פורום פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• פענוח בדיקת זרע
    א
    17/08/2009

שלום רב,
    אבקש פענוח בדיקת זרע שנעשתה בבית חולים מאיר.

נפח (ML): 5.4)
    תאים: Ø
    ריכוז (למ"ל) – 6^10*31 CC
    תנועה: 52%
    התנזלות: מלאה
    אגלוטינציות: Ø
    סה"כ בדגימה: 6^10*167
    סוג תנועה: 4 ו-3
    מורפולגיה: תקינים: 40%
    פתלוגיים: 60%
    ראש: 58%
    צואר: 8%
    זנב: 2%

סה"כ נע בדגימה: 6^10*86

(ערכים תקינים עפ"י בית החולים: נפח: 1.5-4.5 מ"ל, ריכוז מעל 20 מיליון מ"ל, תנועתיות מעל 40% ותקינים מעל 40%)
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת זרע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    18/08/2009

שלום א',
    סה"כ תוצאות הבדיקה תקינות. יש ירידה מסויימת בכושר התנועה של זרעונים, אך לא נירא לי קריטי. ממליץ לקחת תוסף תזונתי Vitamale, המיועד לשיפור איכות הזרע כולל תנועתו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

א
    18/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרו לי
    מיכל
    17/08/2009

היי שבוע שעבר בעלי עשה בדיקת זרע , לפי מה שקראתי באינטרנט התוצאות גרועות אנא פיענחו לי והציעו פתרונות ( אם קיימים)

מאוד מודאגת

Ph 8
    Volume-2.5
    Concentration-8
    Total concentration-20
    Motile sperm-30
    Total motile sperm-6
    Motile sperm after 4 hours- 20
    Vitality-56
    Agglutination-none
    Morphology
    Normal forms-1
    Abnormal forms-99
    Head defect-74
    Mid piece defect-18
    Tail defect-7
    Leucocytes-2-3

לקביעת תור
    סגירה
    עזרו לי

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    18/08/2009

שלום מיכל,

עכן, ריכוז הזרעונים נמוך מנורמה, גם צורות תקינות של זרעונים יש מאט. רצוי שבעלך יבדק אצל רופא אורולוג, יבצע בדיקת אולטרסאונד אשכים, דופלר, בדיקות הורמונליות. לפי תוצאות של בדיקות התמונה תהיה ברורה יותר. קיים תוסף תזונה, Vitamale, המיועד לשיפור איכות הזרע גם מבחינה כמותית, תנועה וצורניות. שווה לנסות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוריות
    א
    16/08/2009

שלום רב,

אני בן 34 ולפני 12 שנה עברתי השתלת מח עצם מתורם זר עקב לוקמיה מסוג CML. לצורך ההשתלה עברתי כימותרפיה והקרנות. לאחר מכן לקחתי תקופה ארוכה סטרואידים וציקלוספורין.
    כ- 7 - 8 שנים אני ללא תרופות. אני בריא מזה 12 שנה. ועובר בדיקות תקופתיות והכל תקין.
    נשאלתי האם אני יכול "להביא" ילדים. אני זוכר שעשו לי בזמנו, כשנה לאחר ההשתלה בדיקות דם לדעתי הורמונליות ואמרו שהכל תקין.
    האם יכולה להיות השפעה של הטיפולים והכדורים עד היום ?
    כיצד אני יכול לבדוק את זה ?

לפני ההשתלה הקפאתי זרע. האם זרע יכול לשרוד ולהיות "שמיש" אחרי תקופה כה ארוכה ?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פוריות

הוספת תגובה

• טיפול כמוטרפי והקרנות

ד''ר אליעזר גירש
    16/08/2009

שלום א',
    אני שמח שכבר 12 שנה אתה בריא לאחר הטיפולים וכ- 8 שנים ללא תרופות. לצערנו טיפולים מסוג זה פוגעים ישירות בפריון הגבר, אך לשמחתנו בחלק הגדול מהמקרים פוריות חוזרת ברמות שונות. על מנת לברר מה מצבך היום מבחינת הזרע יש לבצע בדיקת זרע במעבדה אנדרולוגית. כל קופות החולם עובדות עם מעבדות מסוג זה. קיימות גם מעבדות פרטיות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע המשך
    עדן
    14/08/2009

שכחתי לציין תוצאות בדיקות הורמונליות של בן זוגי
    lh-2.3
    fsh-2.8
    פרולקטין-94.5
    טוסטסטרון-12.8
    אודה לך אם תענה לי
    אלין

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע המשך

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    15/08/2009

שלום אלין,
    תוצאות הורמונליות תקינות. קשה להצביע למה עכשיו איכות הזרע של בן זוגך ירודה. חשוב לגשת לאורולוג ולהבדק. לפעמים טיפול הורמונלי (תוספת הורמון FSH) עוזר במקרים כאלה. לפעמים הבעיה נובעת מכך שנוצרת שפיחה אחורית, ז.א. המירוק הולך לשלפוחית השתן במקום לצאת החוצה דרך אבר מינו. זה קורה אצל אנשים עם סוכרת או פגיעות עצביות. כל זה ניתן להבחן.
    בכל מקרה ממליץ להתיעץ גם עם רופא פריון. שימוש בתוסף תזונתי Vitamale יכול להטיב מבחינת איכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע

מאיה
    16/08/2009

תודה רבה על תשובתך המהירה
    אלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון?
    עופרה
    14/08/2009

שלום רב
    יש לי שני ילדים מהריונות טבעיים
    מנסה להיכנס שוב להריון ללא הצלחה
    עשינו בדיקת זרע ולהלן התוצאות:
    נפח: 2.5, צמיגות:2, ריכוז: 5.5מ"ל, תנועתיות: 45%, תנועה פרוגרסיבית טובה: 9%.
    לאחר ביצוע שטיפה: ריכוז: 11ml, תנואה:36%, סה"כ תאי זרע בתנועה: 2
    האם יש סיכוי להיקלט באופן טבעי? מה ניתן לעשות כדי לשפר את איכות הזרע?
    אשמח לתשובה
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    הריון?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    15/08/2009

שלום עופרה,
    יש לכם שני ילדים מהריונות טבעיים. עכשיו אתם מתקשים בשלישי. תוצאות בדיקת הזרע של בעלך אינן טובות, נמוכות מהנורמה. יתכן וחלה ירידה באיכות הזרע שלו עם הזמן. ממליץ לגשת לאורולוג ולהבדק. כך גם ממליץ על תוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר איכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורית
    13/08/2009

רציתי בבקשה לשאול:
    1. אני שבוע 14 עדיין ממשיכה לשתות חומצה פולית... באיזה שבוע יש להפסיק כבר?
    2. יש לי הפרשות שקופות מיימיות כאלה... ממה זה נובע? האם זה לא טוב ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר אליעזר גירש
    15/08/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת זרע
    שירה
    13/08/2009

שלום ד"ר :)
    קיבלנו תוצאות ואנחנו מודאגים לגבי משמעותן.
    מבקשים לקבל הערכה מה הן אומרות בעברית :), האם נזדקק לטיפול ואם כן מה ההמלצה.
    המון תודה!

VISCOSITY: NORMAL
    VOLUME: 1.2
    PH: 8
    COUNT: 51
    TOT. COUNT: 61.2
    MOTILLITY 1: 55- 60
    GRADE: 4-3
    / :MOTIL 2
    / :EOSIN
    / :MORPHOLOGY
    NORMAL: 10
    BORDERLINE: 3
    AMORPHOUS: 60
    PYRIFORM: 12
    / :ROUND
    TAIL: 7
    MIDPIECE: 8
    / :PREM. CELL
    / :W.B.C
    FRUCTOSE: NORMAL

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת זרע

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    15/08/2009

שלום שירה,
    תוצאות הבדיקה תקינות, אך אם אתם רוצים לשפר איכות הזרע ניתן לעשות זאת ע"י נטילת תוסף תזונתי Vitamale המיועד לכך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע
    אלון
    13/08/2009

אשמח לקבל את תשובתך לגבי הבדיקה, האם היא תקינה ומה זה אומר, תודה...
    הנתונים הם: (הערה: " ___-___ " = הבודק סימן קו, מינוס)
    נפח: 1.7 מ"ל
    התנזלות: לא מלאה
    צמיגות: גבוהה
    ריכוז: 80X10 למ"ל
    תנועה: טובה: 50% , תנועה חלשה: ___-___ , ללא תנועה: 50%
    תנועה אחרי 1.20 שעות: 70% , תנועה אחרי 2.30 שעות: 80%
    צורות פתולוגיות: 70%
    תאים לא בשלים: ___-___ , לויקוציטים: (כתוב משהו אבל לא מובן) , אריתרוציטים: ___-___
    אגרגציה: - +
    normal: 30
    large oval head: 8
    small oval head: 2
    tapering head: 4
    pyriform head: 1
    duplicate head: ___-___
    amorphous head: 40 (הבודק הקיף בעיגול)
    tail defect: 15
    cytoplasmic droplet: ___-___

אני מודה לך מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    15/08/2009

שלום אלון,
    תוצאות בדיקת הזרע שלך תקינות, פרט לצמיגות מוגברת שיכולה לנבוע מכך שזרע לא הספיק להתנזל (התנזלות הזרע - תהליך טבעי וקורא במעבדה תוך 20-40 דקות לאחר המירוק). יתכן שבדיקה בוצע על זרע שעדיין אינו עבר התנזלות מלאה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות זרע ונטילת פרופסיה
    עידו
    13/08/2009

שלום ,

קיבלתי מרופא העור כדורי פרופסיה.
    אני בן 35 ובחודשים הקרובים אנחנו מתכננים להיכנס להריון.
    אני מתלבט עם להתחיל את התרופה כי שמעתי שהיא עלולה לפגוע באיכות הזרע.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    איכות זרע ונטילת פרופסיה

הוספת תגובה

• לגבי פרופסיה

ד''ר אליעזר גירש
    15/08/2009

שלום עידן,
    נושא ירידת איכות הזרע עדיין לא הוכח חד משמעית בשימוש בפרופסיה אך קיימים עדויות שאכן היא עלולה לגרום לכך. כמובן שאם האדם שנוטל את התרופה לא סובל מספירה נמוכה אזי השימוש כנראה לא יגרום נזק. המדובר הוא על מצב שבו הספירה היא גבולית , ובמצב כזה מוטב לנהוג במשנה זהירות.
    בכל מקרה אם ישנה ירידה בספירה היא זמנית והפיכה ,לאחר הפסקה בנטילת התרופה.
    אפשר תמיד להתיעץ עם מרכז לייעוץ תרופתי, יש מספר מרכזים כאלו בארץ כולל זה של פרופ אורנוי בירושלים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרע סמיך
    יעל
    13/08/2009

לבן זוגי אשך טמיר, הזרע שלו סמיך וביציאה של זרע אין לחץ של הזרימה ושפריץ חזק . האם התאור יכול להעיד על בעייה זרע?

לקביעת תור
    סגירה
    זרע סמיך

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    15/08/2009

שלום עינב,
    איכות המירוק אינו מעיד על איכות הזרע. כדאי לבצע בדיקת זרע ולפי תשובה לדעת מה המצב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשך טמיר
    יעל
    13/08/2009

שלום רב
    לבעלי ה אשך טמיר . בילדותו ניסו להורידו ללא הצלחה. כעט אנחנו רוצים להתחיל לעבוד על הריון, נכנסתי לאינטרנט במטרה להבין קצת יותר מה זה אשך טמיר ודי נלחצתי מכל מה שקראתי , לרוב בכל הכתבות והפורום אשך טמיר נקשר עם בעיון פריון של הגבר ,לפני שהתחלתי לחקור את הנושא חשבתי שאין סכנה לפוריות הגבר כיוון שנותר אשך אחד שאמור לספק זרע תקין.
    אשמח לדעת בכמה אחוזים מהגברים בעלי אשך טמיר ישנם בעיות פריון, האם גבר בעל אשך טמיר יכול להיות פורה ללא בעיות פיריון? האם יש צורך שבעלי ילך לבדיקת זרע עוד לפני שמתחילים לנסות להרות או שאין מה להלחץ ורק אם לא תהיה הצלחה לפנות לבדיקה?

תודה מראש על תשובתך,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    אשך טמיר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    15/08/2009

לרוב הגברים עם סיפור של אשך תמיר שלא בצעו או לא הצליחו הורדת אשך לשק האשכים תהיה בעית פוריות. על מנת לברר האם קיימת בעית הפוריות כדאי לבצע בדיקת זרע. לאחר קבלת התוצאות תדעו מה המצב ואם יש צורך בטיפול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח ספירת זרע - תודה מראש
    לימור
    11/08/2009

אני בת 33 ובעלי בן 35 , מנסים להרות כ-7 חודשים, תוצאות ספירה:
    ph 8.0
    volume 2.0
    color normal
    viscosity normal
    concentration 17.00
    total count 34.0
    %motility 43.0
    visability 58.0% נבדק 45 דקות מהמן
    motility+4h 15.0%
    TOTAL MOTILE COUNT 14.6 בזמן הבדיקה הראשונה של תנועתיות
    MORPHOLOGY:
    normal forms 5.0
    small head +
    round head +
    tapered head +
    pyriform ++
    amorphous head +++
    neck defects +
    לוקוציטים בודדים /100 SPERMS

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    15/08/2009

שלום לרון,
    ריכוז הזרעונים וכך כלל כמות הזרעונים נמוכים לגבר בגיל 35. גם מורפולוגיה תקינה של זרעונים העומדת על 5% נתון נמוכה מהנורמה. לדעתי יש מקום להבדק אצל אורולוג ולפנות לרופא פריון לתכנון הטיפול. ממליץ על שימוש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשיפור איכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה התוצאות אומרות? בדיקת זרע
    חסוי
    11/08/2009

בעלי עשה את הבדיקה והנ"ל התוצאות:
    צבע:צהבהב,
    צמיגות:2
    PH:7.4
    נפח: 1.2מ"ל
    ריכוז: 90* 10בחזקת 6
    תנועה: 56%
    A: 40%
    B: 10%
    C:6%
    לוקוציטים: 0* 10בחזקת 6
    אגלוטינציה: חיובית++
    Total motile count : 60* 10 בחזקת 6
    ע"פ kruger :תאים תקינים 2%, ראש:94% זנב:4%

מה כול המספרים אלו אומרים? האם הכול בסדר??? האם גיל הבעל קשור לתוצאות?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    15/08/2009

שלום,
    תוצאות הבדיקה תקינות פרט למורפולוגיה תקינה של זרעונים העומדת על 2%. מורפולוגיה תקינה של זרענים צריכה להיות מעל 14%, כך ש כאן יש בעיה. שאלת על הגיל ואם יש השפעה על איכות הזרע. כן, לגיל הגבר יש השפעה ישירה על איכות הזרע לאחר גיל 45. רצוי לגשת לאורולוג לבדיקת האשכים. ניתן לשפר איכות הזרע ע"י נטילת תוסף תזונתי Vitamale, המיועד לכך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך
    אפללו מרדכי
    10/08/2009

שלום אני נשוי 7 שנים ללא הריון התגלה אצלי ספירת תאי זרע נמוכה וחלשה אשמח
    אים הרופא יוכל להמליץ לי על שיטות טיפול טובות על מנת שנשיג הריון עשינו מספר
    טיפולים בהפריה חוץ גופית ללא הצלחה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לך

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    10/08/2009

שלום מורדכי,
    קודם כל ממליץ לגשת לאורולוג ולבדוק את האשכים באולטרסאונד ודופלר, לבחון מצב וריקוצלה. טיפולים,המקובלים היום, לשיפור פריון הגבר הם דיקור סיני או/ו נטילת Vitamale שזה תוסף תזונתי שפותח במיוחד לשיפור איכות הזרע, אותו צריך לקחת לפחות 3 חודשים כי הזרע מיוצר 3 חודשים בערך.
    ולהמשיך טיפולי פריון, זה יכול לקחת זמן. אם לא יהיה שיפור באיכות הזרע קיימת שיטה של בררת זרעונים לפי שיטת פרופ' ברטוב, בה מחפשים זרעונים בעלי מורפולוגיה תקינה בהגדלה גדולה. אותם אחר כך מזריקים לביציות ב- IVF.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרע
    מאיה
    10/08/2009

שלום רב,

1. כמה זמן זרע שורד

2. כשהייתי רווקה נכנסתי להריון פעמיים מהגבר שהיום הוא בעלי ומשום מה עכשיו זה לא ממהר להגיע לאחר בדיקה הבנתי שיש איטיות בזרע האם עקב בעיה איטיות הזרע שורד פחות?

3. האם הסיכויים לקליטה הם אחת לכמה?, אני רוצה לציין שאני פורייה

תודה והמשך יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה
    זרע

הוספת תגובה

• סיכוי להכנס להריון

ד''ר אליעזר גירש
    10/08/2009

שלום מיקי,
    יתכן וזרעו של בעלך הולך פוחת באיכותו. זה תהליך טבעי וקצב ההשנות שונה בין גברים.
    סיכוים להיות בהריון הם כ- 40% ב- 3 חודשים הראשונים של יחסי מין, וזה עולה ל- 70% ב- 6 חודשים הראשונים ול- 85% בשנה הראשונה.
    אם זרע איטי בתנועתו קשה לו יותר להגיע לביצית ולהפרותה. ממליץ לבעלך להשתמש במוצר Vitamale, תוסף תזונתי המיועד לשפר איכות הזרע כולל תנועתיות. יש לנטול אותו 3 חודשים לפחות כי תהליך ייצור הזרע הוא כ- 3 חודשים. אם לא תצליחו להרות במשך שנה יש לפנות לרופא פריון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך שאלה נוספת בבקשה

מאיה
    12/08/2009

תשובתך הייתה מפורטת ויעילה.

האם עם בעייה בתנועתיות אני צריכה לקיים יחסים כל שלושה ימים ולא כל יום.

מה יכול לעזור לי להגביר את הסיכויים הרי ממה שהבנתי חלקם מתעייפים ואינם מגיעים ליעד.

האם אלו שמגיעים שורדים וממתינים אם כן כמה זמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    15/08/2009

שלום מיקי,
    בכל בעיה של פריון מצד הגבר יש להבדק אצל אורולוג ולשלול מצבים מסוימים. קיום יחסי מין פעם ב- 3 ימים אינו משפר תנועתיות של זרעונים. יש לקיים יחסי מין כל יום במשך 3 ימים לפני ביוץ ו יומיים אחרי ביוץ. כפי שהמלצתי קודם, תוסף תזונתי Vitamale יכול לשפר את איכות הזרע כולל תנועתיותו. אם לא תצליחו להרות תוך שנה של נסיון יש מקום לפנות לרופא פריון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה