מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת גרון לתינוק..דחוףנטלי02/12/2009
שלום רב
בני הקטן בן 5 חודשים. אתמול הרגשתי שקשה לו לבלוע ואכן ביקרנו אצל הרופא, וזה הבחין בנקודה לבנה בגרון, ביצע לו משטח גרון על המקום ושלחנו הבוקר למעבדה. הוא לא מיהר לתת לו אנטיביוטיקה מכיוון שהוא לא סובל מחום בכלל! בינתיים אני מסתדרת עם האוכל והוא אוכל כמה שרוצה בלי להלחיץ אותו.
השאלה שלי : התיתכן אכן דלקת גרון ללא חום אצל תינוקות? נקודה לבנה היא במקור דלקת מוגלתית? היא בהכרח מעלה חום? יכול להיות שזה בכלל ויראלי?
ואם יתגלה גם בימים הקרובים שעדיין יש קושי בבליעה יומלץ על מתן אנטיביוטיקה?
בשאר היום הוא תינוק פעיל משחק מחייך ובעל מצב רוח ,בלי העין הרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר אביגיל ארד02/12/2009דלקות גרון עם סטרפ. אינן כה שכיחות בגיל זה. אם זו בכלל דלקת ולא סתם קצת חלב שנתקע בשקד, זו יכולה להיות דלקת ויראלית או פצע (אפטה) בלע. אם הוא אוכל בסדר ואין לו חום, אין כל סיבה למהר עם אנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת במיתרי הקולאנדראה01/12/2009
שלום, אני מורה ב מקצועי מעל 15 שנה. מזה חודשים שהקול שלי צרוד- או ליתר דיוק, נעלם לאחר כמה דקות של דיבור- אובחן אצלי בצקת קלה במיתר הימני עם חשש לרופלוקס-
האם הגיוני, שהצרידות נמשכת כל כך הרבה זמן?, מותר לאמץ את הקול במצב הזה ולחזור לעבודה?
מה הטיפול של בצקת במיתרי הקול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתרים
ד''ר אביגיל ארד02/12/2009אם הבצקת היא על רקע רפלוקס, צריך לטפל ברפלוקס. בצקת במיתר הממוקמת למיקום מסויים יכולה להיות גם עקב מאמץ קולי. לעיתים יש אי נוחות בגרון עקב רפלוקס ואז משנים בלי כוונה את אופן הדיבור ואז מגיעות היבלות והבצקות. טיפול ברפלוקס, הפחתת מאמצים קוליים, לעיתים שעורי דיבור - לרוב הם הפיתרון. מובן שקשה לי לומר בלי לראות את המיתרים בעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אנדראה04/12/2009קודם כל תודה על תשובתך, אך איך אפשר לדעת האם הבצקות נוצרו על רקע ברפלוקס או ממאמץ יתר של מיתרי הקול?- הרופא אמר לי חשש לרפלוקס
והאם יכול להיות רפלוקס ללא צרבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד05/12/2009יכול בהחלט להיות רפלוקס ללא צרבת. האיבחון לגבי הנפיחות הוא על ידי הסתכלות על המיתרים. המיקום של הנפיחות שונה בשני המצבים אולם יתכן קשר בינהם אותו הסברתי קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כחכוחים בגרון, משהו תקוע כל הזמןהדס01/12/2009
הי, לאחרונה אני מרגישה שכל הזמן משהו תקוע לי בגרון, כשאני בולעת רוק אני מרגישה את זה, גם כשיש לי ליחה אני מרגישה כאילו משהו מפריע לי בגרון. אני צריכה לכחכח כל הזמן, אבל זה כבר מאז שאני ילדה.
עד התור אצל רופא אא"ג - זה עלול להיות משהו מפחיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוב
ד''ר אביגיל ארד02/12/2009לרוב אלו הם סימנים קלאסיים של רפלוקס. מובן שצריך לבדוק כדי לאבחן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפצוף וטינטון אוזנייםדולי30/11/2009
שלום לך ד'ר ארד,
אני במקצועי מורה לערבית לחטיבות ביניים, וזה כשנה אני סובלת קשות מכאבי אוזניים עקב ציפצופים וטינטון שגובר והולך עד ללכאבי ראש איומים, לא מתפקדת ולאחרונה לא רק שלא יכולה לעמוד בכתה מול 40 תלמידים, אני לכלעצמי לא מסוגלת לשמוע את עצמי.זה הופך אותי לעצבנית וחסרת סבלנות, בקרתי אצל מספר רופאים לקחתי אנטיביוטיקה וטיפות אוזניים ושום דבר לא עוזר!!!!! אני כעקרת בית ואם לילדים לא יכולה לשמוע אותם, עצבנית ולא יכולה לתפקד כאם וכעקרת בית, אודה על התייחסותך לבעייתי. אגב אני שייכת לקופ'ח לאומית בראשון לציון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון וכאבי אזניים
ד''ר אביגיל ארד30/11/2009יש לבדוק את האזניים וכן את מפרקי הלסת. גם בעיה במפרקי לסת יכולה לגרום לטינטון וכאבי אזניים. כחברת קופת חולים לאומית את יכולה לפנות למרפאתי בתל אביב, או לרופאי א.א.ג אחרים העובדים עם הקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דולי01/12/2009תודה רבה, אצור קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לזהות אף שבור?אריק30/11/2009
הבוקר הבת שלי התנגשה בחברה שלה, מצח באף.
האף נראה נפוח במרכזו אך לא בצורה חריפה, יש כאב קל ואין נפיחויות נוספות או פנסים בעיניים (הבנתי שזה סימפטום לשבר).
קבענו תור לרופא (מחר בערב) והיינו רוצים לעשות דיאגנוסטיקה מהירה כדי לראות אם יש צורך ברפואה דחופה או להקדים את התור.
אשמח לקבל את חוות דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר אביגיל ארד30/11/2009כפי שאמרת הסימפטומים הם לרוב דימום או שטף דם, נפיחות באף וכאבים במגע. כאב קל או נפיחות קלה יכולים להופיע גם ללא שבר. אם יש שבר ללא תזוזה אין צורך בטיפול מלבד מנוחה קלה. בכל אופן גשו מחר לבדיקה כי חשוב לראות שאין שטף דם במחיצת האף, דבר המצריך טיפול דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזילה אחורית מהאףיונתן30/11/2009
שלום שמי יונתן סובל מאלרגיות רבות כ שנה לערך אני סובל מנזילה אחורית מהאף
מטופל בקרונז ללא הועיל
העים ניתוח לעקירת הקונחיות יכול לבוא בחשבון ?
העים ניתוח זה מסובך ?
העים ניתוח זה נפוץ עים כן איזה בית חולים מתמחה בניתוח מסוג זה ?
הודה לך על תשובתך המהירה
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה וניתוח
ד''ר אביגיל ארד30/11/2009ניתוח קונכיות יגרום למעבר אויר טוב יותר באף אך אינו טיפול לנזלת או לאלרגיה. להפך, לפעמים שינוי האנטומיה באף גורם לכך שחלק גדול יותר מהנזלת יורד לאחור ולא קדימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת שקופה שנוזלת אחורנית
שלמה02/12/2009אני סובל מזה שנים רבות , היא דולפת אחורנית ולא קדימה ומאד מציקה
רופאי א.א.ג לא עזרו לי במציאת פתרון , וכשיו אני פונה לאומאופתיה , ומקווה ששם נימצא
את הפתרון .
אז שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בסינוסיםלאה30/11/2009
שלום
אני מבקשת לדעת באם דלקת בסינוסים ,הינה מדבקת????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד30/11/2009מדבקת כמו כל נזלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אזניים חריפה לפעוטהדליה29/11/2009
שלי בת 1.4 ועד כה היו לה כבר שתיים או שלוש דלקות אזניים שהטיפול בהם היה אוטידין. היום היא הלכה לרופא והוא אבחן דלקת והטיפול שנתן הינו מוקסיויט פורטה דרך הפה בלבד (3*3.5 סיסי) למשך שמונה ימים.
השאלות שלי:
1. האם זה הרבה 3 דלקות אזניים במשך שנה וארבעה חודשים? האם זה מצביע על העתיד או על בעיות בצינוריות? האם בעיות אזניים וניתוח צינוריות לבסוף הינו עניין תורשתי?
2. מדוע הפעם הטיפול דרך הפה? האם זו דלקת חריפה יותר מהנורמטיבית? או שמא אולי דלקת פנימית?
3. האם העובדה שהיא מצוננת או טרם יצאו לה שיניים עלולה להיות הסיבה להיווצרות דלקת זו?
4. האם זה שאני חופפת לה את הראש ומים נכנסים לה לאזניים (אני שמה את הדוש מעל הראש)יכולה להיות הסיבה לההיווצרות דלקת בכלל?
5. מה אפשר לתת בנוסף לחיזוק בזמן קבלת האנטיביוטיקה הזו?
6. האם יש טיפול מונע או שאין צורך?
תודה מראש על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד תוספת קטנה-
דליה30/11/2009האם העובדה שהיא אוכלת בלילה ושותה מבקבוק כשהיא שוכבת- קשורה לעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת אזניים
ד''ר אביגיל ארד30/11/2009דלקת אוזן תיכונה אינה נגרמת מהמים באמבטיה או משתיה בשכיבה (לא הוכח) אלא מההצטננות או הגודש באף ודרכי אויר עליונות. שלוש דלקות בשנה וארבע אינם סוף העולם, השאלה באיזו תכיפות. הרופא שלך החליט לתת אנטיביוטיקה או לפי מראה האזניים או היות והיה חום ואנחנו חוששים מסיבוכי דלקת אוזן. סיבוכים כאלה יכולים להיות קשים מאד. יש לעקוב אחרי ההחלמה כשלושה או ארבעה שבועות מסיום הטיפול האנטיביוטי ולראות אם הנוזלים נספגו והאוזן החלימה . לא צריך למהר לניתוח צינוריות אלא אם כל כמה שבועות יש דלקת עם חום וכאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצוף וסחרחורת לאחר צלילהיוסי29/11/2009
לפני שלושה ימים ירדתי לצלול עם חברים באילת.
מיד לאחר הצלילה הראשונה, שהייתה יחסית רדודה (עד10 מ') במשך שעה, איך שיצאתי מהמים הרגשתי צפצוף באוזן, סחרחורת קשה כך שבקושי יכלתי ללכת ובחילה- כשעה אח"כ גם הקאתי. הסחרחורת לא עברה כל אותו יום.
מכיוון שגם שבסוף קורס הצלילה(שהיה לפני כחודש וחצי) הייתה לי תופעה קלה של סחרחורת מיד אחרי הצלילה לא ייחסתי לנושא חשיבות והנחתי שהבחילות וההקאה נבעו מהתייבשות.
ביום שלמחרת הצפצוף לא עבר אבל הרגשתי משמעותית טוב יותר, לאחר ששתיתי הרבה יצאתי לעוד שתי צלילות (אחת ל24 מ' ואחת ל6מ'). שוב הופיעו סחרחורות והצפצוף כמובן לא פסק.
היום התעוררתי עדיין עם סחרחורת קלה והצפצוף המציק.
במהלך היום הסחרחורת נעלמה אך הציפצוף ממשיך.
האם קיימת סכנה לחבלה באוזן? אם כן האם היא אמורה לעבור מעצמה? האם יכול להיות שזוהי חבלה שנוצרה לי כבר לפני חודש וחצי בקורס ורק החמירה עכשיו? האם עליי להפסיק לצלול?
אודה מאוד על התשובות
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלילה
ד''ר אביגיל ארד30/11/2009בהחלט יכול להיות שיש בעיה באוזן תיכונה או פנימית או המעבר בינהם, שבעת לחץ המופעל שם בצלילה גורמת לסחרחורת וטינטון. אל תצלול בינתיים. יש לבצע בדיקת רופא א.א.ג בדחיפות וכן בדיקת שמיעה לראות שאין נזק לאוזן הפנימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריור יתרמריסאת29/11/2009
שלום רב
לי יש ילדה בתת 3 שנים שסובלת מפגיעה מוחית עקב מחלה ניורולוגית, אוכל בכוחות עצמה דברים מוצקים לא משתנקת מאוכל, אך משתנקת הרבה מהריר שלה עד כדי שיעול עם הקאה
מה הפתרון לבעיה הנ"ל? האם ניתן לבצע ניתוח קשירת צינורות הרוק או הזרקות ליבש את הרוק
נא עזרתכם
הילדה סובלת מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריור
ד''ר אביגיל ארד30/11/2009בשלב הראשון כדאי לעבוד עם קלינאית תקשורת על חיזוק שרירי הפה ומנגנון הבליעה. אם ממש יש קושי ניכר ניתן לטפל בריור יתר על ידי תרופות המייבשות אך יש לכך חסרונות. יש נסיונות לטפל על ידי הזרקת בוטוקס לבלוטות הרוק, אולם התגובה לא תמיד מספקת. התייעצו עם נוירולוג הילדים. אם הבעיה היא ריור מהפה החוצה, יש גם פיתרון ניתוחי. אולם אם הבעיה היא בליעת הריר - הניתוח לא מתאים כי הוא מכוון את הרוק דווקא אחורה לגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונן29/11/2009
שלום !! עברתי לפני שנה ניתוח ישור מחיצה והסרה חלקית של הקונכיות, אני מבקש לדעת אם הכונכיות יכולות לחזור למצבם הרגיל לפני הכריתה או שזה נשאר לכל החיים ? כי אמרו לי שיש מצבים שבהם הקונכיות חוזרות לאותו מצב שלפני הכריתה ? תודה ולהתראות !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונכיות
ד''ר אביגיל ארד30/11/2009אם נכרתה הרירית בלבד, שזה מה שלרוב עושים בכריתה חלקית, הרירית עלולה לפעמים להתנפח עם הזמן, בעיקר אצל אנשים אלרגיים. אבל בהחלט לא תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבשהילי29/11/2009
כבר פעם שנייה השנה שכאב גרון קל מתפתח לאחר מס' ימים לשיעול שהולך ומתגבר ל"נביחות" בלתי פוסקות בשל גירוי תמידי בצד ימין מהגרון ומטה. בטיפול הקודם עברתי שתי סדרות של אנטיביוטיקה שונה, משאף קורטיזון ומשאף סטרואידים. לקח חודשיים. זה היה לפני חצי שנה. עכשיו הכל חזר בדיוק אותו דבר. הקורטיזון לא עוזר והגוף שלי נקרע ממש מהשיעולים בערך פעם בדקה. בלילה זה הכי סיוט וגם מפריע נורא לבני הבית. יש פתרון בלי לחכות חודשיים? כבר עברו שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול טורדני
ד''ר אביגיל ארד30/11/2009בשבועות האחרונים יצא לי לראות די הרבה פציינטים עם בעיה זו. לרוב הטיפול הוא כן או לא אנטיביוטיקה מסוג רוקסו או זטו. סירופ נגד שעול עם או בלי קודאין. משאף (לריאות, לא לאף) סטרואידלי. לעיתים יש צורך במתן סטרואידים דרך הפה. כדאי להתייעץ עם רופא ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טינטון ואספיריןתה תה28/11/2009
שלום
האם אספירין מגביר טינטון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד28/11/2009בהרעלות אספירין יכול להופיע טינטון. מקובל לקשר בין אספירין לטינטון אך אינני יכולה לומר אם במינונים הרגילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תה תה28/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחseptoplasty and mucotomy bilמתי כהן28/11/2009
אני בן 48. מתקשה מזה זמן רב לנשום דרך האף בשל אף סתום. השתמשתי זמן רב במשאף פליקסונייז. מזה כשנה מכור למשאף אוטרווין מנטול. חייב להשתמש בו כל כמה שעות שכן אם לא אני נחנק. בצילום ct נמצא סינוסים תקינים. בבדיקת הרופאוהמנתח דר איליה גרושקו ממודיעין -מחיצה אפית עקומה וקונכיות תפוחות. הציע לי ניתוח עם אישפוז ליום אחד לצורך הקטנת הריריות ותיקון המחיצה. שאלותי-1. האם ניתוח זה פותר את הבעיה?האם יש תופעות לוואי?2.האם יש טיפול אחר פחות פולשני או תכשירים אחרים?אני מבקש תשובת הרופא ואנשים שעברו ניתוח דומה. תודה .חסר נשימה מודאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מחיצה וקונכיות.
ד''ר אביגיל ארד28/11/2009מדובר בניתוח שאורך פחות משעה. נעשה לרוב באשפוז יום. יוצאים ממנו עם טמפונים בשני הנחיריים. הסוג הרגיל צריך לשלוף למחרת. קצת לא נעים. ניתן לרכוש טמפונים הנמסים בשטיפות במים שנעשות החל מיום לאחר הניתוח. נוח מאד. סיבוכים - דימום, כמו בכל ניתוח. חור במחיצה - לא שכיח אבל יתכן. לאחר הניתוח יש התעסקות עם האף במשך מספר ימים עד חודש. כדאי לעשות הרבה שטיפות עם מי מלח כדי שכל ההפרשות יצאו ולא יתקשו באף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתוח מחיצה וקונכיות-המשך
מתי כהן29/11/2009תודה על התשובה. מה לגבי שאר השאלות ששאלתי. האם זהו הפתרון היחיד למצבי?האם ישנו פתרון אחר פחות פולשני או תכשירים אחרים?אני סובל לאורך שנים מנזלת אלרגתית ולפעמים דלקות בסינוסים. האם יש קשר לאלו למצב אליו הגעתי היום?אודה על תשובתך. מתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אחר
ד''ר אביגיל ארד30/11/2009אם המחיצה לא מאד עקומה ניתן לטפל בקונכיות בלבד על ידי טכנולוגיה הנקראת קובליישן ש"מאדה" את הקונכיות וגורמת תוך מספר ימים עד שבועות להצטמקותן. לעיתים יש לחזור על פעולה זו לאחר תקופה מסוימת. אם אתה אלרגי הריריות יכולות שוב להתנפח בעונות הבעיתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיסרייצ27/11/2009
בשבוע שעבר אושפזתי בבי"ח עקב כאבי ראש קשים מאד, בבדיקת ה-CT נמצא:"פלס אויר נוזל בסינוס ספונדאלי דו"צ, פלס אוויר בסינוס פרונטלי מימין, עיבוי קל בסינוס מקסילרי"
ובעברית- סינוזיטיס. לטיפול ניתן לי אוגמנטין 875 מ"ג למשך 7 ימים. ובאמת הרגשתי הקלה אך מאתמול כאבי הראש החזקים חזרו ואני לא יודעת מה לעשות? לחזור לבי"ח או לחכות לרופא קופ"ח שאלוהים רק יודע מתי יקבלו אותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסינוסיטיס
ד''ר אביגיל ארד28/11/2009הטיפול בסינוסיטיס כולל אנטיביוטיקה ומורידי גודש. הסינוס הספנואידלי העמוק יכול לגרום כאבי ראש. אם עדיין יש נזלת מוגלתית או ליחה וכאבי ראש, כדאי להמשיך את הטיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)