מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביטוח אובדן כושר עבודה למי שאינו עובדדניאל20/12/2015
כבר קיבלתי פה תשובה ומה שאני כנראה הולך לעשות זה ביטוח "מחלות קשות".
לפני שאני חותם על הפוליסה אני רוצה לוודא שאני באמת רוכש את המוצר הכי מתאים עבורי.
אני בן 34, רווק. במשך 12 שנה עבדתי בחברה מסויימת. החברה עברה בעלות ואני, כמו רוב העובדים האחרים, פוטרתי. מן הסתם קיבלתי פיצויים, מה שאיפשר לי להתחיל לעבוד על איזשהו פרוייקט אישי.
כרגע אני לא רואה את עצמי חוזר לעבוד עוד במשך תקופה ארוכה. אני עסוק עם הפרוייקט ובינתיים יש לי ממה לחיות.
היה לי ביטוח מנהלים בסיסי, ללא סעיף שמכסה אותי במקרה שקורה לי משהו חמור.
יש לי ביטוח משלים של מכבי (זהב) שכולל ביטוח סיעודי. יש לי גם ביטוח תאונות אישיות (משהו בסיסי). כיצד אני יכול להבטיח לעצמי תזרים מזומנים במקרה שאני לוקה במחלה מגעילה? מי שלא עובד לא יכול לעשות ביטוח "אובדן כושר עבודה"? האם כל מה שאני יכול לעשות זה לרכוש פוליסת "מחלות קשות"? אין מוצר יותר מתאים לצרכיי באף חברת ביטוח?
לא צריך להפנות אותי. אני רק צריך לדעת אם זה קיים או לא. אם לא, אני אפסיק לחפש. אני רוצה כבר לעשות ביטוח לפני שהרפורמה נכנסת לתוקף.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח אובדן כושר עבודה למי שאינו עובד - תגובה
מאיה יעקוביאן20/12/2015דניאל שלום,
בנוסף לביטוח מחלות קשות, אני ממליצה לך לרכוש ביטוח סיעודי באמצעות קופ"ח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דניאל20/12/2015יש לי ביטוח סיעודי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך המלצה לביטוח בריאותדניאל18/12/2015
שלום, אני בן 34
יש לי ביטוח בריאות מורחב - מגן זהב של מכבי, שכולל בתוכו ביטוח סיעודי.
בנוסף יש לי ביטוח תאונות אישיות "בסיסי", כזה שעולה 70 שקל, מכסה רק עד 200 אלף ונותן לחברת הביטוח להתחמק מתשלום כלשהו בהרבה מאוד מקרים.
לא מזמן עברתי אירוע אלים שנגמר בצורה יחסית טובה אך היה יכול להגמר הרבה, הרבה יותר רע. זה גרם לי לרצות לרכוש ביטוח שמפצה אותי בסכום של כסף במקרה של "כל תרחיש". אני יודע שאין דבר כזה, לכן אני צריך למצוא פוליסה שתופסת בכמה שיותר מקרים. דברים שאני יכול לחשוב עליהם זה:
שיתוק (זמני או קבוע) עקב טראומה או מחלה.
אירוע מוחי.
מחלות לב.
סרטן... ועוד דברים שאני לא יכול לחשוב עליהם כרגע.
דברים כמו שברים וכוויות זה פחות חשוב בגלל שאני מכוסה מהבחינה הזאת עם הביטוח של תאונות אישיות.
במצב האידיאלי אני אמור לעשות ביטוח אובדן כושר עבודה. העניין הוא שכרגע אני לא מועסק בצורה רשמית. אני חיי מהחסכונות שלי תוך כדי שאני עובד על איזשהו פרוייקט אישי. המצב הזה יכול להמשך עוד מספר שנים ואני רוצה לרכוש פוליסה שמכסה אותי לפחות בתקופה הזאת. אם הפרוייקט שלי יצליח, אני אהפוך לעצמאי. אם לא - אני אחזור להיות שכיר. בשני המקרים אני אעשה ביטוח "אובדן כושר עבודה" או משהו אחר שיהיה יותר מתאים. אז לפחות לתקופה הקרובה אני צריך פוליסה שתוכל לעזור לי לשרוד בתקופה בא אני עובר שיקום מתאונה או מחלה. הרצון הוא למצוא משהו "טוב" וקבוע, שאני אוכל להמשיך איתו עד גיל 67 או הלאה, אבל זה ממש לא חובה. התמונה לגבי העתיד שלי היא ממש לא ברורה. יש מצב שאני הולך בכלל לעזוב את הארץ.
ראיתי כל מיני ביטוחי "בריאות" שמזכים את המבוטח בסכום חד פעמי של עד 600 אלף שקל במקרה של "מחלה קשה". אני רוצה לקבל כמה שיותר כסף במקרה שמחר אני טובע בים ונגרם לי נזק מוחי, נופל מהאופניים ונהייה נכה, או שחס וחלילה מתגלה אצלי מחלה מגעילה.
להבהיר, אני לא מחפש פוליסה שמשלמת לי את הניתוחים, התרופות, הטיפולים והסיעוד אלא משהו שיתן לי מספיק כסף כדי שאני אוכל להמשיך לשלם איתו את שכר דירה ולקנות אוכל.
עוד דבר, קראתי את האותיות הקטנות בפוליסות "בריאות" ומצאתי שם לא מעט סעיפים מגעילים. אחד אומר שאם יש איזושהי מחלה שכביכול התחילה להתפתח אצלי לפני שעשיתי את הביטוח או אפילו בתוך תקופת האכשרה, הם לא יהיו חייבים לי שקל.
זה אומר ששנה אחרי שעשיתי את הביטוח וחס וחלילה גילו אצלי משהו, יכול לבוא "מומחה" ולטעון שהמחלה שהתגלתה התחילה בכלל להתפתח אצלי לפי שנים ולדרוש את הסכום שקיבלתי בחזרה! ולך אחרי זה תריב איתם בבית משפט. מי מוכן לחתום על דבר כזה?
אצל איזו חברת ביטוח יש פוליסה נורמלית? הפרמיה שאני יכול לחשוב עליה זה 200-400 שקל בחודש, אבל זה תלוי, כמובן, מה זה כולל. לא צריך ביטוח שיניים. לשיניים שלי אני יכול לדאות בכוחות עצמי.
תודה רבה!
נ.ב. אני רווק ואין לי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך המלצה לביטוח בריאות - תגובה
מאיה יעקוביאן18/12/2015דניאל שלום,
מדבריך נראה כי המוצר הביטוחי הנכון עבורך הוא ביטוח מחלות קשות המעניק פיצוי כספי במקרה של גילוי מחלה קשה או אירוע רפואי קשה (לרוב ישנה רשימה של כ- 30 מחלות).
כל חברת ביטוח משווקת פוליסה מסוג זה וניתן גם לרכוש כמה פוליסות בכדי להגדיל את סכום הפיצוי.
ההצטרפות לביטוח תהא כרוכה בהצהרת בריאות וחברת הביטוח לא תיקח אחריות על מחלות ובעיות רפואיות קיימות.
קיימות= אובחנו ע"י רופא ומתועדות במסמכים רפואיים.
חברת הביטוח לא יכולה לטעון בפני מבוטח שזה עתה גילו לו גידול במוח למשל, שהגידול החל לפני שנים. אם הגידול לא אובחן בעבר, הרי שזו לא בעיה קיימת שיכולה לשלול מהמבוטח זכויות.
עלות הביטוח משתנה מחברה לחברה וכדאי לבחון הצעות ממספר חברות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דניאל20/12/2015אני מניח שיש לכם פה מדיניות לא להמליץ על פוליסות ספציפיות ואני יכול להבין את זה.
תודה רבה לך על התגובה. דברייך אימתו את הרושם שכבר היה לי.
המשכתי לחפש ביטוח "מחלות קשות" ומצאתי משהו שנראה לי כ-"סביר". עכשיו צריך לגשת לסוכן ולקרוא את הפוליסה (כי אני לא מצליח לקבל אותה אונליין).
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר אופציות לביטוחאורח15/12/2015
יש לי אפשרות להצטרף למספר ביטוחים ואני מתלבט ביניהם:
הייתי מבוטח בביטוח קבוצתי ובהתאם לכך אני יכול להצטרף לביטוח ללא הצהרת בריאות.
אופציה 1: תוכנית ביטוח מלאה מהשקל הראשון
אופציה 2: תוכנית ביטוח מלאה משלים שב"ן
אופציה 3: ביטוח ניתוחים בארץ (מהשקל הראשון) ובחו"ל ושרות אבחון מהיר. (יותר זול מהשקל הראשון בכ 30-50 שקל למבוגר בכל חודש)
במקביל אני מתכוון לרכוש ביטוח בריאות מלא קבוצתי (כולל השתלות, תרופות וכו') במסגרת חברת ביטוח אחרת שהחברה בה אני עובד הצטרפה אליה.
הסיבה לכפל נובעת מהרצון שלי לקבל פוליסת ניתוחים קבועה לפני כניסת התקנות החדשות לתוקף וזאת כיוון שכשאני אעזוב את מקום העבודה והפוליסה הקבוצתית תתבטל, יהיו כבר רק את הפוליסות החדשות בתוקף.
לכן אני מתלבט איזה מהאופציות לבחור - האם משלים שבן או מהשקל הראשון. או לרכוש רק את הפוליסה של הניתוחים וכשאעזוב את מקום העבודה, ארכוש מחברת הביטוח החדשה את שאר הכיסויים (השתלות, תרופות וכו').
1. האם לדעתכם צפוי שינוי גם בפוליסות שאינם ניתוחים?
2. האם זה נכון שהחל משנה הבאה ניתן יהיה לרכוש כיסויים ולא תוכניות ביטוח (כלומר רק השתלות או רק תרופות ולא את כל התוכנית)?
3. האם ניתן יהיה בעתיד לבטל חלק מהכיסויים בתוכניות הביטוח שנמכרות היום?
4. איזה מהחלופות אתם ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר אופציות לביטוח - תגובה
מאיה יעקוביאן17/12/2015בוקר טוב,
אנו נמצאים עתה בתקופה בה עדיין רב הנסתר על הגלוי.
התקנות החדשות מתייחסות לכיסוי לניתוחים פרטיים, מחליפי ניתוח וייעוצים עם רופאים מומחים.
שאר הכיסויים כרגע ללא שינוי.
אני מאמינה שלאחר כניסת הפוליסות האחידות לתוקף, חברות הביטוח ישווקו מוצרים משלימים הכוללים בין היתר כיסוי לתרופות והשתלות. איש אינו יודע כרגע איך הדברים ייראו ומה תהא העלות או הכדאיות שלהם.
באשר לכיסוי לניתוחים פרטיים - משרד האוצר הולך לכיוון של ביצוע ניתוחים רק באמצעות רופאי הסכם. הדבר יחול בשלב מסויים גם על הביטוחים המשלימים של קופות החולים. אם ברצונך להגדיל מראש את מגוון הרופאים אליהם תוכל לפנות בעת הצורך בניתוח, מומלץ שתרכוש כיסוי לניתוחים מהשקל הראשון, אז, תוכל לפנות גם למנתחי ההסכם של קופ"ח וגם למנתחי ההסכם של חברת הביטוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסוי קליניעודד14/12/2015
שלום,
אני חולה בסרטן והציעו לי להשתתף בניסוי קליני. האם השתתפות בניסוי קליני יכולה להשפיע בזמן הניסוי או לאחר הניסוי על זכויותי במסגרת ביטוח בריאות/סיעודי פרטי, ביטוח בריאות/סיעודי קבוצתי, קופת חולים/מושלם, ביטוח אבדן כושר עבודה?
תודה,
עודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסוי קליני - תגובה
מאיה יעקוביאן15/12/2015עודד שלום,
ביטוחים אינם מכסים את עלותם של טיפולים ניסיוניים ו/או ניסויים קליניים
אולם לא ידועה לי השפעה כלשהי על כיסוי לאירועים ביטוחיים עתידיים בעבור מבוטחים אשר עברו טיפולים כנ"ל בעבר.
בהצלחה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עודד15/12/2015מאיה,
תודה רבה על התשובה המהירה והממצה.
עודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להלוואה עבור בטוחאנה13/12/2015
היי,
אני לא בטוחה שזה קשור לפורום הזה, וזאת שאלה קצת מוזרה, אבל אין לי כסף לשלם עבור ביטוח בריאות בסיסי, רציתי לשאול אם זה חכם לקחת הלוואה כדי לשלם את הביטוח, אי החזרת הלוואה יכולה לגרור את ביטול הביטוח?
בתודה,
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר להלוואה עבור בטוח - תגובה
מאיה יעקוביאן13/12/2015אנה שלום,
במידה וביטוח לא משולם במשך 3 חודשים, הוא מתבטל.
באשר לכדאיות ההלוואה, ממליצה לך לבחון את הדברים בעזרת גורמים המתמחים בתחום זה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בפוליסות הביטוח הפרטיותדוד13/12/2015
הי בוקר טוב,
בימים אלה אני מתעניין בפוליסת בריאות פרטית לי ולאמי (אני בן 34 אמא שלי בת 60).
לפני חודש הבנתי שהחל מה1.1.2016 יכנס שינוי (לרעה) לפוליסות הבריאות הפרטיות ועכשיו שמעתי שהתאריך נדחה ל1.2.2016 (נדחה בחודש).
האם זה נכון?
עד מתי לכל המאוחר ניתן לעשות פוליסת בריאות חדשה על מנת "להנות" מהפוליסות היום?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בפוליסות הביטוח הפרטיות - תגובה
מאיה יעקוביאן13/12/2015דוד שלום,
יש תקנות שאמורות להיכנס לתוקף ב- 1/1 העוסקות בעיקר בהגדרת תקופת הביטוח, במידה שיש לתת למבוטח ובהתאמות פרמיה עתידיות אם יהיה צורך בכך.
תקנות אחרות, אמורות להיכנס לתוקף ב- 1/2 והן עוסקות בעיקר בהגדרות הביטוח בכל הקשור לניתוחים פרטיים ובהפניה למנתחי ההסכם.
אם ברצונך לרכוש פוליסת בריאות טרם כניסת התקנות לתוקף, חשוב לעשות זאת לפני ה- 15/12
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דוד13/12/2015הי מאיה,
איפה אני יכול לקרוא עוד מידע על התקנות שיכנסו לתוקף ב1.1 בבקשה?
כנראה שלא אספיק ביומיים (עד ה15.12) לברר, לקרוא ולעשות ביטוח ואני תוהה מה המשמעות של זה.
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
מאיה יעקוביאן13/12/2015דוד שלום.
תוכל לקרוא את כל החוזרים באתר האינטרנט של משרד האוצר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב שב"ן וביטוח פרטיroi29/11/2015
שלום,
רציתי לדעת איך כדאי לשלב בין שב"ן לביטוח בריאות פרטי בצורה האופטימלית, גם מבחינת כיסוי וגם מבחינת מחירים, וכדי להמנע גם ממצב של כפל ביטוחים.
1. האם כדאי לעשות שב"ן "זהב" ובנוסף אליו ביטוח פרטי "משלים למשלים", או שעדיף לעשות שב"ן "כסף" ובנוסף אליו ביטוח פרטי "מהשקל הראשון"?
2. האם ישנם דברים שביטוח פרטי לא יכסה בעוד השב"ן כן יכסה?
3. האם יכול לקרות מצב שאם עשיתי "כסף"+"מהשקל הראשון" ישנם דברים שאני לא מכוסה והם כן נמצאים בשב"ן "זהב"?
4. שאלה לא קשורה, האם בביטוחים הפרטיים/שב"ן יש החזר/כיסוי לאימוני כושר?
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב שב"ן וביטוח פרטי - תגובה
מאיה יעקוביאן29/11/2015ROI שלום,
אמנם לכל קופות החולים יש 2 סוגים של תכניות שב"ן, אך ההבדלים הם גדולים מאוד בתוכן ובמהות. כך שלא ניתן לענות על השאלה מבלי לדעת באיזו קופה אתה חבר.
באשר לעולם הביטוח - יש לחלק אותו ל- 3 נושאים לפי סדר החשיבות:
1. קטסטרופות (השתלות איברים בחו"ל, טיפולים מיוחדים בחו"ל ותרופות שאינן בסל הבריאות) - לנושא זה, אין מענה מתאים לא בסל הבריאות וללא במסגרת תכניות השב"ן.
2. ניתוחים וטכנולוגיות מתקדמות (ניתוחים וטיפולים מחליפי ניתוח בארץ ובחו"ל) - מקנה למבוטח פתרונות זמינים יותר וממוקדים יותר וכן, מגדיל את אפשרויות הבחירה, מעבר לסל הבריאות ותכניות השב"ן.
3. שירותים אמבולטוריים (ייעוצים, בדיקות וטיפולים) - לרוב קיימת כפילות עם תכניות השב"ן. ניתן לנצל את הכפילות הגדלת הכיסוי (כלומר, לתבוע החזר כספי משני הגורמים, עד לכדי כיסוי מרבי של 100% מההוצאה).
באשר לחדר כושר - ישנן חברות ביטוח, בהן ניתן לרכוש בנוסף לפוליסה, גם כתב שירות העוסק בשירותי איכות חיים. במסגרתו, ניתן לקבל הנחה על מנוי בחדרי כושר שבהסכם והנחה על מאמן כושר אישי, סדנאות להפגת מתחים, סדנאות להפסקת עישון ועוד.
מומלץ לבחון תחילה את רשימת המכונים שבהסדר ולוודא שיש בקרבת מקום מגוריך מכון הסדר.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החרגה בביטוח מחלות קשותחיים23/11/2015
שלום
חברת הביטוח מתנה את הצטרפותנו לביטוח מחלות קשות ,בחתימה על ויתור במקרה של מחלה ספציפית אחת עקב הסטוריה רפואית. שאלתי היא: עד כמה זה גמיש ? האם ניתן להילחם מול חברת הביטוח כדי שתסיר החרגה זו?
יש לציין כי יש ברשותנו כספי פנסיה וביטוחים שונים בחברה זו. זה יכול לעזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החרגה בביטוח מחלות קשות - תגובה
מאיה יעקוביאן23/11/2015חיים שלום,
לרוב, חברות ביטוח אינן מאוד גמישות באשר להחרגות רפואיות. יחד עם זאת, זה כמטבן תלטי בבעיה הרפואית, במקרה הביטוח המוחרג ובסכומי הביטוח.
כמו כן, חשוב לציין כי ישנה דיפרנציאציה בין חברות הביטוח בכל הקשור למדיניות החיתום ותמיד ניתן לפנות לחברות ביטוח נוספות ולבחון את תנאי החיתום המוצעים שם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב רפואי קודםרון10/11/2015
שלום,
ביצעתי ניתוח MOHS להסיר נגע BCC במצח. הנגע זוהה כ BCC לאחר שהוצא בניתוח כירורגי רגיל שבו נותרו שוליים שדרשו את הניתוח הנוסף.
אותה "בליטה" הייתה קיימת זמן רב על מצחי ורופא העור לא זיהה אותה כמשהו מחשיד. ההחלטה שלי להורידה הייתה מסיבה אסתטית.
הגשתי תביעה לביטוח הבריאות ונדחיתי עקב "מצב רפואי קודם" למרות שהזיהוי בתור BCC כן קרה בתקופת הניתוח (הבליטה כבליטה הייתה קיימת לפני תקופת הביטוח, אך הוגדרה כאסתטית).
שאלתי - האם הטיעון "מצב רפואי קודם" רלבנטי כאן בהינתן שלא היה זיהוי של ה BCC והכל היה אסתטי בלבד?
מה קובע - תאריך התפתחות ה"בליטה" (שתאורטית יכול להיות גם מלידה) או תאריך הזיהוי והניתוח?
תודה
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב רפואי קודם - תגובה
מאיה יעקוביאן10/11/2015רון שלום,
המצב הרפואי הקודם, הוא המצב שיצר את הצורך בניתוח, כלומר הבליטה עצמה.
אם במהלך הניתוח הנגע זוהה כ X או כ Y, הרי שלשם כך בוצעה הפעולה הכירורגית.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בריאות בלי שב"ןאיציק05/11/2015
שלום
האם אני יכול לרכוש ביטוח בריאות פרטי טוב ובכך למעשה לייתר את השב"ן?
מה דעתכם על ביטוח בריאות "פרימיום" של הראל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח בריאות בלי שב"ן - תגובה
מאיה יעקוביאן05/11/2015איציק שלום.
לביטוחי הבריאות הפרטיים יש תפקיד מעט שונה מזה של תכניות השבן.
בעוד שתכניות השבן נותנות מענה מירבי לנושאים יומיומיים ועושים שימוש במרפאות, מכונים ומטפלים שבהסכן,
הביטוחים הפרטיים מתמחים במתן מענה מקיף לנושאים מורכבים כגון השתלות איברים, ניתוחים מיוחדים, תרופות שאינן בסל הבריאות ולטכנולוגיות רפואיות מתקדמות.
בביטוחים הפרטיים ישנו גם מענה לנושאים יומיומיים, כאשר הביטוח הפרטי מעניק למבוטח החזרים כספיים ולא מפנה לנותן שירות כזה או אחר.
באשר לשאלתך... לכל קופת חולים יש כיום 2 תכניות שבן.
במידה ויש ברשותך ביטוח פרטי טוב ומקיף, בחלק מהמקרים ניתן יהיה להסתפק בתכנית השבן הבסיסית.
התכנית פריפרד פרימיום של הראל טובה מאוד, כמו גם תכניות הביטוח המקיפות של מגדל, כלל והפניקס.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנטורורד02/11/2015
היי...בת 40...לא עובדת אבל לאחרונה חשה חולשה וכאבים בחזה...חוששת מבעיה לבבית..
מאחר ואני לא עובדת רציתי לדעת איזה ביטוח לעשות או לבדוק האם קיים כדי לכסות מצב של בעיה לבבית..מחלה או צנטור ?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנטור - תגובה
מאיה יעקוביאן03/11/2015ורד שלום,
ישנם ביטוחי בריאות המעניקים כיסוי לשלל נושאים החל מהשתלות איברים וטיפולים מיוחדים בחו"ל, דרך תרופות שאינן בסל הבריאות, ניתוחים בארץ, טיפולים מחליפי ניתוח ושירותים אמבולטוריים (בדיקות, ייעוצים וטיפולים).
ישנן פוליסות המעניקות פיצוי כספי חד פעמי במקרה של מחלה קשה או אירוע רפואי קשה, כגון אירוע לב, סרטן, תרדמת, אירוע מוחי ועוד.
כל אחת מחברות הביטוח תוכל להציע לך את הפוליסות הללו במגוון סוגים ומסלולים.
חשוב לציין כי רכישת תכנית ביטוח כרוכה במתן הצהרת ריאות וחיתום
וכן בתקופות אכשרה.
במידה והתחושות שציינת (חולשה וכאבי חזה) מאובחנות ומתועדות במסמכים רפואיים (בקופ"ח או בכל מקום אחר) תהיי חייבת להצהיר עליהן
וחברת הביטוח תהא רשאית להחריג את אותן הבעיות.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החרגה לכיסוי פוליסת בריאותשמוליק26/10/2015
שלום,
הגשתי בקשה לביטוח בריאות. עקב ניתוח שעברתי להחלפת מפרק הירך לפני שנה וחצי, חברת הביטוח הוסיפה את ההחרגה הבאה להצעתה: "מוסכם ומוצהר בזה כי הכיסוי הביטוחי הנל נשוא פוליסה זו, לא יחול על מקרה ביטוח שייגרם במישרין או בעקיפין כתוצאה מהאירוע/ים ו/או הסיבה/ות ו/או הליקוי/ים המפורטים להלן: מפרק ירך ימין".
לדעתי, ניסוח זה הינו כללי מאד ונתון לפרשנות מאד רחבה שיכולה להחריג גם מקרים שלא בהכרח נובעים מהניתוח. לדוגמא: בעיה בשוק ימין או מפרק ירך שמאל.
שאלתי: האם תוכלו להמליץ לי על נוסח שיצמצם את ההחרגה למקרים שנובעים אך ורק מהניתוח.
תודה
שמוליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החרגה לכיסוי פוליסת בריאות - תגובה
מאיה יעקוביאן03/11/2015שמוליק שלום,
תוכל לפנות באמצעות סוכן הביטוח גם לחברות ביטוח נוספות ולבחון את תנאי החיתום המוצעים שם.
יש לקחת בחשבון שחברות הביטוח מודעות לכך שמגוון מקרי ביטוח עלולים להיגרם כתוצאה מהניתוח שעברת והן מעוניינות ומורשות להחריג אותם מראש.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעודייוכי25/10/2015
שלום רב,
אהיה בת 48 בינואר הקרוב.
שאלתי היא באיזה גיל כדאי לי לעשות ביטוח סיעודי של קופ"ח.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי - תגובה
מאיה יעקוביאן25/10/2015יוכי שלום,
מומלץ שכבר היום תרכשי ביטוח סיעודי. הצטרפות לביטוח כרוכה בהצהרת בריאות ואין איש יודע מה יוליד יום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח נסיעות - כפליוס04/10/2015
במידה ולאדם יש 2 פוליסות ביטוח נסיעות . בחברה אחת בגלל כרטיס אשראי ובחברה שניה בגלל תקופת ביטול הנסיעה הארוכה. והיה כי קורה מקרה ביטוח רפואי בחו"ל (ניתוח וכדומה). כפי שהוסבר לי לשתי החברות יש אותו מוקד רפואי. השאלה היא איך אני מונע זריקתי מחברה אחת לשניה בתשלום על הטיפול הרפואי בחו"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח נסיעות - כפל - תגובה
מאיה יעקוביאן07/10/2015יוס שלום,
עפ"י חוק כל חברת ביטוח מחויבת לטפל בתביעתך.
יש לך אפשרות לפנות לחברה X לנצל את זכאותך ובמידה ולא קיבלת כיסוי מלא,
לתבוע בגין היתרה את חברה Y
חשוב לציין כי תגמולי הביטוח שתקבל מחברה X + Y לעולם לא יעברו את סכום ההוצאה הכספית שלך בפועל.
טיסה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצף ביטוחי לילד שהגיע לגיל 21גילה27/09/2015
שלום רב,
בבעלותי פוליסת ביטוח בריאות בה היו מבוטחים ילדיי עד גיל 21 ומגיל 21 מאפשרת רצף ביטוחי.
משך שנים לא היה סוכן ביטוח בפוליסה ולצורף הטיפול ברצף ביטוחי לבת הקטנה ואחרונה מבין המבוטחים בפוליסה מונה סוכן ביטוח בתיק הפוליסה בספטמבר 2014 שדבר ראשון שהתבקש לטפל בו היה רצף ביטוחי לבת והשיב כי שי עוד זמן עד אוקטובר 2015 שתהיה בת 21.
עניין זה הוזכר לו בכל מפגש ובכל שיחת טלפון שקיימתי אתו וכך עד מרץ 2015
כאשר הכל גם מתועד בכתב.
ממרץ ניתק כל קשר ונראה כי לא השתלם לו משום שלא הצליח לשכנע איש מבני המשפחה לרכוש אצלו פוליסה חדשה.
באוגוסט 2015 הבת השתחררה והודיעה כי פונה לחברת הביטוח להודיע על המשך רצף ביטוחי ולא הייתה כל היענות לפניותיה במייל לפניותיה ופניתי בשמה
כשבועיים אחרי ובשיחת הטלפון עם נציגת חברת הביטוח נטען כי ההודעה על המשך רצף ביטוחי מוגבלת עד סוף מרץ 2015 ומי שלא הודיע עד סוף מרץ כי ממשיך ברצף ביטוחי מאבד זכות זו והוסיפה כי יצא אלינו מכתב בעניין וגם סוכן הביטוח יודע מהגבלה זו והסברתי שלא קיבלנו כל מכתב וסוכן הביטוח עד מרץ 15 עוד ביקשנו ממנו לטפל בעניין בלי כל קשר למגבלה בזמן ולא טיפל בדבר
והשיבה שהיא מתנצלת וכי מאוחר ואין מה לעשות בעניין!!
לאור האמור אני שואלת האם מי שהיה משך למעלה מ-11 שנה מבוטח בפוליסת ביטוח יכול לאבד לפני שמלאו ל-21 שנה את הזכות לרצף ביטוחי מגיל 21 רק בגלל שסוכן הביטוח שלו לא טיפל ברצף הביטוחי 7 חודשים לפני שמלאו לו 21 שנה?
נא דעתך ועצתך למימוש הרצף הביטוחי בטרם ימלאו לבת 21 ויטענו להתיישנות או לכל טענה אחרת?
האם אפשר להגיש תביעה בעניין בבית משפט לתביעות קטנות גם אם אין מדובר בתביעה כספים?
בברכת חג שמח ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצף ביטוחי לילד שהגיע לגיל 21 - תגובה
מאיה יעקוביאן07/10/2015חנה שלום,
יש באפשרותך לפנות לכמה גורמים - לנציב קבילות הציבור במשרד האוצר, למפקחת על הביטוח, למפקח הממונה מטעם חברת הביטוח על אותו סוכן וכן לפניות הציבור של אותה חברת ביטוח.
בנוסף, תמיד עומדת לך הזכות לפנות לבית המשפט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)