מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעייה באוזן זמן ממושך- דחוףףףליאת13/03/2013
שלום רב,
אני בחורה בת 33.
מזה כשנה אני סובלת מאוזן בעיקר שמאלית שנסתמת לי לעיתים, ולפעמים אני מרגישה שיוצא ממנה אויר, או שהיא נפתחת לי ע"י "תיקים" כאלה.
הייתי בבדיקה לפני כמה חודשים אצל רופא אף אוזן גרון והוא שלח אותי לבדיקת שמיעה ששם הבדיקה יצאה מעולה.
מעבר לכך אציין שאני מדברת הרבה בנייד אך לא מצמידה אותו לאוזן אלא שמה ברמקול ומשתדלת לדבר גם בטלפון ביתי.
שאלתי היא האם זה מסוכן וחלילה מעיד על גידול בראש?
מה ניתן לעשות בכדי לפתור את הבעיה ?
אודה לתשובתכם הדחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה באוזן זמן ממושך- דחוףףף - תגובה
ד''ר דן גוטמן18/03/2013התלונה לא קשורה לשימוש בטלפון סלולרי . למרות בדיקת השמיעה תקינה יש לגשת לבדיקה חוזרת של האוזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של מים ואוויר באוזן נקייהאדם13/03/2013
שלום רב,
מזה כשלושה שבועות יש לי תחושה של מים ואוויר באוזן ימין. לא הייתה לי דלקת לאחרונה או לחץ מיוחד. אני כן משתמש כמעט קבוע באטמי אוזניים בלילה.
הלכתי להיבדק אצל רופא המשפחה, שראה את האוזן עם המכשיר ואמר שהאוזן נקייה בוודאות והוא לא מוצא דבר.
הדבר מטריד אותי, מה לעשות?
תודה
אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של מים ואוויר באוזן נקייה - תגובה
ד''ר דן גוטמן18/03/2013יש לגשת לבדיקת רופא מומחה א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמול צינון ואלכוהולעידן13/03/2013
במידה ולקחתי 3-4 כדורים ביום של אקמול צינון במשך 3 ימים , לאחר כמה זמן מותר לי לשתות אלכוהול ? יום יומיים שלושה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה זה חשוב לי
עידן14/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקמול צינון ואלכוהול - תגובה
ד''ר דן גוטמן18/03/2013בתום התקופה של לקיחת התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס?איתי13/03/2013
שלום,
במשך למעלה משבועיים הייתי מצונן עם נזלת ירוקה סמיכה. לא היה לי חום במהלך התקופה. כרגע איני מצונן, האף פתוח ואני מרגיש בסדר. יחד עם זאת כולם אומרים לי שאני נשמע מצונן והיום התחיל לי כאב ראש בין העיניים (מתחזק כשאני מטה את הראש קדימה). לפי מה שקראתי זה סינוסיטיס.
האם זה יכול להתחיל עכשיו אחרי שכבר אין נזלת? באיזה שלב לגשת לרופא?
תודה,
איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס? - תגובה
ד''ר דן גוטמן18/03/2013באם לא חולף לאחר מספר ימים יש לגשת לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזן תיכונה נסיובית דו צדדיתרותם13/03/2013
שלום רב, אני בן 22, החל אצלי צינון וכאב גרון בשישי בצהריים והחמיר עד יום ראשון. ללא חום, לחצים קלים באוזניים ובעיקר חולשה בכל הגוף. ביום ראשון בבוקר האוזן הימנית נסתמה לחלוטין ואיבדתי בה שמיעה. בבדיקת רופא נתגלה צרומן ושפעת וניתנו לי ימי חופש פלוס הפניה לאאג להוצאת צרומן. במקביל הושפרץ קלין אירס לשתי האוזניים. כבר למחרת נקבע לי תור לאאג, הרופא בדק אותי והתרשמותו בבדיקה מעט צרומן מימין שניקה בתחילת הבדיקה, לאחר מכן ראה דלקת אוזן תיכונה נסיובית דו צדדית. הרופא התרשם כי אני חולה בשפעת או בזיהום בדרכי הנשימה העליונות, המליץ על בדיקת פנימאי, מנוחה, ושחרר אותי הביתה ללא טיפול. מאז האוזניים שלי סתומות שתיהן. בהטיית הראש שומע, בהטייתו לצד השני לא ולהיפך. השמיעה שלי ירדה בצורה דרסטית, ישנם דברים שהייתי שומע בעבר ועתה לא. בהמלצת רופא היחידה טופלתי בסינופד שהקל מעט אך עדיין השמיעה שלי ירודה מאוד וזה מלחיץ אותי. האם זה טבעי? תוך כמה זמן זה אמור להשתפר? והאם ישנו טיפול שיוכל להקל עלי? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אוזן תיכונה נסיובית דו צדדית - תגובה
ד''ר דן גוטמן18/03/2013בהנחה שקיימים נוזלים בחללי אוזן תיכונה הטיפול הוא באנטיביוטיקה, בתרסיס לאף הניתן למשך כחודש ולעיתים בתרופה אחרת המסייעת ביבוש
יש לגשת לבדיקה וטיפול מחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה מהגיהנום!!רותם12/03/2013
שלום, אני בת 21 ואני סובלת כבר 4 שנים מאלרגיה. הייתי אצל מומחה בבית החולים סורוקה בבאר שבע ולא הצליחו לגלות למה אני אלרגית.
אני נוטלת כבר 3 שנים את הכדור זילרג'י והוא עוזר לי בתקופות מסוימות ובתקופות אחרות פחות.
הבעיה היא שבעקבות הנזלת הכרונית נפגעו לי חוש הטעם וחוש הריח.
הגעתי למומחה אף אוזן גרון שלאחר בדיקה שלו גילה שאני צריכה לעשות צריבה/הסרה של הכונחיות באף. הוא לא המליץ לי לעשות את הניתוח הזה מאחר וזו תופעה שתחזור על עצמה, הרי האלרגיה לא תיעלם והנזלת הכרונית תמשיך להגדיל לי את הכונחיות.
אז רציתי לדעת מה עוד אפשר לעשות אחרי שהייתי אצל רופאים,השתמשתי בכל תכשיר אפשרי ונטלתי את כל סוגי הכדורים?
החיים האלה נורא קשים, אני צמודה לחבילות טישו, מתעוררת בלילה כל 10 דק' לקנח את האף, והנורא מכל? שאני לא יכולה להינות מאוכל ומריחות. אשמח לקבל עזרה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
רותם12/03/2013בנוסף שכחתי לציין שאני סובלת מנחיריים סתומים, או שניהם ביחד או אחד סתום ואחד פתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס?אופק12/03/2013
אני בן 18 ויש לי כאבים באיזור הגבות-סינוסים כבר מספר שבועות (לא כאב חזק במיוחד).
האם יש אפשרות לבעיה שאינה סינוסיטיס?
אציין שיש לי בעיה במפרק הTMJ אף שאמרו לי שאינו אמור לגרום לכאבים באיזור הסינוסים.
יש אפשרות לאבחן סינוסיטיס ללא צילום רנטגן?
ומה הטיפול?
תודה,
אופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס? - תגובה
ד''ר רועי הוד18/03/2013קשה לענות ללא בבדיקה. אבחון סינוסיטיס לרב לפי בדיקה גופנית וללא צילום רגיל. טיפול בדר"כ אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן סתומה ומצפצפת בעקבות צינון.רוני12/03/2013
שלום לכם.
סבלתי כשבוע מצינון קשה וכאב גרון.
בימים האחרונים נותרו רק צינון וליחה (הנזלת והליחה סמיכות מאוד).
אתמול בשל קינוח אף חזק, נסתמה לי אוזן ימין והיא מצפצפת.
חשוב לציין שהעניין לא מלווה בכאבים.
מה אפשר לעשות?
האם צריך ללכת לרופא? האם להמתין שזה יעבור לבד?
האם קיימות טיפות ללא מרשם לפתיחת הסתימה?
אשמח למענה בהקדם.
תודה רבה,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן סתומה ומצפצפת בעקבות צינון. - תגובה
ד''ר רועי הוד18/03/2013סביר להניח שלאחר הצטננות יש נוזלים באוזניים ולוקח להם זמן להיספג. אם לא חולף פנה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוםאנה11/03/2013
שלום דר.
כבר כמעט 4 חודשים נפוחים אצלי בצוואר בלוטות לימפה באזורים של צידי הצוואר, מתחת לסנטר, ובבסיס הצוואר, לפעמים ניראה כי נהיות קטנות לפעמים יש רושם שגודלם חזר. יש לי זיהום בפנים וזה מסביר את הנפיחות.
שאלתי היא, פצעיי בפנים נירפאים מאוד לעט, כניראה בלוטות יהיו נפוחות הרבה זמן או יקח להם להוריד מנפחם הרבה זמן, האם נפיחות לאורך זמן רב של בלוטת לימפה למעשה מזיקה לגוף למרות שהן נלחמות בזיהום?
שאלתי נוספת בעניין הזה, האם יש משמעות כולשהיא עם בבדיקת דם אין שום יציאה מהנורמה של כדוריות דם לבנות, כל הבדיקה היתה תקינה חוץ מאנמיה, אך הבלוטות נפוחות? האם הדבר שולל לחלוטין את האפשרות של הסרטן ואין לי שום צורך לדעגה חוץ מריפוי הזיהום?
המשך שבועה נעים ונהדר,
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום - תגובה
ד''ר רועי הוד18/03/2013קשה לי לענות ללא בדיקה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בשקדיםמיה11/03/2013
שלום רב
אני בת 37 עם סוכרת נעורים מזה 27 שנים, כמה חודשים אני סובלת מכאבים בחלל הפה אך לא באופן קבוע. כאשר אני אוכלת יש לי כאב רב אני מרגישה שהגרון שלי מתנפח וממש תחושת שריפה .
בביקור שלי אצל רופא א.א.ג הוא אמר לי כי יש לי מס' ציסטות בשקדים ואין ממש מה לעשות עם זה. נתן לי מי פה "תרודנט" לשימוש למשך 5 ימים להקלה.
האם הדבר סביר? לא עושים בדיקה מקיפה או ביופסיה ? מה עוד שהדבר גורם לי לכאבים רבים וחוזר ונשנה לעיתים קרובות.
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בשקדים - תגובה
ד''ר רועי הוד11/03/2013קשה לי לענות ללא בדיקה שלך, לא מבין במה מדובר, לא מכיר ציסטות על השקדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקסג3611/03/2013
שלום ד"ר,
לפני כ-3 שבועות התחילה לי צרידות לא ברורה(לא עישון, מחלה וכו'). לפני שבוע בערך הלכתי לרופא אף-אוזן-גרון ששאל אותי אם אני מרגיש צרבת בבוקר וזה נכון, כך הרגשתי ואמרתי לו שאכלתי כמעט כל יום במבה ממש לפני השינה.
הוא אמר שזה נובע מכך, שלא אוכל 3 שעות לפני השינה ונתן לי אןפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום.
עבר שבוע וחצי ואין שיפור.
אמנם אמר שאחכה חודש אבל חשבתי אולי אני טועה בנטילה וכנראה שאני שוגה, לוקח אותו אחרי אוכל.
האם צריך חצי שעה לפני??
אני גם לא תמיד לוקח פעמיים ביום ולא תמיד בזמנים קבועיים, דהיינו בוקר-צהריים-ערב.
האם זו הטעות והאם לא החמרתי את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס - תגובה
ד''ר רועי הוד11/03/2013צריך לקחת קבוע, חצי שעה לפני אוכל, שיפור בדר"כ לאחר חודש טיפול טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בעיות במפרקי הלסת וטינטוןמישהו10/03/2013
דיברתי איתך מקודם על בעיות במפרקי הלסת וטינטון ושאר תסמינים-עשיתיצילום פנורמי ויש לי שיני בינה בעיתיות שלוחצות על הלסת-כך רופאת שיניים אמרה.
ביום חמישי אני הולך לרופא פה ולסת הוא זה ששלך אותי לאבחנה-האם יש מצב שהטינטון והאוזן הסתומה נגרמת בגלל שן בינה לא טובה שלוחצת על הלסת-גורמת לדלקת ואז גם לטינטון?
נ.ב הטינטון אינו קבוע ובא רק לעיתים רחוקות לאחר אכילת אוכל שקה ומלווה באוזן סתומה ורגישות לרעש לאחר יום יומיים עובר לגמרי וחזור חלילה.(בן 22)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רועי הוד11/03/2013לא נראה לי שקשור למפרקי הלסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומה בגרוןמינה10/03/2013
שלום רב,
אני מוזמנת מחר לכריתת פפילומה על השקד בבית החולים
אני נורא מפחדת
האם זה כואב?
האם ההרדמה המקומית מבטלת את רפלקס ההקאה שמאוד חזק אצלי..?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דחוף תשובה היום הפעולה מחר
מינה10/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה דחוף תשובה היום הפעולה מחר - תגובה
ד''ר רועי הוד11/03/2013לאחר הרדמה מקומית לא אמור לכאבו כלל, בדר"כ גם רפלקס לא קיים בהרדמה טובה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת ירוקה ותחושהאנדריי10/03/2013
היי אני בן 28 לפני כשבוע התחיל לי נזלת שקופה תמידית ואז ירוקה אין לי סוג של חום בלוטות הלימפה אצלי לא נפוחות אני לא מנקה את החדר ויש בו מלא אבק וחוץ מזה שאני בולע. אני מרגיש שבחלק למעלה של הגרון החיל הקשה/רך יש שמה תחושה של כאילו חלודה יובש נוראי רציתי לשאול מה הם הסיבות הנפוצות תודה רפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת ירוקה ותחושה - תגובה
ד''ר רועי הוד11/03/2013ישנן הרבה סיבות אך לא ברורה לי מה הבעיה ללא בדיקה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח גרוןמאיה09/03/2013
בשל חום גבוה 39.5 שהחל לפתע מלווה בכאב גרון- בזמן הבליעה בכאבי ראש וכאב רגל שמאל - נתנו לי אנטיביוטיקה (3 רפאפן ליום למשך 10 ימים). משטח גרון חזר כעבור יומיים שלילי. הפסקתי את הרפאפן לאחר יומיים טיפול( סהכ 6 כדורים). הכאבים עברו אך החום סטטי כבר שלושה ימים 36.8( בד״כ החום שלי 36.3-36.5). ברקע יש לי תלסמיה מינור,אנמיה המוליטית ושחפת ריאתית שטופלה. האם נכון היה להפסיק את האנטיביוטיקה בשלב ההתחלתי? האם יכול להיות כי משטח הגרון לא לקח כהלכה? האם יש מצב שהכל יחזור? אגב- לטענת הרופא: בדיקות דם הראו כי כנראה זה וירוס ולא חיידק( ערך הלימפוציטים והנוטרופילים חרגו קצת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משטח גרון - תגובה
ד''ר רועי הוד10/03/2013לא תמיד שלילי אומר שאין חיידק אך אם בדיקות דם תקינות ומכוונות למחלה ויראלית עשית טוב שהפסקת אנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)