מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוגי ביטוח רצוייםמור שלום12/12/2010
שלום אני גמלאי צבא קבע ומבוטח בביטוח בריאות וביטוח סיעודי דרך צהל. בנוסף אני מבוטח בביטוח בריאות של נכי צהל דרך חברת הראל. אני מבוטח בקופת חולים כללית בביטוח מושלם אני מבוטח גם בחברת דיקלה בביטוח תאונות אישיות אשתי מבוטחת בביטוח סיעודי דרך צהל. בנוסף היא מבוטחת בביטוח בריאותוסיעודי דרך חברת כלל. היא גם מבוטחת בקופת חולים כללית בביטוח מסוג פלטינום. השאלות שלי הן: 1 האם סוגי הביטוח הקיימים מספיקים ואם לא מה צריך להוסיף? 2 במקרה של קרות מקרה ביטוחי למי פונים תחילה והאם יש סדר עדיפות במקרה של תביעה בתודה מור שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי ביטוח רצויים - תגובה
מאיה יעקוביאן12/12/2010שלום,
לעניות דעתי, אתה ואשתך מחזיקים במגוון רחב מדי של ביטוחים וייתכן שאתם משלמים כסף רב על כפל ביטוח, שלא לצורך.
אני ממליצה לך לבחון לעומק את התיק הביטוחי, לערוך השוואות בין המוצרים השונים
ולבדוק מה נחוץ ומה לא.
במידה ותרצה להיעזר בשירותנו, תוכל לקבל שובר מצה"ל ולתאם עמנו פגישה.
נשמח לעמוד לרשותך בכל עת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאים יש לך מושלם של הכללית או של
אדוה20/12/2010קופ"ח אחרת אז גם שם יש לך ביטוח סיעודי בעצם למה שלא תישתמש בכל המבטחים לאחר שתיבדוק שאין החרגות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית פניה ע"י בטוח דקלהלי חפר09/12/2010
שלום וברכה!
הנני מבוטחת בבטוח דקלה משלים לקיבוצים מזה מספר שנים. הצגתי לפניהם אינפורמציה
עדכנית ומסודרת לגבי מצבי הבריאותי המצריך טיפול בכלי-דם ברגלים (ורידים ונימים).
מענה ראשון שהתקבל מהם, היה מענה שלילי. פניתי בשנית במכתב מפורט המסביר את מצבי הבריאותי, נעניתי באופן חיובי לגבי טיפול בלייזר.
בדקתי את אפשרויות הטפול , והגעתי לטיפול שהינו תחליף לניתוח- סקלרוטפיה מונחית אולטרסאונד.
בפניה השלישית לגבי הטיפול הספציפי, נעניתי בתשובה שלילית.
בברור כללי הבנתי שהחברה מיחסת טיפול זה לצרכים קוסמטיים ולכן לא מאשרת זאת.
ברצוני לשאול:
1. מה ניתן לעשות למול העובדה שהחברה תופסת טיפול זה לצרכים קוסמטיים ופנייתי היא מצב בריאותי מוכח?
2. האם החברה לא אמורה להצהיר על קטגוריות של סוגי טיפל שאינה מבטחת?
אודה על תשובתכם.
3. כיצד עלי לפעול , כדי לקבל מענה לצרכים הבריאותיים ?
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית פניה ע"י בטוח דקלה - תגובה
מאיה יעקוביאן12/12/2010לי שלום,
במסגרת הפוליסה "משלים לקיבוץ" , נכתב בסעיף 4.6 בפרק המבוא כי הפוליסה אינה מכסה: "ניתוחים או טיפולים או תרופות למטרות קוסמטיות או אסטטיות".
במידה ויש בידייך חומר רפואי המעיד באופן חד משמעי על כך שמדובר בצורך רפואי, מומלץ כי תפני לסוכן הביטוח שלך (סוכנות משקי הקיבוצים) ותבקשי ש"ילחמו" על זכויותייך מול חברת דקלה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשאלה בהקשר לביטל"אאדוה07/12/2010
קיבלתי אחוזי נכות מביטל"א ובחלקם הקטן יש לומר קיבלתי על סעיפים שאינם שייכים לביטל"א אלא לנכות המוכרת ע"י למישרד הביטחון ששם הוכרתי מלפני 96 השנה הקובעת, לשאלה :מתי אני צריך להודיע שאני מעדיף את משרד הביטחון ,לגבי הטיפול בפציעה ובתגמולים, אגב זה לא ישנה את מצבי כי אני מימלא לא מקבל שום דבר שנוגע לשכר בהקשר זה ובכלל מלבד תגמולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלה בהקשר לביטל"א - תגובה
מאיה יעקוביאן07/12/2010זהו פורום העוסק בביטוחי בריאות ובביטוחי סיעוד.
אין ברשותי את הכלים לתת מענה לשאלתך.
אני מציעה שתפנה לפורום העוסק במימוש זכויות ו/או בביטוח לאומי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתאדוה06/12/2010
האים יש החרגה בין ביטוח לאומי והראל והמשלים של קופ"ח בהקשר לתביעת סיעוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני לא מקבלת תשובה לשאלה?
אדוה22/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
מאיה יעקוביאן22/12/2010אדוה שלום,
לא הבנתי את שאלתך.
למה את מתכוונת במילה "החרגה"?
נא הבהחירי את עצמך, לרבות פירוט סיפור הרקע של השאלה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחרגה
אדוה23/12/2010החרגה זו התנייה כלשהי בין המבוטח למבטח כוונתי הייתהנ לשאול נניח ואני מבוטח בכמה ביטוחי סיעוד ממוסדים ואני לא יודע מה המדיניות שלהם כמו קופ"ח הראל ואו קופ"ח ביטל"א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצאתי אצל מוטק'ה פורוםאדוה06/12/2010
שעוסק בביטוח לאומי, לכן אשאל זאת כאן כמה זמן שהות מקנה לי החוק או הפסיקה החלוטה באשר למעבר לביטוח לאומי או למישרד הביטחון בסעיפים מקבילים שהוכרו גם כאן וגם שם יש שוני בתתי סעיפים האים זה נחשב כשוני בכלל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצאתי אצל מוטק'ה פורום - תגובה
מאיה יעקוביאן07/12/2010אדוה שלום,
לא ניתן להבין את שאלתך.
אשמח לעזור אם תכתבי את הדברים באופן ברור.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאים תת סעיף נחשב לשוני בהיתייחסות
אדוה10/12/2010בין ביטל"א ובין משרד הביטחון לעומת סעיף ראשי של נכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגיה בביטוח בריואת עקב נזקאבישי04/12/2010
קרוב משפחה 88 נפגע קשה , לפני כשנה וחצי, בתאונת דרכים ומאז נמצא במוסד סיעודי. אין סיכוי להחלמתו . כל ההוצאות ( שהות , תרופות, טיפולים... ) מכוסות ע"י חברת ביטוח מתוקף חוק לפיצוי נפגעי דרכים. ילדיו שהם גם אפוטרופסים שלו שוקלים להשכיר את דירתו למרות שהכנסה מהשכרה אינה נחוצה לטיפול באביהם. החשש הוא שחברת הביטוח תראה בהכנסות משכירות ניצול ושיפור לא מוצדק של המצב מבחינה הכספית של חוסה , לעומת מצבו מלפני התאונה . סביר שאז תדרוש מהמשפחה שתעביר דמי שכירות אלו למוסד סיעודי ( הפחתת הנזק ) . א. עד כמה חששותיהם מוצדקים ואם כן מה ניתן לעשות ( אם בכלל ) ע"מ לסכל מראש דרישה אפשרית זו מצד חברת ביטוח? ב. אולי עדיף להמתין עם השכרת דירה עד למועד שלחברת ביטוח "ימאס" ותעלה תירוצים ע"מ להפסיק תשלומים למוסד סיעודי ( מכמה אנשים שמעתי שבמוקדם או במאוחר זה יקרה ) ורק אז במסגרת התדינות או מו"מ איתם להציע להם מיוזמתינו השתתפות ע"י השכרת דירה? מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגיה בביטוח בריואת עקב נזק - תגובה
מאיה יעקוביאן05/12/2010אבישי שלום,
הנושא אינו שחור-לבן. אמנם חברת הביטוח משלמת על הנזקים שנגרמו ע"י המבוטח הפוגע, ללא כל קשר למצבו הכלכלי של הנפגע, אך חברת הביטוח גם עלולה לטעון כי האירוע התאונתי אשר כתוצאה ממנו הפך הנפגע לסיעודי, הוא זה המאפשר את השכרת הדירה.
רקע המקרה יכול גם כן לתרום לסוגייה זו (האם תגמולי הביטוח הושגו כפשרה, האם ניתנו עפ"י צו בית משפט טכד').
במידה ונושאים אלו יעלו בעתיד, יש מקום לדון עליהם ואף להגיע לפשרה
ובכל מקרה, לא ידוע לי על חובת דיווח במקרה של השכרת דירה או כל שינוי אחר של מצבו הכלכלי של הנפגע.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בריאות לתושבי חוץ לא יהודיםעמית23/11/2010
שלום.מה האופציות בישראל לביטוח בריאות לתושב חוץ (לא יהודי) המתעתד להתגורר פה לתקופה לא מוגבלת (מקבל אשרת שהייה מסוג ב/1 על סמך חיים משותפים עם ישראלי),חוץ מביטוח תייריים רגיל.האם ניתן לרכוש לו כל סוג ביטוח בריאות שקיים בשוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח בריאות לתושבי חוץ לא יהודים - תגובה
מאיה יעקוביאן23/11/2010עמית שלום,
אזרח חוץ, יכול להרשם בכל אחת מקופות החולים ובעבור תשלום חודשי מסויים, לקבל שירותים רפואיים בקופ"ח.
למיטב ידיעתי, במהלך החודשים הראשונים, זכאי אזרח החוץ לקבל שירותי רפואה ראשוניים בלבד ורק לאחר מכן, יהא זכאי לשאר השירותים הניתנים במסגרת סל הבריאות.
הרישום יתבצע עם מס' דרכון (במקום ת.ז).
באשר לביטוח פרטי, יש מספר סוגים של ביטוח לתושבי חוץ. ניתן לבדוק בחברות הביטוח השונות את המסלולים המוצעים ולעשות השוואת תנאים ומחירים.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא ממש נכון
עמית23/11/2010רק במכסי ובלומית ניתן לעשות ביטוח לתושבי חוץ באופן ישיר וגם הן לא מקנות זכויות יתר לאחר מספר חודשים מה עוד שהתנאים שהם מציאות פחותים בהרבה לעומת הביטוח לאזרחי ישראל.כללית ולאומית עושים רק דרך חברות הביטוח-ביטוח מיוחד לתיירים עם תקופה מכסימלית לשנה.
ברור בחברות הביטוח לא העלה דבר לגבי ביטוחים פרטיים.קיוותי שהפורום יפנה אותי לחברה ספציפית ותוכנית ספציפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא ממש נכון - תגובה
מאיה יעקוביאן24/11/2010עמית שלום,
אין למנהלי הפורום אפשרות להמליץ לך על חברת ביטוח כזו או אחרת.
מומלץ לפנות למס' חברות ולערוך השוואה בין המוצרים.
בהצלחה
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם חברת פרש קונספט עוסקת בתחום זה?
עמית24/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפילותנירה20/11/2010
היי ברשותי בטוח סעודי של חברת מגדל וכן בטוח סעודי של המושלם של קופת חולים הכללית. האם יש בכך סיבה שלא אקבל בבוא הזמן תמורה משתי החברות? בתודה נירה פיאלקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפילות - תגובה
מאיה יעקוביאן21/11/2010נירה שלום,
בקרות מקרה הביטוח, תוכלי לקבל תגמולי ביטוח משני הביטוחים גם יחד.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאים ניתן לומר שאפשר לעשות כן גם
אדוה20/12/2010עים ביטוח לאומי-סיעודי או שעד כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותו דבר -כפילות זו המילה הנכונה
אדוה23/12/2010ולא החרגה כפי שכתבתי קודם לכן, מה קורה בין ביטוח לאומי ובין קופ"ח אני יכולה לקבל משניהם? וגם מביטוח פרטי אחר? האים כל כפילות היא טובה?בדרך כלל הכל ממוסד מלבד הפרטי כי הפרמיה יורדת ונילקחת בין אים את רוצה או לא באופן אוטומאטי מהשכר כחבילה בילתי ניתנת לפירוק,כך אמרו לנו אז כיום אני די בוגרת ומבוגרת כדי לא להסכים לכל, מי חשבה אז כי המעסיק במיקרה שלי המעסיקה מרמה אולי גם אותה רימו והיא מסרה רק מה אמרו לה את כולן/ם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החרגותקולין יפה18/11/2010
בהודעת "דקלה" מ1.1.2001לא היתה מצוינת כל החרגה. מה גם שהכניסה לביטוח הסיעודי אירעה ש ב ע שנים אחרי ניתוח המעקפים וללא כל ארועים נוספים חריגים.
עצם ההחרגה אינה חוקית ביחוד כשמודיעים לי עליה ב-2009.
אנא התיחסו בכובד ראש למצב הענינים הזה. תודה יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החרגות - תגובה
מאיה יעקוביאן18/11/2010יפה שלום,
כפי שציינתי בהודעה הקודמת. יש לבקש מדקלה את תנאי החיתום המקוריים שלך.
במידה ובתנאי החיתום (לא בהודעה כזו או אחרת), לא מופיעות החרגות,
אז יש כאן בעיה ומומלץ לפנות לחברת דקלה ולהסב את תשומת לבה.
במידה והם לא יסכימו למחוק את ההחרגות ש"נולדו" במהלך תקופת הביטוח,
מומלץ לפנות למפקח על הביטוח במשרד האוצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחרגות - ביטוח "דקלה"
קולין יפה01/12/2010שלום לך מאיה,
נהגתי כהצעתך ופניתי ל"דקלה" בבקשה להמציא לי את טופס החיתום המקורי בעת ההצטרפות. שלחתיי גם 2 תזכורות לגב. ליאת ב"דקלה" מח" לחיתום סיעודית ואין תשובה.
במידה ומצב זה לא ישתנה, מה את מציעה שאעשה? תודה יפה קולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחרגות - ביטוח "דקלה" - תגובה
מאיה יעקוביאן01/12/2010יפה שלום,
במידה ולא תקבלי מענה מחברת דקלה תוך זמן סביר, יש אפשרותך לפנות לממונה על פניות הציבור בחברת דקלה ולממונה על פניות הציבור במשרד המפקח על הביטוח (משרד האוצר).
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החרגה ביטוח סיעודי דקלהקולין יפה18/11/2010
בנוסף לכל הצרות מסתבר וזאת רק בהודעתה האחרונה על תשלומים ב-2009 (לצרכי מס) כי יש החרגה על "לב ועורקים כליליים". עברתי ניתוח לב פתוח ב-17. 1.1994והצטרפתי לביטוח הסיעודי של מושלם כללית ב-1.1.2001 כלומר שבע שנים אחר הניתוח ותפקדתי כל הזמן ללא בעיות ומצב הלב תקין. רק ב-2009 מופיעה ההחרגה והיא לא חוקית. הם דורשים ממני ה י ו ם להבדק ע"י קרדיולוג ולהביא להם אישור על תקינות הלב. ההחרגה לפי מה שאני קוראת בתשובות שלכם על ענין זה לא היתה צריכה להופיע כלל בביטוח ובודאי מבלי שאדע על כך כי ההודעות על תשלומים לצרכי מס הקודמים לא כללו כל מידע בנושא. האם אין איש חוק שיתערב בממניעת עושק מהסוג הזה? יפה קולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החרגה ביטוח סיעודי דקלה - תגובה
מאיה יעקוביאן18/11/2010יפה שלום,
ניתן לבקש מחברת הביטוח דקלה את תנאי החיתום המקוריים שלך לביטוח הסיעודי ולבדוק האם ההחרגה מופיעה שם.
במידה ולא, אזי שמדובר כנראה ב"טעות".
במידה וכן, אזי שמדובר בהחרגה לגיטימית לאור ההיסטוריה הקרדיאלית ושינוי ההחרגה יהיה כרוך בהוכחת בריאות מחודשת ובאישור דקלה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהvjrdv
קולין יפה18/11/2010תודה. אמשיך בטיפול לפי הנחיותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעודי של מכביאיריס17/11/2010
שלום רב
אתמול גיליתי במקרה כי הביטוח הסיעודי של מכבי שעשיתי בזמנו בעלות של שקלים בודדים לחודש, תעריפו עלה פלאים!
אני בת 50 משלמת כ-52 שח לחודש
בעלי בן 52- משלם 62 שח לחודש
והילדים בשנות העשרים לחייהם- 4 ש"ח לחודש
סה"כ מסתכם ב-125 שח לחודש בערך
האם הביטוח הזה הוא חיוני? מקווה שלא נזדקק לו- אבל האם הוא עונה על הצרכים?
או שמא כדאי לבטלו?
האם להמשיך בכלל את הביטוח לילדים שלי שהם בני 16-25?
אני ממש לא מבינה כלום בעניין
אודה לכם על תשובה שתראה לי את הדרך הנכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי של מכבי - תגובה
מאיה יעקוביאן17/11/2010איריס שלום,
הביטוח הסיעודי חיוני ביותר, משום שהוא מעניק גמלה חודשית למבוטח אשר נמצא במצב סיעודי (מצב בו המבוטח אינו יכול לבצע פעולות יומיומיות פשוטות בעצמו, כגון להתקלח, לאכול, להתלבש וכו').
מצב סיעודי, חו"ח עלול לקרות בגיל זיקנה, אך גם לילדים ולאנשים צעירים, כתוצאה מתאונת דרכים, כתוצאה ממחלה כמון סרטן וכד'.
כשאדם מגיע למצב כזה, יוקר המחייה הוא גבוה ביותר, הן במקרה של שהייה במוסד סיעודי והן במקרה של סיעוד בבית (עובד זר וכו') ולכן, חשוב שיהיה לנו מקור הכנסה בטוח ומובטח מראש.
הפוליסה של מכבי, מעניקה במקרה סיעוד, עד 10,000 ש"ח בחודש, העלות שלה ביחס לפוליסות שניתן לרכוש באופן פרטי (לא באמצעות קופ"ח), היא סמלית בלבד
ולכן, מאוד מומלץ שלא לבטלה.
לרשותך תמיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שלא יחוקק חוק העובד הסיעודי הזר
אדוה20/12/2010חוק שיגדיר את תנאי העסקתו , בסופו של דבר נבין כולנו כמה שהם חייכנים וכיו"ב הם ברגע שיחזרו למולדתם לא יכירו אותכם בכלל כל עוד ואין חוק המסדיר העסקת העובד /ת הזר/ה הפסיקה נעסית ע"פ הפסיקה של עובד סיעודי ישראלי קודם כל הוא צריך להיות מוגדר בחוק הסיעוד לעובד הזר תארו לכם מצב שהעובד אוכל אצלכם ישן אצלכם והכל ניתן לו לבסוף יתבע אותכם דמי כיס ועוד המון דברים ש.נ שבת 150%וגם פרמיות עבור פנסיה עבור התקופה שעבד אצלכםהחל מינואר 2011 כל הזכאים ישלמו לעובד הסיעודי באבי אביהם אים החוק לא ישונה תיתבעו ובגדול על כל הדברים האלה הן ע"י העובד והן בסיוע קו לעובד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח upgrade - בריאות פרטית למשפחהשאול11/11/2010
שלום
אבקש לדעת האם ביטוח upgrade - בריאות פרטית למשפחה - הוא בבחינת ביטוח מחלה, תאונה ונכות.
השאלה רלוונטית לגבי סעיף 41 לחוק המגדיר מהו ביטוח חיים.
דהיינו, אם הביטוח אינו אחד משלוש חלופות אלו, אזי הוא יכול להכלל בביטוח חיים ואז ניתן להחיל את סעיף 43 לחוק, לעניין התיישנות טענת אי גילוי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח upgrade - בריאות פרטית למשפחה - תגובה
רוני אשכנזי14/11/2010ביטוח UPGRADE כלול תחת ההגדרה הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה גנטית במשפחהאמא אחת11/11/2010
חברתי עשתה ביטוח בריאות ולאחר מספר ימים גילו במשפחתה מחלת שרירים גנטית. מסתבר שאימה ואחותה סובלות מהמחלה בצורה קלה ואף בלתי מורגשת. חברתי בקרה אף היא המרפאת לייעוץ גנטי.
1. האם זה נכון כי על ביקור בייעוץ גנטי יש חיסיון מוחלט בכל מצב?
2. האם חברתי מחוייבת לעדכן את חברת הביטוח על המחלה החדשה במשפחה? שכן, היא לא נמצאה כחולה, רק אימה ואחותה.
3. חברתי קיבלת הפנייה לביצוע בדיקת דם כדי לברר האם גם היא סובלת מהמחלה, אך היא לא מתכוונת לבצעה בחודשים הקרובים. לאור מידע זה, האם הדבר עלול להוות בעיה מבחינת הכיסוי של חברת הביטוח?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה גנטית במשפחה - תגובה
מאיה יעקוביאן11/11/2010אני לא חושבת שיש צורך לעדכן את חברת הביטוח בדבר גילוי המחלה הגנטית בקרב קרובי המשפחה, אלא אם כן, הייתה שאלה בדבר מחלות גנטיות במשפחה בשאלון בהצהרת הבריאות.
באשר לשאלתך השניה, אם חו"ח אותה חברה תזדקק בעתיד לשירות כלשהו במסגרת הפוליסה, חברת הביטוח תעיין בתיקים הרפואיים וייתכן שתגלה שאותה מבוטחת הייתה בבירור רפואי ערב הצטרפותה לפוליסה או במהלך תקופת האכשרה.
במקרה כזה, חברת הביטוח לא תכסה את התביעה ואולי אף תבטל את הפוליסה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, והמשך...
אמא אחת11/11/2010האם זה נכון שחל חיסיון מוחלט (מפני חברות הביטוח) על הביקור לייעוץ במכון גנטי?
תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, והמשך... - תגובה
מאיה יעקוביאן11/11/2010אינני מכירה חיסיון כזה.
ברגע שמבוטח חותם לחברת הביטוח על טופס ויתור על סודיות רפואית ולא כתוב בטופס "למעט ייעוץ גנטי", אני מאמינה שחברת הביטוח תוכל להשיג את כל המידע הדרוש לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטול ביטוחאמא אחת11/11/2010
שלום רב,
לפני מספר שבועות עשינו ביטוח בריאות לכל המשפחה דרך סוכן ביטוח שהגיע אלינו הביתה.הוא היה אצלנו בסוף חודש ספטמבר והציע להתחיל את הביטוח רטרטאקטיבית- כלומר- כאילו עשינו את הביטוח כבר מתחילת אותו החודש, וכך עשינו.
לפני כמה ימים גילינו שאנחנו כבר מבוטחים דרך מקום העבודה של בעלי (ביטוח קולקטיבי, מבלי שידענו) וברצונינו כמובן לבטל את הביטוח הראשון.
האם מותר לנו לבטל את החוזה כולו או רק מאותו הרגע שנחליט לבטל?
ואם לא, אז האם מותר לנו לבקש שיבטלו את החודש שהסוכן הוסיף? (בדיעבד מתברר שזו דרך עבורו לקבל עוד חודש עמלה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטול ביטוח - תגובה
מאיה יעקוביאן11/11/2010בוקר טוב,
לפני ההחלטה על ביטול הפוליסה, אני ממליצה לכם לעבור על תנאי שתי הפוליסות ולבדוק האם מדובר בכיסויים ביטוחיים מקבילים, האם מדובר בכפל ביטוח או במקרה בו תוכלו לקבל תגמולי ביטוח משתי הפוליסות גם יחד.
לאחר שתקלו החלטה מושכלת, תוכלו לבטל את הפוליסה הראש שקט.
בכל פוליסה יש סעיף העוסק בתהליך הביטול. בחלק מהפוליסות הביטול הוא מיידי ובחלקן הוא יתבצע רק ב- 1 לחודש העוקב.
סעיף הביטול, אמור להופיע בתנאים הכלליים של הפוליסה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה... הבהרה
אמא אחת11/11/2010לגבי הוספת החודש לביטוח- האם זה דבר שמקובל לעשות?
או שזו פעולה שעשה הסוכן כדי "לסחוט" מאיתנו יותר כסף?
פשוט מצאנו את הסוכן הזה לא אמין בעוד מספר מצבים, לכן עולה השאלה
תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה... הבהרה - תגובה
מאיה יעקוביאן11/11/2010אינני יודעת מה מניעיו של הסוכן. את זה כדאי שתשאלו אותו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי מתשובתך
אמא אחת11/11/2010האם זה דבר שנהוג לעשות בזמן רכישת ביטוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי מתשובתך - תגובה
מאיה יעקוביאן11/11/2010אני לא מכירה נוהג כזה.
פוליסות אמורות להתחיל ב- 1 לחודש.
בד"כ, מי שמצטרף עד ל- 15 בחודש, מצרפים אותו רטרו'
ומי שהצטרף מה- 16 בחודש ועד סופו, מצורף ב- 1 לחודש העוקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על על כל התשובות לכל השאלות !
אמא אחת11/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מצב בריאותי וביטוח אובדן כונעהו09/11/2010
שלום רב!
אני פיזיוטרפיסטית בת 38. בבואי לעשות ביטוח אובדן כושר עבודה דרך חברה שעושה ביטוח ייחודי לפיזיותרפיסטים, הצהרתי על כך שבתחילת ההריון השני שלי היה לי אירוע קצר מאוד של ספק TIA שבעקבותיו אושפזתי יומיים עמ"נ לערוך MRI ובו התגלה מוקד איסכמי ישן שאינו קשור לSUSP TIA. קרישיות יתר נשללה לאחר הלידה בסדרת בדיקות ואני נחשבת בריאה לחלוטין. בדחייה של החברה נכתב "ברקע מוקד איסכמי ישן וקרישיות יתר".
האם ייתכן שלא אוכל לעשות ביטוח עקב סילוף/בורות/חוסר הבנה של מצבי הבריאותי (בפירוש נשללה קרישיות יתר!!!)? האם יש משהו שבאפשרותי לעשות בנידון? האם המוקד האיסכמי הישן שייתכן והיו בודקים היה קיים בחלק ניכר מהאוכלוסיה הוא עילה מספקת לאי-ביטוח? אשמח לתשובתכם ולדעתכם, נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על מצב בריאותי וביטוח אובדן כו - תגובה
מאיה יעקוביאן10/11/2010אביב שלום,
במידה ונשללה האפשרות לקרישיות יתר והדבר תועד במסמכים הרפואיים, מומלץ כי תסבי את תשומת לב החתם בחברת הביטוח, תעבירי בשנית את המסמכים הרפואיים
הרלוונטיים ואני סבורה כי הם יסכימו לקבלת לביטוח.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)