מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה ביטוח פרטי נותן לחולי סרטן ?עומר10/02/2016
אני בן 43 ובריא באופן כללי, מבוטח מכבי סיעודי ומגן זהב.
1. מה יתן לי הביטוח הסיעודי של מכבי לעת זקנה ? (או בכלל)
2. מה יתן לי ביטוח רפואי פרטי, אם חלילה אחלה בסוג של סרטן, שלא יתן מגן זהב ? כלומר, האם יש צורך בביטוח הפרטי במקרה הנ"ל.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ביטוח פרטי נותן לחולי סרטן ? - תגובה
מאיה יעקוביאן11/02/2016עומר שלום,
הביטוח הסיעודי של מכבי, נותן פיצוי כספי בסך 4,000 ש"ח לחודש למבוטח סיעודי השוהה בביתו או החזר כספי בסך 10,000 ש"ח בחודש למבוטח סיעודי השוהה במוסד.
סכומים אלו, ניתנים למבוטח הנמצא במצב סיעודי מידי חודש בחודשו, במשך 60 חודשים.
מצב סיעודי= אדם אשר אינו יכול לבצע בכוחות עצמו פעולות יומיומיות כגון ללכת, להתלבש, לאכול ולשתות, להתקלח או לשלוט על הסוגרים וכן, מצב של תשישות נפש (אלצהיימר, דימנצייה וכד').
מצב סיעודי, עלול לקרות בגיל מבוגר, אך גם בגילאים צעירים כתוצאה מאירועים תאונתיים או מחלות כגון סרטן, ניוון שרירים ועוד.
מכבי מגן זהב - מעניקה מגוון רחב של כיסויים. מרביתם יומיומיים.
ביטוח פרטי - רצוי וחשוב לרכוש ביטוח פרטי המעניק כיסוי לתרופות שאינן בסל הבריאות, להשתלות איברים בחו"ל ולניתוחים מיוחדים בחו"ל.
ניתן לרכוש גם ביטוח לניתוחים פרטיים ולטיפולים בטכנולוגיות רפואיות מחליפות ניתוח.
סוג אחר של ביטוח פרטי - ביטוח מחלות קשות - ניתן לרכוש ביטוח אשר מעניק פיצוי חד פעמי משמעותי במקרה של גילוי מחלה קשה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצף ביטוחי מפוליסה פרטית לפוליסה קבוצתיתסמי01/02/2016
שלום רב,
להלן התרחיש לשאלה:
1. בעל פוליסה פרטית היה בריא בעת הצטרפות לפוליסה ומחזיק בה עד היום.
2. התקבל לעבודה אך לא הצטרף לפוליסה קבוצתית (שלא נדרשה בה ה. בריאות) והמשיך להחזיק בפוליסה הפרטית.
3. כעבור שנה נמצא חולה בטרשת נפוצה ומבקש להצטרף גם לפוליסה הקבוצתית שדורשת הפעם הצהרת בריאות.
4. אותה החברה מבטחת בפוליסה הקבוצתית והפרטית.
5. האם ניתן להחיל רצף ביטוחי מהפוליסה הפרטית לפוליסה הקבוצתית ולצרף את המבוטח לפוליסה הקבוצתית למרות שהוא חולה בטרשת נפוצה?
מודה על תשובתך,
סמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצף ביטוחי מפוליסה פרטית לפוליסה קבוצתית - תגובה
מאיה יעקוביאן01/02/2016סמי שלום,
צריך לבדוק בתנאי הפוליסה הקבוצתית, האם ניתנת רציפות למבוטחים במעבר מפוליסה פרטית לפוליסה הקבוצתית ובמידה וכן, האם התנאים ניתנים רק למבוטחים שהצטרפו במסגרת "חלון ההזדמנויות" (ללא הצהרת בריאות) או שניתן לקבל את הרציפות בכל עת.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מאיה
סמי01/02/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל 21 בהצהרת בריאותעומר01/02/2016
שאלה לי. הגשתי בקשה לביטוח בריאות פרטי ובטפסים נשאלתי לגבי דיכאונות וכדומה. כמובן שאיני סובל משום דבר כזה וגם לא בעבר, אולם בתקופת הצבא הלכתי לקב"ן כדי להשתחרר ממילואים וניתן פרופיל 21 (נפשי). האם אני צריך לסמן "כן" ולפרט בסעיף הנ"ל או שלא ? כיוון שבפועל אין לי היסטוריה בריאותית בתחום נפשי. לא מעוניין שמידע מסוג זה יזלוג החוצה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל 21 בהצהרת בריאות - תגובה
מאיה יעקוביאן01/02/2016במידה ואינך סובל ולא סבלת בעבר מדיכאונות, לא נטלת כדורים ואין מסמכים רפואיים המעידים על בעיה נפשית בעבר או בהווה, אני סבורה שאין צורך להצהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לביטוח פרטי ורפורמת ביטוחי הבריאות מפברואר 2016אדם30/01/2016
הבנתי שבסוף החודש הזה 31/01/16 נכנסת לתוקף רפורמת ביטוחי הבריאות מפברואר 2016
אני מבוטח בביטוח קולקטיב במסגרת העבודה.
מה אתם ממליצים לעשות?
1. עם פקיעת הביטוח הקבוצתי לעבור לפוליסה האחידה - עוד כמה חודשים או שנים,
האם החלופה פחות טובה?
2. לפני תחילת הרפורמה לעזוב את הביטוח הקבוצתי ולעשות ביטוח בריאות פרטי מהסוג הקיים היום.?
האם במקרה זה מצבי יהיה טוב יותר מאלה שיצטרפו לאחר 1.2.16?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לביטוח פרטי ורפורמת ביטוחי הבריאות מפברואר 2016 - תגובה
מאיה יעקוביאן31/01/2016אדם שלום,
מרבית הביטוחים הקבוצתיים טובים יותר הן מהפוליסות הפרטיות המוצעות כיום והן מהפוליסות שיהיו לאחר כניסת הרפורמה לתוקף. כמו כן, הם גם זולים יותר.
אני מציעה לך לבדוק איך הביטוח הקבוצתי שלך עומד ביחס למוצרי הפרט.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לשאול?
איתן01/02/2016ברצוני להבין האם הרפורמה חלה גם על ביטוחי בייסיק (ספציפית מדיכלל בייסיק לכיסוי ניתוחים בחול ותרופות שלא בסל), כלומר האם החל מפבואר אין שינוי בתכנית מסוג זה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לשאול? - תגובה
מאיה יעקוביאן01/02/2016הרפורמה חלה רק על כיסוי לניתוחים בארץ, טיפולים מחליפי ניתוח וייעוצים עם רופאים מומחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נספח תרופותרומן28/01/2016
שלום רב,
אני בן 62 ויש לי ביטוח פרטי כמה שנים (משלם כ-300 ש"ח לחודש) ולאחרונה הסוכן שלי מהראל התקשר אלי וביקש לצרף אותי לנספח תרופות מורחב של הראל בעלות של כ-70 ש"ח לחודש. הסוכנ טען כי במידה ולא אצטרף עכשיו לפני כניסת הרפורמה בביטוחי בריאות לא אוכל להצטרף בעתיד ובנספח תרופות המורחב יש כל מיני תרופות נגד סרטן וכו'. מה המלצתך? האם כדאי להצטרף לנספח התרופות המורחב או שמדובר בהפחדה של הסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נספח תרופות - תגובה
מאיה יעקוביאן28/01/2016רומן שלום,
אין לרפורמה כל קשר לנספח התרופות.
הרפורמה עוסקת אך ורק בתחומים הבאים: ניתוחים, מחליפי ניתוח וייעוצים עם רופאים מומחים.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רומן28/01/2016תודה על התשובה המהירה.
הנספח החדש נקרא "הצעה לרכישת נספח תרופות 990 והוספת חבילת "פרימיום" החדש למבטוחים קיימים בכיסוי לתרופות (נספח 806 או 813)".
השאלה שלי האם הסוכן שלי ניצל את הרפורמה כדי "לדחוף" עוד מוצר ללקוח שלו עליו הוא יגזור קופון? לדבריו, אם לא נכניס עכשיו את נספח התרופות המשופר הכולל תרופות נגד סרטן וכל מיני מחלות קשות אחרות, לא נוכל לאחר מכן להכניס אותה וכך אני אוותר ללא כיסוי לתרופות אלה.
האם כדאי לי להצטרף לנספח התרופות החדש או לא.
תודה שוב,
רומן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
מאיה יעקוביאן28/01/2016תמיד חשוב לשדרג כיסויים. שכן, הטכנולוגיות מתקדמות כל הזמן ואילו הפוליסות שרכשנו בעבר קפאו במקום.
מומלץ לרכוש את הנספח. אולם אין לו שום קשר לרפורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעת סיעודי נדחתה בגלל ממצאים ויזואלייםס21/01/2016
אמי חולת סרטן סופנית.קיבלה המלצה לסיעוד מהאונקולוג בשל החמרה במצבה.האחות שבאה לבקר קבעה כי היא עונה על 3 קריטריונים מתוך ה 6 (רחצה,הלבשה,מעבר משכיבה לישיבה...) ןבכל זאת נדחתה התהיעה.
זה נראה שניסו את מזלם עלינו ולא נראה לי בכלל מוצדק.כשפניתי לעובדת הסוציאלית שטיפלה בתיק היא אמרה לי שרשום במערכת שלהם שנדחה עקב ממצאים ויזואליים.אני לא מתכוונת לוותר להם.במיוחד שאמי זקוקה לעזרה דחוף.
1. מה זה אומר בדיוק ?
2. מה ניתן לעשות במקרה כזה?
3. האם ערעור הוא הפתרון היחיד.כי זה קצת מפחיד אותנו ודורש כוחות.ולוקח להם זמן לקבוע את הועדות האלו בדרך כלל.
אשמח לכל המלצה בנושא.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעת סיעודי נדחתה בגלל ממצאים ויזואליים - תגובה
מאיה יעקוביאן21/01/2016ערב טוב,
הדרך היחידה שאני מכירה היא הגשת ערעור.
מומלץ גם להשתמש בשירותיו של עו"ד המתמחה בתחום.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצהרת בריאות עבור ביטוח בריאותaa20/01/2016
האם חייבים להצהיר על ניתוחון גיניקולוגי שבוצע באשפוז יום?
הפעולה לא משפיע על מצב בריאותי ובעקרון לא מצריכה אשפוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצהרת בריאות עבור ביטוח בריאות - תגובה
מאיה יעקוביאן20/01/2016ערב טוב.
מומלץ להצהיר. במקרה של אי גילוי נאות, חברת הביטוח לא מחוייבת לשלם תביעות . כך שבקרות מקרה ביטוח, את עלולה למצוא עצמך ללא כיסוי ביטוחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בריאות והרפורמהמתי20/01/2016
אני בן 36, נשוי ואב לתינוק בן 8 חודשים
בריא לרוב, חוץ בעיה קטנה בברך
אין לי כרגע ביטוח בריאות
מבחינת מחלות במשפחה -
אני בעקרון די בריא לרוב, אמנם אני מלא אך עושה ספורט
לאבא שלי יש טרשת עורקים
לאמא שלי יש קולסטורול גבוה
אני מאוד לא בטוח באיזו פוליסה לעשות בביטוח הבריאות
קיבלתי הצעות ממגדל, מהראל וממנורה
ההצעה ממנורה זולה אמנם אך אני חושש שהיא לא מכסה הכל.
מאוד קשה לי להבין בכלל מה רשום בהצעות
אשמח להמלצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח בריאות והרפורמה - תגובה
מאיה יעקוביאן20/01/2016מתי שלום,
בכדי לסייע לך בקבלת ההחלטה, יש לקרוא את תנאי הפוליסות המוצעות, לערוך השוואה מסודרת ולקבל החלטה.
תהליך כזה, מצריך ייעוץ מעבר לניתן במסגרת מגבלות הפורום.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעודי - האם צפויים שינוייןבסוף ינואר 2016?ניר20/01/2016
שלום,
ברצוני לרכוש ביטוח סיעודי לי ולבני משפחתי בהמשך השנה, עם הגיע בני לגיל 3.
הבנתי שניתן לרכוש פוליסות תמורת פרמייה קבועה במחיר אחיד לכל החיים.
כמו כן הבנתי שניתן שהכיסוי ימשיך לכל החיים מרגע קרות המקרה הביטוחי (לעומת 5 שנים בביטוחים הסטנדרטים).
האם משהו מתנאים אלו צפוי להשתנות בסוף החודש?
הבנתי מחבר שלפחות האופציה ל"מחיר קבוע לכל החיים" עתידה להעלם.
תודה,
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי - האם צפויים שינוייןבסוף ינואר 2016? - תגובה
מאיה יעקוביאן20/01/2016הביטוח הסיעודי הפרטי לא עומד בפני רפורמה.
המוצרים הקיימים היום, יוסיפו להימכר גם בחודשים הבאים
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החרגה גורפת של חברת הביטוחלילית20/01/2016
לפני כמה חודשים עשיתי ביטוח בריאות פרטי.
יש לציין שישי לי ליקוי שמיעה קל בשתי האוזניים. אינני משתמשת במשכיר שמיעה למרות שיש לי.
חברת ביטוח עשתה לי החרגה גורפת כל כל הסעיפים לגבי אוזניים ושמיעה.
האם זה מוצדק?
האם עליי לבקש לשנת את ההחרגה?
יש לציין שכבר חתמתי על הביטוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החרגה גורפת של חברת הביטוח - תגובה
מאיה יעקוביאן20/01/2016לילית שלום,
לאוזניים יכולות להיות כל מיני בעיות, למעט אבדן שמיעה.
החרגה גורפת, לא נראית לי הכרחית מצד חברת הביטוח ומומלץ לנהל אתם דין ודברים בנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ביטוח כללית מושלם זהבגיל15/01/2016
שלום,
הינני רווק בן 38, בריא ועובד בחברה מסודרת אשר מממנת לי ביטוח רפואי קולקטיבי , הפוליסה תקפה עד 2017 ואז כנראה נבוטח בהסכם חדש (פחות איכותי ממה שהבנתי, על פי תקנות חדשות). אני משלם כבר שנים רבות לכללית מושלם זהב. במשך 15 שנים השתמשתי בביטוח זה מספר מועט ביותר של פעמים(זריקות לנוסעים לחול, ייעוץ עם רופא מומחה)..מבדיקה שעשיתי אני למעשה מבוטח בכפל ביטוחים (מיותר?!). האם יש טעם להשאיר את כללית מושלם זהב לזמן הקרוב? להבנתי אני יכול לחזור לכללית מושלם בכל זמן שארצה, אין פה צבירת זכויות , קיים זמן המתנה לאחרי תחילת הביטוח של 3-6 חודשים תלוי בסעיף. האם לא משתלם לי כלכלית להפסיק ביטוח כללית מושלם כרגע? מה יקרה אם תהיה לי מחלה כרונית חדשה, האם המשמעות שלא אוכל להתקבל לביטוח כללית מושלם (הכיסוי עבור המחלה יהיה מוחרג אוטומטית?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ביטוח כללית מושלם זהב - תגובה
מאיה יעקוביאן18/01/2016גיל שלום,
תכניות השב"ן (ביטוח משלים) של קופות החולים, מעניקות כיסוי למגוון רחב של צרכים רפואיים, רובם יומיומיים.
ההצטרפות אפשרית בכל עת, בכל מצב רפואי, ללא הצהרות בריאות, אך מחייבת תקופת אכשרה בת כמה חודשים (משתנה מכיסוי לכיסוי).
אני מציעה לך לעבור על עיקרי התכנית ולבחון האם היא נחוצה לך בשלב זה של החיים (בדיקות הריון, טיפולי שיניים וכד') או האם לבטל ולהצטרף שוב בשלב מאוחר יותר.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 168 אחוז נכות וסיעודדנה14/01/2016
אדם בן 85 זכה לפני 3 שנים ל 168% סיעוד ביטוח לאומי בגלל ADL ובגלל אירועים מוחיים נשנים +דמנסיה ופארקינסון.+דיאליזה. השיעור אושרר אף לאחרונה שוב.
עתה נזכרנו שלא תבענו במקביל את דיקלה/הראל סיעודי מושלם קופ"ח כללי.
1.האם הגדרה פרשנות 'השגחה מתמדת' של ביטוח לאומי די זהה ל'תשישות נפש' של דיקלה ?
2.האם יש מצב שדיקלה תתחיל להתעקש על רופא מטעמה-מניסיונכם מה ההסתברות?
3.האם מספיק לשלוח לדיקלה את אישורי ביטוח לאומי או שחייבים לצרף בדיקת רופא עכשווית?
תודה ל3 תשובות ספציפיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 168 אחוז נכות וסיעוד - תגובה
מאיה יעקוביאן14/01/2016אלי שלום,
לחברת הביטוח יש את הזכות לבצע למבוטח "הערכה תפקודית" בכדי לקבוע את חבותה. אני מציעה שתגישו לחברה את כל המסמכים הרפואיים שברשותכם, לרבות מסמכים מהמוסד לביטוח לאומי, חוות דעת פסיכו-גריאטרית עדכנית ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדר נהרסה בגלל תאונהרוני13/01/2016
נהגת נכנסה ברכב (ליסינג) של נהגת אחרת. כתוצאה מהמכה הרכב עף דרך גדר התיל שמקיפה את גינתי לגינה (נמוכה מהכביש) והפילה והרסה את הגדר. התיקון יעלה אלפי ש"ח. במזל איש לא נפגע למרות שהיו אנשים בגינה באותו רגע.
מי צריך לפצות אותי? חברת הביטוח של הרכב השני מסרבת לפצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדר נהרסה בגלל תאונה - תגובה
מאיה יעקוביאן14/01/2016רוני שלום,
הפורום עוסק בביטוחי בריאות וסיעוד.
מציעה שתפנה את שאלתך לפורום העוסק בביטוחים אלמנטריים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בריאות פרטי במקביל לקולקטיביעומר10/01/2016
שלום,
הייתי מבוטח בפוליסת ביטוח בריאות קולקטיבית דרך מקום העבודה הקודם.
בתחילת ינואר החלפתי מקום עבודה וכעת דרך מקום העבודה החדש ישנה פוליסת ביטוח בריאות קולקטיבית דומה הכוללת ניתוחים, רפואה משלימה, אמבולטורי. ניתן להמשיך את הפוליסה באופן פרטי גם במקרה ואפרוש ממקום העבודה.
כאשר עזבתי את מקום העבודה הקודם סוכן הביטוח הפנסיוני אמר לי שלמרות שמקום העבודה החדש מספק לי פוליסת בריאות קולקטיבית כדאי לי למהר ובכל זאת לרכוש פוליסת ביטוח פרטית עד סוף החודש כי בתחילת פברואר תיכנס לתוקף רפורמה הביטוח ואחר מכן הביטוחים שיוצעו יהיו בתנאים פחות טובים. אמר לי שמאחר וחוזה הקולקטיב מוגבל בזמן (12 שנה עם נקודות יציאה כל 3 שנים) לא ברור מה יהיה בתום החוזה וייתכן ולא יתחדש או יתחדש בתנאים גרועים יותר ולכן כדי לי לרכוש עכשיו פוליסה פרטית שבה התנאים מקובעים ולא ישתנו.
סוכן הביטוח של הפוליסה הקולקטיבית מצידו אמר לי כי זה מיותר להחזיק פוליסה פרטית בנוסף לקולקטיב.
אינני יודע למי להקשיב – אני מניח שכל סוכן מדבר מתוך אינטרס מסויים.
שאלתי – האם יש טעם לרכוש עכשיו פוליסת ביטוח פרטית במקביל להצטרפות לקולקטיבית (שמסובסדת ע"י מקום העבודה) בהנחה ש-2 הפוליסות הן של אותה חברת ביטוח ואם אותם כיסויים?
תודה,
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח בריאות פרטי במקביל לקולקטיבי - תגובה
מאיה יעקוביאן10/01/2016עומר שלום,
הרפורמה בביטוחי הבריאות באה לטפל בכמה נושאים:
1. קביעת הגדרות רחבות יותר מאלו הקיימות כיום.
2. ביצוע ניתוחים באמצעות רופאי הסכם (ובכך לדרבן מנתחים להתכנס להסכמים ולא לגבות מהציבור סכומים ללא בקרה וביקורת)
3. להוזיל את דמי הביטוח.
כמובן, אין מוצר ללא חסרונות, לצד יתרונות, אך בראייה כוללת, הפוליסות במודל החדש לא יהיו בהכרח פחות טובות מהקיימות.
אם יש באפשרותך להצטרף לביטוח קבוצתי בעל תקופת ביטוח ממושכת, אינני רואה כל טעם לשלם במקביל על תכנית פרטית בעלת אותו מגוון כיסויים.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה לביטוח לפני השינוי
ישי12/01/2016ממיץ לכולם, גם אלו שיש להם ביטוח דרך הקולקטיב של מקום העבודה לעשות ביטוח בריאות לפני הרפורמה שנכנסת ב-1.2
לבטל תמיד אפשר, אחרי השינוי לא יהיה אפשרי לרכוש את הפוליסות הישנות והטובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגשת תביעה לחברת ביטוח בה כבר אין לי פוליסהאלון23/12/2015
שלום,
אשמח לוות דעת מקצועית בנושא:
הייתי מבוטח בביטוח בריאות פרטי ובמהלך הזמן בו הייתי מבוטח התגלתה מחלה כרונית.
לפני כשנתיים עברתי לחברת ביטוח אחרת מהעבודה המחלה הכרונית אינה מכוסה כי חתמתי על הצהרת בריאות.
האם במקרה הצורך ניתן לתבוע את חברת הביטוח הקודמת למרות שאיני מבוטח שם יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשת תביעה לחברת ביטוח בה כבר אין לי פוליסה - תגובה
מאיה יעקוביאן24/12/2015אלון שלום,
חברת הביטוח מחויבת לכסות מקרי ביטוח שאירוע למבוטח, בזמן שהיה מבוטח בפוליסה.
אם מקרה הביטוח הוא גילוי המחלה, אזי שחברת הביטוח הקודמת צריכה לשלם תגמולי ביטוח (יש לקחת בחשבון כי תקופת ההתיישנות בתחום ביטוחי הבריאות היא 3 שנים).
אם מקרה הביטוח הוא תרופה, טיפול, ניתוח, ייעוץ או כל שירות אחר, אזי שחברת הביטוח הקודמת לא תכסה כל דבר שאירע לאחר ביטול הפוליסה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)