מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ליפומה בירך אחורי עם חדירה לפסציהלימור08/12/2015
היי
באולטרסאונד שעשיתי בירך בגלל גוש שומני התגלו הממצאים הבאים:
בשכבת השומן התת עורית הודגם גוש איזואקוגני לשומן בגודל 37 מ"מ עם חדירה לפסציה בין השרירים.
מה המשמעות?
האם יש סכנה בחדירת הגוש לשרירים?
האם יכול להסביר כאבי רגליים והתנפחויות?
כיצד מסירים את הגוש
אודה לתשובתכם
תודה רבה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליפומה בירך אחורי עם חדירה לפסציה - תגובה
ד''ר דני רוזין09/12/2015אין סכנה, אולי אם מחליטים להסיר את זה אז זה טכנית מעט יותר קשה.
לא נראה שזה הגורם לנפיחות וכאבים. ההסרה- אם צריך- היא בניתוח פשוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבוריטל06/12/2015
שלום רב,
נמצא לי בקע טבורי, האם מומלץ לנתח מיד או אפשרי לחכות מס' חוד' (הבקע חדש).
כמו כן, האם אפשרי לי לעשות כפיפות בטן במאמץ, כ - 100 ביום ?
תודה רבה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע טבורי - תגובה
ד''ר דני רוזין07/12/2015אם לא מפריע ולא כואב אפשר להמתין ולחיות כרגיל- עם מעקב מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת בקטרובן לאחר ניקוז אבצסטל04/12/2015
שלום רב,
האם ניתן למרוח משחת בקטרובן על פד הגזה לאחר ניקוי ופתיחה של אבצס (הפצע עוד טרי ופתוח). תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משחת בקטרובן לאחר ניקוז אבצס - תגובה
ד''ר דני רוזין04/12/2015כן- למרות שאחרי פתיחה וניקוז ההחלמה לא דורשת אנטיביוטיקה כלל. אבל אם בא לך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלתי מכה בבטןיעקב28/11/2015
שלום רב
אני עברתי ניתוח בקע מיפשעתי לפרוסקופי ב2 הצדדים, לפני כ 5 חודשים
זה קרה לפני יומיים,כשנסעתי באוטובוס, וקמתי מהמושב כדיי לרדת, הגיע מישהוא מהצד ונעצר לידיי, כשניסיתי לעקוף אותו הוא זז, וקיבלתי מכה לבטן מאחד הקביים שלי,פשוט הקב נכנס לי לבטן באיזור שמתחת לטבור, האם יש מצב שמכה כזו עשויה לפגוע באופן כלשהוא? באיזור הנתוח או ברשתות? או פגיעה כלשהיא אחרת?
חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קבלתי מכה בבטן - תגובה
ד''ר דני רוזין29/11/2015סיכון נמוך ביותר שנפגע משהו הקשור לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצטלקויותזיו28/11/2015
שלום ד"ר
אם במידה ואחרי ניתוח בקע מיפשעתי דו צדדי לפרוסקופי, נוצרות היצטלקויות, כייצד זה מיתבטא, מה מרגישים ? מה התסמינים שזה יוצר? ובאיזו בדיקה ניתן לאבחן את זה? ובמידה ויש היצטלקויות, האם יש טיפול לבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היצטלקויות - תגובה
ד''ר דני רוזין29/11/2015השאלה לא ברורה, למה הכוונה בהצטלקויות? איפה?
הצטלקות זה תהליך טבעי של החלמת פצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי קטןאורח27/11/2015
לפני כשבוע צצו אצלי כאבים חזקים ונפיחות קלה באזור הטבור. לאחר אלוטראסאונד ובדיקת רופא אובחן בקע טבורי של 6מ"מ. בילדות היה לי בקע שטופל בניתוח.
הרופא המליץ על ניתוח, אך כעת אני מרגיש שהנפיחות יורדת והכאב כמעט ולא קיים.
האם יש סיכוי לטעות? האם בקע קטן אמור לכאוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע טבורי קטן - תגובה
ד''ר דני רוזין29/11/2015תמיד יש סיכוי לטעות... אבל אם גם הרופא וגם ה-US אבחנו בקע כנראה שיש שם משהו- אבל זה לא חייב לכאוב, לעתים לא מפריע ולא חייבים לרוץ לעוד ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתירון23/11/2015
שלום רב לפני כשנה עברתי ניתוח לתיקון בקע מפשעתי כלוא בשיטה הפתוחה כולל רשת.
החלו כאבים בתקופה האחרונה לאחר פעילות גופנית ובאולטסאונד נמצא כי יש לי בקע אינגווינלי בקוטר 1.1 עם שומן בפנים
הייתי בבדיקת כירורג שהוא שלל בקע וטען כי אולי שריר נתפס
הייתי אצל אורלוג שטען שמבחינה אורלוגית הכל תקין וגם הוא לא מצא בקע
יש לי כאב עמום מין תחושת לחץ במפשעה ובמיוחד בזמן יציאות
מזה יכול להיות?
העם יש בדיקה מקיפה יותר שניתן לעשות?
ומדוע באולטסאונד נאמר לי שיש בקע והרופאים לא מוצאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע מפשעתי - תגובה
ד''ר דני רוזין29/11/2015בהחלט יתכן שיש בקע קטן, שקשה למשש בבדיקה.
וגם אם מודגם בקע ב-US לא תמיד חייבים לרוץ לנתח.
לעתים כשמקור הכאב לא ברור משלימים MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה להתייעצותאורי23/11/2015
שלום רב
אני בן 32 בחור בריא בדרך כלל,סובל במשך 5 שעות מכאבי בטן תחתונה בצד ימין,בטן תחתונה.ברצוני לדעת מה זה יכול להיות? האם ללכת לרופא לראות?
אין הקאות.הכאבים הם או עמומים או כמו מישהו לוחץ לי על זה,במגע כואב האזור.
מדיי פעם יש כאבים במרכז הבטן וגם בצד שמאל אבל העיקר בצד ימין
האם זה יכול להיות אפנדציט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה להתייעצות - תגובה
ד''ר דני רוזין23/11/2015אכן יכול להיות, וקשה לומר בלי עוד נתונים ובדיקת הבטן. אם זה ממשיך, ובוודאי אם מתגבר, מלווה בחום או הקאות- כדאי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע טבוריטל23/11/2015
שלום רב,
א. האם ניתן לבצע ניתוח בקע טבורי בשילוב עים שאיבת שומן ומתיחת בטן?
ב. אם כן, האם צריך 2 כירורגים לניתוח (כללי+פלסטי)?
ג. האם ניתן בהרדמה מקומית + טשטוש?
ד. האם צריך/חובה נקזים לאחר ניתוח משולב מסוג זה?
ה. האם ניתן לבצע באשפוז יום באסוטא?
ו. תןך כמה זמן מניתוח מסוג זה ניתן לבצע כפיפות בטן רציניות ומואמצות?
תודה רבה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח בקע טבורי - תגובה
ד''ר דני רוזין23/11/2015עקרונית כן
כירורג פלוס פלסטיקאי
הרדמה כללית
לרוב אחרי מתיחה יש נקזים. שאיבה ותיקון הטבור כשלעצמם לא מצריכים ניקוז.
אישפוז של יממה אחת לרוב מספיק- אבל לא ״אישפוז יום״
חזרה לספורט מלא- סביב 6 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 לאחר קיצור קיבהדורית21/11/2015
שלום לך דר׳
בת 44 לאחר קיצור קיבה חוזר טבעת מלפני 16 שנים, לפני 3 שנים עברתי קיצור קיבה משולב של מעקף עם שרוול , הורדתי 70 קילו , ספורטיבית , שאלתי היא האם יש קשר בן 80 דפיקות לב דאז לבין 43-47 דפיקות לב כיום בזמן מנוחה, או שזה קשור למחלקת הלב.
בתודה מראש
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
3 לאחר קיצור קיבה - תגובה
ד''ר דני רוזין21/11/2015לספורטאים יש דופק איטי יותר (כי הוא יעיל יותר), אבל תמיד בחריגה מערכי הנורמה (פחות מששים) כדאי לברר שלא מדובר על בעיה בקצב הלב. הכי פשוט זה לעשות אקג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דורית21/11/2015תודה דר׳ רוזין , עשיתי אקג לפני חודש וחצי ויצא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר דני רוזין21/11/2015יופי, אם זה ״קצב סינוס״ אז זה סדיר ופשוט מעיד על בריאות תקינה וכושר ספורטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
דורית21/11/2015תודה רבה לך דר' רוזין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היישלום15/11/2015
שלום לפני כשנתיים התחלתי לרדת במשקל 30 או 20 קילו ממש ירידה דרסטית בלי סיבה אני חושב אבל גל זה היה רק חודשייים או שלוש אחרי זה נשארתי מאוזן ויש לי תיאבון ולא ירדתי מאז שנה וחצי שנתיים השאלה האם זה משהו העללול להפחיד או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היי - תגובה
ד''ר דני רוזין21/11/2015ירידה במשקל ״ללא סיבה״ יכולה לרמז על מחלות שונות המשפיעות על חילוף החומרים (למשל סכרת), מחלות דלקתיות וזיהומיות או מחלות גידוליות. גם מצבים נפשיים כמו דיכאון יכולים לגרום לכך. אבל- אם זה היה בעבר משום מה ונעצר והתאזן- לא רואה סיבה לחשוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקעשייקה14/11/2015
עברתי ניתוח בקע מיפשעתי לפרוסקופי דו צדדי, לפני שבועיים וחצי,
למחרת הניתוח, ביום השיחרור,בבוקר,עברו בחדרים, רופא בכיר, אח מהמחלקה ,וקבוצת סטאז'רים
האח הוריד לי את הפד שכיסה את הסיכות,אמרו לי לבוא אחרי שבוע להוצאת הסיכות, והשאלה שלי היא בקשר נקודה אחת, האח אחרי שהסיר את הפד, לחץ לי על הבטן מימין ומשמאל, לחיצות פנימה, לא בידיוק מישוש, אלא כמה לחיצות, וביקש מאחד הסטאז'רים לעשות כמוהו,
לא ברור לי מהי מטרת הלחיצות האלה יום אחרי הניתוח, הרופא הבכיר שעמד לידם ,העיר לאח שהבטן מגלה רגישות יום אחרי ניתוח,לא ברור לי למה הוא אמר את זה לאח,
אני מבקש לישאול, האם יום אחרי ניתוח, לוחצים למנותחים בבקע ,על הבטן, ולשם מה?עד כמה שאני מבין הוא ביקש להדגים לסטודנט איך מרגישים את הרשתות, האם אני צודק?
האם לחיצה יום אחרי,זה סביר ללחוץ ?, מותר,?
לי תמוה כי אחרי זה שאלתי את שאר המנותחים שהיו במחלקה,ועברו איתי את הניתוח באותו היום, האם גם להם לחצו על הבטן, והם ענו לי,שלא לחצו להם על הבטן, על מקום הניתוח.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין16/11/2015הלחיצה אינה מסוכנת, אם כי לעתים לא נעימה, וגם לא אמורה להיות חזקה מדי- זה חלק מבדיקת הבטן לאחר ניתוח (לא בדיקה של הרשת, שלא ניתנת למישוש)- אם יש רגישות חריגה, או תחושת מסה, או נוקשות שרירים, זה יכול להעיד על בעיה לאחר הניתוח כמו דימום, דלקת, או פגיעה באבר פנימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה וירטואלית ופוליפיםנירה12/11/2015
בת בריאה בלי הסטוריה משפחתית לסרטן מעי גס.בגלל שהגסטרולוג שלי לא הצליח לבצע לי קולונוסקופיה רגילה בגלל מבנה אנטומי ,נשלחתי לקולונוסקופיה וירטואלית .בבדיקה הכל תקין פרט לזה,שהתגלה שיש לי מעי גס מפותל וארוך מאוד .הרדיולוג שפענח הבדיקה אמר ,שאצטרך לעשות רק קולונוסקופיה וירטואלית בעתיד, ובגלל רגישות הבדיקה שנמוכה יותר מקולונוסקופיה רגילה באיתור פוליםים קטנים,מומלץ לבצע אותה כל ארבע חמש שנים כמובן בהמלצת גסטרולוג שלי. שאלתי היא ,האם מומלץ לבצע אותה באמת כל ארבע חמש שנים לגילוי מוקדם ,מבלי שיש לי הסטוריה משפחתית או תלונות ?ומה קורה אם מתגלה לי פוליפ או חלילה ממצא פתולוגי אחר , כיצד יוציא לו אותו כשיש לי מעי מפותל וארוך הרי זה בעייתי לעשות לי קולונוסקופיה רגילה המון תודה על הסבלנות והעזרה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קולונוסקופיה וירטואלית ופוליפים - תגובה
ד''ר דני רוזין12/11/2015ההנחיות לגבי בדיקות סקר מעוררות הרבה מחלוקות... הפער בין קולונוסקופיה רגילה לוירטואלית לא מאד גדול, ואני לא משוכנע שיש הוכחה שצריך תדירות גדולה יותר בוירטואלית. מציע שהגסטרואנטאולוג שלך יתן את המלצתו. אם הכל תקין ואין גורמי סיכון עשר שנים זה סביר לדעתי.
אם יש ממצא- מתמודדים... מנסים קולונוסקופיה כי לרוב כן מצליח, לעתים יש צורך בהרדמה כללית, ובמקרים חריגים מאד מנתחים אם נכשל. סיטואציה מאד לא שכיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיהלי10/11/2015
שלום וברכה
בענין האבצס לבסוף אישפוז עשו ניתוח וניקזו את האבצס
הענין שעד עכשיו אני עם אנטיביוטיקה מאחר ולא ניגמר ביקרתי את הגניקולוג והחליט שאמשיך באנטיביוטיקה למעשה כבר 3 סוגים החליפ
נאמר שאין הרבה מה לעשות חוץ מניקוז ורק ניקוז
זה נקרא אבצס לביאלי ולא בברטולין !
זה בשפה הגדולה כעת אין לי תחושה בכול האזור שנותח האם זה רגיל ...או שזה עובר
בתרבית מהדגימה של הניתוח נימצא חיידק אך אינני יודעת איזה רק אמרו שהאנטיביוטיקה שאני מקבלת היא מתאימה
מה דעתך ??
תודה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין11/11/2015כשהאזור יחלים התחושה תחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיהאור10/11/2015
הבת שלי בת חמישה חודשים עשתה ביופסיה סקשיין רקטלית לשלילת הירשפונג. נרשם בתוצאה: "במדגם שהתקבל לא נראו תאי גנגליון". הרופא שולח לניתוח. אודה לקבלת הסבר מה זה גנגליון. והאם זה ישפיע על חיי הילדה בעתיד. תודה.
תוצאות ביופסיה - תגובה
ד''ר דני רוזין10/11/2015תאי גנגליון הם למעשה תאי עצב (שנמצאים בפריפריה- מחוץ למערכת העצבים המרכזית)- וכשהם חסרים במעי הגס זה בדיוק מצב של מחלת הירשפרונג, שעיצבוב המעי פגום. זה דורש ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)