מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנטיביוטיקה נגד שיעול - דחוףאדי27/03/2013
אימי בת למעלה מ-80 וקרובה לאי ספיקת כליות סופנית בימים האחרונים יש לה שפעת עם שיעול רציני מאד שבנוסף גורם לכאבים עזים בצלעות ובחוליה בגב שנסדקה לפני מספר חודשים - בביקור בית של רופא ניתן לה מרשם לאנטיביוטיקה מסוג: t.zinnat 250mg פעמיים ליום וטבליה אוכדור(לא הבנתי בדיוק ) שנקרא t.siran 200 mg פעמיים ליום (20 טבליות) שדומה לראולין שמקל על השיעול בנוסף קניתי לה סירופ טבעי מצמחי מרפא להקלה על השיעול שנקרא:הרבליס d מחברת פלוריש ללא סוכר (עם תמצית פרופוליס אניס ועוד) שאלתי : ראשית , האם האנטיביוטיקה מסוגt/.zinnat לא מזיקה לכליות כפי שהרופא אמר לה ? האם שאר התרופות שציינתי - הסירן והסירופ הטבעי בטוחות לכליות עבורה ? אודה על תשובה מהירה בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה נגד שיעול - דחוף - תגובה
ד''ר רועי הוד28/03/2013זה לא הפורום המתאים לשאלות שלך. תפני לרופא משפחה/פנימאי/נפרולוג וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באףרחל27/03/2013
סבתי בת 77 שברה את אפה ביום ראשון האחרון. לאחר ביקור במיון שבו אבחנו כנמה שברים באף, שלחו אותה הביתה עד להורדת הנפיחות ומוזמנת שוב ליום חמישי להחזיר האף לקדמותו.
האם כל רופא יכול לבצע את זה? האם ניתן לחכות עד אחרי החג ולחפש רופא מומחה? לאן כדאי לגשת?למיון או למרפאות חוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר באף - תגובה
ד''ר רועי הוד27/03/2013יש עד 10-14 יום להחזיר שבר למקומו, כדאי שיראה אותה פלסטיקאי כשהנפיחות יורדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקד שלישילימור27/03/2013
בני בן 17 סבל כל ילדותו מנזלת כרונית וליחה בבגרותו הדבר מאד מפריע לו הוא נושם רק דרך הפה.
היינו אצל שני רופאים טובים מומחים לאף אוזן ומנתחים.
שניהם ראו בסיטי שיש שקד שלישי גדול קונכיות מוגדלות ומט סטיה במחיצה.
שניהם המליצו על ניתוח . רופא אחד טען שזה מאלרגיה ורופא שני טען שזה משהו במבנה.
אנחנו מאד מתלבטים עם הניתוח כי אם זה אלרגיה אז סביר להניח שהמצב יחזור כי ניתוח לא פותר את האלרגיה אלא את מה שנוצר בעקבות..
אנחנו מוטרדים מניתוח וקוראים באינטרנטשלא תמיד זה עוזר ..
אשמח לשמוע את דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקד שלישי - תגובה
ד''ר רועי הוד27/03/2013קשה לענות ללא בדיקה. יש דברים אנטומיים כמו סטיית מחיצה ושקד שלישי מוגדל שניתוח יכול לסדר ולשפר את חייו, לגבי קונכיות, אם יש מצב אלרגי עלולות לגדול שוב לאחר ניתוח, בדר"כ לא לאותם מימדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעש וסחרחורת באוזן נקייהאדם27/03/2013
שלום רב,
אני בן 28, בריא בדרך כלל.
לפני כחודש התחלתי לסבול מרעשים באוזן ימין, כמו רעש של מים ואוויר. הייתי אצל רופא אא"ג שאמר שהאוזן נקייה, הרעשים עברו אחרי כשבועיים, אך דבר אחר התחיל להציק לי - תחושת סחרחורת קלה בזמן שינוי תנועה בלבד. כאשר אני רץ על הליכון או יושב אני לא מרגיש אותה תחושה. בעיה דומה הייתה לי לפני מספר חודשים, אז רופא המשפחה אמר שזה וירוס נפוץ באותה תקופה.
שאלתי בנוגע לבדיקה שהרופא אא"ג ורופא המשפחה עושים עם המכשיר המוכר לבדיקת אוזניים - האם אפשר לזהות איתו דלקת באוזן הפנימית או בעצב הפרוזדור, שאולי גורמים לי לבעיה זאת?
תודה,
אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעש וסחרחורת באוזן נקייה - תגובה
ד''ר רועי הוד27/03/2013קשה לי לענות ללא בדיקה, יכולות להיות סיבות רבות לתלונותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק או וירוס?שרון24/03/2013
שלום רב.ביתי בת 10 הייתה שבוע שעבר עם חום גבוה,כאבי בטן ושקדים מודלקים עם תפליט לבן.מאחר וגם אחותה הייתה חולה שבוע קודם באנגינה(עם משטח גרון חיובי) הוחלט על תחילת טיפול מיידי באנטיביוטיקה.היום -אחרי 4 ימים שב משטח שלילי.לכאורה אנחנו אמורים להפסיק את הטיפול אולם אני קצת חוששת משום שמהלך המחלה נראה כמו אנגינה קלאסית.יש לציין כי הילדה כבר חשה בטוב וללא חום.המשטח נלקח ע"י אחות מנוסה אולם הילדה לא שיתפה פעולה,האם ייתכן כי המשטח אינו מעיד על המצב האמיתי שהיה או בקיצור,האם להמשיך את הטיפול האנטיביוטי או לאו עפי דעתכם? תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק או וירוס? - תגובה
ד''ר רועי הוד24/03/2013הייתי ממשיך לסך הכל 7 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
שרון24/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגיסרק שאלה חשובה!גלעד24/03/2013
שלום,
אני סובל הרבה חודשים מסחרחורות ומחוסר שיווי משקל. לא מלווה בבחילות או בהקאות בכלל ואין כאבי ראש.
תחושה סיבובית לפעמים ותחושת ריחוף. עשיתי בדיקת ENG ונמצא שיש לי סטייה וחוסר איזון בין מערכות שיווי המשקל.
היום היית אצל רופא א.א.ג. והוא ישר אמר לי לקחת אגיסרק שזה יעזור ולעשות MRI ראש.
השאלה שלי האם אגיסרק בוודאות עוזר לסחרחורות או רק לטיפול במחלת המנייר? (עשיתי בדיקות שמיעה ויצאה תקינה אין טינטון גם).
תודה!
מצורף- תוצאות הENG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסרק שאלה חשובה! - תגובה
ד''ר רועי הוד24/03/2013אגיסרק יכול לעזור בתחושת הסחרחורת ולכן ניתן לקחת לכמה ימים לאיזון המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקד שלישייוליה24/03/2013
1) לפני יום עשו לבת שלי ניתוח שקד שלישי. ויש לה עדיין נוזלת, אבל פחות מאשר היה לה לפני הניתוח. כמו שאמרו לנו במרפאה אנחנו לא נותנים לה שום אוכל חם. ואוכל קר או קריר גורם לה ישר לנוזלת או לרעש של בועות באף. גם כאשר היא נרדמת שומעים רעש כמו של בועות באף. השאלה שלי האים המצב הזה בסדר אחרי הניתוח ואם הנוזלת תעבור ומה לעשות שהיא תעבור?
2) לפני הניתוח הילדה כל הזמן נשמה דרך הפה. היא כל כך התרגלה שעכשיו, אחרי הניתוח היא ממשיכה לנשום דרך הפה גם. מה לעשות ואיך ללמד אותה לנשום דרך האף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקד שלישי - תגובה
ד''ר רועי הוד24/03/2013לוקח זמן לראות את תוצאות הניתוח, יש עדיין בצקת, דם קרוש, גודש רירית וכו'. השינויים יראו בהדרגה ולכן אין דבר לעשות. ניתן לתת אוכל רגיל, רק לא חם מדי מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח אדנואיד
יוליה24/03/2013אפשר לתת אוכל חמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שקד שלישי
יוליה24/03/2013יש לה נוזלת ירוקה עכשיו. זה אומר שהיא מצוננת בגלל האוכל הקר שנתנו לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שקד שלישי - תגובה
ד''ר רועי הוד24/03/2013אפשר לתת אוכל חמים. הנזלת לא בגלל אוכל קר. היא תחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו!! אני סובל מאוד בחודשיים האחרמשה22/03/2013
אני בן 36, מנהל חברה.
סובל בחודשיים האחרונים מהסימפטומים דלהלן:
* גרבסים "כלואים" בגרון – בשעת שכיבה אני חייב להתיישב כדי לשחרר הגרבס מהגרון. אחרת יש תחושת חנק.
* לפעמים, בדיבור רצוף, נתקע לי אוויר בגרון, ואני חייב לעצור את הדיבור באמצע, כדי לשחרר את האוויר
* קליקים בגרון בעת בליעה – באזור הגרוגרת
* בעת סיבוב ראש (בנהיגה) – תחושת לחץ בגרון – כאילו אני מותח משהו באזור הגרוגרת
* לפעמים כל אזור הצוואר/סנטר "תפוס" "מכווץ"
* אוכל כמו אפונה או עוף, נתקע לפעמים בגרון, וחתיכות קטנות יוצאות חזרה מהגרון לפה, או סתם נתקעות, ואני צריך לגרגר כדי להוציאם
* כשאני מפהק, הרי שבכניסת האוויר, אין בעיה, אבל ביציאת האוויר חזקה, במקום שהאוויר ייצא החוצה מיד ובקלות, נהיה לי מזה סוג של מצוקה, כשהאוויר "נכלא" בגרון, ולא יוצא בחופשיות, אלא הבועות "מסתבכות" ביציאה וחונקות.
יצוין, שמאז ומעולם, כשאני אוכל ארוחה ממוצעת, אני "מעלה גרה". כלומר: אני יכול להוציא את האוכל חזרה. אבל אין לי צרבות ומעולם לא סבלתי מהתסמינים הנ"ל.
שני אירועים שאולי היו יכולים להיות לפני תחילת התסמינים:
1) כירופרקטור שיחק לי בצוואר, ושמעתי קליקים בשדרה הצווארית.
2) אכלתי ארוחה כבדה מאוד, וכל הזמן "העליתי גרה" ופלטתי את האוכל שוב ושוב, ושוב אכלתי ופלטתי. (זו הייתה ארוחה משפחתית עם הרבה מנות רצופות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו!! אני סובל מאוד בחודשיים האחר - תגובה
ד''ר רועי הוד24/03/2013יותר מדי מידע שלא מאפשר לענות ללא בדיקה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד חוש הטעם והריחאבי21/03/2013
שלום רב.
לפני כחודש וחצי חליתי בשפעת חזקה שהייתה מלווה כמובן בחום,נזלת,שיעול וכו....
במהלך המחלה שמתי לב פתאום שאיבדתי את חוש הריח וחוש הטעם לחלוטין.שיערתי לעצמי שלאחר שאחלים יחזרו לי החושים אך לצערי זה לא קרה.
היום לאחר חודש מאז שהחלמתי עדיין לא חזרו לי החושים.
יש לציין שמידי שנה אני סובל מסינוסיטיס שמופיע בד"כ לאחר הצטננות קשה ואז אני מטופל באנטיביוטיקה והסינוסיטיס עובר לאחר כמה ימי טיפול.
מה שמוזר הוא שגם כשיש לי סינוסיטיס "והאף מלא" ושיעול חזק עם ליחה עדיין תמיד היה לי את חוש הריח וחוש הטעם.תמיד כשאני מצונן יש לי עדייו את החושים.
הפעם,עקב השפעת שבמהלכה דווקא "האף לא מלא" כמו בסינוסיטיס אבד לי חוש הטעם והריח.
הייתי אצל רופא אף אוזן גרון והוא אמר לחכות.......
רציתי לדעת מה דעתך המקצועית על כך ואיך אפשר לעזור לי בנושא???עד מתי עליי לחכות???זה פשוט מבאססססס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי,נתון נוסף....
אבי22/03/2013שכחתי לציין שאני משתמש בפליקסונז כבר כמעט 3 שבועות וזה לא עוזר בכלל.
האם המצב הנוכחי שאני נמצא בו יכול להיות בלתי הפיך?ואיך קורה בכלל כזה דבר בגלל שפעת?
תודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי,נתון נוסף.... - תגובה
ד''ר רועי הוד24/03/2013צריך לבדוק אותך. לאחר צינון או דלקת באף יכול לקחת זמן לחוש הריח לחזור. יש צורך לבדוק איך נראה חלל האף, בעיקר חלקו העליון שם יושבים סיבי העצב של חוש הריח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות מאוזןיהודית21/03/2013
שלום רב,
אמי לפני כחודש וחצי קמה בבוקר מהמיטה והרגישה סחרחורות ושהקירות והתקרה הכל מסתובב והתחילה להקיא בלי סוף. הזמנתי רופא שנתן לה זריקת פרמין. רק בערב קצת נרגעה אך הסחרחורות המשיכו ובפרט כששכבה לישון ורצתה להסתובב לצד השני הרגישה סחרחורת ובחילה וכל הבית הסתובב לה.
השבוע היא קמה כשפניה אדומים התיישבה על השרותים ופתאם ראיתי שהיא נעשית לבנה מאד, עיניים עצומות ולא מגיבה קראתי לה בשמה והיא לא ענתה. הזמנו אמבולנס שהרימו אותה מהשרותים והסיעו אותה לבית חולים. היא בינתיים התחילה מעט לדבר ואמרה שפתאם נהיה לה חושך ושמעה שדברתי אך לא יכלה לענות לי. בדקה אותה רופא ניורלוגית ואמרה שזה לא קשור אליה והפנתה אותנו לא.א.ג.
בבית חולים שלחו אותנו לרופא א.א.ג. שקבע שיש לה בעית קריסטלים באוזן ימין.
האם זה שנהיה לה חושך ולא יכלה לענות לי זה גם כתוצאה מהאוזן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות מאוזן - תגובה
ד''ר רועי הוד24/03/2013קשה לי לענות ללא בדיקה, לסחרחורת סיבות רבות ומגוונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה.........תודה מראש21/03/2013
שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין חוסמי היסטמין דור 2 שחלקם נמכרים בלי מרשם רופא וחלקם רק עם מרשם רופא ? למה בעצם כל התרופות האלו לא נמכרות בלי מרשם רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מתעלמים מחלק מהשאלות????
אוי ......25/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מתעלמים מחלק מהשאלות???? - תגובה
ד''ר רועי הוד27/03/2013אין לי מושג מה ההבדל ביניהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רינופנטינה עקב יובש קיצוני באףדורה20/03/2013
שלום.קיבלתי המלצה מרופא אף אוזן גרון להשתמש ברינופנטינה עקב יובש קיצוני באף הגורם לתחושת הצריבה והשריפה.פניתי לבתי מרקחת רבים ובכולם נאמר לי שאין אותה במלאי.האם תוכלו להמליץ על תרופה אחרת שמשפרת את ריקמת האפיטל באף ואכן קיימת בארץ?בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינופנטינה - תגובה
ד''ר רועי הוד20/03/2013כל משחה אחרת שניתן לשים באף ונותנת לחות כגון מקסיטרול, בקטרובן וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מתחת ללשוןרועי20/03/2013
מזה כמספר שבועות אני סובל מבועה נפוחה מתחת ללשון. הבועה גדלה לסירוגין ואז חוזרת לגודל יותר קטן. היא לא כואבת אך מציקה ומטרידה. אשמח לקבל אבחנה. מצורפת תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות מתחת ללשון - תגובה
ד''ר רועי הוד20/03/2013ככה"נ חסימה של בלוטת רוק קטנה של רירית הלשון. דרוש מעקב ואם מתנפחת מאוד פנה לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלילה שהסתבכה לסינוסיטיסניר20/03/2013
שלום,
אני בתאילנד, בתאריך 6.3 עשיתי צלילה (מיני רבות, כחלק מקורס). כשעליתי מעל פני המים ירד לי דם מהאף והחל כאב ראש. (כנראה הייתי מצונן)
יום למחרת הכאב ראש כבר היה בלתי נסבל, אז הלכתי לבית מרקחת וקבלתי כדור שהוא שילוב של אנטי היסטמין ומשכח כאבים: pseudoedphedine + paracetamol.
לקחתי אותו כל 6 שעות והכאבים נמשכו.
אחרי יום נוסף הלכתי לרופאה, היא אמרה שיש לי sinus squeez ונתנה לי postman 500 ו sulidine לקחת את שניהם 3 פעמים ביום. ובקשה שאחזור לביקורת אחרי יומים. מהכדור הראשון נפסקו הכאבים.
אחרי יומיים הלכתי לביקורת אצל רופא צלילה, הוא אמר שיש לי סינוסיטיס והחליף לי את הכדורים ל Celebrex 400mg ו zensil, הוא נתן לי אותם למשך 4 ימים.
את ה Celebrex הפסקתי לאחר יום מכיוון שהוא גרם לי לפריחה.
אחרי שסיימתי את ה zensil החלה לי נזלת רבה.
כיום ב 20.3, אני 5 ימים בלי כדורים, יש לי נזלת ירוקה, ליחה ירוקה, סינוסיטיס בגתת הלחי השמאלית (לא היו לי שם כאבים קודם) שמתבטא בכאבים בעין, מתחת לעין ובשריר הלסת השמאלי. מהנחיר הימני יוצאת לי נזלת חומה (כנראה מעורבת עם דם). זה קיים כבר 3 ימים.
הלכתי לרופא אחר, הוא נתן לי rothricine 300 mg, שזה roxithromycin
- אחד ביום לשבוע
Fenafex 180mg - fexofenadine
- 2 ביום לחמישה ימים
שאלה ראשונה: הבנתי שעדיף לא לקחת אנטי היסטמינים ליותר מ 4 ימים כדי שהאף לא יתמכר, בסבב הראשון לקחתי במשך שבוע סביר שנגרם לי נזק?
שאלה שניה: האם לקחת את הכדורים שהרפא האחרון נתן לי למשך שבוע? (שוב פעם, אנטי היסטמין להרבה זמן)
כל הערה / עצה מעבר לשאלות שלי תתקבל בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלילה שהסתבכה לסינוסיטיס - תגובה
ד''ר רועי הוד20/03/2013אם מדובר בסינוסיטיס את צריכה אנטיביוטיקה. אנטיהיסטמינים לא ממכרים בדר"כ, תרופופת מסוג אוטריבין ממכרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזנייםעדן20/03/2013
הייי
לפני כחודש התחיל לי בעיה באוזניים
הבעיה היא שכל פעם שמדברים לידי בקול רם או שאני שומעת שירים מופיע גאב חד כאילו מכניסים לי מחט עור התוף. מה זה יכול להיות? ואיך אפשר לפתור את זה?
בנוסף הייתי אצל רופא אף אוזן גרון והוא אמר לי שיש לי אוזן תיכונה אם זה קשור למקרה אשמח לדעת
בברכה עדן נקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניים - תגובה
ד''ר רועי הוד20/03/2013קשה לי לענות ללא בדיקה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)