הרזיה ונשירת שיער

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרזיה ונשירת שיער
    יוסי
    12/03/2010

היי,

יצוין כי תמיד הייתי רזה. אני בן 27 ומחודש ספטמבר 2009 ועד חודש ינואר 2010 ירדתי 12 ק"ג והגעתי בשיא למשקל של 55 ק"ג, גובהי הוא 1.68 ומבנה הגוף באופן כללי שרירי ורחב. הדיאטה הייתה כמובן קיצונית, הייתי מסוחרר, רוב הזמן מעולף וכמעט ולא שתיתי מים (כוס תה אחת ביום, או לכל היום 2 כוסות).

מכל מקום, החל מסוף חודש ינואר הבחנתי בעיגולון בקודקוד הראש שנעשה דליל ובשערות שנושרות לי מהראש...נכנסתי להיסטריה והפסקתי את הדיאטה . עכשיו עליתי כמעט 5 ק"ג בחודשיים הללו ואני מנסה לאכול יותר. אך עדיין נמשכת הנשירה. האם זה קשור לכך שאני לא אוכל ושותה עד הערב ורק בערב מתחיל לאכול? האם זה קשור לכך שאני שותה פחות מ-3 כוסות ביום?

אשמח לקבל ייעוץ והכוונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרזיה ונשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער ותזונה נכונה

סיון דוד
    14/03/2010

שלום יוסי
    ישנם מספר גורמים היכולים להשפיע על נשירת שיער כמו: תזונה לקויה ולא מאוזנת (כמו התזונה שלך בימים אלו), לחץ נפשי וכמובן ישנו גם גורם גנטי .

אתה עושה נזק חמור לגופך, משקל של 67 ק"ג (לפני ה"דיאטה")לגובה 1.68 הוא תקין מאוד. ייתכן שלא היית מרוצה מהחלוקה של רקמת השריר והשומן בגופך(כלומר יותר שומן ופחות שריר) ולזה יש פתרון ברור מאוד: מתחילים לאכול מסודר לאורך כל היום ,ומקפידים על צריכת חלבונים נאותה, ביחד עם פעילות גופנית , וככה מורידים את השומנים העודפים ומעלים את מסת השרירים. המשקל אולי לא משתנה אך השומן יורד ועולה מסת השריר....והשריר, כידוע , מעצב ומחטב ולכן המראה הוא אחר לגמרי (למרות שסה"כ המשקל נשאר אותו דבר).

אם אתה לא רוצה להגיע למצב של תת-תזונה, התייבשות ואישפוז בבי"ח, אני ממליצה לך להפסיק עם הדיאטה הקיצונית ... הייעוץ הראשוני שאתן לך:

- הקפד על שתיית מים (לא מובן לי מדוע הפסקת לשתות??? במים אין קלוריות!! ) מים מהווים כ-60% מגופנו. חסר במים הוא גורם מס' אחת לעייפות.
    -התחל לאכול ארוחות מסודרות: בוקר, צהריים וערב וארוחות ביניים קלות כמו פרי/יוגורט
    - התחל לאכול מזון בריא הכולל
    דגנים מלאים, מוצרי חלב ובשר דלי שומן, פירות וירקות שיספקו לך את הויטמנים והמינרלים הדרושים לגופך.

ממליצה לך לפנות לדיאטנית לפגישה אישית על מנת שתבנה לך תפריט או אולי תייעץ לך איך עלייך לאכול במהלך היום על מנת לשמור על משקל תקין, ועל בריאות תקינה.
    אשמח לענות על שאלות נוספות
    -

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו