מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלקיקים במי השפירבוני16/06/2014
עברתי דיקור מי שפיר לפני 3 ימים. שבוע 17, סקירה מוקדמת ושקיפות תקינים. לא היו דימומים, חום, או דליפת מי שפיר חריגה שיכולתי לזהות. הגעתי היום לבדיקה כדאי לראות שהכל בסדר, העובר חי וכמות מי שפיר תקינה, אך ראיתי חלקיקים קטנים במי שפיר שלא היו בבדיקות הקודמות, המים היו צלולים (שחורים) והחלקיקים לבנים ודינמיים. הרופא במוקד לא התרגש ואמר שגם ככה אין מה לעשות. אני מאוד לחוצה וחוששת. האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלקיקים במי השפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/06/2014חלקיקים כאלו אינם סיבה לדאגה, והם ככל הנראה, רקמה ישנה הנושרת מקיר הרחם עם בנייתה של רקמה חדשה. אפשר בהחלט להתעלם מהתופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה!
בוני16/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך BPD גבוה שבוע 23Sharon16/06/2014
שלום רב, אתמול עשיתי סקירת מערכות אני שבוע 22+6, הרופא ציין שקוטר הראש bpd הוא למעלה מאחוזון 97, אך היקף הראש בטווח הנורמה בערך אחוזון 80. מלבד לזה הסקירה תקינה, כאשר הייתה זו סקירה מכוונת בגלל ערך AFP חלבון עוברי גבוה 2.46 ונדרשתי לסקירה מכוונת. רציתי לשאול מה משמעות הממצא שמצאו? והאם להיות מודאגת? אני בת 29, הריון ראשון תקין לידה רגילה. מדד את ראשי ובעלי בערך 58 וחצי בהתאמה. אשמח לייעוץ מאז הממצא לא ישנה בלילה. האם אצטרך לעשות מי שפיר? הנתונים מצורפים בצילום. תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך BPD גבוה שבוע 23 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/06/2014המדד הקובע הוא היקף הראש, וזה נמדד תקין. לכן אינני רואה סיבה לדאגה. המדד של ה BPD אינו עומד בפני עצמו, והיקף הראש כן.
אין בכל מקרה, סיבה לפחד מדיקור מי שפיר, שהינו בדיקה פשוטה ויעילה ביותר. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
Sharon17/06/2014הבעיה בדיקור שהבנתי היא שעד שקובעים בדיקה זו אהיה בשבוע מתקדם יותר 26.27 ואז יש סכנה ללידה מוקדמת. האם יש צורך בכלל בבדיקה לאור הממצאים? או שאפשר להמשיך לעקוב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/06/2014כיון שבשבוע זה קיים חשש ללידה מוקדמת, רצוי לבצע את הדיקור בשבוע 30 להריון, אז הסיכוי ללידה מוקדמת שואף לאפס, וגם אם מתרחשת לידה כזו, הרי הילוד יסתדר היטב בכל פגייה סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CPC וציסטות לטרליות בצווארגל11/06/2014
שלום, ביצעתי סקירה מוקדמת בשבוע 14+6 ונמצא CPC במוח בגודל 2.3 מ׳מ וכן שתי ציסטות לטרליות בצוואר.
הרופא הפנה אותי לייעוץ גנטי ואקו לב.
התור הכי קרוב לייעוץ שמצאתי הוא בשבוע 18.
רציתי לדעת האם יש קשר בין הממצאים? האם זה נפוץ? ואם כדאי לי לשקול דיקור מי שפיר ולקבוע בלי קשר לייעוץ הגנטי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה למעלה
גל11/06/2014רק אוסיף כי השקיפות העורפית יצאה 1.5 (סיכון בשילוב עם בדיקת דם: 1:3100)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCPC וציסטות לטרליות בצוואר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/06/2014ציסטות במוח מסוג CPC הינן בד"כ ממצא חסר חשיבות, הנעלם לקרת השבועות 20-25, ולא נצפה יותר בסקירת המערכות המאוחרת. הקשר היחיד המוכר של ממצא זה הוא לטריזומיה 18 - מום גנטי כרומוזומלי, שהמומים שבו מזוהים בד"כ בסקירת המערכות המוקדמת.
הציסטות הצוואריות, אינן ממצא פתולוגי אלא ממצא פיזיולוגי של התפתחות המערכת הלימפתית בעובר. הציסטות, נעלמות לקראת שבוע 18 להריון. עקב זהירות יתר מוגזמת, ורפואה מתגוננת, נשלחת לבדיקות שהופנית אליהן. אין כל בעיה לבצע ייעוץ גנטי בשבוע ה 18 להריון. גם הגנטיקאים, עקב הסיבות לעיל, בד"כ ממליצים על דיקור מי שפיר, ולהערכתי, לא תמלטי ממנו. (אישית, אני בעד מסיבות נוספות, כמו האפשרות לבדוק צ'יפ גנטי למשל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן בהריון עם תאומיםelinorb10/06/2014
שלום,
בשעה טובה אני בשבוע 6 + יומיים עם תאומים.
בבדיקת אולטרה סאונד נצפו שני שקי הריון נפרדים, מדובר בתאומים ביכוריוניים ביאמניוטיים.
כמו כן, מצויין שבדופן קידמית יש שרירן סוב סרוזי בקוטר 11 מ"מ.
רציתי לשאול מהן ההשלכות על התאומים והתפתחותם? האם זה נחשב להריון בסיכון?
הביקור אצל רופא הנשים רק בעוד שבועיים ואני מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן בהריון עם תאומים - תגובה
ד``ר רון ברדין10/06/2014אלינור שלום
בהצלחה עם ההריון
שרירן של 11 ממ ( 1.1 סמ ) הוא שרירן קטן מאוד ללא משמעות מעלת סיכון להריון לא בגודל לא בבמיקום על פני הרחם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הפרשים בהערכת משקלרות05/06/2014
תודה רבה על תגובתך המהירה. הערכת המשקל בשבוע 30.5 היתה 1797 גר' ובשבוע 35.0 היתה 2398 גר'.
האם המשקל תקין לשבוע ההריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הפרשים בהערכת משקל - תגובה
ד``ר רון ברדין05/06/2014תקין בהחלט רות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגני כליותליאת31/05/2014
שלום, אני בהריון שני עם עובר ממין נקבה
בסקירה הראשונה שבוע 15 אני כליות היו 4 מ"מ דו"צ
סקירה שניה שבוע 22 7.7, 7 מ"מ
סקירה מכוונת שבוע 26 6.5, 6.2
סקירה מכוונת שבוע 30 9.5,9.7 אורטרים 5 מ"מ הרופא שביצע את הסקירה אמר שלאור הרחבת האורטרים ומגמת העליה בין בדיקה לבדיקה הוא חושב שמדובר ברפלוקס.
בכל הבדיקות נמצא כי הפרנכימה שמורה ולא מנצאו כל ממצאים נוספים במערכת השתן
נשלחתי לייעוץ גנטי, אקו לב עובר וסקירה מכוונת נוספת. אצל היועץ הגנטי לפני יומיים, קיבלתי תחזיות קודרות לראשונה, כל העת התייחסו לעניין בקלות והיועץ הגנטי דיבר איתי על תרחישים גרועים לרבות הפסקת הריון ביקש ממני להקדים את הסקירה המכוונת כך שתבוצע בשבוע 32 הוא הפנה את בעלי לבדוק שני גנים שיצאו לא תקינים בבדיקות גנטיות של אחותו (דיסאוטונומיה משפחתית וקונקסין) וזאת על אף שאצלי בדיקת הגנים הללו לפני ההריון יצאה תקינה. הוא הפנה אותי ואת בעלי לאולטרסאונד בכליות שלנו מסיבה שאינה ברורה לי וגם לא הצלחתי להבין מדבריו את הצורך. ואמר שאם הסקירה המכוונת הבאה תניב תוצאה של למעלה מ-10 מ"מ (הידרונפרוזיס) עלי לבצע דיקור מי שפיר לרבות ציפ גנטי בשבוע 32-33. אציין כי ביצעתי בשבוע 12 בדיקת (nipt) בדיקת דם במקום דיקור לגילוי תסמונת דאון של הרמוני שיצאה תקינה
יש לי תור לאקו לב בשבוע הבא, ותור לייעוץ עם נפרולוג ילדים בבית החולים בעוד 10 ימים.
מאז יום חמישי אני לא ישנה בלילות אני בוכה כל היום, אני לא מבינה מה המשמעות של הדברים שנאמרו לי, איך להתייחס לכך שכל רופא אומר משהו אחר חלק מהרופאים מתייחסים לעניין בביטול וכעניין פעוט חלק מדברים על תחזיות קודרות וילד חולה כליות כל חיו איך אני אמורה להתמודד עם אינספור בדיקות בשבוע כ"כ מתקדם. האם יש סיכוי כי ההרחבה תרד בסקירה מכוונת? מה הסיכוי כי ההרחבה תגדל למימדים חמורים עד שיביאו להרס הפרנכימה בשבועות שנותרו? האם גם לאחר הלידה ההרחבה עשויה להמשיך לגדול? מהן באמת התחזיות במקרה כמו שלי לצורך בהפסקת הריון? האם יכולה להיות הרחבה של מעל 10 מ"מ שמסתדרת מעצמה או נעלמת לאחר הלידה ללא כל טיפול?
אנא הסבירי לי על מנת שאוכל להחזיר את הצבע לפני עד שאגיע לכל התורים והבדיקות שקבעתי
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגני כליות - תגובה
ד``ר רון ברדין31/05/2014ליאת שלום רב
ראשית מידע מפורט ומלא נתת מה שיאפשר התייחסות לשאלותייך
לגופו של עניין אתחיל עם זה שהרחבה של אגני הכליות בעובר נימנה על השכיחים שבמימצאים שפוגשים בבדיקות האולטרהסאונד. ישנן הגדרות לרוחב אגנים בהתאם לשבועות . בכל הבדיקות שביצעת לא מדובר בהרחבה בדרגת חומרה חמורה . בשסקירה מוקדמת גבולי בסקירה מאוחרת מעט מעל גבול התקין ובביקורת בשבוע 30 הרחבה קלה
סיבות שונות להרחבה -לא ניכנס אליהן .רפלוקס יכול לבוא בחשבון אך לא ניתן כעת לקבוע בודאות. המימצאים המעודדים הם שרקמת הכלייה ניראית תקינה לכל אורך הדרך
נישלח למספר ייעוצי בירור שלמרות ש" הכניסו "אותך ללחץ לא קיצרו פינות וטוב שכך. אקו לב , ייעוץ גנטי. ייעוצים מטבעם נותנים טווח אפשרויות מחסר המשמעות עד לאופציה הקיצונית ובמקרה שלך הודכרה אופציית הפסקת הריון .עם זאת מהנתונים שצרפת עד עתה אין כל סיבה לחשוב על כך. טוב שבדיקת NIPT והיתה תקינה אך מי שפיר בשילוב עם ציפ גנטיכפי שנאמר לך נותן תשובה הרבה יותר מלאה. שלא קשור בתסמונת דאון .ייעוץ עם נפרולוג חשוב לא בגלל המימצא ( שוב איננו חמור) אלא לקבל מושג על הצפוי אחרי הלידה ומה בדיקות הבירור.
לסיכומו של עניין מימצאי בדיקת האולטרהסאונד בהחלט אינם בדרגת חומרה קשה!! עם זאת השלימי הבירור על פי ההנחיות שקיבלת וביקורת אולטרהסאונד כשלשה שבועות מהבדיקה המכוונת שקיבלת תתן כיוון
מהנתונים שנתת ניראה שאת בהחלט יכולה לישון בלילה
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך המפורטת
ליאת31/05/2014אני מאוד מעריכה זאת
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך המפורטת - תגובה
ד``ר רון ברדין31/05/2014בשמחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מורחבת - קורפוס קלוסום- CSPליעב27/05/2014
שלום,
שבוע 22+5
לאחר סקירה מאוחרת בה הממצאים תקינים, נצפה קורפוס קלוסוםם
נצפתה הידבקות ב CSP מתחת לקורפוס קולוסום והומלץ על סקירה מכוונת למוח.
מה המשמעות? על מה משפיע? האם יש סיבה לדאגה???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מורחבת - קורפוס קלוסום- CSP - תגובה
ד``ר רון ברדין27/05/2014ליעב שלום
הדגמה של מעיין מחיצה/הידבקות בחלל ב CSP היא מימצא הניצפה לעיתים בנוכחות בדיקה תקינה של המח ולא תמיד ניתן למצוא לו הסברובהחלט לא חייב לבטא בעייה הסקירה המכוונת מתמקדמת בחיפוש מימצאים אחרים /נוספים במח , איפיון המימצא - היכן בCSP , האם אכן מחיצה? יש לראות האם נחשפת בעבר לCMV כלומר האם יש לך נוגדנים לוירוס עוד טרם ההריון. ההתייחסות מוגבלת כשלא רואים ללא תמונות הבדיקה אך בשלב ראשון בצעי הבדיקה המכוונת ונשמח להתייחס אם מידע נוסף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מורחבת - קורפוס קלוסום- CSP
ליעב28/05/2014תודה על המענה!
אכן יש לי נוגדנים, לפני ההריון ל CMV
איך זה משפיע על האבחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מורחבת - קורפוס קלוסום- CSP - תגובה
ד``ר רון ברדין28/05/2014כבר מוריד "כאב ראש" אחד. לגבי השאר התייחסתי אתמול והבדיקה המכונת אני מניח תתן אפשרויות אבחנתיות וייתכן בהחלט שלא יימצא שיוך למימצא בעייתי כלשהוא. התייחסות תאורטית למימצא מוגבלת ולכן בשלב זה המתיני לביקורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ליעב29/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר רון ברדין29/05/2014בכיף!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הסתדר?
נטלי02/05/2016היי, רציתי לדעת אם זה בסדר האם הסתדר? אתמול היינו בסקירה וקבלנו בדיוק את אותם ממצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת שאלה דחופהסיון26/05/2014
אני בת 30 שבוע 27, תוצאות בדיקת שקיפות עורפית הייתה 2.2, CRL 67, סיכון בהתאם לגיל ביום הלידה: 1,1488.
תוצאות בדיקת דם שלאחר שקיפות: עפ"י גיל 1:900 עפ"י גיל ובדיקות 1:790.
תוצאות סקר הקטינו את הסיכון ל 1:1500.
תוצאות סקירת מערכות מוקדמת תקינה. בסקירה מאוחרת נצפה קיצור של מספר ימים בעצם הירך. מעקב לאחר שלושה שבועות (בדיקת כל העצמות הארוכות) הדגים עדיין קיצור של מספר ימים (פחות משבוע) והגדילה הייתה בהתאם לעקומה. יתר הממצאים תקינים.
מחשש אישי שלי ביצעתי לאחרונה את בדיקת הוריפי ואני ממתניה לתשובות. האם הינך סבור כי נדרש לבצע בדיקת מי שפיר? אודה לעזרתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת שאלה דחופה - תגובה
ד``ר רון ברדין27/05/2014אור שלום
המידע ששלחת לא מצביע על כל בעייה. פער של מספר ימים באורך הירך מתקבל כטווח סטיית המדידה והשיקלול הסטטיסטי אף הוא לטובתך. דאגה ורצון שהכל יהיה טוב מובנת אך ללא כל מימצא חריג איננו נוהגים להמליץ או לשלול דיקור בהיעדר סיבה ברורה . בדיקת הדם שביצעת תצמצם כמעט לאפס הסיכון לתסמונת דאון . דיקור מי השפיר נותן מידע על כל 23 זוגות הכרומוזומים וכן קיימת האופציה לבדיקת הצ'יפ הגנטי . כך ש...תצטרכי לקבל ההחלטה תוך הבנת יתרונות הברורים לדיקור אל מול סיכון הפעולה ( סך הכל סיכון לא גבוה) בכל מיקרה החלטה שלא לבצע דיקור איננה החלטה בלתי סבירה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון טעות קיצור של העצמות הארוכותסיון22/05/2014
סליחה סקירה מוקדמת בשבוע 22.6 נצפה קיצור של ארבעה ימים וגם בבדיקה חוזרת לאחר שלושה שבועות 25.6 נצפה קיצור של ארבעה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות קיצור של העצמות הארוכות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/05/2014אותה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור של העצמות הארוכותסיון22/05/2014
בבדיקת סקירת מערכות מוקדמת (שבוע 25.6) נצפה קיצור של ארבעה ימים בעצמות הארוכות (25.2). בבדיקה שבוצעה לאחר שלושה שבועות הפער נשמר (עדיין קיצור של ארבעה ימים - 25.2). הראש לעומת זאת גדול ביומיים (26.1 גם בבדיקה שבוצעה לאחר שלושה שבועות נצפה ראש גדול ביומיים). האם הממצאים תקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור של העצמות הארוכות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/05/2014בהחלט - ההפרש בטווח הנורמה לגיל ההרין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגני כליה והידרונפרוזיס בעוברמרינה20/05/2014
בבדיקת אולטרסאונד מכוונת של הכליות, שבוע 28 נתגלו הממצאים הבאים:
נצפו 2 כליות מוגדלות באורך של כ-4.6 ו-4.8 ס"מ כל כליה
בכליות הידרונפרוזיס משמעותית דו"צ וסימטרית, אגני הכליות ברוחב 11 מ"מ
יש הידרואורתר דו"צ עד אזור השלפוחית
הפרנכימה הכלייתית ברוחב 5מ"מ ללא סימנים לדיספלזיה כלייתית
שלפוחית השתן תקינה
(מין העובר: נקבה)
באולטרסאונד שביצע רופא אחר שבוע לאחר מכן
צויין בנוסף שלא הודגמה דיפרנציאציה קורטיקומודולרית ברורה -
מהי בעצם המשמעות של כך? האם זה ממצא שיכול להשתנות עם התקדמות ההריון?
האם פרנכימה בעובי של 5 מ"מ נחשבת תקינה לגיל ההריון?
בנוסף רציתי לשאול מהי בדרך כלל הפרוגנוזה לפי הממצאים הנ"ל?
האם יש חשש לנזק בלתי הפיך לכליות או שזהו מצב אשר ניתן לטיפול אחרי הלידה?
אודה להסבר,
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגני כליה והידרונפרוזיס בעובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/05/2014קשה לתת פרוגנוזה ללא צפייה בממצאים עצצם. בעיקרון צריך ייעוץ של נפרולוג ילדים. ממליץ שיפנו אותך לבית חולים להערכה וייעוץ כזה. אשמח לעזור לך בבית החולים בילינסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת אגני כליה והידרונפרוזיס בעובר
מרינה21/05/2014שלום פרופ' מייזנר
אני מודה לך על התגובה המהירה
השבוע נכנסתי כבר למעקב נפרולוגי בבי"ח איכילוב
בשלב זה נאמר שהיות שהתמונה עדיין אפורה מומלץ לבצע בדיקת אולטרסאונד נוספת בעוד שבועיים ובמידת הצורך גם MRI
ברצוני בכל זאת לקבל הסבר נוסף לגביי הממצאים של האולטרסאונד הנוכחי:
מה המשמעות של "לא הודגמה דיפרנציאציה קורטיקומודולרית ברורה" - ייתכן שהיא קיימת ולא רואים אותה בשל תנאים מסויימים או שלחילופין זה משהו שניתן יהיה לראות כשההריון יתקדם?
תודה,
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכליות
פרופ' מייזנר22/05/2014הממצאים בעובר, כפי שמשתקפים מתיאורך, יכולים להתאים לריפלוקס דו"צ. הכוונה היא שבעת ההשתנה, שתן עולה לכיוון הכליות ומרחיב לכן את השופכנים ואת המרקם הכליתי. הפרנכימה בעובי 5 מ"מ הינה יחסית דקה, ולכן לא ניתן לראות כיאות את ההבדל בין הקורטקס (קליפת הכליה ןבין המדולה - האיזור התפקודי. בדיקת MRI, מנסיוני, לא תוסיף הרבה לפרוגנוזה.
יש לקחת בחשבון, שהממצאים יכולים להחמיר, ולכן מעקב אולטרסוני חשוב ביותר. אם את במעקב באיכילוב, אני מניח שד"ר קלפר מעורבת, והיא מעולה (ד"ש ממני).בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת אגני כליה והידרונפרוזיס בעובר
מרינה22/05/2014תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגני כליותמרינה17/05/2014
שלום
שבוע 37+2 מין זכר
שתי סקירות היו תקינות ללא הרחבה. דיקור מי שפיר תקין כולל אקו עוברי תקין. בערכת משקל בשבוע 32נאמר בפעם הראשונה על הרחבה של כי 4.5 בשני כליות. בשבוע 36 הרחבה היתה כבר7 עם הרחבה של גיבעה. לאחר יומיים הלכתי לרופא פרטי והוא מדד עד 16ממ ללא פגיעה בפרחמאה. בעוד יומיים הלכתי למיון לצורך ערכה ואז שני טכניות בדקו ורטו 10 ו 12 ממ. פרחמאה שמורה. אבנתי שרק מעקב נפרולוג דורש אחרי לידה. השאלה העם תוך זמן קצר יכול להתרחב וההפך להתקווץ או שזה טעות מדידה רוב הסיכוי? הזמינו אותי שוב למעכב לעוד שבוע. העם בשבוע יכול להשתנות למשהו קיצוני? רופאים לא כל כך היתרגשו אך אני דואגת שלא יפגעו כליות . האם עדיין יש סיכוי שעם הרחבה כזו די משמעותי אחאי לידה הכל יסתדר או שממדים כאלה יצתרך טיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגני כליות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/05/2014ערכי הרחבת האגנים שנמצאו בעוברך הינם גבוליים לגיל ההריון בו את נמצאת. כמובן, שיש חשיבות לצורת המדידה ולמישור מדידה מדויק. בעיקרון, הרחבה זו אינה מחייבת הקדמת לידת או נקיטת פעולה כלשהי. יש לחכות ללידה, לתל לעובר להשתין מס' ימים ללא בעיות, ואח"כ לקבוע בדיקת אולטראסאונד, ולבדוק את האגנים. במקרים רבים ההרחבה נסוגה לאחר הלידה. כמובן, שידרש מעקב אחר הכליות של העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית מוגברתעדי15/05/2014
אחותי הייתה אתמול בשקיפות עורפית מוגברת, היא בשבוע ה12 התוצאה שלה הייתה 4.1 מ״מ..
היא מאוד לחוצה ולא כל כך יודעת איך ואם בכלל להמשיך,
מה הצעד הבא שלנו? (אנחנו שתינו, בלי הורים, ההריון הראשון שלה)
אשמח לקבל תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית מוגברת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/05/2014התשובה אינה תקינה ומחייבת בירור של הכרומוזומים. רצוי לבצע בדיקת סיסי שיליה וייעוץ גנטי, על מנת לאבחן מהר ככל האפשר את הקריוטיפ של העובר (מבנה הכרומוזומים), לשלילת תסמונות גנטיות כמו תסמונת דאון, למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצצצצהאנה10/05/2014
שלום
אני מקווה שתוכל לעזור
אתמול הייתי באקו לב יש לעוברית מום שנקרא tof
קרדיולוג אמר לעשות מי שפיר..
אם ייש סיכוי שהכול תקין למעט המום
בחלבון עוברי יצא תקין 1:10000
אם יש סיכוי אני מאוד מפחדת
שחכתי לציין אני בת 22 שבוע 19 מחר
בעלי עבר גם בילדות ניתוח לב פתוח הייה לו בעיה עם מסתמים..
איך מזמינים תור ליעוץ גנטי+מי שפיר
הרופא שלי חוזר ב18.5 ואני ממש לחוצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
אנה10/05/2014אתה מקבל רק בפרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/05/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד תאומיםמירי09/05/2014
אני בשבוע 7 הייתי באולטרסאונד ראשון ונצפה שק הריון אחד עם שני עוברים אחד עם דופק שמתאים לשבוע והשני ללא דופק שהפסיק להתפתח השאלה מה ההשפעה של העובר של התפתח על מהלך ההריון ועל העובר התקין ? העובר צריך להיספג למה לצפות? הרופא שלי רק ביום ראשון יכול לקבל אותי .
יכול להיות בעיה גם עם העובר התקין?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד תאומים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/05/2014אינני יודע אם מישהו יכול לענות לך על השאלה. יש לעקוב אחר העובר הנותר ולבדקו בפרוטרוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)