מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשירת חצוצרותלאה03/06/2007
אני רוצה לעבור קשירת שחלות, שמעתי שאפשר לעשות את זה בלפרוסקופיה ולא רק בניתוח רגיל. זה יעל באותה המידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות
ד''ר אנדריי קידר03/06/2007יש להפנות את השאלה לרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעהד.31/05/2007
אני סובל מהזעת יתר ושמעתי שאפשר לפתור את זה בעזרת ניתוח בשיטה שלכם. אפשר לשמוע איך עושים את זה?
אני מודה לכם מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה
ד''ר ניר וסרברג31/05/2007הניתוח נעשה בשיטה טורקוסקופית בהרדמה כללית: מבצעים שני חתכים קטנים (5ממ) בחזה בצד אחד, מתחת לבית השחי דרכם מכניסים מצלמה ומכשיר צריבה . מזהים שרשרת עצבים שעוברת בבית החזה וצורבים אותה. חוזרים על הפעולה בצד השני .
בהצלחה
ד"ר ניר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזעת יתר
ד''ר אנדריי קידר31/05/2007שלום,
תלוי הזעה באיזה איזור גוף. יש הזעת יתר בכפות ידיים, בתי שחי, פנים ועוד.
הזעת יתר בכפות ידיים - הטיפול הכי יעיל - ניתוח, עם שיעור ההצלחה 95-99%. הניתוח נעשה בשני צדדים בבד אחת, בשיטה טורקוסקופית, כלומר כמו לפרוסקופיה רק בחלל החזה. זה כרוך בשני חתכים של 5 ממ' בבית שחי, ובניתוח חותכים שניים שלושה עצבים אשר נותנים עיצבוב לבוטות זיעה.
הזעה בבתי שחי - הניתוח יעיל קצת פחות, אך גם מוצלח.
דרוש יום אחד של אישפוז, או אפילו משתחררים באותו יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בשחלהתמי28/05/2007
האם אפשר לכרות ציסטות בשחלה בעזרת לפרוסקופיה? איפה אפשר לעשות את זה אם כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסטות
ד''ר אנדריי קידר28/05/2007כן, ניתן,
מי שמבצע את הניתוחים האלה הם רופאי נשים. בכל בית חולים גדול יש רופא נשים שעושים זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת כיס מרהדניאל21/05/2007
בבדיקת אולטרה גילו לי "מסלעה" בכיס והוחלט על כריתה.
אני מאוד מודאג מהניתוח הזה דווקא בגלל שאין לי מושג קלוש לגביו.
האם הוא נעשה בהרדמה מלאה ?
האם הוא מלווה בכאבים ?
האם ישנה סכנת חיים מהניתוח ? האם יש סיבוכים מסוכנים ?
האם צריך ליטול תרופות כל החיים עקב הסרת הכיס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת כיס מרה
ד''ר ניר וסרברג21/05/2007כריתה לפרוסקופית של כיס המרה הנה ניתוח די שגרתי המבוצע בהרדמה כללית. רמת הכאבים לאחר הניתוח יחסית נמוכה . לכל ניתוח יתכנו סיבוכים הקשורים בהרדמה זיהום או דימום או ספציפית לניתוח זה, פגיעה בצינור המרה. באופן תאורטי יכולים הסיבוכים לסכן חיים אך מדובר בפרומילים. יש כמובן לשקול את הללו לעומת הסיבוכים שיתכנו ללא ניתוח כגון דלקת כיס המרה דרכי המרה או הלבלב שהסיכוי להם גבוה יותר מהסיכוי לסיבוכי הניתוח והם יכולים לסכן חיים. אין צורך בנטילת תרופות לאחר הניתוח.
.
בהצלחה
ד"ר ניר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניהדני20/05/2007
שלום רב,אני צריך לעבור ניתוח הרניה ואני סובל מטרומבוזה ברגל ומטופל עקב כך בקרטיה.
עברתי ניתוח דומה רגיל לפני כ3 שנים ניתוח קובצינאלי, בצד הנגדי,האם מומלץ לעבור את הניתוח בשיטת הלפרוסקופית עכשיו או שיש מגבלה בגלל הקארטיה. בכבוד קב דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה
ד''ר אנדריי קידר20/05/2007דני,
רראה תשובה לקורא קודם, על הרניה. גם אצלך כל השיקולים האלה תקפים. קרטיה זה לא שיקול שמיחוד לאחת השיטות. בכל מקרה יש להפסיק אותה 10 ימים לפני הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטתקארין20/05/2007
שלום למומחים.
אני בת 28 לאחר לידה ראשונה. לאחר התקף לפני שנה גילו לי אבנים בכיס המרה. חשוב לילציין שאינני סובלת בדרך כלל מכאבים. בבדיקת האולטראסאונד נאמר לי שהכיס מלא אבנים, דופן הכיס מעובה והכבד שומני. הרופא שערך את הבדיקה הציע לי לעבור ניתוח להוצאת כיס המרה, הכירורג אמר שזה לא הכרחי . מה יכולות הסכנות הבריאותיות אם לא אעבור את הניתוח?האם יש קשר בין האבנים בכיס המרה לכבד השומני?
תודה מראש, קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס מרה
ד''ר ניר וסרברג20/05/2007קארין שלום.
כאשר יש אבנים בכיס המרה יש סיכוי לסיבוכים הכוללים כאבים, דלקת בכיס המרה, דלקת בלבלב ועוד. כאשר כיס מרה עם אבנים מראה סימנים, כמו כאבים במקרה שלך (אפילו אם מדובר בפעם אחת), הסיכוי לסיבוכים כאלו עולה ולפיכך ההמלצה היא לעבור ניתוח להוצאת כיס המרה. למרות שכיחות המחלה, איננו יודעים להצביע בודאות על סיבותיה ולכן אין בהכרח קשר לכבד השומני.
בהצלחה. ד"ר ניר וסרברג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניהאלי17/05/2007
שלום. עלי לעבור ניתוח הרניה והוצע לי לעשות ניתוח לפרוסקופי במקום ניתוח רגיל. מה היתרונות של ניתוח מעין זה ומה הסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה לפרוסקופית
ד''ר אנדריי קידר17/05/2007עד היום לא שכח הוויכוח על השיטה העדיפה בין השתיים.
מה שמקובל על רוב הכירורגים הוא שיש יתרון ברור בשיטה לפרוסקופית בתיקון בקעים חוזרים ודו צדדים.
לגבי חד צדדים אין מוסכמה.
בשיטה לפרוסקופית שיעור זיהומים נמוך בהרבה, החלמה קלה יותר, חזרה מהירה יותר לתיפקוד, וביידים טובות אולי גם שיעור ההחזרות נמוך יותר מהשיטה הפתוחה.
יש סיכון קצת יותר גבוה לפגיעה באיברים תוך בטניים בשיטה הלפרוסקופית.
ההיתרון הקוסמטי הוא ברור- בלפקוסקופיה חתכים קטנים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגהיהודית15/05/2007
הסיכום של הצילום אין לדון בודאות על המצב במחצית העליונה של הקיבה.
מצב לאחר ניתוח:חשד לדיברטיקוס באיזור סובקרדיאלי: דפורמציה של תבליט רירי בדופן האחורי,
נא המשך בירור ע"י אנדוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אמרת שהוא כבר אחרי ניתוח.
ד''ר אנדריי קידר15/05/2007לא אמרת שהוא כבר אחרי ניתוח. קרוב לוודאי אלה שינוים אחרי ניתוח. תראו לכירורג שלכם.
לא ניתן להתיחס לצילום ללא לראות אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיברטיקולוזיס?ד''ר אנדריי קידר15/05/2007
תבטאי את זה יותר מדויק, כנראה דיברטיקולום, או דיברטיקולוזיס, וחשוב גם לדעת של מה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיברטיקולום?
ד''ר אנדריי קידר15/05/2007האם זה דיברטיקולום של הקיבה באיזור הקרדיאה?תכתבי את המילים המדויקות.
חשוב לדעת מה הגודל שלו, ומה המיקום המדויק בקיבה (אם זה בקיבה) זה יכול להשפיע על בחירת סוג הניתוח. אם זה ניתוח טבעת - זה יכול להפריע, תתיעצי עם המנתח שלו. צריך להראות לו את הצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההניתוח לקיצור קיבה
יהודית15/05/2007ככה בתוצאות של הצילום כתוב ככה:אין לדון בוודאות על המצב במחצית העליונה של הקיבה.
מצב לאחר ניתוח: חשד לדיברטיקוס באיזור סובקרדיאלי. דפורמציה של תבליט רירי בדופן האחורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיברטיקוסיהודית15/05/2007
בעלי נימצא ליפני ניתוח קיצור קיבה וגילו בצילום שיש לו דיברטיקוס באיזור סובקרדיאלי רצוני לדעת מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיצור קיבה
יהודית15/05/2007אני עושה קיצור קיבה וגילו לי דיברטיקוס מה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול במעימשי14/05/2007
שלום רב, אצל אבי התגלה גידול לא גדול (כ-4 ס"מ) במעי מצד ימין. ההמלצה היתה שלא לנתחו בלפרוסקופיה בגלל גודל הגידול - האם זה הגיוני בעיניכם?
תודה משי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול במעי
ד''ר ניר וסרברג14/05/2007משי שלום
באופן עקרוני גידולים מאוד גדולים יכולים להוות קושי טכני ובעיקר להצריך חתך גדול יותר בבטן על מנת לאפשר הוצאתם . בעצם הגדלת החתך מאבדים חלק מהיתרון של הכריתה הלפרוסקופית. לעומת זאת גידולים קטנים קשה לעיתים לאתר ויש צורך לסמנם לפני הניתוח.
לעצם עינינכם - גידול בגודל 4 ס"מ מתאים בהחלט לכריתה לפרוסקופית במדה ואין מניעה אחרת. חשוב לדעת מהו מיקומו במעי הימני כי במדה ואינו קרוב לקצה (זיהוי ודאי בקולונוסקופיה) יש לשקול לסמנו לפני הניתוח( במידה ולא סומן עד כה)
בהצלחה
ד"ר ניר וסרברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)