מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריוזיסשקמה22/07/2007
שלום. בבדיקה אצל רופא נשים הועלה חשד שיש לי אנדומטריוזיס והציעו לי לעשות קולונסקופיה. קראתי קצת באינטרנט והיה רשום בין היתר שלפרוסקופיה עוזרת לזה, אבל המאמר היה מלא במילים מקצועיות ולא הבנתי כלום. אפשר לקבל בבקשה הסבר שאוכל להבין גם בלי ידע ברפואה, על איך השיטה הזאת עוזרת לפתור בעיה של אנדומטריוזיס?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס
ד''ר ניר וסרברג23/07/2007שלום
ניתן לכרות אנדומטריוזיס גם בשיטה לפרוסקופית. הנושא מטופל על ידי רופאי נשים.
אנא פני אליהם לקבלת תשובה
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בכבד?אילנית19/07/2007
אבי בן ה- 53 לאחרונה חש חולשה עייפות כאבי בטן עליונה נפיחות בחילות והשתן שלו צבעו צהוב- כתום בהיר , יש לציין שאבי חולה לב ובעבר היה לו סרטן בגרון , בבדיקות מעבדה נמסר לו שיש לו גידול אך לא יודעים היכן, אבי הופנה לסיטי ך זה יהיה ביום שלישי אני ממש מודאגת והייתי רוצה לדעת מה האופציות שיכולות להיות?
והאם מסרטן הכבד - שלפי החיפושים באינטרנט שערכתי הסיפטומים עולים בקנה אחד , אפשר להירפא ומה הסיכווים ?
כמו כן אני חייב לציין שהרופאים אמרו לו שיש גידול אך לא יודעים היכן הוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן
ד''ר אנדריי קידר21/07/2007שלום,
שאלותיך רחבות מדי, לא ניתן לענות כך. זה גם לא שאלות לפורום זה. את צריכה למקד יותר את השאלה.
תפרטי בשאלה - על פי איזו בדיקה יש סרטן?
ואם החשד לסרטן - יש לשאול בפורום של אונקולוגיה, אנו מומחים לכירורגיה לפרוסקופית.
הכי טוב- ללכת באופן אישי לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר וסברג- בהמשך לשאלה על סרטןמור17/07/2007
שאלתי אותך לפני כמה ימים על לפרוסקופיה בסרטן המעי. אמרת לי לברר איזה סרטן זה ורק עכשיו יש לי תשובה - סרטן המעי הגס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה על סרטן
ד''ר ניר וסרברג17/07/2007מור שלום
סרטן המעי הגס ניתן לכריתה בשיטה לפרוסקופית .
יש לזכור שלא כל החולים מתאימים והדבר נתון לשקול המנתח ורצון המטופל.
הזכרתה הקרנות , בד"כ מקרינים סרטן של הרקטום . מחלה זו מתאימה פחות לכריתה לפרוסקופית
בהצלחה
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהארי12/07/2007
שלום מה זה אומר שבבדיקת אצבע יש עדות לדם רקטאלי ובדיקת רקטוסקופיה תקינה , ולכן מומלץ ביצוע קולונוסקופיה דחופה . אני בת 19 , בריאה בד"כ , הלכתי לפרוקטולוג בגלל דימומ מפי הטבעת.
גירסא להדפסהשלח לחברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
ד''ר ניר וסרברג12/07/2007דימום רקטלי יכול להיות מסיבות שונות לאורך כל המעי הגס.
הסיבות השכיחות הן מהאזור הקרוב לפי הטבעת אותו ניתן לראות ברקטוסקופיה.
מאחר והרקטוקופיה תקינה אך בכל זאת יש עדות לדמם רצוי לבדוק את שאר המעי הגס.
לפיכך הומלצה קולונוסקופיה.
ד" וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטןמור10/07/2007
ידיד של המשפחה שלי חלה בסרטן המעי וככל הנראה הוא יצטרך לעבור ניתוח בנוסף להקרנות. קראתי קצת על לפרוסקופיה, אבל עדיין לא הבנתי אם זה יכול לעזור במקרה שלו. אם זה מתאים לטיפול כזה, תוכלו להפנות אותי לחומר בנושא, שאוכל להראות לו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן
ד''ר ניר וסרברג11/07/2007התאור כללי מדי , היכן הסרטן במעי ? ( מעי דק , גס, רקטום )
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בילדאולג08/07/2007
בן שלי מזיע הרבה בידיים והרופא משפחה אמר שכדי לעשות ניתוח בשביל זה. בגיל 10 זה לא בעייה לעשות ניתוח כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה
ד''ר אנדריי קידר19/07/2007אפשר לעשותב את הניתוח בילדים, אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישי דם ושומן ב............ארי01/07/2007
שלום רב ,
עברתי לפני שבועיים בדיקת קולונוסקופיה ( הבדיקה נעשתה ללא טשטוש והיתה מכאיבה - יש לי בעיה במציאת וורידיים - בזמן הבדיקה כל הזמן זזתי) .
תשובת הבדיקה היתה תקינה , אבל אחרי כמה שעות מהבדיקה היציאה שלי היא - רק קרישי דם וקרישי שומן בצבע צהוב וגם עם דם - ומלווה בזה כאבי בטן .
הלכתי למיון - הבדיקות היו תקינות מצילומי רנטגן , CT , בדיקות דם ושתן , אפילו דופק ולחץ דם תקין וגם כן החום שלי לא עלה על 36.2 ., אושפזתי 4 ימים להשגחה .
אתמול שוחררתי מבה"ח , הכאבים חלפו היציאות ... יותר מעשרה פעמים הולכת לשירותיים ( יציאה קרישי דם ומשהו צהוב – צבע הדם לפעמיים אדום כהה ולפעמיים אדום בהיר ) .
אז מה זה יכול להיות הדבר הזה ? רופא גסטרו אומר שאולי יש לי פיסורה ולכן ביקש יעוץ פרוקטולוג, אבל האם ייתכן כך ? ואם כן , זה לא מופיע בקולו' ?!!! ואם לא ,מה זה יכול להיות ? האם צריך לסבול כל כך זמן עד שידעו ממה זה ? האם כדאי ללכת לב"ח אחר ( בנתיים אני מטופלת בשיבא ) ?
בנתיים יש לי בדיקה נשיפה הליקובטר עוד יומיים ויעוץ פרוקטולוג לעוד שבוע .
הערה : אני בת 24 , בריאה בד"כ , לא לוקחת תרופות , צימחונית ,רזה ( 42 ק"ג אורך 155 ס"מ , הקולו' נעשתה בגלל כאבי בטן ושלשוליים מתמשכים ולפעמים עצירות וגם כן בגלל היסטוריה משפחתית בסרטן המעי .
תודה מראש על כל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישי דם ושומן ב............
ד''ר ניר וסרברג02/07/2007אכן כדאי להיבדק על ידי פרוקטולוג
רצוי להמשיך מעקב אצל גסטרואנטרולוג
במידה ויש דימום רב יש לפנות למיון
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון אנדומטריוזיסאלה27/06/2007
אני צריכה לעבור לפרוסקופיה בשביל לאבחן אם יש לי אנדומטריוזיס. זה גורם לכאבים? אני אהיה מוגבלת מבחינת תנועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה
ד''ר אנדריי קידר27/06/2007יש להפנות את הש/אלה לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור קיבהפרלה25/06/2007
אני שוקלת לעבור ניתוח לקיצור קיבה אבל פוחדת מההשלכות, אפשר לעשות את זה בלפרוסקופיה? אם כן, זה יעזור להחלמה מהירה יותר?
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור קיבה
ד''ר אנדריי קידר25/06/2007היום כל ניתוחי קיצור קיבה נעשים בלפרוסקופיה.
ההחלמה היא קצרה אם הכל הולך טוב.
יש יתרונות רבים לשיטה לפרוסקופית בניתוחים אלה. כדאי ללכת למנתח שיש לו הרבה נסיון בתחום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שברישראל23/06/2007
בוקר טוב ושבת שלום בקרוב העבור ניתוח שבר או מה שנקרא בקע בשני הצדדים למותר לציין שאני בגיל ה-50 המתקדם והשאלה שלי כמה זמן ההחלמה ומה המגבלות לאחר הניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה
ד''ר אנדריי קידר25/06/2007באיזו שיטה תנותח? דו"צ כדאי לעשות בלפרוסקופיה.
ההחלמה היא סה"כ קלה. הכאב נמשך ימים בודדים. ניתן לחזורלפעילות רגילה תוך שבוע או פחות.
יש להמנע מפעילות מאומצת למשך חודש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בבלוטת התריסיונית20/06/2007
יש אפשרות לעשות ניתוח בבלוטת התריס לצורך הוצאת גידול בשיטה לפרוסקופית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בבלוטת התריס
ד''ר ניר וסרברג20/06/2007יונית שלום
קימות גישות זער פולשניות לגידולים בצואר אך השיטה אינה לפרוסקופיה
ד"ר ניר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח דרך הפופיקרוויטל17/06/2007
הבנתי שיש ניתוחים בנשים שעושים בשיטה שלכם דרך הטבור של האישה. איך בדיוק אפשר לעשות ניתוח דרך הפופיק? עושים שם חור? אם כבר עושים חור, למה דווקא שמה ולא במקום אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אנדריי קידר17/06/2007האם את יכולה לפרט יותר על איזה ניתוח בנשים את מדברת. יש הרבה ניתוחים שונים. אם השאלה נוגעת לניתוחים גינקולוגים - את צריכה לשאול רופא נשים. אנו יכולים לענות על שאלה בכירורגיה כללית בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לחסימות מעיים חוזרות....אלירן13/06/2007
האם יש מענה בכירורגיה לפרוסקופית לחסימות חוזרות המעי הגס, לאחר שהתבצע כריתת מעי?
המונח המדעי למה שייש לי הוא :
postoperative adhesions
אני בן 22.5, עד כה הרופאים אמרו לי שבינתיים לא המציאו ריפוי לרגישות הזאת, ואצטרך לסבול כל כמה זמן חסימת מעיים, ששיחרורה כרוך באשפוז וצינור זונדה, ובמקרה הפחות טוב , גם ניתוח.
האמנם כך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסימות מעיים חוזרות
ד''ר ניר וסרברג13/06/2007אלירן שלום
אכן בעיה שאין לה פתרון קל.
לפעמים ניתן לעזור בניתוח נוסף, אך הבעיה יכולה לחזור לאחר מכן.
אם מחליטים לנתח , ניתן לבצע זאת בשיטה פתוחה או בשיטה לפרוסקופית
בהצלחה
ד"ר ניר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכליותיהודית11/06/2007
רופאים יקרים שלום,
רציתי לדעת אם אפשר לטפל באבנים בכליות בשיטה שלכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכליות
ד''ר אנדריי קידר11/06/2007לא ניתן. לטפל בשיטה הזו. היום בכלל רוב המקרים של אבנים בכליות פוטרים ללא ניתוח, על ידי ריסוק בשיטת ליטוטקיפסי.
לעיתים נדירות יש צורך בניתוח, ואז - יש אפשרות לניתוח לפרוסקופי, אבל לא בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתה לפרוסקופיתליאורה04/06/2007
ד.נ.
לפני שנים אחדות כרתו לי אדרנל בלפרוסקופיה. אבקש לדעת האם לעובדה שנשארתי עם אדרנל אחד בלבד יש השפעה רפואית כלשהיא על התפקוד הביוכימי ועל הבריאות של גופי, ואם כן - מהי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרנל
ד''ר אנדריי קידר08/06/2007אין לזה שום השפעה כעת. רק אם את הולכת לכריתה של השני - תצטרכי לקחת תרופות לכל החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)