מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיס מרהענת23/08/2007
שלום, אני בת 36 לאחר שתי לידות.
לאחר התקף לפני שנה גילו לי אבנים בכיס המרה. אינני סובלת בדרך כלל מכאבים. בבדיקת האולטראסאונד נאמר לי שהכיס מלא אבנים, דופן הכיס מעובה והכבד שומני. הרופא שערך את הבדיקה הציע לי לעבור ניתוח להוצאת כיס המרה, הכירורג אמר שזה לא הכרחי .
מה יכולות הסכנות הבריאותיות אם לא אעבור את הניתוח?האם יש קשר בין האבנים בכיס המרה לכבד השומני?
תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרירה
ד''ר אנדריי קידר23/08/2007בגיל שלך בנשים שיעור המצאות האבנים במרירה סביב 20%, אך ברוב המקרים האבנים אסימפטומטיות. במקרה כזה אין צורך בניתוח
אם האבנים גרמו לבעיות בעבר - כעת הסיכוי שיהיועוד בעיות - דלקת כיס מרה, דלקת דרכי מרה. לבלב, או צהבת חסימתית - מאוד גבוה. במקרה זה ממליצים לעבור ניתוח לכריתת מרירה, וזה מונע את כל הנ"ל. זה לא "הכרחי" ב100%, אך ההמלצה מהקובלת -כן לכרות הת המרירה. אם לא תעברי - את פשוט מסתכנת בהתפתחות של הבעיהת שמניתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותרוית21/08/2007
שלום , אני בת 30 , זה כשנה סובלת מכאבים חזקים ממגע ישיר באזור הטבור ובקו ישר לכיוון החזה.
האזור נפוח כל הזמן, וממישוש שלי אני מרגישה גושים, כאילו משהו נפוח. ביצעתי בדיקת c.t ( לפני חמישה חודשים) של דופן הבטן והבטן - ללא ממצאים. התגלה אצלי שבר בסרעפת בבדיקת רנטגן קיבה - מטופלת בלוסק.
רופא המשפחה הסביר כי הכאבים בבטן העליונה לא צריכים להיות קשורים לשבר בסרעפת. תחושה שמשהו לא בסדר , רגיש וכואב מאד מדאיגה אותי. האם יש מקום לבדיקת MRI ? הוצע לי ע"י כירורג ניתוח בשיטת לפרוסקופיה לבדיקת האזור, למרות שאין וודאיות למקור הכאב. אני מאד מתלבטת מה לעשות.
אשמח לייעוצך , האם כדאי ללכת על השיטה הלפרוסקופית למרות חוסר הוודאיות? האם יש בדיקות נוספות שאני יכולה לעשות לפני מעבר לניתוח?
תודה, רווית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטת
ד''ר אנדריי קידר21/08/2007לא יכול לתת לך עצה מבלי לבדוק אותך ולעבור על כל הבדיקות שעשית עד כה בדיקת . MRI לא מוסיפה בד"כ כלום על CT.
הבקע בסרעפת יכול כן לגרום לכאבים, אבל יש להם אופי מסוים.
את צריכה להגיע לכירורג שירכז את כל הטיפול בך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיהיהודית20/08/2007
שלום רב!
אני עומדת לעבור בסוף השבוע בדיקת קולונוסקופיה , אין לי היסטוריה משפחתית בנושא זה, ולכן, רציתי לברר באם כדאי לי לעבור בדיקה וירטואלית וזאת על מנת לחסוך מעצמי בדיקה פולשנית, אודה לכם על תשובה מהירה על מנת שתעזור לי להחליט מה לעשות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר אנדריי קידר21/08/2007תלוי מה הסיבה לבדיקה. מי המליץ? בת כמה את? מה זאת אומרת אין היסטוריה משפחתית - של מה?
אם את עושה במסגרת בדיקת סקר - אפשר לעשות וירטואלית.
אם כבדיקה בשל סימנים כל שהם - צריך בדיקה אמיתית.
בדיקה וירטואלית פחות רגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרשימי א.19/08/2007
שלום רב!
היני סובל מהזעת יתר באיזור הפנים והראש.
קראתי רבות באתרי האינטרנט על דרכי טיפול (ניתוח ליד החזה,בוטוקס,שאיבת בלוטות הזיעה,תכשירי מריחה ומכשיר הפועל על זרם חשמלי..)
מרבית דרכי הטיפול לא מספקים פתרון לסוג הבעיה שלי,רובם מכוונים לבת השחי והידיים.
ברצוני לדעת האם יש פתרון לבעיה שלי שיתן תוצאה מספקת?
בתודה מראש
שימי א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס בבקשה!!!!
שימי א.23/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעת יתר
ד''ר ניר וסרברג26/08/2007שימי
איני מומחה להזעת יתר
כפי שאמרתה הטיפולים בשיטה התורקוסקופית לא מתאימים להזעה בראש
דר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעה
ד''ר אנדריי קידר28/08/2007אכן הניתוח מומלץ רק להזעת יתר בידיים ובתי שחי.
אינני מומחה לטיפולים הלא ניתוחים. לכן ממליץ להפנות את שאלתך לרופא עור או קוסמטיקאי או פלסטיקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראה תשובה קודמת
ד''ר אנדריי קידר28/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הרניהגדעון15/08/2007
אני עומד בפני ניתוח להרניה. הציעו לי לעשות ניתוח רגיל, אפשר לדעת מדוע, אם יש מצבים מסוימים בהם לא ניתן לבצע ניתוח לפרוסקופי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הרניה
ד''ר ניר וסרברג19/08/2007קיימות מעט מאד התוויות נגד לתיקון לפרוסקופי של הרניה. הצעה לתיקון שאינו לפרוסקופי הינה בהחלט לגיטימית. ישנם כירורגים רבים המאמינים שהשיטה הפתוחה הינה שווה לשיטה הסגורה (הלפרוסקופית) וכי היתרונות של השיטה הלפרוסקופית הם שוליים. זהו ויכוח הקיים בספרות ובכנסים המקצועיים. בכל מקרה, כאשר מציעים ניתוח לבעיה מסוימת רצוי להציע את כל האלטרנטיבות הקיימות.
בהצלחה, ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםענבל13/08/2007
לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח לכריתת כיס המרה בשיטה הלפרסקופית. יש לציין כי אני בשבוע 17 להריוני. הניתוח עבר בהצלחה וללא סיבוכים ולמחרת שוחררתי מבית החולים. לאחר שבוע מצבי השתפר בהברה וכבר הצלחתי לתפקד מעט אך ביומיים האחרונים אני סובלת מכאבים באיזור הבטן הימנית העליונה ומבחילות. רציתי לדעת האם זה אופייני ותקין בכל אופן, מחר אני חוזרת לביקורת אצל הרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר ניר וסרברג19/08/2007ענבל שלום,
כאבים אחרי כריתת כיס מרה, גם בשיטה לפרוסקופית, בהחלט יכולים להיות. אם הכאבים נמשכים או מחמירים יש לעתים להשלים ברור הכולל בדיקות דם ואולטרסאונד בטן. אני מניח שהמנתח העוקב אחרייך ער לדברים.
החלמה מהירה, ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרהיוחאי12/08/2007
יש ניתוחים לפרוסקופים גם לעמוד השדרה? מידת הדיוק שלהם גדולה יותר ככה שיש פחות סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמו"ש
ד''ר אנדריי קידר12/08/2007אלה לא ניתוחים לפרוסקופי. אני מניח שאתה מתכוון שגישה שהיא זעיר פולשנית. ואין לה שום קשר ללפרוסקופיה, מי שעושה את זה זה נוירוכירורגים או מנתחי גב אורטופדים.
יש גם הכנת גישה לניתוח עמוד שדרה בלפרוסקופיה, אך השיטה נזנחה ברוב העולם, ולא עושים את זה בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון כרוניסיגל08/08/2007
שלום דוקטור,
יש לי תחושה של כאב חזק / מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר 5 חודשים , זה מאוד מפריע לי לתיפקוד יום יומי .
עשיתי בדיקות הבאות:
בדיקת א.א.ג - הכל תקין
בדיקת גסטרו- בקע קצר בסערפת
בדיקת CT - הכל תקין
בדיקת אולטרסאונד - הכל תקין
רנטגן - הכל תקין
בדיקות דם - הכל תקין
משטח גרון - תקין
מה זה יכול להיות ואיזה בדיקות לעשות עוד כדי לדעת איך לפתור את הביעה ?
זה מאוד מפחיד אותי כי כל הבדיקות שעשיתי הם תקינות חוץ מבקע סערפתי .
תודה מראש על התשובה .
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון כרוני
ד''ר ניר וסרברג08/08/2007דנה
כרופא נראה לי שעברת בירור די מקיף
הגרון אינו תחום ההתמחות שלי
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתררעות07/08/2007
שלום,
עשיתי ביום ראשון ניתוח להזעת יתר בכפות הידיים ורציתי לדעת מהם כל הדברים שאסור לי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מגבלות
ד''ר אנדריי קידר07/08/2007א כך כך ברור מה הכוונה שלך.
אין מגבלות מיוחדות.יכולה לעשות מאמץ במגבלות ההרשגה שלך. אין לטוס עד שבוע אחרי ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל?מולי05/08/2007
מה ההבדל בין אנדוסקופיה ללפרוסקופיה? זה אותה שיטה או שיטות שונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל?
ד''ר ניר וסרברג06/08/2007אנדוסקופיה היא מילה כוללת המתארת הסתכלות\פעולות תוך גופיות בעזרת מצלמה . כוללת בין השאר הסתכלות לקיבה , למעי הגס , אל חלל הבטן וחלל החזה
לפרוסקופיה מתיחס לחלל הבטן בלבד.
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר וסרברגג'ואנה01/08/2007
שלום דוקטור. יש לי שאלה בנושא רצפת האגן.
אני אחרי לידה רביעית, הפעם ילדתי תאומים ואני מרגישה שאני לא חזרתי לעצמי, יש לי דליפות שתן והכל מרגיש לי לא נוח בפנים. הגינקולוגית אמרה לי שיש לי צניחה ברצפת האגן. אני לא רוצה לעשות ניתוח אבל גם לא רוצה להישאר כמו עכשיו. אפשר לטפל בזה בדרך של לפרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצפת אגן
ד''ר ניר וסרברג02/08/2007ג,ואנה שלום
באופן עקרוני ניתן לטפל בבעיות קלות ברצפת האגן גם על ידי פיזיוטרפיה יעודית
כמובן שצריך לפני כן לעבור בדיקות הכוללות בדיקה גופנית, הדמייה ובדיקות פיזיולוגיות ולקבל החלטה בהתאם . יש חשיבות להעריך את כל רצפת האגן
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וושטעודד31/07/2007
שלום רב, עברתי ניתוח מיוטומיה לפרוסקופילפני 10 חודשים. לפני שבועיים עברתי הרחבת וושט מכאנית (בוג'י) ואני עדיין סובל מקשיי בליעה, צרבת, תיאבון ירוד וירידה במשקל. שאלתי היא: אם היה מבוצע ניתוח פתוח לבעיית הרפלוקס, היו סיכויים גבוהים יותר להקלה בסיפטומים ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וושט
ד''ר אנדריי קידר01/08/2007תשובה היא לא.
אין הבדל ביעילות בין ניתוח פתוח ללפרוסקופי. בכל מקרה ספציפי זה תלוי במיומנות של הכירורג. בכל מקרה, ההצלחה של הניתוח לא 100%, יש מקרים שהוא לא עוזר, או עוזר חלקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה - ציסטהגילית29/07/2007
כמה דחוף להוציא ציסטה בלבלב בגודל כ-2 ס"מ. ממצא ביופסיה של הנוזל 1160 CEA. האם ניתן לחכות עם הניתוח?
עקב התוצאה הגבוהה הופניתי לקולונוסקופיה. סיכום ממצאי הבדיקה היו ש: "הקולונוסקופ הוחדר עד עומק 30 ס"מ מפי הטבעת. סעיפים בסיגמואיד קולון. ריבוי צואה אינו מאפשר סקירה נאותה של המעי".
אני מבקשתלהדגיש שלאחר שתיית בקבוק הסופודוקס השני, עם המון נוזלים, היו יציאות רק של נוזלים - יציאות מימיות ושקופות לחלוטין. מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר אנדריי קידר29/07/2007לא ניתן לענות בפשטות על שאלתך.
יש הרבה שיקולים בההחלטה.
איך לקחו את הדגימה?
עברת EUS, ומה תואר שם?
איך נראית הציסטה בהדמיה?
מה הרמות של מרקרים בדם?
האם יש לך הדמיה קודמת להשוואה?
מה מצב בריאותך, מחלות נלוות, גילך?
אין קשר בין הקולונוסקופיה והציסטה.\
הרמה של CEA בציסטה היא גבוהה, וזה בעד להוציאה, אך כפי שאמרתי, יש עוד הרבה שיקולים.
את צריכה להגיע לכירורג עם כל התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש תת עוריערן25/07/2007
שלום
גילתי כי יש לי גוש תת עורי כ 5-7 ס"מ משמאל לטבור ,
הגוש לא כואב וכאשר אני נוגע בו הוא זז עם הנגיעה שלי מעט ימינה ושמאלה,
זה נראה כאילו הוא בין שריר הבטן לעור (הוא לא בולט מהעור ומרגישים אותו רק במישוש של דופן הבטן).
צורתו לפי המישוש כקפסולה של תרופה זאת אומרת מאורך . ואורכו כ 2.5 ס"מ .
מה זה יכול להיות ?.
אני די היסטרי וחושב מיד על הכי גרוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש תת עורי
ד''ר ניר וסרברג26/07/2007ערן
האפשרויות הן רבות פנה לבדיקת רופא
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול סרטני במעי הגסשחר24/07/2007
האם קיימת אפשרת להוציא גידולים סרטניים מהמעי הגס בעזרת לפרוקוסקופיה? במידה ואפשר, זה מעלה את סיכויי ההחלמה מהסרטן ו/או את הסיכון שהגידול יחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול סרטני במעי הגס
ד''ר ניר וסרברג24/07/2007שחר שלום
כריתת גידול במעי הגס אפשרית בשיטה לפרוסקופית
התוצאות מבחינת הסרטן שוות לתוצאות בכריתה פתוחה אם בוצעה בידיים מיומנות
יתרונות השיטה הלפרוסקופית הן בזמן ההחלמה , כאבים , זמן אישפוז, חזרה לעבודה וכמובן יתרון קוסמטי.
בהצלחה
ד"ר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)