מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לויקוציטיםמנסה להרות29/06/2009
נראה לי שהשאלה שלי נדחקה מעט בטעות... אז אני מכניסה אותה שוב:
שלום לכם,
מה משמעות הממצא בנתוני הזרע לצורך השבחה, בדבר לויקוציטים: לפני ההשבחה כתוב 'אין' ואחריה כתוב 'די הרבה'. בנוסף כתוב, תאים - מעט.
האם יש צורך בביצוע תרבית במקרה כזה?
יש לציין כי יתר נתוני הזרגע טובים למדי.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאוקוציטים
ד''ר אליעזר גירש30/06/2009שלום אשתו של ערן,
אם לא נמצאו לאוקוציטים לפני "השבחה", הם לא יכולים להופיע אחרי "השבחה" (לא משביחים את הזרע! מדובר בתהליך הפרדת מקטע של זרעונים פעילים מכלל הזרעונים).
יש לציין שלא כל מעבדה אנדרולוגית מבצעת בדיקת לאוקוציטים, כי זה דורש תהליך מסויים שלא מתאפשר בכל מעבדה. במקרים מסויימים נצפים תאים עגולים שמקורם יכול להיות שונה ולא בהכרח מדובר בלאוקוציטים. לפעמים כדאי לבצע בדיקת זרע במעבדה אנדרולוגית נוספת, אחרת ולקבל חוות דעת נוספת ממקור שונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-אבל עוד לא ברור לי
מנסה להרות30/06/2009תודה על התשובה, אבל לא לגמרי הבנתי - לעניות דעתך מדובר בטעות? אני חשבתי שאולי ריכוז הלאוקוציטים היה נמוך יותר לפני ה"השבחה" מאשר אחריה (ולו רק בשל הנפח המשתנה) ומסיבה זו נצפו לאוקוציטים לאחר התהליך. אם הבנתי אותך נכון, לא נראה לך הגיוני שלפני לא היו ואחרי יש?
ולגבי המושג "השבחה" - מקורו בטעות? אז איך אמורים לקרוא לתהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר אליעזר גירש01/07/2009שלום לך,
בתהליך הפרדה של מקטע הפעיל של זרעונים מתבצע ניקוי של אותו המקטע ולכן, לא ברור לי איך לפני התהליך לא נמצאו לאוקוציטים ואחרי התהליך של ניקוי והפרדה נצפו לאוקוציטים ואפילו בריכוז גבוה, אחרת לא היו מציינים זאת.
לגבי המוסג "השבחה", המוסג הוכנס לשימוש הרבה שנים קודם, בלי לתת הרבה מחשבה למשמעות של המילה וכך זה נשאר עד היום. לדעתי הגיע זמן לשנות את המוסג ולקרוא לפי מטרה של התהליך, ז.א. הכנת זרע ל- IUI או בעברית: הכנת זרע להזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעה נוספתחסויה29/06/2009
שלום רב,
אלה הם הנתונים מהבדיקת אולטרסאונד שעשיתי אתמול:
13 :תאריך וסת אחרון: 15.06.2009 יום במחזור
_נתוני_שחלה_ימנית
מ"מ x 33x 49 :מידות השחלה
12 מ"מX17 11 מ"מX17 12 מ"מX17 :זקיקים בגודל
.הערות:נצפו עוד זקיקים קטנים מרובים
נתוני_שחלה_שמאלית
מ"מ x 29x 39 :מידות השחלה
.הערות:זקיקים קטנים מרובים
עובי אנדומטריום 7.3 מ"מ
דוגלס: חופשי מנוזל
בבדיקת זרע של בעלי שנעשתה כמעט לפני חודשיים התוצאה:
תאים תקינים 3%
פתולוגית ראש 93%
פתולוגית זנב 4%
מה אומרת הבדיקה?
הרופא טען שהבדיקה קצת נמוכה אך יש עוד סיכוי להיכנס להריון גם בדרך טבעית, מה דעתכם על כך? האם באמת אפשר להיכנס בדרך טבעית גם עם נתונים כאלה?
כבר עברנו 2 הזרעות בפעם הראשונה הזרעה אחת ובפעם השניה 2 הזרעות יום אחרי יום, כמובן שהן כשלו, התוצאות של הזרע אחרי ההשבחה הן:
לאחר ביצוע SWIM-UP:
ריכוז 8
תנועה 75%
סה"כ תאי זרע בתנועה 3
האם התוצאות לא נמוכות מידי?, גם בפעמים לפני כן התוצאות לאחר ההשבחה היו כך (די דומות),
האם אנחנו לא מבזבזים את זמננו בהשבחות והזרעות?
אני מזריקה לעצמי במשך שבוע וקצת כל יום 75 פיורגון, היום צריכה להזריק 50 פיורגון ולפי דעתי מחרתיים נלך להזרעה..
אשמח לדעה נוספת ממכם.. אני ממש מיואשת וחושבת שאולי ההשבחות וההזרעות מבזבזים את זמננו ואולי עדיף לעבור לטיפול יותר מועיל?
ניתן לציין שעליתי קצת במשקל בחודשים האחרונים ובעלי מעשן מידי פעם גראס ומעשן קבןע בערך קופסה וחצי סיגריות ליום, גם אני מעשנת סיגריות אך הפחתי מקופסא ליום ל5-6 סיגריות ביום.
אודה לתשובתכם המהירה,
יום טוב
שפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש30/06/2009שלום שיפרה,
רירית הרחם (אנדומטריום) בשלב ההזרעה רצוי שיהיה מעל 10 מ"מ, למרות שגם מעל 7 מ"מ הרירית יכולה לקלוט את העובר, אך בסיכוי נמוך יותר.
מבחינת זרע, 3% צורות נורמליות, זה נתון נמוך. רצוי שיהיה סביב 14 ומעלה. לדעתי יש מקום להתחיל בטיפולי פריון, במיוחד על רקע של מספר כשלונות בהזרעה.
הנתון המדעיג ,הוא עישון של שניכם! עישון פוגע גם באיכות הזרע, גם באיכות הביציות ובאיכות הרירית, וגם בעובר כאשר יהיה הריון. רצוי להפסיק עם העישון מיד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר לאחר הזרעה
חסויה04/07/2009שלום ד"ר,
תודה רבה על התשובה המהירה!
אני היום כבר אחרי ההזרעה, עשינו את ההזרעה ביום רביעי, התוצאות של ההשבחה היתה 13.5%
שאני מבינה שצריך מ14% ומעלה אך זה מסביב אז זה בסדר,לא?
אני רוצה לציין שמאז יום רביעי יש לי כמו לחץ בבטן התחתונה, מתן שתן לעיתים קרובות, לפני כן, לא היה דחף כזה של כמעט כל שעה בערך צריכה לעשות,
על מה זה מעיד? והאם אני צריכה לפנות לרופא המטפל שלי בנושא הזה?
אודה על תשובתך המהירה,
שפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה04/07/2009שכחתי גם לציין שהבטן קצת התנפחה מאז כל הזריקות, נכון שעליתי קצת במשקל, אבל לא חושבת ברמה כזו שהבטן התנפחה ונראית כמו בטן הריונית בערך בחודש 3,
אשמח לתגובתכם,
שפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר אליעזר גירש05/07/2009שלום שיפרה,
יתכן ונוצר מצב של גירוי יתר. רצוי לפנות לרופא המטפל שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי28/06/2009
האם ג'ל של US וגינלי לפני הזרעה יכול לפגוע בתנועתיות של הזרע או באיכותו כאשר מיד אחרי ה-US מבצעים הזרעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
US והזרעה
ד''ר אליעזר גירש28/06/2009שלום מורן,
אין ג'ל ואגינלי של US יכול להפריע לזרעונים בהזרעה, מכיוון שג'ל נשאר בנרתיק והזרעה מתבצעת דרך צוואר הרחם ישירות לחלל הרחם, כך שהזרעונים מגיעים ישירות לרחם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גירש סליחה.לא ברורה תשובתך
תמי28/06/2009לגבי ג'ל וגינלי מספר דקות לפני הזרעה...הבנתי מתשובתך שהוא אינו פוגע בהזרעה
הבנתי נכון?
תודה וסליחה אני קצת מתרגשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת...
תמי29/06/2009התכוונתי לומר שהרופא עשה US וגינלי עם ג'ל לפני הזרעה...האם זה לא פוגע בזרע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
ד''ר אליעזר גירש30/06/2009שלום מורן,
הג'ל אינו פוגע בזרע כי אין מגע ביניהם (מיקום של הג'ל שונה ממיקום ההזרעה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות ד"ר גירש
מיטל30/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים טמירים דו צדדייםאלה28/06/2009
שלום,
רציתי לברר מה סכויי הפוריות במקרה הנ"ל במידה והאשכים הורדו לשק בסביבות גיל שנה.
הבנתי שהסכויים לא גבוהים אשמח למידע בנושא
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשכים טמירים
ד''ר אליעזר גירש28/06/2009שלום אלה,
במצב של אשכים טמירים מקובל היום להוריד אותם לשק האשכים בגיל בין חצי שנה לשנה. ככל שמורידים אותם מאוחר יותר, כך סיכוי לאשכים תקינים יורד. למצב של עכשיו, הכי נכון כרגע זה לבצע בדיקת זרע ולפי תוצאות של איכות הזרע לחשוב לאיזה כיוון לפנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרע. האם הכל תקין?אלמוגית25/06/2009
בית חולים מאיר.
נפח (ML): 2.9
תאים: +
ריכוז (למ"ל) – 6 10*95 CC
תנועה: 84%
התנזלות: מלאה
אגלוטינציות: +
סה"כ בדגימה: 6 10*276
סוג תנועה: 5 ו-3
מורפולגיה: תקינים: 38%
פתלוגיים: 62%
ראש: 61%
צואר: 12%
זנב: 2%
סה"כ נע בדגימה: 6 10*232
(ערכים תקינים עפ"י בית החולים: נפח: 1.5-4.5 מ"ל, ריכוז מעל 20 מיליון מ"ל, תנועתיות מעל 40% ותקינים מעל 40%)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש26/06/2009שלום אלמוגית,
התוצאות תקינות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעmmmm25/06/2009
ביצעתי לפני כמה ימים בדיקת זרע
קבעתי תור לאורולוג שיראה את תוצאות הבדיקה
אני לחוץ מאוד בגלל הבדיקה ומקווה שימצאו לי כבר פתרון לבעיה שלי
יש לי פה את תוצאות הבדיקה והם:
complete liquefaction : yes
viscosity: normal
volume : 2.00 ml
concentration : 31.0 million/ml
motility :1 hr after ejaculation :60%
grade of motility (I-IV):
hr after ejaculation 1: II III IV
vitality : 1 hr after ejaculation :90%
normal morphology (who 1999) : 5%
leukocytes : 1.6 million/ml
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש26/06/2009שלום MMMM,
פרט למורפולוגיה של 5% זרעונים נורמליים, נתונים אחרים נמצאו תקינים. יש לבדוק מצב האשכים: ואריקוצלה, האם גודל ומרקם תקינים, לבצע אולטרסאונד אשכים, לשלול מצב של retrograde ejaculation, לבחון אם קיימת דלקת.
קיימים מספר פטרונות לבעיות הקיימות, אך קודם כל צריך לגמור לעשות את הבירור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור
mmmm28/06/2009תראה הייתי אצל אורולוג
הוא בדק אותי (מישש את האשכים) , ראה את תוצאות הבדיקה ואמר שאין עוד מה לעשות.
תראה הבעיה אצלי היא שכבר מזה כמה חודשים התחילו לי כאבים באשכים , חוסר יצור זרע וזיקפה לא מלאה.
מה אני כבר יכול לעשות? אני בטוח שיש לי בעיה אבל הוא אומר לי שאין כלום ונתן לי רק ויאגרה.
דוקטור מה עושים? מה אני כבר יכול לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה ל- mmmm
ד''ר אליעזר גירש28/06/2009שוב שלום,
לדעתי יש מקום להתיעץ עם אורולוג נוסף, לקבל דעה נוספת. ממליץ לבצע אולטסאונד אשכים ודופלר כי במישוש לא רואים ולא מאבחנים הרבה. במיוחד אם יש כאבים, יש סיבה לבעיה וצריך לברר זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור
mmmm28/06/2009באמת תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור
mmmm05/07/2009היום הייתי אצל פרופסור נוסף
והוא גם אמר לי שה-5 אחוז האלה של הבדיקת זרע זה כלום ולא צריך להתייחס לזה.
גם הוא מישש לי את האשכים , הסברתי לו את הבעיה , והוא אומר לי שזה עובר לבד ואין לו פתרון בשבילי.
בכל זאת הוא שלח אותי לבדיקת זרע נוספת ולצילום וריקצולה.
מה אני כבר יכול לעשות דוקטור?
על פי מה שהסברתי לך גם בהודעה הקודמת, מה אתה חושב שהבעיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר אליעזר גירש05/07/2009שלום לך,
שוב, אני חוזר. ברור שקיימת בעיה כי גם אתה חש בכאבים באזור האשכים וגם תוצאות של בדיקת זרע מראות כי קיימת פגיעה במורפולוגיה של זרעונים. לדעתי צריך לשלב רופא פריון ורופא אורולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדתיפית25/06/2009
אנחנו מנסים כבר שנה ו-4 להיכנס להריון עברתי כבר 3 טיפולים של הזרעות שכשלו החודש אני מחכה לצילום רחם השאלה שלי בעלי סובל מהתקפי חרדה והוא לוקחת כדורים בשם פרסקט או סרוסקאט אני לא ממש זוכרת האם זה יכול להשפיע על הכניסה להריון האם זה פוגע בזרע?
תרופות נוגדי חרדה
ד''ר אליעזר גירש26/06/2009שלום יפית,
אין עדות שתרופות נגד חרדות פוגעות באיכות הזרע, אך ידוע שיכולות להוריד ליבידו (חשק מיני) או כח הגברה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יפית29/06/2009בעלי בנוסף גם עבר איזשהו ניתוח באשכים בעקבות קילה שהיה לו הוא עבר את זה לפני משהו כמו 5-6 שנים ההם זה יכול להשפיע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר אליעזר גירש30/06/2009שלום יפית,
אם בדיקת זרע תקינה אז מבחינת בן זוגך לא צריכה להיות בעיה הנראת לעין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת זרעקרן25/06/2009
שלום,
ביצעתי בדיקת זרע בתל השומר.
אשמח לקבל חוו"ד על התוצאות. האם תקין ?
abstinence 2 days
viscosity normal
volume 5ml (2-6)
pH 8 (7.2-8.6)
count 16 (20-300)
total count 80 (40-600)
motility 1: 55% (40-90)
grado 2-3 moderate
morphology: normal 7% , borderline 12% , amorphous 68% , pyriform 9%
tail 1%
midpiece 3%
prom. cell: few
fructoso normal
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש26/06/2009שלום עופר,
רוב התוצאות בבדיקת זרע שלך תקינות, פרט למורפולוגיה של זרעונים שיצא 7% נורמליים. זה נחשב לנמוך (הנורמה היא מעל 14%). אני מבין שנעשתה בדיקה במסגרת בירור לפני כניסה להריון. יתכן ותצליחו להרות גם עם הנתונים הללו. אם ברצונך לשפר איכות הזרע, קיים תכשיר, תוסף תזונה Vitamale, שמיועד לשיפור איכות הזרע. נסה לנטול אותו ולראות אם יהיה שיפור לאחר שלושה חודשים של טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזרעלילוש23/06/2009
שלום רב,
בעלי עבר בדיקת זרע ולאחר יעוץ אצל מומחה פוריות- ניתן לו טיפול אנטיביוטי למשך שבועיים עקב כדוריות דם לבנות שנתגלו בבדיקה.
בנוסף, התנועתיות יצאה 27 אחוז וזה נחשב נמוך יחסית. גם המורפולוגיה יצאה 7 אחוז והבנו שתקין זה מעל 14 אחוז.
הרופא הרגיע אותנו שאולי אחרי הטיפול האנטיביוטי יהיה בסדר והבדיקות זרע ישתפרו, אך אני מפחדת שיש קושי להיכנס להריון מהנתונים שהצגתי.
אפשר עידוד??? בעלי ואני בני 32 ומנסים להיכנס להריון חצי שנה
ערכים נמוכים בבדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש26/06/2009שלום לילוש,
חצי שנה של נסיון להרות זה מאט זמן. מקובל לנסות בין שנה לשנתיים ואם לא מצליחים רק אז לפנות לרופא פריון. מכיוון שאתם בני 32 ממליץ לא לחכות שנתיים. תמשיכו לנסות עד שנה עם קיום יחסי מין בתדירות גבוה יותר סביב הביוץ.
בהמשך לנתונים, המצביעים על ירידה מסויימת בנתוני זרע, ממליץ לקחת כמוסות של Vitamale לשיפור איכות הזרע. יש לקחת תוסף תזונה זה עד חצי שנה. מקווה שכבר לאחר שלושה חודשים של טיפול יהיה שיפור באיכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיהמנסה להרות21/06/2009
הי,
לא לגמרי ברורים לי הערכים התקינים של המורפולוגיה - האם מעל 30% או מעל 14%? יש לנו תוצאות של שתי בדיקות זרע, בשתיהן כתוב שהבדיקה לפי WHO, אבל ערך ההשוואה שונה. אז מה נכון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מורפולוגיה
ד''ר אליעזר גירש23/06/2009שלום לערן ואשתו,
קביעת ערכים לנתוני איכות הזרע בוצע ע"י WHO. בזמנו הם קבעו כי מורפולוגיה תקינה היא כאשר 30% ומעלה מזרעונים הנבדקים הם בעלי מורפולוגיה תקינה. בשלב מסויים חוקרים מאוניברסיטת Tygerberg שבדרום אפריקה ביצעו מחקר על איכות הזרע והראו כי במצב כאשר יש מעל 14% זרעונים תקינים אפשר להסיג הריון ללא עזרה של טיפולי פריון. כאשר מורפולוגיה תקינה היא בין 9% עד 14% לא ניתן להרות טבעית אך כן בעזרת הזרעה תוך רחמית. כאשר מורפולוגיה תקינה היא בין 5% עד 9% ניתן להרות בעזרת אינסמינציה של ביציות במעבדה כחלק מטיפולי IVF. כאשר מורפולוגיה תקינה היא מתחת ל- 5% ניתן להרות בעזרת ICSI (הזרקת זרעון לתוך ביצית) כחלק מטיפול IVF. כך שקיימת קביעה של WHO, אך strict criteria של Tygerberg University (או קוראים לזה גם שיטת קרוגר לפי שם המחבר הראשון שבמאמר) נותנת פירוט באיזה שיטה ניתן להסיג הריון כאשר מצב של זרע הוא מצב פטולוגי.
מקווה שהבהרתי את הסוגיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעערן21/06/2009
שלום רב,
בן 34 +1, מנסים להיכנס שוב להיריון. קיבלתי תוצאות בדיקה:
צמיגות תקין. PH 7.5
נפח: 3
ריכוז: 70 מיליון
תנועה: 70%
דרגת התנועה: 3
סה"כ תאי זרע: 210 מיליון
מורפולוגיה לפי WHO: 18%
לא תקינים: ראש: 37, midpiece: 36, זנב: 9
נמצאו תאי זרע לאחר סירכוז
האם הריכוז והתנועה מפצים על המורפולוגיה הנמוכה?
אודה לתשובתכם.
תודה מראש
בדיקת זרע של ערן
ד''ר אליעזר גירש21/06/2009שלום ערן,
בדיקת זרע שלך היא בסדר גמור. עם נתונים הללו אפשרי להרות בצורה טבעית, בהחלט. בעבר גם הוכחת את כושר הפריון שלך. ממליץ להשתמש בתוסף תזונה Vitamale המיועד לשיפור איכות הזרע. אם לא תצליחו להרות תוך שנה, יש לפנות לרופא פריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון והשפעתו על איכות הזרעמנסה להרות20/06/2009
ערב טוב,
עד כמה משפיע עישון של מריחואנה/ חשיש על איכות הזרע?
באילו ממדים העישון פוגע? והאם עישון סיגריות גם בעייתי באותה מידה?
ואיזו השפעה יש למינון (כלומר-האם הפחתה יכולה לסייע, או דחיבת להיות הפסקה מוחלטת?)
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עישון
ד''ר אליעזר גירש21/06/2009שלום,
עישון ככלל פוגע בפריון (גם עישון פסיבי). הפגיעה היא בהתפתחות הזרעונים אצל גבר ובהתפתחות הזקיק (עם ביצית) אצל אישה. מבחינה סטטיסטית נמצאה ירידה בפריון הגבר ופריון האישה אם אחד מבני הזוג מעשן, כמו כן קשה יותר להרות לאישה מעשנת ביחס לאישה שלא מעשנת. העישון יכול לפגוע גם בעובר המתפתח. זה נכון לגבי כל עישון כולל סמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להרות ללא IVF?מאיה19/06/2009
בהתחשב בנתוני הזרע המופיעים בקובץ המצורף.
תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות לשאלתי שלעיל. תודה!
מאיה25/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש26/06/2009שלום מיה,
פרט למורפולוגיה של 4% זרעונים נורמליים נתונים אחרים תקינים. ממליץ להתיעץ עם אורולוג ולבדוק ממה נובעת הבעיה של מורפולוגיה ירודה. חשוב לבדוק מצב האשכים לואריקוצלה, לעשות אולטרסאונד אשכים. בכל מקרה ממליץ להשתמש בתוסף תזונה Vitamale, המיועד לשיפור איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה.
מאיה27/06/2009אורולוג לא מצא בעייה כלשהי. הוא העלה השארה שאולי הזרע לא מצליח לחדור את הקרום שעוטף את הביצית, ולכן המליץ לעבור ל IVF.
האם אנחנו מבזבזים את זמננו כשאנחנו מנסים להכנס להריון ב IUI בלבד?
אציין שאצלי הכל תקין לחלוטין.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לעדי
ד''ר אליעזר גירש28/06/2009שלום עדי,
אורולוג שלכם צדק בכך שכנרא הזרעונים אינם מצליחים לחדור דרך מעטפת של ביצית מכיוון שבמצב שלמורפולוגיה 4% זרעונים תקינים אין מספיק זרעונים תקינים שיעשו את העבודה. מסיבה זו מקובל לעבור לטיפולי IVF בשיטה של הזרקת זרעון לתוך ביצית. גם אם זה לא יעזור קיים פטרון נוסף, שיטת IMSI, שיטה של פרופ' ברטוב, בה מבודדים את הזרעונים בעלי מורפולוגיה תקינה ואותם מזריקים לתוך ביציות. לדעתי אפשר לדלג על שלב של IUI. בכל מקרה ממליץ על שימוש ב- Vitamale וכך אולי לשפר את איכות הזרעונים, אותם תצטרכו בהמשך הטיפולים, במיוחד שטיפול ב- Vitamale לוקח בין 3 עד 6 חודשים (תהליך ייצור זרעונים הוא כ- 3 חודשים).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפח זרע נמוךדנה18/06/2009
שלום,
לבעלי יצא בבדיקת הזרע נפח זרע של 1.4 מ"ל. כבר הבנתי מה זה אומר אך ברצוני לשאול מה ההשלכות של כך לגבי הריון, ממה זה יכול לנבוע והאם ישנו טיפול? (אם צריך)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפח מרוק קטן
ד''ר אליעזר גירש18/06/2009שלום דנה,
נפח המרוק של בעלך נמצא על הגבול התחתון של נורמה. צריך להתיחס לכל הנתונים של זרע כגון נפח, ריכוז הזרעונים, סה"כ כמות של זרעונים, כמה מהם בתנועה, מה המורפולוגיה של זרעונים. רק עם כל התמונה של נתונים ניתן לתת לך תשובה הולמת.
דבר נוסף, לפעמים בזמן מתן הזרע נפח מסוים הולך "לאיבוד" ולא נאסף וכך נפח שמודדים במעבדה הוא נמוך ממה שהיה באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
דנה19/06/2009דבר ראשון, תודה על תשובתך.
לגבי שאר התוצאות, לפי החיפוש שעשיתי בנט הן ממוצעות ומעלה, להלן:
ph : 8.1
concentration : 100.0 million/ml
motility : 1 hr after 65%
grade of motility : 1 hr after II III IV
vitality : 1 hr after 78%
normail morphology : 10%
הנתונים תקינים או שמא אני טועה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
ד''ר אליעזר גירש19/06/2009שלום דנה,
על פי הנתונים שנתת, לדעתי, מצב כללי של זרע אצל בעלך הוא לא רע. ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale, המיועד לשיפור איכות הזרע. אם לא מצליחים להרות תוך שנה של יחסי מין בתדירות מתאימה (תדירות גבוה יותר סביב הביוץ), אזי יהיה צורך בהזרעות תוך רחמיות. אם זה לא יעזור, הפתרון יהיה הפריה חוץ גופית (IVF).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרערוי16/06/2009
שלום רב,
ברצוני לקבל חוות דעת בנוגע לבדיקת זרע שביצעתי.
abstinence - 3
viscosity - normal
volume - 3
PH - 8
Count - 76
tot. Count - 228
Motility - 55
Grade - 3
Motil. TT - /
Eosin - /
Morphology - /
Normal - 1
borderline - 6
Amorphous - 61
Pyriform - 29
Round - /
Tail - /
midpiece - 3
Others - /
Prem. coll +
W.B.C - /
Fructose - normal
הבדיקות נערכו ביחידה לפריון הגבר במרכז הרפואי שיב"א
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוי
ד''ר עופר גונן16/06/2009בדיקה תקינה מלבד אחוז נמוך של זרע תקין, אבל יש כ 6% שהוגדרו גבוליים כך שיש סיכוי להפריה מזרע כזה.
מומלץ להשלים ברור של האישה וכן לשלול וריקוצלה או זיהום.
לאחר מכן כדאי להתחיל טיפול בהזרעה תוך רחמית.
רק בהפריה חוץ גופית ניתן להעריך במדוייק את סיכויי ההפריה של הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)