מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמרי19/03/2008
נותחתי לפני כחודש לכריתת כיס מרה. לפני כמה ימים ה החלו לי כאבי בטן חזקים ובחילות.
האם זוהי תופעה טבעית אחרי הניתוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג20/03/2008לא , אם לא חולף כדאי להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי צודק?כ.19/03/2008
שלום רב!
אני חצי שנה אחרי ניתוח קיסרי שני ועדיין לא מצליחה להתאושש. סובלת מכאבים באיזור הצלקת (צד ימין),נפיחות בבטן ,הפרעות ביציאות (בעיקר שילשולים). מתעוררת כל לילה בגלל כאבי בטן ונפיחות קשה ולא מצליחה להרדם. חוסר תאבון וירידה במשקל של 5 ק"ג תוך חודשיים.
בזמן האחרון חשה לפעמים כאבים ותניעה מוזרה במפסעה ימנית. אין בקע,גניקוגית הכל תקין,סי טי בטן תקין,בדיקות דם תקינות-בקיצור בריאה כמו שור ,אבל מרגישה חולה מאוד.
הכירורג טוען שאילו הדבקויות מעיים וצריך ללמוד לחיות עם זה.(הוא רואה את זה על פי סי טי -מעי דבוק לדופן הבטן באיזור התבור ומטה). הגניקולוג הציע לבצע לפרוסקופיה להפרדת הדבקויות (הוא מומחה בתחום).
הכירורג מתנגד וטוען שתהיה לי פרפורציה של המעי. אני מאוד מבולבלת ומתוסכלת.
מה לעשות?
האם לפרוסקופיה באמת כל כך מסוכנת במקרה של הדבקויות? מי צריך לבצע אותה במקרה כזה-כירורג או גניקולוג? האם כאשר רואים מעי צמוד מאוד לדופן זה בהכרח הדבקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג20/03/2008זה לא מקרה של שחור ולבן
יתכן שהתסמינים שאת מתארת קשורים להידבקויות אולם אין זה בטוח
לכל ניתוח או פעולה אחרת יש סיכונים . מובן שאם מחליטים לעשות צריך להתחשב בתןעלת של הפעולה, בסיכונים ולבחור במבצע המתאים לצורך העניין אין זה משנה איזה כובע הוא לובש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת גידול באדרנלמרים דרוק16/03/2008
שלום, לבעלי גידול של 5 ס"מ באדרנל. כיום אנו מחפשים את המומחה הטוב ביותר עם הניסיון הרב ביותר בהסרת גידול באדרנל. האם תוכל להמליץ לנו על רופא מתאים?
כמה ניסיון בכלל יש בארץ בהסרת גידול שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג20/03/2008כמובן שתלוי מה סוג הגידול
הניסיון בארץ בהחלט טוב ומתבצע בתוצאות טובות
אתם בהחלט יכולים לפנות לד"ר קידר מפורום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר קידר
ד''ר אנדריי קידר20/03/2008את מוזמנת להתיעצות עם כל הבדיקות והצילומים למרפאתי - 02-5842111 זימון תורים או 02-6776404, שרה המזכירה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרצת בבטןחגית שדה16/03/2008
סבתא שלי בת 95 גילו אצלה מפרצת בבטן האם כדאי לנתח או לוותר??.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג18/03/2008נא להפנות השאלה לנירורג נלי דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטןדניאל16/03/2008
שלום, האם הניתוחים הלפרוסקופיים יעילים גם עבור ילדיןם הסובלים מהבטן ללא ממצא כלשהו<?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר אנדריי קידר16/03/2008סובלים מכאב בטן?
ללא ממצא כל שהו באיזה בדיקה?
מה הגיל?
באופן כללי ניתוח לפרוסקופי הוא כלי אבחוני הכי טוב שיש, לפעמים עושים ניתוח לבדיקת הבטן לאחר שכל הבדיקות תקינות, או לא נותנות תשובה לגבי התלונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל12/03/2008
האם כשאפשרי לעשות ניתוח לפרוסקופי הוא תמיד עדיף על פתיחה כוללת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג16/03/2008תלוי באינדיקציה וביתרון היחסי שיש לניתוח לפרוסקופי באותה אינדיקציה. לדוגמא אין הוכחה חד משמעית שכריתת תוספתן לפרוסקופית עולה על כריתה פתוחה אולם יש חולים בהם יש לכך יתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדוסקופיה ולפרוסקופיהתרצה09/03/2008
שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין ניתוחים אנדוסקופיים ולפרוסקופיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל
ד''ר אנדריי קידר09/03/2008לפרוסקופיים - רק בחלל הבטן.
אנדוסקופים אותו הדבר, המושגים בשימוש חליפי.
אך לפעמים כשאומרים "אנדוסקופי" מתכוונים גם לפעולת גסטרו - גסטרוסקופיה או קולונוסקופיה, המבוצעות דרך מערכת העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה כואבשגית06/03/2008
אני סובלת מכאב מיוחד בצד ימין של הבטן בנוסף מין צריבות בחלק התחתון . בדיקות לא העלו דבר .
האם הידבקויות יכולות לגרום לתופעת כאב , ומין צריבות/ שריפה . נורא קשה לי להגדיר אך, אני חוששת שיש לי כנראה הידבקויות .
איזה בדיקה יכולה לעלות על כך? והאם התחושות שלי תואמות להידבקויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר אנדריי קידר07/03/2008הדבקויות מופיעות אחרי ניתוחים, ולא סתם כך.
עברת ניתוח?
את צריכה לפנות לבדיקת רופא.
לא ניתן לדעת מה כואבלך מהתאור שלך.
תרגישי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת ושטענת05/03/2008
לפני כשמונה חודשים עברתי ניתוח טבעת. בשל הקאות וכאבים נשלחתי לצילום רנטגןו - ושט קיבה ותרסריון. התוצאות של הבדיקה - הודגם מעבר קלוש של חומר ניגודי מוושט לקיבה עם הרחבה משמעותית של הושט בשל חסימה תת שלמה ע"י הטבעת. הכירורג שניתח אותי יוכל לקבל אותי רק בעוד שבוע ואני מאוד מודאגת. מה משמעות התוצאות?
האם פתיחת הטבעת תעזור להחזרת הושט לצורתה המקורית או שמא אני זקוקה לניתוח נוסף?
אודה לתשובה מהירה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושט
ד''ר אנדריי קידר06/03/2008יש לפתוח את הטבעת לחלוטין, ויש סיכוי שזה יעזור.
א"כ- אסור לנפח את הטבעת בזמן הקרוב. כלומר צריך להמתין לפחות חודשיים שלושה.
בהמשך כדאי לבצע בדיקות תנועתיות הוושט ומנומטריה לפני שמחליטים הלאה.
אחרי הפתיחה יש לעקוב אחריך - ואם אין שיפור - צריך להוציא טאת הטבעת
זהו סיבוך נדיר שלא ניתן לצפותו מראש.תרגישי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקויות כאביםאילה04/03/2008
התרגשתי ומעריכה שאתה עונה בפורום
לפני חודש וחצי עברתי כריתת רחם
סבלתי במהלך הזמן אמרו לי שזה כאבים לאחר הניתוח כמובן בבדיקה אצל המנתח
הובהלתי למיון ונותחתי עם הדבקויות בנרתיק ובשחלה
יש לי כאבים חזקים.קשה לי לשבת מרגישה לחצים באזור פי הטבעת יש רגישות יתר בבטן החיצונית
תחושה לא נעימה.
אני מיואשת.יש לי צמרמורות לפעמים. מה אני עושה?
האם זו בעיה של קיבה?
יש לציין כאשר אני מטילה שתן יש לי לחץ
כאשר אני עושה קיבה יש לי לחצים וזה לא נעים.
תן לי כיוון מה האופציות שלי לחיים נורמלים
איילת
0503454543* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת
ד''ר אנדריי קידר05/03/2008לא ניתן לפענח באינטרנט מה בדיוק הבעיה. הרי לא ניתן להבין כך - מה עברת, מה בדיוק עשו לך, האן הכל היה חלק או לא, וכו'.
כשיש כאב, צמרמורת וחום אין ברירה אלא לפנות למיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קיבהגליה02/03/2008
שלום, עקב כאבי בטן ובעיות קיבה בני עומד לעבור בדיקה לפרוסקופית דרך פי הטבעת, האם עושים הרדמה מקומית בבדיקה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג03/03/2008מדובר כפי הנראה בקולונוסקופיה ת מתבצעת בד"כ בטשטוש ובסיטואציות מסוימות גם בהרדמה מלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח או לא?אני28/02/2008
אדוה 27. לאחר 3 שנים של ריפלוקס המצב הולך ומחמיר. אני נוטלת לנטון 60 מ"ג ביום דבר אשר פתר חלקית את הצרבת, כאבי החזה והגרון אך "חזרה של אוכל" קיימת, והופכת את חיי לקשים. אני פוחדת לאכול ומתעוררת בלילות. למעשה הופנתי לניתוח ועשיתי מספר בדיקות. וכך השתלשלו הדברים:
1. גסטרוסקופיה - תקינה
2. מנומטריה - תקינה לחץ סוגר תחתון 19 מ"מ כספית.
3. מיפוי וושט - הדגים מלאות של ריפלוקס לוושט תחתון. תנועתיות תקינה.
4. PH מטרי - נכשל. לאחר שבוע סיוט ללא כדורים.
5. מיפוי קיבה - הפרעה קלה בהתרוקנות, 3 רופאי גסטרו אמרו שזה גבולי ולא להתייחס.
6. צילום מעי דק - תקין.
מה שקרה שכבר הופנתי לניתוח הרופא המנתח אמר שנעשה רק בדיקה נוספת של מיפוי קיבה, מכיוון שהתוצאות הראו הפרעה הוא שלח אותי לדיון חוזר אצל רופאי הגסטרו, הרופאים אמרו שאין מה להתייחס לבדיקה זו. אך מכיוון שראיתי עוד מספר רופאים הם היו בעלי חילוקי דיעות באופן כללי בנוגע לניתוח בגלל תקינות המנומטריה.
אתמול הייתי אצל רופא מומחה, ראש מחלקה. הוא כתב שיש שילוב של רגורגיטציה עם בעיה פונקציונלית קשה???
הוא אמר שננקוט ב-3 אסטרטגיות בנוסף ללנטון, טיפול קבוע בבאקלופן, במידה ולא יעזור טיפול קבוע בנורטילין ורק אם שנינו נתייאש אז נפנה לניתוח.
בנוסף הוא רוצה לברר מה בדיוק עולה לי חזרה ולכן הוא שלח אותי לבדיקת אימפידנס בבית חולים וולפסון. הוא אומר שחזרה על בדיקת חומציות הוושט מיותרת, כי אנחנו יודעים שיש צרבת ושעולה חומצה....
לא הבנתי אם הוא נגד ניתוח באופן כללי או שהוא חושב שבמקרה שלי זה לא מתאים.
מנסיונך האם אני מתאימה לניתוח? האם יתכן והבעיה היא לא בסוגר התחתון וההיצרות תעשה לי תופעות לוואי יותר מאשר תעזור?
בנוסף לא הבנתי מה הסיכויים להצלחת הניתוח ומה הסיכוי לתסבוכות?
במידה ואכן קיימות תופעות לוואי בלתי נסבלות לאחר ניתוח האם זה הפיך? האם ישנה דרך לתקן את הבעיה?
סליחה שזה ארוך,
תודה אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח או לא?
ד''ר אנדריי קידר29/02/2008אין לכך תשובה ברורה.
אגיד לך גם שזה עוד יותר קשה לתת לך תשובה אחרי שהית אצל כמעט כל מי שאפשר.
אבל בכל זאת.
ההצלחה של הניתוח היא גבוהה מאוד כאשר הוא נעשה באבחנה הנכונה. אצלך , כל ברור לי, האבחנה לא בטוחה ב100%.
כל הבדיקות שעשית - לא תורמות באופן מובהק לאבחנה. הבדיקה שיש לה כח ניבוי הכי טוב במחלת רפלוקס זאת PH מטריה, ואותה לא הצלחת לעשות. כשא רפלוקס מוכח כחומצי בבדיקה זאת - הצחלת הניתוח גבוהה. לכן אני הייתי חוזר על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלינור27/02/2008
בחודש האחרון הופיעו לי בישבן ומתחת לגב התחתון 4 אבצסים ואת ארבעתם ניקזו לי בחדרי מיון. קבעו לי תור לבדיקה אצל כירורג לצורך קביעת ניתוח (אני חיילת).
רציתי לדעת עד כמה הניתוח/החלמה קשה ואם בכלל ומהו זמן הניתוח וההחלמה באופן משוער.
ד''ר ניר וסרברג28/02/2008איני יודע מהי האבחנה . קרוב לודאי מדובר בסינוס פילונידלי . תלוי מה עושים בניתוח סגירת פצע או השארתו פתוח (נתון לשיקול המנתח) .במקרה של השארת פצע פתוח :זמן ההחלמה המלאה ( ריפוי הפצע) יכול להיות ממושך ( מס שבועות) אך בהגבלה מועטה יחסית לפעילות חיים רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת אבן מכיס מרהאיילת24/02/2008
שלום רב, הנני בת 36 , בשנה האחרונה אני סובלת מכאבים בשעות הלילה המאוחרות , כאבים שנמשכים כ 3 שעות לערך באזור בטן עליונה , צד ימין בתדירות נמוכה של פעם ב חודש וחצי , חודשיים לערך. לאחר בדיקת אולטראסאונד , נתגלתה אבן בגודל 18 מ"מ במרה. האם לדעתך עליי לנתח או שאולי בעזרת ניקוי כבד או טכניקות שונות אחרות ניתן לנסות "להפטר" מהאבן??? תודה רבה.
ד''ר ניר וסרברג25/02/2008לא קימת טכניקה טובה להסרת אבנים ובכלל כיס המרה שלך מיצר אבנים ולכן יש להסירו בניתוח .
הספרות מראה שהסיכוי לסיבוך מהמחלה גבוה יותר מסיבוכי הניתוח ולכן כאשר יש סימפטומים הקשורים לכיס המרה מומלץ לנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהראובן24/02/2008
כמטייל מייטיב לכת, אני חש בתקופה האחרונה מעין חריכה בקנה הנשימה בעת מאמץ קשה, ונאלץ לנוח לעתים תכופות.
כל בדיקות המאמץ שעשיתי היו תקינות.
אני אמנם סובל מיל"ד, כתוצאה מבלוטת יותרת הכליה, אך מטופל באלדוספירון, כך שבפועל לחץ הדם במאמץ תקין. אמנם סבלתי מאסטמה בצעירותי אך שירתתי כלוחם ומפקד בח"יר, ללא בעיות, פרט לתופעה דומה בעת שאיפת אויר קר מאוד במאמץ.
הייתי רוצה לברר אם ניתן לברר את מקור התופעה באמצעות אנדוסקופיה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא להתיעץ עם רופא ראות
ד''ר אנדריי קידר24/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)