מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוטר ראש גדול של העובררותם17/07/2013
שלום רב,
היינו היום באולטרא סאונד הערכת משקל של העובר.
אני נמצאת בשבוע 33+6 ולהלן המדידות:
B.P.D - הגודל 85 מ"מ, מתאים בממוצע לשבוע 38+4
FEMUR- הגודל 69 מ"מ, מתאים בממוצע לשבוע 35+4
H.C- הגודל 320 מ"מ, מתאים בממוצע לשבוע 36+6
A.C- הגודל 299 מ"מ, מתאים בממוצע לשבוע 33+6
נשמח מאוד לדעת מה זה אומר שהגודל של העובר גדול משבוע ההריון? האם יש סיבה לדאגה?
בתודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוטר ראש גדול של העובר - תגובה
ד``ר רון ברדין19/07/2013רותם שלום רב
נפריד ביןן שתי מדידות . האחת היקף הראש . השני המרחק בין הרקות הוא ה BPD . שניהם גדולים אכן מגיל הריון עלפי וסת אחרונה ב עיקר ה BPD ( שימי לב שגם ירך גדולה לשבוע הריון ) . ראשית יש חשיבות גדולה לבחוק את בדיקותות האולטרהסאונד הקודמות ולראות האם גם שם קיים פער . או פתאום יש הבדל .. האם יש מגמה של גדילה ויצירת פער כזה בהיקף הראש או שידוע קודם מקודם. אם פער ידוע הרי שבחלק גדול מהמקרים מדדים תואמים גודל ראש של אחד ההורים.( ראש גדול לך או לבן זוגך )
שלב הבא אם פער לא מוכר בטח לא בערכים אלה מומלץ לחזור על הבדיקה ובמידה ואכן קיים הפער אז לבצע בדיקה מכוונת לראש /מח לנסות להעריך הסיבה. פרקטית אני מציע שתפני להערכה נוספת בתאום עם רופא נשים מטפל שלך . הערכה ביחידת אולטרהסואנד בית חולים /במסגת הקופה /אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה!
רותם19/07/2013בעז"ה. נעשה את מה שאמרת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל תאומיםטל17/07/2013
הי שבוע 28 ו5 ימים כעת הריון תאומים בן ובת. הערכת משקל שבוצעה בשבוע 25 פלוס 3 יצאה לבן 780 גר ןלבת 720 גרם. כעבור שבועיים בדיוק שבוע 27 פלוס 3 יצאה לבן 1015, לבת 980. האם תקין? באיזה אחוןזןן מדובר? כמו כן האם הם אמןרים לשקול משבועות אילן פחות מעובר יחיד או אותן דבר? כי כל האתרים באינטרנט מדבריפ על הערכות לעובר יחיד, האפ קצב הגדילה אמור לקטון בתאומים בשבועות אילן? ומה קצב הגדילה שאמור להיות בשבועיים בממוצע?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל תאומים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר19/07/2013בעיקרון,על השאלות הללו אמור להשיב הרופא המטפל. בגדול, גדילת העוברים בהריון תאומים, דומה לזו של עובר בודד עד לשבוע ה 30 לערך, ואז יתכנו הפרשי גדילה, עליהם יש לעקוב. ההתייחסות הינה על פי הפרש הגדילה בין התאומים, וזו אינה אמורה לעלות על 25%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת העוברשירה16/07/2013
שלום
אני בת 31 שבוע 28.3 בבדיקות קודמות שקיפות עורפית לא תקינה (5.2 ממ) סקירה מוקדמת לא תקינה (עצמות ארוכות קצרות וקפל עור צווארי 6 ממ ) מי שפיר תקינים ואקו לב תקין, סקירה מאוחרת בשבוע 25 תקינה , אתמול ביצעתי סקירה נוספת להערכת גדילת העובר.
bpd-77- (מתאים לשבוע 30.6)
היקף ראש-273 (מתאים לשבוע 29.6)
היקף בטן - 244 (מתאים לשבוע 28.5)
אורך ירך -53 (מתאים לשבוע 28.2)
ההיקף וקוטר הראש מדאיגים אותי מאוד, הרופא שביצע את הסקירה אמר שתקין אבל להיות במעקב, מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת העובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/07/2013המקרה שלך א\מחייב מעקב צמוד של רופא המומחה בתחום האולטראסאונד ורפואת העובר. ממליץ על הפנייתך למסגרת מקצועית במסגרת הקופה, כולל ייעוץ גנטי לממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירג15/07/2013
שלום
בת 39 ללא ילדים. הריון ראשון מתורם. בריאה בד"כ (למעט 3 מיומות, מהן אחת קדמית) חוששת מאוד לעשות מי שפיר בגלל הסיכון לאבד את מה שהשגתי. שקיפות עורפית תקינה:1.3 מ"מ CRL 57.5 . סקר ביוכימי 1 מראה: סיכון לדאון:1:4400 , טריזומיה 18 :1:10000
מתלבטת אם לעשות במקום את התבחין המרובע. האם יש לזה משקל גבוה יותר או שניתן להסתפק בתבחין המשולש. לא מוכנה לקחת סיכון בלאבד את הילד היחיד שאי פעם יהיה לי. (עליי לציין שבסקירת מערכות 1 כל האיברים הודגמו תקינים, פרט להמצאות ציסטות דו צדדיות בצוואר, 3 מ"מ כל אחת, שהבנתי שזה ממצא שכיח לשבוע 14 שיספג עם הזמן בעקבות התפתחות מאוחרת של מערכת הלימפה. אנא, התייחסותכם הכנה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/07/2013אני מבין היטב את תחושתך. לגבי תסמונת דאון, תוכלי לבצע את בדיקת הדם החדשה, גם אם היא אינה אבחנתית ב 100% מהמקרים. ניתן גם לבצע דיקור מי שפיר מאוחר, מעבר לשבוע 30 להריון. התייעצי עם יועץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהגילת14/07/2013
שלום רב,
הנני נמצאת בהריון השני בשבוע 36,עד כה כל הבדיקות כולל CMV היו תקינות(בדיקת CMV אחרונה שביצעתי היתה בשבוע 25 לפני 3 חודש והיא היתה תקינה).
לפני כמה ימים עשיתי בדיקת CMV שתוצאותיה היו חיוביות:
CMV IGG-חיובי 83.5
CMV IGM-חיובי
CMV ADVITY-0.10
CMV IGM-ADD-VIDAS-חיובי
1.השאלה שלי היא מה הסיכוי בשבוע בו הנני נמצאת שיהיו בעיות כלשהם לעובר?
2.האם ניתן לדעת על פי הבדיקה מתי נדבקתי בווירוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/07/2013ככל הנראה ההדבקה הייתה מאוחרת, מעבר לשבוע ה 25 להריון. במקרים אלו, הפגיעה של הוירוס בעובר קטנה אם בכלל יחסית לפגיעה בשליש הראשון להריון. בכל מקרה, פני לייעוץ למרפאה המתמחה בתחום זה, במסגרת בית חולים או במסגרת מרפאת הריון בסיכון בקופת החולים אליה את שייכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
אני17/07/2013מאיזה שבוע הריון הדבקה ב-CMV הסיכוי שתשפיע על העובר הינה אפסית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בגדילת ראש העובראירית11/07/2013
שלום רב, אתמול (שבע 36+5) עשיתי בדיקת אולטרסאונד ונמצא כי:
Bpd מתאים לשבוע 32.6
Hc לשבוע 33.6
Ac לשבוע 36.5
Fl לשבוע ה35.6
עשיתי בדיקה גם בשבוע 34.2 והמדדים היו:
Bpd מתאים לשבוע 32.6
Hc לשבוע 33.6
Ac לשבוע 34
Fl לשבוע 34
ניתן לראות שמדדי הראש לא השתנו במהלך השבועיים הנל. לפי הרופא באולטרסאונד ובהתאם לבדיקה אתמול היקף הראש הוא מתחת ל2 סטיות תקן והמרחק בין הרקות בין2-3 סטיות תקן. (לציין כי לא היו בידיו המדדים של שבוע 34.2, בדקתי אותם כשהגעתי הביתה....) בכל זאת אני מודעגת מאוד מהממצאים ומאוד רוצה לקבל הסבר מה יכולות להיות הסיבות לכך הראש לא גדל במשך שבועיים.
חשוב לי לציין את מדדי הפמור במדידות בשבועות צעירים יותר: בשבוע 30.5 הפמור התאים לשבוע 31.2, ובשבוע 26.2 לשבוע 26.6. אני מעריכה שיש סטיות במדידות אבל כשמסתכלים על השינויים בין מדידות נראה כי הפמור היה ארוך יותר אח״כ התאים לגיל הריון ועכשיו הוא קטן בשבוע. היקף הבטן מתאים לגיל הריון בכל המדידות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לפרטים הנל
אירית11/07/2013בשבוע 30.5 bpd התאים לשבוע 30.4, hc לשבוע 30.1,
בשבוע 26.2 bpd התאים לשבוע 25.6 (אין מידע על hc).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם קבלתי תשובה. אשמח למענה.
אירית14/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב בגדילת ראש העובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/07/2013להערכתי נדרשת בדיקה מעמיקה של הממצאים על ידי רופא מומחה המודד את העובר בעצמו. פני לרופא המטפל שיפנך למרכז שלישוני כמו בית חולים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה בית החולים
אירית14/07/2013האולטרסאונד נערך על ידי רופא מומחה לאולטרסאונד ביחידת אולטרסאונד בבית החולים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה עד כה.
אירית14/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלשרון11/07/2013
רציתי לדעת אם הנתונים תקינים לדעתך,הרופא שביצע אמר שתקין.
שבוע 29 +2
פרופיל ביופיסי 8/8
כמות מי שפיר תקינה
BPD 79 מ"מ מתאים לשבוע 31+6
HC 296 מ"מ מתאים לשבוע 32+6
AC 261 מ"מ מתאים לשבוע 30+2
יחס HC/AC 1.13
FL 60 מ"מ מתאים לשבוע 31+4
הערכת משקל 1689 גר'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/07/2013העובר מעט גדול אך בטווח הנורמה. רצוי מעקב גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת - עובר גדול בשבועאור10/07/2013
שלום רב ,
בהריון ראשון כתוצאה מטיפולי IVF+PGD , אתמול בצעתי סקירה מוקדמת
גיל ההריון 14+5 (חישוב ווסת אחרונה - שבועיים לפני השאיבה ) .
כל הקירה הייתה תקינה למטע שהעובר גדול כמעט בשבוע מגיל ההריון .
BPD : 3.2 מתאים לשבוע 15.25
HEAD CIR : 11.8 מתאים לשבוע 15.53
AB. CIR : 9.5./1.24 מתאים לשבוע 15.4
FEMUR LEN : 1.7 מתאים לשבוע 15
גיל הריון US) 15.53) שבועות
משקל ילוד (US )- גר' 124
האם מדובר בסטייה משמעותית ? למה העובר גדול כל כך , במיוחד במשקל שנראה לי ממש אסטרונומי . היות ומדובר בהריון IVF אני משערת שגיל ההריון אכן מדוייק אז מה יכול לגרום לעובר גדול בשבוע מגיל ההריון ? האם זה דורש בדיקות נוספות או מעקב כלשהו .
ב-US ראשון גיל ההריון 8+5 לפי US 8+6
בשקיפות גיל ההריון 11+6 לפי US 12+1
אני ממש דואגת זה הריון יקר מאוד שהשגנו אחרי שנתיים וחצי ממש קשות ,
בבקשה תגידו לי שאין סיבה לדאגה .
המון תודה ,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת - עובר גדול בשבוע - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/07/2013אור שלום, לעיתים אנו רואים הפרשים כאלו בגדילה ולמרות זאת ההריון תקין. קיימים גם עוברים גדולים מסיבות שונות. פני לרופא המטפל ואני משוכנע שיוכל להרגיעך. בכל מקרה, רצוי מעקב סונוגרפי לגדילת העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הפלותדנה08/07/2013
אני בהריון שבוע 9+ אחרי הפרייה חוץ גופית,עד כה תקין.(אפשר כבר להרגע?)
מאחר שעברתי הרבה טיפולים ועברתי 2 הפלות בעבר נבדקתי לא מעט,
האם יכול להגרם נזק מריבוי הבדיקות?
בגלל ריבוי האולטרסאונד ראיתי פערים בגודל העובר במדידות השונות(CRL )לפעמים התאים בדיוק לפעמים יומיים יותר...מדוע?איך אם כן אני אספור את השבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי הפלות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/07/2013נראה לי שאת מודאגת עקב סיפור העבר שלך. פרקטית, ריבוי הבדיקות אינו מזיק. לגבי גיל ההריון, פני לרופא המטפל שיערוך סדר בתוצאות הבדיקות, ויקבע את גיל ההריון המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופקלירי06/07/2013
שלום.
שאיבת הביציות נערכה ב- 2/6 , ההחזרת נעשתה לאחר יומיים ב- 4/6.
נצפה שק הריון ושק חלמון. טרם נצפה דופק עוברי.
1. מתי לגשת לבדיקת אולטרסאונד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דופק - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/07/2013בדרך כלל שק חלמון נצפה סביב 5.5 שב' הריון. הייתי ממתין מספר ימים, עד שבוע וחוזר על ה us.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלמיטל04/07/2013
היי
עד עכשיו כל הבדיקות היו תקינות
הערכת משקל שבוע 30+5
BPD - 78- מתאים לשבוע 31.3
HEAD CIR 287- מתאים לשבוע 31.4
AB CIR 245- מתאים לשבוע 28.5
FEMUR LENGTH 57 - מתאים לשבוע 30
גיל הריון אולטרסאונד 29.2
זרימות דם:
עורק טבורי 3.28 s/d
משקל העובר 1426
יש לי מס שאלות
1. הבדיקה תקינה?
2. מה זה אומר שהבטן של התינוקת קטנה בשבועיים? מה הסיבות לכך? ולמה הטכנאית לא התרגשה מזה?
3. כמה קילו התינוקת כל יום אמורה לעלות בשלב זה של ההריון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/07/2013בטן העובר קטנה מהצפוי ומחייבת בירור לגבי התפתחות הפרעת גדילה ברחם של העובר. פני לרופא המטפל שיפנה לבדיקות הדרושות. אינני יכול להגיד אם הבדיקה בסדר ללא נוכחות פיזית בעת התרחשותה. לגבי הטכנאית - אני מניח שראתה הרבה מצבים כאלו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נועה04/07/2013היי תודה על המענה
ממש הלחצת אותי
לא הבנתי מה הכוונה בעית גדילה ברחם שלי או בעיה ברחם של התינוקת שלי?
סליחה על הבורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיטל05/07/2013אני ממש חרדה בקשר לרחם
האם יש סיכוי שיהיה לבת שלי בעיות ברחם שלה????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/07/2013מיטל שבת שלום, צר לי אם לא הבנת את תשובתי ונלחצת...לא מדובר כלל ברחם של העוברית. מדובר על כך, שבטן העוברית לא נמדדה בממדים הצפויים בגיל ההריון בו נערכה הבדיקה.הממצא מחייב מעקב ובירור, עוד בחיי העוברית ברחם אימה! לכן, פני לרופא המטפל להמשך מעקב (הכולל בין השאר גם בדיקות אולטראסאונד חוזרות להערכת גדילה). אני מקווה שכל יעבור כשורה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנירגעתי!!!
מיטל06/07/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע סקירה ראשונה לתאומיםירדן02/07/2013
שלום
באיזה שבוע מומלץ לבצע סקירת מערכות ראשונה לתאומים?
מחלק מהרופאים הבנתי שבשבוע 14 , מחלק ב16 כדי לעשות ביטני ורופא אחר אפילו אמר שרק בשבוע 19...
ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע סקירה ראשונה לתאומים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/07/2013שבוע 16 מומלץ בהחלט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספתירדן02/07/2013
האם במצב שתיארתי מותר לקיים יחסי מין?
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/07/2013בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםירדן02/07/2013
היי
אני בשבוע 8.2 עם תאומים לאחר הפרייה חוץ גופית.
נצפה דופק .
בשבוע שעבר נצפתה המטומה. השבוע ההמטומה הצטמצמה מעט.
היום נבדקתי שוב, עובר אחד מתאים לשבוע 8.1 והעובר השני מתאים לשבוע 7.4.
בשבוע שעבר שני העוברים התאימו לגיל ההריון. מה המשמעות שעובר אחד האט מעט את גדילתו וקטן יותר?
קצת מודאגת...
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/07/2013ככל הנראה אין בעיה, והיה פחות נוח למדוד את אחד העוברים. יש לעקוב אחר הגדילה בהפרש של שבוע-שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףף בבקשהליאור01/07/2013
שלוםץ היום עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצא חיובי (אחרי 5 שנים)
הלכתי לעשותת אולטרסאונד והרופא אמר שהוא לא רואה שק הריון, קרוב לוודאי שאני בשבוע 5.
עשיתי בדיקות דם לבטא צריכים להגיע היום
שאלה שלי היא העם זה בגדר הנורמה שעדיין לא רואים את השק ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףף בבקשה - תגובה
ד``ר רון ברדין02/07/2013ליאור
ראשית בהצלחה רבה עם ההריון
ה"מחיר" של בדיקות אולטרהסאונד בשלב כל כך מוקדם על גבול ההדמייה הוא שהן מייצרות לא מעט לחץ אם לא רואים שק הריון או קוטב עוברי בשבוע גבולי זה.
אם את ללא כאבי בטן או דימום , חכי לסביבות שבוע 6+ . ככלל שק הריון אמורים לראות בבטא סביב 1200 .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)