מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה פשר הדברטל25/01/2010
עד לפני כמה חודשים בתי בת הארבע וחצי סבלה מינקות מדלקות אזניים חוזרות וכואבות מאוד - וקיבלה המון פעמים אנטיביוטיקה (אף פעם לא ראיתי שיוצאת לה הפרשה מהאוזן, תמיד נשאר בפנים). לפני כמה חודשים הלכנו לרופא אף אוזן גרון שנשף לה עם מעין פומפה באוזן - ומאז - טפו טפו טפו - אין לה דלקת. מה זו הפומפה הזו והאם יש קשר בין זה לבין פתרון הבעיה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד25/01/2010הפומפה הקטנה המתחברת בצינורית למכשיר שנכנס לאוזן בודקת את תנועתיות עור התוף. זה אינו טיפול אלא רק בדיקה המקובלת על חלק מרופאי א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירותצפון25/01/2010
שלום רב
הבן שלי בן שנתיים ו-3 חודשים עם פגיעה מוחית, עבר כריית שקד שלישי לפני 8 חודשים, הייתה רגיעה אך שוב נחירות , נשימה רעשנית מאוד ומאומצת,והפסקות נשימה
מעבדת שינה- הפסקות נשימה שטיבן לא ברור בתדירות 20 לשעה- לא ניתן להשיג מזה מסכנות
בדיקת רופא א.א.ג- שקדים מעט מוגדלים אך לא נוקשים
סטוראציות בשינה ממוצע 88%
איך מתקדמים בעניין של הבירו והטיפול, ומה הדחיפות בעניין הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקות נשימה
ד''ר אביגיל ארד25/01/201020 הפסקות נשימה לשעה זה הרבה בשביל ילד . אם הוא שוב נוחר לאחר הניתוח יש לבצע בדיקת א.א.ג . לראות אם הוא עדיין חסום. האם הפסקות הנשימה חסימתיות או מרכזיות. ממליצה לבדוק אותו במרפאת א.א.ג ילדים. בהתאם לקופת החולים שלך יפנו אותך לאחת ממרפאות א.א.ג ילדים באחד מבתי החולים הציבוריים. שם יוכלו לראות את בדיקת השינה ואם צריך לעשות בדיקה עם סיב אופטי לראות אם יש חסימה אפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיצת אף עקומה ושימוש באוטריוויןמורן25/01/2010
שלום,
לפני כשנה במסגרת אימון איגרוף התעקמה מחיצת האף שלי לצורת S, שחסמה את רוב הנחיריים שלי למעבר אוויר.
באותה תקופה ביצעו לי ניקוז שטף דם (קטן מאוד) מהמחיצה, דבר ששיפר את המצב מעט. בחודש-חודשיים האחרונים המצב פחות טוב, ואני משתמש באוטריווין על בסיס כמעט יומי, אם כי בד"כ פעם אחת לפני השינה (כחצי מנה), וזה הדבר היחיד שמאפשר לי לנשום בצורה סבירה.
אני לא בטוח כמה אני רוצה לרוץ לניתוח, מאחר ואני ממשיך להתאמן באיגרוף, והבנתי שניתוח לא ימנע את האפשרות שהעניין יחזור בפציעה נוספת.
השאלה מה כדאי לי לעשות?
הבנתי ששימוש קבוע באוטריווין אינו מומלץ אבל האם זה כ"כ נורא?
תודה,
מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטריבין ודומיו
ד''ר אביגיל ארד25/01/2010שימוש בטיפות אף מסוג זה גורמת להתמכרות ועם הזמן תזדקק ליותר ויותר אוטריבין. לא מומלץ אפשר להשתמש תקופות ארוכות בתרסיסים על בסיס סטרואידלי. הם יעבדו לאט יותר אבל זה אפשרי. אם האוטריבין מועיל אולי מספיק לעשות פרוצדורה כירורגית קטנה יותר של הקטנת הקונכיות בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. רק לא כ"כ הבנתי -
מורן26/01/2010באיזה סוגים של טיפות כן כדאי להשתמש?
צריך מרשם? אתה יכול לתת לי שם של החומר הפעיל כדי לבקש בבית מרקחת?
תודה,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך מרשם
ד''ר אביגיל ארד30/01/2010מדובר בתרסיס מסוג פליקסונייז , סטרונייז, נזונקס וכד' המכילים סטרואידים בכמות קטנה ולא ממכרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הוצאת שקדים בעקבות נחירותדביר25/01/2010
שלום רב
אני בן 33, רזה ובריא, סובל מנחירות. ביקרתי אצל רופא אא"ג שהמליץ על ישור מחיצה באף והסרת קונכיות. ניגשתי למומחה נוסף אשר טען כי עיקר הבעיה אינה באף אלא מקורה בשקדים מוגדלים ולכן המליץ על הסרת שקדים ובמקביל על הסרת (או לפחות הקטנת) הקונכיות. שמעתי וגם קראתי כי הסרת קונכיות כרוכה בסיכון לקשיי נשימה ובבפגיעה במבנה האף ולכן ביקשתי רק הקטנה של הקונכיות, למרות שנאמר לי כי במקרה של הקטנה בלבד ישנה סבירות שהבעיה תחזור. ברצוני לציין כי שני הרופאים אמרו כי אין צורך בבדיקה במעבדת שינה מאחר שאינני סובל מדום נשימה אך לא ממש ברור לי על סמך מה הקביעה. כעת אני מבולבל מאוד - שני רופאים וכל אחד מהם אומר דבר והיפוכו. אני חושש מאוד מהוצאת השקדים מאחר שהבנתי כי בגילי ההחלמה מהניתוח כרוכה בכאבים עזים ובדימומים לפחות במשך 10 ימים עד שבועיים ומפני שלשקדים תפקיד חשוב במניעת זיהומים. ברצוני לשמוע את דעתך, האם עלי לגשת לקבל חוות דעת נוספת מעוד רופא והאם החששות שלי מוצדקים? אינני יודע באיזה מהטיפולים לבחור.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחרות
ד''ר אביגיל ארד25/01/2010מובן שיש לבדוק כל אדם הנוחר היות ונחרה אינה רק מגורם אחד. אם המחיצה עקומה או הקונכיות מוגדלות יש לטפל קודם כל באף, לדעתי. זו דעתי וכמו שאתה יודע לרופאים שונים דעות שונות. אם השקדים מאד גדולים ויש יסוד לחשוב שהם מהוים בעיה, ניתן לטפל בהם, אך הייתי עושה זאת בשלב יותר מאוחר. כיום אפשר באמצעות טכנולוגית הקובליישן להקטין את השקדים בלי לכרות אותם וההחלמה פחות כואבת ופחות קשה . השקדים לא עוצרים זיהומים ולכן אין בעיה אם כורתים אותם, אולם אם אין סיבה לא צריך לכרות. בקובליישן נשאר חלק מהשקד, אם זה החשש שלך. אני אישית מעדיפה לטפל קודם באף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקד שלישי/אדנואיד - להסיר ?!!שלי25/01/2010
שלום רב,
ביתי בת 3 ו- 8 חודשים (תאומה), נולדה פגה בשבוע 34, 1,660 ק"ג. הייתה כמה ימים בטיפול נמרץ בפגיה ולאחר מכן עברה לחדר מתקדם יותר עד אשר הגיע למשקל 2 ק"ג.
הילדה בריאה באופן כללי, ולפני כמה חודשים התחלנו לבדוק את הילדה משום שהיא נוחרת.
יש לציין שתמיד היא נחרה פשוט חשבנו שזה יעבור, אבל זה לא.
התחלנו אצל רופא משפחה שהפנה אותנו למעבדת שינה, ואכן יצא כי לביתי 5 הפסקות נשימה בשעה והבנתי שזה מאוד גבולי ומהגבול הזה מומלץ לנתח.
במקביל נבדקה האופציה שאולי היא חולת CF, משום שהיו לה כמה פעמים דלקת ריאות, ועשו לה תבחין זיעה שיצא תקין, 35 מתוך 60.
הילדה מתפתחת בסדר גמור, מבחינת מוטוריקה גסה היא בסדר, אבל לא להיט, נראה לי שהיא לא רצה באופן מושלם ואמרו לנו לחזק את הנושא על ידי גני משחקים וכאלו.
אין לה דלקת אוזניים (טפו, טפו..) רק הנחירות האלה ושהיא ישנה שומעים את הנשימות שלה כאילו היא לידך.
אשמח לדעתך האם כדי לנתח ולהוציא את השקד השלישי או להשאיר וזה יעבור לבד?...
תודה תודה, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקד שלישי
ד''ר אביגיל ארד25/01/2010הוצאת השקד השלישי נעשית כאשר הילד לא נושם דרך האף ו\או יש גם נוזלים באזניים. אפשר לראות את השקד השלישי בצילום. כדאי גם לבדוק את השמיעה לראות אם יש נוזלים . 5 הפסקות זה גבולי. אם השקדים לא מוגדלים במיוחד הוצאת השקד השלישי, אם הוא מוגדל, תקל על הנשימה דרך האף ותשפר את הנשימה בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון מאוד מאוד חזקיםטל25/01/2010
הי. משבת בערב אני סובלת מכאבי גרון מאוד מאוד חזקים, הייתי היום אצל הרופאה, היא אמרה שרואים קצת אדום, אבל לא מוגלה.עשו לי משטח היום בערב, לפני 15 שנה עשיתי ניתוח שקדים, כך שמאוד קשה במשטח בכלל להגיע לפנים של הגרון שלי. בפעם האחרונה שהיתה לי דלקת המשטח יצא תקין!!! ובמקביל אני העלתי 40 מעלות חום ונסעתי לבי"ח.
בכל מקרה עכשיו זה אחר יש לי קצת חום אבל לא מאוד גבוה, ויש לי כאבים מאוד מאוד חזקים, אני בקושי יכולה לסובב את הצוואר וזה כבר מקרין לי ממש עד לחזה, פשוט כואב נורא, אפילו לנשום כואב לי, כרגע אני רק עם כדורי מציצה ולא יודעת מה עוד אפשר לעשות. ראיתי שיש לי קצת אדום, אבל שיש לי גם מכל צד מן בליטה לבנה כזאת, לא יודעת אם זה משהו שאמור להיות, אבל זה מה שראיתי במראה.
מה הייתם מייעצים לי לעשות? ראיתי שתור לאף אוזן גרון באזור יש רק לשבוע הבא, כך שאשמח לעצתכם, כי מאוד מאוד כואב לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר אביגיל ארד25/01/2010זה מסוג הדברים שצריך לבדוק. אצל מי שעבר כריתת שקדים יכולה להיות דלקת גם בשקד של הלשון הממוקם בבסיס הלשון כך שמשטח הגרון צריך להיות די עמוק. מחרתיים תדעי את תוצאת המשטח. כדאי שא.א.ג.יבדוק אותך. רוב הרופאים מקבלים מקרים דחופים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אגש מחר למרפאה ואבקש להיכנס
טל26/01/2010כי הכאב לא משתפר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - הייתי במרפאה היום
טל26/01/2010בלי תור ואכן הכניסו אותי. המשטח גרון כפי שניבאתי אכן יצא תקין, אבל הבדיקה באא"ג הראתה הפרשה כלשהי ושיש לי דלקת, קיבלתי אנטיביוטיקה. אז תודה
ולדעתי בפעם הבאה פשוט אבקש שלא יעשו לי משטח כי אין טעם הוא יוצא כל פעם תקין...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק מנער את הראשמירי24/01/2010
שלום,
בני בן שנה וחודשיים וכבר תקופה שהוא מנער את הראש בצורה מוזרה מספר פעמים ביום,
בהתחלה חשבתי שזוהי סתם תנועה שהוא אוהב לעשות אבל אני רואה שזה לא נפסק וחוזר על עצמו
מספר פעמים ביום. (עד היום ראיתי כלבים מנערים את הראש בצורה כזו,כאילו משהו מפריע)
בנוסף גם נוספה לזה תנועה נוספת בימים האחרונים וזוהי תנועה כאילו הוא מנסה לגעת עם האוזן בכתף, הוא מושך את הראש בצורה מוזרה לאחור ומעוות אותו כאילו משהו מציק לו.
מה זה לדעתכם?
איך אפשר לדעת מה לבדוק?
האם נתקלתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד25/01/2010כדאי לבדוק אזניים ולראות אם אין דלקת או נוזלים. אם הכל בסדר ויש תנועות שנראות לא רצוניות יש להפנות לנוירולוג ילדים, אבל יש דברים הרבה יותר פשוטים ובנליים כך שכדאי להתחיל מבדיקת אזניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקיםחיים א24/01/2010
יש לי תחושה של הזקים באוזן- כמו משבי רוח
מה המשמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד25/01/2010קשה לענות בלי לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת שקדים חיידקיתלירון24/01/2010
שלום
אובחנתי בדלקת שקדים חיידקית וקיבלתי אנטיביוטיקה שבנתיים הורידה את החום שהיה לי .
רציתי לשאול ,כאשר אני מקנח את האף ,אז יש לי מעט דם ...
האם זה נורמלי ?
תודה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
ד''ר אביגיל ארד25/01/2010אין קשר בין הדלקת בגרון לדם מהאף. כנראה הדימום מהאף הוא בגלל פצע ברירית האף . לפעמים כשמקנחים הרבה ומצוננים זה קורה. התז מי מלח לאף ומרח מעט וזלין או משחה אנטיביוטית בתוך הנחיר. אם זה נמשך יותר מדי זמן גש לבדיקת א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בגרון בלילה בעיקרטלי24/01/2010
שלום רב , רציתי בבקשה לברר ממה נובע הגירוד בגרון באמצע הלילה שמאוד מפריע לי , לפני כשנה עשיתי אולטראסאונד ונאמר לי שיש לי קישורית , וכדאי לעשות פעם בשנה מעקב . האם יש קשר בין הגירוד בגרון לבין הקישורית , ואם יכול חלילה להתפתח גידול סרטני והוא זה שגורם לגירוד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
ד''ר אביגיל ארד25/01/2010אין קשר בין הגרוד בגרון לקשרית. צריך לעקוב אחרי הקישרית בלי קשר לגרוד. גרוד יכול להיות אלרגי או מחומציות שעולה מהקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוןצ23/01/2010
מדי פעם יוצאות לי חתיכות לבנות מהפה שמגיעות מהגרון עם ריח לא נעים, ואני גם סובלת הרבה מכאבי גרון ממש חזקים באמצע הלילה שעוברים רק בבוקר.
אודה על מתן תשובה ל - 2 הבעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרון
ד''ר אביגיל ארד23/01/2010החתיכות המסריחות נקראות "טונסילוליטים" שבתרגום חפשי זה "אבנים בשקדים". אלו שאריות מזון ותאים מתים המצטברים בכיסים בשקדים ונרקבים שם. הקפידי לגרגר מים עם מעט סודה לשתיה אחרי כל ארוחה. אם לא יהיה שיפור אפשר לשייף את השקדים בלייזר או קובליישן ובמקרים חמורים להוציא את השקדים. כאבי גרון בלילה יכולים להיות במקרים שנושמים דרך הפה ולא דרך האף או בגלל רפלוקס של חומצה מהקיבה לגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה והשפעתה אצל זמרי אופרהדנה23/01/2010
זמרי אופרה לא מעטים - שמנים. האם יש קשר מסוים בין השמנה לאיכות הקול אצל זמרי אופרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
ד''ר אביגיל ארד23/01/2010פעם חשבו,כנראה, שהתהודה טובה והצבע של הקול יפה יותר אצל שמנים. היום את יכולה לראות זמרים וזמרות מצויינים שהם חטובים מאד. חיזוק שרירי הבטן חשוב מאד לתמיכה של הקול והנשימה הסרעפתית. השמנה רק גורמת נזק. כנראה שאורח החיים של הזמרים לא ממש בריא ולכן נוטים להשמנה. no more
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SMR וקונכות תחתונותרועי23/01/2010
האם ניתן לבצע ניתוח SMR +הקטנת קונכות תחתונות ללא צורך באישפוז?כלומר ביצוע ניתוח בבוקר ושיחרור הביתה כבר בערב?
האם יומיים חופש אחרי הניתוח זה זמן מספיק כדי לחזור לעבודה (עובד כפקיד)?
והאם שימוש חד פעמי בזריקת דיפרוספאן יכול להחליף את הצורך בניתוח ע"י הקטנת הקונכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד23/01/2010אין חובה לאשפז אם הניתוח מבוצע בשעות הבקר או הצהריים. כדאי לשהות מספר שעות בבית החולים לוודא שאין דימום משמעותי.
ממליצה על מספר ימי חופשה בעיקר כי האף סתום בטמפונים ויש לעשות שטיפות אף. זו התעסקות עם האף. יש קצת דימום. לא בטוח שיהיה לך נוח בעבודה.
הדיפרוספן משמש להקטנת פוליפים אלרגיים או לעיתים קונכיות במצבי אלרגיה. פעולתו כחודש. לאחר מכן התסמינים יישנו. זה ודאי אינו תחליף ליישור המחיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון וליחה ירוקה תקועהא.23/01/2010
כבר יותר מחודשיים אני סובלת מכאב גרון ואודם בגרון
בעמוד האחורי של הגרון וזה כואב מאוד הייתי אצל רופא משפחה
מספר פעמים והוא אמר לי שזה כלום בסוף הפנה אותי לרופא א.א.ג ונאמר לי שזה פטריה
הוא נתן לי לגרגר מי פה לשבועים
למרות הכל זה לא עובר יש לי ליחה ירוקה תקועה ובבקר ממש גורם לי כמעט להקיא עד שזה יוצא
אני סובלת גם מנזלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון
ד''ר אביגיל ארד23/01/2010צריך לטפל בנזלת, אולי הטיפטוף לגרון גורם לכאב הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באוזן, לסת, צוואר וראשדינה23/01/2010
שלום, אני בת 23, אני בן אדם בריא ואף פעם לא נתקלתי בבעיות רפואיות או כאבים לא רגילים, אבל כבר ארבעה חודשים יש לי כאבים חזקים בצד ימין בלסת, צוואר, אוזן ,וראש, פניתי לרופא אף אוזן גרון, הוא אמר לי שהמפרק הנמצא ממש ליד האוזן מתוח וזה גורם לכל הכאבים, פשוט צריך לתת לו מנוחה.
אבל אני כבר יותר מחודשיים מנסה לתת מנוחה לכל הצד הכואב וזה לא עוזר
אני קצת מודאגת ולא מבינה ממה זה יכול לנבוע, הכאבים הולכים ומתחזקים עם הזמן
בנוסף לזה יש לי שתי בלוטות בראש האחורי אחת מצד ימין ואחת שמאל קצת מעל הצוור
אני אשמח לקבל את דעתכם בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק הלסת
ד''ר אביגיל ארד23/01/2010מנוחה למפרק הכוונה למזון רך, לא ללעוס מסטיק, לא להדק שיניים. אם את מהדקת או חורקת שיניים בלילה יש להתקין אצל רופא השיניים סד לילה . אפשר לחמם את האזור ולהשתמש בתרופות נגד דלקת. אם אין שיפור כל כך הרבה זמן כדאי לפנות ליעוץ פה ולסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)