מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטות לימפה מוגדלותאלירן15/12/2009
ד"ר שלום.
בבדיקת אולטרה סאונד צווארי נמצא שיש לי
בצד שמאל- "בתחנה מנדיבולריס הודגמו בלוטות לימפה ידועות בגודל עד 3.3 ס"מ
בשרשרת ג'וגולריס הודגמו בלוטות לימפה בגודל עד 1.3 ס"מ"
בצד ימין- "בתחנה מנדיבולריס הודגמו בלוטות לימפה ידועות בגודל עד 2.7 ס"מ
בשרשרת ג'וגולריס הודגמו בלוטות לימפה בגודל עד 0.7 ס"מ"
"לסיכום: לימפאנופטיה שלפי תמונת US נראות תגובתיות"
אני רוצה לציין שזה אולטרה סאונד שלישי שאני עושה במשך כשנה..עם אותם תוצאות..הבלוטות נשארות גדולות.
שלחו אותי לFNA בדיקת ניקור אך הבדיקה לא נעשתה כמו שצריך והניקור פיספס ככל הנראה את הבלוטה.
הרבה מרופאי האולטרה סטונד שהייתי אצלהם מתפלאים על כך שהרופאת א.א.ג שולחת אותי לניקור בטענה שזה נראה תגובתי. אך יחד עם זאת זה כבר מעל שנה ככה ותגבותי לא אמור להימשך כה הרבה זמן. ההרגשה היא ממש לא נעימה.
בדקתי את השיניים אך חוץ מקצת אבנית הרופאת שיניים אמרה שהכל תקין.
מה יכול לגרום עוד לבלוטל להתנפח ככה?! אני ממש מיואש..
תגובתית...אבל תגובתית ממה? זאת השאלה? לאף אחד אין תשובה...
כאשר אני קם בבוקר ההרגשה היא הרבה יותר טובה...האם יכול להיות שבמשך היום אני בעמידה אז מחלחל משהו לגרון מלמעלה(איזור ראש עליון-אף)??? אולי נזלת? או כל דבר אחר..?חומצתיות?.לא יודע.....
ואז כאשר אני בשכיבה הוא לא מחלחל לגרון ולכן בבוקרשאני קם יש הקלה והרגשה מעט יותר נעימה בגרון שחוזרת ומתגברת במשך היום??
אשמח אם תוכל לייעץ לי
מה יכול לגרום לבלוטות להתנפח? אני אובד עצות..
הרופאה אמרה לעשות FNA ואחרי זה נראה מה הלאה.
אך גם לי אישית לא נראה לי זה יועיל
תודה מראש.
אלירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
אלירן15/12/2009אני בן 25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן15/12/2009השאלה מדוע נוצר הצורך באולטרסאונד? קשה לענות על השאלות ללא בדיקה. יש לבצע בדיקה מקיפה לראות את כל התמונהולא להחליט רק על סמך תשובות אולטרסאונד
בברכה ד"ר גוטמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולם אומרים לי..
אלירן16/12/2009כולם אומרים לי "בדיקה מקיפה" מה זה בדיקה מקיפה? איזה בדיקות אפשר לעשות.?
השיניים תקינות
הרופאת אף אוזן גרון אמרה לי שבדיקת פה ולסת אין טעם לעשות כי שיניים וזה זה אותו דבר..
אז מה זה בדיקות מקיפות? לפי מה שהבנתי מהרופאה צריך לעשות ניקור..ואם זה לא משהו סרטני אז לחיות עם הבלוטות כמו שהם?!??!
והאם זה שאני קם בבוקר עם הגרון במצב יותר טוב מאשר משך היום מצביע על משהו??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה של רוני
רוני13/01/2010את צריכה לעשות דיקור FAN ורק אז עם הבדיקה תקינה
לבדוק חשש לאידס או לופס {זאבת}
לא אמרת מה התסמינים בנוסף לבלוטות עם יש
עם יש גם כאבי בטן לבקש בדיקת ציליק
אני לא רופא אבל כדי לעשות את הבדיקות
האלה בתודה רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אףדפנה15/12/2009
שלום רב,
בני בן 12 אינו נושם מהאף כי יש לו מחיצה עקומה + קונכיות כך שנחיר אחד סתום לחלוטין ואחר סתום חלקית.
רופא אאג המליץ על ניתוח ליישור המחיצה והסרת הקונכיות התחתונות.
הוא ציין שיש המתנגדים ליישור מחיצה בגיל זה
ואני מתעניינת לדעת מה הסיכונים של יישור המחיצה לילדים.
תודה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן15/12/2009אכן ניתוח אף כזה מבוצע בתום גיל ההתבגרות ז"א בגיל 16-17
אם הבעיה ממש חמורה ניתן לצרוב את הכונכיות ולהקטינם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה ממש חמורה
דפנה16/12/2009הוא לא נושם מהאף בכלל
כי נחיר אחד סתום לחלוטין ואחד כמעט לחלוטין.
השפה העליונה התחילה להתרומם ויש בעיה אורטודנטית.
האם במקרה כזה מקובל לצרוב קונכיות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ciliaדור14/12/2009
ד"ר שלום,
אני אחרי ניתוח FESS והסינוסיטיס חזר.
נאמר לי כי יכול להיות ומדובר בCILIA לא מתפקדת.
האם יש דרך להמריץ \ לשקם את השערות האמורות?
בברכה.
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד15/12/2009עד כמה שידוע לי זה מצב נתון ואי אפשר להפעיל את הציליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בעור התוף.גיא13/12/2009
שלום.
שמי גיא ויש לי נקב גדול בעור התוף שבאוזן ימין.
כבר כמה שנים שיש לי את זה והרופאים אומרים שאין שום סיוכי שהוא יסגר מעצמו אלה רק על ידי ניתוח.
קבעתי תור לניתוח ויש לי מספר שאלות לפני.
בבדיקה האחרונה אצל רופא שלא טיפל בי בעבר היו לי כאבים חזקים וסחרחורות במהלך הניקוי שלו.
בסוף הטיפול התחיל לרדת לי הרבה דם מהאוזן וסבלתי מכאבים במשך מספר שעות.
האם זה נורמאלי או טעות של הרופא ?
יש לציין שכבר עברתי המון ניקויים בעבר ובחיים לא נתקלתי בזה.
השאלה השניה שלי קשורה בצבא.
יש לי ירדה ממש קלה בשמיעה וכמו שהבנתי אם הניתוח יצליח לא יהיו לי שום בעיות עם האוזן ואני יהיה בדיוק כמו בן אדם עם אוזן בריאה.
האם חור בעור התוף יוריד לי פרופיל בצבא ?
במידה והניתוח יצליח עדיין יש סיכוי להורדת הפרופיל ?
זה די דחוף בגלל שאני ממש לפני גיוס וכבר כמה שנים שאני מתאמן על מנת להגיע ליחידה מובחרת שדרושת פרופיל 97 ללא סעיפים פוסלים.
אשמח אם תענו לי.
בתודה, גיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד13/12/2009סחרחורת בזמן ניקוי עם סקשן יכולה להיות בגלל הקור של המכשיר. דם לא אמור לרדת אלא אם כן יש שריטה או פוליפ כלשהו באוזן, מה שלא נראה לי כי אם היה פוליפ לא היו קובעים לך תור לסגירת הנקב. אינני יודעת לענות על שאלת הפרופיל הצבאי. אם עור התוף יהיה סגור לא צריכה להיות כל מגבלה רפואית משמעותית, חוץ מצלילה שלא אמליץ עליה. אני לא בטוחה שתוכל להתקבל לקורס טיס או קורס צלילה, בגלל הבדלי הלחץ, אך פרט לזה אינני רואה בעיה, אך איני יודעת מה שלטונות צהל חושבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש צהוב בשיעולמיכל13/12/2009
שלום, כבר יומיים אני סובלת משיעול ,קשיי נשימה וחום. היום בזמן שהשתעלתי מתוך הריאות השתחרר גוש די גדול וצמיגי בצבע צהוב כהה. על מה הדבר מעיד? וכיצד עלי לטפל בזה? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה
ד''ר אביגיל ארד13/12/2009ליחה מוגלתית מעידה על דלקת. בשילוב עם חום וקוצר נשימה ייתכן אפילו דלקת ריאות או סימפונות. גשי לרופא שיתן לך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בליחה ללא שיעולרונה13/12/2009
שלום,
יש לי שאלה...
אני נמצאת כרגע בטיול בארה"ב כבר בערך חודש ולפני יומיים התחילו לי כאבים בגרון שהלכו והתחזקו ועכשיו גם כואבת לי נורא האוזן....
הענין הוא שלא כואב לי הגוף ואני לא משתעלת רק כואב לי נורא האודן והגרון...
וכל פעם שאני מוציאה ליחה יוצאת לי ם בליחה..
העניין הוא שאני לא חוזרת לארץ בקרוב רק בעוד חודש, ולחפש פה רופא זו בעיה...
יש לי איתי פה אנטיביוטיקה, ואני דיי לחוצה מהעניין של הדם בליחה.
לדעתך זה משהו רציני אם יש לי דם בליחה ואני לא משתעלת?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון
ד''ר אביגיל ארד13/12/2009כאב גרון ואוזן יכולים להיות מדלקת בגרון שמקרינה לאוזן. או דלקת של הגרון וגם של האוזן. יש רופאים גם בארצות הברית, ואני בטוחה עשית לך ביטוח רפואי ותוכלי לגשת למישהו אם לא יהיה שיפור. את האנטיביוטיקה כדאי לקחת רק אם יש גם חום. לגבי הדימום = אם הוא נמשך אולי בכל זאת כדאי לגשת לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כחכוח כרוניטל מינקוב13/12/2009
שלום רב דוקטור!
לפני כשנתיים, פתאום ביום בהיר אחד התחיל לי כחכוח גרוני
ומאז לא הפסיק. הכחכוח מתחזק בעיקר בבקרים וככל שאני מכחכח
יותר ו"מנקה" את הגרון הוא פוחת. הכחכוח בא בצורת ליחה שקופה בכמויות גדולות ומטריד אותי מאוד. אינני מעשן ובעבר לא עישנתי. במהלך שירותי הצבאי עשיתי סדרת בדיקות רפואיות אשר כללה:
- ביקור אאג - IDL לרינקס והיפופרינקס תקינים, שולל צרבת, טיפול
באומפרדקס, לא עזר, המלצה לרופא ריאות
- מרפאת ריאות- בדיקת תפקודי ריאות תקינה, המלצה לסיב אופטי
- חזרה לאאג- בדיקת סיב אופטי-תקינה, טיפול בפליקסונס, לא עזר, המלצה
לאלרגולוג
- מרפאת אלרגיה- נמצא אלרגי לקרדית, לענה, זית
חלש לפקאן, דגניים, עשבים, כותלית, תיקן
טיפול בפליקסונס וטלפסט, לא עזר.
- לאחרונה הלכתי לרופא משפחה והצגתי לו את ההיסטוריה הרפואית
של הבעיה. הוא אמר שאינו יודע ושעשיתי הכל. תשובה זו גרמה לי
להיות מיואש ביותר. הוא הציע לי להפסיק לאכול דברי חלב למשך
שבוע אך אני יודע שזו לא הבעיה. הוא הציע לי לפנות לרפואה משלימה.
אנא, ברצוני לשמוע חוות דעת נוספת ולכן אני פונה אלייך. המצב מפריע
לי מאוד ובאחרונה הפך להיות בלתי נסבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כחכוח
ד''ר אביגיל ארד13/12/2009כחכוח כרוני הוא בחלק גדול מהמקרים קשור לרפלוקס. הייתי מנסה שוב קורס של תרופה נגד חומצה במינון גבוה יחסית והימנעות ממזון המגביר חומציות. אם ממש ממש אין שום הטבה בגלל, יש לנסות כוונים אחרים, אם יש קצת שיפור כדאי להמשיך את הטיפול שלושה חדשים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש באףרונן11/12/2009
שלום !! אני כתבתי לך לפני כמה זמן לגבי יובש באף. ואמרת לי שיש תרופה שיכולה לעזור לגבי היובש באף אמרת לי שקוראים לה wet ג'יל , רציתי לדעת מה שמה המלא ? ואם היא ניתנת רק במירשם רופא ? ואיפה אפשר להשיג אותה וכמה זמן אפשר להישתמש בה ? ואם היובש באף יכול להיות לי בעיה כרונית הוא שזה יעבור ? תודה ולהתראות !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי
ד''ר אביגיל ארד13/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בלוטת הרוקמלכה09/12/2009
מה הטיפול הראשוני בנפיחות בלוטת הרוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת רוק
ד''ר אביגיל ארד13/12/2009תלוי אם מדובר בנפיחות כרונית או חדשה. נפיחות כל הבלוטה או גוש בבלוטה. בלוטה כואבת או לא. התשובה תלויה במצב הקליני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריור יתרמריסאת08/12/2009
שלום רב
לי יש ילדה בתת 3 שנים שסובלת מפגיעה מוחית עקב מחלה ניורולוגית, אוכל בכוחות עצמה דברים מוצקים לא משתנקת מאוכל, אך משתנקת הרבה מהריר שלה עד כדי שיעול עם הקאה
מה הפתרון לבעיה הנ"ל? האם יש ניתוח, תרופה לבעיה ?
נא עזרתכם
הילדה סובלת מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר עניתי לך על השאלה.
ד''ר אביגיל ארד13/12/2009בידקתי בדפים קודמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבש/גירוי בגרון לאחר ניתוחלאה08/12/2009
שלום.בעלי עבר ניתוח תימומה לפני כשבועיים.נמסר לנו כי הגידול הגיע לעצב/שריר שע"י הסרעפת ו"קולף בשלמות ללא פגיעה.אחרי הניתוח היה לו מעט קשה לדבר מה שנראה טבעי למצב.בימים האחרונים כשמתחיל לדבר מרגיש גירוי בגרון שגורם לו להשתעל ומפריע לו בדיבור.מציצת סוכריה
בזמן הדיבור מקלה במעט מאוד.יעצו לו לקחת כדורי קודאין ולהמתין לשינוי כי אולי מדובר בגירוי שנוצר עקב החדרת צינור(טובוס)לקנה הנשימה בזמן הניתוח.אנא עצתכם המיידית.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד13/12/2009חשוב לבדוק אחרי ניתוח זה אם אין פגיעה בעצב ההולך למיתר הקול השמאלי ועובר בבית החזה, מה שעלול לגרום לשיתוק מיתר קול, וכמובן אם לא נגרמה בעיה על ידי צינור ההנשמה. מוטב להיבדק על ידי א.א.ג כולל בדיקת מיתרי הקול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לפני ניתוחמור08/12/2009
שלום רב,
יש לי ניתוח יישור מחיצת אף והסרה חלקית של הקונכיות בעוד קצת פחות מחודש.
אני לוקח תרסיס לאף שנקרא flexonize באופן קבוע.
רציתי לדעת אם אני צריך להפסיק אותו לפני הניתוח?ואם כן כמה ימים?
ואם יש עוד דברים שאני צריך לעשות לפני הניתוח.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני ניתוח
ד''ר אביגיל ארד13/12/2009אין צורך לעשות שום דבר מיוחד לפני הניתוח. אם אתה יכול תפסיק את התרסיס מספר ימים לפני. אם לא - לא נורא. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח להסרת שקדים tonsilectomyמיכל08/12/2009
שלום,
עברתי ביום רביעי האחרון ניתוח להסרת שקדים,
רציתי לשאול מס' שאלות בנוגע לכאב:
1. האם ייתכן שהכאב הולך ומתגבר?
2. האם ייתכן שמופיעה צרידות לאחר כמעט כשבוע?
3. הכאב שיש לי מקרין גם על האוזניי וגם על הבלוטה בגרון, האם זה הגיוני?
4. בנוגע לאכילת מוצקים, האם אחרי שבוע כדאי להתחיל? מה הסיכוי שיהיה דימום לאחר מכן?
תודה מראש לתשובתכם
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך- ניתוח להסרת שקדים
מיכל08/12/2009שכחתי לציין כי אני בת 27 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
מוריה09/12/2009שלום עברתי ניתוח לפני שנה,וכן הכאבים מתגברים עד 10 ימים ואחכ חולפים פחות או יותר,ויש צרידות קלה,לגבי מזון מוצק לא כדאי למהר,זה עלול להתקע /להדבר לדפנות..מוטב להמתין עד לאישור רופא,החלמה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד13/12/2009ענתה לך יפה מוריה. הניתוח אכן כואב עד שבועיים. כדאי לגרגר בעדינות מים פושרים עם סודה לשתיה. חשוב לשתות הרבה. כשהגרון מתייבש הוא כואב יותר. מזון מוצק - רק מה שנעים לך בגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף - הסרת בצקת ממיתרי הקולנועה08/12/2009
בוקר טוב,
ביום ד' האחרון , עברתי ניתוח בהרדמה מלאה להסרת בצקת ממיתרי הקול.
נאמר לי שאסור לי לדבר במשך שבוע,
היום 6 ימים אחרי, ניסיתי לדבר אבל ממש ממש לא יצא לי צליל של קול, ואפילו לא כוון של קול!!!
אני ממש דואגת,,בבקשה שמישהו יגיד לי אם זה בסדר? איך אמור לחזור לי הקול ואחרי כמה זמן? אני בלחץ נוראי... ייתכן ש- 6 עברו ואין בכלל קול????
אנא תשובתכם המהירה , ,,, בתודה נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אביגיל ארד13/12/2009אם מדובר בבצקת לאורך כל מיתר הקול, כפי שרואים אצל מעשנים, אז ההחלמה באמת ארוכה יחסית. גם במקרה שהניתוח נעשה היטב ולא הסירו יותר מדי, לוקח למיתר זמן רב יחסית להתאושש כי החתך בבצקת הוא לכל אורך המיתר. חשוב לשתות הרבה, לא לעשן, לא להתאמץ בדיבור, לא לאכול מזון חריף במיוחד. לאט לאט הקול יחזור. אם לא יש להיבדק שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון מציקקטיה08/12/2009
שלום
יש לי איזו מחלה,לא ברור איזו. ביום שבת לפני שבוע (היום יום שלישי) התחיל לי צינון,החום טיפ-טיפה עלה וכאבי גרון, מאז יום ראשון איבדתי את הקול כמעט לגמרי,זה טופל בכדורי להקלת כאב גרון ושתיית הרבה תה חם עם לימון ודבש.
התחילה הקלה בעניין הקול ביום רביעי/חמישי אבל נשארו כאבי גרון נקודתיים מצד ימין באיזור של השקדים ושיעול יבש. לפי צילומים,אין סינוסיטיס ואין דקלת ריאות.
ביום ראשון פתאום זה החריף,כאשר השתעלתי,הייתה מן מכת כאב עזה מהאיזור הכואב בגרון ועד לאוזן וכאב במשך כשעה כל פעם שצחקתי, השתעלתי או פתחתי את הפה ללעוס וכד'.
בדיקת משטח גרון-תקינה,אתמול בערב זה התחיל להציק הרבה יותר,כאב נורא נקודתית במשך כל היום, והכאב הזרמי נמשך כ-7,8 שעות ונורא כאב.
מה זה יכול להיות? האם עליי להיות מודאגת? לאיזה רופא כדאי ללכת? מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד13/12/2009זו יכולה בהחלט להיות דלקת של הגרון ומיתרי הקול. אם עדיין לא חל שיפור גשי לרופא א.א.ג. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)