פורום ביטוח בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה דחוף -
    מי-טל
    05/05/2010

אני מבוטחת בשני ביטוחי בריאות שונים בחברות ביטוח שונות - (ביטוחים פרטיים) - האם ניתן לתבוע כל חברה בגין אותה תביעה?
    בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה דחוף -

הוספת תגובה

• לא, זה לא אפשרי.

משה ורנר
    06/05/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפל ביטוח בריאות

רוני אשכנזי
    06/05/2010

כאשר באים לתת מענה לשאלתך צריך לבחון באיזו תביעה מדובר:
    1. כאשר מדובר בתביעה על בסיס שיפוי, משמע החזר הוצאות שהיו למבוטח בפועל בגין קרות מקרה הביטוח, את יכולה לתבוע את שתי החברות בגין אותה תביעה, במידה ושתיהן מכסות תביעה זו, הן תשלמנה לך ביחד את עלות מקרה הביטוח שבגינו את תובעת. אם חברה אחת תשלם את כל עלות מקרה הביטוח לא תוכלי לקבל מהחברה השנייה שום שיפוי כספי.

2. כאשר מדובר בתביעה על בסיס פיצוי (סיעוד, מחלות קשות), משמע בקרות מקרה הביטוח המבוטח מקבל מחברת הביטוח פיצוי כספי ללא שום קשר להוצאות שהיו לו או יהיו לו, במקרה זה, אפשר לתבוע את שתי החברות ולקבל משתיהן פיצוי בגובה הכיסוי המופיע בכל אחת מהפוליסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח בריאות
    אתי
    04/05/2010

כמעט שנתיים מנכים לי ממקום עבודתי עבור ביטוח בריאות וכן מנכים לי מקצבת הזקנה גם ביטוח בריאות. יוצא שאני משלמת לביטוח בריאות פעמיים. מה עלי לעשות בכדי לקבל החזר על הסכומים ששולמו פעמיים. תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח בריאות

הוספת תגובה

• כפל ביטוח בריאות

רוני אשכנזי
    05/05/2010

את צריכה לבדוק מה בדיוק מכסה הניכוי הנגרע מקיצבת הזקנה שלך, והאם קיימת חפיפה בינו לבין ביטוח הבריאות ממקום העבודה. במידה ואת מוצאת שאכן קיימת חפיפה, אזי אין צורך בשני הביטוחים ואת יכולה לוותר על אחד מהם, אלא אם מדובר בכיסויים שהם על בסיס פיצוי כמו סיעוד או מחלות קשות שבהם את יכולה לקבל פיצוי כספי ממספר גורמים מבטחים בו זמנית בעת קרות מקרה הביטוח.
    בדרך כלל לא ניתן לקבל החזר כספי בגין ביטול ביטוח בריאות. אך ייתכן ובהתערבות של המעסיק שלך מול המבטח זה יסייע לך לקבל משהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות
    שרה
    04/05/2010

בביטוח הבריאות שלי רשום שתהיה השתתפות בבדיקות גנטיות לפני הריון ואני עשיתי בדיקה גנטית אבל לא מאלה שכולן עושות אלא אחת שעושים במקרים של בעיות בהחזקת ההריון. מדוע חברת הביטוח לא מקבלת את זה ודוחה השתתפות? מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות גנטיות

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות

רוני אשכנזי
    05/05/2010

בכדי לענות לך במדוייק אני צריך לקרוא את נוסח הפוליסה שלך בנוגע לסעיף זה.
    באופן כללי סעיף בדיקות גנטיות טרום הריון, מציין במפורט את סוג הבדיקות המכוסות במסגרת סעיף זה בפוליסה. אם הבדיקה שלך אינה כלולה בבדיקות המצוינות תחת סעיף זה - אזי חברת הביטוח אינה חבה בתשלום בגינה. את יכולה לפנות לקופ"ח חולים שלך ו/או לשב"ן של הקופה (הביטוח המשלים) במידה ורכשת אותו, ולבדוק מולם מה הם מכסים בגין בדיקה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    יערית
    04/05/2010

אחי בן ה 25 סובל מפסוריאזיס כבר 3 שנים ולאחרונה זה מאוד החמיר.
    בהתחלה אלה היו כתמים מאוד קטנים והוא התעלם מהם או מרח משחה לעיתים רחוקות, ולאחרונה כתמי העור מתפשטים אצלו בצורה רצינית ומהירה יותר.
    קיבלנו המלצה מרופאים על תרופה בשם דייבובט ורציתי לדעת אם גם היא כלולה בסל התרופות?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• כיצד בודקים אם תרופה לא בסל הבריאות

רוני אשכנזי
    04/05/2010

בכדי לדעת האם תרופה כלולה בסל הבריאות, עליך להיכנס לאתר משרד הבריאות באינטרנט ובאתר זה להיכנס ללשונית - מאגר התרופות. מאגר זה מכיל את התרופות שבסל הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שרה
    04/05/2010

עשיתי את העבודה בשבילך - היא כלולה בסל התרופות החל מתחילת השנה הזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרה תודה רבה!

יערית
    05/05/2010

אני כל כך שמח שהתרופה הזאת נמצאת בסל התרופות, אנשים לא יודעים עד כמה זה חשוב לאנשים כמו אחי שסובלים מן הפסוריאזיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום לאדם סיעודי
    חנה
    28/04/2010

שלום רב בביטוח הסיעודי של קופח" מכבי, מופיע סעיף שהאדם מסוגל לאכול בעצמו לאחר שהכינו והגישו לו את האוכל, לא נחשב לסיעודי, האם הסעיף הזה חוקי? מדובר על אדם שעבר אירוע מוחי ונותר משותק ביד הדומיננטית זקוק לעזרה צמודה, כלל ביטוח טוענים שהאדם לא סיעודי כיוון שאוכל לבד ביד אחת, האם הביטוח לא אמור לממן תשלום למטפל צמוד? תודה על כל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    תשלום לאדם סיעודי

הוספת תגובה

• בהחלט חוקי, שימי לב לתנאים לזכאות

משה ורנר
    29/04/2010

מבוטח אשר אינו יכול לבצע בכוחות עצמו חלק מהותי (לפחות 50% מהפעולה) של 3 מתוך 6 הפעולות הבאות: לנוע באופן עצמאי, לקום ולשכב, להתלבש ולהתפשט, לאכול ולשתות, להתרחץ, לשלוט על הסוגרים, או מבוטח שמצב בריאותו ותפקודו ירודים עקב ”תשישות נפש” שבעקבותיה קיימת פגיעה קוגניטיבית הדורשת השגחה במרבית שעות היממה

במידה והמבוטח יכול לאכל, הסעיף הזה לא רלוונטי, השאלה מה קורה עם שאר הסעיפים במקרה שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי

ד''ר אודי פרישמן
    13/05/2010

הסעיף המדובר הוא חוקי
    לגבי הזכאות יש לבחון את החולה בכללותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שאול
    26/04/2010

בהמשך לתשובה שניתנה לשואל "נועם" מיום 10.4.10, עולה השאלה כיצד אם כן יכול להתמודד מבוטח שבהצהרת הבריאות שלו לא ענה תשובה מלאה על השאלה. דהיינו לא הצהיר על מחלה שיוחסה לו? שהרי אם די בכך שהמבוטח לא גילה פרט מסוים על מנת לשלול ממנו את מלוא זכויותיו, דומה שזו תוצאה בלתי סבירה. שהרי בהחלט יתכן מצב שאדם שוכח, בין אם הבין לא נכון את השאלה, ובין אם חשב שזה לא חשוב ועוד כהנה וכהנה סיבות, שאינן מגיעות לכדי כוונה להעלים מידע אלא בתום לב, בשוגג.

שאלה נוספת היא האם סעיף 43 לחוק הביטוח חל רק על ביטוח חיים או גם על ביטוח בריאות? האם ביטוח בריאות הוא חלק מביטוח חיים או קטגוריה נפרדת לחלוטין.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הצהרת בריאות

רוני אשכנזי
    26/04/2010

מאחר וקיים חוק שנקרא - חוק חוזה הביטוח שמגדיר בדיוק מצבים אלה (ראה מטה), אין חשיבות למה שאני או אתה חושבים כפרשנות, אלא אם כן הנושא מגיע לדיון בבית משפט ואז לשופטים ניתנת הזכות לשמוע פרשנות כזו או אחרת ולתת בהתאם את פסק דינם.
    הרי לך סעיף 7 לחוק חוזה הביטוח:
    תוצאות של אי-גילוי
    (א) ניתנה לשאלה בענין מהותי תשובה שלא היתה מלאה וכנה, רשאי המבטח, תוך שלושים ימים מהיום שנודע לו על כך וכל עוד לא קרה מקרה הביטוח, לבטל את החוזה בהודעה בכתב למבוטח.

(ב) ביטל המבטח את החוזה מכוח סעיף זה, זכאי המבוטח להחזר דמי הביטוח ששילם בעד התקופה שלאחר הביטול, בניכוי הוצאות המבטח, זולת אם פעל המבוטח בכוונת מרמה.

(ג) קרה מקרה הביטוח לפני שנתבטל החוזה מכוח סעיף זה, אין המבטח חייב אלא בתגמולי ביטוח מופחתים בשיעור יחסי, שהוא כיחס שבין דמי הביטוח שהיו משתלמים כמקובל אצלו לפי המצב לאמיתו לבין דמי הביטוח המוסכמים, והוא פטור כליל בכל אחת מאלה :

(1) התשובה ניתנה בכוונת מרמה ;

(2) מבטח סביר לא היה מתקשר באותו חוזה, אף בדמי ביטוח מרובים יותר, אילו ידע את המצב לאמיתו; במקרה זה זכאי המבוטח להחזר דמי הביטוח ששילם בעד התקופה שלאחר קרות מקרה הביטוח, בניכוי הוצאות המבטח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי והצרה אולי חלקית

ester
    28/04/2010

אחרי שעשיתי ביטוח סיעודי ודיווחתי בכנות על כל מה שנראה רלוונטי (למזלי - אין לי עדיין בעיות רפואיות), אני עכשיו דואגת מפני שלא דיווחתי על טיפול הורמונלי חליפי (גיל המעבר) - וזאת מפני שלא העליתי על דעתי שזה יחשב "תרופה". (האמת שהרופאה שלי היתה מופתעת כשבכל זאת ביקשתי מכתב לחברת הביטוח - אמרה שלא זוכרת שביקשו מכתב לחברת ביטוח על טיפול הורמונלי חליפי). איך עושים תהליך כזה? - זה "חיתום מחדש"? יפסיקו את הביטוח לתקופת הבדיקה? איך מתיחסות חברות הביטוח למצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצהרת בריאות חלקית

רוני אשכנזי
    29/04/2010

חברת הביטוח תבדוק לגופו של עניין את המסמכים שתמציאי להם ובהתאם תחליט האם לשנות את הסטאטוס הביטוחי שלך. במידה ואת כבר מבוטחת, החברה לא תפסיק את הביטוח עד גמר הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סעיף 43

רוני אשכנזי
    26/04/2010

סעיף 43 לחוק חוזה הביטוח חל על כל ענפי הביטוח בהם המבוטח חב בחובת גילוי כלפי המבטח טרם קבלתו לביטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלת המשך

שאול
    26/04/2010

אני מניח שאכן אתה צודק ובכל מקרה השופט הוא זה שמפעיל שיקול דעת לצורך הכרעה בתביעה. יחד עם זאת, השאלה היא כיצד ניתן לטעון בכתב תביעה ולהסביר אי ציון עובדת קיומה של מחלה? איזה טיעון לדעתך יכול לתפוס את השופט בדרך שיקבל זאת ויטען שלא הייתה כאן חריגה מחובת הגילוי.

רק אציין עובדה חשובה - המחלה שבגינה חברת הביטוח טוענת לאי גילוי בעת חתימת חוזה ההתקשרות (1998), הייתה בדיעבד בגדר אבחנה שגויה. ולמעשה במהלך 2005 אבחנה זו בוטלה ומקרה הביטוח היה לאחר שהטעות באבחנה השגויה תוקנה.

ועוד ברשותך, האם כאשר המבטח מאשר שני מקרה ביטוח במהלך השנים, הוא יכול לאחר מכן לטעון לאי גילוי. כאשר מדובר באי גילוי של מחלה שאובחנה כאמור כשגויה.

לעניין סעיף 43, כיצד ניתן להסביר שהסעיף חל על כלל הביטוחים שעה שהוא מצוין תחת פרק ב' העוסק בביטוח חיים. בעיקר כאשר מצוין מפורשות שמקרה ביטוח חיים אינו כולל בין היתר מקרה מחלה וכו'.

תודה, שאול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאת המשך

רוני אשכנזי
    29/04/2010

את השאלה הנ"ל עליך להפנות למשפטן ולא אלי, וגם הוא לדעתי לא יוכל לתת לך תשובה כללית כפי שאתה מבקש, אלא יצטרך לקבל פרטים מדוייקים של מקרה ספציפי להתייחסותו, כי להערכתי לכל סוגיה עשויה להיות תשובה שונה.

למבטח קיימת זכות לבדוק את תיקו הרפואי של המבוטח בכל תביעה המוגשת. הוא לא חייב להשתמש בזכות זו בכל מקרה של תביעה ולנהוג על פי שיקוליו הוא מתי כן ומתי לא. לפיכך גם במצב ששני מקרי ביטוח קודמים שולמו למבוטח, אם במקרה תביעה שלישית החליט המבטח לבדוק ומצא שיש אי גילוי, זו זכותו והוא יכול להשתמש בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סעודי
    milvitzky
    22/04/2010

אמא שלי בת 78ועולה חדשה-כשנה בארץ. היא בכופת חולים מכבי.
    אני רוצה לשאול על ביטוח סעודי עבור אימי, האם זה אפשרי
    להתחיל בגיל ?

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח סעודי

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי

רוני אשכנזי
    25/04/2010

אפשרי במסגרת הביטוח הסיעודי של מכבי להתחיל בגיל זה, אך היא תצטרך לעבור תהליך של חיתום רפואי בעת הקבלה לביטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפל ביטוח??
    danidy
    21/04/2010

שלום רב

אני מבוטח בביטוח כללית פלטינום ולאחרונה רכשתי ביטוח של קבוצת הפניקס ביטוח שנקרא קו הכסף
    האם מדובר בכפל ביטוח או שמא מדובר בביטוחים שונים?

האם יש טעם להחזיק בשניהם?
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    כפל ביטוח??

הוספת תגובה

• כפל ביטוח

רוני אשכנזי
    25/04/2010

כעקרון נכון לביטוח פלטינום הנוכחי, אין כפל ביטוח וגם אם יש הוא מינורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח בריאות לתושבי חוץ
    שרון
    16/04/2010

שלום, רציתי לדעת אם יש ביטוח שמאפשר לישראלים שגרים בחו"ל לקבל את אותן זכויות רפואיות שיש לישראלים תושבי ישראל. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח בריאות לתושבי חוץ

הוספת תגובה

• ביטוח בריאות לישראלים החיים בחו"ל

רוני אשכנזי
    18/04/2010

אכן ישנם ביטוחים המיועדים לישראלים ב- RELOCATION שנותנים כיסויים רפואיים לא זהים ב- 100% לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, אך הכיסויים עונים לצרכים הבריאותיים שעלולים לקרות במהלך תקופת החיים בחו"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח בריאות
    רונית
    15/04/2010

שלום רב, אני מעוניינת בביטוח בריאות שיכסה "קטסטרופות" בלבד.- השתלות, תרופות, ניתוחים. קיבלתי הצעות מכלל, הראל ומגדל. יש לי ביטוח מגן זהב של מכבי. הכי משתלמת הפרמיה של מגדל אבל מטריד אותי שהכיסוי לתרופות מחוץ לסל הוא רק של מליון ש"ח בעוד שלחברות האחרות היה כיסוי גבוה יותר. עד כמה זה קריטי? תודה על המענה!

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח בריאות

הוספת תגובה

• ביטוח בריאות

רוני אשכנזי
    18/04/2010

מיליון ש"ח כיסוי לתרופות הינו סכום מכובד למדי שצריך להספיק למקרה הצורך, כך שלדעתי זה לא קריטי במכלול השיקולים שאת צריכה לקחת בחשבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה

רונית
    18/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיליון שקל לתרופות

משה ורנר
    19/04/2010

אם את חושבת שזה לא מספיק, יש באפשרותך לרכוש כיסוי נוסף
    בסך של מיליון שקל במחיר מיוחד, דרך תוכנית מגדל פארם שמיועדת
    ללקוחות מכבי מגן זהב. (כןף התוכנית עדיין משווקת ע"י סוכני מגדל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מחשבים פנסיה?
    איה
    13/04/2010

שלום...
    לפי איזה אחוז ? סכום ? המעביד מחוייב להפריש לקרן הפנסיה החייבת בחוק..?

לקביעת תור
    סגירה
    איך מחשבים פנסיה?

הוספת תגובה

• פנסיה

רוני אשכנזי
    13/04/2010

השאלה לא מיועדת לפורום הנוכחי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצהרת בריאות וחסיון רפואי
    נועם
    12/04/2010

שלום,
    אני מעוניין לרכוש פוליסת ביטוח בריאות אך מוטרד מן האפשרות שגוף זר יקרא את התיק הרפואי שלי.
    רציתי לדעת מהי עומק החדירה לפרטיות בתיק הרפואי ובתשאול הרופאים שטיפלו בי.

ושתי שאלות נוספות:

לקיתי בדיכאון קליני ואני מקבל תרופות פסיכיאטריות באופן פרטי (שלא דרך קופ"ח). אני לא מעוניין שמצבי הנפשי יהיה גלוי בפני זרים פן ידלוף המידע החוצה.
    האם השמטת מידע זה או מידע רפואי אחר יכול למנוע את זכאותי לקבל פיצויי ביטוח לגבי ושאים רפואיים בלתי קשורים לבעיה?

איך אני מוצא איש מקצוע שייעץ לי מה לעשות וישמור על כל פרטי שיחתנו בחשאיות?

תודה מראש,
    נועם

הוספת תגובה

• הצהרת בריאות וחסיון רפואי

רוני אשכנזי
    12/04/2010

בעת תהליך רכישת ביטוח בריאות נדרש כל אדם למלא הצהרת בריאות, ההצהרה מורכבת משאלון אותו אתה נדרש למלא במלואו וללא הסתרת מידע, הכל כמופיע בשאלון. בשלב זה אין שום פנייה לתיק הרפואי ו/או לרופאים שטיפלו בך. השאלון אותו מילאת מגיע לחתם בחברת הביטוח שצריך להחליט האם לקבל אותך לביטוח ובאילו תנאים. ייתכן שהחתם ידרוש לקבל ממך מידע נוסף ו/או המצאת מסמכים רפואיים, שיסייעו בידו לקבל החלטה. כל המידע המועבר על ידך לחברת הביטוח חל עליו עליו חיסיון וסודיות רפואית, משמע מידע זה אסור שיועבר עפ"י חוק לשום גורם פנימי ו'/או חיצוני שאינו קשור לתהליך קבלת ההחלטה האם לבטח אותך ובאילו תנאים.
    לאחר שקיבלו אותך לביטוח, בעת שקרתה תביעה רשאית חברת הביטוח להחתים אותך על טופס ויתור סודיות רפואי, זאת ע"מ לאפשר לה לבדוק את זכאותך עפ"י תנאי הפוליסה. גם מידע רפואי זה יש עליו חיסיון וסודיות רפואית כמופיע לעיל. אך חשוב לציין שאם חברת הביטוח תגלה שהחסרת מידע שנשאלת עליו בהצהרת בריאות, והייתה לו משמעות לגבי קבלתך לביטוח בתחילת הדרך, כי אז הם רשאים לדחות את תביעתך על הסף ואף להפסיק לחלוטין את הפוליסה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לסייגים בביטוח בריאות
    משה
    10/04/2010

שלום,

ברשותי פוליסת ביטוח בריאות, אני מצטט את אחד מסעיפיה:
    סייג בשל מצב רפואי קודם:
    1 המבטחת לא תהיה אחראית ולא תהיה חייבת לשלם תגמולי ביטוח, כולם או מקצתם, על פי אחד או יותר מפרקי הפוליסה, בכל הנובע במישרין או עקיפין ממקרה הביטוח, אשר גורם ממשי לו היה מהלכו הרגיל של מצב רפואי קודם, ואשר אירע למבוטח בתקופה שבה חל הסייג, כמפורט בעסיפי הבאים:
    1.1 סייג בשל מצב רפואי קודם, לעניין מבוטח שגילו במועד תחילת תקופת הביטוח הוא -
    1.2 פחות מ 65 שנים - יהיה תקף לתקופה שלא תעלה על שנה אחת מתחילת תקופת הביטוח.
    1.3 65 שנים או יותר - יהיה תקף לתקופה שלא תעלה על חצי שנה מתחילת תקופת הביטוח.
    1.4 אם נשאל המבוטח בהצהרת הבריאות על מצב בריאות ולא גילה את מצבו, יחולו לגביו כללי הגילוי על פי הוראות כל דין.

מה הכוונה בסעיף 1, 1.1, 1.2 בהקשר לסייג הרפואי?

הוספת תגובה

• סייגים בביטוח בריאות

רוני אשכנזי
    11/04/2010

הפוליסה מתייחסת בסעיף 1 למצב שבו אדם מצטרף לביטוח כאשר הינו סובל ממצב רפואי כלשהו טרם כניסתו לביטוח, ומציינת שאם מקרה הביטוח שארע למבוטח הינו כתוצאה מהחמרה במצב זה, בתקופה בה חל הסייג (שלכך אתייחס בהמשך), כי אז אין כיסוי למקרה הביטוח וחברת הביטוח פטורה מתשלום.
    למרות האמור לעיל, בסעיף 1.1 מפורט מתי סייג זה חל.
    בסעיף 1.2 מצוין שלגבי מבוטחים שגילם בעת ההצטרפות לביטוח פחות מ- 65 - סייג זה חל רק בשנה הראשונה ממועד תחילת הביטוח. משמע לאחר השנה הראשונה, יהיה כיסוי להחמרה במצב רפואי קודם קיים טרם תחילת הביטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי סייגים/החרגות

משה
    11/04/2010

שלום,

א. תודה רבה על תשובתך הקודמת.
    ב. שאלה נוספת, נניח לאדם יש בעיה רפואית כלשהי (לדוגמא יתר לחץ דם או מחלת הנפילה וכו' וכו').
    והוא רוצה לבטח את עצמו בביטוח רפואי. כמובן הוא מחויב להצהיר בהצהרת הבריאות שיש לו את הבעיה הנ"ל.
    האם במקרה כזה חברת הביטוח תשלום/תפצה את אותו האדם לפי תנאי הפוליסה? או שחברת ביטוח לא תעשה ביטוח לאדם חולה מלכתחילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סייגים/החרגות

רוני אשכנזי
    12/04/2010

כאשר אדם ממלא הצהרת בריאות לחברת הביטוח יש 4 אפשרויות:
    1. לקבל אותו בתנאים רגילים במידה ובעיית הבריאות אינה משמעותית מבחינה ביטוחית.
    2. לא לקבל אותו לביטוח בגלל סיכון יתר.
    3. לקבל אותו לביטוח, אך להחריג לו את בעיות הבריאות אותן ציין בהצהרת הבריאות, כך שבמקרה ואירע מקרה ביטוח הקשור לבעיית הבריאות המוחרגת חברת הביטוח לא תשלם בגינה.
    4. לקבל אותו לביטוח בתנאים רגילים, אך בתוספת פרמיה בשל בעיות הבריאות הקיימות והסיכון אותו נוטלת חברת הביטוח בכיסוי בעיות אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטול ביטוח בריאות
    אודל
    06/04/2010

לפני 3 שנים עשיתי ביטוח בריאות בחברת הראל בכל חודש יצא לי לשלם בסך הכללי 250 ש"ח כעת מצאתי לנכון לבטלו עקב כך שזה נראה לי הרבה מידי רציתי לדעת מהם זכויותי אם כבר שילמתי במשך 3 שנים ואם אני מעונינת לעבור לחברה אחרת איזה חברה כדאי ומה העלות???

לקביעת תור
    סגירה
    ביטול ביטוח בריאות

הוספת תגובה

• ביטול ביטוח בריאות

רוני אשכנזי
    07/04/2010

ביטול הביטוח לא מקנה לך שום זכויות מאחר ומדובר בביטוח ריסק (כמו ביטוח רכב).
    היה נכון יותר לברר מה יעלה ביטוח בריאות פרטי דומה בחברה ביטוח אחרת, ע"מ לקבל מושג האם הביטוח שלך יקר ממה שמצוי בשוק ורק אז לקבל החלטה האם לבטלו.
    שיקול נוסף האם לבטל את הביטוח הקיים הינו מצב בריאותך. בכל חברת ביטוח אליה תפני כעת לרכוש ביטוח בריאות, יבקשו ממך למלא הצהרת בריאות. במידה ויש אצלך בעיית בריאות כלשהי, היא עלולה להיות מוחרגת, קרי לא מכוסה ע"י הביטוח שתרכשי.
    לגבי עלויות של ביטוח בריאות, זה תלוי איזה פוליסה רוכשים ומה היקף הכיסוי הנרכש.
    מציע לך לפנות לסוכן הביטוח שלך שייתן לך הצעות ממספר חברות ביטוח לפוליסה עבורך בהיקף כיסוי זהה פחות או יותר ואז תוכלי לקבל מידע עדכני על עלויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי קבוצתי - תגמולי ביטוח
    עינת
    05/04/2010

שאלה עקרונית שלא מצאתי לה מענה חד משמעי באף תקנון או הסבר:
    בביטוח סיעודי קבוצתי המבטיח סכום ביטוח ל- 8 שנים, כאשר תקופת הביטוח של 3 שנים הסתיימה או כאשר המבוטח אינו זכאי עוד כי הופסקה מערכת יחסיו עם בעל הפוליסה או פרש לגמלאות, ובאותה עת המבוטח מגמל כבר תגמולי ביטוח בגין זכאותו כסיעודי בפועל - האם יפסיק לקבל תגמולי הסיעוד??
    או במילים אחרות - האם ההבטחה ל - 8 שנים מותנת בתקופת הביטוח או הזכאות?
    לא מדובר כאן למיטב הבנתי על מצב של המשך בפוליסת פרט שברור שהמבטח אינו מחוייב להמשיך כי הארוע כבר קרה...
    לתשובתכם אודה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי

ד''ר אודי פרישמן
    06/04/2010

על מנת לתת תשובה אני חייב לקרוא את נוסח הפוליסה
    אם תרצה תוכל להעביר לי אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה