מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת זרעשיר28/04/2008
שלום דוקטור
אני ובעלי בני 30 אשמח אם תוכל לומר מה אומרות התוצאות של בדיקת הזרע והאם למרות שלאישתי יש בעיה של ביוץ נוכל להמשיך עם הזרעות או לעבור לivf
10/04/2008
VOLUME 1.5
ABSIINESE 3
P.H 7.7
VISCOISITY NORMAL
WBC 0
AGGLUTINAYION NO
ROUND CELLS 0
TOTAL COUNT 75
TOTAL SPERM NO 113
MOTILE CELLS 25
PROG.MOTILE 21
TYPE OF MOTILITY MEDIUM
ABONORMAL SPERM CELLS 89
NORMAL SPERM CELL 11* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה למאור
ד''ר אליעזר גירש28/04/2008שלום מאור,
מבחינת נתוני זרע, הפרמטרים סבירים. קיימת ירידה מסויימת בתנועתיות של זרעונים, אך בעזרת הזרעה תוך רחמית או טיפולי IVF ניתן להתגבר על הבעיה. מבחינת בעיות הביוץ כדאי לפנות לרופא פריון שלכם כי יש לו את כל הנתונים של שניכם והוא רואה את התמונה הכוללת, המאפשרת טיפול מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה 3דנה28/04/2008
שלום רב,אני ובעלי מנסים להכנס להריון כשנה. לבעלי אובחן וריקוצלה 3 והומלץ לו על ניתוח. החודש מתחילים הזרעה ורציתי לדעת באילו מקרים יותר קריטי ומשמעותי לעבור את הניתוח,בהזרעה או בהפריה חוץ גופית?תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואם זה באמת מומלץ?
דנה28/04/2008בדיקות זרע 15-16 מיליון, 65-80% תנועה. 3-6% מורפולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
וריקוצלה ופריון
ד''ר אליעזר גירש28/04/2008שלום דנה,
ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור זרעונים. בואריקוצלה הפגם בזרעונים הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס.
ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
נטילת תוספי תזונה (כמו אנטיאוקסידנטים - נוגדי חימצון) יכולה לסיעה לשיפור בייצור הזרעונים ותקינותם. מומלץ לקחת תוספי תזונה לאחר ניתוח של ואריקוצלה ולהמשיך בנטילתם לאורך טיפולי פריון.
מבחינה כמותית ותנועה של זרעונים נראה לי שאפשר לנסות בהזרעה תוך רחמית ואם לא תצליחו תעברו להפריה חוץ גופית. בכל מקרא, תיקון מצב וריקוצלה יכול לשפר את איכות הזרע כולל את המורפולוגיה שהיא ירודה במקרה שלכם. יש לשקול לעבור את הניתוח גם במקרה של הזרעה תוך רחמית וגם במקרה של IVF.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
דנה28/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץשיר27/04/2008
אלו תוצאות בדיקת הדם של אישתי אשמח בדיקתכם :
Estradiol 221.0 pmol/L
Prolactin 418.9 mIU/L
LH 3.3 mIU/mL
Progesterone 0.3 nmol/L
TSH 1.60 mIU/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK28/04/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=42 id=link]פוריות פריון הפריה חוץ גופית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובהשיר27/04/2008
ביצענו הזרעות לאחר זריקות של פרוגנול ויש לנו ילדה אשמח אם תוכל לומר מה אומרות התוצאות של בדיקת הזרע החדשה יחסית לשתי הבדיקות הקודמות תודה קרן
10/04/2008 21/11/2004 30/12/2004
VOLUME 1.5 2 2
ABSIINESE 3 4 3
P.H 7.7 7.7 7.7
VISCOISITY NORMAL ABNORMAL NORMAL
WBC 0 0 0
AGGLUTINAYION NO NO NO
ROUND CELLS 0 0 0
TOTAL COUNT 75 29 45
TOTAL SPERM NO 113 58 90
MOTILE CELLS 25 4 15
PROG.MOTILE 21 2 12
TYPE OF MOTILITY MEDIUM MEDIUM MEDIUM
ABONORMAL SPERM CELLS 89 95 88
NORMAL SPERM CELL 11 5 12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מתנצלת אשלח שנית את התוצאות
שיר27/04/2008ביצענו הזרעות לאחר זריקות של פרוגנול ויש לנו ילדה אשמח אם תוכל לומר מה אומרות התוצאות של בדיקת הזרע החדשה יחסית לשתי הבדיקות הקודמות תודה קרן
10/04/2008 21/11/2004 30/12/2004
VOLUME 1.5 2 2
ABSIINESE 3 4 3
P.H 7.7 7.7 7.7
VISCOISITY NORMAL ABNORMAL NORMAL
WBC 0 0 0
AGGLUTINAYION NO NO NO
ROUND CELLS 0 0 0
TOTAL COUNT 75 29 45
TOTAL SPERM NO 113 58 90
MOTILE CELLS 25 4 15
PROG.MOTILE 21 2 12
TYPE OF MOTILITY MEDIUM MEDIUM MEDIUM
ABONORMAL SPERM CELLS 89 95 88
NORMAL SPERM CELL 11 5 12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעד"ר חסן27/04/2008
שלום רב למומחים. בדיקת הזרע הראו:
ריכוז- 39 מיליון למ"ל
תנועה- 70%
מורפולוגיה תקינה- 2%
1. מה הסיכוי להרות באופן טבעי?
2. מה הסיכוי להשבחה והזרעה?
תודה רבה על זמנכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע ר.
ד''ר אליעזר גירש28/04/2008שלום ר.
הבעיה המשמעותית בתוצאה היא מורפולוגיה תקינה של 2%. על מנת להרות באופן טבעי, מורפולוגיה תקינה צריכה להיות מעל 14%. במצב שלכם ממליץ להתחיל בהזרעה תוך רחמית (IUI) כ- 3-4 מחזורים ואם לא יצליח לפנות להפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים דוקטור גירישליאת23/04/2008
היום הוחזרו לי 3 עוברים מוקפאים עובר 1 התחלק ל4 תאים ועוד 2 חולקו ל2 תאים. בני יומיים לאחר הפשרה .שהאיכות שלהם טובה. האם לפי הנתונים יש סיכוי טוב להריון? האם אני אמורה להרגיש תופעות מסוימות כי אין לי שום כאב? ואם כן לאחר כמה זמן? הודה לך על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לליאת
ד''ר אליעזר גירש23/04/2008שלום ליאת,
עוברים בגיל של יומיים, מופשרים, בני 2 תאים ו- 4 תאים עם איכות טובה, הם עוברים תקינים עם סיכוי לתת הריון בדומה לעוברים מהחזרה טריה. אינך אמורה להרגיש דבר לאחר החזרה. בדרך כלל מבצעים בדיקת דם להורמון ההריון ביום ה- 14 מיום ה"ביוץ" (יום שאיבת הביציות). במקרה שלך אני מניח קיבלת הוראה לעשות את הבדיקה ביום ה- 12 לאחר החזרת העוברים. אני מניח שקיבלת גם תמיחה לוטאלית. אם תוצאה תהיה חיובית - הצלחת בשלב הזה, אך הריון הוא תהליך ארוך עם סיכונים של הפלה, במיוחד בטרימסטר הראשון. אופטימיות היא חלק חשוב בטיפולי IVF.
מאחל לך הצלחה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים?תולי23/04/2008
שלום רב,
גבר בסוף שנות העשרים שמעולם לא הייתה לו פליטת זרע במצב של עירנות, האם זה מעיד על בעיות בפוריות? (מכיוון שהוא דתי לא קיים יחסי מין מלאים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK23/04/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=83 id=link]אורולוגיה, אימפוטנציה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מורפולוגיהאלון22/04/2008
שלום רב,
בבדיקת זרע שביצעתי נתקבל רק 2% normal forms
מה המשמעות?
אשתי כבר בהריון בשבוע 6- האם יש לזה משמעות להריון? לבריאות העובר?
תודה
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מורפולוגיה ירודה של זרע והריון
ד''ר אליעזר גירש23/04/2008שלום אלון,
מורפולוגיה ירודה של זרע (פחות מ- 14% זרעונים בעלי צורניות תקינה) מורידה סיכוי להיות בהריון בצורה טבעית, אך קיימים מקרים שגם אם זרע בטיב נמוך עדיין נכנסים להריון. דבר נוסף, זרע באיכות ירודה יכול לתת הריון, אך עולה סיכוי להפלה בגלל אי תקינות של העובר הנוצר מזרע כזה. ראה עובדה: הסיפרות המדעית מדווחת על עלית מומים אצל תינוקות שנולדו בהפריה חוץ גופית לגברים עם גורם זכרי ביחס לאוכלוסיה "נורמלית" עם הריון טבעי. משמח שאתם בהריון, מאחל הריון תקין ולידה מוצלחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון גראסטלי21/04/2008
שלום, בן הזוג שלי מעשן גראס באופן יומיומי, אני חוששת שהדבר יפגע בו בעתיד והוא לא יוכל להביא ילדים, האם יש אמת בחששותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עישון
ד''ר אליעזר גירש21/04/2008שלום טלי,
עישון ככלל פוגע בפריון (גם עישון פסיבי) כולל עישון סמים. הפגיעה היא בהתפתחות הזרעונים אצל גבר ובהתפתחות הזקיק (עם ביצית) אצל אישה. מבחינה סטטיסטית נמצאה ירידה בפריון הגבר ופריון האישה אם אחד מבני הזוג מעשן, כמו כן קשה יותר להרות לאישה מעשנת ביחס לאישה שלא מעשנת. העישון יכול לפגוע גם בעובר המתפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבירדנה17/04/2008
לבני בן ה-8 חודשים יש איבר מין קטנטן, כמו כן נדמה שאין לו ביצים כלל.
האם זו בעיה או שזה טבעי? האם כדאי לי לקחת אותו לבדיקות מסויימות? האם כאלו דברים יכולים לעתים לפגוע בפוריות?.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK19/04/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=180 id=link]אורולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהאהרן14/04/2008
שלום רב.
עקב כאבים במפשעה וסביב לאשך נמצא אצלי וריד מורחב.
נשלחתי לבדיקת זרע ולהלן הנתונים :
נפח - 5.5
חומציות - 8
ריכוז - 5.5
סה"כ תאים - 28.6
% תאי זרע נעים - 40%
איכות תנועה - 2-3
תאים חיים - 65%
תאים תקינים - 4%
אני בן 31, רווק ולא מתכנן להביא ילדים בזמן הקרוב. למרות זאת האורולוג ממליץ על ניתוח לתיקון הוריד. מה דעתך? אני מבין שלמרות שיתכן ואיכות הזרע תשתפר הבעיה תחזור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהרן שלום
ד''ר עופר גונן14/04/2008וריקוצלה או וריד מורחב באשך, היא בעייה נפוצה בגברים ובכל זאת ברוב המקרים אין פגיעה משמעותית בזרע או כאבים.
בברור פריון, כאשר בדיקת הזרע לוקה נהוג לבדוק אם יש וריקוצלה. הורידים המורחבים שכיחים יותר משמאל ולפעצים יש גם אשך קטן יותר בצד בו יש וריקוצלה.
למטרות פריון בד"כ מנתחים או מצנטרים רק וריקוצלה משמעותי, בינוני ומעלה. אצלך התגלה הוריקוצלה בשל כאבים וזו סיבה מספקת לניתוח, כיון שגם ספירת הזרע נמוכה נראה כי יש סיבה כפולה לניתוח, בעיקר אם גודל הוריקוצלה משמעותי.
נכון שזה לא תמיד עוזר וגם לעיתים חוזר, אבל כדאי לעצור את הירידה בתפקוד האשך.
מספר חודשים אחרי הניתוח כדאי לבדוק בדיקת זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן13/04/2008
שלום רב,
מה צריך להיות הסימן שאמור לגרום לגברים לגשת לבדוק את איכות הזרע.
אני ובת זוגי עושים סקס ללא אמצעי מניעה כבר חצי שנה והיא לא נכנסה להריון?
ללכת להיבדק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רן שלום
ד''ר עופר גונן13/04/2008הפרעת פריון מוגדרת כשנה של יחסי מין לא מוגנים, ללא היריון.
במידה ויש הפרעת פריון עדיף להתחיל ברור מסודר הכולל בתוכו בדיקות שונות כולל בדיקת זרע.
לעיתים יש סיבות שונות כמו גיל האישה, היסטוריה של אשך טמיר, מחזור ווסת לא סדיר וסיבות אחרות המצריכים ברור לפני שנה של אי פריון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהר10/04/2008
שלום רב,
אני בן 20 ומאונן הרבה,
בשבועות האחרונים הזרע שלי ממש כמו מים ושקוף. בעבר הוא היה סמיך הרבה יותר ולבן.
בדרך כלל זרע כזה מימים שקוף הוא פחות איכותי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוננות
ד''ר אליעזר גירש10/04/2008שלום ר,
האוננות מהווה מרכיב חשוב במיניות שלנו, בהתפתחות התקינה שלנו לאורך כל החיים, ואפילו רופאים ופסיכולוגים מדברים בשבחה. יותר מזה, האוננות אינה מזיקה. האוננות היא ביטוי טבעי ותקין של מיניות בריאה אצל גברים ונשים כאחד. למרות כל האמור לעיל, ברור שאוננות אינה מקובלת בשיחה הסלונית, ומלווה דווקא בחרדה ורגשות אשם. במשך השנים נפוצו סיפורי עם ואגדות על האוננות שהוציאה אדם מדעתו, גרמה לעיוורון ואפילו לחירשות אצל המתמידים, או תיאורים מופרכים אודות היכולות המופלאות של האוננות להצמיח שיער בכף היד, לגרום לשיתוק ויש אומרים אפילו למוות. להוסיף לכל אלה גם מאות שנים של חינוך דתי הרואה באוננות חטא, את המסרים השליליים שקיבלנו מההורים (ואולי אפילו עונש פה ושם, אם תפסו אותנו), והנה הסבר ברור ומובן למבוכה, לרגשי האשמה ולהוצאת האוננות מחוץ לתחום, ואפילו מחוץ לחדר השינה.
על פי נתונים שנאספו בארה"ב, האוננות היא חוויה המשותפת למרבית הנשים – 89% וכמעט לכל הגברים – 95%.
העינין הוא אולי בתדירות. אוננות בתדירות גבוהה יכולה לשנות מאזן הנוזלים המרכיבים את המירוק, ממצב סמיך לנוזלי יותר. נסה לרדת בתדירות ואם זה לא יעזור פנה לאורולוג להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות הזרעדנה07/04/2008
שאלה נוספת בבקשה, האם העובדה שאני ואשתי מקיימים יחסים כמעט כל יום מורידה את כמות הזרעונים הטובים (בבדיקה כאמור זרעונים איכותיים 6% לאחר התנזרות של 4 ימים ללא יחסים).תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני שלום
ד''ר עופר גונן07/04/2008תדירות יחסי מין כמעט כל יום אכן מורידה את רכוז הזרע בכל פליטת זרע אך לא פוגעת בסיכוי להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ואיכות הזרעדנה07/04/2008
שלום, אני בחור בן 28 אשתי ואני מנסים להכס להריון כשנה.בבדיקה הראשונה כמות הזרע הטובה הייתה 3% ובבדיקה השניה 6%. רציתי לדעת האם העובדה שאני משחק כדורסל 2-3 פעמים בשבוע,במשך שעתים(עם ריצה והתאמצות פיזית כמובן) משפיעה על איכות? והאם ניתן לשפר את איכות הזרע?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני שלום
ד''ר עופר גונן07/04/2008פעילות גופנית לא פוגעת באיכות הזרע, יחד עם זאת לפעמים בגברים עם פעילות גופנית מאומצת יש הרחבה של ורידי האשך, בעיקר משמאל (וריקוצלה).
כדאי לבצע בדיקת אולטראסאונד דופלר אשכים כדי לשלול וריקוצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)