דיאטה כל החיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה כל החיים
    נדין
    22/08/2013

היי
    קוראים לי נדין ואני בת 21 , לפני קצת יותר משנה שקלתי 83 קילו ואחרי דיאטה וקצת סבל הגעתי למשקל של 70 , זה אמנם לא המשקל האידיאלי לפי מה שאני צריכה לשקול אבל אני מתאמנת הרבה ואוכלת בריא כך שהגוף שלי נראה ממש טוב וחטוב . לקח לי הרבה זמן בתהליך ההרזיה כי זה משתנה מגוף לגוף ולא כל האנשים אחרי דיאטה של 4 חודשים יורדים 10 ק"ג בקלות ( הלוואי שהייתי יכולה ! ) עכשיו לפני שלושה חודשים הייתה לי תקופת מבחנים ממש ארוכה וקשה שבה עליתי במשקל , לא ציפיתי להרבה אבל כן הופתעתי לגלות שעליתי 5 ק"ג !!!!! אני מאוד מתוסכלת מזה שעליתי ואני לא יודעת מה לעשות אני מרגישה שאני אף פעם אהיה רזה ויפה וחטובה שכל הזמן אני מנסה להגיע למשקל מסוים אני סובלת , מאוד !!!! אני כן מגיעה ואני מרגישה שאני עושה "נגיעה קטנה ביעד שלי ומעלה כמה ק"ג !! ( כן זה קרה לי הרבה פעמים )אני לא יודעת איך אני יכולה עוד פעם לרזות ולהוריד את ה-5 קילו שאני מרגישה שנדבקו לי לגוף ! איך אני יכולה לעמוד בפני פיתויים ולא לאכול הרבה ולאכול לפי התפריט ? האם אני אוריד אותם בקלות הפעם ? כדאי לי לוותר על פחמימות קצת ולאכול אך ורק חלבונים ? אני ממש לא יודעת מה לעשות , הייתי אצל דיאטנית קלינית ולא הגעתי למעקב בכל תקופת המבחנים ועכשיו אני לא יודעת אם כדאי לי לחזור לשם או לא כי היא ממש תתפלא ותופתע מזה שאני לא מצליחה לשמור על משקל וכל הזמן אני בעליות וירידות והדאייטה שלי כבר יותר משנה !! וזה מלחיץ אותי .. אני ממש מתוסכלת מהדאייטה ולא יודעת מה לעשות ...
    אשמח לקבל תמיכה שתעזור לי להתגבר על התסכול הזה , כי אני מניחה שזהו הגיע הזמן שאני רוצה ממש ממש להגיע למשקל תקין ולרזות ..
    תודה :) !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה כל החיים

הוספת תגובה

• דיאטה כל החיים - תגובה

עינת לב ארי
    23/08/2013

שלום נדין.
    הדבר הבולט בפנייתך הוא הרבה תסכול וכאב, אותו ניתן להבין. מצד אחד הצלחת לעשות שינוי מאוד גדול באורח החיים שלך, להתאמן באופן קבוע ולאכול בריא. כתוצאה מכך להוריד מעל לעשרה ק"ג ולשפר מאוד את מראה גופך, גם אם לא למקום האידיאלי( על פי דעתך) ומצד שני, בתקופות של לחץ, כגון בתקופת בחינות, עלית במשקל מבלי לשים לב( משום שפחות הקפדת). את שואלת האם דיאטה זה לכל החיים? והאם לחזור למסגרת של תמיכה אצל דיאטנית?
    תשובתי היא: דיאטה היא מתכון לכשלון, מצד אחד משום שכפי שחווית, היא מתחילה ומסתימת בשל זמנים קשים כמו תקופות בחינות או אירועים חריגים בחיים שלנו ואין פניות רגשית ומעשית ליישם אותה ולעמוד בכללים הנוקשים שהיא מכתיבה.

אז מה כן? להיות הגיוניים. לא תמיד ניתן להקפיד על תכנית אימונים ואכילה בריאה בעקר בתקופות לחוצות מבחינת לוחות זמנים ומטלות החיים שאינן מאפשרות הצמדות לתכנית, שלא לדבר על מצבים של מתח ולחץ שגורמים,לעתים לאכול את מה שיש ומה שיש הוא לפעמים מזון מהיר , ממתקים וחטיפים,כי ככה מתחשק מההיבט הרגשי ( וזה בסדר גמור). היכולת להקשיב לגוף, לנפש, להתבונן על עצמנו תוך הבנה וקבלה של החולשות שלנו, מאפשרת לחזור בהדרגה לשפיות. וכמו שהצלחת בעבר לאזן את משקלך, גם אם לא למשקל האידיאלי( ורובנו שואפות למשקל שאיננו ריאלי), כך תצליחי לעשות זאת גם בעתיד.
    שיהיה המון בהצלחה, את בהחלט ראויה לכך.
    עינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל כך מבינה....

שלי
    01/10/2013

גם אני עשיתי שינוי משמעותי ורוב החודש שומרת על הכללים ומקשיבה לגוף אבל מנסה להודיד עוד7 ק"ג ולא מצליחה יש תקופות לא קלות של אכילה אמנם לא כמו פעם העדפה פתאום לפירות יבשים אגוזים ועוד ... ולא חטיפים ואני פתאום מבינה את השינוי שחל בי אך הגוף מתרגל ומפסיק להוריד....
    ממש התעייף מהכל ורק הורדה משמעותית תעזור אך לא מעוניינת להרעיב את עצמי אך אין שום תפריט שעוזר....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל כך מבינה.... - תגובה

עינת לב ארי
    01/10/2013

גם לא יהיה תפריט שיעזור.
    דיאטה חריפה תגרום ליצירת רעב גופני ונפשי ועל כן תרדי ותעלי שלא לדבר על ה"התרגלות" של הגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו