנחה שגם ה MRI תקין, נראה לי כי הסיכוי לילד בריא גבוה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף בטן קטן ב15 יום שבוע 38+5.
    י.
    12/05/2015

שלום, קיבלתי תשובה לפני מספר ימים וכעת יש לי נתונים חדשים.
    בת 30, בהריון עם בן. גנטית בעלי ואני לא קטנים בכלל. ביטא hcg 3.12. אקו לב, סקירת מוח מכוונת, verify תקינים.
    בשבוע 32+1 העובר היה גדול בשבוע והראש בשבועיים- גם bpd וגם hc התאימו לשבוע 34+1.
    בשבוע 38+5 עשיתי מעקב גדילה וזרימות כי לפי ההערכה של הרופא שלי העובר שבר עקומות. הכל תקין- תנועות, טונוס, נשימה, מי שפיר, זרימות, מוניטור.
    הערכת משקל כ-3200. ממוצע גיל ההריון 37+5. הדבר היחיד מהיום- היקף בטן קטן ב15 יום וזה אחרי שהטכנאית פרגנה קצת. היא שמה את העובר על אחוזונים ונראה שהוא די בסדר, אחוזון 40 בערך מבחינת היקף בטן, לפני כן היה מעט מעל אחוזון 50 אבל לא הגיע לאחוזון 75. רק המשקל היה באחוזון 75 וכעת סביב 50.

על מה מסתכלים? על הסטייה של 15 יום או שזה בסדר כשסך הכל העובר סביב אחוזון 50 בהיקף בטן (היה קצת מעל, עכשיו קצת מתחת אבל סך הכל שומר על מגמה) ?
    מחר מתחיל שבוע 39 יש מה לחשוב על זירוז?
    האם היקף הבטן צריך להטריד אותי?

עוד נתונים מהבדיקה האחרונה-
    HC מתאים לשבוע 37+5,
    bpd מתאים לשבוע 38+6.
    Femur מתאים לשבוע 37+5.

Hc כעת גם סביב אחוזון 45.
    לפי העקומה hc גם היה קצת מעל אחוזון 50, עכשיו קצת מתחת אבל שוב, המגמה סביב אחוזון 50 נשמרת.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• היקף בטן קטן ב15 יום שבוע 38+5. - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    12/05/2015

כל הנתונים שסיפקת תקינים לגיל ההריון. בשלהי ההריון, המדידות אינן מספיק מדויקות, ולכן ניתן לקבל הפרשי בדיקה קטנים. אין מקום בנתונים אלו לזרז לידה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה! עזרת לי מאוד, אמשיך מעקב

צדוק
    12/05/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירות מוגבלות בראות
    שלומית
    07/05/2015

שלום,
    כיום בשבוע 21, משקל בסיסי תקין, רחם שרירני.
    בסקירה מוקדמת ובאקו לב עובר נאמר לי ע"י הרופאים כי הראות אצלי די מוגבלת (לא על רקע משקל) ולכן אצטרך לעבור אקו לב נוסף בשבוע מתקדם יותר
    האם קיים מכשור מסויים או מומחיות של רופאים מסויימים שיכולים להתמודד טוב יותר עם מגבלות שכאלה (ראות מוגבלת)
    בנוסף אני לקראת סקירת מערכות מאוחרת שאני מתעתדת לבצע דרך המושלם ואני מתלבטת בהאם להשקיע בסקירה שנייה אצל מומחה פרטי או לבצע סקירה שלישית בשבועות 30-32, מה עדיף?

בתודה מראש

שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    סקירות מוגבלות בראות

הוספת תגובה

• סקירות מוגבלות בראות - תגובה

ד``ר רון ברדין
    08/05/2015

שלומית שלום
    אקו לב עובר מבצע קרדיולוג ילדים ומיכשור בדרך כלל ברמה גבוהה כך שאני לא חושב שיש לטפח ציפיות על מכשירים אחרים .
    איננו נוהגים להציע או לשלול לא מסלול פרטי לבדיקה ולא מסלול בקופה . תצטרכי לקבל החלטה עצמאית. אין ספק שיש לבצע את סקירת המערכות השנייה אם הבחירה מול " סקירה 3" בה לא ניתן להדגים תמיד את מערכות העובר אופטימלית עקב תנוחתו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה
    אלה
    05/05/2015

שלום ביצעתי סקירת מערכות מורחבת לתאומים.
    BPD יצא גבוה בשבועיים לגיל ההריון
    היקף הראש (HCׂ) יצא גבוה בשבועיים וחצי שבועות לגיל ההריון
    ואורך עצם הירך נמוך בחצי שבוע.

לעובר השני BPD יצא גבוה בשבוע וחצי לגיל ההריון
    היקף הראש (HCׂ) יצא גבוה בשבוע וחצי לגיל ההריון
    ואורך עצם הירך נמוך בשבוע.

בדוח תחת "מערכת עצבים מרכזית" נכתס שהכל הודגם ולא צויינו הערות.
    אני יכולה להסיק שאם הודגמו חדרי המח והכל - אז זה אומר שאם היתה בעיה היא היתה מצויינת בדוח או שזה לא מחייב?

שנית, מה דעתכם, זה נמצא בטווח הנורמה, או שצריך לבצע בדיקות נוספות?
    (לא בוצע מי שפיר)

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סקירה

הוספת תגובה

• סקירה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    05/05/2015

אלה שלום
    אני מניח שעברת בדיקה מדוקדקת על פי הקריטריונים המקובלים ואם היה מימצא חריג באיזה מהמערכות הנבדקות לא הייתה שומרת הרופאה בליבה את המידע. כעקרון אם מסמנים תקין הכוונה שהודגם וניצפה תקין..
    לגבי בדיקות נוספות הקשורות בגדלים ופערי הגדלים שציינת ניתן לבצע הערכת גדילה בטווח של כ3 שבועות מבדיקת הסקירה על מנת לראות מגמה. האם הפער גדל? האם סטטי- יציב? אחר? זה בתאום עם רופא נשים מטפל שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו לא היתה סקירה מכוונת

אלה
    06/05/2015

אלא סקירה מורחבת פשוטה.
    בגלל שהראש גדול וכו' - אני תוהה אם מספיק ש"הודגמו" (לא כתוב תקין או לא, אלא הודגם) כל מה שמצוין תחת "מערכת עצבים מרכזית" או שצריך סקירת מערכות מכוונת למח?

בעקרון לאורך כל ההיריון נצפה ראש גדול וכו' - מה שמדאיג אותי זה שעצם הירך נמצאה קטנה בשבוע בעוד שהראש מקדים בשבועיים וחצי.
    זה לא מחשיד חלילה למום?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו לא היתה סקירה מכוונת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    06/05/2015

אלה
    ברור לי שלא מדובר בבדיקה מכוונת. כשמציין הבודק הודגם הכוונה לניצפה תקין אלא אם יש מימצא נוסף ואז מציינים בהיערות. לא ניתן ללמוד על מום מפער זה בהחלט לא אך ליתר ביטחון הצעתי לשאלתך שתבצעי הערכת גדילה עוד כ 3 שבועות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרתכם
    גל
    30/04/2015

אני שבוע 5, בתאריך 26/4/15 בטא 2300. היום בבדיקת האולטרסאונד הראשונה לא ראו שק הריון. נאמר לי לבוא בעוד כשבוע לבדיקת אולטרסאונד חוזרת. אני במתח רב, מדובר בהריון יקר שהושג באופן טבעי לאחר שנכשלו 6 הזרעות ו3 הפריות. האם יש סיבה לדאגה? אודה לתשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרתכם

הוספת תגובה

• בבקשה עזרתכם - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    01/05/2015

ברמת הורמון בטא כזו, צריך כבר לראות שק הריוני ברחם. אם לא נצפה בידיים אמונות, יש מקום לברר לגבי הריון חוץ רחמי, מהר ככל האפשר, אפילו במיון בבית החולים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועד אופטימלי לביצוע בדיקת מי שפיר
    מיכל
    29/04/2015

שלום,

להבנתי ניתן לבצע את בדיקת מי השפיר בשבועות 16-20. אשמח לדעת מתוך שבועות אלו, מהו המועד האופטימלי ביותר לביצוע הבדיקה, מבחינת איזון בין היתרונות (מספיק מי שפיר) לבין החסרונות (סכנה מהפלה).
    כמו כן, אשמח אם תוכל לכתוב האם המועד הספציפי שאליו אתה מתייחס הוא בשבוע מלא (למשל, אם אתה כותב שבוע 18 אשמח אם תוכל לכתוב האם מדובר בשבוע 18 מלא או 17+ כמה ימים).

תודה רבה מראש!

הוספת תגובה

• סקירה שלישית
    הילה
    28/04/2015

היי האם ציסטרנה מגנה מורחבת קשורה ל cmv?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סקירה שלישית

הוספת תגובה

• סקירה שלישית - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    28/04/2015

בד"כ לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה

הילה
    28/04/2015

תודה רבה!
    שאלה נוספת הריון שבוע 33 ivf
    סקירה 1,2 תקינות מי שפיר תקין ומי שפיר cmv שלילי.
    סקירה שלישית ציסטרנה מגנה מוגדלת .
    ממצאי mri - מצב בקובץ
    אודה לך אם תתן לי כיון לגביי מצבי
    וכמה המצב חמור?
    אני מנסה לקבוע תורים מהירים אך אין מקום והזמן חולף
    אני ממש בלחץ!!!!
    רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    29/04/2015

קשה לתת תשובה חד משמעית, כאשר ב MRI הבדיקה תת מיטבית. בכל מקרה, לא נצפה מום במוח, והבודקים מבקשים לחזור על הבדיקה. בהעדר מום ברור מוחי, קשת הממצאים יכולה להיות תקינה לחלוטין. הייתי מתייעץ בכל מקרה, עם נוירולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקף ראש קטן
    ליאת
    26/04/2015

שלום, שבוע 36+6, עורק טבורי יחיד.
    היום בהערכת משקל: 2815 גרם, שהבנתי שזה תקין. אבל המדדים קצת מלחיצים אותי יחסית למדדים של הערכה קודמת
    בשבוע 33+1 (אצל רופא פרטי. את ההערכה היום עשיתי בקופה).

שבוע 33+1
    Bpd 84.8 מתאים ל 34.1
    Hc 295.7 מתאים ל 32.5
    Ac 293.7 מתאים ל 33.3
    Fl 62.8 מתאים ל 32.4
    משקל 2159

שבוע 36+6
    Bpd 89 מתאים ל36.1
    Hc 315 מתאים ל 35.3
    Ac 322 מתאים ל 36.1
    Fl 70 מתאים ל 35.6
    משקל 2815

שמתי לב שהראש פתח פער ועכשיו בעיכוב של כעשרה ימים. גם הירך בעיכוב של שבוע והבטן בעיכוב של חמישה ימים.

שתי שאלות: יכול להיות עיכוב גדילה בגלל עורק טבורי יחיד? יכול להעיד על בעיה אחרת חלילה בגלל גודל הראש? הרופא שלי אמר שזה תקין, אבל אני לא רגועה.

כל הבדיקות לפני כן תקינות, כולל מי שפיר וצ׳יפ גנטי. Cmv וטוקסופלזמה שלילי. אשמח לתשובתכם, נורא לחוצה, תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הקף ראש קטן

הוספת תגובה

• הקף ראש קטן - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    27/04/2015

בין הסיבות לעיכוב גדילה יתכן גם עורק טבורי בודד. כיון שהפרש הגדילה הינו עד 10 ימים, הדבר בגדר הסביר ואין להערכתי מקום לדאגה. בל נשכח, כי ככל שגיל ההריון מתקדם, יכולת הערכת גדילת העובר יורדת וטווח הטעות גדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה

ליאת
    27/04/2015

הכי מדאיגים אותי מימדי היקף הראש, עשרה ימים מתחת לגיל ההריון זה לא מדאיג?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    28/04/2015

לא מדאיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירת מערכות שלישית
    מעיין
    21/04/2015

שלום רב
    אני בשבוע 32
    בצעתי סקירת מערכות שלישית שבו נאמר
    עובר עם פרופיל ביופיזיקאלי תקין וכמות מים תקינה.
    בבדיקה נצפה מבנה תקין של המוח והכליות והלב נצפה כתקין.
    כמות מי שפיר תקינה.
    יש לציין ציסטרנה מגנה ברוחב 11-12 מ"מ. הורמיס והצרבלום נראו היטב
    בביומטריה תקינה ולא מדובר בבעיה במוח האחורי
    אשמח להסבר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סקירת מערכות שלישית

הוספת תגובה

• סקירת מערכות שלישית - תגובה

ד``ר רון ברדין
    21/04/2015

מעיין שלום
    לא יהיה נכון לתת הרצאה על אנטומיה מוחית במסגרת זו. ככלל מדובר בחלק האחורי של המוח שם יש באופן נורמלי נוזל שמקובל שרוחבו עד 10 ממ . משמעותו כשכל שאר בדיקת המח תקינה לא ברורה אם בכלל יש משמעות. לכן מומלצת בדיקה מכוונת למח בתאום עם רופא מטפל שלך. מהמידע שנתת לעיל ניראה שהממצא מבודד על פניו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירת מערכות שלישית

מעיין
    21/04/2015

שזה אומר שהבדיקה תקינה בגדול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירת מערכות שלישית - תגובה

ד``ר רון ברדין
    21/04/2015

מעיין
    בטוחני שלא היית רוצה תשובה של " בגדול" או בערך ולכן אמנם המידע שצירפת חלקי לגבי מבנה המח ולרוב רק הרחבה ללא מימצאים אחרים איננה בעייה אך יש לבדוק זאת בסקירה מכוונת למח.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות
    אלה
    21/04/2015

שלום

אני בהריון תאומים ומבצעת בדיקות א. סאונד בתכיפות גבוהה (אחת לשבוע או שבועיים).
    היום ביצעתי בדיקה שארכה 20 דקות ובעוד יומיים אמורה לבצע סקירה מורחבת שתיקח כשעה וחצי.
    האם הצי]יות של הבדיקות לא עלולה להזיק?
    אני בסוף טרימסטר שני.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• בדיקות - תגובה

ד``ר רון ברדין
    21/04/2015

שלום אלה
    לא מהמידע הידוע לנו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי אקו לב

אלה
    21/04/2015

ביצעתי אקו לב עוברים לתאומים לפני כחודש (בשבוע 23)
    השבוע התגלה לי ריבוי מי שפיר - האם יש צורך לחזור על בדיקת האקו לב עוברים או שזה מספק?

הופניתי לבצע סקירת מערכות מכוונת - מה היא כוללת בדיקה של איזה איברים?
    ושאלה אחרונה - כמה מתוך הסקירה המאוחרת והמכוונת (כל אחת בנפרד) מעורב הדופלר שהבנתי שהוא מחמם מדי ועדיף למעט בו? האם אלו בדיקות שרובן מבוצעות עם דופלר?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אולטרסאונד ראשונה
    מגי
    20/04/2015

שלום רב,
    אני בת 29, נשואה.
    לקחתי גלולות כ- 10 שנים והפסקתי את השימוש בהן ב- 26.2.15.
    חשוב לציין כי לא קיבלתי מחזור לאחר הפסקת הגלולות.
    ביצעתי יחסי מין עם בעלי ב- 13.3.15. כעבור שבוע בערך היה לי דימום קליל ביותר של מס׳ שעות בודדות. עשיתי בדיקת הריון ביתית ב- 25.3.15 והתשובה הייתה שלילית.
    ביצעתי בדיקה נוספת ב- 30.3.15 והתשובה הייתה חיובית. ב- 1.4.15 ביצעתי בדיקת דם והבטא הייתה 790.
    אתמול הייתי בבדיקת אולטרסאונד ראשונה, ראו שק הריון ושק חלמון והרופא אמר שהוא מזהה סימן לקוטב עוברי אך זהו זה. ** אמורים לראות עובר בשלב הזה? **
    הרופא אמר שאו שההריון צעיר ממה שאני חושבת (אמרתי לו שבוע 7 + 2 ימים) אך שאם אני מתעקשת שקיימנו יחסי מין פעם אחת בלבד במשך כל החודש (ב- 13.3.15) אז 99 אחוז שההריון לא תקין.
    סיכמנו שאחזור אליו עוד 10 ימים לבדיקה נוספת.
    רציתי לשאול- ואשמח לתשובה כנה ואמיתית- האם יכול להיות שהפגישה בין הזרע לביצית נעשתה לאחר 3-5 ימים כך ששבוע ההריון שלי הוא למעשה 6 (+4 או +6) ושזה פשוט באמת מוקדם מידי? או שרוב הסיכויים שההריון אכן לא תקין?
    הוא לא אמר לי מה גיל ההריון לדעתו והוא לא היה נראה אופטימי.
    מצרפת תמונה של האולטרסאונד
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אולטרסאונד ראשונה

הוספת תגובה

• בדיקת אולטרסאונד ראשונה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    21/04/2015

שלום מגי
    מאחר והריון באמת צעיר מאוד משתדלים לא לקבוע קביעות לגבי תקינות ההריון ולכן ממליצים בצוע בדיקה נוספת אחרי זמן מה 10-14 יום מצויין לביקורת אז אמורים להתבהר המימצאים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. המשך...

מגי
    21/04/2015

שלום,
    בהמשך לשאלתי על האולטרסאונד שביצעתי לפני יומיים-
    עשיתי היום בדיקת דם והבטא יצאה 97,268.
    האם זה אומר משהו על תקינות ההריון? איזה שבוע זה? יכול להיות שהכל מתפתח כרגיל רק ללא עובר ולכן הבטא ממשיכה לעלות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. המשך... - תגובה

ד``ר רון ברדין
    21/04/2015

מגי
    אכן עלייה בהורמון ההריון אך בהיעדר בדיקה קודמת קרובה קשה להתייחס ולכן לא תימלטי מהמתנה לבדיקת האולטרהסאונד..... בדיקת דם נוספת בטווח של כיומיים לפחות תתן אף היא אינדיקציה כלשהי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה