פורום ביטוח בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיעודי בכללית
    נריה
    08/07/2010

האם ידוע לך ממתי החלה הקופה לגבות ממבוטחיה ביטוח סיעודי? האם זה היה אוטומטי עם הצטרפות למושלם? ואם כן ממתי קיים בכללית הביטוח המושלם ?
    תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיעודי בכללית

הוספת תגובה

• סיעודי בכללית - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    15/11/2014

במצב הדברים שאת מתארת , עליך לפנות לעו״ד מתאים.
    רפואה שלמה ובהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח כללית מושלם- סיעודי דקלה

עוד,איל פייפר
    10/07/2010

ערב טוב,
    ביטוח סיעודי כללית מושלם קיים מתחילת העשור הקודם.

לא כל המבוטחים צורפו באופן אוטומטי, אלא היה עליהם לרכוש את הכיסוי ולשלם תמורתו תשלום נוסף.

לפני כמה חודשים נתקלתי במשפחה שהצטרפה לביטוח כללית מושלם בתחילת שנת 2000, ולא סימנה איקס על הביטוח הסיעודי. לפיכך, חברת הביטוח דחתה את תביעתם לתשלום.

הייתי ממליץ לך לפנות לדקלה- מחלרת סיעודי ולבדוק באם הנך מכוסה בגין הביטוח. הטלפון הינו
    036145626, הבדיקה מתבצעת באמצעות מסירת שם משפחה ומספר ת.ז.

שבוע טוב,
    אייל פיפר, עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כללית מושלם? לא. חברת קיפוח דיקלה

אתי
    06/11/2014

בעקבות תאונת עבודה, הפכתי להיות סיעודית. הייתי מבוטחת ב"מושלם" של הכללית, ולכן פניתי אליהם (בשנת 2011). הם זרקו אותי לחברת דקלה (שלא ידעתי על קיומה בכלל). החברה הזו טרטרה אותי למרות הנכותצ הקשה שלי, ובסוף הם שלחו לי רופא שלהם הביתה. הרופא קבע שאני סיעודית, אבל כרגיל, החברה כל פעם דוחה אותי עם תירוץ אחר. גם הביטוח המושלם מטרטר אותי ודוחה אותי. אני לא יודעת מה לעשות. אני במצב חמור מאוד, ואין רחמים בנפשם. הם מתנהגים באכזריות האופיינית רק לאויבים שלנו.
    בקופת חולים מכבי המצב שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נריה,

הכללית
    11/07/2010

ביטוח "כללית משלים" של "דקלה" כולל ביטוח סיעודי החל בשנת 1995.
    משנת 1998 קיימת תוכנית השב"ן "כללית מושלם" של ה"כללית" והביטוח הסיעודי
    הקבוצתי נשאר של "דקלה".
    ההצטרפות לביטוח הסיעודי היא בהתאם לבקשת המבוטח וכוללת הליך של מילוי הצהרת בריאות.

נשמח לענות על שאלות נוספות בעתיד.
    רק בריאות,
    יערה, נציגת כללית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סעודי ...
    מיטל
    04/07/2010

עד 30.6.10 היינו בעלי ואני מבוטחים במכבי וקיבלנו גימלת סעוד (בעלי נכה סעודי) הביטוח הסעודי שולם לנו עד היום ללא בעיות כבר שנה וחצי, צריך להיות משולם במשך 5 שנים.
    עקב אי תשלום דמי החבר במכבי במהלך החצי שנה האחרונה, נאמר לי במכבי שיכול להיות שגם הקיצבה שמשולמת לי, תפסק.
    האם היום בכל הקשור לבעלי הם יכולים להפסיק לי את הקיצבה? הביטוח היה בכלל ביטוח.
    היום חידשתי את החברות במכבי מגן זהב, לי ולבעלי, נאמר לי שהחוב הקיים נמחק והיום אין לי כבר
    מגן זהב, רק אם אחדש אותו, ולכן חידשתי.
    אודה לך מאוד באם תוכל לענות לי בהקדם.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח סעודי ...

הוספת תגובה

• תשלום לביטוח סיעודי

רוני אשכנזי
    04/07/2010

את צריכה לבדוק האם הפוליסה הסיעודית שלך במכבי כוללת סעיף שחרור מתשלום פרמיות במקרה של מצב סיעודי. המשמעות הינה שאם קיים סעיף כזה, אזי כל מבוטח שמוגדר כסיעודי פטור מהמשך תשלום פרמיות בגין הביטוח הסיעודי, כל עוד הוא סיעודי. במידה וסעיף זה לא קיים חלה עליך חובה להמשיך ולשלם את הביטוח הסיעודי כתקנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדקתי...

מיטל
    04/07/2010

ואכן יש סעיף האומר שבמשך תקופת תשלום גמלת הסיעוד המבוטח משוחרר מחובת תשלום פרמיה בגין הפוליסה על שמו.
    אם הבנתי אותך נכון הם לא יכולים לבטל את הפוליסה של בעלי, רק את שלי כי לא שולמה וזה מקובל עלי, אעשה פוליסה חדשה על שמי. בלי שום קשר אליו, הבנתי נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב.

מיטל
    04/07/2010

מרוב בלבול שכחתי להודות לך, אז אלף תודות על תשובתך המהירה, הקיצבה הנ"ל מאוד חשובה לי, ולא רציתי לאבד אותה .

אלף תודות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחרור מתשלום פרמיות בביטוח סיעודי

רוני אשכנזי
    05/07/2010

לאור בדיקתך, אכן הם לא יכולים לבטל את הפוליסה הסיעודית של בעלך בשל אי תשלום, מאחר והוא פטור מתשלום, אם אכן סעיף זה קיים כפי בדיקתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי מורחב משודרג
    רן
    02/07/2010

1. לאחרונה נשלח מכתב מיום 20/06/10 בנושא ביטוח סיעודי מרוחבומשודרג שבו נוספו הטבות חדשות ויעילות שמעניקה התוכנית, אבל עדיין יכלו להודיעולכלל הלקוחות לגבי העדכון הנ"ל ( שדרוג אוטומטי לפוליסה החדשה החל מה-01.07.2010 ) לפני חודש ולא לחכות לשבוע האחרון לפני סוף חודש יוני מכוח הדין והחוק .
    2. בנוסף מוסבר בחוברת "סיעודי מושלם פלוס" כי התעריף עולה לפי כל אוכלוסיית גיל ומתעדכן ומקובל לפי המפקח של חברת הביטוח ( לפי דבריכם "באישור משרד האוצר" ) אבל לצורך העניין בהסברים שם מתחת לטבלה מצוין שהביטוח פוליסה לשנה, קרי, מסתיים בתאריך 31.07.2011 ומה קורה לאחר מכן??? .
    3. בעמוד 12 בחוברת הנ"ל מצוין כי במהלך השנה הנוכחית תוקף הביטוח לשנה בלבד, "ועתיד להתפרסם מכרז לביטוח הסיעודי לחברי הכללית. כתוצאה מכך יתכן ויחולו שינויים במבטח, בכיסוי הביטוחי ובפרמיות", מה יהיה הלאה??? .

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי חדש לחברי קופ"ח כללית

מאיה יעקוביאן
    04/07/2010

רן שלום,
    מהפנייה שלך, ניתן להבין כי הנך מתייחס לביטוח הסיעוד המשודרג של קופ"ח כללית וכי אינך שבע רצון מהמהלך...
    לעניות דעתי, קופ"ח כללית יצאה במהלך חשוב ושיפרה את הפוליסה הסיעודית באופן משמעותי.
    אם עד היום, ניתן היה לקבל תגמולי ביטוח ל- 36 חודשים. מעתה, יינתנו תגמולי ביטוח לתקופה של 60 חודשים.
    אם עד היום, תגמולי הביטוח ניתנו למי שאינו יכול לבצע בכוחות עצמות 4 מתוך 6 פעולות יומיומיות, מעתה, יינתן הכיסוי למי שאינו יכול לבצע 3 פעולות יומיומיות או 2 כשאחת מהן היא אי שליטה על הסוגרים.
    תנאי הביטוח שופרו משמעותית ולמרות שהמחיר עלה, הוא עדיין סמלי ביותר ביחס לחלופות אחרות בתחום.
    באשר לתקופת הביטוח הקצובה - כל ביטוח קבוצתי תחום בזמן, כאשר בתום תקופת הביטוח, לרוב, מחדשים אותו לתקופות ביטוח נוספות. אפשרות אחרת היא, לצאת למכרז ולהעביר את הפוליסה הקבוצתית למבטח אחר.
    בכל מקרה, כל המבוטחים יהיו זכאיים לרצף ביטוחי מלא בהמשך דרכם.
    לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח מושלם פלוס[עושקים אותנו]

דובני זכריה
    22/07/2010

אני הצטרפתי לביטוח סעודי של כללית מושלם לפני כשנתיים וחצי.אני התחיבתילשלם את הכסף צמוד למדד והעיסקה התאימה לי.הופתעתי לתוכן מכתב שקיבלת מכללית מושלם ששודגת ועלי לשלם תוך 7 שניםסכום של פי 4 וחצי. לדעתי זו גניבה לאור היום באמתלה שהאוצר אישר לכללית מושלם פלוס לגעת לי בכיס מבלי לקבל אישור ממני.במכתב מודיעים לי שמתאריך 1 ליוני מורידים לי סכום של43 שקל.במקום סכום של 18 שקל בערך .לפי הכתוב במכתב ישנם .2.800.000 מבוטחים.תעשו חשבון איזה קופה עושה החברה עלחשבוננו.דיברתי עם מוקד כללית וביקשתי להמשיך להיות מבוטח בביטוח הבסיסי שעליו אני משלם 18 שקל.שלחתי מכתב רשום.למנכ"ל כללית מושלם מר אלי דפס ולא קיבלתי מכתב תשובה.קיבלתי טלפון מהמוקד ובו נאמר שבמידה ואני לא רוצה שידרוג עלי לבטל את הביטוח.בניגוד לרצונילהמשיך בביטוח הבסיסינאמר לי שיורידו לי את הסכום הגבוהנ של השידרוג. כתבתי מכתב לח"כ שלי יחימוביץ.וכמובןלמפקח על הביטוח במשרד האוצר.בשנת 2011 שהחברה תוציא מכרז חדש.ויש אפשרות שנשלם עוד יותר כסף.עד מתי יעשקו אותנו.אני מצפה שכולם יוציאו מכתבים ויצטרפו למחאתי.בכבוד רבדובני זכריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח מושלם פלוס - עושקים אותנו

רוני אשכנזי
    22/07/2010

זכריה שלום, ראה תשובתה של מאיה לרן על אותה שאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודק בהחלט! במה שכתבת.

תמי כהן
    19/08/2010

אני מבוטחת בביטוח סיעודי כבר 9 שנים, ועכשיו אני רוצה לבטל אותו.
    כל חודש אני צריכה לשלם להם 35 ש"ח , וגם קראתי כי הביטוח הזה
    ממש לא כדאי בכלל, ולא מכסה שום דבר ממה שהאדם יצטרך בזיקנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רן

מאיה יעקוביאן
    23/07/2010

צהרים טובים,
    לביטוחים הקבוצתיים, יש "כללי משחק" שונים מלביטוחי הפרט.
    יש להם ייתרונות רבים - מחיר נמוך, תנאי הצטרפות מקלים וכד'
    אך יש להם גם חסרונות - הם תחומים בזמן, תוכן הפוליסה והמחיר נקבעים ע"י בעל הפוליסה והמבטח, כשלמבוטחים בקבוצה, לא נותר אלה לקבל את התנאים המוכתבים או לצאת מהפוליסה.

ביטוחים סיעודיים פרטיים, הנם מוצרים יקרים ביותר כך שלעניות דעתי, בכל זאת כדאי ועדיף להמשיך ולהיות מוטחים בביטוח הסיעודי דרך קופ"ח .

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאיה - "כללי משחק" בביטוח קבוצתי

חיפאית
    24/07/2010

מאיה, יש ביטוחים קבוצתיים גם במקומות עבודה , ועובדה - אפשר לנהוג גם אחרת !!
    לי אישית יש ביטוח יבריאות וסיעוד קבוצתיים בחברת ביטוח דרך מקום העבודה.

לפני שנים אחדות הוצע לעובדים להרחיב את הביטוח ברובד נוסף., שדרוג של הביטוחים.
    אבל אף אחד לא העלה על דעתו לצרף באופן אוטומטי את כל העובדים לשדרוג הזה.

מי שרצה, נשאר עם הביטוח ברובד המקורי,
    מי שרצה הוסיף סעיפים אחדים בלבד מהרובד הנוסף
    מי שרצה שידרג את הביטוח שלו בכל הסעיפים הרובד הנוסף.

אז שלא יספרו שזה לא אפשרי, שאין דבר כזה !!!

לתשומת לב שירותי בריאות כללית: יש אנשים שאין ביכולתם לשלם פי 3,4, 5 ומעלה ממה ששלמו עד עכשיו. , ועדיין הם מעוניינים להמשיך את הביטוח הסיעודי כפי שהיה עד יוני 2010.

איך אפשר להסביר את ההתנהגות של הקופה - מכתב מהקופה בנוגע לשדרוג הגיע אלי ב-30 ביוני ובו כתוב שהחל מ-1 ביולי הביטוח משודרג באופן אוטומטי. האם זה ראוי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפאית

מאיה יעקוביאן
    25/07/2010

צהרים טובים,
    בביטוחים הקבוצתיים, בעלי הפוליסה הם אלו שקובעים את "כללי המשחק" עבור הקבוצה כולה.
    קבוצה X - מחליטה כך וקבוצה Y - מחליטה אחרת.
    אין ספק שקופ"ח יכלה לעשות דברים בצורה שונה, אך כך הדברים נעשו.

במידה וברצונך להלין, מומלץ כי תפני למחלקת פניות הציבור של קופ"ח כללית ו/או למועצה לצרכנות ו/או למחלקת פניות הציבור של משרד הבריאות.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החרגה מצה רפואי קיים
    לבנת
    30/06/2010

אם אפשר לקבל הסבר על משמעות הסייג , מתי חלה חובה על חברת הביטוח לשלם?
    בפוליסה כתוב : מקרה ביטוח שגורם ממשי לו הוא מהלך רגיל של מצב רפואי קודם דהיינו : מערכת נסיבות רפואיות שאובחנו במבוטח לפני מועד הצטרפותו לביטוח, לרבות בשל מחלה או תאונה. החריג יהיה תקף לתקופה שלא תעלה על חצי שנה.
    מה המשמעות אם חלה החמרה של מצב רפואי בעת הביטוח בנוגע למחלה שהיתה קודם לביטוח ?
    האם יש כיסוי להחמרה ? ואם כן מתי הוא נכנס לתוקף.
    תודה רבה, הפורום ממש מועיל ועוזר.

לקביעת תור
    סגירה
    החרגה מצה רפואי קיים

הוספת תגובה

• סייג בשל מצב רפואי קודם- הסבר

עו"ד איל פיפר
    01/07/2010

להלן תשובה:

מצב רפואי קודם הוא מערכת של נסיבות רפואיות, אשר אובחנו במבוטח עוד לפני המועד שבו הוא רכש את הביטוח. מצבים אלה יכולים לכלול גם מחלות, תאונות ועוד. כלומר, כל מה שאובחן במבוטח לפני שהוא הצטרף לביטוח באמצעות אבחנה רפואית מתועדת או בתהליך של אבחון רפואי מתועד (שהתקיים בששת החודשים שקדמו למועד ההצטרפות לביטוח), הוא בגדר מצב רפואי קודם. חברות הביטוח צריכות לדעת את מצבם האמיתי של המבוטחים, לפני שהם רוכשים את הביטוח.

מהו סייג בשל מצב רפואי קודם?

סייג כללי בחוזה ביטוח הפוטר את המבטח מחבותו, או המפחית את חבות המבטח או את היקף הכיסוי, בשל מקרה ביטוח אשר גורם ממשי לו היה מהלכו הרגיל של מצב רפואי קודם, ואשר אירע למבוטח בתקופה שבה חל הסייג.

חשוב להדגיש כי במקרים מסוימים, כאשר המבוטח הודיע לחברת הביטוח על מצב רפואי קודם, ואילו חברת הביטוח לא סייגה במפורש את המצב הזה בדף פרטי הביטוח, יחול הביטוח בעת הצורך ללא סייגים וללא מגבלות כלשהן הקשורות למצב הקודם.

בברכה,
    עו"ד אייל פייפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריג מצב רפואי קודם

מאיה יעקוביאן
    01/07/2010

לבנת שלום,
    בכדי לענות לשאלתך, נדרשים לי מס' פרטים:
    1. האם מדובר בפוליסה אישית או קבוצתית?
    2. האם ההצטרפות לפוליסה הייתה כרוכה במתן הצהרת בריאות ובחיתום?
    לרשותך תמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החרגה מצב רפואי קודם

לבנת
    01/07/2010

שלום,
    תודה רבה על התשובות.
    מדובר בפוליסה קבוצתית, לא נדרשה הצהרת בריאות.
    לגבי חתום אני לא יודעת מה זה.
    המצב הרפואי היה שנים קודם, והניתוח הנדרש היה אחרי כמה שנים של ביטוח.
    לבנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סייג מצב רפואי קודם

עוד,איל פייפר
    02/07/2010

לבנת לילה טוב,

המשמעות של הצהרת בריאות הינה מצב שבו המועמד לביטוח ממלא שאלון ובו הוא מצהיר על בעיות רפואיות מהם המבוטח סבל.

בהתאם למשמעות סייג למצב רפואי קודם, באם חברת הביטוח לא דאגה למלא שאלון רפואי, אזי כל בעייה רפואית שהייתה קיימת למבוטח טרם הצטרפתו לביטוח, תהיה מכוסה לאחר תקופת ההמתנה בהתאם לסייג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריג מצב רפואי קודם

מאיה יעקוביאן
    04/07/2010

לבנת שלום,
    כשחברת ביטוח בוחרת לבטח קבוצה ללא הצהרות בריאות,
    היא לוקחת על עצמה לבטח את כל הקבוצה כפי שהיא - את כל הבריאים ואת כל החולים שבקבוצה.
    חריג מצב רפואי קודם, בא במטרה למנוע ניצול לרעה של הפוליסה
    בכך שהוא מונע תביעות מיידיות בגין מחלות קיימות.
    חריג מצב רפואי קודם - משמעו, שבמהלך שנת הביטוח הראשונה, המבוטח לא יהא זכאי לקבלת כיסוי ביטוחי בגין מחלות ומצבים רפואיים קיימים.
    מחלות ומצבים רפואיים קיימים - פירושם - ליקויים בריאותיים שהיו קיימים ו/או אובחנו במבוטח במהלך החצי שנה שקדמה להצטרפותו לביטוח.

בתום שנה ממועד ההצטרפות לפוליסה הקבוצתית, המבוטח יוכל לתבוע ולקבל כיסוי ביטוחי, גם בגין בעיות רפואיות אשר היו לו טרם הצטרפותו.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגבלת גיל בהצטרפות לביטוח משלים
    מיכל74
    29/06/2010

אני מנסה לברר עבור זוג קשישים (87 ו 78 )אפשרות להצטרף לביטוח המשלים ולביטוח הסיעודי של קופ"ח כללית. האם החוק מחייב את קופות החולים לאפשר הצטרפות ללא מגבלת גיל או שהדבר מותנה במדיניות הגוף המבטח? במידה ואין אפשרות להצטרף במסגרת קופות החולים האם ישנן חברות ביטוח פרטיות המאפשרות הצטרפות קשישים לביטוחים אלה ?אודה על תגובתכם.

הוספת תגובה

• מגבלת גיל בהצטרפות לביטוח המשלים

רוני אשכנזי
    01/07/2010

החוק מחייב את קופות החולים לקבל את כל חברי הקופה לשב"ן (ביטוח משלים), אך לא מחייב אותן לקבל לביטוח הסיעודי.
    תמיד אפשר לנסות ולהתקבל לביטוחים פרטיים בחברת ביטוח, אך צריך לדעת שזה יחייב מילוי הצהרת בריאות ומעבר חיתום רפואי בחברת הביטוח, שלאחריו תחליט חברת הביטוח אם היא מקבלת אנשים אלה לביטוח ובאילו תנאים.
    חשוב לדעת שעלות הביטוח של אנשים בגילאים המצוינים בשאלתך באופן פרטי בחברת ביטוח, הינם גבוהים מאוד, בעיקר בכל האמור בביטוח הסיעודי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפל ביטוחי בריאות
    דורית
    28/06/2010

שלום,
    אני מבוטחת בחברת "כלל" גם דרך מקום עבודתי וגם דרך מקום עבודתו של בעלי, אשר עשה ביטוח משפחתי. אני מעוניינת לבטל את הביטוח שלי ולהשאיר רק את הביטוח המשפחתי. כמובן שהייתי צריכה לעשות זאת מזמן...
    שאלתי היא האם יש אפשרות לקבל החזר או זכויות כלשהן, או שכל הכספים ששולמו ירדו לטימיון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כפל ביטוחי בריאות

הוספת תגובה

• כפל ביטוחי בריאות

רוני אשכנזי
    30/06/2010

בעקרון אין אפשרות לקבל החזר כספי.
    ייתכן וסוכן הביטוח שלך למרות הכל יצליח לקבל משהו עבורך מחברת הביטוח מאחר ומדובר בשני ביטוחים באותה חברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח מנהלים
    פנינה
    28/06/2010

שלום רב, אני עובדת במקום עבודה מזה כחמש שנים יש לי ביטוח מנהלים, האם אני יכולה לבטל את הביטוח הנ"ל ולמשוך משם את הכספים למרות שאני לא עוזבת את העבודה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח מנהלים

הוספת תגובה

• ביטוח מנהלים

רוני אשכנזי
    28/06/2010

פורום זה אינו עוסק בביטוחי מנהלים או ביטוחים פנסיוניים כלשהם, אנא פני לפורום המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופש מחלה
    קרן
    27/06/2010

שלום, יש לי שאלה
    הייתה לי תאונת עבודה ונעדרתי 6 ימיים, האם זה בא על חשבון ימי מחלה שלי? או שהם לא נחשבים כימי מחלה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חופש מחלה

הוספת תגובה

• תשלום דמי פגיעה- חוק הביטוח הלאומי

עו"ד איל פיפר
    28/06/2010

בהמשך לשאלתך בגין תשלום דמי פגיעה משלם המוסד לביטוח לאומי כדלקמן:
    להלן התשובה בגוף החוק:
    ] [תיקונים: התשנ"ז, התשנ"ז (מס' 3)]
    93. (א) בעד יום הפגיעה לא ישולמו דמי פגיעה, אולם המעביד ישלם לנפגע שכר אותו יום.27
    (ב) בעד שני הימים הראשונים שלאחר יום הפגיעה, אשר בהם לא היה המבוטח מסוגל לעבודתו ואף לא לעבודה מתאימה אחרת כתוצאה מהפגיעה, לא ישולמו דמי הפגיעה אלא אם כן לא היה המבוטח מסוגל לעבודה כאמור שנים עשר ימים לפחות בנוסף על יום הפגיעה.

אייל פייפר, עו"ד
    פייפר את כהן, משרד עורכי דין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, אבל אני לא הייתי מסוגלת לעבוד..

קרן
    29/06/2010

רק 6 ימים והביטוח לא שילם לי כלום, האם לברות שזה הייה תעונת עבודה, הימים האלה על חדבון הימי מחלה שלי??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

קרן
    29/06/2010

רק 6 ימים והביטוח לא שילם לי כלום, האם לברות שזה הייה תעונת עבודה, הימים האלה על חדבון הימי מחלה שלי??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

קרן
    29/06/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום דמי פגיעה לאחר 6 ימי מחלה

עו"ד איל פיפר
    29/06/2010

כאמור בהתאם לחוק ביטוח לאומי אין לך זכאות.

מה שניתן לעשות הוא לתבוע את המעסיק בגין ימי המחלה.

לחלופין באם יש למעסיק ביטוח מחלה במקום העבודה, ניתן לתבוע את ביטוח המחלה במקום הפיצוי בחוק.

בברכה,
    אייל פייפר,עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכות לרישום לביטוח סיעודי
    בסרגליק עודד
    27/06/2010

אשתי גרה בחול במשך 24 שנים שנה שעברה חזרה לארץ היא סוכרתית פנתה לקופת חולים מכבי לבצע ביטוח סיעודי וסרבו לבטח אותה איך ואיפה היא תוכל לבצע ביטוח

הוספת תגובה

• הצטרפות לביטוח סיעודי של קופ"ח מכבי

רוני אשכנזי
    27/06/2010

זו זכותה של הקופה לבצע חיתום רפואי לאשתך ולהחליט בהתאם אם לקבל אותה לביטוח הסיעודי.
    אשתך יכולה לנסות להתקבל לביטוח סיעודי פרטי באחת מחברות הביטוח שמציעות ביטוח זה. קח בחשבון שהיא תצטרך למלא הצהרת בריאות ובהתאם יחליטו בחברת הביטוח אם לבטח אותה? ואם כן, באילו תנאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיתום בביטוח משלימים

עו"ד איל פיפר
    28/06/2010

ערב טוב ,

כיום קופות החולים מבצעות חיתום רפואי בשעה שהם מקבלים מבוטח לביטוחים המשלימים, זאת בניגוד לעבר.

על מנת לקבל כיום מבוטח לביטוח סיעודי בשעה שיש לו סכרת, חברת הביטוח בודקת את רמת הסוכר בדם של המבוטח.

לעיתים חברת הביטוח מקבלת כן מבוטחים לביטוח סיעודי אל אף שהם חולים בסכרת.

בברכה,
    אייל פייפר, עו"ד
    פייפר את כהן, משרד עורכי דין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה
    פנינה
    24/06/2010

שלום רב, החל מ- 16.03 אני נמצאת בשמירת הריון עד לתאריך הלידה המשוער 27.10 בשל סכרת טרום הריונית קשה לאיזון ומקבלת גימלה מביטוח לאומי. אני עובדת במקום עבודה מזה כחמש שנים ויש לי ביטוח מנהלים של חברת מגדל. הגשתי תביעה עבור אובדן כושר עבודה אשר ממתינה כרגגע לאישורו של רופא החברה. האם יכול הרופא של החברה לקבוע כי איני זכאית לתשלום עבור אובדן כושר עבודה למרות הכל? אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אובדן כושר עבודה

הוספת תגובה

• אבדן כשר עבודה

עוד,איל פייפר
    26/06/2010

ערב טוב,
    לחברת הביטוח ישנה סמכות לדחות תשלומי תביעות אבדן כושר עבודה.
    בסמכות חברת הביטוח למנות רופא מטעמה אשר יבדוק ויקבע האם בהתאם לתנאי הפוליסה הנך זכאית לתשלומי אבדן כושר עבודה.
    רופא מטעם חברת הביטוח בהחלט יכול להמליץ לחברת הביטוח שלא לשלם את התביעה.

אייל פייפר,עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא ניתוח קוסמטי
    מישהי
    22/06/2010

שלום רב,
    ברצוני לעבור בקרוב ניתוח פלסטי.
    אני נמצאת כעת בשירות חובה בצה"ל. ברור לי שהצבא לא יישתתף/יכיר בניתוח מסוג זה, על כן אני מתכננת לקחת מס' ימי חופש אשר בהן אעבור את הפרוצדורה הניתוחית.
    ידוע לי שניתוח פלסטי הנו ניתוח אשר נעשה במסגרת פרטית, אך תהיתי האם קיים ביטוח כלשהו (בחברת ביטוח פרטית) אשר אני יכולה לעשות בטרם הניתוח, שיכסה מצבים שונים שחלילה עלולים לקרות כתוצאה מהניתוח (צורך באשפוז מומשך חלילה, זיהום שנוצר ויש להתאשפז בגינו וכו'...)?
    ללא ספק אוכל לגשת ב"ראש שקט" יותר לניתוח כזה אם אדע שאני מבוטחת.

אגב, האם דין ביטוח רפואי בקופת חולים שונה מדין הביטוח הרפואי החל עליי כחיילת?

מודה לך מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא ניתוח קוסמטי

הוספת תגובה

• ניתוח קוסמטי

רוני אשכנזי
    23/06/2010

אין ביטוח שאת יכולה לרכוש באופן פרטי שיכסה תוצאות של ניתוח שלא מכוסה בביטוח הפרטי.

הצבא אמור לדאוג ולכסות כל בעיה רפואית שארעה לך במהלך השרות הצבאי. היקף הכיסוי אמור להיות כמו היקף הכיסוי הניתן לאזרחי ישראל במסגרת סל הבריאות הממלכתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברת מגדל
    אחת
    22/06/2010

שלום
    רציתי לדעת האם פוליסות הביטוח של אובדן כושר עובדה זמנ יבארץ ופרט של חברת מגדל הן מתום שלושה חודשים?

לקביעת תור
    סגירה
    חברת מגדל

הוספת תגובה

• כן, מקבלים כסף לאחר שלשה חודשים.

משה ורנר
    22/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לקבל כפל תגמולי ביטוח
    נילי
    20/06/2010

האם ניתן לקבל כפל תגמולי ביטוח סיעוד,
    גם מביטוח דיקלה וגם מהפניקס?
    והאם הם יכולים לקזז את שעות הסיעוד שמקבל המבוטח
    מהמוסד לביטוח לאומי?

תודה

הוספת תגובה

• כפל תגמולים בביטוח סיעודי

רוני אשכנזי
    20/06/2010

ראי תשובתי מטה בתביעת כפל בביטוח סיעודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח דקלה

נילי
    21/06/2010

האם אתה יודע אם בביטוח דקלה (ביטוח קופת חולים כללית)
    הכיסוי הוא על בסיס פיצוי או על בסיס שיפוי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי בדקלה

רוני אשכנזי
    23/06/2010

על בסיס פיצוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח בריאות פרטי - מעבר בין חברות
    מירון
    17/06/2010

שלום רב,

ברשותי ביטוח בריאות פרטי קיים עבור כל משפחתי מזה כ 10 שנים. כעת ניצבת בפני אפשרות להעביר את ביטוח הבריאות לביטוח קולקטיב מקדם הבריאות של הראל מטעם הסתדרות המורים אשר מגדיל באופן ניכר את הכיסויים מצד אחד ומוזיל את העלויות מצד שני.
    במעבר יש תקופת אכשרה של כ- 3 חודשים למעט בעיה רפואית שבה תקופת האכשרה נקבעה לשנה באופן פרטני.שאלתי היא מה קורה אם מתגלה דבר מה בתקופת האכשרה ויש לבצע ניתוח לדוגמה. ברור כי בתקופת האכשרה אין כל כיסוי אבל האם לאחר תקופת האכשרה הבעיה תכוסה כמו לדוגמה ניתוח נוסף?
    האם הסכומים ניתנים לשינוי בעתיד? לדוגמה כאשר הסתדרות המורים תתקשר עם מבטח אחר.
    במידה ולאחר תקופת האכשרה הכול מכוסה חשבתי על הפיתרון הבא:
    להמשיך את הביטוח הישן והחדש לתקופה של 3 חודשים חופפים ובסופם לבטל את ביטוח הבריאות הפרטי הישן. בנוגע לבעיה הרפואית בה תקופת האכשרה שנה, את הביטוח הישן הנ"ל לבטל רק לאחר שנה.
    אודה עבור עזרתכם.

מירון

הוספת תגובה

• ביטוח בריאות פרטי - מעבר בין חברות

רוני אשכנזי
    17/06/2010

עליך לבקש מסוכן הביטוח שמטפל בהצטרפות של משפחתך לפוליסת הסתדרות המורים שידאג שתקבלו רצף ביטוחי בין הפוליסה הפרטית הקיימת לבין הפוליסה הקולקטיבית החדשה. זהו דבר מקובל בענף ומשמעותו שלא תתקיים תקופת אכשרה על הכיסויים החופפים בשתי הפוליסות וכן לא תתקיים תקופת המתנה של שנה לבעיה הרפואית הקיימת במידה והיא מכוסה בפוליסה הפרטית.

אם לא תצליחו לקבל את הרצף הביטוחי כפי שציינתי לעיל, אזי נכון לעשות את מה שכתבת בכדי להימנע מחשיפה לסיכונים בתקופת האכשרה כמו גם לבעיה הרפואית הקיימת.

איני יודע מה כתוב בפוליסת הסתדרות המורים לגבי שינויים בפרמיה, אך פוליסות קולקטיביות ניתנות לתקופות ביטוח קצובות מראש, כאשר בתום כל תקופה ניתן לחדשן אוטומטית באותה פרמיה, או לבצע מו"מ עם המבטח הקיים על גובה הפרמיה החדש בתקופת הביטוח הבאה. אפשרות נוספת אם לא מגיעים להבנות עם המבטח הקיים לגבי גובה הפרמיה - ביצוע מכרז חדש שבו ייתכן והפרמיה תעלה או תרד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם עלול להיות מצב בו לא אכוסה

מירון
    17/06/2010

תודה רבה על תשובתך.
    במידה ואיני מצליח להשיג רצף זכויות, מה קורה אם מתגלה דבר מה בתקופת האכשרה ויש לבצע ניתוח לדוגמה. ברור כי בתקופת האכשרה אין כל כיסוי אבל האם לאחר תקופת האכשרה הבעיה תכוסה כמו לדוגמה ניתוח נוסף?
    האם יכול להיות מצב בו לאחר תקופת האכשרה לא אהיה מכוסה ביטוחית? במידה וכן באילו מקרים?

תודה,
    מירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב רפואי ללא כיסוי

רוני אשכנזי
    17/06/2010

במידה ולא תשיג רצף ביטוחי, כל מה שיתגלה בתקופת האכשרה לא יכוסה לכל תקופת הביטוח.
    אם תצטרך כיסוי רפואי כלשהו בתום תקופת האכשרה, אך עדיין בתוך שנת הביטוח הראשונה, תהיה מכוסה באופן מלא, למעט באם טרם תקופת הביטוח החדש, סבלת מבעיות בריאות שגרמו להחמרה במצבך הרפואי שבגינו אתה רוצה לתבוע את הפוליסה - מצב זה לא יכוסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוקף תביעת ביטוח חיים
    רועי
    16/06/2010

לאימי התגלה סרטן בבלוטת הטריס בנובמבר 2005 ,ב 01.01.2006 נותחה והבלוטה הוסרה.
    כעבור חצי שנה חזרה לעבודתה אבל במהלך השנה שלאחר הניתוח סבלה מגרורות ושאריות סרטן באזור הניתוח וטופלה בין השאר בזריקות כימוטרפיות.
    במהלך אותה השנה יצרה קשר עם סוכן הביטוח בכדי לתבוע את הביטוח אותו עשתה בעבר.
    במהלך כל התקופה ועד היום התעלם \ התחמק הסוכן מטיפול בתיק בטוענות שונות ומשונות תוך הפגנה של זלזול מוחלט במצוקה של אימי.
    לאחרונה טוען סוכן הביטוח כי את פיצויי הביטוח ניתן לדרוש עד שלוש שנים מיום גילוי המחלה
    ושהיא (אימי)אינה זכאית לפיצוי ביטוח.
    שאלתי האם הדבר נכון ?
    האם ניתן לעשות משהו בנידון?
    והאם ניתן לתבוע את הביטוח באופן פרטי בטוענה של התחמקות \ הונאה וטיפול מרושל של סוכנות הביטוח באימי ?

לקביעת תור
    סגירה
    תוקף תביעת ביטוח חיים

הוספת תגובה

• תביעה כנגד חברת הביטוח

עוד,איל פייפר
    16/06/2010

שלום רועי, אכן בהתאם לחוק חוזה ביטוח 1981- תשמ"א, קיימת התשינות של 3 שנים מיום קרות מקרה הביטוח.
    אולם האם פנית בכתב לחברת הביטוח ו/או לסוכן הביטוח והעברת לו טפסים כלשהם לצורך מתן הודעה לחברת הביטוח?
    באם פנית לסוכן הביטוח ועברת לו טפסים והוא נמנע ביודעין להעבירם לחברת הביטוח, ניתן לתבוע את סוכן הביטוח באופן אישי על רשלנות.
    לפיכך, הייתי ממליץ לך להגיש תביעה אישית כנגד סוכן הביטוח ולנסות לקשור בתביעה את חברת הביטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוקף תביעה

רוני אשכנזי
    16/06/2010

אכן ניתן לתבוע עד 3 שנים מיום קרות מקרה הביטוח את חברת הביטוח ולאחר מכן חלה התיישנות על התביעה.
    לגבי השאלות הבאות שלך מציע שתתייעץ עם עו"ד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה