פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם בקינוח האף
    גלמן
    08/12/2009

שלום רב!

בשבועות האחרונים שמתי לב, בקינוח האף, שיוצא גם דם רק מנחיר שמאל,

בעיקר בבוקר ובערב.

לפני כחצי שנה עברתי ניתוח SMR, אולי זה קשור לניתוח?

יש עוד תופעות שאני צריך לחשוש מהם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם בקינוח האף

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    13/12/2009

גש לרופא א.א.ג להיבדק. יתכן ויש יובש או פצע באף או על גבי המחיצה.יתכן ויש חור במחיצה. אל תחטט באף. תמרח קצת וזלין באף עם האצבע. לא לקלף את הקליפות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב מתחת לקצות הלסתות בגרון
    לירן
    07/12/2009

מזה 4 ימים אני חש בכאב חזק ששיאו בשני הצדדים של הגרון מתחת לקצה הלסת.
    בנוסף אני סובל מחום ( מקס' 38.6 )ובמאין חולשה כללית

הוספת תגובה

• נשמע כמו דלקת גרון.

ד''ר אביגיל ארד
    13/12/2009

גש לרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבוך בניתוח fess
    שרית נחום
    07/12/2009

שלום רב
    בעלי בן 35 עבר ביום חמישי ה 3/12/2009 ניתוח fess , במהלך הניתוח שערך 5 וחצי שעות נפגעו קרומי המוח והחלה דליפה של נוזל המוח . המנתח טען כי עצר דליפה זו וסתם את הפתח שבטעות המקדחה קדחה .
    כתוצאה מסיבוך זה בעלי שהה לילה שלם בחדר התאוששות ועבר למחלקה ביום שישי בבוקר עם הנחיה לא לקום מהמיטה . הוא שכב במיטה עד ליום שני וביום זה הוא גםשוחרר הביתה.
    הטמפון שהושם בניתוח עדיין לא הוצא מהאף ויוצא רק ביום רביעי הקרוב , כמו כן בעלי חש בלחץ מעל עין ימין ( בנחיר הימיני נמצא הטמפון )
    שאלותי הם :
    1. האם הלחץ בעין קשור לטמפון ?
    2. האם הפגיעה בצינורית / רקמת המוח זוהי תוצאה של רשלנות רפואית ?
    אודה לכם על תשובתכם
    שרית

לקביעת תור
    סגירה
    סיבוך בניתוח fess

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר אביגיל ארד
    13/12/2009

הלחץ בעין יכול להיות קשור לחסימת האף על ידי הטמפון אך יכול להיות בגלל סיבוך כגון הצטברות נוזל ליד העין וכד'. ריקמת המוח לא נפגעה אלא רק הקרומים שמכסים אותו נפתחו, לפי מה שכתבת. זהו סיבוך שיכול לקרות בניתוח זה ואני בטוחה שקיבלתם על כך הסבר לפני הניתוח. בניתוח זה עובדים קרוב למוח וקרוב לעין וגם המנתח המיומן ביותר עלול לפגוע בהם. חשוב לזהות את הבעיה ולטפל בה כפי שעשה המנתח שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה באף.
    shay
    07/12/2009

שלום.
    אתמול במהלך השירות הצבאי שלי קיבלתי מרפק בצד הימני של האף. כתוצאה מכך ירד דם שוטף בערך כ5- דקות. האף התנפח ולאחר התייעצות עם הפארמדיק שבבסיס, שמתי קרח על מנת להוריד את הנפיחות, וביקשתי לראות רופא שיתן לי הפניה לצילום. היום, אחרי יותר מיממה הנפיחות ירדה כמעט לגמרי, אך עדיין לא קיבלתי רופא. יש לציין שאי אפשר להזיז את העצם של האף, כלומר לא נראה לי שהוא נשבר. אבל כואב לי מעט שאני נוגע בעצם. רציתי לדעת אם האף נשבר או קרה משהו אחר...

תודה מראש,
    שי.

לקביעת תור
    סגירה
    חבלה באף.

הוספת תגובה

• חבלה באף

ד''ר אביגיל ארד
    13/12/2009

אם הנפיחות ירדה כל כך מהר ואין כאב חזק במיוחד, כנראה שאין שבר או שיש שבר ללא תזוזה. אם במגע האצבע עם עצם האף לא מרגישים מדרגה או שקע, כנראה שאין שבר עם תזוזה. גם אם יש שבר והוא ללא תזוזה, לא מטפלים בדרך כלל. היות ואתה נמצא במסגרת צבאית שאחראית עליך, ממליצה להתעקש להגיע לצילום ובדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לסדק/שבר באף

shay
    14/12/2009

ראשית, תודה רבה לך על העזרה.

מאז האירוע עברתי צילום בצריפין ביום רביעי ה-9.12.09 כאשר האירוע עצמו קרה ביום ראשון ה-6.12.09. הצילום נשלח לרופא היחידה, ואמרו לי שאני אקבל את התשובות אצלו. אתמול התקשרו אלי מצריפין וטענו שלפי הצילום יש חשש לסדק/שבר, ושאני צריך ללכת לרופא היחידה. לאחר שהבנתי שיש חשש לסדק/שבר דיברתי עם החובש הפלוגתי (כדי שידבר עם רופא היחידה), וקבעו לי הפניה לרופא מומחה ב-21.12.09. יש לציין שכתוב בהפנייה "קו לוצנטי רוחבי מושלך על עצם האף".

עכשיו, השאלה שלי האם זה לא יהיה מאוחר מידי אחרי 15 יום מהאירוע לטפל בי במידה ויש סדק/שבר? הרי האף מתאחה מעצמו עד כמה שידוע לי.
    והאם יכול להיות שאין לי כלום, וזה סתם חשש שנוצר ממשהו שזיהו בצילום?

תודה מראש,
    שי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר

ד''ר אביגיל ארד
    15/12/2009

הארוע היה כבר לפני כעשרה ימים כך שטיפול דחוף כבר לא ייעשה. כפי שאמרתי בתשובה הקודמת, אם השבר ללא תזוזה לא מטפלים ואין צורך להחזיר. מעבר למספר ימים הנפיחות יורדת ותהליך הריפוי מתחיל. כבר קשה להחזיר שבר בשלב זה. עוד חמישה ימים תיבדק ונקווה שאכן לא יהיה צורך בשום טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סל העזרה

shay
    17/12/2009

טוב, תודה רבה על העזרה.

בסופו של דבר צעקתי ודרשתי להקדים לי את ההפניה, וכך היה. ביום שלישי הייתי בצריפין על-מנת לראות מומחה. הוא טען לדעתו קיים שבר וזה היום האחרון שלי "לתקן" את האף מכיוון שתהליך האיחוי הוא בן 10 ימים. לאחר עיון בצילום שעברתי שבוע לפני, הוא טען שלא בטוח שיש שבר, אבל נתן לי הפנייה למיון בדחיפות ליתר ביטחון. במיון, לשמחתי, שללו סיכוי לשבר בטענה שאף שלי "ישר, יפה וסימטרי כמו שרבים היו רוצים". למזלי ושמחתי אין אפילו סדק באף, והכל תקין.

תודה רבה לך על העזרה שלך. עזרת לי המון.

בתודה,
    שי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות לבנות
    מיכל אש
    06/12/2009

שמתי לב , שישנם אצלי בצד שמאל נקודות לבנות על הלשון, בצדי הלשון.

זה לא כואב, וגם סביר להניח שלא הייתי רואה אותן, בלי מראה ופנס, האם זה מקור לחרדה?
    אני דיי בלחץ מזה.

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות לבנות

הוספת תגובה

• מצריך בדיקה

ד''ר אביגיל ארד
    13/12/2009

אין לי אפשרות להבין על מה בדיוק אתה מדבר. תצטרך להיבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רונן
    06/12/2009

שלום !! אני כתבתי לך לפני כמה זמן לגבי יובש באף בעקבות ניתוח ישור מחיצה וכריתת קונכיות חלקית . ואמרת לי שיש תרופה שיכולה לעזור לגבי היובש באף אמרת לי שקוראים לה wet ג'יל , רציתי לדעת מה שמה המלא ? ואם היא ניתנת רק במירשם רופא ? ואיפה אפשר להשיג אותה וכמה זמן אפשר להישתמש בה ? ואם היובש באף יכול להיות לי בעיה כרונית הוא שזה יעבור ? תודה ולהתראות !!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• wet

ד''ר אביגיל ארד
    13/12/2009

ככה בדיוק זה נקרא. ניתן להשיג בחלק מהפארמים ללא מרשם רופא. אפשר להשתמש תקופה ממושכת בלי בעיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש וכאבי לסת
    אריאלה מנדל
    05/12/2009

פיתחתי אלרגיה לאבק לפי רופאת אף אוזן גרון כתוצאה מנסיבות מסויימות
    יש לי גודש, הרבה נזלת וליחה
    בערך באותו הזמן התחילו לי כאבי לסת
    האם יכול להיות שהגודש קשור או גורם לכאבי לסת
    בגלל הלחץ שאני משקיעה בקינוח האף? או שזה קשור אחד לשני באופן אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    גודש וכאבי לסת

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר אביגיל ארד
    05/12/2009

למה את מתכוונת לסת? כאבים באזור השינים יכולים להיגרם עקב סינוסיטיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע וכאבי גרון
    מודאגת
    05/12/2009

ום רב,
    זה חודש + שאני סובלת מכאבי גרון לאחר מספר ימים שהחלו כאבי הגרון הופיעה פצע (מן מוגלה) לבן על החך מאחורי השקד למעלה..מידיי פעם זה כואב בנוסף כאבי גרון...מאחורי הפצע נהיתה מן נפיחות...בנוסף הלשון שלי זה חודשיים מחליפה צבעים מוזרים פעם צהובה לבנה ירוקה....ובצידי הלחיים בפנים יש פס לבן בהתחלה חשבתי שזה מנשיכה אך זה לא עובר כך גם על הלשוןבצד...לרוק שלי לפעמים יש טעם חמוץ בלי קשר לקיבה כי חשדו שיש לי בעיות כיבה וביצעתי גסטרוסקופיה שיצאה תקינה..הייתי אצל א"אג אשר רצה פשוט לחתוך עם מספריים את הפצע הלבן ולא ייחס חשיבות לשאר הסימפטומים...הוסיף כי בהתחלה היתה לי גם חולשה כאבי שרירים בטן...ורופאת מפשחה לא ביצעה משתח גרון אני כבר חודש++ ככה ולא יודעת כבר למי לפנות ולאילו בדיקות לדרוש.?????אשמח לקבל תשובה, בתודה שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    פצע וכאבי גרון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    05/12/2009

לצערי מהתיאור אי אפשר להסיק מסקנות בלי לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדנואידים מוגדלים - שקד שלישי
    אמא לילד בן 5
    04/12/2009

בעקבות דלקות אזניים חוזרות עשינו צילום ותשובותיו תפיחות ברק'הרכות אחורי של הנזופק' והיצ' תעלת האוויר. אנדו' מוגדלים. אין נחירות ובדיקת השמיעה תקינה לחלוטין יש נוזלים. האם חובה לנתח,האם יכול להתפתח לכדי מסוכנות? האם מורידים רק את השלישי? אפשר להשאיר?

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי הנ"ל

אמא לילד בן 5
    05/12/2009

במידה והילד לא נוחר , אין נזלת חרונית, במהלך הקיץ סבל אולי פעם אחת מהאזניים, ע"פ בדיקה שלנו נושם דרך האף במהלך הלילה. האם יש אםשרות לעקוב מספר שבועות (או עד הקיץ ע"מ להסיק האם יש החמרה? האם יכול להיות מצב שהפוליפ ישאר ולא יפריע?
    מה תהליך ההבשלה של פוליפ? איך ניתן לדעת האם הפוליפ קיים מזמן ולא סמנו לב או שהוא חדש וכבר מוגדל? האן חייבות להופיע כל התופעות?
    אני מתנצלת על כל השאלות , אולם הנושא חדש לי אוני לא שינה בלילה היות ואני כל הלילה בודקת את הילד האם יופיעו התסמינים הנ"ל חלילה.

ידוע לי על ילדים שהוריהם לא ניתחו אותם והיום אין להם בעיה כלל (הם מעל גיל 25).

תודה רבה. שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    05/12/2009

אם השקד השלישי נפוח אולם לא חוסם ואין נחרות ואין נוזלים באזניים - אז למה לנתח בכלל. כמה דלקות בשנה זה דלקות חוזרות? ואם יש נוזלים, איך השמיעה תקינה לחלוטין? כמה סף השמיעה? מי אמר שיש נוזלים?
    ריקמת אדנואידים (שקד שלישי) יש לכולם ומנתחים רק אם היא גדולה מדי וגורמת לסימפטומים כגון נוזלים כרוניים באזניים או נחרה.אם ילד נושם רק דרך הפה ולא דרך האף והפה פתוח כל הזמן זה לא טוב מבחינת התפתחות הלסת. נוצר קיצור של השפה והתפתחות לא טובה של הלסת העליונה. לפעמים רואים מבוגרים כאלה ויודעים שסבלו בילדות ולא נותחו. אבל אם הילד נושם טוב כל היום דרך האף, אז אולי באמת לא צריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות נוספות לד"ר

אמא לילד בן 5
    06/12/2009

ראשית , תדה על תשובתך.
    בשנים קודמות הילד חלה בדלקות אזניים בממוצע 2-3 בעונה. ביקרתי אצל רופא א.א.ג והוא שלח אותנו לבדיקת שמיעה בעקבות נזלים באוזן ימין (ידוע לי על הנזלים לפחות שנה ). בבדיקת השמיע ההתשובה היתה תקינה לחלוטין.
    הילד בגן תת חובה וברוך השם מאובחן ע"י הגננת כילד ברמת חובה. כך שעד כה לא אובחנו בעיות התפתחות (ב.ע.ה).
    לא ידוע לי שיש לכל אדם את השקד השלישי . אני בחרדה, מחר אפגש עם רופאה נוספת ובשבוע הבא עם רופא נוסף (אני יודעת שלא כדאי הרבה דעות אבל אני מעדפיה לבדוק את הכל לעומק).
    אני בודקת את הילד מדי לילה ע"י סגירת הפה ובדיקת נשימה דרך האף , מפריע לו יותר שאני סוגרת את דרכי הנשימה דרך האף... אני לא רוצה שהילד יבחין בחשדותי שכן הוא בוגר ויכנס לחרדות מיותרות. אודה על התייחסותך.
    כ"כ , האם אפשר להפגש איתך באופן פרטי? היכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    13/12/2009

אל תגזימי בחרדות. מדובר בבעיה לא מסובכת. אם את רוצה להגיע למרפאתי - יש לי מרפאה בתל אביב. 035117001 או בשוהם 035114115. אלו הם המספרים לזימון תורים. אשמח לבדוק את הילד וליעץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניים אטומות
    תמרה
    03/12/2009

אני סובלת כבר זמן רב מהרגשה שהאוזניים שלי אטומות עברתי בדיקת שמיעה לא נמצא כלום אני ממש נואשת האם יש פתרון לבעיה האם חוסר ברקמת שומן יכול לגרום לבעיה כזו?

לקביעת תור
    סגירה
    אוזניים אטומות

הוספת תגובה

• אטימות

ד''ר אביגיל ארד
    05/12/2009

תחושת אטימות באזניים ללא פקקי שעווה ועם בדיקת שמיעה תקינה יתכן ונגרמת על ידי בעיה במפרקי הלסת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחרונה אין שעווה באזניים
    ליטל
    03/12/2009

שלום
    אני בת 43 ומאז ומתמיד היתה לי שעווה באזניים אותה נהגתי לנקות עם קיסמי אזניים מדי יום.
    בשנים האחרונות השתדלתי להפחית בתכיפות הניקוי כי הבנתי שזה לא בריא לאזניים.
    לפני כחצי שנה עברתי השתלת מח עצם. ובחודשיים האחרונים שמתי לב שכמעט ואין לי שעווה באזניים למרות שאני מנקה אחת לשבוע בקושי.
    האם יתכן שיש בעיה באזניים? האם זה הגיוני שלא תהיה שעווה בכלל?
    כמו כן, כשאני עייפה או לעתים בלי כל סיבה, פתאום אני מרגישה משהו באוזן השמאלית. זה לא בדיוק כאב אלא מעין תחושת נוכחות של משהו בתוך האוזן למרות שגירוד האזור עם האצבע (ללא החדרה פנימה) לא גורם לשינוי בתחושה.
    לפעמים יש גם תחושת כאב, אך לא כאב חזק. ולעתים רחוקות יותר התופעה מופיעה גם באוזן הימנית.

מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• שעווה

ד''ר אביגיל ארד
    05/12/2009

יש אנשים שאינם מפרישים כמעט בכלל שעווה. לא ידוע לי באופן מדעי לגבי שינוי לאחר השתלת מח עצם, אבל יתכן ויכול לחול שינוי כזה. לעיתים חושבים שאין שעווה כי היא לא יוצאת ונוצר פקק שעווה באוזן. אם את ממשיכה להרגיש את האי נוחות באוזן גשי לא.א.ג שבדו אם אין פקק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר ארד

ליטל
    06/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי אותו מקרה בערך מה קרה בסוף?

היי
    01/02/2010

שמרגיש שיש עצם זר באוזן היי ברופא משפחה מחליף אמר שאין לי כלום
    זה התחיל מאז שבכלל הלכתי לרופא אאג לניקוי אוזניים
    אני ילך לרופא אחר נראה מה אומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיצה אפית וסינוזיטיס
    ירין
    03/12/2009

שלום.ברצוני לשאול 3 שאלות:
    א. האם סטיית מחיצה אפית לצד שמאל עשויה להיות הגורם לסינוזיטיס כרונית?
    ב. במצב על רקע זה,יש טעם בזריקת Diprospan 1 mg לפתיחת הסינוסים?זה פותר את הבעיה?
    או שזה כמו "אקמול" למחלה?
    ג. האם בהזרקה חד פעמית לאדם בריא עלולות להיווצר תופעות לוואי/בעיות גופניות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחיצה אפית וסינוזיטיס

הוספת תגובה

• סינוסיטיס

ד''ר אביגיל ארד
    05/12/2009

סטיה קשה של המחיצה הגורמת לחסימה של מוצא הסינוס יכולה לגרום לסינוסיטיס. יותר שכיח שנפיחות או בצקת אלרגית יגרמו לחסימה ולך הדיפרוספן יכול להועיל. אצל אנשים בריאים זריקה אחת אינה צריכה לגרום בעית מיוחדות אם אין התווית נגד לשימוש בסטרואידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אנטיביוטי ממושך
    סיון
    03/12/2009

בני בן שנתיים סבל מדלקת אוזניים וטופל כעשרה ימים באנטיביוטיקה- מוקסיפן (שלוש פעמים ביום כפול 5 סיסי).
    לאחר עשרה ימים נערכה ביקורת והתגלו נוזלים באוזן.
    המשך טיפול המומלץ ע"י הרופא- 20 יום נוספים מוקסיפן (פעם ביום כפול 4 סיסי)
    ותרופה נוספת בשם AERIUS גם ל20 יום (פעם ביום כפול 2.5 סיסי).
    האם זו תרופה אנטיביוטית?
    שאלתי- האם טיפול של 30 יום (סך הכל)באנטביוטיקה הכרחי ותקין? האם אינו מזיק?
    תודה מראש על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול אנטיביוטי ממושך

הוספת תגובה

• טיפול מונע

ד''ר אביגיל ארד
    05/12/2009

הבן שלך קיבל מה שמקובל כטיפול מונע בדלקות אזניים וניסיון לייבש נוזלים. לא יודעת מה ההיסטוריה שלו, אבל אני נותנת טיפול כזה או בדלקות חוזרות או בילדים עם נוזלים כרוניים עכורים. לא בדלקת אחת. שבוע אחרי דלקת לא מפתיע שיש נוזלים באזניים. יכול לקחת גם חודש שיעלמו אצל ילדים שנוזלים זה לא המצב הכרוני שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון C.T
    לירון
    02/12/2009

שלום רב,אני בן 27 ומזה כשנתיים סובל מחוסר חוש ריח וחוש טעם ירוד מאוד.
    כמו כן תחושה שהאף סתום תמידית וקושי בנשימה.
    ביצעתי צילום C.T סינוסים להלן הממצאים:

הקומפלקסים האוסטיומיאטלים חסומים
    מערות הלסת עם התעבות מינורית של הרירית
    תאי האתמואיד מעורפלים
    מחיצת האף סוטה שמאלה
    רירית האף שמורה
    קונכות האף אינן מעובות
    אין עדות לקונכה בולוזה
    מערות המצח: המערה הימנית עם התעבות קלה של הרירית.
    המערה השמאלית מוצלת כמעט במלואה.
    מערות הספנואיד עם התעבות קלה של הרירית בחלק האחורי.
    הדפנות הגרמיים של כל מערות הפנים שמורים.
    לוע האף חופשי.
    לסיכום - כמתואר

*מהי התמונה הקלינית/האבחנה?
    *מהו הטיפול המתבקש פה? SMR? דיפרוספאן? FESS? כדורי נוגדי אלרגיה?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון C.T

הוספת תגובה

• סינוסיטיס

ד''ר אביגיל ארד
    02/12/2009

זה תיאור של סינוסיטיס כרונית . יתכן והפיתרון הוא FESS אולם לעיתים אפשר לפני כן לנסות טיפולים תרופתיים. יש לשקול כל מקרה לגופו כולל בדיקתך. פנה למומחה לסינוסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדים החמים לאוזן והאם זה מסוכן?
    אני
    02/12/2009

שלום רב אני דיילת אוויר ונתקלת הרבה פעמים בנוסעים ובעיקר בילדים הסובלים מכאבי אוזניים בנחיתה.

אנחנו נוהגים להמליץ לאמהות לילדים קטנים להניק .לילדים ללעוס ולבלוע . למבוגרים לקנח את האף .

אבל לא תמיד זה עוזר.

יש שיטה שהיא מיתוס אבל עובדת באופן מפתיע. אנחנו לוקחים שתי כוסות נייר שמים בהן מגבות חמות ומצמידים לאוזן הכואבת . האדים החמים מקלים מאוד על הכאב.

יש הטוענים שזה אסור ומסוכן . אבל זה עוזר (גם מנסיון אישי).

מה בעצם עושים האדים החמים לאוזן והאם זה מסוכן? ואיך עוד אני יכולה לעזור לנוסעים הסובלים בנחיתה?

במון תודה דיילת באל על.

הוספת תגובה

• שאלה מצויינת

ד''ר אביגיל ארד
    02/12/2009

פעמים רבות ניתן לשפר זאת על ידי התזת טיפות אף, כן אף, לעומק האף. עדיף לפני התחלת ההנמכה. האוזן מחוברת לאף על ידי חצוצרת האוזן שאמורה לעזור בהשוואת לחצים. כשמצוננים זה לא תמיד עובד טוב. כנ"ל אצל ילדים שאצלם חצוצרת האוזן בזוית שונה מאשר אצל מבוגרים, הם מצוננים יותר וסובלים יותר מגודש באזור. לילדים יותר גדולים אני מסבירה כיצד לנפח לחיים בפה סגור ואף סתום. לפעמים מצליח להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה