מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לימפה מוגדלת בכבדסרגיי25/03/2008
שלום רב,
אני בן 31 , בדרך כללי בריא. לפני כשלוש שבועות התחילו כאבים בגב תחתון ואזור המפשעה מלווה בחום 37.5. בבדיקות דם היו ליקוציטים נמוכים ושקיעת דם 62 . הופנתי ע"י אורטופד לבדיקת רנטגן והיא הייתה תקינה. במשך 10 ימים קיבלתי תרופה "ארטופן" שנרשמה ע"י האורטופד, לאחר קבלת התרופה כאבי גב עברו. במקביל הופנתי ע"י רופא משפחה לבדיקת אולטרה סאונד לבטן עליונה כולל כליות והתוצאות הראו שישנה לימפה מעט מוגדלת בכבד , והכליות בסדר.
הייתי רוצה לדעת את דעתך בנושא? על מה מראים הסימנים הנ"ל?
מודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפה מוגדלת בכבד
ד''ר אריה אריש27/03/2008מה פירוש לימפה מוגדלת בכבד? האם מדובר בבלוטה מוגדלת בשער הכבד? מה גודלה ואיך המאפיינים האולטרסונוגרפים שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאגרהשירי25/03/2008
שלום, האם יש תחליף לויאגרה שחולי מחלות כבד שומני יכולים לקחת? בעלי מתעקש להשתמש בויאגרה למרות שזה אסור לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאגרה
ד''ר אריה אריש27/03/2008אם אין הפרעה בתפקודי הכבד ובעלך לא נוטל תרופות מרחיבות כלי דם אין מניעה שייקח ויאגרה. במידה שיש הפרעה בתפקודי כבד או כליה יש להתחיל במינון נמוך.
בכל מקרה יש לקחת את התרופה בפיקוח הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בדרכי המרהגילי23/03/2008
שלום,
אמא שלי(כיום בת 66 ללא מחלות כרוניות) סובלת זמן רב מבעיות בדרכי המרה(לפני הרבה שנים עברה קריתת כיס המרה). ב-2004 עברה ERCP, הרחבה של פפילומה והוכנס סטנט, לאחר 3 חודשים סטנט הוצא והיתה זרימה טובה.ב 2005 חזרו הבעיות ובוצע שוב ERCP (כשנה מקודם) נעשתה רק בדיקה וניקוי וניתן טיפול תרופתי ב URSOLITבכמות קטנה.
לאחר שנה וחצי (מרץ 2007) שוב חזרו בעיות ובוצע ERCP עם הרחבה של פפילומה והכנסת סטנט,לפני יומים חזרו בעיות והיא אושפזה בבית חולים.
האם יש טיפול אחר מאשר ERCP (תוצאות לא מחזיקות זמן רב)? האם כדאי לעשות ניתוח לחיבור של דרכי מרה עם מעי דק (דרכי מרה מורחבים)? במידה ויש מומחה טוב ליועץ בתחום זה אשמח להפניה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בדרכי המרה
ד''ר אריה אריש24/03/2008בכדי לדון באפשרויות האחרות יש לראות את כל הנתונים כול צילומים.
פנו לכירורג מומחה בכירורגיה של הכבד ודרכי המרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפי הטבעתחסויי22/03/2008
שלום רב,
אני בן 54, סובל מכאבים בפי הטבעת עד כדי כך שלא יכול לשבת/ לשכב.
יש לי יציאות נורמליות, ללא דימום.
לפני כ 10 שנים גילו לי טחורים פנימיים, שהם לא הטרידו אותי, וחייתי עם זה ללא כל הפרעה מסויימת. אך מזה כ 8 ימים, יש לי כאבים חזקים מאוד בפי הטבעת. בבית המרקחת קניתי קרם בשם פרוקטו קרם פורטה ונרות בשם פרוקטו- אובלפיכה אך לא עוזר לי.
יש לציין כי הכאבים מלווים בצריבות שזה מציק לי מאוד.
אודה לך אם תעזור לי בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפי הטבעת
ד''ר אריה אריש23/03/2008יתכן שיש לך סדק בפי הטבעת (פיסורה), פנה לבדיקה ע"י כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי צודק?כ.19/03/2008
שלום רב!
אני חצי שנה אחרי ניתוח קיסרי שני ועדיין לא מצליחה להתאושש. סובלת מכאבים באיזור הצלקת (צד ימין),נפיחות בבטן ,הפרעות ביציאות (בעיקר שילשולים). מתעוררת כל לילה בגלל כאבי בטן ונפיחות קשה ולא מצליחה להרדם. חוסר תאבון וירידה במשקל של 5 ק"ג תוך חודשיים.
בזמן האחרון חשה לפעמים כאבים ותניעה מוזרה במפסעה ימנית. אין בקע,גניקוגית הכל תקין,סי טי בטן תקין,בדיקות דם תקינות-בקיצור בריאה כמו שור ,אבל מרגישה חולה מאוד.
הכירורג טוען שאילו הדבקויות מעיים וצריך ללמוד לחיות עם זה.(הוא רואה את זה על פי סי טי -מעי דבוק לדופן הבטן באיזור התבור ומטה). הגניקולוג הציע לבצע לפרוסקופיה להפרדת הדבקויות (הוא מומחה בתחום).
הכירורג מתנגד וטוען שתהיה לי פרפורציה של המעי. אני מאוד מבולבלת ומתוסכלת.
מה לעשות?
האם לפרוסקופיה באמת כל כך מסוכנת במקרה של הדבקויות? מי צריך לבצע אותה במקרה כזה-כירורג או גניקולוג? האם כאשר רואים מעי צמוד מאוד לדופן זה בהכרח הדבקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי צודק?
ד''ר אריה אריש23/03/2008האם עברת ניתוחים אחרים בבטן?
בת כמה את? האם את בריאה? נוטלת תרופות?
קשה לשייך את כל זאת להידבקויות בלבד, יש להמשיך ולברר את מערכת העיכול.
בנוגע ללפרוסקופיה: הפרדת הידבקויות מבוצעת ע"י כירורג. יש סיכוי להתנקבות מעי, אך בידיים מיומנות האחוזים קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים במרהליה16/03/2008
שלום,ף מהם הסימפטומים המעיים על הימצאות אבנים בכיס המרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים במרה
ד''ר אריה אריש23/03/2008כאב בבטן ימנית עליונה מקרין לכתף בד"כ אחרי ארוחה שומנית.
צהבת וחום הם כבר סימנים לסיבוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומניחיליק13/03/2008
שלום, אני סובל מכבד שומני, מטופל על ידי רופא המשפחה. רציתי לדעת האם ניתן לחזור למוטב עם דחיאטה נכונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר אריה אריש23/03/2008דיאטה ופעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליותמילי10/03/2008
שלום רב,
אני בת 24 עם אנדומטריוזיס. אני יודעת שהמחלה יכולה לגרום לחסימה בכליה/אורטר. לפני כחודש עשיתי בדיקת אולטרסאונד כליות והכל יצא תקין. אך אני מרגישה כאבים באזור המותניים.
1- האם בדיקת דם לתפקודי כליות יכולה להעיד/להראות על בעייתיות בכליות?
2- איזה עוד בדיקות כדאי לעשות על מנת לוודא שהכל תקין או לא (חס וחלילה)?
3 -איזה עוד תסמינים אופייניים לבעיות בכליות?
תודה רבה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות
ד''ר אריה אריש23/03/2008אם יש חסימה זה מתבטא בהרחבה של המערכת המאספת שנראית בסונר.
בכל מקרה תבצעי תפקודי כליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםתמר09/03/2008
שלום, האם ניתוח טחורים פותר את הבעיה לתמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
ד''ר אריה אריש09/03/2008התשובה היא לא.
הפתרון הוא פתרון זמני, לרוב מופיעים טחורים לאחר זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגיל05/03/2008
לפני כשבוע התחלתי להרגיש כאבים בבטן התחתונה בצד שמאל, כאבים חדים ברגע שאני לוחץ על המקום. אין לי כל בעיות ללכת לשירותים וגם לא כאבים במפשעה וגם לא נפיחות. אני אשמח לדעת מה הבעיה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אריה אריש09/03/2008מה גילך? האם יש סימנים נוספים?
ברור לך שאין אפשרות לתת תשובה עניינית
עליך להיבדק ע"י רופא כירורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלינור27/02/2008
לפני כ 4 חודשיים עברתי ניתוח הפסס בשד שמאל שהתגלה לי לאחר הלידה שלא הצלחתי להניק שאלתי היא האם זה חוזר? ומדי פעם יש לי כאבים והמקום מפריש מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אריה אריש28/02/2008לרוב לאחר ניקוז במורסה המקום מחלים, קורה שהמורסה לא מנוקזת במלואה ויש עדיין הפרשות. פני לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בצווארמילי24/02/2008
שלום רב,
בת 24, לפני כחודש הרגשתי גולה קטנה בצוואר מצד שמאל. הרופא אמרה שהגולה קטנה (עד 5 מ"מ) ושכנראה מדובר בבלוטת לימפה מודלקת ושלחה אותי לבדיקת ספירת דם. אני מאוד לחוצה... האם בדיקת דם יכולה להעיד על ממאירות? ממה יכולה להיגרם דלקת של בלוטת לימפה באזור הצוואר (שנמצאת שם כבר חודש ואולי אף יותר) ?
תודה רבה מראש על התייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה בצוואר
ד''ר אריה אריש28/02/2008כדאי שתפני לבדיקת רופא כירורג או א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה מאורגנת בירך שמאלשרון24/02/2008
לפני מספר שנים חוויתי נפילה רצינית על ירך שמאל, הדבר יצר בימים הראשונים נפיחות גדולה מלווה בסימן כחול. הנפיחות נשארה עד היום בצורה של גוש, שנראה שלא שייך לגוף. באולטרסאונד שעברתי נרשם שהדבר יכול להתאים להמטומה מאורגנת בתוך השריר גודל 5*5 ס"מ עם אלמנטים היפראקוגניים.
שאלתי לאיזה ד"ר עליי לפנות על מנת להיפטר מהגוש הזה? האם רפואה פלסטית או כירוגית?
יום טוב ותודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה מאורגנת בירך שמאל
ד''ר אריה אריש28/02/2008מאחר שמדובר בהמטומה בתוך השריר עלייך לפנות לאורטופד.
נשמע מוזר שהמטומה נמצאת לאחר מספר שנים, בד"כ ההמטומות נספגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוחרוני20/02/2008
שלום דר' אריש,
רציתי לדעת מה משך החלמה מלא מניתוח כריתת גוש מעל 5 ס"מ באונה השמאלית של הכבד מסוג fnh,כמעט כל האונה נכרתה, והאם צורך במעקב כלשהו? אודה מאוד לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
ד''ר אריה אריש21/02/2008מדוע בוצע ניתוח לכריתת FNH? בד"כ לא כורתים גידולים אלו.
אם הניתוח עבר ללא סיבוכים ההחלמה הינה מהירה כלומר תוך 3 שבועות עד חודש חוזרים לפעילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח -המשך
רוני26/02/2008דר' אריש שלום רב, ראשית תודה על התיחסותך, שנית אבקש לדעת :כרתו את הגוש מכיון שהיה חשש מדימום בביופסיה, שנית הגוש מעל 5 ס"מ וגרם לכאבי בטן חזקים. אבקש לדעת מדוע לא כורתים? וכן נמצא כי הכבד מאוד שומני. האם מצב זה יכול לחזור? ומה הסיבות ל-FNH. אודה מאוד לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח -המשך
ד''ר אריה אריש28/02/2008לא כורתים מכיוון שזהו גידול שפיר שלא עובר טרנספורמציה.
לא ידוע על קשר בין FNH לכבד שומני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בראששאול19/02/2008
לפני 3 חודשים אם לא יותר שמתי לב לבלוטה קטנה מאחורה בראש, וגם עצם אחרת באותו צד טיפה בולטת יותר מהצד השני, הלכתי לרופא משפחה הוא אמר שזה רק עצם בולטת ולא הפנה אותי לשום מקום, אני דואג בגלל שאני לא יודע אם זה היה קודם לכן יכול להיות שהיה ולא שמתי לב,
ועברו מספר חודשים וזה לא גדל זה לא כואב וזה מרגיש קשה כמו חלק מעצם, השאלה שלי אליך אם זה באאמת יכול להיות בעצם חלק מעצם בגולגולת? או שצריך להמשיך לחקור את העניין אצל עוד רופאים? אני כבר לא יודע לאן לפנות...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בראש
ד''ר אריה אריש21/02/2008בהחלט יתכן שזה מבנה הגולגולת. אם אתה מאוד מודאג פנה לבדיקת כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)