מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבצס בישבן -מינוח באנגליתדורית30/12/2015
שלום רב, אני מקווה שאני בפורום הנכון.
אני מבקשת סיוע במציאת המינוח הרפואי באנגלית לאבצס בישבן, לא בפי הטבעת ולא בעצם הזנב, אלא במרכז ישבן ימין. מדובר על אותו מצב שבו הישבן כולו מתנפח, ואז יוצא אבצס שמתפוצץ ומוציא מוגלה. מצאתי את המונח סינוס פילונדיל, אבל הוא מתייחס לאבצס בעצם הזנב ואני לא בטוחה שמדובר על אותו דבר. אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבצס בישבן -מינוח באנגלית - תגובה
ד''ר דני רוזין30/12/2015Gluteal abscess
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד היפואקואי בטחולYANIV28/12/2015
שלום ד"ר - בבדיקת אולטרא סאונט בטן שגרתית התקבל הממצא הבא שמאוד מדאיג אותי "מוקד היפואקואי בטחול 1.6 ס"מ בחלק האמצעי באיזור הקוטב העליון ,הטחול אינו מוגדל ,בפתיחת דופלר צבע טיבו אינו ברור "
אודה לך על המלצתך להמשך טיפול המשך בדיקות מומלצות לבירור הממצא ??
וכל דבר רלוונטי שיכול לסייע לי לבירור הנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקד היפואקואי בטחול - תגובה
ד''ר דני רוזין29/12/2015סבירות גבוהה לממצא שפיר ובנאלי, אבל השלמת הברור תידרשו עוד הדמיה- כגון CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוקד היפואקואי בטחול - תגובה
ד''ר דני רוזין29/12/2015סבירות גבוהה לממצא שפיר ובנאלי, אבל השלמת הברור תידרשו עוד הדמיה- כגון CTaQ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים אחרי ניתוחרינת27/12/2015
שלום רב . אני בת 30 עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה בשיטה לפרסקופית ביום שלישי שעבר . יש לי ארבעה חתכים עם סיכות . קבעו לי תור לביקורת ב31.12 . בגלל אילוץ לא אוכל להגיע השאלה עד כמה ניתן מבחינה רפואית למשוך את הוצאת הסיכות אמרו לי להגיע ב3.1 . האם אפשרי להקדים ל30 ?? .
מפחדת שאם אחכה יותר מידי אז תיהיה הצטלקות של העור על הסיכה. האם הוצאת הסיכות כואבת ??
חשוב לי להדגיש שאני עדיין כאובה ועם רגישות באזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפרים אחרי ניתוח - תגובה
ד''ר דני רוזין29/12/2015אין לזה משמעות רפואית אבל ככל שהסיכה יותר זמן בפנים הסיכוי להישארות צלקת בנקודות החדירה שלה יותר גדול.
לא כואב להוציא- קצת מציק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיותגילי27/12/2015
שלום רב,
ילד בן 4.5 שצריך לעבור ניתוח שקדים- עבר ניתוח לפני תשעה חודשים ואז ספירת הדם ובדיקת הקרישיות היתה תקינה. האם צריך לבדוק שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת קרישיות - תגובה
ד''ר דני רוזין27/12/2015לדעתי לא... אבל כדאי לשאול ספציפית את המנתח או המרדים כי מדובר לעתים בנהלים ולאו דוקא היגיון צרוף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת קרישיות - תגובה
ד''ר דני רוזין27/12/2015וגם המרדימה לידי אומרת שאין צורך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוהן נפוחהיעל26/12/2015
ד"ר שלום,
מלפני כחודש הופיע נפיחות באיזור הציפורן בבוהן בכף הרגל.
לא יחיסתי לזה יותר מידי חשיבות ורק לאחר כשבועיים שזה היה נראה כבר ממש לא טוב פניתי לרופא משפחה.
קיבלתי משחה אנטיביוטית (fusidic asid) למריחה וכדורי אנטיביוטיקה למשך שבעה ימים (אמוקסיקלב). והייתי עושה מדי יום אמבטיות לרגל.
בתום הטיפול פניתי לכירורג מאחר ועדיין נותר "בשר פרא" בין הציפורן לאצבע וכמובן שהיו עדיין כאבים (אומנם הדלקת/אדמומיות ממש פחתה).
הכירורג אמר לי שעלי להפסיק עם המשחה ולמרוח משחה אחרת פעמיים ביום בשם איכטמול (ointment).
אני כבר שבוע מורחת את המשחה וזה לא נראה הולך לשום מקום.
צרפתי תמונה של המצב נכון לעכשיו.
אודה לך אם תוכל לומר לי האם אין מנוס מלחתוך את הבשר והאם זה מחייב הוצאת חלק מהציפורן (כמו בניתוח חודרנית).
או שמה יש דרך נוספת לטיפול שאולי תמנע התערבות כירורגית.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוהן נפוחה - תגובה
ד''ר דני רוזין26/12/2015זה בדיוק ציפורן חודרנית וכדי לפתור את הבעיה צריך אכן להוציא את חלק הציפורן הבעייתי. לעתים זה באמת נרגע בטיפול אנטי דלקתי ופשוט גזירת פינת הציפורן, אפשר לנסות אצל פדיקוריסטית, אבל לעתים אין ברירה אלא לעשות את זה כירורגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח בקעגבריאל25/12/2015
שלום לרופא
לפני בערך חצי שנה,עברתי ניתוח לפרוסקופי דו צדדי לבקע מיפשעתי,
בימים האלה אני חולה, ומיתעטש המון
הבנתי שהיתעטשות מעלה את הלחץ התוך ביטני,אם כך תיהיה השפעה בנוגע לבקע? למקום הניתוח שהיה? תיהיה השפעה כלשהי לרעה?
האם יש משהו שניתן לעשות כדיי למנוע הבעיה?
חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי ניתוח בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין25/12/2015לא, הניתוח הלפרוסקופי ״עמיד״ להעלאת לחץ תוך בטני כי הרשת פנימית, מאחורי השרירים. אבל לעתים המתיחה של באיזור יכולה לגרום למיחושים חולפים- זה נורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כיס מרהרינת24/12/2015
שלום אני בת 30 . שלשום בעשר בבוקר עברתי ניתוח כריתת כיס מרה בשיטה לפרוסקופית והוצאו שתי אבנים . אתמול שוחררתי לביתי . יש לי כאבים גם היום. האם נורמאלי? בוצעו 4 חתכים שנסגרו עם סיכות וזה גורם לאי נוחות וסבל וכאב בלתי נסבל . קשה לי לקום ולזוז במיטה . מתי הכאב אמור לחלוף לגמרי ? מה ניתן לעשות להקלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח כיס מרה - תגובה
ד''ר דני רוזין24/12/2015יכול להיות כאב למספר ימים... אם יש חום גבוה, הקאות או כאב שלא מגיב כלל לכדורים כדאי לשוחח עם המנתח.
הסיכות אכן מציקות- יש מנתחים שנמנעים מהן... עניין של מזל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשאולי23/12/2015
שלום רב
חולה בן 50 בריא בדרך כלל ללא רקע של מחלות כרוניות , בתקופה האחרונה סבל מכאבי בטן ברביע ימני עליון , קוצר נשימה וחום גבוהה מאד , בבדיקות דם התברר ערכי שומנים עד 4000 (כן 4000 !!) פנקריאטיטיס עם נקרוזיס , ללא עדות לאבנים בדרכי מרה או הצינור המשותף , ללא עדות לאבנים בכל המערכת בהמשך , שולל אלכוהוליזם . הונשם והורדם , טופל ברמת שומנים עד 500 בבדיקה אחרונה . הופחת אט אט מינון הרדמה עדיין נראה מבולבל , חלש מאד .
שאלתי : האם יש כזה דבר בכלל שרמת שומנים 4000 ?? ואיך מטפלים בזה ??
ממה זה נובע פנקריאטיטיס אם זה לא על רקע אבנים ולא אלהוכוהול ?
מה זאת אומרת נקרוזיס ?
מצב זה מסוכן או מה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה - תגובה
ד''ר דני רוזין23/12/2015בודאי שיש- זו מחלה מטבולית (של חילוף חומרים) וניתנת לטיפול תרופתי.
הרמות הקיצוניות האלו הן גורם מוכר לדלקת לבלב, לא ברור בדיוק המנגנון- אולי רמת השומנים ״מעבידה״ את הלבלב עד קצה גבול יכולתו (קצת פשטני...)
נקרוזיס זה נמק- אספקת הדם נפגעת עקב הדלקת הקשה.
מצב בהחלט מסוכן- אבל נראה שהוא יוצא ממנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בטבור ובלוטה בבית השחי בהריוןנוגה23/12/2015
דר רוזין שלום! אני בהריון שבוע 20.
1. מתחילת ההריון סובלת מבקע טבורי אשר הולך וגדל (בעיקר לאחרונה לאחר שיעול של שבועיים). הוא מעט כואב בלחיצה אך בעיקר מאוד בולט ומכוער... האם יש מה לעשות בשלב זה?
2. בימים האחרונים מרגישה בליטה קטנה מאוד כמו גולה בבית השחי למעלה, שכואבת רק כאשר לוחצים עליה. יש סיבה לדאגה? האם מומלץ להיבדק ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע בטבור ובלוטה בבית השחי בהריון - תגובה
ד''ר דני רוזין23/12/2015הבקע- לתיקון רק לאחר הלידה.
הגולה- לעקוב עד קצת, כנראה דלקת בבלוטת זיעה או חלב של העור- אם לא יסוג תוך כשבוע תלכי להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע בהריון
נוגה23/12/2015אך האם הבקע לא עלול להיות מסוכן ככל שההיריון מתקדם וגם הבקע הולך וגדל?
בקע בהריון - תגובה
ד''ר דני רוזין23/12/2015נדיר שגורם בעיות, אל דאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע חוזראבי15/12/2015
שלום רב.
אני גבר בן 46.לפני כשמונה שנים עברתי ניתוח לתיקון בקע במפשעה מימין בשיטה הפתוחה כולל רשת.
לאחרונה אני חש שוב כאבים באותו אזור במיוחד אחרי פעילות מעיים ובנוסף,אני חש כאבים גם באשך הימני אשר גם מתנפח מיד עם הופעת הכאבים.
להבדיל מהפעם הראשונה שהופיע אצלי הבקע לפני כשמונה שנים,הפעם אין לי נפיחות באזור הבקע-אך יש כאבים שגם אז היו באותו מקום,לעומת זה יש לי כאבים באשך הימני שאז לא היו.
שאלותיבבקשה:
1.למה הכאב במפשעה ובאשך מופיעים לאחר פעולת המעיים?
2.איך הבקע קשור לכאב שמופיע באשך ולמה האשך מתנפח?
3.איך עדיף לעבור את הניתוח לתיקון הבקע החוזר?בשיטה הפתוחה,כמו שעשיתי אז,או בשיטה הלפרסקופית ומהם ההיתרונות בשיטה המועדפת?
בברכה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע חוזר - תגובה
ד''ר דני רוזין17/12/2015עליית לחץ בבטן, כמו בפעולת מעיים, מותחת את האיזור וגורמת לבקע להידחף החוצה ולכן הכאב. לחץ על חבל הזרע באיזור גורם להקרנה לאשך.
לפרוסקופיה עדיפה בתיקון חוזר אחרי תיקון קודם פתוח- יותר מסובך לעבור דרך צלקת קודמת ויותר סיכון לאשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפומה מתחת לשד שמאלד``ר דני רוזין15/12/2015
שלום,
מאולטראסאונד שעשיתי, יש לי ליפומה בגודל 3 ס"מ מתחת לשד שמאל. קבעתי ניתוח להוצאתו.
1. האם הניתוח מומלץ או מיותר? (הליפומה כואבת בלחיצה, אבל לא יותר מזה)
2. הניתוח כשבועיים אחרי ביוץ עם סיכוי שניכנסתי להיריון. האם יש בעיה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליפומה - תגובה
ד''ר דני רוזין15/12/2015ליפומה כזו לא מחייבת הסרה- אלא אם מפריעה.
לא מומלץ לבצע פעולות שאינן חיוניות בהריון ובודאי לא בתחילתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון אבצסטלי13/12/2015
שלום ד״ר,
כיצד ניתן לדעת אם מתפתח אבצס או שזה פצעון שיעבור? והאם בשלב מוקדם אפשר לעשות משהו לפני שהפצע מצריך פתיחה?
עברתי לפני כשבוע וחצי פתיחה וניקוז אבצס, וכבר כמה ימים שכשאני חובשת את החתך יש לי כאבים מפצעון קטן שיצא (אם אני זוכרת נכון - האבצס התחיל לי גם בגודל כזה).
חשוב לציין שאני מדביקה דבק על הפצעון הזה בכדי לאטום את החתך של האבצס.
יש לי כבר טראומה ואני מפחדת שהזיהום שהיה לא התפשט למקומות אחרים...
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחון אבצס - תגובה
ד''ר דני רוזין13/12/2015לא רואה סיבה לדאגה מהפיצעון, ממילא את אמורה להגיע לביקורת אני מניח- אז כבר יראו את זה. הסיכוי להתפשטות הזיהום לאחר שהאבצס נפתח ונוקז הוא מאד קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון אבצס
טל13/12/2015הכירורג שטיפל בי לא אמר לי להגיע לביקורת. גם בדף סיכום הטיפול (ששם יש הוראות מה לעשות) לא רשום שום דבר על ביקורת. אני מחר אלך לרופאת משפחה...
והתכוונתי להתפשטות של זיהום לפני הפתיחה והניקוז. הפצעון הזה עכשיו יותר כואב לי מהחתך, אני מקווה שזה שום דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבחון אבצס - תגובה
ד''ר דני רוזין13/12/2015הסיכוי להתפשטות נמוך ביותר, רלבנטי יותר למדוכאי חיסון או בעלי גופים זרים כמו מסתם מלאכותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה כנראה אבצס
טל15/12/2015הייתי אתמול אצל הרופאת משפחה והאחות וזה ככל הנראה אבצס. הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה. אני מאד מקווה שהטיפול הזה יעזור...
השאלה שלי - איך פחות משבועיים אחרי ניקוז אבצס מופיע אבצס חדש בסמוך לקודם? ממש מתחת לאבצס הראשון (אני עוד מטפלת בחתך של הניקוז)..
יכול להיות בכלל שזה לא אבצס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה כנראה אבצס - תגובה
ד''ר דני רוזין17/12/2015יכול להיות שהאבצס נוקז חלקית ונשאר ״כיס״, ויכול להיות שזה רק תהליך דלקתי בסמוך. בכל מקרה מקווה שישתפר עם הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נודולה בפטמהמרקוס12/12/2015
שלום ,אני בחור בן 25, יש לי נודולה בפטמה מזה 4 חודשים , פנית לרופא עור ואמר לי שזה שומני או היפרפלזיה של בלוטת חלב (מצורפת 3 תמונות לפטמה הנגועה ותמונה לפטמה הנורמלית להשוואה) ואמר לי לפנות לכירורג להסיר את זה.. האם זה יכול להשאיר סימן בפטמה אחר כך? והאם יש טיפול אחר ? תודה
נודולה בפטמה - תגובה
ד''ר דני רוזין12/12/2015זה ישאיר אולי צלקת קטנה- אבל זה לא משהו שחייבים להסיר, אין בזה שום סכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשד לאחר הסרת גוש שפירצליל10/12/2015
שלום נותחתי לפני שלושה ימים עקב גוש שפיר בחזה !היום היו לי כאבים עזים הגעתי לרופא כירוג שבדק וראה שיש לי דלקת והביא לי אוגמנטין האם כאלו מקרים קורים??
דלקת בשד לאחר הסרת גוש שפיר - תגובה
ד''ר דני רוזין10/12/2015כן... זיהום זה משהו שקורה אחרי ניתוחים. אבל לפעמים מה שנראה כמו דלקת הוא רק נפיחות או שטף דם שקשורים לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במסגרת בדיקת ct נמצא בקע טבוריד``ר דני רוזין09/12/2015
לום, במסגרת בדיקת ct למעקב אבנים בכליות שאני עושה מידי שנה , בתוצאות הבדיקה , (נוסף על התייחסות האבנים) צויין לראשונה: "נמצא בקע טבורי קטן המכיל שומן". אני אדם בריא בדרכ, ללא בעיות רפואיות מלבד מעבר לפני כשנה ניתוח אורטרוסקופיה להוצאת אבן חוסמת בדרכי השתן. בן 24. מתאמן במכון כושר(אירובי ומשקולות). רציתי לדעת מה אני יכול לעשות להמשך טיפול/בדיקה ומעקב בנושא בקע זה.
בקע טבורי - תגובה
ד''ר דני רוזין09/12/2015אם לא מפריע לך וזה ממצא מקרי בהדמיה אין צורך לעשות שום דבר מיוחד- לא ניתוח ולא שינוי באורח החיים. כדאי להיבדק אצל כירורג שיתרשם, ואולי יעקוב תקופתית לוודא שאין שינוי.
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)