האם משקלי תקין?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם משקלי תקין?
    תום
    13/11/2009

שלום רב,

1.רציתי לדעת האם משקלי תקין,אני שוקלת 63.3 ,הגובה שלי הוא 1.59 וחצי ואני בת 20.

2.בנוסף,האם גבינה צהובה של 9 אחוז שוות ערך קלורי לגבינה צהובה שאני אוכלת כטוסט? (ללא מרגרינה או חמאה).

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם משקלי תקין?

הוספת תגובה

• משקלך בתחום התקין מבחינת מדד

עינת לב ארי
    13/11/2009

מאסת הגוף ( משקל לחלק בגובה בריבוע) והוא מתקרב לגבול העליון שלו ( 25). השאלה היא מה אחוזי השומן בגופך ( יש מכשיר מיוחד שבודק זאת ) והאם את מרוצה מגופך? ( שאלה קצת בעייתית משום שרב הנשים, גם בתחום המשקל התקין לא מרוצות מגופן).
    לגבי שאלתך השניה, תאכלי את הגבינה הצהובה שאת אוהבת ולא על פי אחוזי השומן. אם אוכלים מידי פעם טוסט עם גבינה צהובה לא קורה שום דבר אם משתמשים בגבינה צהובה אמיתית בעלת 22 אחוזי שומן ואף יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל...

תום
    13/11/2009

מה ז"א גבול העליון?

אני דיי מרוצה מהגוף שלי ועם זאת אני חושבת שיש על מה לעבוד.

השאלה שלי,האם יש לי נטייה להשמנה? (לפי מה שנראה לי אני ממש קרובה לזה).

לגביי הגבינה הצהובה-אני יודעת שזה לא נורא לאכול פעם ב... כי האמת שאני חורגת דיי הרבה עם כל מיני שוקולדים ושטויות אבל רציתי לדעת רק אם יש הבדל באיך שאני אוכלת את הגבינה עצמה (אם בטוסטר או בסנדוויץ').

ואינני מכירה את המכשיר? היכן ניתן לערוך את הבדיקה?אינני מבינה למה צריך לערוך את הבדיקה הזו אם אין לי עודף משקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין הבדל בין לאכול את הגבינה

עינת לב ארי
    13/11/2009

מחוממת או לא.
    לגבי הגוף שלך: אם את מרוצה ממנו זה הכי חשוב. את לא צריכה לעשות מדידה של אחוזי שומן ( את זה עושים אצל דיאטנית שיש לה את המכשיר הנדרש) ותמשיכי באורח החיים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מספיק להיות מרוצה מהגוף

אהרון
    14/11/2009

זאת הרגשה סוביקטיבית. תקינות המשקל ואחוז השומן אינו רק עניין אסטתי. הטווח התקין של אחוז השומן (15-25 לנשים) נקבע באופן מדעי ומי שמקפיד על הבריאות חייב להתחשב בו.
    אמנם את בגבול העליון של משקל תקין אבל מה שחשוב היא המגמה. אם את במגמת עליה, אפילו מזערית, טוב שתקחי את עצמך בידיים. הרבה יותר קל לבלום השמנה מאשר להכנס למעגל הדיאטות
    המתסכלות והאין סופיות אחרי חריגה ניכרת במשקל. אנ י מעריך שאחוז השומן שלך גבוה יחסית
    וכדאי למדוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך אהרון, אך אין

עינת לב ארי
    14/11/2009

היא מתחשבת בנפש האדם.
    נכון שמד מאסת הגוף השואף ל25 יכול להעיד על אחוזי שומן גבוליים מבחינת הרצוי ונכון שיש סכנה של השמנה ( שביננו, היא סכנה האורבת כמעט לכל אחד בחברה המודרנית..) אך גל מעידה על עצמה כמי שמרוצה מגופה ועל כן ניתן להניח שאין מקום להכניס אותה למקום של אכילה ופעילות גופנית שתוכתב ע"י מוקד שליטה חיצוני ולא פנימי, כפי שקורה היום. חשוב שתמשיך להנות מגופה ובמידה ויהיה צורך, זה המקום ( שמבוסס על קבלה עצמית ) הנכון להתחיל בשינוי אורחות חיים ( דרך אגב, "לקחת את עצמה בידיים" זה דיאטה וזה בדיוק הדבר שיכול להכניס אותה למעגל הדיאטות ההרסני).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינת יקירתי

אהרון
    15/11/2009

על אף עסוקי בניהול הפורום השכן, לפעמים מוצא אני את הזמן להנות מתשובותיך המקצועיות והמתחשבות בגוף ובנפש.
    באופן כללי מסכים אני עם תוכן ורוח תגובתך לתגובתי , אבל מודה שגישותינו שונות במקצת. בעיני קבלה עצמית איננה תחליף מועדף לשאיפה אל המצב האידאלי, אלא לפעמים מפלט נוח. זה יכול
    לתפוס בפן האסתטי ואינני רואה בזה שום נזק, אבל מבחינה בריאותית אי אפשר להתעלם מהסטנדרדים שנקבעו על ידי מומחים.
    מתוך נסיון ואינטויציה, אני כמעט בטוח שאחוז השומן שלה אינו רק גבולי אלא גבוה באופן מוחשי יחסית לגילה הצעיר, ואיני רואה סיבה להמנעות ממדידתו. אני חוזר ואומר שהיא צריכה להיות ערנית
    במיוחד למגמה, אם קיימת.
    להפחתה של " כל מיני שוקולדים ושטויות" , שלפי דבריה הם חלק שוטף מתזונתה, אני קורא "לקחת את עצמה בידיים" וזו איננה כניסה למעגל הדיאטות ההרסני, אלא אמורה למנוע אותה.

בברכה,
    אהרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אהרון על תגובתך ועל ערנותך

עינת לב ארי
    16/11/2009

גם לפורומים אחרים. ( דרך אגב, איזה פורום אתה מנהל?)
    אני עדיין חושבת שבמד מאסת הגוף המתואר על ידי גל אין חשש לבריאותה וייתכן וגם אחוזי השומן בגופה לא נמוכים. השאלה היא אם יש מקום להתחיל "למדוד" אותה , כהמלצתך, כי הרי עצם ה"מדידה" והעובדה ששופטים אותך בק"ג, ס"מ, היקפים, אחוזי שומן וכהנה וכהנה לא יכולה לגרום לעליה ברמת החרדה ומשם להתעסקות יתר עם הגוף ועם האוכל ומשם אל הפרעת אכילה?
    נכון שהפחתה בכמות הנשנושים והשטויות רצויה מבחינה תזונתית, אך זו ההמלצה היחידה שאני יכולה להסכים איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה שנשאר חלוקים בהשקפותנו

אהרון
    16/11/2009

בהתאם לאופי התחום . בטח שגם מסיבה זו יש מספר פורומים באותה קטגוריה ומספר מנהלים באותו פורום (לפחות במבוקשים יותר).
    בברכה,
    אהרון רזון
    פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו