מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית אלרגיה ?מורן04/03/2013
שלום !
יש לי תור לרופא אא"ג רק עוד חודש ובינתיים אני סתם סובלת, אני ממש אשמח אם מישהו יוכל לתת עצה או לעזור.
יש לי תמיד תחושה של אף סתום וגודש בנחיר אחד, ועכשיו עם עונת המעבר תופעת ה"צינון" רק מחמירה. בפעם האחרונה שהייתי אצל הרופא הוא אמר שזו כנראה אלרגיה אבל לא נתן לי שום הפנייה לבדיקה כלשהי.
חשוב לי לציין גם שלפני כשנה עברתי ניתוח אף כי הייתה לי מחיצה עקומה וזה עזר ברמת הנשימה, אבל התופעה שאני מציינת כאן הייתה גם קודם.
האם יש משהו שאני יכולה לעשות בינתיים עד שרופא יבדוק אותי ? הכוונה שלי האם זה בסדר להשתמש נגיד בתרסיס לאף, למרות שעברתי ניתוח (כי ממה שאמרו לי אז, זה לא מומלץ כל כך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית אלרגיה ? - תגובה
ד''ר רועי הוד04/03/2013אפשר להשתמש בתרסיס לאף ללא כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהו03/03/2013
אני לוקח נורופן כדי להקל על דלקת במפרק הלסת.
הבנתי שזה יכול להחמיר טינטון(יש לי טינטון בעקבות הדקלת אך לא קבוע בא והולך)
האם עלי להפסיק ליטול את התרופה? והאם יש מצב שגרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך והטינטון ישאר לנצח או שזה רק יכול להמיר אותו בעת השימוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רועי הוד04/03/2013לא יכול לענות על שאלותיך, יש הרבה תרופות שיכולות לגרום טנטון, ברב המקרים זה לא באמת קורה, צריך לבדוק אותך ולראות בדיקת שמיעה כדי לדעת איך להתייחס למצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירות לא סדירותיוני03/03/2013
שלום,
אני בן 28 ואיני סובל מעודף משקל, למעשה אני אפילו די רזה.
לאחרונה התחלתי לישון עם חברה שלי והיא אומרת שאני נוחר, אך באופן לא סדיר. אני לא חש עייפות כלשהי, או חוסר מנוחה.
בנוסף, לאחרונה התחלתי להתאמן בחדר כושר ואני שם לב שלאחר רבע שעה ריצה אני מתחיל להשתעל ומתקשה לנשום. כמו כן, יש לי תחושה של ליחה בגרון ולמרות שאני מצליח לנשום רגיל, יש לי גם נזלת באף. האם אפשר שהנחירות הן תוצאה של הנזלת או הליחה?
ברצוני להפסיק את הנחירות. האם אפשר לעשות זאת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחירות לא סדירות - תגובה
ד''ר רועי הוד04/03/2013יש צורך בבדיקה כדי לראות אם קיימת בעיה כלשהי ולהציע טיפול במידת הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת שלא חולפתשירן03/03/2013
שלום שמי שירן , לפני כשבועיים הייתי מנוזלת עם כאבי ראש וחום הלכתי לרופאה היא הביאה לי אנטביוטיקה ונוקסידס לקחת , ראיתי שהנזלת שלא עוברת אז הלכתי לקופא אף אוזן גרון הוא בדק אותי ושלל אפשרות לסינוטיס , אמר שמנהרות האף שלי מלאות והביא לי קלארינז רפטאבס פעמים ביום 10 ימים , לקחתי ועזר מעט , עדיין יש לי נזלת וחוסר טעם בפה שאני אוכלת משהו נאבד לי הטעם , מה אפשר לעשות ?ללכת לרופא שוב ? מדוע אין לי חוסר טעם בפה כתוצאה מהנזלת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת שלא חולפת - תגובה
ד''ר רועי הוד04/03/2013צריך לבדוק, חוסר טעם מלווה הרבה פעמים חוסר חוש ריח, יכול להיות ויש דלקת באף/פוליפים וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לבלוטת התריסאמיר03/03/2013
ביצעתי us צואר
בלוטת המגן האונה השמאלית מוגדלת עקב קשריות רבות בתוכה האונה הימנית בגודל ובמרקם תקינים עם קשרית הטרוגנית בתוכה בגודל 12 מ"מ.
באיסטמוס מודגמת קשרית גדולה סולידית ברובה אך גם עם חללים ציסטיים בתוכה,גודל הקשרית 27 על 31 באונה השמאלית מספר קשריות מוגדלות אשר תופסות את רוב האונה השמאלית, בעלת מאפיינים דומים לקשרית באיסטמוס הגדולה בקוטר 30 מ"מ.בקשריות הנ"ל מודגמת וסקוליריזציה בחלקן מעט ערה
בלוטות לסתיות דו צדדיות
לאורך הבצואר לא נצפתה הגדלה של קשרי הלימפה
בניקור fna
colloid,groups of follicular cells and hurthle cells with focal nuclear atypia,and macrophages present'consistent with atypia of undetemined significance (group 3)
note: a repact aspirate after an appropriatc interval of observation may be helpful if clinically indicated
האם מדובר בממצא סרטני?
האם יש לכרות את אחד האונות במיידי?
מה הסבירות שממצא זה יהפוך לסרטני במידה ואין ממצא סרטני בבדיקה?
במידה ולא סרטני האם מומלץ לכרות או להמשיך fna
האם בדיקת הניקור מהיימנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לבלוטת התריס - תגובה
ד''ר רועי הוד04/03/2013המון שאלות, לא אוכל לענות על כולן, מומלץ לפנות לרופא א.א.ג להמשך בירור. בגדול לא נראה סרטני אך דורש מעקב. FNA אמין בבלוטת מגן באחוזים גבוהים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר03/03/2013
שלום ביצעתי ניקור fna בבלוטת תריס אונה ימנית
בניקור אונה ימנית בהנחיית סונאר התקבל קולואיד חופשי קבוצות של תאים פוקולריים קבוצות של פוליקולים כתמים קטנים ובינוניים מאקרופאגים לא רבים מלאי פיגמנט תא ענק מרובי גרעינים
האם מדובר בממצא סרטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רועי הוד04/03/2013נשמע כממצא שפיר, מה הסיכום שלהם? סוג קבוצה הם כתבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 דלקות גרון ברצףליהי02/03/2013
שלום, ברצוני לשאול שאלה.
אמא שלי בת 48 סובלת כבר במשך כחודשיים וחצי- שלושה חודשים מדלקות גרון חוזרות ונשנות. בפעמיים הראשונות סבלה מחום מאוד גבוה שנע עד ל39.6, היא מקבלת טיפול אנטיביוטי, פעם אחת מוקסיפן, פעם שנייה פן רפא ויק 500 ובפעם השלישית זינט .כולם לעשרה ימים. נלקח ממנה רק פעם אחת משטח גרון והוא נמצא חיובי לסטרפ A רוצה לציין שביצעה בדיקות דם ונמצא שיש לך חוסר בויטמין D בנוסף היא מטפלת בגן ילדים ששם ידוע שנדבקים מהקטנטנים מהר. החשש שלי שיכול להיות שיש סיבה אחרת שגורמת לזיהומים האלו. אשמך לשמוע את דעתכם על הנושא ומה הטיפול המומלץ אחרי כמות כזאת גדולה של אנטיביוטיקה. תודה רבה. הבת המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 דלקות גרון ברצף - תגובה
ד''ר רועי הוד04/03/2013ניתן לתת טיפול אנטיביוטי מונע לתקופה ארוכה, במידה וזה לא עוזר והדלקות חוזרות יהיה צורך בהוצאת השקדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם יבש מאחורי האוזןחן02/03/2013
שלום, אני בחורה בת 20.
אין לי שום מחלות עור.
לפני שבועיים התחילו לי כאבים נורא חזקים כשאני נוגעת באוזן שמאל, לאחר שבוע התחיל להיות לי כמו דם יבש מגרד, וכבר שבוע שזה רק ניהיה יותר ויותר דם יבש ומגרד,התמונה היא במצב העכשווי.
השאלה שלי מה זה יכול להיות? ואיך מטפלים בזה? והאם זה ממש חמור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם יבש מאחורי האוזן - תגובה
ד''ר רועי הוד04/03/2013נראה תהליך זיהומי/דלקתי באפרכסת, מציע לגשת לבדיקת א.א.ג לצורך אבחנה וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה באוזן כתוצאה מ...קרן01/03/2013
שלום, לפני יומיים הרגשתי מעין נוזלים באוזן שמאל, הכנסתי מקל עם צמר גפן כדי לנקות, דבר שאיני עושה בד"כ, ברגע שהכנסתי את המקל הרגשתי שדחפתי משהו פנימה לתוך האוזן. מאז איני שומעת באותה אוזן, היא סתומה, יש מעיין וואקום בתוכה והיא מעט כואבת. רציתי לדעת אם יש מצב שעשיתי נזק בלתי הפיך, איזו בדיקה עלי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה באוזן כתוצאה מ... - תגובה
ד''ר רועי הוד04/03/2013ככה"נ דחפת לכלוך עמוק שחסם את התעלה, גשי לרופא שינקה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב. כל כמה זמןמירב01/03/2013
צריך בבקשה להחליף אטמי אוזניים ?
בנוסף האם ניתן לשטוף אותם ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטמי אוזניים
עומר/אודיולוג01/03/2013למבוגר, בד"כ מחליפים אטם כשהוא נשחק או משנה את צורתו, (ואז הוא לא אוטם טוב) בד"כ כל שנה וחצי- שנתיים.
אצל ילדים, מחיליפים בתדירות יותר גבוהה בגלל התפתחות האוזן (גדילתה עם הגיל)
ניתן לשטוף אותם עם מים ובעדינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב. כל כמה זמן - תגובה
ד''ר רועי הוד04/03/2013ניתן לשטוף אותם. לא מכיר הוראה של החלפה אחת לכמה זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהויקטור28/02/2013
סובל כשבוע וחצי מכאבי ראש קבועים כאלה, הם לא חזקים במיוחד אך מטרידים אותי וגורמים לאי נוחות,אני עייף רוב שעות היום ותמיד רוצה לישון יש גם סחרחורות שבאות והולכות מידי פעם ובנסיעה מגיע גם בחילות..
ההרגשה היא במהלך כל היום עייפות כזאת כאב ראש מוזר וניתוק כזה מהסביבה בלי כאב של תנועה מסויימת אתמול בבוקר שהתעוררתי קיבלתי סחרחורת שסיבבה אותי וחלפה אחרי כמה דקות.
בנוסף(לא יודע את הקשר אך אוסיף)
יש לי טינטון כבר שנתיים ולפני שנתיים עשיתי ct ראש שיצא תקין
אני עובד בתור צלם אירועים והעבודה היא בלחץ ועצבים
אני צימחוני חצי שנה אך בבדיקות הדם השבוע לא נמצא שום דבר בעייתי גם לא חוסר בבי 12 כמו כן גם הייתי אצל רופא עיינים שבדק ומצא את מצבי תקין.
לפעמים בעת קיום יחסי מין שאני מגיע לסיפוקי אני מקבל סחרחורת אנמית כזאת חזקה.
נשלחתי ע"י נוירולוג לmri ראש שיהיה בעזרת השם ברביעי הקרוב..
אני מאוד מאוד דואג וכל יום הוא סיוט מתמשך ואבקש את הבחנתך ככל שניתן..
תודה מקרב לב..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד''ר רועי הוד04/03/2013ויקטור קשה לענות על שאלות כה רבות וכל כך הרבה אינפורמציה. מציע שתיגש לבדיקת רופא א.א.ג או נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת וסינוסיטיסליהי28/02/2013
אני סובלת לפחות מס פעמים כל חורף מbזלת שמתגברת ובערך 3 ימים אינה מפסיקה לרגע, נזלת שקופה מימית כולל התעטשויות ודמעות בעיניים. לאחר 3 ימים הנזלת יכולה להיפסק לגמרי (לא בהדרגה) והחשש שלי כפי שכבר קרה שסינוסיטיס יתפתח בעקבות זה.
כיצד ניתן להמשיך ולשחרר את הנזלת , האם תרסיסי מי מלח עוזרים. בעבר קיבלתי סינופד האם עוזר? אני ממש רוצה להמנע שוב מסינוסיטיס, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת וסינוסיטיס - תגובה
ד''ר רועי הוד04/03/2013נשמע שיש לך אלרגיה ולא סינוסיטיס, גשי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CTיוסי28/02/2013
האם בסי-טי ניתן לראות את מיתרי הקול? גידול במיתרי הקול? גידול בגרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT - תגובה
ד''ר רועי הוד04/03/2013תלוי בגודל הממצא ומיקומו, יש פעמים שכן ויש שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתמישהו26/02/2013
במשך חודשים (עם הפסקות)הייתה לי תחושה של אטמות באוזן-רגישות לרעש וטינטון,הלכתי לרופא עשיתי בדיקת שמיעה יצא תקין(כל הסימנים באוזן ימין).
הרופא אמר שזה ככל הנראה קשור למפרקי הלסת בגלל שלעסתי הרבה מסטיקים והוא אמר לי בינתיים לקחת נורופן נגד דלקתות 3 פעמים ביום 400 מ"ג כל פעם,במידה ואני לוקח 3 פעמים ביום בכמות הזו זה יכול לעזור לדלקת לעבור ולא רק להרגיע אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת - תגובה
ד''ר רועי הוד26/02/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותחני26/02/2013
אני בת 53 בדיקות תקינות למעט כולסטרול.
סובלת מיובש בעיניים ובפה וקמה כל בוקר עם יובש נוראי בפה,נאמר לי שאני נושמת דרך הפה ולכן אני ישנה עם פה פתוח ונוצר יובש.
אני נוטלת לוסטראל אז יתכן שגם זה גורם.
מה עושים?זה ממש מציק וחוששת לנזק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד''ר רועי הוד26/02/2013צריך לבדוק אותך,לראות איזה תרופות את נוטלת ולהחליט כיצד ניתן לשפר את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)