מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטוח בריאות סעודיפסטה03/11/2010
שלום רב,
אני מבוטחת דרך עבודתי בבטוח בריאות.
הפוליסה מכסה מחלות קשות, ניתוחים מסויימים אך למשל אינה מכסה טיפולי פוריות ובטוח סיעודי.
האם כדאי לי לעשות פוליסה עצמאית נפרדת לבטוח כזה? בנוסף, הבנתי שבטוח סעודי דרך קופות החולים אינו כדאי כיוון שהוא תקף רק ל- 5 שנים מהיום שמכירים במצב סיעודי. האם זה נכון? האם כדאי לעשות גם בטוח סעודי חיצוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטוח בריאות סעודי - תגובה
רוני אשכנזי03/11/2010טיפולי פוריות אינם כיסוי נפרד אלא באים כחלק מחבילה של כיסויים הנקראים שירותים רפואיים אמבולטוריים, ניתן לרכוש פרק כיסויים זה בפוליסת פרט.
מציע שתבדקי את הכיסויים המוצעים בפרק זה ותראי אם הם רלוונטיים לגבייך. כמו כן קחי בחשבון שחלק ניכר מכיסויים אלה מגיע לך לקבל תחת חוק ביטוח בריאות ממלכתי ו/או באמצעות השב"ן (הביטוח המשלים) של הקופה שלך - במידה ורכשת. נכון שסכומי הכיסוי אינם גבוהים דיים ע"מ לכסות שירותים המבוצעים באופן פרטי. וכן זמני הההמתנה ארוכים בד"כ, לעומת ביטוח פרטי שסכומי הכיסוי בו גבוהים יותר ומאפשר זמן המתנה קצר יחסית.
מומלץ שיהיה לך ביטוח סיעודי באמצעות הקופה, כי הוא ניתן לחברי הקופה בתנאים טובים. תבדקי מה גובה סכום הפיצוי הסיעודי הניתן בביטוח הסיעודי של הקופה. מומלץ כיום שאדם יחזיק כיסוי סיעודי הנותן פיצוי של 10,000-14,000 ש"ח לחודש. בהתאם ליכולותייך הכספיות תחליטי האם להוסיף ביטוח סיעודי פרטי שהיה נדבך נוסף לזה של הקופה. באם תרכשי פוליסת סיעוד פרטית, תבקשי מהסוכן שתקופת הפיצוי תהיה לכל החיים. כך שלפחות סכום הביטוח שתקבלי בפוליסה הפרטית יימשך גם אחרי תום מתן הפיצוי החודשי בפווליסה הסיעודית של הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה כספית בקשישניצה02/11/2010
שלום רב,
אמי היא קשישה סיעודית הזקוקה לעזרה סביב השעון. לאחרונה נכנסה למסגרת מתאימה המאושרת ע"י משרד הבריאות. להגדרת הביטוח הלאומי אינה זכאית לגמלת סיעוד בגלל גובה הכנסות. קרן ניצולי שואה אינם מוכנים לתמוך מאותה סיבה. האם זה יהיה גם הכיוון בבקשת זכאות ממשרד הבריאות? האם יש דרך נוספת למצוא עזרה במימון ההוצאות הכספיות הכרוכות בטיפול באמא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה כספית בקשיש - תגובה
רוני אשכנזי02/11/2010אכן מקורות מימון כמו ביטוח לאומי וכד' מתנים את המימון בבדיקת מבחן ההכנסה של החולה הסיעודי ומממנים או לא בהתאם. עזרה נוספת במימון ההוצאות הינם:
1. ביטוח סיעודי של חברי קופ"ח בה חברה אמא שלך, במידה ורכשה ביטוח זה.
2. ביטוחי סיעוד פרטיים בחברות ביטוח, במידה ורכשה ביטוחים מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח שיניים של בית הספר עד כמה זמןרותי01/11/2010
בני שבר את השיניים הקידמיות לפני 3 שנים בברכה שכבר בעליה התחלפו רציתי לדעת מאין אני יכולה לתבוע את הנזק מבית הספר או לחפש את הבעליהם הקודמים או את העירה, והאים אני יכולה לטבוע את בית הספר גם אחרי 3 שנים כשהילד כבר לא באותו בית הספר ועבר לחטיבה כי הילד נדרש כל כמה זמן לשחזור השן וזה עולה כסף רב אין לזה סוף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח שיניים של בית הספר עד כמה זמן - תגובה
מאיה יעקוביאן01/11/2010רותי שלום,
בכדי לענות לשאלתך, נדרשת אינפורמציה מסודרת יותר:
לדוגמא- מה הקשר בין ביה"ס לבריכה, האם מדובר בבריכה פרטית או עירונית (הזכרת גם תחלופת בעלים וגם עיריה). האם הילד נפל כתוצאה ממפגע או מרשלנות.
האם הוגשה בעבר תביעה לגורם כלשהו? מי טיפל בשיניו של הילד לפני 3 שנים?
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעודי-עמידה בקריטריוניםיעל29/10/2010
אבי הוכר ע"י ביטוח לאומי כחולה שזקוק לטיפול צמוד של עובד זר בגלל מגבלות תפקודיות אלמנטריות. ניסינו להפעיל את פוליסת ביטוח סיעודי אך קיבלנו תשובה כי הוא עומד ב-3 תנאים בלבד מתוך 6 כשהמינימום הוא 4 תנאים לפחות. האם ידוע מהם 6 הפעולות ואיך יתכן שביטוח לאומי מכיר באבא כחולה סיעודי כשחברת הביטוח איננה מכירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן תפקודי- ביטוח סיעודי
עוד אייל פיפר30/10/2010ערב טוב יעל,
יש לבדוק היכן אביך מבוטח, כלומר: באיזה חברת ביטוח.
6 הפעולות בביטוח הינם כדלקמן: לקום ולשכב, לאכול ולשתות, להתרחץ, להתלבש ולהתפשט, לנוע באופן עצמאי, ואי שליטה על סוגרים.
כיום בפוליסות החדשות נהוג להכיר במקרה סיעודי שעה שמבוטח אינו יכול לבצע 2 פעולות מתוך 6, או לחלופין בשעה שקיימת אי שליטה על סוגרים.
אין קשר לעובדה כי ביטוח לאומי הכיר באביך ומסייע לו לבין ההכרה של חברת הביטוח במקרה כמקרה סיעודי. ההכרה של חברת הביטוח במקרה כמקרה סיעודי נקבעת על פי תנאי הפוליסה.
אילו פעולות אביך אינו יכול לבצע? האם לאביך יש אי שליטה על הסוגרים? היכן אביך מבוטח?
בברכה,
אייל פייפר, עו"ד
פייפר את כהן, משרד עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח סיעודי
יעל03/11/2010תודה אייל על תגובתך.
אבי מבוטח ב"הראל". תודה לאל שהוא עדיין שולט על הסוגרים ומצליח לאכול ולשתות לבד. אך בשאר ארבעת הפעולות הוא מתקשה. קיבלתי מרופאת המשפחה אישור שהוא מתקשה בניידות וזקוק לתמיכה בהליכה - האם זה מספיק למכתב הערעור ? מה מומלץ לכתוב בערעור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח סיעודי-עמידה בקריטריונים - תגובה
מאיה יעקוביאן01/11/2010יעל שלום,
בכל פוליסת ביטוח, מוגדר מצב סיעודי באופן שונה וזאת, ללא כל קשר להגדרות המוסד לביטוח לאומי.
ייתכן שבפוליסה של אביך מוגדר אדם סיעודי כמי שאינו יכול לבצע בכוחות עצמות 4 מתוך 6 הפעולות ואת זאת, יש לבדוק בפוליסה.
בנוסף ציינת כי חברת הביטוח קבעה כי אביך אינו יכול לבצע 3 פעולות יומיומיות. את ה"קביעה" הזו ניתן לבחון ואף לערער עליה, במידה ואת חושבת שהיא אינה מוצדקת.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח סיעודי
יעל03/11/2010תודה מאיה על תגובתך.
אודה לך באם תכווני אותי כיצד להגיש את הערעור. האם שתי שורות של רופאת המשפחה יעזרו ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח סיעודי- הראל
עוד אייל פיפר03/11/2010ערב טוב יעל,
בהראל קיימות מספר סוגי פוליסות סיעוד.
מה גם שהראל כוללת מספר חברות אשר אוחדו עימה כמו חברת שילוח למשל, אשר עוסקת גם כן במכירת פוליסות סיעוד.
על מנת לבדוק אם ניתן לערער על החלטת החברה, יש לראות את מכתב הדחייה, וכן יש צורך צריך לבדוק את תנאי הפוליסה.
לפיכך, אם תאמרי לי את שם הפוליסה המדוייק, אוכל לנסות ולסייע לך.
בנוסף האם האבא מסתייע בהליכון?
בברכה,
אייל פייפר, עו"ד
פייפר את כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח סיעודי- הראל - תגובה
מאיה יעקוביאן04/11/2010יעל שלום,
במשרדנו, מס' עו"ד המתמחים בהגשת ערר ובגישור בתחום ביטוחי הסיעוד,
אם תרצי, תוכלי ליצור עמי קשר ואתאם לך פגישת עם אחד מעורכי הדין, ללא תשלום וללא התחייבות.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חירוםגורג15/10/2010
לאחרונה אשתי עברה ניתוח חירום עקב גידול שפיר שהתגלה לה במקרה וכעבור ארבעה חודשים בני עבר גם ניתוח חירום עקב דלקת חריפה בתוספתן יש לי ביטוח רפואי פרטי עם סעיף של פיצוי גם אם הניתוח נעשה בבית חולים ציבורי במידה ואני מגיש תביעה לפיצוי מהו סכום הפיצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חירום - תגובה
מאיה יעקוביאן17/10/2010גורג שלום,
בכל פוליסה קיים מנגנון פיצוי אחר. ישנן פוליסות בהן המבוטח זכאי לפיצוי בשיעור של 30% או 50% מההוצאות שנחסכו לחברת הביטוח.
ישנן פוליסות המעניקות פיצוי ב- % הנגזרים משכר המנתח בלבד וישנן פוליסות המעניקות פיצוי בסכום קבוע לפי ימי אשפוז.
יש לבדוק מהו מנגנון הפיצוי שבפוליסה שלך.
לתשומת לבך, מרבית הפוליסות אינן מעניקות פיצוי בגין ניתוח חרום, אלא רק בגין ניתוחים אלקטיבים המבוצעים בבתי חולים ציבוריים.
יש לבדוק בפוליסה גם נושא זה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחולת ביטוחצבי12/10/2010
שלום לכם
בעת חתימה על חוזה עבודה ב1/10/08 חתמתי גם על ביטוח פנסיה ואובדן כושר עבודה
בתאריך 15/10/08נפגעתי בת''ד בזמן העבודה [התאונה אושרה כתאונת עבודה ] במשכורת נוכתה הפרמיה בעבור הביטוח וכך במשך כל הזמן בו עבדתי לאחר התאונה כעבור מס שבועות חלה החמרה במצבי וחדלתי לעבוד כאשר בקשתי מחברת הביטוח לשלם לי את המגיע לי חברת הביטוח טענה שהביטוח ניכנס לתוקף רק לאחר חודשיים עם אישור החוזה על ידי החתם ולכן בעצם לא ההיתי מבוטח כלל בתקופה הזו למרות שניגבה תשלום מלא
האם הדבר חוקי
האם מוכרים לכם מקרים דומים
מה אתם מציעים לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום א.כ.ע.
אייל פיפר,עוד23/10/2010שלום רב,
יש לבצע בדיקה מתי הביטוח נכנס לתוקף.
בהתאם לחוק חוזה ביטוח, הביטוח נכנס לתוקף בשעה שחברת הביטוח אישרה את פוליסת הביטוח וחתמה אותה.
גם אם הביטוח נכנס לתוקף ביום 1.10.2008 יש לבדוק האם קיימת תקופת האכשרה, כלומר: תקופת המתנה שלפיה יש להמתין לתום תקופת ההמתנה על מנת שלחברת הביטוח תהיה אחריות.
למיטב ידיעתי, בפוליסות א.כ.ע. לא קיימת תקופת האכשרה.
לפיכך, באם יש לך את פוליסת הביטוח וכן את ההצעה לביטוח, יהיה ניתן לערוך בדיקה לגבי אחריותה של חברת הביטוח.
בברכה,
אייל פייפר, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח פרטימרלן אורפז12/10/2010
שלום רב. לפני פחות משנה, עשיתי ביטוח פרטי בנוסף לביטוח קופת חולים שכולל הכל מכל. הביטוח הפרטי הוא למקרה של צורך בתרופות שמחוץ לסל הבריאות, השתלות, ניתוחים וכוי. לפני חודש וחצי הודעתי לביטוח הפרטי שעברתי צינתור והאים מגיעות לי זכויות כלשהן, כמו שיקום לב ותרופות מסויימות שלא קיבלתי דרך הקופה. עד היום, לא קיבלתי שום התייחסות או תשובה, למרות שהתלוננתי בפני הסוכנת. מה עלי לעשות? האים להפסיק לשלם את הפרמיה החודשית? האים מגיע לי משהו מהם? הודה מאוד על היחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח פרטי - תגובה
רוני אשכנזי12/10/2010מרלן - ביטוח פרטי - ברמת העקרון צינתור אמור להיות מכוסה בפרק ניתוחים, במידה וביצעת את הצנתור באופן פרטי ושילמת עבורו, מגיע לך החזר כספי בגין ההוצאות שהיו לך כמפורט בפוליסה שלך בפרק ניתוחים. במידה ולא ניצלת את הביטוח תבדקי אם קיים בפוליסה שלך סעיף המציין שאי שימוש בפוליסה בעת ביצוע ניתוח (צנתור בהקשר זה נחשב ניתוח), מקנה לך פיצוי כספי כלשהו מחברת הביטוח.
לגבי שיקום לב - איני מכיר את הפוליסה שלך, בד"כ לא מקובל לתת כיסוי שיקום לב לאחר צנתור, אלא לאחר ניתוח לב, או אירוע לבבי קשה.
לגבי תרופה - הביטוח אמור לכסות לך תרופות שלא בסל בלבד במידה ויש לך כיסוי ביטוחי לכך בפוליסה הפרטית שלך.
מה שעלייך לעשות:
1. לפנות לסוכן הביטוח שלך שיסייע בידך
2. לפנות למוקד של אגף הבריאות של אותה חברת ביטוח המבטחת אותך ולבקש סיוע שלהם בכל שאלותייך.
להפסיק לשלם את הפרמיה החודשית בגין הביטוח זו האלטרנטיבה הגרועה - מאחר ואת פוגעת בעצמך בסופו של דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה למר אשכנזי רוני
מרלן אורפז12/10/2010תשובה מלאה בהחלט.
תודה רבה
מרלן אורפז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה רפואית למימון ניתוחמעיין12/10/2010
אני מקווה שזה הפורום המתאים להפנות אליו את השאלה, אם לא- אשמח אם תפנו אותי בבקשה לפורום המתאים.
אני בת 24, חברה בקופ"ח לאומית בעלת ביטוח זהב.
אני מעוניינת לקבל מימון לניתוח פלסטי כלשהו.
פניתי לפניות הציבור ונקבעה לי ועדה של קופת חולים לאומית.
טרם הייתי בייעוץ אצל פלסיטיקאי, אך המזכירה של הועדה אמרה לי שאין צורך להגיע לייעוץ לפני הועדה, כי לא בטוח שיאשרו לי את המימון.
האם כדאי להגיע עם המלצה מפלסטיקאי מומחה, או שזה מיותר ולא יתייחסו לכך?
מה הקריטריונים שעל פיהם קובעים האם לממן את הניתוח?
באופן כללי מה התהליך שעליי לעבור בועדה?
תודה רבה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדה רפואית למימון ניתוח - תגובה
רוני אשכנזי12/10/2010שאלת המפתח בסוגיה אותה את מעלה - האם הניתוח הינו מסיבה רפואית או מסיבה אסטטית.
במידה והניתוח מסיבה רפואית - הוא אמור להיות מכוסה כמו שאר הניתוחים, ולצורך אישורו ע"י הוועדה את צריכה להמציא לוועדה את כל המסמכים הרפואיים המאשרים את הנחיצות הרפואית לביצועו.
במידה והניתוח מסיבה אסטטית בלבד - אזי לכל קופה יש את ההסדר שלה להנחות מיוחדות למבוטחי השב"נים (הביטוחים המשלימים) בביצוע ניתוחים אסטטיים.
תבדקי בקופה שלך במה דברים אמורים במידה וזה רלוונטי עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעודי שאלה לרוניעופר R06/10/2010
הי רוני , אני אפוטרופוס של דוד שלי ובניירת שמצאתי אני מזהה שהדוד שלי היה משלם ביטוח סיעודי שנים כאשר באותה תקופה כל הכנסותיו היו בחברת מנוהלים בחברת עוצ"מ לאנשי המושבים כאשר ניהלתי שיחה עם הפקידה של החברה נאמר לי שכאשר הדוד שלי הוציא מעוצ"מ את הפקדונות שלו באופן אטומטי גם פוליסת הביטוח מתבטלת [ כ- 40 שנה הוא שילם ביטוח סיעודי לעוצ"מ יש לי קבלות של התקופות הנ"ל ]בכול הניסיונות שלי לברר איתם האים נכון הדבר הם מנסים לומר לי שאין שום פוליסה ולי יש ניירת שאומרת אחרת שאלתי היא : 1. ברגע שהוציא את הכספים שלו הפוליסה אכן מתבטלת ? 2. דוד שלי לא קיבל שום מכתב שאומר לו על משנה זהירות ושלא יעשה צעד כזה שעלול לפגוע למשל בפוליסה שלו . אני חסר אונים יש לי הרושם שפשוט מנסים לעבוד עלי לתשובתך אודה מראש עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי שאלה לרוני - תגובה
רוני אשכנזי07/10/2010עופר R - בכדי שאוכל לענות לשאלתך, אני צריך לקרוא מה כתוב בפוליסת הביטוח הסיעודי שהייתה לו, או לחילופין מה כתוב בהסכם הפקדונות שלו לגבי הביטוח הסיעודי ותקפותו לאחר משיכת הפקדונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרוני
עופרR07/10/2010הי רוני
אני מנסה לקבל מהם העתק של הפוליסה והם בשלהם אומרים לי כי זה חומר ישן וכנראה אין אפשרות לקבל כי הם לא מוצאים כלום בנושא "פעם הייתה פוליסה כזו "
יש לי רק חשבוניות על קבלת תקבול מהם עבור התשלום לפוליסה שחייבו את הדוד שלי
במשך כול השנים
ועוד שאלה נניח שהדוד שלי בתקופה שהוציא את כספי התגמולים שלו מעוצ"מ כבר אז התחילה המחלה אצלו [ דימנסיה אלצהיימר] ולא היה בריא מבחינת החלטות שהוא עצמו עשה גם אז אין לנו שום התייחסות והבנה מצידם ??כל השנים הוא שילם את הפוליסה לתקופה שהוא יצטרך את העזרה הזו ועכשיו אני צריך להילחם בקיר אטום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליסת סיעוד
אייל פיפר,עוד23/10/2010שלום רב,
גם אם מצאת הקבלות, יש לבצע בדיקה מתי קרה מקרה הביטוח, כלומר: מתי הפך המבוטח לסעודי.
באם עברו 3 שלוש מיום הפיכתו לסעודי, חלה התיישנות .
לאחרונה נתקלתי במקרה דומה, קרן השתלמות אשר הייתה מבטחת ציבור עובדים בפוליסת ביטוח למחלות, נכות. המבוטח שהיה בקשיים כלכליים עקב מחלתו, ניאלץ לפדות את הכספים מקרן ההשתלמות, לא לפני שהוסבר למבוטח כי בעצם פדיון הכספים המבוטח לא יהיה מכוסה יותר ולא יוכל תבוע מקרן ההשתתלמות כספים.
אציין כי המבוטח היה במשא ומתן מול הביטוח לאומי לגבי נכותו ואף קרן ההשתלמות וחברת הביטוח היו מודעת לכך.
לפיכך, לחברת הביטוח וכן לקרן ההשתלמות ישנה חובת גילוי לוודא במקרה זה, כי המבוטח מודע לכך כי זכוויותיו יאבדו, כמו במקרה של אביך.
בברכה,
אייל פייפר,עוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי תשלום ביטוח בהוראת קבעדני04/10/2010
יש לי שותפות של סדנאות עיצוב פנים ורציתי לדעת אם אפשר לשלם את הביטוח דרך העסק ולא באופן עצמאי של כל שותף.
דני איצקוביץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי תשלום ביטוח בהוראת קבע - תגובה
מאיה יעקוביאן04/10/2010דני שלום,
1. באיזה ביטוח מדובר?
2. מה מס' העובדים ו/או השותפים בשותפות?
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני27/09/2010
שלום רב,
האם אישה בת חמישים שלא עובדת צריכה לשלם ביטוח בריאות לביטוח לאומי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני -תשלום עבור ביטוח בריאות ממלכתי
רוני אשכנזי27/09/2010עפ"י חוק, כל אזרח במדינת ישראל אמור לשלם לביטוח לאומי מס בריאות עבור ביטוח בריאות ממלכתי.
התשלום הינו פונקציה אחוז מהשכר עד תקרה מסויימת.
אנשים שאינם עובדים משלמים סכום מינימום לביטוח לאומי כמס בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא השיבו לי לשאלה פיצויי? שיפוי?יהודה15/09/2010
המופיעה מאתמול 14.09.10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהודה
מאיה יעקוביאן15/09/2010יהודה שלום,
במקרה של מבוטח השוהה במוסד או מחלקה סיעודית, נותנת חברת הביטוח שיפוי, כנגד הצגת קבלות.
אחוזי השיפוי וגובה השיפוי, הנם בהתאם למסלול בו נמצא המבוטח (זהב או כסף).
אני ממליצה לך לפנות לקופ"ח מכבי או לחברת הביטוח לבירור המסלול ולבירור הזכאות.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימוש ביטוח סיעודי - סיעודי מורכביהודה14/09/2010
יש לאבי ביטוח סיעודי קבוצתי מכבי - כלל בריאות אבי חולה דיאליזה, לאחרונה אושפז במצב קשה ושוחרר מבית החולים לשיקום קצר מועד , כאשר לאחר מכן האופציות הם המשך שיקום או שישאר באותו מקום בהגדרת "סיעודי מורכב". שאלתי: האם אפשר לממש ביטוח סיעודי במצב סיעודי מורכב. במצב סיעודי מורכב יש תשלום מעל 100 שח ליום דהיינו מעל 3000 שח לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהודה
מאיה יעקוביאן14/09/2010יהודה שלום,
בעיון בפוליסה הסיעודית של מכבי, לא מצאתי כל חריג המתייחס לאשפוז סיעודי מורכב.
למיטב הבנתי, גם אשפוז במחלקה סיעודית בבית חולים כללי, ייחשב כאשפוז סיעודי לצורך תשלום תגמולי הביטוח.
המבוטח במקרה זה, יהיה זכאי לקבלת החזר כספי בשיעור של X% מההוצאה ועד תקרת הגג הקבועה בפוליסה, בהתאם למסלול בו הוא נמצא (סיעודי זהב או סיעודי כסף).
אני ממליצה לך לפנות לחברת הביטוח, לבדוק מהו המסלול של אביך ולבחון באופן קונקרטי את הזכאות לקבלת תגמולי ביטוח.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיצוי - שיפוי
יהודה14/09/2010בהמשך למקרה שתיארתי. נוצר פה אבסורד. בפיצוי אנו זכאים לקבל 4000 ש"ח וכעת שהוא מאושפז בסיעוד מורכב שהעלות היא 100 שח ליום דהיינו 3000 שח בערך לחודש נקבל 80% דהיינו 2400 שח. האם זכותינו לבחור לקבל תגמול סיעודי 4000 שח למרות שהוא מאושפז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המשך בנושא ביטוח סיעוד ודמנציהרז14/09/2010
תודה על התשובה,
רציתי לשאול גם אם לאחר אישור התביעה, האם יש אפשרות לדחות את הפיצוי, כלומר לקבל את לקבל את התשלומים במועד מאוחר יותר כאשר החולה ימצא באישפוז סעודי ולא בבית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רז
מאיה יעקוביאן14/09/2010רז שלום,
בפוליסה הסיעודית של מכבי, מחוייבת חברת הביטוח לשלם תגמולי ביטוח תוך 30 ימים מיום אישור התביעה ומתום תקופת ההמתנה.
היות וסכום תגמולי הביטוח משתנה בהתייחס למקום שהותו של המבוטח בבית או במוסד סיעודי,
החברה התייחסה בפוליסה לנושא זה ומאפשרת מעבר בין המסלולים במהלך תקופת תשלום תגמולי הביטוח.
במידה ואתה מעוניין לקבל תגמולי ביטוח רק בגין שהיית המבוטח במוסד, נראה לי כי יהיה נכון להגיש את התביעה עם כניסת המבוטח למוסד הסיעודי.
יחד עם זאת, מומלץ שתברר ישירות עם החברה המבטחת (כלל בריאות) מה המדיניות שלה באשר לבקשות מסוג זו.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרז - שאלת המשך
רוני אשכנזי14/09/2010מעבר למה שמאיה ואני כתבנו לך בנדון, אבקש להסב את תשומת ליבך לעוד נקודה שאולי לא נעים לדבר עליה, אבל לדעתי חשוב שתתן דעתך עליה.
כאשר אדם נמצא במצב סיעודי, אף אחד לא יכול להעריך בוודאות כמה זמן הוא יחיה.
במצב של דחיית מועד הגשת התביעה, אתה עלול להגיע למצב שחס חלילה במקרה מוות, לא קיבלתם את מה שהיה מגיע לכם לקבל בתקופה שהמבוטח היה בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סעודי כפולגיל13/09/2010
שלום רב,
יש ברשותי ביטוח סעודי כפול: אחד דרך העבודה ואחד דרך קופת חולים מכבי.
האם יש יתרון לביטוח סעודי כפול?מה היתרון או שזה די בזבוז של כסף? כיצד ניתן להשוות בין שני הביטוחים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל - ביטוח סיעודי כפול
רוני אשכנזי13/09/2010כאשר מדובר בביטוח סיעודי יש יתרון לביטוח כפול, כאשר הכיסוי הסיעודי הינו על בסיס פיצוי.
כל שעליך לעשות לבדוק האם הכיסוי הסיעודי בפוליסה של מקום העבודה שלך על בסיס פיצוי, במידה וכן, המשמעות הינה שבמצב סיעודי תוכל לקבל גמלת סיעוד גם מקופ"ח מכבי וגם מהפוליסה של מקום העבודה. במצב סיעודי בד"כ נדרשים סכומי כסף ניכרים לתת מענה ראוי לצרכיו של המבוטח ולכן קבלת תגמולי ביטוח משני גורמים במצב זה הינה יתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)