מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניעת הסרטן להפוך לגרורתיחיה28/08/2018
האם יש איזושהי דרך למנוע את הגידול להפוך לגרורתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מניעתי
ד``ר רותי לאופר28/08/2018נהוג לתת טיפול מתאים לפי סוג הגידול להפחתת הסיכון להפוך לגרורתי. בנוסף, אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית, הימנעות מאלכוהול ועוד מפחית את הסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחיל בדיקות ממוגרפיה?רינת26/08/2018
בת 35, היסטוריה משפחתית של סרטן השד. עושה בדיקות אצל כירורג פעם בשנה. עד עכשיו שלחו אותי פעם אחת לאולטרסאונד וזהו. מתי אני צריכה להתחיל לעשות ממוגרפיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה
ד``ר רותי לאופר26/08/2018אין גיל אחד קבוע לכולן מתי להתחיל בבדיקות ממוגרפיה. הגיל הקבוע ב"סל הבריאות " הוא 50, אבל ההמלצה הממשית חייבת להינתן אישית לכל אשה על פי הערכת הסיכון שלה לחלות בסרטן השד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שפיר יכול להפוך לממאיר?טל23/08/2018
יש לי גוש שפיר בשד, האם הוא יכול להפוך לממאיר? כדאי להוציא אותו ליתר ביטחון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש שפיר
ד``ר רותי לאופר23/08/2018לרוב גוש שפיר לא הופך לממאיר, אבל צריך לדעת באיזה גוש שפיר מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של ציטטה עכורהדורית21/08/2018
באולטרסאונד מצאו ציסטה עכורה עם תוכן, מה המשמעות של הדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד``ר רותי לאופר21/08/2018לא ניתן לדעת בלי הרקע הקליני ובלי פיענוח הרנטגנולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השד תורשתי במשפחה של אבייונית19/08/2018
סבתא שלי מצד אבא נפטרה בעקבות סרטן השד, דודה שלי, אחות של אבא חלתה גם כן והבת שלה עשתה כריתת מניעה. האם גם אני בסיכון או שזה עובר רק מהאם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לסרטן השד
ד``ר רותי לאופר19/08/2018את הגנים יורשים משני ההורים.
מומלץ מאד שתקבלי ייעוץ גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיליתי גוש בשד שמאלאנתר15/08/2018
חודש לפני הלידה שלי גיליתי גוש בצד שמאל . עשו לי ביופסיה עי מחט שמשכו מהשד נוזל והתוצאה היתה: ממצא שאינו גושי בשעה 4 סמוך לפטמה נראה כצינוריות חלב מורחבות עם תוכן אקוגני בקוטר 16×45 ממ.tcb הדגים תהליך דלקתי acute necrotizing granulomatous information acute mastitis.
צביעות pas וzn שליליות. בעת הבדיקה בוצע גם fna אשר הדגים גרנלוציטים כדוריות אדומות וארטיפקטים.
שאלתי מה זה אומר? האם זה מסוכן? איך אפשר להיפתר מהגוש הזה הוא מאוד מציק לי כי אני מניקה עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בשד
ד``ר רותי לאופר16/08/2018לא לגמרי הבנתי את מימצאי הביופסיה. התייעצי עם כירורג שד (שאולי ירצה להתייעץ גם עם הפתולוג..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות וסרטן השדשי14/08/2018
היסטוריה משפחתית של סרטן השד, לא עשיתי את הבדיקה הגנטית. מתחילה טיפולי פוריות והבנתי שייתכן שיש קשר בין IVF לסרטן השד, לאור ההיסטוריה המשפחתית שלי אני מודאגת. אשמח לחוות דעת בעניין, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות
ד``ר רותי לאופר14/08/2018הדיעות על הקשר בין סרטן השד לטיפולי פוריות מאד חלוקות.
חשוב לדעת את ההיסטוריה המישפחתית שלך.
חוות דעת לגביך ניתן לתת רק בייעוץ אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשד אחד - סיבה לדאגה?חן12/08/2018
יש לי רגישות בשד אחד כבר כמעט שבועיים. האם זו סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשד
ד``ר רותי לאופר12/08/2018אין לי מושג על גילך ופרטים נוספים עליך. פני לבדיקת כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שד ואולטרסאונדשקד08/08/2018
היי אני בת 23 בריאה בדכ. לסבתא שלי בת ה86 יש סרטן השד לא מטופל מפאת גילה שהתגלה לפני 8 שנים. כרגע בתהליך ירידה במשקל לאחר ניתוח שרוול (חודשיים)
תמיד נראלי שיש בעיה בשדיים ואני כבר ביקרתי שלושה כירורגים בשנה האחרונה, היום בפעם השלישית.
תמיד היה לי שוני בגודל השדיים אבל לאחרונה הוא ממש ניכר לדעתי(יכול להיות שזה נהיה בולט לי לעין בגלל ההורדה במשקל? ירדתי 20 קג בינתיים) , ויש לי מין שקע כשאני מרימה את היד בשד ימין(הגדול יותר) . כאבים רק לפני מחזור .
הגעתי היום לבדיקה לדרוש אולטרסאונד .
היא בדקה אותי ואמרה שאם לא הייתי דורשת אולטרסאונד היא לא הייתה שולחת אותי . השקע זה כנראה המבנה והשינוי בגודל אולי ניכר בגלל ההורדה במשקל. הי אלא מרגישה גושים בשד.
בכל מקרה נתנה לי הפנייה ורשמה - בדיקת שד ללא כל ממצא חשוד
לא נמושו גושים או בלוטות אקסילירות
אינדנטציה עורית בשד ימין שעה 4-5 שלי האראולה מוכרת לה מלפני הירידה במשקל.
מה זה אינדטציה עורית ואראולה ?? האם אני צריכה לקבוע בדחיפותאת בדיקת האולטרסאונד או לגשת לאבחון נוסף?? אני ממש חוששת מזה !! האם את ממליצה על יעוץ גנטי בעקבות המחלה של סבתא שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בשד
ד``ר רותי לאופר08/08/2018איני רואה סיבה לדחיפות, אך כן כדאי להיבדק שוב.
לא ניתן לתת ייעוץ גנטי בפורום. את יכולה לפנות אלי לייעוץ ולבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקות שדיים אמינותטליה07/08/2018
היי דר
בת 26.5
עקב כאבים בשד אחד עשיתי בדיקה אצל כירורג וגם Us שד
הכל תקין Birads 1 ללא ממצאים
שאלה ראשונה : כמה בדיקת אולטרסאונד אמינה והאם אוכל להיות רגועה שאין ממצא כלשהו שהתפספס ?!
שאלה שניה : אני שנתיים וחצי לאחר לידה לא הנקתי ועדיין כשאני לוחצת על הפטמות יוצא נוזל שקוף לא יודעת אם זה חלב או משהו אחר , האם זה מסוכן ?! האם זה אומר על תהליך ממאיר ? והאם הכאב בשד אחד זה תוצאה של הנוזל הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשד
ד``ר רותי לאופר07/08/2018נראה לי שכבר עניתי על שאלותיך. אין לי הסבר לנוזל שאת מתארת, ולא קיימת בדיקה שהיא מאה אחוזים אמינה.
הצעתי לך: הישארי בהשגחת כירורג שד מיומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס לטיפול בגלי חוםדבי04/08/2018
שלום
אני בת 60, לפני 3 חודשים אובחנתי עם סרטן שד ולכן הפסקתי לקחת תחליפי הורמונים.
סובלת מאוד מאוד מאוד מגלי חום. המליצו לי לקחת ציפרלקס לטיפול בגלי חום.
אני לוקחת כבר שבועיים ואין הטבה.
כדאי להמשיך? הישועה תגיע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
ד``ר רותי לאופר05/08/2018יש לך לפחות 3 סיבות "טובות" לסבול מגלי חום: הפסקת הטיפול ההורמונלי וכניסה לגיל המעבר, נטילת הטמוקסיפן ומזג האויר. אכן לא פשוט. כדורי ציפרלקס עשויים להקל עליך, אבל לא תוך שבועיים . נסי להמשיך לפחות עוד כ 4 שבועות. השתדלי לשהות במקומות ממוזגים. אם לא תהיה הקלה, דברי עם האונקולוג שלך.
שיהיה לך בהקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב בקשר לכאב בשד ויד שמאל המשךמיה03/08/2018
שלום דר
תודה רבה על המענה המהיר
למה כוונתך אם הכאב ממשיך לפנות לרופא משפחה להמשך בירור הרי רופא משפחה אינו מתמחה בשד אז הוא יבטל אותי בטענה שכבר נבדקתי על ידי מומחה ואין לו מה לעשות .
שאלה אחרונה : בדיקת מישוש של מומחה שד יכולה לפספס גוש ?! איך אפשר להיות רגועים במידה ונטען שתמיד יש סיכוי לפספס זה רק מוסיף לחץ נפשי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לכאב
ד``ר רותי לאופר03/08/2018הרופאים שבדקו אותך לא מצאו דבר, יתכן שהבעיה היא לא בשד, אלא ביד, למשל. רופא המשפחה הוא שאמור לנהל עבורך את הבעיה ולהחליט אם יש צורך בהמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד מוקדם שלב 1נעמה31/07/2018
שלום רב. בת 44 חליתי לפני 3 חודשים בסרטן שד שלב אחד, הורמונלי 100%( her2 שלילי) גידול 0.8 סנטימטר ki67 קטן מ 5%, משמע גידול לא אלים ואיני נשאית .
עברתי למפקטומי וכעת בהקרנות.
1. האם הסרת שחלות תהייה יעילה במצבי בהתייחס לגידול ההורמונאלי (שכל הרופאים מאד מתלהבים ממנו וטוענים שמדובר בגידול טוב ולא מסוכן)
2. במידה והינך מבין בנושא ולאור תשובותייך המפורטות והברורות, אשמח להסבר מניח את הדעת למה גידול כזה נחשב יחסית טוב ופחות מסוכן).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול "טוב"
ד``ר רותי לאופר02/08/2018איני רואה סיבה להסרת השחלות.
הגידול שאת מתארת נחשב "טוב" בגלל השלב המוקדם של המחלה (גודל הגידול, בלי מעורבות בלוטות) ובגלל מאפייני הגידול (רגישות להורמונים, מדד חלוקת תאים נמוך ועוד). סיכויי ההחלמה מגידול כזה הם מאד גבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב בקשר לכאב בשד ויד שמאלמיה01/08/2018
שלום דר
בת 26
עקב המלצתך לפנות לכירורג נוסף אכן פניתי היום לחווץ דעת נוספת לכירורג אחר שךקח אותי יותר ברצינות וביצע מישוש לשדיים בקמה תנוחות ישיבה שכיבה ידיים מאחורי הראש ואף מישש את בתי השחי
הוא אמר שאין שום גוש וכנראה הכאב הוא עקב שינוי הורמונלי נתן לי הפניה ל Us שד לטענתו הבדיקה אינה חובה אך הוא נותן אותה לכולן למי שרוצה .
בסיכום נכתב : אין ממצא חריג לא נמושו גושים בשדיים או בבית שחי .
לשאלתי : האם בדיקת המישוש בדרך כלל מספקת ?! האם אפשר להיות רגועה שאכן נבדקתי כראוי ולא התפספס ממצא גורלי ??!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ידנית של השד
ד``ר רותי לאופר01/08/2018למרבה הצער לא קיימת בדיקה שמגלה מאה אחוזים של מימצאים.
בדיקת רופא מומחה בבדיקות שד ובתוספת בדיקת אולטרסאונד אמורות להרגיע אותך. מובן שאם הכאבים ממשיכים או מתגברים עליך לפנות לרופא המשפחה שיחליט על צורך בהמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיה מעל גיל 40שוש31/07/2018
שלום, בת 42 עם נגע פפילומה שלא שינה גודל או צורה כבר כארבע שנים. עבר של מס טיפולי פוריות ושימור הויזאבל לאנדומטריוזיס. ללא הסטורית סרטן שד במשפחה. אשמח לדעת, כל כמה זמן מומלץ לבצע ממוגרפיה? אולטרסאונד אני מבצעת בכל מקרה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה מעל גיל 40
שוש31/07/2018*שימוש בויזאבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממוגרפיה
ד``ר רותי לאופר01/08/2018אין תשובה מוסכמת על שאלתך והדיעות שונות מאד. ממליצה להתייעץ עם כירורג השד ועם המפענח של האולטרסאונד שאת עוברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?