פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוקסיפן פורטה 250 סירופ
    דחוף
    06/08/2013

שלום רב,

אני בת 24 וקיבלתי טיפול מוקסיפן פורטה 250 למשך חמישה ימים, שלוש פעמים ביום 10 מל' (עקב שיעול חזק,צינון וליחה מוגברת שנמשכים לי כ12 יום)

הרוקח אמר לי לקחת בהפרש של 6 שעות כל מנה. רציתי לדעת אם זה לא אמור להיות בהפרש של 8 שעות? (מכיוון שזה 3 פעמים ביום). מה ההפרש הנכון לקחת בין כל מנה?

בנוסף,התחלתי ליטול כדורי פרמילוט נור פעמיים ביום למשך כשלושה שבועות..האם זה אמור להפריע לטיפול? או שאפשר לקחת כרגיל את הפרמילוט והמוקסיפן?

בתודה רבה,
    קרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוקסיפן פורטה 250 סירופ

הוספת תגובה

• מוקסיפן פורטה 250 סירופ - תגובה

ד''ר רועי הוד
    06/08/2013

מוקסיפן לוקחים 3 פעמים ביום, בוקר, צהריים וערב. לגבי בעיה עם תרופה אחרת אותה את לוקחת, צריך להסתכל בעלון המצורף, אנילא מכיר בעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרסיס STERONASE
    קרין
    06/08/2013

שלום,
    בת שלי חיילת. בזמן אחרון קשה לה לנשום כאשר היא עושה פעילות גופנית וגם מדי פעם נחנקת בלילה.
    היא פנתה לרופא צבאי ואמרו לה שבגלל מבנה האף, וזה בא לידי ביטוי בגיל 20, זזה המחיצה לצד ימין , עקב כך קשה לנשום. אם לא לטפל בזה עכשיו יכול לזוז גם לצד שמאל ואז זה יגרום לבצקת.
    הוא נתן תרסיס STERONASE ואמר ואם זה לא יעזור לעשות ניתוח.
    אני לא בעד התרסיס ונהיתוח.
    האם המצב יכול להחמיר ואלי יש טיפול אחר?
    אודה על תשובתכם,

לקביעת תור
    סגירה
    תרסיס STERONASE

הוספת תגובה

• תרסיס STERONASE - תגובה

ד''ר רועי הוד
    06/08/2013

אם הבעיה היא אנטומית הטיפול יכול להיות תרופתי (מקל במעט) אך הטיפול האופטימלי ליפור המצב הוא ניתוחי. אם הבעיה הי אחרת יכול להיות והטיפול יהיה שונה. שיגש לבדיקה אצל רופא נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי ליחה בהריון
    גילי
    05/08/2013

שלום רב,

אני בשבוע 16 להריון, מתחילתו סובלת מריבוי ליחה ונזלת סמיכה (לא היה לי בהריונות הקודמים). בשבועיים האחרונים הנזלת הפכה ירוקה והתפתח כאב ראש, בדומה לסינוסיטיס, בינתיים הכאב חלף אבל נותרה נזלת ירוקה סמיכה. בנוסף התברר שנדבקתי ב- CMV - האם זה קשור?

האם טיפול אנטיביוטי יכול לעזור? יש זיהום?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי ליחה בהריון

הוספת תגובה

• ריבוי ליחה בהריון - תגובה

ד''ר רועי הוד
    06/08/2013

יכול להיות ויש לך זיהום ויראלי בלבד אך יכול להיות ויש סינוסיטיס מה שלרב יצריך טיפול אנטיביוטי. אם ממשיך פני לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חריף באוזן ובראש, עד קושי לעמוד
    אני
    03/08/2013

ביומיים האחרונים, אני מרגישה לא טוב. התחיל בכאב גרון חזק, צואר תפוס... הנחתי שהתקררתי ממזגן וכו'. אתמול בלילה הרגשתי קצת לחץ בראש כששכבתי במיטה, אך לא ראיתי קשר להתקררות. והיום, סובלת מכאבי אוזניים (לעולם לא סבלתי מכאב אוזניים).. ומשום מה יש גם לחץ בראש. אני קמה מהספה ואז מרגישה כאב חד וחריף מאוד בתוך האוזניים וגם בראש.. וממהרת להתיישב. האם זה כאב הגיוני להתקררות?

הוספת תגובה

• כאב חריף באוזן ובראש, עד קושי לעמוד - תגובה

ד''ר רועי הוד
    06/08/2013

אולי ההתקררות גרמה לדלקת אוזן שיכולה לגרום למה שתארת. אם ממשיך פני לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף
    ש
    02/08/2013

היי

בן 76, סובל כמה חודשים מתחושה של אף סתום, וחוסר יכולת הלריח.
    הוא לקח עצמאית טיפות אף ולדעתי השתמש בהם באופן תכוף, כמעט כל יום במשך כמה שבועות.
    בימיםה אחרונים האף "נסתם" לחלוטין, ונשמע רעש של "חצוצרV" כשהוא מנסה לשאוף.

ביקרנו אצל רופא א.א. גרון, שבדק רק דרך פנס את הנחיר, ללא החדרה של מכשיר או משהו ואמר לאחר שאמרתי לו שבן משפחתי משתמש בטבק להרחה שזו אלרגיה מטבק להרחה ושצריך להפסיק.
    הטיפול - תרסיס טיפות אף פעמים ביום למשך חודש.

שאלותיי:
    1. לא ייתכן שהבעיה היא שימשו מוגזם בטיפות האף במשך כמה חודשים שגרם ליובש ושעכשיו דווקא צריך להפסיק טיפות ולא להמשיך כפי שאנחנו עושים?
    2. איך יודעים שזו אלרגיה לטבק? אולי למשהו אחר? קשה לו להפסיק ולא שזו הבעיה אני רק חוששת שהוא ינטול עכשיו תרסיס במשך חודש ושזה עלול להחמיר את הבעיה.
    3. התרסיס לא מקל בכלל, הוא מרגיש חנוק לגמרי. האם אדים ממים חמים אמורים לעזור?
    3. שאלה אחרונה חביבה - הוא סובל מיתר לחץ דם, עבר אירוע מוחי לפני שנה וחצי, בעל ערמונית מוגדלת ויש לו הסתיידות עורקים. קראתי בהתוויות גם של הטיפות שנטל כבר כמה חודשים וגם של התרסיס שניתן לו היום שלכל הבעיות שהוא סובל מהן רשומות אזהרות צריך להתייעץ עם הרופא לפני נטילת הטיפות ושחלקן לא מומלצות. האם זה מסוכן לו?
    תודה גדולה!

לקביעת תור
    סגירה
    אף

הוספת תגובה

• הנה שמות הטיפות

ש
    02/08/2013

מה שרשם לו הרופא לחודש: Flixotide Diskus - פליקסוטייד דיסקוס
    הטיפות שלקח מס' שבועות/חודשים - Alrin – אלרין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה שמות הטיפות - תגובה

ד''ר רועי הוד
    06/08/2013

קשה לי לענות ללא בדיקה. הסיבות לתלונות יכולות להיות רבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה, אז שאלה כללית

ש
    15/08/2013

האם התרסיס שניתן לו פליקסוטייד דיסקוס אמור להקל מיידית או רק אחרי חודש כי אין הקלה.
    הואם התרסיס עלול לגרום לעליה בלחץ הדם או האטרווין? כרגע ממשיך לקחת את שניהם כי התרסיס לא מקל על הגודש.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה, אז שאלה כללית - תגובה

ד''ר רועי הוד
    19/08/2013

פליקסונייז אמור להשפיע תוך מספר ימים, אם לא, אולי הסיבה היא שונה או שצריך טיפול אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שאפה חתיכת קלקר
    מיכל
    01/08/2013

ד"ר שלום רב,
    בתי בת 8. היום, במהלך פעילות בקניון בתי נכנסה עם עוד חברה לכדור ענק מתנפח ובתוכו מפוח אויר אשר מעיף לחלל הכדור כדורי קלקר קטנטנים (הכוונה של המארגנים לחקות תחושה של כדור שלג...). לאחר שבתי יצאה מן אותו כדור, טענה בפני כי הרגישה שנכנס לה אל תוך האף אחד מכדורי הקלקר הקטנים וכי הדבר מאוד כואב לה ומציק לה.
    ניסיתי להסתכל לתוך אפה אך לא ראיתי דבר. לאחר כמחצית השעה הילדה טענה כי כבר אינה חשה בכדור ודבר אינו מציק לה.בהמלך השעות שלאחר מכן התעטשה מס' פעמים באופן לא רצוף.

מדובר בכדורון קלקר קטנטן .איני יודעת אם אכן יצא מאפה או עדיין נמצא שם.
    מה עלי לעשות בנידון? האם הכדורון יכול להשאב אל הראות?

תודה לך
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שאפה חתיכת קלקר

הוספת תגובה

• ילדה שאפה חתיכת קלקר - תגובה

ד''ר רועי הוד
    06/08/2013

הכדור יכול להיות ולא נכנס כלל, נכנס לאף ויצא, עדיין תקוע או ירד עמוק יותר. תאורתית יכול גם להגיע לריאות אך די נדיר. אם יש הפרשה אפית חד צדדית, מוגלתית, עם ריח רע או כל שינוי אחר- גשי לבדיקת רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות אצל תינוק בן שנה
    sharonhac
    30/07/2013

שלום דוקטור,
    לבננו בן השנה אובחנו דלקות אוזניים (בעיקר באוזן ימין) מספר פעמים השנה. הוא טופל באנטיביוטיקה.
    לדעתנו הדבר קורה בשל הצטברות של נוזלים - עקב נזלת או ליחה שלעיתים מכבידה עליו.
    הוא קיבל גם טיפות כגון פניסטיל לייבוש הנוזלים אך כאמור, לאחר תקופה מסויימת הדלקת שוב הופיעה.
    השאלות:
    1) האם יש משהו שניתן לעשות כדי למנוע הישנות של נוזלים במערכת הא.א.ג שיוצרת את התופעות האלו בגילאים האלו?
    2) מה דעתך לגבי טיפול אנטיביוטי מונע בגיל זה או איזשהו טיפול אחר שתוכל להמליץ?

תודה.

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות אצל תינוק בן שנה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    01/08/2013

אין דבר שניתן לעשות מפני שהאנוטמיה של הילדים שונה משל מבוגרים ויש ילדים שמפתחים דלקות באופן קבוע. הטיפול יכול להיות או ע"י אנטיביוטיקה מניעתית לטווח ארוך או ניתוח להחדרת כפתורים לאוזניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, שאלה לגבי הפירסינג טראגוס
    שרון
    29/07/2013

שלום,
    לפני כשבוע עשיתי את הפירסינג "טראגוס"
    ביום הרביעי\חמישי קמתי עם אוזן אטומה, מן לחץ כזה באוזן, מרגישה כאילו תקוע שם משהו. התופעה הזו קרתה גם לחברה שלי ( זה עבר לה ) היא טוענת שככה העגיל מחלים. האם זה קשור לפירסינג? ללכת להבדק אצל רופא אף אוזן גרון?

הוספת תגובה

• שלום, שאלה לגבי הפירסינג טראגוס - תגובה

ד''ר רועי הוד
    29/07/2013

קשה לי לענות ללא בדיקה, יכול להיות ומדובר בלכלוך/דלקת וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך
    אנונימית
    28/07/2013

מה זה עור תוף עכור?
    כמו כן הוא אמר שיש לי אכן מרינגיטיס והוא טוען
    שזה דלקת שלא צריכה להיות מטופלת באנטיביוטיקה
    האם דבריו נכונים?
    כמו כן ראיתי בפורום אאג שכן מטפלים באנטיביוטיקה בדלקת
    מסוג זה
    אז מה נכון מהדברים האלו?
    תודה רבה
    נב
    אבקש שתענו לי בהקדם תודה רבה
    זה דחוףף

לקביעת תור
    סגירה
    המשך

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר רועי הוד
    29/07/2013

קשה לי לענות ללא בדיקה, תופית עכורה יכולה לרמז על דלקת/נוזלים וכו. זה עדיין לא אומר מה מצב האוזן. מציע שתיגשי להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופא ערב טוב שלום רב
    אנונימית
    28/07/2013

לרופא ערב טוב שלום רב

אני סובלת יותר מעשרה ימים מכאבים עזים באוזן שמאל
    כמו כן טופלתי אנטיביוטית באוגמנטין ובציפרופלוקסין ללא שיפור
    במשך שבועיים(כל שבוע בניפרד)

כמו כן זה מלווה בירידת שמיעה רצינית
    קיבלתי הפנייה מרופא אאג הוא אבחן מרינגיטיס
    וקיבלתי הפנייה לבדיקת שמיעה ולבדיקה טימפנומטריה

הרופא אאג אמר בבדיקה שהתופית עור התוף עכור ואטום
    משמאל בימין תקין
    האם הדבר ישתקף בטימפנומטריה?
    תודה רבה
    נב
    כרגע אני שמה טיפות אוטידין נגד כאבים גם ללא שיפור
    וגם אני שמה משחת עזרקאין שמרדימה את האוזן לשעה אחת

לקביעת תור
    סגירה
    לרופא ערב טוב שלום רב

הוספת תגובה

• לרופא ערב טוב שלום רב - תגובה

ד''ר רועי הוד
    06/08/2013

צריך בדיקה כדי להבין במה מדובר,אם יש דלקת טיפול אנטיביוטי מתאים אמור להעביר אותה. אם ממשיך פני לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה חזקה בשמיעה באוזן שמאל
    דני
    28/07/2013

שלום,
    לאחר ביצוע בדיקות שמיעה ואבחנה בירידה בשמיעה נשלחתי לביצוע mri שם אובחנה דלקת במסטואיד בצד שמאל.
    אני אמור לטוס השבוע לחו"ל. הרופא שלי נתן לי כדורי סינופד שלא עזרו ואמר שאני יכול לטוס בשקט, מקסימום אם יהיו כאבים לקחת אוטדין. רופא אחר אליו הלכתי נתן טיפול אנטיביוטי של ציפרודקס ו"קלארינז רפטאבס" אותו אני לוקח מיום חמישי ובינתיים ללא שינוי. הוא מבחינתו אסר עלי לטוס.
    שמעתי דעות שונות של אנשים שאינם רופאים שאסור לטוס ושזה יכול להחמיר עד כדי איבוד הכרה בטיסה.
    שאלתי היא האם אומנם כול כך מסוכן לטוס (מדובר בחופש משפחתי שתוכנן מזמן) או שאפשר ואם יהיו כאבים ניתן לקחת משככי כאב? האם יכולה להיות החמרה מאוד רצינית שאצטרך התערבות רפואית דחופה?
    לתשובתכם המהירה אודה. אני טס ביום חמישי הקרוב ה- 1/8
    בברכה.

הוספת תגובה

• ירידה חזקה בשמיעה באוזן שמאל - תגובה

ד''ר רועי הוד
    29/07/2013

לא ברור לי, אם הירידה בשמיעה פתאומית בשל נזק לאוזן אתה צריך לקבל טיפול בסטרואידים במינון גבוה למשך מספר ימים, לפעמים אפילו הזרקות לאוזן. האם זאת הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה חזקה בשמיעה באוזן שמאל

דני
    29/07/2013

שלום ד"ר הוד,
    אתה צודק...יש עוד אבחנה אותה לא הזכרתי מכיוון ששם הסיפור אחר לגמרי.
    ב mri אובחנה נוירומה אקוסטית בגודל 2.5 מ"מ. בנוסף אובחנה דלקת במסטואיד שמאל. כול זה מלווה בטינטון מרגיז באוזן. אני כאמור מבריא מדלקת ריאות עם הרבה ליחה.
    בקשר לנוירומה אני מופנה להמשך בירור וטיפול אפשרי בתל השומר אצל פרופ' שפיגלמן. כאמור זה נושא רציני ואיני מזלזל בו לשניה אחת אולם אינו אמור להשפיע על הטיסה בטווח המיידי. הוסברו לי כול המשמעויות על ידי 2 רופאים.
    מה שמטריד אותי ואף מפחיד כרגע זה הדלקת. אני לוקח טיפול אנטיביוטי אולם בשלב זה ללא שינוי ניכר. האם אפשרי לקחת סיכון ולטוס או שזה ממש לא מומלץ מבחינתך??
    אודה מאוד להתייחסותך בעיקר לגבי הטיסה. אשמח כמובן לשמוע גם על המלצתך לגבי תל השומר וטיפול המשך לאחר חזרתי לארץ.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה חזקה בשמיעה באוזן שמאל - תגובה

ד''ר רועי הוד
    01/08/2013

עם דלקת חריפה באוזן הנגדית יש סיכון קטן לנזק בזמן נחיתה/המראה או כל שינוי לחץ, דבר שיכול גם לדרדר שמיעה באוזן בריאה, לכן יש להזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    נירית
    21/07/2013

שלום רב,
    הנני בן 31 לפני כשבוע הייתי מצונן (ללא חום)-היה לי אף סתום,נזלת ,כאבי ראש והרגשה כללית רעה.כעבוא כמה ימים הצינון עבר אך כעבור מספר ימים נסתמה לי אוזן שמאל,אחר כך ימין (חשוב לציין שלא נסתמו לגמרי).

עכשיו כשבוע אחרי כל תופעות הלוואי נעלמו אך עדיין נותרה ההרגשה כאילו אוזני סתומות מעט ולעיתים יש לי כאבי ראש.

השאלה שלי היא:

1.ממה נובע ההרגשה של אוזניים סתומות לאחר שהצינון כבר חלף לפני שבוע?

2.האם האוזניים יפתחו לבד או שיש ללכת לרופא על מנת שיבדוק זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    23/07/2013

ככה"נ מדובר בנוזלים לאחר צינון וגודש, חולף לרב לבד אך עלול להמשך מספר שבועות. אם לא חולף פנה לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    אני
    20/07/2013

שלום, אני בת 19, סובלת כמה חודשים מכאבי אוזניים חדים, ומקבלת רק משכחי כאבים ואוטידין. שמתי בזמן הזה אוטידין במשך כשבוע ולא עזר.

לפני כמה ימים הכאבים התחילו להחמיר ובכיתי מכאבים ודקירות, באוזן ימין בעיקר.
    הלכתי לביקורופא והרופא אמר שיש אדמומיות באוזן ימין ונתן דקס-אוטיק ליום אחד, שלוש פעמים ביום.

עשיתי מה שהרופא אמר והכאב לא עבר בכלל.
    אז עפ"י המלצתה של אימי המשכתי לטפטף עוד כמה ימים בלי התייעצות של רופא.

סה"כ טפטפתי חמישה ימים, שלוש פעמים ביום, כל פעם שתי טיפות בכול אוזן.
    הכאב החד עבר, אבל ביום החמישי התחלתי להרגיש שהאוזניים שלי נורא סטומות עם כאב באוזן וכאב מסביב לאוזן, כאבי ראש ומעט גרון.

הסיכוי שאקבל את הרופא הקבוע שלי קלוש, שלא לדבר על רופא אא"ג.

אני לא יודעת מה לעשות.. אשמח למענה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• אוזן ימין סטומה יותר

אני
    20/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזן ימין סטומה יותר - תגובה

ד''ר רועי הוד
    23/07/2013

קשה לי לענות ללא בדיקה שלך, יכול להיות ומדובר בלכלוך, דלקת וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת נשימה
    שירן
    18/07/2013

דר שלום רב. אני בת 19 וחצי וסובלת המון שנים מבעיות שינה שמתבטאות בהתעוררויות רבות באמצע הלילה, אני יכולה להתעורר קרוב ל20 פעם בלילה. אני זזה הרבה בשינה וכשאני מתעוררת בבוקר אני בקושי מצליחה לקום מהמיטה. כל היום אני עייפה ונרדמת בכל מצב אפשרי. לפני שבועיים הייתי במעבדת שינה והתשובות שהגיעו היה רשום שנרשמו מספר פעמים של דום נשימה בשינה אם אינני טועה 5 פעמים שלושה מהם מרכזיים ושניים חסימתיים. בלילות אחרונים קרה לי דבר נורא מלחיץ, בלילה הקודם התעוררתי מחלום בתחושת מחנק ממש גדול ועשה עוררתי לגמרי לא הצלחתי כמעט לנשום במשך חצי דקה. הארוע הזה כבר קרה לי לפני מספר שבועות שהתעוררתי משינה בלי אוויר. רציתי לדעת אם יש מה לעשות בנושא כי עדיין לא קיבלתי המשך טיפול מהמרפאת שינה ורציתי לדעת אם מבחינת מרפאה של אאג יש טיפול למה שקורה לי כי שה ממש מפחיד אותי ההפסקות נשימה האלו. תודה מראש על ההתייחסות...

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת נשימה

הוספת תגובה

• הפסקת נשימה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    23/07/2013

יש צורך בבדיקה שלך ובצפיה בתשובות מעבדת שינה, אם ההפרעה היא לא חסימתית, צריך לפנות למומחה לבעיות שינה. גשי להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים בלוע
    מיכאל
    17/07/2013

שלום,
    שמי מיכאל בן 24, בריא בד״כ ומעשן בתדירות נמוכה(2 סיגריות ביום)
    לפני כחודש שמתי לב כי צצו להם גידולים בלתי מזוהים בלוע.
    משטח גרון תקין ולאחר בדיקה אצל רופא אף אוזן גרון נאמר לי כי מדובר בגירוי בלבד ואני אראה שיפור עם הזמן.
    עברו כשבועיים מאז הביקור ואיני רואה שיפור ואף ניכרת החמרה במצב.
    ההרגשה לא נעימה ומעבר לכך עוברות לי בראש מחשבות קשות שאולי מדובר בגידולים אחרים...
    לתגובתכם אודה,
    מיכאל.
    (מצורפת תמונה)

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפים בלוע

הוספת תגובה

• פוליפים בלוע - תגובה

ד''ר רועי הוד
    18/07/2013

על סמך התמונה בלבד אינה רואה בעיה כלשהי, נראה מבנה תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה