פורום פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• klienfelter
    איתן
    16/06/2009

אני מאובחן כחולה בקליינפלטר , בעבר לקחתי טסטווירון בזריקות
    התחלנו טיפולי פוריות, בתחילה לקחתי פרגניל אבל זה לא שיפר את רמת ההורמונים (testosteron total 3.5)
    ולכן עברתי לאנדרוגל 50mg עם למרוח אותו ברצפת האגן , והטסטוסטרון עכשיו בין 32 ל52
    א. האם האנדרוגל ממעיט או לא ממעיט את הסיכוי לזרע?
    ב. האם יש אפשרות אחרת מבחינה תרופתית אם בכלל לקבלת זרע?
    תודה ויום טוב
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    klienfelter

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איתן שלום

ד''ר עופר גונן
    16/06/2009

כל סוג של טסטוסטרון יכול להקטין ייצור זרע באשך.
    בקליינפלטר ייצור הזרע מועט מאד אם בכלל ואין כמעט סיכוי למציאת זרע בזרמה.
    זרע יש סיכוי למצוא בביופיית אשכים TESE במסגרת הפריה חוץ גופית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובה מאת דר גונן

איתן
    18/06/2009

שלום דר גונן
    תודה על התשובה,
    אילו תרופות יעודדו יצירת זרע (אם בכלל), במצבי
    תודה איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, שאלה נוספת קצרצרה
    רוני
    16/06/2009

שלום ד"ר
    בהמשך לשאלתי מאתמול, רציתי לדעת אם בעקבות הטיפול בפרגניל יש סיכוי שיהיה הריון טבעי או שהמצב מחייב הזרעה / הפריה?
    תודה לך
    רוני

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    16/06/2009

שלום רוני,
    זה תלוי באיכות הזרע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסטווירון ופרגניל
    רוני
    15/06/2009

שלום ד"ר,
    לבעלי חוסר בטסטוסטרון, ומגיל 16 הוא מזריק לעצמו טסטווירון אחת לחודש.
    כבר קרוב לשנה שאנחנו מנסים להכנס להריון ובהמלצת האורולוג שלו הוא המשיך עם הזריקה.
    לאחר שהלכנו לרופא ממומחה לפריון הגבר נודע לנו כי הטסטווירון מפחית משמעותית את תאי הזרע, האם הדבר נכון? האם זו יכולה להיות הסיבה שלא נכנסתי להריון עד כה?
    לפני כחודשיים הוא הפסיק עם הטסטווירון ולפני שבוע החל לקחת פרגניל אחת לשבוע, בהמלצת המומחה לפריון.
    האם הפרגניל מייצר תאי זרע? תוך כמה זמן זה אמור להשפיע? האם זה תחליף לטסטווירון או שיש מצב שהתפקוד המיני שלו ירד?
    כמו כן, לא ידועה לי כל בעיה אצלי ואני מזהה את הביוץ שלי עפ"י ההפרשות. האם יש צורך שאעשה בדיקות מקיפות לוודא שגם אצלי אין בעיה?
    תודה על תשובתך המורחבת
    בברכה
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    טסטווירון ופרגניל

הוספת תגובה

• חוסר טסטוסטרון

ד''ר אליעזר גירש
    15/06/2009

שלום רוני,
    מבחינתך, את צריכה להבדק אצל רופא פריון לתקינות הרחם (אולטרסאונד והיסטרוסקופיה). מבחינת בעלך, טיפול בהורמונים אפשרי כאשר רמת הורמונים אנדוגניים (עצמיים) אנם תקינים, רמתם נמוכה. טיפול בהורמונים גונדוטרופיים חיצוניים בדרך כלל מתבסס על מתן מנוגון בשילוב עם פרגניל ולאורך זמן (חודשים ולפעמים גם מעל שנה). הם נחוצים לייצור הזרעונים וגם לייצור הטסטוסטרון.
    אני ממליץ להוסיף נטילת תוסף תזונה Vitamale, שמורכב מאנטיאוקסידנטים, מינרלים, חומצות אמינו הנחוצים לתפקוד תקין של אשך ומיועד לשפר ייצור ואיכות הזרעונים. גם אותו לוקחים לאורך זמן, בין שלושה חודשים עד חצי שנה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בערמונית וזרע
    אסף
    15/06/2009

שלום,

מזה שנתיים שאני סובל מדלקות בערמונית (חיידקית וכרונית לסירוגין) ובדיקות זרע לא טובות (בכל הפרמטרים. מה הסבירות שהבדיקות אינו תקינות בגלל הדלקת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בערמונית וזרע

הוספת תגובה

• דלקת בערמונית ונתוני זרע

ד''ר אליעזר גירש
    15/06/2009

שלום נתי,
    דלקת חיידקית בערמונית יכולה לגרום לירידה בפוריות הגבר עקב פעילות מוגברת של מערכת חיסונית וייצור רדיקלים חופשיים אשר פוגעים בייצור הזרעונים ובאיכותם. חשוב להיות במעקב אצל רופא אורולוג, לקבל טיפול מתאים.
    ממליץ לנסות Vitamale, תוסף תזונתי המכיל רמות גבוהות של אנטיאוקסידנטים, ומיועד לשפר איכות הזרע. אפשרות נוספת, במקביל לרפואה קונבנציונלית, לפנות גם לרפואה אלטרנטיבית כגון דיקור סיני, הומאופטיה וכו'. אם פונים לרפואה אלטרנטיבית חשוב לפנות למומחים בתחום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזרע
    עא
    13/06/2009

שלום.
    אני סובל מבעיה בכמות הזרעונים כמעט בחוסר מוחלט
    קיבלתי זריקות של מנוגון ופרוגניל ולא עזר הרבה והבדיקות הורמונאליות שלי תקינות
    גם לפני לקיחת הזריקות עברתי אני ואשתי תהליך של הפריה חוץ גופית כבר פעם שלישית
    פעם ראשונה הפריה הצליחה ואחרי החזרה לא התפתיח כלום ובשני הפעמים האחרונים לא התפתיח מההתחלה כלום ובפעם הראשונה אני השתמשתי בזריקות הנ"ל ובשני הפעמים האחרונים ללא זריקות אני רוצה עכשיו לחזור לזריקות למרות שהרופאים שאני מטופל אצלהם אמרו שההרמונים תקינים ולא צריך זריקות אני לא יודיע מה לעשות גם אשתי התחילה להלחץ מהמצב שלי עוד שאלה האם העבודה שלי משפיעה עלי אני טכנאי בחברת פלאפון עובד ליד צב"דים בעלי קרינה מאוד גבוהה ועם מכשירים סלולרים שגם הם בעלי קרינה ובטוח שזה גם משפינע עלי ואין לי עבודה אחרת לגשת אליה למרות שישלי תואר בהנדסאות מכשור רפואי ולא מוצא אני מבולבל ומרגיש שאני תוביע בתוך ים עזרו בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזרע

הוספת תגובה

• מאוט הזרעונים

ד''ר אליעזר גירש
    14/06/2009

שלום עא,

את הבעיה שלך צריך לחלק למספר גורמים.
    קודם כל הרופא המטפל שלך צודק בכך שאם יש לך רמות הורמונליות אנדוגניות תקינות אינך צריך תוספת של מנוגון ופרגניל, שהם תרופות הורמונליות (הורמון FSH והורמון LH) הנחוצים לתפקוד האשך וייצור הזרעונים.
    מצד שני, אם הורמונים הטבעיים שלך קיימים, אך הפעילות שלהם נמוכה (למשל בגלל פגם קל במבנה ההורמון), אז רמתן יכולה להיות תקינה או מוגברת, אך ירודה מבחינת הפעילות והשפעה על אשך וייצור הזרעונים. במקרה כזה תוספת של הורמונים יכולה להטיב. היתה לך הטבה מסויימת בזמן שלקחת הורמונים בזריקות, אך זה לא ודאי שהטבה היא בעקבות הטיפול. אולי יש מקום לשקול טיפול זה שוב ולאורך זמן.
    דבר שלישי זה מקצוע שלך. היום ידוע שקרינה ככלל משפיעה שלילית על תפקוד המיני ועל פוריות הגבר. אצלך מדובר בקרינה גבוהה ועבודה עם מכשירים סלולריים שגם הם פוגעים בפריון. כך שתסיק מסקנות.
    אפשרות שיכולה אולי לשפר את מצבך היא נטילת Vitamale, תוסף תזונתי המיועד לשיפור איכות הזרע. שווה לנסות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע
    אביבית
    11/06/2009

להלן בדיקת הזרע שלי
    אודה על תשובה האם הבדיקה תקינה?
    והאם אין בעיה להרות באופן טבעי?
    אני ממש לחוץ ומחכה לתשובה.
    תודה רבה צחי.

נפח 3 ML
    הימנעות מיחסים 3 ימים
    התנזלות 45 דקות
    PH 8.0
    צבע צהבהב
    ריכוז 34 מיליון/מל
    תנועה תקינה 58%
    סה"כ זירועונים בתנועה 20 מיליון
    מורפולוגיה - kruger criteria 10% normal
    ראש 73% זנב 13% חלק אמצעי 4%

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע

הוספת תגובה

• בדיקת זרע

ד''ר אליעזר גירש
    14/06/2009

שלום צחי,
    כל הנתונים בזרע שלך תקינים, חוץ ממורפולוגיה של זרעונים, שהיא עומדת על הגבול התחתון של סקלה. עם נתונים כמו שלך שווה לנסות להרות בצורה טבעית ורק אם לא תצליחו תוך שנה סה"כ, אז פנו לרופא פריון. ממליץ בחום נטילת Vitamale , תוסף תזונתי המיועד לשיפור איכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע
    אביבית
    11/06/2009

מצורף קובץ בדיקת הזרע שלי
    אודה על תשובה האם הבדיקה תקינה?
    והאם אין בעיה להרות באופן טבעי?
    אני ממש לחוץ ומחכה לתשובה.
    תודה רבה צחי.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע

הוספת תגובה

• צחי שלום,

ד''ר עופר גונן
    16/06/2009

קשה לאות צילום אך הבדיקה נראית תקינה.
    אחוז הנורמליים רק 10% אךזו אינה הפרעה משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרעה
    סיגל
    10/06/2009

שלום
    ביום שני אנחנו עושים הזרעה, מה על בעלי לעשות על מנת למקסם את הפוטנציאל?
    אמרתי לו להתנזר מאלכוהול, סיגריות וקפאין? האם אני צודקת?
    אם הוא יקח ויטמייל (תוסף תזונה) עכשיו כמה ימים לפני זה יעזור?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הזרעה

הוספת תגובה

• הזרעה

ד''ר אליעזר גירש
    10/06/2009

שלום,
    רצוי להתנזר משפיחת זרע כ- 2-4 ימים לפני הזרעה. ייצור זרעונים לוקח כ- 72 ימים, זאת אומרת שגבר שפולט זרע היום, פולט זרעונים שהתחילו להתפתח לפני כ- 3 חודשים. זאת הסיבה שטיפולים הקשורים לשיפור איכות הזרע הם ארוכי טווח. למשל נטילת Vitamale עושים לפחות 3 חודשים ואפילו רצוי לקחת טיפול זה במשך חצי שנה. לא לעשות אמבטיות חמות, לא ללבוש תחתון צמוד, לבצע פעילות גופנית, אכילה מאוזנת, להמנע מטלפונים ניידים בכיסים או על החגורה, להמנע מעישון...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקה
    סיגל
    09/06/2009

שלום
    אנחנו זוג בני 28 מנסים להרות כבר 8 חודשים, מחזור סדיר, לפני כחודשיים הרופא שלי שלח אותי לבדיקת הורמונים שיצאה בסדר ואת בעלי לבדיקת זרע שלדברי הרופא יצאה גם בסדר.
    עברתי לרופא חדש ובביקור אצלו הוא אמר לי שבדיקת הזרע של בעלי בינונית ושכדאי לפנות להזרעה בשילוב איקקלומין.
    להלן ממצאי בדיקת בעלי ואשמח לדעה שלישית עליה:
    ריכוז- 240, כמות- 360, ניעות- 40-45, מורפולוגיה- 6%
    מה אומרים הממצאים?
    האם נוכל להיכנס להריון באופן טבעי לפי ממצאי הבדיקה?
    האם אפשרי לקיים הזרעה בלי לקיחת איקקלומין?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקה

הוספת תגובה

• תשובה לרויטל

ד''ר אליעזר גירש
    09/06/2009

שלום רויטל,
    מבחינה כמותית לבעלך יש ספירה תקינה של זרעונים. תנועתיות קצת נמוכה מהנורמה, אך ממש במאט. הבעיה הבולטת היא מורפולוגיה של 6%, כאן יכול להיות קושי בהסגת הריון. ברור גם למה המליצו לכם לעבור הזרעה תוך רחמית עם גירוי שחלתי.
    א' - לשאלתך, ניתן לבצע הזרעה על מחזור טבעי ללא גירוי באיקקלומין, אך זה דורש מעקב צמוד לאורך כל הדרך של הרופא המטפל, ביצוע אולטרסאונד בתדירות גבוה ובדיקות הורמונליות, כל זה על מנת לא לפספס את הביוץ. גירוי עם איקקלומין נותן שליטה לרופא לגבי תגובה שחלתית ומועד הזרעה.
    ב' - לאור נתונים של הזרע, ממליץ לבעלך לנטול Vitamale, תוסף תזונתי לשיפור איכות הזרע. אני מאמין שזה יכול לשפר מורפולוגיה של זרעונים.
    ג'- מבחינת רפואה לא קונבנציונלית ניתן לנסות לעשות דיקור סיני או/ו טיפול הומאופטי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה-זרע
    נטליה
    06/06/2009

שלום, האם לאחר הזרקת אוביטרל יומיים לפני הזרעה מומלץ לקיים יחסי מין כשאיכות הזרע ירודה או שמא להימנע יומיים לפני ההזרעה על מנת שאיכות הזרע תשתפר? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה-זרע

הוספת תגובה

• לקיים יחסים או להתנזר

ד''ר אליעזר גירש
    07/06/2009

שלום נטע,
    התנזרות אינה משפרת איכות הזרע. מומלץ להתנזר מספר ימים לפני הזרעה על מנת להגדיל את כמות הזרעונים וכך להגדיל סיכוי למפגש של זרעונים תקינים יותר עם ביצית. ממליץ להתנזר 2-4 ימים לפני הזרעה ולקיים יחסי מין לאחר הזרעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע חוזרת
    מיכל
    05/06/2009

ד"ר שלום,
    לפני כחצי שנה עשינו בדיקת זרע, ולהלן תוצאותיה:
    כמות: 6 מיליון, בתנועה: 10%, מורפולוגיה:1%. הוקפצנו היישר להפרייה חוץ גופית במיקרומניפולציה. כיום, כעבור חצי שנה, ערכנו בדיקת זרע נוספת ולהלן התוצאות: כמות: 40 מיליון, בתנועה: 20%, מורפולוגיה: 4%. האם השיפור הניכר יכול להוביל להריון ספונטני או שעדין יש צורך בהפרייה חוץ גופית?
    תודה רבה ושבת שלום!!

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע חוזרת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    06/06/2009

שלום מיכל,
    שמח מאוד בשבילכם שמצב הזרע השתפר. האם קיבלתם טיפול כלשהו או שיפור זה הוא ספונטני? אומנם כמותית יש שיפור ניכר בזרע, אך עם מורפולוגיה של 4% האפשרות ריאלית להריון היא טיפולי IVF.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע חוזרת

מיכל
    07/06/2009

שלום ד"ר,
    תודה רבה על תשובתך.
    בעלי אובחן עם וריקוצלה, אך בחצי שנה האחרונה ניסינו לשפר את איכותו ע"י המנעות מאמבטיות חמות, נטילת ויטמינים C, E ואבץ ושינוי בתזונה. נראה כי השינויים אכן עזרו מעט...
    יום נעים,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור

ד''ר אליעזר גירש
    09/06/2009

שלום מיכל,
    לאור התוצאות ותגובה חיובית לנטילת חלק מויטמינים הנחוצים ואבץ, המלצתי לנסות לנטול Vitamale לפחות ל- 3 חודשים. תוסף תזונה זה מכיל כל המרכיבים הנחוצים לפעילות התקינה של אשך. יתכן וזה ישפר תוצאות טוב יותר. חשוב גם לעשות פעילות גופנית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין אוננות לריכוז זרע
    איתי
    05/06/2009

ד"ר שלום,
    אני ואשתי עוברים טיפולי פוריות מזה כשנה במיקרומניפולציה בעקבות תנועתיות ירודה וריכוז זרע נמוך. בארבעת המחזורים הראשונים לפני השאיבה נמנעתי מלאונן / לקיים יחסים במשך מס' ימים כמבוקש ומדדי הזרע היו זהים. לפני כ-3 חודשים התחלתי ליטול אבץ על בסיס יומי בתקווה שזה יעזור ואכן, במחזור האחרון לפני חודש היה שיפור מה בריכוז (ממיליון ל-3 מיליון). למרות כך ההפרייה נכשלה והשבוע, במחזור הנוסף - נמנעתי שוב מס' ימים והמדדים חזרו להיות נמוכים (מיליון).

שאלותיי -
    1. האם דווקא בגלל שלא נמנעתי בפעם הקודמת המדדים היו טובים יותר והאם האבץ תרם לכך?
    2. האם להפסיק את נטילת האבץ ואילו דרכים יש עוד לשפר את איכות הזרע?

תודה רבה,

איתי.

הוספת תגובה

• טיפול IVF במצב של איכות זרע נמוכה

ד''ר אליעזר גירש
    06/06/2009

שלום איתי,
    מקובל להמנע משפיחת זרע כ-2-4 ימים לפני טיפול IVF, ובמיוחד זה נכון כאשר מדובר בזרע בעל ריכוז נמוך. אבץ אכן תורם רבות לשיפור איכות הזרע, אך אינו מספיק טוב לבדו. ממליץ בחום להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale אשר מורכב מקומפלקס מיוחד של ויטמינים, מינרלים (אבץ, מגנזיום) וחומצות אמינו הנחוצים לייצור זירעונים, ומיועד במיוחד לגברים המטופלים ב- IVF.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרעה במקרה שיש רק בנות
    קרינקה
    01/06/2009

שלום,
    לי ולבעלי יש רק בנות (3). ידוע לנו שהסיכויים שלנו להוליד בנים הוא נמוך מאחר ובעלי בשרותו הצבאי נחשף לקרינה שגרמה בין היתר לשינויי בזרע. (מבקרת המדינה כתבה על זה בזמנו- מה שמוסיף לחשש הוא שכל חבריו לשירות ולמילואים הם אבות לבנות בלבד).
    אנחנו מאוד רוצים גם בן ורציתי לדעת אם ניתן ע"י הזרעה להגביר את הסיכויים שלנו להוליד בנים והאם זה חוקי בכלל לאור העובדות.

לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    הזרעה במקרה שיש רק בנות

הוספת תגובה

• הזרעה למין הילוד

ד''ר אליעזר גירש
    01/06/2009

שלום קרינקה,
    בסיפרות המדעית לא קיימת שיטה לבחירת הזרעונים הנותנים מין מסויים של הילוד. מסיבה זו אין חוק שאוסר בחירת זרע לכוון מין הילוד. ימצאו לא מאטים שיגידו לך שדבר אפשרי, אך צר לי לאכזבך.
    שיטה הנותנת בדיוק של כ~99% קביעת מין הילוד היא שיטת PGD, בחינה כרומוזומלית (גנטית) המתבצעת על עובר לפני החזרתו לרחם בתהליך של הפריה חוץ גופית וזה אסור, אלא אם עוברים ועדה מיוחדת הנותן אישור במקרים מיוחדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע שאלה
    נטליה
    27/05/2009

בדיקת הזרע של בעלי :נפח-14, ריכוז-8 מליון/מ"ל, אחוז תנועתיות- 50אחוז, זרעים תקינים-15 אחוז, לאחר ה"השבחה" ריכוז 10 מליון/מ"ל, נפח-0.5 מ"ל, אחוז תנועתיות -50 אחוז...האם הבדיקה תקינה ? האם הייתם ממליצים על "הזרעה כפולה"? כ"כ האם יש סיכוי בהזרעה הבאה ? שכן הראשונה נכשלה...

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע שאלה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע

ד''ר אליעזר גירש
    28/05/2009

שלום נילי,
    רוב הנתונים שמסרת הם תקינים, חוץ מנפח שהוא גבוה. האם תקופת ההתנזרות היתה ארוכה? ממליץ להתנזר 2-4 ימים לפני בדיקה או הכנת זרע להזרעה תוך רחמית. לגבי הזרעה חד פעמית או כפולה, אין הסכמה בין רופאים. אין הבדל בין התוצאות כאשר מבצעים הזרעה כפולה ביחס להזרעה חד פעמית. יש רופאים שמעדיפים הזרעה כפולה. סיכוי הצלחה בהזרעה תוך רחמית עומד על כ- 20% לכן יש להמשיך לבצע הזרעות לפחות 3 פעמים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה דוקטור נפח 1 מ"ל..

נטליה
    28/05/2009

האם משמעות התוצאה השתנתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפח

ד''ר אליעזר גירש
    30/05/2009

שלום נילי,
    8 מיליון זרעונים לסמ"ק זה ריכוז נמוך מאוד ואם נפח הזרמה הוא 1 סמ"ק, אז כלל הזרעונים אינו מספיק להפריה טבעית ויש סיכוי מסוים בהזרעה תוך רחמית. אם לא תצליחו בהזרעה אז יתכן ותצטרכו לעבור לטיפולי IVF.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה ..

נטליה
    03/06/2009

שלום דוקטור, רציתי לדעת האם שינוי בהורמונים עד כה קיבלתי BRAVELE יוביל לשינוי בסיכויי ההזרעה ? וכן מה היתרון של IVF במצב כזה שאיכות הזרע לא כל כך טובה?
    שאלה נוספת היא האם איכות הזרע תלוייה בהשמנה? והאם היא דינאמית , שכן היו חודשים שהבדיקה היתה יותר טובה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

נטליה
    03/06/2009

הויטמל יכול לעזור לשיפור הזרע? יש לגביו מחקרים שמראים על הצלחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אליעזר גירש
    06/06/2009

שלום נטע,
    במקרים של איכות זרע נמוכה IVF יכול לעזור, בשביל זה הוא מיועד. לגבי השמנה, אנחנו יודעים שהשמנה יכולה לפגוע בפריון גם אצל נשים וגם אצל גברים ובקרב גברים שמנים יש יותר בעיות בפריון. עם עליה בהשמנת יתר, קיימת ירידה באיכות הזרע בהתאמה. חשוב לעשות פעילות גופנית, לשמור על דיאטה מאוזנת, להגיע למשקל הרצוי (עם התיעצות עם דיאטיקן/נית). בהחלט זה אמור לשפר איכות הזרע.
    לגבי הויטמייל, זה תוסף תזונתי שפותח בארץ לפני מספר שנים על בסיס מחקרים בספרות המדעית. יש עליו הרבה תגובות חיוביות בקרב המשתמשים ובקרב הרופאים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסיה ובדיקת פוריות
    טל
    27/05/2009

אני נוטל פרופסיה מיזה שנתיים ומנסה כמעט שנה להביא ילד
    תוצאות בדיקת זרע היו תקינות למעט צמיגות 33% ותאים תקינים 3% אומנם חיכיתי 6 ימים לפני הבדיקה ובחיי היום יום אני מתעסק בחומרים שעלולים להזיק לאיכות הזרע

האם יש לי סיבה לדאוג ? האם יש צורך בלקיחת ויטמינים או כל דבר שעלול לשפר את הזרע?

לקביעת תור
    סגירה
    פרופסיה ובדיקת פוריות

הוספת תגובה

• מקצוע ופוריות

ד''ר אליעזר גירש
    28/05/2009

שלום טל,
    לנטילת תרופה בשם פרופסיה לא ידועה השפעה שלילית על איכות הזרע.
    למקצוע ולסביבה בה אנחנו חיים יש השפעה ישירה על פוריות. לאנשים עם עבודה בישיבה (למשל נהגים או אנשי מחשבים) קיימת פגיעה מסויימת בפריון. גם חומרים כימיים בסביבתנו ובמזון יכולים להזיק לפוריות. לפי דבריך אתה היום יום מתעסק בחומרים שעלולים להזיק לאיכות הזרע.
    לפי דבריך, יש לך 3% תאי זרע תקינים. במצב זה להרות בצורה טבעית יכול להיות קושי מסויים. ממליץ לפנות לרופא פריון. כמו כן, ממליץ על תוסף תזונתי Vitamale, המיועד לשיפור איכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה