מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטריה באוזןטלי16/11/2009
התגלתה באוזן של הבת שלי פטריה. מה הטיפול? מה הסיכוי שזה לא יהיה כרוני ויחזור על עצמו?איך מדלקת רגילה באוזן נוצרה פטריה? האם הפטריה הזו יכולה לגרום לה לחום וכאבים
אשמח לתשובה מהירה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטריה
ד''ר דן גוטמן18/11/2009פטרת באוזן הינה תופעה שכיחה יותר בימי הקיץ והפתרון הוא למנוע לחות באוזן ז"א לא לאפשר כניסת מים. לטפטף טיפות נגד פיטריה ולגשת לא.א.ג לשאיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאישה בהריון טיפול בטיפות סילוקסןילנה16/11/2009
אני בהריון בשבוע 12. יש לי כאבי אוזן. הלכתי לרופא הוא נתן לי טיפול בטיפות סילוקסן. קראתי בעלון לצרכן: אל תשתמשי בתרופה כאשר הינך בהריון. האם אפשר להשתמש לאישה בהריון בטיפות האלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה בשימוש
ד''ר דן גוטמן18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזןשלומית16/11/2009
לביתי בת הארבע ישנם הפרשות באיזור הקיפול של אפרכסת של האוזן. מה לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לשים משחה דרמקומבין או פוליקוטן
ד''ר דן גוטמן18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאוזניים ואיבוד שמיעהשרון16/11/2009
שלום
לבן של חברים בן 9 החל פתאום דימום מהאוזניים כולל איבוד שמיעה כמעט לגמרי מאוזן אחת וקריעת עור התוף.
הוא אושפז ונמצא בבדיקות
האם יש לכם כיוון מחשבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש אבל לא כאן המקום לפרטם
ד''ר דן גוטמן18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באףמיכל16/11/2009
שלום
אני סובלת מזה כמה חודשים מפצע בתוך האף אשר בא והולך (ללא שום טיפול)
כאשר הפצע מופיע הוא כואב מאד אך לא מדמם (לתחושתי הוא נמצא על המחיצה שבין שני הנחירים)
מה זה יכול להיות? האם זו תופעה שכיחה?
האם הכתובת היא אכן רופא אף אוזן גרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן18/11/2009כן יש לגשת לרופא א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בגרוןמישהי16/11/2009
שלום רב!
התחלתי היום להרגיש גירוי בגרון, זה מגרד כזה,לא ממש כואב
חשוב לציין שעברתי ניתוח עם הרדמה מלאה לפני כמה ימים- האם זה קשור לניתוח?
האם עלי ללכת לרופא משפחה או לרופא אף אוזן גרון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן18/11/2009בהרבה מקרים ניתוח בהרדמה מלאה גורם לפצע בגרון ולמספר ימים של גירוי בגרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתום לאחר ניתוח fessאורנה15/11/2009
אני שבועיים אחרי ניתוח fess .קיבלתי לשבועיים טיפול אנטיביוטי כולל זריקה נגד אלרגיה.לאחר סיום אנטיביוטיקה אני נתבקשתי מהרופא להזריק בחוזקה ע"י מזרק ובו מלח וסודה לשתיה 3 פעמים ביום לתוך הנחיריים.עכשיו במקום קרישי דם ולכלוך שהיה יוצא מהאף.אני מרגישה שהאף סתום לגמרי והמצב נהיה יותר גרוע? זה הגיוני? אני מרגישה שבמקום שיצא לכלוך הכל נכנס פנימה יותר עמוק לתוך האף. הרופא הסביר לי שהוא שם לי מן תחבושות קטנות שיצאו מתוך האף לבד לאחר הטיפול הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן18/11/2009לעיתים האף עדיין סתום לאחר הניתוח. ולעיתים ניתן להוציא קרישי דם חוסמים לאחר הניתוח ע"י הרופא
הכי טוב זה לרסס תרסיס מי ים אין צורך בסודה לשתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות ללא ממצאיםאיריס15/11/2009
אני בת 30 צרודה כבר במשך כמעט שנה.
בקרתי אצל רופא קופת חולים וגם פניתי באופן פרטי לרופא שמתמחה במיתרי הקול ,לאחר בדיקה וצלום נאמר לי כי הכל תקין ואין ממצאים פתולוגיים.
הופנתי לקלינאית תקשורת ביקרתי אצל שניים וכלום לא עוזר.
לאחר בדיקה נוספת של הרופא הפרטי הוחלט שיתכן שזה בעיה פסכולוגית והופניתי לטיפול אצל פסיכולוגית מטופלת כבר 3 חודשים ואין שום הטבה .ואין שום שיפור הקול נעלם לחלוטין לפעמים אפשר ללחוש.
נכון לעכשיו לא עובדת עקב המגבלה ומתוסכלת.
האם יש למישהו עצה או פתרון???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה פונקציונלית-תשובה לאיריס ולשבי
ד''ר אביגיל ארד18/11/2009ברור שקשה ליעץ ללא בדיקה, אולם ישנם מקרים עקשניים בהם ישנה בעיה באופן בו אתם משתמשים במיתרי הקול. לעיתים זה על רקע נפשי, לעיתים על רקע שימוש לא נכון במיתרים. במקרים הקשים צריך קלינאית תקשורת ממש טובה שמתמחה בסוג זה של טיפולים ואף נכנסת לעיתים לתחום הריגשי. אין לטפל בנפרד על ידי קלינאית ובזמן אחר על ידי הפסיכולוג. יש לשלב את הטיפולים כך שיהיה קשר בין הקלינאית לפסיכולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרוןסיגל15/11/2009
שלום,
שמעתי שגרגור מי מלח טוב כאמצעי מניעה לשפעת. היות ובני חלה בשפעת התחלתי לפני 4 ימים לגרגר מי מלח 3-4 פעמים ביום. כעת כואב לי הגרון (אין לי חום או שאר סימפטומים של שפעת). האם יכול להיות שמי המלח גרמו לגירוי בגרון? (אני סובלת מקצת ריפלוקס אולי השילוב עם מי מלח לא מוצלח?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי מלח
ד''ר אביגיל ארד18/11/2009את מי המלח יש להכין ביחס של חצי כפית מלח לכוס מים. יותר מזה באמת יכול לצרוב. זה לא ממש טיפול מונע מקובל כיעיל לשפעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדום באוזנייםyuval14/11/2009
לפני שבוע ניקיתי את האוזניים עם מקל, ומהחלק החיצוני יחסית [בשתי האוזיים] יצא לי המון צבע אדום כהה.. בהתחלה חשבתי שזה דם שהתייבש אבל לא זכור לי שנפצעתי .. ואם כן למה זה בשתי האוזנים. ניקיתי את הצבע עד שלא היה עוד והיא ניקיתי שוב עם מקל וראיתי ששוב חוזר לי הצבע האדום..
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם.
ד''ר אביגיל ארד18/11/2009אולי בכל זאת פצעת את עצמך.הפסק להשתמש במקלונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגרון כל חודש חודשייםאיה13/11/2009
שלום
כמעט כל חודש, חודשיים אני סובלת מכאבי גרון , חום עד 39 ומוגלה בגרון.
כול פעם אני הולכת לרופאת משפחה, היא נותנת לי אישור מחלה, ואחרי 5 או 4 ימים אני בסדר גמור.
עשיתי בדיקת משטח גרון על סטרפטוקוק ויצאה שלילי. לקחתי אנטיביוטיקה 10 לפני חודשיים אבל עכשיו אני שוב חולה.
עובדה שהבעיה חוזרת על עצמה באופן קבוע ואני רוצה לעשות עם זה משהו.
חשוב לציין שאחרי המקלחת, יום למחרת, יש לי הרגשה של מים באוזניים וזה גורם למן גירוד באזור הגרון והאוזן. אולי זאת הסיבה?
מה עלי לעשות? רופאת המשפחה שלי לא עוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרון ואזניים.
ד''ר אביגיל ארד18/11/2009גשי לרופא א.א.ג שיבדוק את האזניים, יתכן שיש שעווה שצריך לנקות. לגבי הגרון - חשוב מאד לעשות משטחי גרון חוזרים. אם אין סטרפטוקוק, לא צריך אנטיביוטיקה. יתכן שמדובר ב PFAPA שנראה ומרגיש כמו זיהום בחיידק סטרפ. אולם לא מדובר בזה והטיפול אינו אנטיביוטיקה אלא מנה אחת של סטרואידים שתשפר מיד את המצב. לא כתבת בת כמה את. זה קיים יותר בילדים אך גם במבוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת כרונית שקופהשלמה13/11/2009
הנזלת אינה מפסיקה וממשיכה לדלוף אחונית , האם יש קשר למזג האויר , או שיש לי בעיה
כרונית שאינה מפסיקה ?
פשוט לא יודעה מה עושים , זה מטריד הטירוף?
איזה משאף.תרסיס אפשר לקחת , כדי לנסות להפסיק את הנזלת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת
ד''ר אביגיל ארד18/11/2009אפשר לנסות כדורים אנטיהיסטמיניים כגון לורטדין, אריוס, טלפסט וכד'. כמו כן תרסיס סטרואידלי המשמש במצבי אלרגיה ונזלת כגון פליקסונייז, סטרונייז וכד'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת כרונית
שלמה19/11/2009קבלתי את כל סוגי בכדורים שום דבר לא עזר.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזןויויאן13/11/2009
כמה שזה מצחיק, שכחתי קיסם אוזניים באוזן עד שנתקלתי במשהו והקיסם הוחדר עמוק לתוך האוזן.
כאבי תופת, נשכבתי על הרצפה מרוב כאבים ירד לי דם ואני לא שמעתי (אתמול) ועדיין לא שומעת כלום
הופנתי למיון במידי (שילמתי 650 שקל) הרופא אמר לי שזה יעבור תוך יומיים גג שבוע ואני יחזור לשמוע
משום מה לי זה לא נשמע הגיוני יש לי הרגשה שהשמיעה לא תחזור לי.
כרגע מה שאני מרגישה זה שהאוזן שלי לא שומעת כלום היא סתומה לגמרי, יש לי סחרחורות וחוסר שיווי משקל
מישהו יכול להסביר לי תתהליך הזה שיגרום לאוזן שלי לשמוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה באוזן
ד''ר אביגיל ארד18/11/2009אם יש לך מזל, היה רק פצע בתעלה ואולי האוזן סתומה מדם יבש. אם יש פחות מזל - גרמת לנקב בעור התוף וייקח זמן מה עד שייסגר והשמיעה תשתפר. אם עוד פחות מזל - פגעת בעצמות השמע באוזן. הכי חשוב - לא להרטיב את האוזן כשבועיים בכלל. לחזור לרופא א.א.ג. שיבדוק אחרי שבועיים מה המצב. לבצע אז גם בדיקת שמיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצוואר ולכיוון האוזןאיציק13/11/2009
שלום דוקטור,
החל לי לפני כיומיים כאב באיזור הגורגורת בצוואר, וזה עבר לכיוון האוזן. יש לציין כי העוצמה של הכאב בגורגורת ירדה ואני מרגיש טיפה כאב באוזניים.
אני מוסיף כי זה קרה לאחר שישנתי על ספה של שני מושבים בצורה לא כל כך נוחה עם הכרית. כאילו בבוקר שלאחר השינה.
בתודה דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר אביגיל ארד18/11/2009יתכן שמקור הכאב בשרירים. קשה לדעת בלי לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים סתומות וסחרחורות עקב צינון?אייל קוט12/11/2009
חטפתי שפעת דיי חזקה לפני 7 ימים, אחרי כמה ימים החום הגבוה עבר וחשבתי שהכל הולך להגמר
אבל פתאום החל מאתמול אני מרגיש שהאוזניים שלי ממש סתומות וכל הראש טיפה מסוחרר וגם סתום.
הייתי אצל רופא משפחה שאמר שהכל בסדר והציע ללכת לרופא אף אוזן גרון (ייקח לי כמה ימים עד שיהיה תור).
רציתי לדעת אם
1) הגיוני שזה קשור לשפעת?
2) מה אפשר לעשות נגד זה, כי משום מה אני לפעמים ממש מרגיש מסוחרר ומוזר (כמו טריפ רע אם יורשה לי לומר) וזה פעם ראשונה שכזה דבר קורה לי (אני בן 30).
אשמח לכל עזרה ועצה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזנייים
ד''ר אביגיל ארד18/11/2009לאחר צינון בהחלט האזניים יכולות להיסתם ולתת תחושת סחרחורת קלה. כדאי להשתמש במורידי גודש בצורת תרסיס או כדור ליבש את הנזלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)