מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתנת תודה לרופאבר24/04/2025
שלום דוקטור
השתלתי לאחרונה הולטר תת עורי וחשבתי לקנות מתנה כשתודה לרופא הקרדיולוג שביצע את ההשתלה.
האם מישהו יכול להמליץ על רעיונות למתנה שתהיה גם מכבדת וגם מתאימה להקשר הרפואי?
מה נהוג לתת לרופא לאחר ביצוע פרוצדורה כזו? האם יש דברים שכדאי להימנע מהם?
אני רוצה למצוא משהו שיתקבל בחיוב ויוקיר את העבודה המקצועית והאכפתיות של הרופא.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שוק המתנות לרופאים משגשג אבל האמת שהוא רווי בחפצים שאין להם ממש ערך או צורך,
ד''ר דני רוזין24/04/2025ממליץ להסתפק במשהו סמלי ולא יקר להביע תודה, כמו פרחים או משלוח פירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת לבלב - חשש ל Pancreatitisמיכל19/04/2025
שלום רב,
הסטוריה: כבר כמעט שלושה חודשים שאני סובלת מכאבים "דקירות" מתחת לחזה, בצורת חגורה עד הגב. אושפזתי ושחוררתי כ4 פעמים במיון עקב כאבים עזים.
לא שותה ולא אוכלת שומנים.
בדיקות שתעשו: MRCP, אולטרסאונד US, רנטגן ובדיקות דם רבות.
בבדיקות הדם כמובן העמליאז, הליפאז היו גבוהים מאוד, הרופאים לא התרגשו מזה ואמרו שזה תוצאה של הדלקת.
מה אני יכולה לעשות? מה האופציות שלי?
אני לא יודעת אם זה קשור אבל אציין ש 3 שבועות לפני תחילת הדלקת, הפסקתי ליטול גלולות "מרסילון" בהמלצת רופא המשפחה וחזרתי ליטול אותם שבוע אחרי שהתחילו הכאבים הראשוניים.
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת לבלב - חשש ל Pancreatitis
מיכל19/04/2025שכחתי לציין- אני בת 22
ואני נוטלת roxet plus
2 טבליות שלוש פעמים להרגעת הכאבים
בהמלצת הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדלקת לבלב סיבות שונות, גם תרופות יכולות לגרום לזה, אבל הכי שכיח זה אבני מרה
ד''ר דני רוזין19/04/2025לא ברור מה הראו כל הבדיקות שציינת, אבל גם אם לא מוצאים אבנים לפעמים בדלקות חוזרות מניחים שזה מפירורים קטנים שלא רואים ומוציאים את כיס המרה. אם זה שלושה חודשים במגמת שיפור אין מה לעשות כעת, לעתים לוקח זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
מיכל22/04/2025בכל סך 6 הבדיקות שנעשו, לא היו כל סימנים לאבנים בכיס מרה. האבחנה היא פנקריאטיטיס. לא חל שיפור במהלך השלושה חודשים ולהפך. אני פחות מצליחה ללכת לעבודה להתרכז בעבודה ולבצע את המטלות המוטלות עלי מכיוון שהתרופה רוקסט פלוס מטשטשת אותי.
מה עליי לעשות אני מרגישה שאין לי אפשרויות.. האפשרות של המתנה מרגיש לי לא ריאלי (יכול להיות שאני טועה). אשמח להמלצות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זו באמת כמות גדולה של משככים שאינה מומלצת לאורך זמן. לא ברור לי מה המסגרת הטיפולית שלך,אבל
ד''ר דני רוזין23/04/2025כדאי להתרכז ברופא גסטרו מומחה ללבלב ובמרפאת כאב לטיפול בכאב מתמשך לאיזון טוב יותר בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע ניתוח לתיקון בקע טבורי חוזררינה07/04/2025
ד"ר שלום וברכה!
לפני 5 שנים ביצעתי ניתוח כירורגי לתיקון בקע טבורי יחד עם התפרדות שרירי הבטן.
מאז הניתוח המשיכו הכאבים , הרגשתי את הסיכוי ממש.
ביולי 22 ביצעתי ניתוח נוסף להוצאת להוצאת הרשת והסיכות.
לצערי הבקע חזר ויש לי בליטה מעל הטבור שהיא ממש מורגשת
בדצמבר 24 הייתי בבדיקות אצל רופא המנתח הוחלט על ניתוח מאחר והבקע גדול מעל הטבור ומכיל מעי.
מועד הניתוח נדחה מחודש מרץ 25 לחודש יוני 25 מאחר ובחודש ינואר 24 עבאתי בתקופה של שבועיים 3 ניתוחים אורולוגיים.
שאלותיי הם:
1. האם הבקע גורם לכאבים עזים בגב התחתון???
2. האם הבקע גורם ליציאת גזים מרובים????
בברכת חג פסח כשר ושמח!
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סבירות נמוכה שזה הגורם, אך לעתים יש שיבושים שונים באיזון פעילות הגוף שמסתדרים לאחר ניתוח,
ד''ר דני רוזין07/04/2025גם אם קשה להצביע על קשר ישיר שמסביר את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע וכאבים בבטן התחתונה צד שמאלאילנית לחיאני27/03/2025
אני חצי שנה אחרי לידה , לפני חודשים התחילו לי כאבים בבטן תחתונה צד שמאל
כל יום יש כאב , שללו אבנים בכליות , גיניקולוג , הייתי אצל רופא גסטרו ששלח אותי לmri בטן או ct בחרתי בmri
תוצאות הבדיקה :בקע ונטראלי לשריר רקטוס אבודממניס בבטן ימנית אמצעית ,עם התבלטות של לולאת מעי לבקע ללא סימני חסימה .
האם הכאב קשור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יכול להיות. כדאי להגיע לכירורג להחלטה על צורך בטיפול
ד''ר דני רוזין27/03/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור הבטן התחתונה בזמן ריצהאבישי23/03/2025
שלום,
לאחרונה, התחלתי לחוש כאבים באזור המפשעה/בטן תחתונה ועד המותן, בזמן פעילות גופנית.
לאיזה רופא עליי לפנות כדי לאבחן את הבעיה? כירורג, למקרה שמדובר בבקע, לאורתופד, למקרה שמדובר בכאב ממקור אורתופדי? אחר?
תוד מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחד מהשניים, וכבר יפנה הלאה אם צריך, או לרופא משפחה שיתרשם ויפנה לאולטרסאונד
ד''ר דני רוזין23/03/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מעל הטבור המלצה לפעילותאנה17/03/2025
שלום
יש לי בקע קטן מעל הטבור, הוערך כ 1 ס"מ עם שומן כלוא ויש היפרדות שרירים קלה מעל ומתחת.
זה קרה לי לצערי בהרמת משא כבד מאוד מספר קומות של מעבר דירה.
מתפרנסת מתנועה.
כל הפעילות שלי בספורט ובמיויד ביוגה אשטאנגה היא עבודה של בטן ידיים פיתולים ומאמץ הכרוך בכך
(שונה כמובן ממשקלים בחדר כושר יותר דומה לאקרובטיקה אבל מעבודת נשימה)
הוחלט לא לנתח אבל הבטן לא חזקה כקודם (חששות שהפכו לאיבוד כושר ואנרגיה) וכן יש חשש ואיבוד גם המקצוע וגם הפעילות האישית היומית שהיתה ולא חזרה מתוך חרדת ביצוע כבר כ-4 שנים.
מה תהיה המלצתך?
לאחר אובדן כבר של כוח ועוצמה בבטן, האם לנסות לבנות עוצמה מחדש ולהמשיך עד ש..?
תודה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין הפרעה ממשית או כאב מציע להתעלם מהחששות ולהמשיך לתרגל כפי שרוצה.
ד''ר דני רוזין17/03/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסאדוג'ונס בבסיס מסרק חמישייעקב04/03/2025
דר יקר
היום מעידה עם חבלה סיבובית לקרסול שמאל
המטומה נפיחות ורגישות על פני מסרק חמישי בבסיסו ללא רגישות אחרת על פני קרסול שוק ירך
ללא חוסר nv
בצילום שבר פסאודוג'נס בבסיס מסרק חמישי
הונחה למעקב
דוקטור מדוע הרופאה לא נתנה לי גבס או דרקו?
רק המלצה לדריכה עם סוליה קשיחה
טראומיל ושיכוך לפי הצורך
ומה לדעתך ההמלצה לזרז החלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בקע מפשעות לפני שנהMiro27/02/2025
דר יקר לפני שנה עשיתי us מפשעות הודגמה בקע 1.5 סמ" ללא כאבים יש לציין מתאמן המון וגם פיזוטרפיה עכשיו לפני חודש עשיתי us מפשעות הודגמה בקע מפשעתי 0.70 "סמ פשוט הייתי בהלם יכול להיות שירד ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המדידות האלו לא מדויקות וחסרות משמעות בקבלת החלטות.
ד''ר דני רוזין27/02/2025אם לא כואב ולא בולט מדי אין צורך בהתערבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבטן תחתונה צד ימין וגב תחתון צד ימיןלנה04/02/2025
שלום,
אמא שלי בת 57 מתמודדת עם סרטן השד שלב 2 (עשתה ניתוח למפקטומי וקרינה וכרגע מקבלת טיפול הרמונלי).
מחפני כשנה וחצי מרגישה כאב בצד ימין בבטן תחתונה ובמקביל בצד ימין בגב תחתון, עשתה פעמיים ct ועשתה אולטראסאונד כליות ואולטראסאונד ויגינלי ובדיקות שתן ותרבית שתן. עשתה גם בדיקת דם סמוי בצואה. כל הבדיקות נראות תקינות ולא מופיע שיש בעיה.
איזה בדיקה אתה ממליץ שהיא תעשה וממה יכול להיות שהכאב נובע?
אשמח מאוד לעזרה וייעוץ.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בטוח שימצא הסבר אבל אם טרם עשתה כדאי להשלים קולונוסקופיה
ד''ר דני רוזין04/02/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
לנה04/02/2025תודה על המענה המהיר.
למה בעצם צריך לעשות קולונסקופיה? במה אתה חושד?
האם אלה יכולים להיות סימנים לסרטן המעי הגס למרות שלא מופיע דם בצואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יכול להיות גידול בלי דימום. פחות סביר לאור סיטי תקין, אבל דלקת במעי לעתים ניתן לאבחן בקולונוסקןפיה
ד''ר דני רוזין04/02/2025זה חלק מהבירור של כאבי בטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוני לאחר ניתוח בקע מפשעתיT.t01/02/2025
נותחתי על ידך לפני 3.5 שנים, סובל מכאב כרוני מהניתוח. הייתי במרפאת כאב וכו'. לא ניתן לתאם אצלך תור במרפאה בשנה הקרובה. אשמח להמלצה מניסיונך על מנתח עם ניסיון מוכח בהליך הסרת רשת, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מסרק 5 וזרת גלילינקלה27/01/2025
פרופסור שלום
בן 58 נפילה נותחתי ב 5/1 crif middle phalanx+mtc fxs 5ht digit rt
אתמול בביקורת קירשנרים במקום וללא סימני זהום אין דפורמציה - מוגבלות בטווחים אך הרושם שאין סיזוורינג
שאלתי האם ההחלמה היא סבירה ביחס לגיל - כי בהמלצות הוא כתב בעוד 10 ימים שזה בעצם31 יום לשקול להוציא הוצאת קירשנרים
והאם מבצעים את ההוצאה בהרדמה מקומית כי שכחתי לשאול
תודה על פועלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשמע כהחלמה תקינה. ההוצאה אינה גורמת לכאב משמעותי
ד''ר דני רוזין27/01/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית החזה ריפלוקס?מילי26/01/2025
שלום ד"ר רוזין
לפני כשנתיים וחצי בבדיקת בריום אובחן אצלי ריפלוקס עד השליש העליון של הוושט, אך בבדיקת גסטרוסקופיה שביצעתי לאחר מכן התוצאה הייתה תקינה. רציתי לשאול:
1. האם ייתכן שבצילום בריום נראה ריפלוקס ובגסטרוסקופיה לא? כל כמה זמן מומלץ לחזור על בדיקת גסטרוקופיה
2. האם ריפלוקס יכול לגרום לכאבים מפושטים בבית החזה, שמקרינים לשכמות ובין השכמות?
3. אילו פתרונות יש כיום להתמודדות עם ריפלוקס, במיוחד כשהוא מלווה בכאבים מסוג זה?
4. האם ריפלוקס יכול לגרום לקוצר נשימה גם במאמצים הכי קלים
ושאלה אחרונה
האם מי שנוטל אספירין בקביעות לכל החיים מחייב לקחת סותרי חומצה להגנה על הקיבה
אם יש ריפלוקס
וברקע דיברקוליטיס , לאחר ניתוח
תודה רבה על העזרה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רפלוקס יכול לגרום לתופעות האלה, לא תמיד כשרואים רפלוקס
ד''ר דני רוזין26/01/2025בצילום יש גם שינויים בגסטרוסקופיה. הטיפול לרוב תרופתי בסותרי חומצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבור מעט מדמם אצל אדם בן 63אוסי06/01/2025
שלום רב לרופא הנכבד,
לפני מספר שבועות הבחנתי, שהטבור שלי אדמדם ואפילו
כאשר נגעתי בו באצבע היה מעט דם. התעלמתי מכך, משום שלא היו כאבים ולא יחסתי לכך חשיבות.
אך כעת שוב נתקלתי באותה תופעה וכשנגעתי בתוך הטבור היה ריח של דם שהתיישן והאצבע נצבעה במעט אודם. לאחרונה ירדתי במשקל בגלל שינוי תזונתי שעשיתי תזונה ללא סוכר כלל וללא קמח לבן והפחתה דרסטית בפחמימות וירדתי יותר מ10 ק"ג בכ-11 חודשים . יש לציין שאני נוטל תרופות: 100מ"ג אספירין לאחר אירוע מוחי מ2/2024, דופיקר ×2 , ליפיטור היום 40 מ"ג, נורמיטן 25 מ"ג , רמיפריל 2.5 מ"ג,ו-B12 , ויטמין D,חומצה פולית,ואומניק 0.4 × 2 ביום.כל התרופות למעט אומניק, נלקחו לאחר האירוע המוחי מלפני כ11 חודשים .
האם תרופה מסויימת מבין בתרופות הנ"ל גורמת לדימום בטבורי ? מה עלי לעשות או לבדוק ? ומה הסיבה לכך ? יש לציין ( אם זה חשוב בכלל) שאינני שעיר בבטן .
אודה לך מאוד אם תביע דעתך בנושא ותכוון אותי לפתרון לנצב זה.
בברכה
ובכבוד רב
אוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בירור לגבי בדיקותרותם02/01/2025
לאחר כאבי גב תחתון ושתי דמי נשלחתי לאולטראסאונד בטן ,בטחול נמצאו מספר מבנים ציסטיים סולידים חשודים ,משם המשכתי לmri ושם זוהו מספר מבנים ציסטיים סולידים בגודל עד 1.5 סנטימטר היפר וסקולרים כנראה המנגיומות, המטולוג שלח לpet ct שם רשמו שאין קליטה רק מבנים מרובים כמו בשאר הבדיקות כנראה המנגיומות המליצו מעקב קצר טווח של חצי שנה,לאחר שנה שוב נשלחתי לאולטראסאונד שם הרדיולוג טוען שזה לא מראה של המנגיומות,שוב mri שם רשמו שוב כנראה המנגיומות,השאלה שלי למה כנראה אין דרך לדעת בוודאות?ואם זה משהו אחר שפיספסו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ה-mri מספיק אמין, אבל אפשר לעשות מיפוי כדוריות דם אדומות לבירור המנגיומות
ד''ר דני רוזין02/01/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילו לי קרע ברצועת הslilמיטל שחר דובוש28/12/2024
שלום רב, לפני בערך חודשיים גילו לי קרע ברצועה בכף היד. לפני שבוע, קיבלתי זריקה נגד כאבים ובנוסף אני בהמתנה לניתוח. אני מנסה טיפולי פיזיותרפיה שלא עוזרים כמו שהם אמורים לעזור, ובעקבות החמרת הכאבים, האורתופד המטפל רוצה לקדם את נושא הניתוח. רציתי לשאול איך עובד תהליך ההחלמה לאחר הניתוח? כמה זמן ההחלמה? מה קורה במידה והניתוח לא מצליח ומה הם הסיכונים במידה והוא נכשל? כמה זמן אחרי הניתוח אוכל לחזור לעבודה שלי, אם בכלל? אני עובדת בחקלאות ימית, רוב היום אני מתעסקת במי ים, וממש אוהבת את העבודה. אשמח למענה על השאולות וכל מידע נוסף לגבי הניתוח.
לצערי אורטופדית כף היד היא מחוץ לתחום התמחותי. כדאי לשאול את המנתח או בפורום מתאים
ד''ר דני רוזין28/12/2024בכל מקרה בינתיים chat GPT יכול לעזור:
Recovery from surgery to repair the scapholunate (SL) ligament in the hand can vary depending on the specific surgical technique used, the extent of the injury, and the individual’s overall health. However, here’s a general timeline and what you might expect during recovery:
1. Immediate Post-Surgery (First Few Days to Weeks)
• Pain management: You’ll likely experience some pain and swelling, which can be managed with pain relievers prescribed by your doctor.
• Immobilization: Your hand and wrist will likely be immobilized in a cast, splint, or brace to allow the ligament to heal. This can last from a few weeks to several months, depending on the surgery.
• Elevation: Elevating your hand and wrist is important to minimize swelling and improve circulation.
2. Early Recovery (1–4 Weeks)
• Reduced swelling and pain: Swelling and bruising may persist for a few weeks, but they should gradually decrease.
• Follow-up appointments: You’ll likely have follow-up visits to check the healing progress, and your doctor may adjust the immobilization as necessary.
3. Rehabilitation Phase (4–6 Weeks)
• Physical therapy: After a few weeks, once the ligament has started to heal, your doctor may recommend starting physical therapy to restore movement, flexibility, and strength to the wrist and hand. This is a crucial part of the recovery process.
• Limited movement: You may start to slowly increase the range of motion of your wrist, but this will be carefully guided by your therapist to avoid re-injury.
4. Strengthening Phase (3–6 Months)
• Gradual strengthening: As healing progresses, you can begin strengthening exercises. Full activity is generally not allowed until the ligament has sufficiently healed, usually within 3–6 months after surgery.
• Slow return to function: Full use of the hand may take time and will depend on the specific nature of the injury and the surgical repair.
5. Full Recovery (6 Months to 1 Year)
• Return to normal activities: Most patients can return to regular activities within 6 to 12 months after surgery, but some people may experience lingering stiffness or weakness.
• Long-term care: Occasionally, there may be permanent limitations in motion or strength, especially if the injury was severe.
Throughout recovery, it’s important to avoid pushing your hand too hard and to follow your doctor’s advice on activity restrictions and rehabilitation. Complications, like stiffness, loss of motion, or re-injury, can occur, but most people recover with proper treatment and therapy.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)