מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקר ביוכימי שליש ראשוןאורטל27/06/2013
שלום רב ,
קיבלתי היום את תוצאות הסקר הביוכימי (רצ"ב ) ואשמח לעזרה בפיענוח.
האם לא חסרה בדיקה של אסטרדיול ?
האם התוצאות של PAPP A ו FREE beta HCG תקינות ?
האם התוצאות שהתקבלו הן רק תוצאות של בדיקת דם או שכוללות שקלול של שקיפות עורפית גם ( השקיפות יצאה 2.1 והסיכון לפי תוצאת שקיפות 1/975 האם זה בא לי ביטוי פה ?)?
למה יש שתי תוצאות, האם לא אמורים לקבל תוצאה אחת שהיא שקלול של הכל ?
המון תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחו אותי - אשמח לקבל תשובה
אור04/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בדופלר ביתישי27/06/2013
שאלתי רופא נוסף ואבקש גם את דעתכם. האם שימוש בדופלר ביתי למשך 20 שניות כל יום לפני השינה גורם נזק לעוברית שלי? אני גם אחרי הפלה וגם בהריון בסיכון גבוה ומאד מאד חרדה והדופלר עוזר לי להירגע אבל אם חס וחלילה אני מזיקה לה אני אפסיק??
אודה לעצתכם המקצועית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בדופלר ביתי - תגובה
ד``ר רון ברדין30/06/2013שלום שי
להערכתי את התשובה לכך את אמורה לקבל מהחברה שמכרה לך המכשיר שם יש הנתונים על מגבלות השימוש במכשיר הן מבחינת משך רצוף , מספר פעמים וכו'. ניראה לי שנכון לפנות לחברה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלא מתפתח?שיר26/06/2013
הריון שני,ספונטני , בעלת מחזור סדיר של 26-28 יום
וסת אחרונה ב 5.5.13. לפי וסת- נמצאת בשבוע 7 + שלושה ימים
היום ב US נצפו שני שקי הריון,אחד קטן וללא עובר בתוכו והשני עם עובר אך ללא דופק. גודל העובר מתאים לשבוע חמש לדברי הרופא.
האם סביר להניח ששק ההריון הקטן הפסיק להתפתח?
ולגבי השק הגדול יותר (לא יודעת מה גודלו)- האם יש עדיין סיכוי לראות דופק עוד מספר ימים?? או שזה אבוד? האם יתכן שזה הריון צעיר בגלל ביוץ מאוחר למרות שהמחזור סדיר?
אתמול בטא יצאה23000 ויומיים לפני 19298 . האם אמורים לראות הכפלה בשלב זה או רק עליה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה
שיר28/06/2013היום עשיתי US נוסף. לא נצפו עוברים או שקי חלמון בשני שקי ההריון...
גודל שקי ההריון- הגדול 11 מ"מ בממוצע והקטן 7 מ"מ
מומלץ להפסיק את ההריון או לתת עוד סיכוי אחרון של כמה ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון שלא מתפתח? - תגובה
ד``ר רון ברדין30/06/2013שירלי שלום
בשבוע 7 +בהחלט אמורים לראות קוטב עוברי עם דופק ברור. זה שלא ניצפה בהחלט חשוד כלא תקין לגבי השק השני יתכן שק הריון נוסף שלא התפתח בו עובר אך אלא ספקולציות
מציע שבנתונים אלא תפני לרופא מטפל להחליט על ההמשך. ייתכן עוד בדיקת אולטרהסאונד תוך מספר ימים מבדיקה קודמת ואם ללא שינוי משמעות שהריון לא תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון שלא מתפתח? - תגובה
ד``ר רון ברדין30/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא חריג באולטרסאונדדניאל26/06/2013
שלום!
עשיתי אולטרסאונד ראשון שבו ראו שק הריון ודופק עוברי. אני בשבוע 5 + 6 ימים, ועד כה הכל תקין. בנוסף, ראו "ממצא עכור הומוגני בשחלה שמאל בגודל 40*60מ"מ".. לפני כשנתיים הייתי במיון עם כאבים בבטן ואז דיברו על משהו שנקרא "הגופיף הצהוב".. מאז לא היו בעיות מיוחדות.. השאלה היא מה זה יכול להיות? ואיך זה משפיע על ההריון שלי?
אשמח לתשובה בדחיפות!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא חריג באולטרסאונד - תגובה
ד``ר רון ברדין30/06/2013דניאל
לא ניתן להתייחס בצורה אמינה ומקצועית לתאור מלל בלי לראות את המימצא . גופיף צהוב הוא חלק נורמלי בפיסיולוגיה של המחזור באשה ובתהליך הביוץ. לגופיף הצהוב תפקיד חשוב בשלבי הריון מוקדמים .
אם יופיעו כאבי בטן רצוי שתפני לבדיקה .במידה ולא המשיכי מעקב בתאום עם רופא נשים מטפל שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקף ראש קטן?מירי25/06/2013
שלום. בשבוע 34+6 ביצעתי אולטראסאונד גדילת עובר.
להלן תוצאותיו:
BPD = 87 מ"מ מתאים לשבוע 35+4
OFD= 97.7 מ"מ
HC = 293.7 מ"מ מתאים לשבוע 32+1
AC = 314.6 מ"מ מתאים לשבוע 35+4
FEMUR = 67 מ"מ מתאים לשבוע 33+6
ממוצע גיל הריון ע"פ HC ו- FL 33+0
יחסים:
HC/AC = 0.93 (מצוין בסקאלה של האחוזונים את הגבול הכי תחתון שקיים כלומר חורג מהנורמה)
AC/FEMUR= 4.7
BPD/FEMUR= 1.3
HC/BPD= 3.38
FL/HC= 0.23
הערכת משקל העובר ע"פ hadlock1: 2634 גרם
הערכת משקל העובר ע" hadkock4 היא 2620 גרם
יש לציין שבאולטראסאונד גדילת עובר שנעשה שבועיים קודם לכן, הקף הראש היה קטן בכשבועיים מגיל ההריון וכאמור כעבור שבועיים, הפער בהקף הראש הוא שבועיים וחמישה ימים. הרופא שלי טוען שמכיון שמדובר בפחות מ 2 סטיות תקן, זה בסדר . האם אכן זה תקין או שעלי להיות מוטרדת?
כל הבדיקות שנעשו עד היום , כולל מי שפיר, יצאו תקינות.
מה המשמעות של HC/AC שיצא ממש נמוך (בהערכה הקודמת לפני שבועיים היחס יצא 1 כלומר בנורמה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקף ראש קטן? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/07/2013אם הראש גדל וההפרש נשמר, ואם אינו בחישוב נכנס להגדרת ראש קטן (תחת 3 סטיות תקן לגיל ההריון), נדרש מעקב, ורצוי בידיים מיומנות. יתכן ורצוי להפנותך לבדיקה במרכז שלישוני, קרי בי"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- noche בהריון בסיכוןkerenz24/06/2013
חולת לופוס SLE עם אפלה חיובית + anti ro + anti la חיובי, נוטלת פעמיים ביום קלקסן 100 מ"ג ופלקוויניל 400 מ"ג ואספירין 100 מ"ג. מבצעת מעקב אקו לב עובר שבועי, עד היום נמצא תקין. בהריון ראשון שבוע 19+3 , בבדיקת אלטראסונד אתמול התגלה noche דו צדדי. כרגע ללא אינדקציה לרעלת הריון או לבעית גדילה אצל העובר.
אבקש לדעת מה ההשלכות לגבי המשך ההריון והאם ניתן לטפל מעבר לטיפול הקיים, כמו כן, מה ההמלצות לתדירות מעקב והאם מנוחה / שמירה יכולה לסייע.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר noche בהריון בסיכון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/07/2013ה "נוץ'" הינו פרמטר בדופלר, המצביע על הפרעה בזרימת הדם, שביטויה העתידי יכול לרמז על מחות כמו יתר ל"ד. במקרים של מחלת SLE, הזרימה יכולה להיות מדד אינדיקטיבי להתקדמות חומרת המחלה בהריון. לכן, מעקב הדופלר במקרה שלך חשוב ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתאור20/06/2013
שלום רב ,
אני בשבוע 12+0 הריון IVF+PGD שחיכיתי לו הרבה זמן
היום ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית והתוצאה הייתה 2.1 מ"מ (CRL-55.6 מ"מ)
סיכון לפי גיל + שקיפות עורפית - 1:971 .
הרופא אמר שזה סה"כ תקין אבל 2.1 מ"מ זה מעל הממוצע .
וגם יחסית כל מי שאני מכירה התוצאה נורא גבוהה .
האם יש סיבה לדאגה ? האם יש צורך לפנותליעוץ כלשהו ?
אני הולכת לבצע מחר את הבדיקת דם - סקר ביוכימי , האם יש סיכוי שבשקלול הבדיקת דם התוצאה תשתפר ?
תודה רבה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר23/06/2013הסיכון שקבלת, הינו נמוך יחסית ומוגדר כתקין. ערך של 2.1 אמנם מעט גבוה, אך עדיין נחשב בגבול הנורמה. בדיקת הדם בהחלט תוסיף עוד אינפורמציה. ברצוני להזכירך, כי קיימת גם בדיקת דם ספציפית לתסמונת דאון, שהינה אפשרית, רק שמחירה אסטרונומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מי שפירגילי18/06/2013
שלום פרופסור לפני שבוע ביצעתי אולטראסונד כמות מי השפיר היתה130
אחרי כמה ימים ביצעתי עוד בדיקה נצפתה כמות של 100 מ"מ לאחר שלושה ימים נצפה כמות של 92 מ"מ והיום 80 מ"מ מציינת שאני בשבוע הריון 34 היוםק.
מתי נחשב למיעוט מי שפיר מתחת ל50 או 60? האם אלי לבצע סקירה מכוונת בינתיים אני שותה המון אבל אני לא רואה שזה מגביר את הכמות.
מתי פונים למעקב בית חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר23/06/2013מיעוט מי שפיר מוגדר כאשר ה AFI תחת 50 מ"מ. לכן כל בדיקותייך עד עתה היו בתחום הנורמה. המדידה אינה מדויקת ותלויה בתנוחת העובר ובנסיון הבודק. אם הרופא המטפל יתרשם ממיעוט מים, אני משוכנע שישלח אותך לבירור במרכז שלישוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יפ גנטישירה18/06/2013
שלום,
אני בת 31 הריון ראשון, שבוע 24, בדיקת שקיפות עורפית לא תקינה 5.2 וסקירת מערכות מוקדמת העלו חשד למום בעובר (לפי יועץ גנטי תסמונת דאון תסמונת טרנר או מום לבבי), בדיקת מי השפיר תקינה ,אקו לב עובר תקין וכן סקירת המערכות המאוחרת תקינה (בסקירה המוקדמת עצמות הגפיים היו באחוזון 5 ואילו בסקירה המאוחרת עצם הירך היתה בגודל תקין), יעצו לי לבצע גם צ'יפ גנטי על מנת לשלול מומים נוספים אך כאשר קראתי על הבדיקה הסתבר כי היא אינה חד משמעית וכי לעיתים התוצאה יכולה להראות שקיים מום אך לא ברור איזה ומה חומרתו דבר שיכול להוסיף בלבול.
האם תוכלו בבקשה לתת לי הסבר קצר על הבדיקה וממציאה ?
האם לדעתכם עדיין ישנו סיכון גבוה , למרות מי השפיר התקינים אקו הלב והסקירה המאוחרת?
אני מתלבטת מאוד האם לבצע את הבדיקה ופוחדת שרק תבלבל אותי יותר, אני לא רוצה ללדת ילד עם מום אך גם מפחדת להרוג עובר תקין .
אנא עזרתכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יפ גנטי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר23/06/2013הנושא בהחלט רגיש, והדיון בו הינו לפורום של הגנטיקאים. המלצתי - להתייעץ עם גנטיקאי. משיחותי עימם - כולם ממליצים בחום על הצ'יפ!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר - לפרופסור מייזנר בבקשהשלי16/06/2013
שלום רב,
אני בהריון אחרי 2 הפלות (שבוע 8 ושבוע 5), בת 33.
וטרם החלטתי אם לבצע או לא מי שפיר,
רציתי לברר אם יתכן מאחר וטרם קיבלתי תשובה חד משמעית,
כי ישנם נשים רבות שרק אחרי שעברו את הבדיקה הפולשנית הזו (מי שפיר)מצאו להן פגם בעובר (מום/בעיה כרומוזומלית כמו אימפוטנציה או פיגור) וכשהן עברו שקיפות וסקירות הכל היה תקין באחוזים גבוהים(ואצל בכירים מהשורה הראשונה), זה יתכן?
אם כן, זו הבדיקה שהכי חשוב לעבור אותה, כל האחרות לא מנבאות כלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - לפרופסור מייזנר בבקשה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר23/06/2013הבדיקות של השקיפות העורפית והסקירות למיניהן - לא תמיד תגלינה בעיות במבנה הכרומוזומים, כפי שרק בדיקת מי שפיר יכולה לגלות (מהימנות הבדיקה 100%). לכן בדיקת מי השפיר מצויינת, עם הסייג החשוב של סיכון קטן עקב הדיקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר ברחםהדס16/06/2013
שלום
אני בסוף שבוע 25
בכל בדיקת אולטרסאונד שעושים לי תמיד ראש העובר נמצא בצד ימין - כאילו הוא תקוע שם .
האם הוא לא אמור להסתובב ברחם?
במהלך היום אני מרגישה תנועות מספר פעמים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר ברחם - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר23/06/2013אין עדיין בידינו כלי למעקב רציף אחר תנועות העובר ברחם, למעט מעקב אולטראסוני רציף, מה שאינו פרקטי.
לא הכרח, תחושתך באמת נכונה, ואולי דווקא בעת ביצוע האולטראסאונד, העובר היה בתנוחה דומה. התייעצי עם הרופא המטפל שיזמינך בתדירות גבוהה לאולטראסאונד קצר למצג העובר, ואולי כך, יוכל להרגיעך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלם החוט של ההתקןמון12/06/2013
שלום רב.
אני לאחר 3 לידות. כ 7 חודשים עם התקן מירנה, ותמיד כשבדקתי אם הוא קיים חשתי בחוט באופן ברור. לפני יומיים בדקתי, ואין זכר לחוט. הרופאה עשתה לי u.s ובו ההתקן נראה בבירור. שאלתי היא; האם עכשיו אני אמורה להיות בספק כל חודש מחדש אם ההתקן בגופי? ואוליי הוא יצא?? דבר שני האם בהוצאתו תהיה בעיה כיוון שהחוט חדר פנימה?
בתודה על תשובתכם!!
מון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלם החוט של ההתקן - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/06/2013בעיקרון אם ההתקן ברחם, הסיכוי להריון קטן ביותר, ולא צריך להלחץ מכך שאינך חשה בחוט במישוש. לצורך הוצאתו, יש אמצעים לתפסו גם ללא שהחוט בולט לנרתיק. כמובן שעלייך לבטוח בבטיחות ההתקן, ולא לסמוך רק על בדיקת נוכחות שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!- פער בגודל תאומיםנופר12/06/2013
שבוע 6 ( 4) אחרי IVF, אחרי הריון קודם שהופסק בשבוע 13 בגלל אמפלוצלה. נצפו 2 שקי הריון עם פער גדול. בראשון- עובר המתאים לשבוע 7 ו-3 באורך 12 מ"מ ובשני עובר המתאים לשבוע 5 ו- 5 באורך 5 מ"מ.- קרוב יחסית לצוואר הרחם אך ממוקם ברחם. בשניהם נצפה דופק ושק חלמון. מה זה אומר? מה הסיכוי של הקטן להתפתח? מה הסיכונים והאם זה יכול לפגוע בעובר הגדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה!!- פער בגודל תאומים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/06/2013קשה להגדיר חד משמעית, אך הפרש כזה בגיל ההרכיון בין העוברים, עלול לרמז על בעיות צפויות בעובר הקטן. התייעצי עם רופא ה IVF, שכן הוא ודאי מעודכן בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה סי אמ וישקד12/06/2013
שלום אני יודעת שזה לא הפורום המתאים אבל אנ חייבת עזרתכם כי סומכת על הידע שלכם.
שני דברים:
אני בשבוע 23 עד מתי סי אמ וי מסוכן עוד חס וחלילה?
2. הילד שלי בן שנה ו9 חוד עם מחלת חום לא ברורה כבר חמישיה ימים. עשינו לו בדיקת סרולוגיה לסי אמ וי כבר ביום השני לחום ויצא שלילי תודה לאל. האם זה נכון שזה לא מספיק מהימן יומיים אחרי תחילת החום?ויתכן וזה חס ושלום זה ואחרי יומיים מחום לא ניתן לגלות??אנא עזרו לי כי אני בחרדות אימים. כמו כן אם ניתן לעשות לו בשתן מתי אפשר לעשות לו שיהיה מהימן כי לא אדקור שנית אותו. ומתי אני יכולה לעשות כדי לדעת על עצמי?לי אין בעיה להידקר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה סי אמ וי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/06/2013בעיקרון, ככל שגיל ההריון מתרחק, הסיכוי לפגיעה עוברית מ CMV קטן משמעותית. הסיכון העיקרי הוא בהדבקה בשליש הראשון להריון. את הסדולוגיה לילד, בצעתם בזמן, כך שנסי להירגע, וזכרי, כי בשלב ההריון בו את נמצאת, הסיכון לפגיעה עוברית, גם אם ידבק העובר ב CMV, קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US מלחיץמור08/06/2013
שלום,
וסת אחרונה 18.4, מחזורים של 32 יום. אתמול בשבוע 7 בדיוק עשיתי סונר ובו CRL נמדד 2.5 מ"מ תואם 5+6 ללא דופק, הרופא היה לקוני ורמז כי בעייתי. פניתי למכון בבי"ח במרכז על מנת לחזור על הסונר באותו יום ולהפתעתי נצפה דופק ו CRL 4.9 מ"מ, תואם 6+1. נותרתי מבולבלת ומודאגת, כיצד ייתכן, למי להאמין והאם הסונר השני תקין בהתחשב בכל שתואן 6+1?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US מלחיץ - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר09/06/2013במקרה שלך נראה לי שכולם צודקים. כיון שהוסתות מרוחקות, כל 32 יום, ברור שהביוץ היה מאוחר לכן באולטראסאונד הראשון לא נצפה עובר. אח"כ בבדיקת החוזרת,נצפה דופק כצפוי. בהחלט ניתן להאמין לUS השני מבחינת גיל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)