מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהן ההדבקויות ?רוני02/10/2007
ומדוע הן מביאות כל כך הרבה כאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקויות
ד''ר אנדריי קידר04/10/2007הדבקויות הן תוצאה של ריפוי של כמעט כל תהליך חולני בחלל הבטן: ניתוח, דלקת תוספתן, דימום, וכו'.
הסיבה השכיחה היא ניתוח בטן קודם. באופן תקין האיברים הפנימיים בחלל הבטן מחליקים זה על זה (מעיים) , כאשר יש הדבקויות - הם נדבקים, ובניקודות אלה - הם יכולים מהימשך, או להיתפס. זה גורם לכאבים, או אפילו חסימת מעיים.
כיום לצערי לא יודעים למנוע הדבקויות
יודעים שניתוח לפרוסקופי מפחית הדבקויות.
מקווה שעזרתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר אנדריי קידר שלוםאורן30/09/2007
שמי אורן אני בחור בגיל 24 עברתי פעמיים ניתוח תיקון בקע סרעפתי למניעת רפלוקס בשיטה לפרוסקופית מאז הניתוח השני שהיתבצע ליפני כשנתיים אין לי יום רגוע אני סובל מהרגשת לחץ וכאבים בבטן וקשיים בבליעה חזרתי מיספר פעמים. אל הרופא המנתח הוא אומר שאין ביכולתו לעזור לי ולטענתו אין לי בעיה
אוביקטיבית ואין לו ידע להמשיך לעזור לי . אני ממש סובל וחסר אונים איני יודע מה לעשות. דר אנדריי אני מבקש מימך אים תוכל לייעץ לי בפיתרון אודה לך מאוד . תודה אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע
ד''ר אנדריי קידר04/10/2007האם עברת את כל הבדיקות הדרושות במצב זה - CT בטן וחזה, צילום בליעת באריום, אנדוסקופיה, מנומטריה, אולי עוד?(אחרי הניתוח).
אתה צריך לעבור את כל אלה, וא"כ להגיע לכירורג שיש לו ניסיון בתחום זה.
האם הייתה אצל רופא גסטרו? האם אתה מקבל איזה שהו טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפנדיציטטלי25/09/2007
לבת שלי יש כבר כמה ימים כאבים באיזור של האפנדיציט ורק עכשיו היא אמרה לי על זה.
היא אומרת שזה כאבים נסבלים ורוצה לחכות עם זה עד אחרי החג אבל אני בכל זאת מודאגת ורוצה לקחת אותה לבדיקה כמה שיותר מהר, מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפנדיציט
ד''ר ניר וסרברג25/09/2007כמובן שלא ניתן לעשות אבחנה דרך האינטרנט
אם יש חשד גשו להבדק !
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת ציסטה למי שעוד לא ילדהרוני25/09/2007
ההדבקויות או הצלקות לאחר הניתוח יכולות לגרום לקושי בכניסה להריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להוצאת ציסטה למי שעוד לא ילדה
ד''ר ניר וסרברג25/09/2007הידבקיות באגן עשיות להפריע. אנא הפני השאלה לגניקולוגים
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להוציא את בלוטות הלימפה בשיטת לפורואיגור23/09/2007
לאבא שלי בן 70 הוציאו T2 גידול ברקטום נמוך דרך TEM. גידול הוא WELL_DIFFERENTIATED ואין סיבוכים לפי תוצאות פטולוגיות. יש לציין שבמקרה של ניתוח גדול יהיה עם סטומה כל החיים. האם קיימת אפשרות להוציא את בלוטות הלימפה בשיטת לפורוסקופיה ללא הוצאה של כל הרקטום ואנוס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר אנדריי קידר24/09/2007לא ניתן. אפשר להוציא בלוטה אחת או שתיים, אבל זה לא מספיק. ע"מ לכרות מספיק בלוטות יש להקריב כלי דם שנותנים הספקת דם למעי עצמו, וזה מסכן את האדם בנמק המעי. לכן כורתים קטע של מעי עם גידול, והאיזור שאליו יש ניקוז משוער של גידול, אשר כולל את כל כלי הדם הסמוכים למעי.
יש אפשרויות אחרות אולי - לתת קרינה. אבל יש לקחת את כל פרטי המחלה בחשבון, לכן אין לסמוך על התשובה כך, יש ללכת לאונקולוג או כירורג.
אם יש ספק - צריך לעבור ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהדנית19/09/2007
האם אפשר בניתוח לפרוסקופי וללא הרדמה כללית אלא אפידורל? כי אני מתה מפחד מהרדמה כללית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות
ד''ר אנדריי קידר19/09/2007ניתוח לפרוסקופי בהכרח דורש הרדמה כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוולהילה17/09/2007
אני עתידה לעבור ניתוח שרוול קיבה,רציתי לדעת בבקשה איך הניתוח מתבצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרוול
ד''ר אנדריי קידר17/09/2007איך זה שאת עתידה לעבור ניתוח ולא יודעת איך הוא מתבצע?
האם לא הסביר לך הרופא שלך? היכן את מנותחת?
אם לא הסבירו לך - אולי את צריכה לשקול לבקש פגישה נוספת עם הרופא שלך, ולקבל הסבר... או להינתמ במקום אחר, שם תקבלי הסבר הולם.
הנתוח מתבצע בשיטה לפרוסקופית, ונעשית כריתה חלקית של הקיבה. יש הרבה פרטים טכניים בניתוח, שכל כירורג יש שיטות שונות לבצען, לכן - שוב תחזרי לרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסאנונימית12/09/2007
לרופאים שלום,
עברתי ניתוח לפרוסקופיה והיסטרוסקופיה בשל אי-פריון.(עברו מאז 3 חודשים)
סיכום הניתוח חולק ל-2(תוצאות 2 הבדיקות).
אם לא צויין בחלק של ההיסטרוסקופיה בעיות(רירית סדירה ונצפה רק פתח חצוצרה משמאל-דבר ידוע)האם אני יכולה להניח שאין הדבקיות בתוך הרחם?
בלפרוסקופיה מצויין שיש הדבקיות בחצוצרה שחלה וגם הדבקיות חיצוניות של הרחם.
רציתי לדעת האם הדבקויות חיצוניות של הרחם משפיעות על הסיכויים של IVF?
שאלה נוספת,עברתי מעקב זקיקים (3 חודשים אחרי הניתוח) והרפא רשם " ממצא בקוטר 19 ממ במרקם של אנדומטרוימה".יכול להיות שלא ראו את זה בניתוח?
תודה רבה ושנה טובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריאוזיס
ד''ר אנדריי קידר12/09/2007את צריכה להפנות את השאלה לרופא נשים.
אנו כירורגים כללים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה עם כיס מרה דלקתיתמר11/09/2007
שלום , אני צריכה דחוף לפני החג תשובה ,מה מותר לאכול כשיש כאבים בכיס המרה .
שמעתי שאסור ביצה ואוכל מטוגן
האם לחם מותר ? סלט ירקות ?
תודה רבה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה עם כיס מרה דלקתי
ד''ר ניר וסרברג11/09/2007תמר שלום
באופן כללי יש להמנע מאוכל שומני כולל מטוגן
חג שמח
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ביצוע ניתוחמיכל09/09/2007
לאחר 3 חודשים מביצוע ניתוח לפרוסקופי, הריון חוץ רחמי, יש לי כאבים באזור הבטן. הרופא אומר שהדבר נוצר מהידבקויות.
כמה זמן זה יכול לקחת?
האם יש מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ביצוע ניתוח
ד''ר ניר וסרברג10/09/2007הדבקויות עשויות לגרום לכאבים. קשה להעריך את משך הזמן ולפעמים דורש ניתוח נוסף.
יש לפנות לרופא המטפל לשלול סיבות אחרות לכאבים .
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפנדיציטגרי06/09/2007
שלום,
תוכלו בבקשה להסביר מה קורה בניתוח אפנדיציט בלפרוסקופיה? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפנדיציט
ד''ר ניר וסרברג10/09/2007גרי שלום
לעומת כריתה פתוחה בה מבצעים חתך בדופן הבטן, בלפרוסקופיה מבצעים 3 חתכים קטנים להכנסת מצלמה ומכשירי עבוד גרכם כורתים ומוציאים את התוספתן
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד הכבדמיכל04/09/2007
אושפזתי עקב כאבי בטן חזקים. ערכו לי בדיקות ואמרו לי שיש בעיה בתפקוד הכבד. כששוחררתי לא קיבלתי כל הדרכה בנוגע לכבד - רק המלצה לכרות את כיס המרה. האם זהו נזק בלתי הפיך של הכבד? האם דורש המשך טיפול או מעקב? האם יש טיפול לפרוסקופי שיכול להתקיים כאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד הכבד
ד''ר ניר וסרברג04/09/2007כיס המרה הנו מאגר של מרה אשר נוצרת בכבד . כריתתו אינה גורמת לנזק . בכל מקרה צריך לודא שהכריתה הנה באינדיקציה הנכונה. יכולה להיות הפרעה בתיפקודי הכבד על רקע דלקת או מחלת כיס המרה אך יש לודא ושהם חזרו לנורמה ושאין אבנים בדרכי המרה.
ד"ר ניר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרהמירי29/08/2007
שלום
לאחר מספר התקים מסתבר באולסרסאונד נתגלו אבנים בכיס מרה
אני חולת לופוס שעברה אירוע מוחי ו7מסובכת מבחינה רפאוית האם יש מקום לנתח ?
אני מטופלת גם אספרין וגם בקומדין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה
ד''ר ניר וסרברג30/08/2007שלום
כיס מרה עם אבנים הוא בסיכון לסיבוכים נוספים כגון דלקת בכיס המרה, דרכי המרה ולבלב. ההמלצה היא לכן לנתח. דוקא במצבך רצוי לתכנן נתוח בצורה אלקטיבית ולא לעמוד בפני סיטואציה של ניתוח דחוף בעתיד.
כתמיד יש לראות סיכון מול תועלת
בהצלחה
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים ושחמתאריק ה.29/08/2007
שלום רב רופאים נכבדים, שמי אריק ואני בן 51. נתגלו אצלי אבנים בכיס המרה לאחר התקפים, אך לטענת הרופאים אין להוציאם בגלל שעברתי שחמת בכבד בגיל שנה. האם יש פיתרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים ושחמת
ד''ר ניר וסרברג29/08/2007אריק שלום
שחמת בכבד מעלה את הסיכוי לסיבוכים בזמן כריתת כיס המרה בהתאם לחןמרת השחמת.
תמיד יש לשקול עלות (סכון) מול תועלת.
האם אתה מוגדר עדיין כסובל משחמת ? אם כן, אני מניח שאתה במעקב רופא כבד (כדאי עם לא) ואז ניתן לשקול גם טיפולים תרופתיים שונים שאינם יעילים כמו כריתה אך עשויים לסייע כאשר יש הטווית נגד
בהצלחה
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבטיםר.26/08/2007
בחודש האחרון מתבשל במוחי הרעיון לעבור ניתוח (קיצור או טבעת).
כהכנה נפשית (טרם פגשתי רופא), קראתי חומר רב על הנושא, עקבתי אחרי הרשומות כאן בפורום, דברתי עם חברה טובה (שעברה טבעת לפני שנה והתוצאות מדהימות), אבל עכשעו אני מבולבלת מאד.
שמעתי רבות בשבחי הטבעת והקיצור, ראיתי תוצאות מדהימות, אך גם נתקלתי בלא מעט מקרים עצובים של ממות וסיבוכים.
רופא המשפחה שלי המליץ בחום על הניתוח, אבל שלושה מחברי הטובים, שאף הם רופאים (אחד מהם כירורג לא רזה), ממש פסלו את הדבר על הסף ואף כעסו על מחשבותי אלה והביאו נימוקים מאד משכנעים מדוע עדיף להשאר שמנה ולא לעבור את הניתוח. אני אמא צעירה ל-2 ילדים קטנטנים ומכאן ההתלבטות.
אז יש לי כמה שאלות.
1. שמעתי על סיבוכים רבים מידי וחוסר הצלחה בניתוח: הטבעת לא תמיד עובדת- הייתכן? מדוע? לא פגשתי מטופלים שעברו את הניתוח מעל ל-6 שנים- מה קורה אחרי 6 שנים? אי יכולת להכנס להריון לאחר הניתוח - זה יתכן?
2. מה ההבדל בין קיצור קיבה לטבעת? מה עדיף?
3. מה ההבדל בין "טבעת שוודית" ל"טבעת אמריקאית"? מה עדיף?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
ד''ר אנדריי קידר28/08/2007יש ארבעה סוגים של ניתוחים היום: טבעת, מעקף קיבה, שרוול קיבה, מעקף תריסריון.
אגב כנראה מושג קיצור קיבה כולל את כולם, כיוון שזהו מונח לא רפואי, ולא מגדיר ניתוח מסוים.
את סוג הניתוח בוחרים לפי גיל, הרגלי אכילה, אורח החיים, מצב הבריאות, מחלות נלוות, והעדפות המועמד. את זה ניתן לקבוע רק אחרי ראיון מפורט אצל כירורג.
ניתוח טבעת - דורש הכי הרבה משמעת מצד המועמד, עם הרבה מגבלות דיאטה. לא מתאים לאוהבי מתוק ומנשנשים. גורם לירידת של כ50% מעודף המשקל. הכי בטוח שלושת הניתוחים מבחינת הסיכון הניתוחי. מעקב הכי ארוך טווח כולל עד כ12 שנה, התוצאות מעורבות, ויש עליה בשיעור המנותחים הנזקקים להוצאת הטבעת בעקבות בעיות שונות., יכול להגיע ל20 -30%
אין הבדל מהותי בין הטבעות.
שרוול:
זה ניתוח חדש- קיים רק 7-8 שנים. יש כמה אינדיקציות מקובלות:
א) כשלב ראשון בחולים עם משקל מאוד גבוה ( מעל 50-60 BMI)- בהם ניתוח טבעת לא טוב, וניתוח מעקף או אחר קשה לביצוע בשיטה לפרוסקופית. ניתוח שרוול יותר קל לביצוע מאשר ניתוח מעקף, על כן מבצעים ניתוח שרוול – הוא גורם לירידה משמעותית – סביב 40-60% מעודף השמקל. אחרי הירידה – ניתן להשלים ובניתוח נוסף – מעקף קיבה או מעקף תריסריון לתת פתרון דפיניטיבי, עם שמירה על הירידה לטווח ארוך.
ב) ניתוח בחולים עם סיכון ניתוחי גבוה - עם מחלות כמו סכרת לא מאוזנת עם סיבוכים, מחלות לב, וכו, ושלהם ניתוח טבעת לא מתאים עקב הרגלי אכילה או אחרות.
יש עוד אינדיקציות נוספות, צרות יותר. יש מנתחים המאמינים שהניתוח הזה הוא אופציה טובה לכל מועמד. מאידך - יש השערה שאחרי זמן מה הקיבה תתרחב ויהי צורך בניתוח נוסף. זאת רק ההשערה - לא בטוח.
ניתוח שרוול הוא יותר קטן מניתוח מעקף, אך יותר גדול מניתוח טבעת. בטיחותו עומדת בין טבעת למעקף.
ניתוח מעקף גורם לירידה קונסיסטנטית ובטוחה של יותר (70%) מעודף המשקל מאשר השרוול (40-60%), עם מעקב ידוע של מספר עשרות שנים בעשרות אלפי מנותחים. הוא מתאים בעצם לכל מועמד. אין אחריו הרבה מגבלות מבחינת דיאטה. יש לו יותור סיבוכים משמעותיים, אך רק בתקופה הקרובה לניתוח. א"כ - יש לו מעט מאוד סיבוכים, הרבה פחות מהטבעת. איכות החחים כנראה טובה יותר עם מעקף.
מעקף תריסריון:
ניתוח המשלב אלמנטים רסטרקטיביים, תת ספיגתיים משמעותיים ואנדוקרינים. זהו ניתוח אשר פועל במנגנון תת ספיגה מובהק ומאפשר ירידה של 80-90% מעודף המשקל לכל החיים.
מתאים רק לאנשים האוכלים חלבונים בכמות סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)