מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע מעל הטבורhklo215/07/2009
שלום רב,
לאחר הלידה השניה - שהיתה בניתוח קיסרי (הלידה הראשונה היתה בלידה רגילה), נוצר אצלי שבר מעל הטבור. המקום מאוד בולט החוצה ומכיוון ששרירי הבטן שלי מאוד רפויים לעיתים לאחר מאמץ קל אני מרגישה כאבים באזור השבר.
רציתי לשאול האם כדאי לעבור ניתוח לפני או אחרי הריון נוסף
האם יש סיכונים להיכנס במצבי כיום להריון - סיכון לי ו/או לעובר ?
מה עדיף לעשות - קודם ניתוח לתיקון השבר ואח"כ להיכנס להריון נוסף או קודם לעבור הריון ולידה נוספים ורק אח"כ לעבור את הניתוח?
אודה לכם על התייחסותכם ותשובתכם.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג15/07/2009קשה להגיד שיש מדע מדויק בתשובה לשאלה
בקע טבורי יכול להכלא בהריון ולהצריך התערבות דחופה או סבל מכאבים ולעומת זאת עלולה להווצר חזרה אחרי ההריון אם בוצע תיקון קודם
חושב שהיתי ממליץ לתקן קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פןליפים בכיס המרהמרטה12/07/2009
שלום רב! הנני במעקב מעל ל- 3 שנים על 4 פוליפים בכיס המרה. נכון להיום ע"פ בד' האולטרסאונד
האחרונה הפולים נהיו 2 כשגודלם מעל 5 מ"מ כל אחד. ישנה החמרה בתחושתי- סובלת מהמון בחילות, בעת אכילה הכאב חד יותר (מקפידה על סוג האוכל- לא מטוגן ולא שומני) והתקפי
כאבי בטן אשר מלווים בשלשול. האם ההחמרה נובעת מהפוליפים? כידוע הפוליפים אינם גורמים לכאבים, יש צורך למרות זאת בהוצאת כיס המרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג15/07/2009לא בטוח שכריתת כיס המרה תשפר הסימנים ולכן כדאי להרחיב הברור לפני לקיחת החלטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה סעיפי מעייםדניאל10/07/2009
בן45 לאחר 3 התקפי סעיפי מעיים כולל אשפוז
יש לי סעיפים בסיגמא
עומד לעבור ניתוח בשבוע הבא
ושאלתי היא
כמה זמן עלי ליהיות מאושפז?
וכמה זמן עלי ליהיות בצום אחרי הניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג15/07/2009בהנחה שהניתוח עובר ללא ארועים מיוחדים ניתן להתחיל באוכל 2-3 ימים ושחרור 3-7 ימים מהניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הסרת גידול מיותרת הכליהמיקי01/07/2009
שלום רב
לאחי בן ה-42 נתגלה גידול שפיר בגודל 2 ס"מ ביותרת הכליה זאת לאחר CT עקב לחץדם שאלתי הינה כזו:
האם בשל גודלו הקטן של הבלוטה מסירים אותה בכל ניתוח או שמנסים להסיר את הגידול.
בכל חומר שקראתי מדברים על הסרת הבלוטה עצמה.
אשמח לכל מידע שתתרמו בנושא
יום טוב
מיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה
ד''ר אנדריי קידר20/07/2009זה תלוי בפעילות של הגוש.
לפני ההחלטה מבצעים בירור של פעיולת ביוכימית של הגוש - בדיקות דם ושתן, שמגלות האם הגוש מפריש חומרים פעילים, בהתאם לתשובה יהיה צורך להחליט על השלמת הדמיה (מיפוי וכו).
ברוב המקרים מבצעים כריתה של כל הבלוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת כיס מרהסבטלנה30/06/2009
שלום
אני בת 27, אחרי הריון, והתגלו אצלי אבנים קטנות בכיס המרה, הייתי בייעוץ אצל כירורג והוא ממליץ על ניתוח לכריתת הכיס המרה וטוען שאין פיתרון אחר.
מקריאה בנושא באינטרנט מצאתי שיש תרופה: חומצה אורודאוקסיכולית שאם נוטלים אותה, תוך 3-18 חודשים היא ממיסה את האבנים והיא חוסכת את הניתוח. האם התרופה מתאימה לכולם או רק במקרים מסויימים, ומה הם אותם המקרים בהם היא יכולה לעזור?
ועוד שאלה, האם לאחר כריתת הכיס המרה יש נטיה להשמנה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג30/06/2009לכיס המרה שלך יש נטיה ליצור אבנים מעצם העובדה שיש אבנים אין סיבה לטיפול כלשהוא לא ניתוחי ולא תרופתי . אולם אם האבנים גורמות לתסמינים כמו כאבים דלקות וכד ( שאולי בשל כך נעשה בירור שהביא לממצא) הרי שהטיפול הוא ניתוח . התרופה אולי ( אולי אולי) תסיע לאבנים הקימות אבל לא תשפיע על יצור בעתיד ולא תמנע את הסיבוכים העשויים לקרות
כריתת הכיס לא גורמת להשמנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחהיוסף24/06/2009
האם בפתיחה משתמשים בטכניקה שונה כדי לשאוב מאשר בסגירה אם אפשר לפרט
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאוב מה ?
ד''ר ניר וסרברג25/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיחה
יוסף25/06/2009לשאוב את הנוזל מהטבעת המתכוננת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיתוך וסגירה מחרידים בניתוחגלית23/06/2009
נותחתי ביום חמישי שעבר18/6/09 ברמב''ם ניתוח להוצאת טבעת מהקיבה בלפרוסקופיה. הכל היה נפלא עד שראיתי את החתך הגדול והתפירה/הדבקה+סיכות. החתך לא ישר והסגירה שלו כנ''ל משהו מגעיל לגמרי. אני צריכה להגיעה לביקורת אצל הרופא המנתח ב6/7 וכרגע הוא בכלל לא בארץ עד שבוע הבא. החתכים הקטנים(2) נראים בסדר. יש תקנה למה שנעשה כבר או שנגזר עליי לחיות עם צלקת מכוערת ממש ? אין לי תקציב לעבור ניתוחים פלסטיים כרגע האם יש טיפול מיידי לתקן את המצב? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג25/06/2009רוב הצלקות גם אם נראות לא יפה בהתחלה מסתדרות בהמשך מכל מקום כדאי להתיעץ עם מי שרואה את הפצע ולשאול פלסטיקאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלית26/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת כרונית באפנדיקס?יהודית22/06/2009
שלום רב
בתי בת 27 סובלת מהתקפי כאבי בטן חוזרים ונשנים מזה כ 6 שנים בתחילה זיהו רגישות ללקטוז אח"כ מחוסר ממצאים אחרים הוגדרה כסובלת ממעי רגיז. בד"כ ההתקפים הללו לוו בהקאות בהתכווציות בגזים וכד. לפני מספר ימים חוותה שוב התקף והפעם בבמשך היום ולכן נגשה באופן ספונטני לרופאת הגסטרו המטפלת. נשלחה לבצע CT דחוף. אתמול באבחון ה CT נמצא שיש עיבוי של דופן התוספתן עם הסננה של שומן סמוך ובלוטות לימפה קטנות אך מרובות בבטן הימנית הנמוכה ממצאים שלפי האבחון יכולים להתאים לדלקת התוספתן. עד כה האבחון רןפאת הגאסטרו אליה נקראנו בדחיפות החליטה לתת טיפול של אנטיביוטיקה מאחר ולדעתה האבחנה מעידה על סיכוי לדלקת כרונית בתוספתן. במקביל מומחה ה CT נתן חוות דעת מבלבלת מחד אמר שניתן לסמוך במאה אחוז על השיקול של ניסוי טיפול בתרופה ומאידך המליץ על התייעצות עם כירוג. אנחנו מאד מבוהלות מאחר וידוע שדלקת התוספתן עלולה לגרום ,להתפוצצות" ואז מסתבכים. השאלה היא האם מקובל ליזום ניתוח בכל מקרה? האם צריך לחכות להתקף נוסף? האם מקובל לטפל באנטיביוטיקה להפחתת הדלקת? האם יש דרכים נוספות לאבחן שינוי והשפעת התרופה על מצב הדלקת או שחייבים לעשות CT נוסף.
מה עושים?
האם יש שיטות שונות לניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג22/06/2009האם קימת דלקת תוספתן כרונית? לא בטוח
האם התסמינים שאת מתארת קשורים בממצא בCT ? לא בטוח
במקרה כזה קשה ליעץ מבלי לבדוק ולראות הCT על פניו לא נראה לי שיש מקום לטיפול באנטיביוטיקה בהעדר תסמינים כרגע ואם יש תסמינים אז רצוי לשקול כריתת התוספתן . את הניתוח ניתןלבצע לפרוסקופית או פתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט לאחר ניתוח אפנדציטשגיא22/06/2009
עברתי לפני שבועיים וקצת ניתוח אפנדציט.. אני כבר מרגיש טוב עכשיו ויום חמישי הייתי במסיבה וגם יום שבת במסיבה.. הרופא אמר לי בעקרון שאני צריך לנוח ולא לעשות פעילות ספורטיבית- כל עוד אני לא משתגע במסיבה ולא כואב לי כלום זה בסדר או שעדיף לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג22/06/2009מאחר ואיני יודע בדיוק מה היה בניתוח כדאי להשמע להוראות המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום-כך אומרים !!!בת 2617/06/2009
ערב טוב ,
אני סובלת מאנימיה קשה , ובלי הגזמה קיבלתי בשנה האחרונה יותר מ- 30 מנות דם , וגם כן קיבלתי כעשרה עירוי ברזל ...
פעם ההימוגלובין יורד בצורה משמעותית ( HB=4 ) ואחרי מנות הדם עולה ל- 10 , ואז אחרי כמה ימיים או שבועות יורד עוד פעם . מחסני הברזל כמעט אפסי ...
בבה"ח אומרים שיש דימום ממקום כלשהו , אבל עדיין לא יודעים מאיפה ...
כמובן שללו מחלות בדם ובייצרתו , גם כן נשלל דימום מהווסת( יותר מחצי שנה לא מקבלת- אני בנתיים בתת משקל (38ק"ג) ...
עברתי כמה בדיקות לשלול דימום ממערכת העיכול ( גסטרוסקופיה , קולונוסקופיה , וידיו קפסולה , CT בטן , ... ) והכל יצא תקין...
בנתיים אני במעקב רופא גסטרו , האם תוכל להסביר לי מאיפא אפשר לאבד דם בצורה כזאת ?
אתמול עשיתי ס"ד והנה התשובה :
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
10.8- 4.8 K/ul 6.0 WBC
5.40- 4.20 M/ul 2.19 RBC
1 16.0- 12.0 g/dl 5.4 HB
47.0- 37.0 % 16.7 HCT
31.0- 26.0 pg 18.3 MCH
36.7- 33.0 g/dl 30.5 MCHC
16.0- 11.0 % 18.6 RDW
97.0- 80.0 fL 76.3 MCV
15.0- 0.0 0.1 MACRO%
10.0- 0.0 11.0 MICRO %
10.0- 0.0 0.7 HYPER%
10.0- 0.0 30.1 HYPO %
10.0- 0.0 0.4 MICRO%/HYPO%
450- 150 K/ul 998 PLT
13.0- 4.0 fL 10.1 MPV
- ++ MICROCYTOSIS-DIF
- +++ ANISOCYTOSIS-DIF
70.0- 40.0 % 52.0 NEUTROPHILS%-DIF
7.0- 0.0 % 1.0 EOSINOPHILS%-DIF
40.0- 20.0 % 39.0 LYMPHOCYTES %-DIF
8.0- 2.0 % 8.0 MONOCYTES%-DIF
8.0- 1.9 3.1 NEUTROPHILS abs-DIF
0.6- 0.0 0.1 EOSINOPHILS abs-DIF
4.5- 0.9 2.3 LYMPHOCYTES abs-DIF
1.0- 0.2 0.5 MONOCYTES abs-DIF
פירוט הערות
מציין הערה
1
בוצע פעמיים
ד''ר ניר וסרברג17/06/2009נראה שנעשה בירור מי כי
איני חושב שפורום ובעיקר לא זה העוסק בכירורגיה לפרוסקופית מתאים לעסוק בסוגיה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיה מינמליתשחר17/06/2009
אני אמורה להסיר את כיס המרה , ואשמח לדעת מי בארץ - לא חשוב המיקום עושה זאת בשיטה בה נגרמים מינימום חתכים וצלקות.
אני בת 20 ולא רוצה " מזכרות" בשלב כה מוקדם בחיי.
ובכלל האים פחות חתכים גרם לניתוח מסובך יותר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג17/06/2009לצערי הפורום לא עוסק בהמלצה על רופאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המיטוס בין כרית כיס מרה להשמנהשחר17/06/2009
שלום,
רציתי לברר אחת ולתמיד אם נכונה האמרה כי אחרי הוצאת כיס המרה יש נטיה מוגברת של הגוף לצבור עליו קילוגרמים עודפים?
אני מכירה מקרוב אנשים במשפחה שאחרי ניתוח שכזו הוסיפו על עצמם כ 50-60 ק"ג עודפים....
אז א- האים הכול בגלל אותו הכיס מרה?
ב- אם הבנתי נכון נוזל המרה מסייע בפירוק ובספיגת השומנים בגוף. ולכן ההגיון הבריא שלי חושב שאם נוזל המרה יהי פחות מרוכז - פחות שומן יספג ויקלט לתאי הגוף( רובו יעבור בצינורות המעי ויצא בצואה) ואז בעצם מתרחש ההליך ההפוך- כאלו אמורים להרזות דווקא, אם ספיגת השומנים לקוייה.
אז מה ההיגד הכון יותר א' או ב'?
תודה רבה מראש על מענה כלשהו...
וכמובן רק בריאות......
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג17/06/2009מיטוס לא נכון
נוזל המרה מיוצר בכבד ונאגר במרה , לצורך העניין אין שינוי בהרכבו וריכוזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינבר13/06/2009
שלום
לאחרונה הייתי מאושפזת במחלקה פנימית עקב כאב בטן הרופא סיפר שמאחר ועברתי המון ניתוחי בטן הוסיף דבר גורר בעיה לא הבנתי מה רומז בנוסף לפני הניתוח שעברתי של כיס המרה עקב אבנים מרובים שהיו בו וכן היו לי התקפים והקאות של כאבי בטן הוחלט להוציאו בלפרסקופיה זה היה לפני שנה בתשובה הפתלוגית שנתקבלה לא היו כלל אבנים אך היתה דלקת כרונית של כיס המרה וכי הפנימאי אמר לא מוצאים כיס מרה בדלקת האם זה נכון ?בנוסף על הדלקת הזו שום בדיקת מעבדה או הדמיה עלתה על זה
האם הפנימאי צודק שלא מוצאים כיס מרה בדלקת כרונית ?
בנוסף היתי מאוד חיוורת וכי בנוסף חוסר תיאובון ובחילות קשות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג14/06/2009הסיפור לא לגמרי ברור אבל לשאלה הזו:האם הפנימאי צודק שלא מוצאים כיס מרה בדלקת כרונית ?
התשובה היא כי בטח שמוציאים אם יש מחלה סימפטומטית בעיקר עם היתה עדות לאבנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכיס מרהשירה09/06/2009
שלום רב,
לפני חודש וחצי התחילו לי כאבי בטן בבטן העליונה , הגעתי למיון בוצעו בדיקות דם וצילום בטן הכל היה תקין ונישלחתי הביתה , לאחר רגיעה של מספר ימים החלו לי כאבים בבטן עליונה ,בצלעות ,בבית החזה ובגב , שוב הגעתי למיון בוצע צילום חזה שיצא תקין. הגעתי לרופאת המשפחה שביצעה בדיקות דם אשר היו תקינות , לאחר מכן נישלחתי לUS אולטרסאונד בטן ושם נימצאו אבנים מרובות בכיס מרה, החלטתי ללכת לכירורג (פרופסור) באופן פרטי על מנת להתייעץ עימו האם משם הכאב נובע ומה עושים האם לנתח ? הכירורוג שלח אותי לבדיקת גסטרוקופיה והבדיקה יצאה תקינה , לאחר מכן נישלחתי על ידי הכירורוג לביצוע CT חזה + בטן , ה- CT יצא תקין למען אבנים מרובות בכיס מרה.ביצעתי בנוסף בדיקה לשד אצל כירורג שאמר שהכול תקין ואף עשיתי אולטרסאונד שדיים שיצאו תקינים. ביצעתי במקביל בדיקת נשיפה לגילוי חיידק ההליקובטור ויצא חיובי כעת אני מטופלת באנטביוטיקה , אך עדיין יש לי כאבים באיזור הבטן העליונה ולאורך כל חגורת בית החזה + הקרנה לגב ולכתפיים, כל הבדיקות הנ”ל היו על מנת לבחון האם הכאב נובע מאבנים בכיס מרה… מאחר והכל כביכול יצא תקין קבעתי תאריך לניתוח בשבוע הבא.
האם ישנם עוד בדיקות שעליי לעבור ???? כדי להבין את מקור הכאב ??
אני מפחדת לעבור את הניתוח ולבסוף לגלות שעדיין ישנם כאבים … והתברר שלא כיס המרה גרם לכך .. השאלה היא איזה עוד בדיקות ניתן לעשות על מנת שאהיה רגועה ? והאם תופעות אלו נישמעות לך מוכרות ומשוייכות לאבנים מרובות בכיס מרה ?
אודה לעזרה ..
סיון
ד''ר ניר וסרברג09/06/2009סיון שלום
נראה לי שכבר עברת די והותר בדיקות
לא צינת מבן בדיקות הדם בעיקר תפקודי הכבד
אין ביטוח של מאה אחוזים אולם לאור הסימנים ממצאי הסונר והעדר ממצאים בשאר הבדיקות , נראה סביר בעיני ( על פי תאורך) שמחלת אבנים סימפטומטית בדרכי המרה היא הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת האפנדציט והקשרו ליחסי מיעל17/05/2009
שלום. לפני שלושה ימים עברתי ניתוח להסרת האפנדציט.
כיום אני נמצאת בימי מנוחה בביתי. להפתעתי, החלמתי מהניתוח היא מהירה.
מאתמול אני מסתובבת בביתי בחופשי ופועלת כרגיל ללא כאבים וללא כדורים.
רציתי לדעת כמה ימים ממולץ לחכות לאחר הניתוח לפני חזרה לקיום יחסי מין?
תודה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפנדיציט
ד''ר אנדריי קידר17/05/2009אין המלצה מיוחדת.
את יכולה להתחיל ברגע שאת מרגישה שאת יכולה, שאין לך כאב, אז את יכולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)