פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• צניחת איברים חמורה לנערה
    אנונימית
    02/08/2025

היי, אני בת 20 עם רקע מורכב מאוד, בעקבות עצירות כרונית סבלתי מצניחה מלאה של הרקטום ועברתי לפני שנה כריתה של הסיגמואיד עם קיבוע של הרקטום ע"י רשת. אובחנתי עם בעיה בפעילות המעי הגס ואני מטופלת בתרופות אבל בעקבות המשך תלונות של חוסר התרוקנות הפנו אותי לבדיקת דפקוגרפיה והתקבלו הממצאים הבאים: Descending perineum (5 cm), Moderate size anterior rectocele, Rectal anal intussusception grade 2 (partially-obtructing)
    אמרו שלא יכלו להכניס בבדיקה את כל החומר ניגוד שמכניסים בנרתיק כי אני בתולה..
    אני סובלת מאוד מתחושה של חוסר התרוקנות וגם צורך דחוף למתן שתן כל עשר דקות, וממה שאני מבינה יש לי משהו שחוסם את המעבר וזה לא סתם שאני מרגישה חוסר התרוקנות אלא באמת אני לא יכולה להתרוקן עד הסוף. מה עושים במצב כזה? ניתוח נוסף? כי כבר עשו לי את הניתוח עם הרשת וכבר כרתו לי חלק מהמעי
    אני לא מחפשת ייעוץ שמחליף רופא פשוט הרופא שלי בחופש ואני דואגת מאוד.
    אני רוצה שהתסמינים האלה ייעלמו כבר, בגלל מה שיש לי אני כל הזמן בעצירות, ואם אני צריכה לשירותים ולא מצליחה ללכת אני סובלת מהתקפי כאבים בכל הבטן, ממש מתקפלת מכאבים עד שאני מצליחה להתפנות.
    אשמח לשמוע האם אתה יודע איזה ניתוח/טיפול מתאים במצב כזה מסובך? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צניחת איברים חמורה לנערה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 71 ניתוח כף יד
    קובי
    14/07/2025

שלום ד"ר, מאחר ואין פורום פעיל בנושא, בכל זאת אנסה לשאול. אני בן 71 במקצועי מעצב שיער פעיל. אני סובל מתסמונת תעלה הקרפלית, שורש כף היד. קיים ניוון שרירים, חולשת שרירים וירידה תחושתית (לא יכול לכפתר חולצה או לפתוח בקבוק). על הטיפולים השמרניים לא הועילו. בעבודתי אני מחזיק ביד זו מסרק ו/או מכונה. במידה ואבצע ניתוח לשחרור התעלה. האם הריפוי וחזרה לעבודה אכן סביבות חודש ימים? או שצפוי זמן מושך יותר לחזור לעבודה פעילה? האם ניתן לצפות בכמה זמן אני יכול להיות מושבת? אשמח לדעתך אולי מתוך ניסיון או הכירות עם הפרוצדורה . תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 71 ניתוח כף יד

הוספת תגובה

• זה תלוי מאד במידת הפגיעה בעצב- ככל שחמורה יותר לאורך זמן יקח יותר זמן התאוששות, אבל לרוב תוך כמה שבועות השיפור ניכר

ד''ר דני רוזין
    14/07/2025

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות בנוגע למצב
    בר
    04/07/2025

שבת שלום ד"ר רוזין,
    בהמשך להודעתי האחרונה, רציתי לעדכן שכאבי הבטן והבחילות חלפו, וחזרתי לאכול פחות או יותר תפריט רגיל בארבעת הימים האחרונים
    נוטלת נקסיום 20 מג מידי בוקר
    עם זאת, אתמול בלילה חוויתי שוב עלייה בדופק ולחץ דם, עם תחושת "טרום-עלפון". רק לאחר יציאה אחת רכה התחלתי להרגיש מעט טוב יותר.
    מהבוקר היו לי קרוב 5 Hציאות – כולן רכות, לא צהובות כמו בפעם הקודמת, אך התחושה היא של כאב עמום בבטן העליונה ובמרכז הבטן, שנמשך לאורך כל היום.
    אין חום, אך התחושה הכללית אינה טובה.
    מה לדעתך עליי לעשות בשלב זה? האם יש צורך להיבדק?

תודה רבה מראש ושבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה
    המשך התייעצות בנוגע למצב

הוספת תגובה

• רכיבה על סוסים אחרי ניתוח שערה הפוכה
    אורית
    29/06/2025

הבת שלי בת 18.5 עברה לפני חמישה חודשים ניתוח סינוס פילונידאלי שהחלים (נעשו שני פתחים קטנים שכבר נסגרו) האם יכולה להשתתף בטיול רכיבה על סוסים? ( היא יודעת לרכב) תודה

הוספת תגובה

• כן בהחלט

ד''ר דני רוזין
    29/06/2025

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן העליונה בצורת חגורה
    בר
    17/06/2025

מאיה, ניסחת יפה מאוד! הנה ניסוח מעט

שלום ד"ר רוזין
    מאתמול בצהריים, לאחר אכילה, הופיעו אצלי כאבים בבטן העליונה בצורת "חגורה", יחד עם שלשולים חוזרים, קוצר נשימה, בחילות וליחה.
    ברקע הרפואי שלי:

דיוורטיקוליטיס בעבר

לפני כשנתיים עברתי ניתוח לכריתת הסיגמואיד, כולל פרפורציה ופריטוניטיס

בנוסף יש לי גם ריפלוקס קיבתי-ושטי

לא היה חום, אך התחושה הכללית לא טובה – אני חשה חולשה, כבדות ברגליים, ועייפות.

היום, ביום השני, הכאב בבטן העליונה עדיין נמשך. אין שלשולים, אך היציאות רכות, בצבע חום-צהבהב.
    אשמח לדעת האם זה יכול להצביע על בעיה שדורשת בירור דחוף או אם מדובר בתהליך שיכול לחלוף מעצמו.

תודה מראש.

הוספת תגובה

• סביר להניח שיעבור לבד. אם ימשיך או יחזור על עצמו כדאי לעזות אולטרסאונד של בטן עליונה /כיס מרה

ד''ר דני רוזין
    18/06/2025

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות לאחר שבוע

בר
    24/06/2025

שלום ד"ר רוזין
    רציתי לעדכן התפתחויות מהשבוע האחרון:
    מזה כשבוע אני סובלת מכאבים בבטן העליונה (לעיתים בצורה של "חגורה") שמתגברים אחרי אכילה. בתחילת השבוע היו שלשולים מימיים, כיום היציאות רכות בגוון חום-צהבהב. אין חום, אך קיימת תחושת חולשה, ולעיתים אי שקט בבטן. לעיתים יש גם בחילה ואי נוחות אחרי אוכל.
    בדיקות דם מיום חמישי (20.6.25):
    CRP תקין
    נויטרופילים מעט מוגברים
    ליפאז ועמילאז תקינים
    אלקטרוליטים תקינים
    תפקודי כבד (GOT, GPT, GGT, בילירובין) תקינים
    תזונה בימים אלו: תפריט עדין ומבוקר – אורז, קוואקר, מעט ירקות מבושלים, לחם מלא, חלבון קל לעיכול. משתדלת להימנע ממוצרי חלב שמנים, מטוגנים ותיבול כבד.

טיפול קבוע: נקסיום 20 מג
    שאלותיי:
    האם מדובר בגסטרואנטריטיס חולף?
    האם נדרש בירור נוסף? הדמייה ? בדיקות דם ?
    האם ייתכן קשר לדלקת מעי, גם ללא חום?

תודה רבה מראש על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע כמו דלקת במערכת העיכול. לאור הבדיקות התקינות אין סיבה לדאגה ואפשר עוד לחכות שישתפר

ד''ר דני רוזין
    25/06/2025

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן העליונה בצורת חגורה
    בר
    17/06/2025

מאיה, ניסחת יפה מאוד! הנה ניסוח מעט יותר

שלום ד"ר רוזין
    מאתמול בצהריים, לאחר אכילה, הופיעו אצלי כאבים בבטן העליונה בצורת "חגורה", יחד עם שלשולים חוזרים, קוצר נשימה, בחילות וליחה.
    כמו כן הבטן מרגישה נפוחה בחלק העליון
    ברקע הרפואי שלי:

דיוורטיקוליטיס בעבר

לפני כשנתיים עברתי ניתוח לכריתת הסיגמואיד, כולל פרפורציה ופריטוניטיס

בנוסף יש לי גם ריפלוקס קיבתי-ושטי

לא היה חום, אך התחושה הכללית לא טובה – אני חשה חולשה, כבדות ברגליים, ועייפות ובחילות

היום, ביום השני, הכאב בבטן העליונה עדיין נמשך. אין שלשולים, אך היציאות רכות, בצבע חום-צהבהב.
    אשמח לדעת האם זה יכול להצביע על בעיה שדורשת בירור דחוף או אם מדובר בתהליך שיכול לחלוף מעצמו.

תודה מראש.

הוספת תגובה

• גוש שומני בישבן
    אבי
    07/06/2025

דלום דר
    אני בן 50. נוטל באופן קבוע זריקת טסטווירון בישבן. בשנה האחרונה התפתח גוש שומני בחלק התחתון של הישבן שלא נספג בגוף.
    ייתכן וזה מהזריקה? כי זה הרבה מתחת לאזור ההזרקה. יש דרך כירורגית להיפטר מזה?

לקביעת תור
    סגירה
    גוש שומני בישבן

הוספת תגובה

• שטף דם בן 78
    רונן
    05/06/2025

שלום, אבא שלי בן 78, ברקע מעקב היצרות עורקי התרדמה. חסימה משמעותית משמאל. נוטל אספרין. לא יודע האם יש קשר או שלא. כעת ללא שום חבלה הופיע בירך שטף דם רציני ונוקשה ללא כאבים. ממה יכולה להיות התופעה? דרוש בירור, האם רופא כלי דם? אודה לדעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    שטף דם בן 78

הוספת תגובה

• לפעמים אפילו חבלה קלה יכולה לגרום לשטף דם באנשים מבוגרים עם עור עדין, ביחוד אם

ד''ר דני רוזין
    05/06/2025

נוטלים מדללים. לעתים זה וירד תת עורי שנקרע. לרוב זה נספג הדרגתית ולא דורש טיפול, אפשר לחכות מספר ימים לראות מה המגמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בשוק לאחר זיהום
    ריקי
    21/05/2025

לפני כשנתיים קיבלתי מכה חזקה בחלק התחתון של השוק וגם שפשוף ושריטה בעור. אחרי כמה ימים התפתח זיהום במקום. קיבלתי אנטיביוטיקה והפצע החלים והכל הסתדר. נשאר לי כתם כהה במקום וזה הכל. לפני כחודשיים גיליתי שהתחילה נפיחות בחלק התחתון של השוק. הרופא אומר שזה כנראה בגלל הטראומה שהמקום ספג ואין מה לעשות. זה מאוד מפריע לי אסטתית. אבקש את חוות דעך.

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בשוק לאחר זיהום

הוספת תגובה

• יש לא מעט סיבות שונות לנפיחות, אם זה אכן ממוקם לאזור החבלה בלבד עקב הצטלקות

ד''ר דני רוזין
    21/05/2025

והפרעה בזרימת הלימפה אין דרך טובה לתקן את זה אבל אפשר להעזר בגרב אלסטית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה כהה מהטבור
    סיסי
    15/05/2025

אתמול בפעם הראשונה הבחנתי בהפרשה כהה שהצטברה לי בתור. ניקיתי את המקום עם קיסמי אוזניים וחיטאתי עם אלכוהול.
    העור מסביב היה אדום. חשבתי שזה הבעיה נפתרה, אך היום ראיתי שיש שוב הפרשה.ממה זה נובע? מה עלי לעשות? לאיזה רופא לפנות? האם זה מסוכן?
    מודה מראש על התשובה שתתקבל

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשה כהה מהטבור

הוספת תגובה

• להמשיך לנקות ולחטט עם אלכוהול בשבוע הקרוב, אם לא יסתדר לפנות לכירורג

ד''ר דני רוזין
    18/05/2025

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי קשרית סולידת 28*46
    מארק חיפה
    11/05/2025

דירוג tr3 עשיתי בדיקת fna אחרי יומים עשיתי בדיקת דמ tg יצה רנה גבוה

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי קשרית סולידת 28*46

הוספת תגובה

• צריך לחכות לתשובת ה-FNA כדי להחליט מה הלאה

ד''ר דני רוזין
    13/05/2025

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה לאחר קולונסקופיה
    ל
    11/05/2025

אני בת 50 ביצעתי קולונסקופיה לפני ארבעה ימים והכל תקין חוץ מטחורים שלב 1. בזמן ההכנה הרגשתי קצת חוסר נוחות.אחרי היציאות בפי הטבעת אך לאחר הבדיקה הרגשתי כאב בפי הטבעת שמרגיש לי כמו חתך שריטה. לאחר בדיקה ביתית באמת נראה קרע . השאלה אם זה מהקולונסקופיה ומה עליי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה לאחר קולונסקופיה

הוספת תגובה

• אם אין כאב משמעותי ואין דימום אין צורך בטיפול, אם מפריע אפשר להעזר במשחה מקומית- כמו של טחורים

ד''ר דני רוזין
    13/05/2025

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאה עוצמתית ולאחר מכן דמית
    יוסי
    02/05/2025

שלום וברכה דוקטור
    היתה לי הקאה אחת של מיץ מהקיבה אבל צריך לומר הקאה חזקה פתאומית ולאחר מכן בשתי שניות הקאה אחת של קצת דם לא הקאתי אוכל כי האמת שלא אכלתי
    נבדקתי בבית חולים על ידי זונדה לראות האם יש קרע וושטי וצילום חזה והיה תקין אמרו לי הרופאים שיתכן שמעוצמת ההקאה יצא הדם ולאחר מכן כבר כביכול חלף עבר האם יש לעשות מעבר
    תודה מראש

הוספת תגובה

• אם זה חד פעמי, ואם כבר נבדקת- אין צורך בבירור נוסף.

ד''ר דני רוזין
    02/05/2025

אם זה יחזור על עצמו יהיה מקום לגסטרוסקופיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה וליחה
    דניאלה
    29/04/2025

שלום ד״ר רוזין
    לפני כשבוע התחילו אצלי תסמינים של קוצר נשימה וליחה,בחילות גירוי קל בגרון וללא חום.
    אחרי שלושה ימים פניתי לרופא משפחה, בבדיקה נמצאה אדמומיות בגרון, והוא נתן לי טיפול מוקסיפן 500 מ״ג שלוש פעמים ביום לשבוע.
    כעת אני ביום השישי לטיפול (נותרו לי עוד חמש מנות).
    במהלך השבוע עלה לי החום ל־37.4, אך כעת אין חום כלל, ורוויית החמצן הייתה תקינה לאורך כל התקופה.
    מה שמפריע לי כרגע זה שיש לי עדיין הרבה ליחה בחלקה לבנה מידי פעם ניתן לראות גם צבע צהוב , שיעול מדי פעם, תחושת גודש בגרון ובחזה, וקוצר נשימה.
    בנוסף, במהלך השבוע היו לי גם שלשולים ובחילות שחלפו, וכאבי בטן קלים.
    ברקע בקע סרעפתי וריפלוקס ודיברקוליטיס
    מבחינת רקע רפואי – אני נוטלת באופן קבוע אספירין וקרדילוק 1.25.
    רציתי לשאול – האם יש צורך לעשות בדיקות מסוימות? האם מומלץ שאחזור לבדיקה אצל הרופא?
    תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה וליחה

הוספת תגובה

• נטילת מוקוליט לאחר פרפורציה ופריטוניטיס
    דפנה
    24/04/2025

שלום דוקטור,
    לפני כשנתיים עברתי פרפורציה ופריטוניטיס במעי כתוצאה מדיברטיקוליטיס.
    עברתי ניתוח לכריתת הסיגמואיד
    בנוסף, אני סובלת מבקע סרעפתי וריפלוקס קיבתי-ושטי.
    רציתי לשאול לגבי סירופ מוקוליט – האם יש מניעה לשימוש בו במצבי?
    קראתי בעלון למשתמש שמומלץ להיזהר בשימוש אצל אנשים עם כיב קיבה או דלקות במעי, ורציתי לוודא – האם אתה מכיר את ההנחיות הקשורות לתרופה הזו, והאם השימוש בה בטוח עבורי?
    תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• אין מניעה

ד''ר דני רוזין
    30/04/2025

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה