מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים תכופים בשורש האףדניאלה27/10/2009
שלום רב,
אני סובלת מזה מספר שנים מאלרגיות, ומטופלת בשנה האחרונה בחיסונים. עד לפני שהתחלתי בחיסונים, הייתי סובלת מהצטננויות תכופות ואחת לכמה חודשים בסינוסיטיס. כעת המצב של הנזלת הרבה יותר טוב, אך אני סובלת לעתים תכופות מאוד, מספר פעמים בשבוע, מכאבי ראש שמתרכזים בעיקר בשורש האף, בין העיניים וגם סביב העיניים. מבחינת נזלת, יש אבל ממש בקטנה, וזה בא והולך בהתאם להיחשפות שלי לאבק, מידי פעם הנחיר סתום (וזאת בלי נזלת משמעותית), ואני כל הזמן מרגישה מעין תנועה של נוזלים בחלק העליון של האף, בעיקר בזמן שאני לוחצת על האיזור. מה זה? לאן עליי לפנות על מנת לקבל טיפול בכאבי הראש הזוועתיים האלו?
בתודה מראש,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד30/10/2009פני לרופא א.א.ג. לבדיקה של הסינוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים באף לצד בעיה רפואית נוספתרעיה26/10/2009
שלום רב
אני אישה בת 62
אני סובלת מבעיה של פוליפים באף, המתבטאים בצינון כרוני ותחושה של נשימה "לא נקייה", הבעייה קיימת כבר מספר שנים, אולם לאחרונה הצינון החריף. ידוע לי כי קיימת אפשרות לטפל בבעיה באמצעות ניתוח להסרת הפוליפים, אולם...
לפני מספר חודשים התעלפתי פעמיים בתוך פרק זמן קצר בעקבות כך עברתי סדרת בדיקות שבהן אובחנתי כסובלת מקרישיות יתר בדם, מאז אני מטופלת באמצעות כדור "קומאדין" על בסיס יומי ונמצאת במעקב מדי שבוע. אני יודעת כי כל עוד אני עוברת טיפול זה, ישנה בעייה לבצע את הניתוח (שגם לפני כן נרתעתי ממנו). הבעיה היא שהצינון וההפרעות בנשימה החריפו לאחרונה וממש מפריעים לי בשגרת היום יום.
מה מומלץ לעשות כדי לשפר את המצב?
רעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פה מישהו?
רעיה29/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
ד''ר אביגיל ארד30/10/2009נכון, ניתוח בזמן לקיחת קומדין הוא בעייתי, למרות שאם אין ברירה זה ניתן לביצוע. מפסיקים את הקומדין למספר ימים ועוברים לטיפול אחר שמופסק זמן קצר לפני הניתוח. פוליפים באף, אם אכן מדובר בפוליפים, זו מחלה אלרגית. אפשר לטפל למשל בסטרואידים. חשוב להיבדק על ידי מומחה לאף וסינוסים יחד עם CT של הסינוסים. אם לא מדובר בפוליפים אלא בקונכיות מוגדלות, תרסיסים סטרואידליים לאף או פעולה קלה יותר כגון קובליישן, יכולים לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא מומלץ?
רעיה30/10/2009שלום רב
ראשית ברצוני להודות על התשובה המקצועית והמפורטת.
האם תוכלי להמליץ לי על רופא (במרכז או באיזור חיפה) המתמחה בבעייה הספציפית שאני סובלת ממנה? התשובות שקיבלתי בקופת חולים לא סיפקו אותי ואני מעוניינת בחוות דעת נוספת.
תודה מראש ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אוזניים ולחציםדניאל26/10/2009
אני סובל מעל חצי שנה מלחצים באוזניים כשבהתחלה יכלתי לפמפם וזה היה מסתדר ברוב המקרים אך עכשיו זה כבר לא עוזר גם שאני סתם בחדר פתאום נכנס לח ליץ חזק ואני מרגיש שיש מסך שמפריע לי לשמוע
הלחץ מתגבר מאוד כשאני במקום רועש כמו קניונים או כשאני נכנס לאוטו רק הדלת נסגרת אני מרגיש לחץ כאילו אני בטיסה לחץ מאוד חזק כל פעם +צפצופים יום יומיים וכאבים בתוך האוזן יום יומיים וסחרחורות שבאות לפעמים והולכות
עשיתי בדיקת שמיעה תקין למרות שאני מרגיש שהשמיעה ממש ירדה לי בדיקת טמפנמוטריה היה ad קל שאני לא יודע מזה אומר
וגם הברה תקיןןן וגם סיטי אוזניים ואמ אר אי מוח תקין
בסיטי היה ממצא קל של עיבוי רירית בסינוסיטיס
ובזמן האחרון גם התחיל לי כאבי גרון חיצוניים יותר כולל לחץ ולחץ בבליעה עשיתי בדיקה עם סיב אופטי שאמרו שזה בסדר רק טיפה אודם בגרון וצרידות בעיקר בבבוקר שאנני קם למשך שעתייםב ערך
עברתי כ6 7 רופאים ואף אחד לא מבין את הבעיה שלי
אני בעיקר סובל מהכאבים ולחצים באוזנים וגרון כשאני מתעורר
רציתי לציין שאני צורך את הכדורים האלה במינון גבוה בגלל שחפת רדומה למרות שהרופא שלי אומר שאין קשר לבעיות שיש לי
pirazinamid
etambutol
claritromicin
otcoxacin* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד30/10/2009הלחצים באזניים יכולים להיות גם עקב בעיה במפרק הלסת כגון נעילת או חריקת שיניים. לגבי הכאב גרון - יכול לנבוע גם מרפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת וכאבי ראשליאת26/10/2009
אני סובלת מזה כשנה מנזלת כרונית. בקיץ האחרון היא נעלמה ושבה שוב בספטמבר. לאחרונה התחלתי לסבול מכאבי ראש בתדירות של כשלוש פעמים בשבוע, בצד של הנחיר בו יש את הנזלת הכרונית. בנזלת אני מטפלת באנטיהיסטמינים וזה עוזר, הכאב ראש חולף לעיתים עם אופטלגין או שיש רק הקלה והוא עובר לבד לאחר מספר שעות.
האם יש קשר בין כאב הראש לנזלת או שיתכן שהוא נובע מגורם אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף
ד''ר אביגיל ארד30/10/2009יתכן ומדובר בעיה אלרגית ואז כאשר יש גודש ונפיחות של הריריות בצד מסויים, הסינוסים לא מאווררים היטב ויש כאב ראש. כדאי להיעזר ברופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- c.t. סינוסיםריקי25/10/2009
שלום,
עשיתי את הבדיקה הנ"ל אשר יצאה בגדר הנורמה,אך ישנו ממצא שהסינוס הפרונטלי הימני שלי אינו מפותח,והשמאלי נראה תקין.
האם העובדה שהסינוס אינו מפותח מהווה בעיה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מפותח
ד''ר אביגיל ארד25/10/2009ישנה וריאביליות רבה בגודל הסינוסים הפרונטליים בין אנשים שונים וגם בין שני הצדדים אצל אותו אדם. זה אינו ממצא מדאיג. זו פשוט עובדה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת fna בבלוטת התריםדורית25/10/2009
לפני כשעתיים עברתי בדיקת fna בצד ימין.
כמה דקות לאחר הבדיקה הרגשתי כי מתחילה לי נפיחות בצואר. המתנתי קצת ופניתי לרופא שביצע את הבדיקה, הוא ערך סריקת אולטרסאונד ואמר כי אין דימום פנימי.
כרגע אני מרגישה נפיחות גדולה בכל הצואר מה עלי לעשות? האם צריך לפנות לחדר מיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניקור
ד''ר אביגיל ארד25/10/2009אחרי ניקור יכול להיות כאב מקומי אולם הצואר לא צריך להתנפח. יתכן והיה דימום בכל זאת. דלקת לא אופיינית אחרי שעתיים. אם את מודאגת ויש נפיחות גשי למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוגרת כואבת ונפוחהיאיר25/10/2009
לפני כ-24 שעות החלה הגרוגרת שלי לכאוב (במגע) ונראית גם נפוחה.
הגרון עצמו לא כואב.
בהתחלה חשבתי כי מדובר בתופעת לוואי אחרי הקאה (כי חטפתי וירוס של 24 שעות שבמהלכו גם הקאתי), אבל זה לא עובר ולא נראה כך.
אין לי חום ואני מרגיש טוב חוץ מזה. יכול לאכול ולדבר רגיל.
מה זה יכול להיות? דלקת בבלוטת התריס?
אני לא בארץ ולכן זה מסובך לראות רופא. האם ניתן לחכות עם זה עוד שבוע? (שני הבא)
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר אביגיל ארד25/10/2009דלקת תת חריפה של בלוטת התריס מאופיינת בכאבים בצואר התחתון ונפיחות באזור. אם לכך הכוונה יתכן ובזה מדובר. אם אין החמרה בהחלט ניתן לחכות מספר ימים ואז להגיע לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בבית החזה וצרידות קלה ממושכתפזית25/10/2009
שלום,
בת 33. בתקופה האחרונה (בערך חודשיים) אני סובלת מתחושת גירוי בבית החזה - מעין התקררות קלה, וצרידות קלה, שאינה עוברת. מעבר לזה יש לי מעט נזלת אבל אין לי חום. אם אני זוכרת נכון נדמה לי שהתופעה החלה לאחר שהייתי חולה בשפעת קשה ומאז כאילו לא התאוששתי במאה אחוז.
מהו הטיפול המומלץ בשלב זה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר אביגיל ארד25/10/2009לעיתים דרוש משאף לגרוי בחזה. לגבי הצרידות הקלה - בעיקר מנוחה קולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה!
פזית26/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזנייםחנה25/10/2009
ילדה שלי בת 5 יש לה נוזלים באוזנים עקב דלקות גילנו בבדיקת שמיעה 40 דציבל
באוזן ימין
קניתי מכשיר אירפופר האם זה יעזור? מה הסיכויים? היא משתפת פעולה.
האם צריך בנוסף לאירפופר גם סטרואידים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירפופר
ד''ר אביגיל ארד25/10/2009אין לי ניסיון ענק באירפופר , אבל ילדים שמשתפים פעולה יש סיכוי טוב לשיפור. כדאי להשתמש שישה שבועות פעמיים בהתמדה. אחרי שישה שבועות להיבדק שוב. אם לא יועיל תמיד אפשר לעשות ניתוח "כפתורים", שם ההצלחה מיידית וטובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקורדבורה24/10/2009
שלום רב,
סובלת מזה כ- 3 שנים מנפיחות דו צדדית של בלוטות הרוק התת ליסתיות (הנפיחות החלה בצד שמאל והופיעה גם בצד ימין) הנפיחות אינה נעלמת ואינה כואבת . נשללה תסמונת סיוגרן ונשללו אבנים בבלוטות הרוק כמו כן בבדיקת MRI נמצאה הגדלה ניכרת ללא סיבה ניראית לעין. האם יש צורך לעשות ניקור לבלוטה למרות שה- MRI תקין והאם תוצאות הניקור יוכלו להצביע על הבעיה?האם הניקור צריך להעשות מהשפה או מהבלוטה עצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקור
ד''ר אביגיל ארד25/10/2009בדיקה מהשפה נעשית בעיקר במחלת סיוגרן. אם יש ממצא חשוד בבלוטות עושים ניקור שלהם. אם זו הגדלה דיפוזית ללא ממצא ממוקד לא תמיד נדרש ניקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירות - הצילו!!!חן24/10/2009
עברתי לעבור עם בן זוגי, אך איני מצליחה לישון בלילה בגלל הנחירות החזקות שלו.
היינו אצל רופא א.א.ג. שאמר שאין לו בעיה בקנה הנשימה אלא בעיה של בסיס לשון רחב, עם זאת לאחר תלונות חוזרות ונשנות הפנה אותנו לפרופ' פינקלשטיין למציאת פתרון.
בינתיים, אני לא מצליחה להירדם. ניסתי את כל אטמי האוזניים שרוכשים בבתי מרקחת, אך הם מכאיבים לי באוזן כי האוזן שלי מאוד מאוד קטנה ואף אינם מפחיתים את הרעש (כמו "כוסות רוח למת").
אשמח לקבל המלצה מה לעשות, היכן אני יכולה להזמין אטמים בהזמנה אישית והאם הם יפחיתו משמעותית את עוצמת הנחירות של בן זוגי.
אני זקוקה לעזרה, זה משפיע על הזוגיות שלנו...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטמים
ד''ר אביגיל ארד25/10/2009במכוני שמיעה מסוימים עושים אטמים נגד רעש בהתאמה אישית. לגבי בן הזוג - ישנם פתרונות שונים העשויים להקל על הנחרה. בינהם - טיפול באף, בסיס הלשון, השקדים, החך. התקנים דנטליים מסויימים, מכשיר CPAP , ירידה במשקל ועוד....הכל תלוי בטיב הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחירות
חן26/10/2009אתה יכול בבקשה להמליץ לי על מכון, באזור המרכז, בו מתאימים אטמים בהתאמה אישית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשווה לנסות מנורת מלח
סיוון26/10/200920 קילו של מלח עם מנורה שמפיצה את המלח למעלה - זה עוזר לנחירות. שווה לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבלוטות בצוואראורית24/10/2009
שלום רב,
למעלה מחודש אני חשה כאבים באים והולכים בבלוטות בצוואר. הכאבים הם כמו דקירות או מעין דופק כואב בבלוטות בשני צידי הצוואר.
לפני כשבועיים נוספו לכאבים אלה כאבים בבלוטות מאחורי האוזניים ובבית השחי.
יש לציין כי בשבוע האחרון אני סובלת מסינוס פילנדלי ואני מטופלת באוגמנטין 875. יחד עם זאת, אני סובלת מסינוס פילנדלי שבא והולך מזה שנתיים, ומעולם לא התווספו לכאבים ולטיפול באנטיביוטיקה כאבים בבלוטות.
רופא המשפחה טוען כי הוא לא מרגיש משהו מיוחד בבלוטות, אבל הכאבים בהחלט שם במשך תקופה ארוכה מדי.
בחודש האחרון גם תוקפים אותי כאבים מתחת לצלעות מצד ימין שמקרינים לגב, ובשבועיים האחרונים הם "התפשטו" לבטן הימנית ולאזור מפתח הלב, מתגברים בעיקר בשכיבה ובעיקר בשכיבה על צד שמאל.
בתחילה התעלמתי מהם כי עברתי לפני כחצי שנה ניתוח LP שאנט, וחשבתי שזה כאבים ממקום הניתוח, אבל הכאבים לא עוברים וכלל לא באזור המותן.
סיפור קצת מסובך, אבל אשמח אם תוכלו להגיד לי האם יש קשר בין כל הסימפטומים שהצטברו אצלי, והאם עלי לדאוג בשל הכאבים.
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר אביגיל ארד25/10/2009קשה מאד להתייחס בפורום כזה לכל כך הרבה תסמינים. כאבים בבלוטות במקומות רבים בגוף מצריך בדיקות שונות . הן בדיקה גופנית והן בדיקות דם . כדאי שרופא המשפחה יבדוק אותך וישלח את הבדיקות המתאימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קישריות לימפהנמרוד23/10/2009
שלום,
לפני כשנה בעקבות הרגשה מציקה באזור הלסת התחתונה, התגלו 3-4 קישריות לימפה ב-US בגודל שבין 1.4 ל- 2 כאשר המרקם שלהן תקין.
חזרתי על הסריקה כאבור כ-4 חודשים בה נראו אותו מספר של קישריות כאשר הגודל של אחת קטן במעט ושוב המראה שלהן תקין.
רופא אאג ומשפחה אמרו לי שזה כלום, ולחזור לבדיקת אאג בעוד שנה.
מאוד מוטרד מהמצאותן של הקישריות ולכן רציתי לדעת כמה דברים:
* האם קישריות כאלה שדי לא משתנות, בגודל כזה הן תקינות בכל זאת ?
* האם יתכן כי הן ישארו בגודל כזה תמיד ?
* האם יתכן כי הן מורגשות אצלי יותר לאור מבנה הפנים ? (לא שמן).
* האם יש המלצות לגבי המשך מעקב או טיפול כלשהו או שפשוט לשכוח מכל העניין ?
* האם יש לשים לב לסימנים אחרים ואיזה היכולים להיות קשורים לקישריות ?
* האם מבנה וגודל כזה במשך שנה, גם אם לא משתנות, מובילות למסקנה כי הן תקינות בכל מקרה ?
תודה מקרב לב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד25/10/2009בלוטות בצואר מתנפחות בעת זיהומים או מחלות ויראליות שונות. לעיתים הן לא חוזרות לגדלן המקורי או שלוקח הרבה זמן. באולטרסאונד יש רמז למבנה התקין או לא תקין. אם במעקב של מספר חדשים אין שינוי לרעה, כנראה לא מדובר במחלה מסוכנת. כדאי לעקוב. לבדוק את השיניים והחניכיים. לחזור לרופא לבקורת לאחר חצי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אלרגיתגלית22/10/2009
שלום.מה הפירוש של ממצאים בבדיקת אף:
רירית ואזומוטורית ללא עדות לשאת.מחיצה ישרה.לא נצפו פוליפים.
הנזלת מבלבלת אותי-פעם האף סתום בנזלת יבשה ופעם האף רטוב עם נזלת מימית בלי הפסקה(והתעטשויות).
כמובן שאני מטופלת בטיפות אף נגד אלרגיה,אנטיאיסטמינים וכו'..
מה פירוש הממצאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר אביגיל ארד25/10/2009כתוב בבדיקה שיש גודש ונפיחות של קונכיות האף ושוב בעיה אחרת . אם התרסיסים נגד אלרגיה והאנטיהיסטמינים מועילים, כנראה שזו אלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו שזה לא עוזר לגמרי
גלית27/10/2009ואני עדין מתעטשת הרבה ומנוזלת.רציתי לשאול-האם כדי לקחת טיפול אחר כשהאף סתום (הנזלת יבשה) וטיפול אחר כשהאף כול הזמן רק מנוזל?
כלומר-טיפות אף שונות,כדורים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול.
ד''ר אביגיל ארד30/10/2009התרסיסים נגד אלרגיה והאנטיהיסטמינים מקלים על הנפיחות והנזלת.כשהאף רק סתום ואין הפרשה גם אז זה מוריד גודש. כשיש גושי נזלת יבשה כדאי להוסיף תרסיס של מי מלח לריכוך. הדבר הפחות מומלץ הוא טיפות אף רגילות שמורידות גודש ואותן מוכרים ללא מרשם, כי לזה יש התמכרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מתמיד באוזן שמאלחגי21/10/2009
שלום רב,
בשנה האחרונה, אני מרגיש מפעם לפעם לחץ (ולעתים כאב קל) באוזן שמאל.
ההרגשה דומה ל"לחץ באוזניים", וכאשר אני מנסה "לשחרר" אותו, זה לא משתנה כלל.
בימים האחרונים, אני מרגיש כאילו הלחץ התגבר במקצת, וזה מטריד את מנוחתי.
מפעם לפעם אני גם מרגיש צפצוף באוזן למשך כדקה.
האם יש סיבה לדאגה?
תודה על התגובה המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן
ד''ר אביגיל ארד25/10/2009ברור שצריך קודם כל לבדוק את האוזן, אולם לחץ באוזן עם אוזן תקינה יכול לעיתים לנבוע גם מבעיה במפרק לסת. ציפצוף באוזן מדי פעם לזמן קצר הוא נורמלי. אם הציפצוף קבוע יש לבצע בדיקות מתאימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
חגי03/11/2009לעתים יש לי כאבים בעצם הלסת בצד שמאל.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)