מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבקש עזרה בפענוח תוצאות בדיקת זרעאשכנהוד18/03/2008
אני ואשתי מנסים להיכנס להיריון. מנסים בערך חצי שנה. לא מעשן מזה 5 שנים לערך.להלן תוצאות בדיקת הזרע שנערכה לי ב-9.3.08:
Coagulum present no
Complete liquification 30 minutes
Odor normal
Color normal
Viscosity normal
Volume 2.0 ml
pH 7.8
Motile spermatozoa 1 hr 50% 4 hrs 40%
Forward progression 1 hr II III (IV) 4 hrs I II III
Viable spermatozoa 1 hr 70% 4 hrs 60%
Sprem agglutination no
Sperm concentration 60 million/ml
Morphology
Normal forms 2%
Abnormal forms 98%
Tapered heads X Absent Head
Microcephalus Double
Macrocephalus Tail abnormality
Amorphous X Immature forms
Round head Leucocytes X RBC
Fructose mcgr/ml >1200
Zinc mcgr/ml 25-424
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאשכנהוד
ד''ר אליעזר גירש18/03/2008שלום,
לפי הנתונים שנתת, הנתון של צורניות תקינה = 2% אינו תקין. יש לזכור כי קיימים שינויים בתכונות הזרע ולכן כדאי לבצע בדיקת זרע נוספת בהפרש של 10 ימים מבדיקה ראשונה. צורניות טובה נמצאת במתאם חיובי עם כושר הפריה טוב והריון תקין. אם נמצא פחות מ- 14% זרעונים תקינים, יורדת אפשרות של זרע להפרות ביצית בצורה טבעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהVitamale
אשכנהוד24/03/2008שלום,
ביום ראשון הקרוב אני חוזר על בדיקת הזרע ונקבעה לי גם אולטראסאונד אשכים.
רציתי לדעת כמה תורמים תוספי תזונה לאיכות הזרע?
שמעת על Vitamale?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
Vitamale
ד''ר אליעזר גירש25/03/2008שלום,
אני ממליץ בחום על תוספי תזונה כגון זה שהזכרת. בשנים האחרונות התפרסמו לא מאט מאמרים מדעיים בנושא של תוספי תזונה ושיפור פריון הגבר. בארץ יש לא מאט תגובות חיוביות לעיניין זה ולמוצר שהזכרת. לצערי עדיין רפואה קונבנציונלית לא תמיד מוכנה לקבל טיפולים אלטרנטיביים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מצב שלגבר יש זרעונים נקבייםחסוי16/03/2008
יש לי שלוש בנות והייתי רוצה מאוד בן האם יש מצב שלבעלי יש זרעונים נקביים ? או שזה קשור לשנינו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זרעונים ממין אחד
ד''ר אליעזר גירש16/03/2008שלום,
אין בסיפרות עדויות על כך שגבר מייצר זרעונים נקביים בלבד. גם מבחינה פיזיולוגית, בזמן חלוקת תאי המין מתקבל כמחצית זרעונים נקבייים ומחצית זרעונים זכריים. אין הוכחות, אך יתכן שלאחר ההיווצרות של הזרעונים הזכריים הם נפגעים יותר או סורדים פחות וכך יחס של זרעונים נקביים/זכריים במירוק משתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר TESAמאיה15/03/2008
שלום,
בשבוע שעבר עברתי ניתוח TESA בו נלקחה ביופסיה משני הצדדים.
הבחנתי שבפליטה יש בנוזל הזרע כמות קטנה של דם (חום).
האם הדבר נורמלי?
TESA
ד''ר אליעזר גירש16/03/2008שלום חסוי,
בד"כ לאחר ניתוח TESA אין דימומים בפליטה. יתכן ונוצר נזק מינימלי בתוך אשך בזמן הניתוח . עובדה שזה היה קריש דם ולא דם טרי. אני מבין שזה חד פעמי. אם דבר יחזור כדאי לפנות לאורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת זרעעופר14/03/2008
ד"ר שלום,
אני ואשתי מנסים להכנס מזה שנה להריון.
אומנם נקלטנו אך בסופו של דבר ההריון לא התפתח ונעשתה גרידה (שבוע 8).
מאז עברה קרוב לשנה ואיננו מצליחים.
אשתי ביצעה לפני כחודשיים צילום רחם והוא נמצא תקין.
ביצענו בדיקת זרע ולהלן התוצאות:
Volume - 6 ML
Viscosity - נוזלי
PH- 7.4
Agglutination- NO
Concentration- 40 Mil/ml
Original count - 240 milion
Motility general -50%
Motility Progressive- 25%
Normal Morphology - 6%
Patological Head - 86%
Patological Neck - 4%
Patological Tail- 4%
vitality - 65%
Round Cells- 1.5 mil/ml
זרע אחרי טיפול:
Concentration- 110 Mil/ml
Motility general -91%
Motility Progressive- 86%
אשמח לשמוע את דעתך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לעופר
ד''ר אליעזר גירש16/03/2008עופר שלום,
בבדיקת זרע שהצגת הנתון שנראה כחריג הוא צורניות נורמלית של 6%. מצב תקין נחשב כשיש מעל 14% של זרעונים בעלי צורניות נורמלית. קיימים שינוים טבעיים בנתוני זרע בין בדיקה אחת לשניה, לכן המלצתי היא לחזור על הבדיקה ובמידה ועדיין קיימת אותה הביעה לפנות לרופא המטפל בפריון. הוא ישב אתכם, יראה את כל הנתונים שלכם וימליץ על המשך הדרך (טיפול).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלות נוספות בבקשה
עופר16/03/2008ד"ר שלום,
תודה רבה על המענה.
אשמח אם תוכל לענות לי על שאלות נוספות.
ע"פ המלצתך רצוי לבצע בדיקת זרע נוספת. מתי ניתן לעשות אותה? (הבדיקה שהועברה אליך נעשתה ביום שישי 14/3).
ושאלה נוספת- איך מסתדרת העובדה שאשתי הרתה בעבר להריון ספונטני במהירות? האם במהלך שנה איכות הזרע יכולה כ"כ להפגע? האם לאיכות הזרע ישנה השפעה על כך שההריון הסתיים בהפלה טבעית?
מהם בדר"כ הטיפולים המוצעים במצב זה?
תודה רבה על כך שאתה מקדיש מזמנך למתן מענה.
שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לעופר
ד''ר אליעזר גירש16/03/2008עופר, שוב שלום,
אני ממליץ לחזור על בדיקת זרע כ-10 ימים מבדיקת זרע קודמת, לשמור על התנזרות 2-4 ימים לפני הבדיקה, לתת את כל המירוק במלאו (חשוב לא לאבד את הטיפה הראשונה - בה רוב הזרעונים). נכנסים להריון גם כשזרע באיכות נמוכה מהנורמה, אך קשה יותר להרות וגם אם נכנסים להריון במצב כזה - סיכוי גבוה יותר להפלה מוקדמת בגלל אי תקינות של עובר.
הטיפול לשיפור איכות הזרע: קיימים בשוק מוצרים לגברים, לשיפור הזרע, המתבססים על ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו (תשאל את הרופא שלך המטפל בפריון), אפשר לאכול פרות יבשים, במקרים מסוימים גם רפואה סינית עוזרת. אם לא תמצא פתרון, צור קשר איתי דרך מרפאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ד"ר
עופר17/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעדני דין14/03/2008
הגיע לי בדיקת הזרע ורציתי לדעת מה ההשלכות
ריח נורמל
צבע צהבהב
צמיגות נורמל
נפח 2.5
חומציות 8
זרעונים במיל 12 מליון
תנועיות 40% באופי בינוני
צורות תקינות 30%
לויקוציתים 50-60* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לדני
ד''ר אליעזר גירש16/03/2008שלום דני,
לפי נתוני זרע שהצגת, שני דברים נראים כחריגים כשאחד מהם כנראה נובע משני. 50-60 לאוקוציטים, אם הכוונה ל- 50-60 מיליון לאוקןציטים למ"ל נוזל הזרע, אז הדבר מעיד על דלקת (תקין כשיש פחות מ- 1 מיליון) שכדאי לטפל בה אצל רופא אורולוג. תנועתיות של 40% באופן בנוני זה מצב שאינו תקין ויכול להיות כתוצאה מדלקת הקיימת. אם תטפל בדלקת קיים סיכוי טוב שגם התנועתיות של זרעונים תשתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות הזרעבר13/03/2008
ד"ר שלום רב,
יש לי שאלה מאוד מתרידה אותי מאוד, לבעלי ביות זרע מאוד קשות, ואנחנו עברנו טיפול אחד שלא צלח, רציתי לשאול בבקשה,
האם זה לגיטימי שזרע נשפך מיד אחרי השפיכה כלפי חוץ (אני מאמינה שחלקו נשאר אבל נראה כאילו הכל יוצא החוצה..) בעלי הוא היחיד שקיימתי עימו יחסים ועל כן אינני יודעת כיצד זה אחרת...
ואם זה מהווה בעיה כיצד ניתן ליפתור מצב כזה?
המון תודה
בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לבר
ד''ר אליעזר גירש13/03/2008שלום בר,
לפי פניתך נראה לי שאת נמצאת בלחץ. רצוי לפנות ליעוץ, אפשר גם אצל סקסולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה?מאיה11/03/2008
שלום ד"ר,
יש לי אשך תמיר, ואלה תוצאות בדיקת הזרע שלי:
נפח - 1.5
תאים +
ריכוז (למ"ל) - 5 מליון
תנועה - 40%
מורפולוגיה - 12% תקינים
התנזלות- לא מלאה
אגלוטינציות - 0
סה"כ בדגימה- 8 מליון
סוג תנועה - 2, 3
פתולוגיים - 88%
ראש - 84%
צוואר - 8%
זנב - 9%
סה"כ נע בדגימה - 3 מליון
האם הבדיקה תקינה? האם יש צורך בהזרעה/הפריה חוץ גופית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשך תמיר ותוצאות הבדיקה
ד''ר אליעזר גירש13/03/2008שלום,
לגבי בדיקת זרע, רואים שספירה נמוכה מאוד. ירידה בספירת הזרע בהחלט יכולה לנבוע מאשך תמיר.ממליץ לגשת ליחידה להפריה חוץ גופית כי קיים סיכוי טוב להרות בעזרת IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות בגיל מבוגרמאיה11/03/2008
ערב טוב,
לאחרונה פתחתי פרק ב' ונישאתי לאישתי המקסימה בהיותה בת 38, ואילו אני כבן 60.
לאישתי אין ילדים מנישואים קודמים וכעת היא מבקשת לממש את האימהות.
השאלה שלי היא האם בגילי לא קיים סיכון מוגבר לעובר? קראתי מאמר שלפיו לזרע בגיל מבוגר יש פוטנציאל גדול יותר ליצור מומים כגון אוטיזם.
האם מדובר בסיכון ממשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכון לגברים בגיל מבוגר
ד''ר אליעזר גירש13/03/2008שלום,
לגבי גיל המתקדם אצל גברים ואוטיזם בילדים לגברים כאלה, הנתונים שקראת - נכונים. ככלל, אחרי גיל 45 אצל גברים קיימת ירידה באיכות הזרע וזה מתבטא באחוז גבוה יותר של אנומליות אצל ילודים. אנומליות הללו כוללות: סינדרום ע"ש קליינפלטר (ילדים נולדים עם מטען גנטי XXY במקום XX או XY), סינדרום של אפרט (סגירה לא נכונה של עצמות הגולגולת), אכונדרופלזיה (גדילת עצמות פגומה כך שמתקבלים גפיים בד"כ קצרים ביחס לגוף), סכיזופרניה, אוטיזם. זה לא אומר שלכל הגברים בגיל מעל 45 זה קורה, אך סיכוי לפגמים מסוגים הללו עולה בגיל הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מי שפיר
מאיה13/03/2008תודה על תשובתך.
האם המומים שציינת ניתנים לגילוי בבדיקת מי שפיר?
ושאלה נוספת - בכמה גדול הסיכון בגברים מבוגרים מבחינה סטטיסטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גל הגבר ואנומליות
ד''ר אליעזר גירש13/03/2008ראשית כל, גודל הסיכון תלוי בסוג האנומליה. זה נע בין 3% עד 10% יותר ביחס לאוכלוסית גברים צעירים. לא כל אנומליה ניתן לזהות בבדיקת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל ומומים
הדר20/10/2008שלום רב,
בהמשך לשאלות הקודמות רציתי לברר:
א. אני מבינה את הגידול באחוזים אבל מהי ההסתברות לכל אחת מהמחלות הפוטנציאליות כשגיל הגבר עולה? (כלומר גדול פי 3 זה דבר אחד אבל אם זה 3 מתוך מאה אלף למול 1 מתוך מאה אלף זה פחות מדאיג).
ב. האם יש מידע מה קורה בקבוצות גילאים מסוימות מעל 45? לדוג' 45-48 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורות פתולוגיותהשואל10/03/2008
אודה לך אם תסביר מה זה אומר צורות פתולוגיות.
בבדיקה שלי התוצאה היא 87%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צורות פטולוגיות של זרעונים
ד''ר אליעזר גירש10/03/2008צורניות תקינה של 13% זה גבולי. יש לזכור כי קיימים שינויים בתכונות הזרע ולכן כדי לבצע בדיקת זרע נוספת בהפרש של 10 ימים. צורניות טובה נמצאת במתאם חיובי עם כושר הפריה טוב והריון תקין. אם יש פחות מ- 14% זרעונים תקינים, יורדת אפשרות של זרע להפרות ביצית בצורה טבעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לסיוע בפענוח תוצאות בדיקת זרעחגי09/03/2008
שלום,
קיבלתי תוצאות בדיקת זרע, אך הן אינן ברורות לי, אודה על סיועך בפענוח תוצאות הבדיקה.
abstinence - 6
Viscosity - normal
Volume -3
PH - 8
Count 50 mil/ml
total count 150 million
Motility 1 - 50-55
Grade 2-3
Motility 2
Morphology
---------------
Normal -6
Borderline - 7
Amorphous - 59
Pyriform - 10
Round - 7
Tail - 3
midpiece - 7
others - cyt-1
Prem. cell
W.B.C
Fructose - normal* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עבור חגי
ד''ר אליעזר גירש10/03/2008שלום חגי,
על פניו, התוצאות בדיקת הזרע נראות תקינות. יש ירידה מסויימת במורפולוגיה (צורניות) של זרעונים. קיים מתאם בין צורניות הפגומה של זרעונים וירידה בכושר הפריה ואיכות העובר הנוצר.צריך להיות מעל 14% זרעונים תקינים. אם לחבר Normal -6 עם Borderline - 7, אז בעצם הכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות הזרעשלמה09/03/2008
דוקטור שלום רב,
אשתי ואני מנסים להיכנס להריון מזה שנה, וללא הצלחה.
עשישתי בדיקת זרע והכל תקין(ברמה התחתונה של "תקין"), ואשתי כרגע בבדיקות.
בנוגע לאיכות הזרע(מבחינת רמת הפריון) באופן כללי, האם מומלץ לקיים יחסים רק בימי הביוץ ו"לאגור" מבלי לשפוך זרע בין ביוץ לביוץ? כלומר, כמה ימים מומלץ לא לשפוך זרע(לגמור) על מנת שהזרע יהיה באיכות הטובה ביותר לפריון? וכמה ימים של אי-פורקן פוגעים בפוריות הזרע?
תודה רבה,
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ימי התנזרות ואיכות הזרע
ד''ר אליעזר גירש10/03/2008שלום שלמה,
שאלתך חשובה מאוד כי רבים אינם מיחסים לזה מספיק תסומת לב. ימי התנזרות יכולים להיות קריטיים לגבי איכות הזרע. מומלץ להתנזר 2-4 ימים. בתקופה זו כמות טובה של הזרעונים נאספת ביותרת האשך. המצאות הזרעונים ביותרת האשך מעבר ל- 5 ימים פוגעת באיכות הזרע כי הזרעונים מתחילים "להזדקן", תאים בולענים (מקרופג'ים) מתחילים לפרק את הזרעונים ה"מזדקנים" ופגועים. בתהליך זה משתחררים חומרים מחמצנים רבים הפוגעים גם בזרעונים הטובים (תקינים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועתיות חלשהסיקאנדה08/03/2008
שלום רב
יש לי זוג חיברים שמתקשה להיכנס להריון אחרי בדיקה הסתבר שהבעיה אצלו..
בן 52 .ספירת הזרע טובה לפי מיטב הבנתי אבל התנועתיות מאד נמוכה.
מה הם הסיכויים להכנס להריון במצב כזה? האם הפתרון מסובך? האם יש פתרון אלטרנטיבי?
אשמח להארות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תנועתיות חלשה של זרעונים
ד''ר אליעזר גירש08/03/2008
שלום,
לגבי תנועתיות נמוכה של זרע: ניתן לשפר בעזרת תוספי תזונה לפריון הגבר, הקיימים בשוק. אני נימנע מלפרסם את המוצרים, אך רופאים ה מטפלים בפריון, יודעים ויכולים להמליץ. אפשר לאכול פרות יבשים ואגוזים, גם זה עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאורית06/03/2008
אנו מנסים להרות שנה, בני 37. האם תוצאות בדיקת הזרע תקינות:
defect mid.piece - 2
ejaculation time: 10 minutes
days of abstinence: 6
semen colour: notmal
semen volume: 2.8
semen ph: 8.1
concentration: 6.5
conc.prep.: 18.2
vivalitu:60
sperm motility 1 hr: 30
sperm motility. prep: 25
local motility: 6
morph normal: 11
defect head: 82
morpho def tail: 30
ureapl. urealyticum: positive* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאורית
ד''ר אליעזר גירש06/03/2008אורית שלום,
יש ירידה במספר הזרעונים וזה עומד על הגבול התחתון של תקינות. יתכן וזה קורה כתוצאה של אוראפלזמה שנמצאה בדגימה. חשוב לפנות לאורולוג לטיפול באוראפלזמה. רצוי לפנות לאורולוג שמטפל גם בפריון הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח אם תענו לשאלתינטלי05/03/2008
אני ובעלי עד היום השתמשנו בקונדום (רצוי לציין שלאף אחד מאיתנו לא היתה התנסות מינית בעבר)
כיום החלטנו לנסות להיכנס לעולם אך כל הזמן שהוא גומר בפנים זה יוצא אחרי שניות עד דקות החוצה האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לנטלי
ד''ר אליעזר גירש06/03/2008שלום נטלי,
לא הצלחתי לרדת לעומק דבריך, אך אנסה לפי הבנתי. לאחר מירוק זרע מתקשה ומתחיל לעבור תהליך של התנזלות. יתכן ואת מדברת על זרע שעובר התנזלות ואם נפח הזרע גדול הוא יכול לנזול גם החוצה מהנרתיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעדנה05/03/2008
שלום רב,
רציתי לדעת אם תוכל בבקשה לעזור לי בפענוח בדיקת הזרע, הנתונים הם:
בדיקת זרע:
צבע: צהבהב
צמיגות : 1
נפח: 3.6
ph: 7.4
ריכוז: 10 בחזקת 6 * 15
תנועה 80 %
סוג תנועה: -אין נתונים-a- 73%, b-7%, c
לויקוציטים : 10 בחזקת 6 *0
אגלוטינציה: שלילית
TOTAL MOTILE COUNT:
10 בחזקת 6* 43
SWIM UP TEST:
10 בחזקת 6* (משבת ריקה)
תאים תקינים 3 %
פתולוגית ראש: 86%
פולוגית זנב: 11%
אבחנה: oligoteratozoospermia
במידה והם אינם טובים מה ההשלכות? האם הסיכוים להכנס להריון טבעי אינם אפשרים?
תודה מראש.
תשובה לדני
ד''ר אליעזר גירש05/03/2008שלום דני,
לפי הנתונים שנתת, מדובר בדגימת זרע עם זרעונים בעלי צורניות ירודה. חשוב לדעת כי קיימים שינויים בנתוני זרע בין מירוק אחד לשני. אני ממליץ לבצע בדיקת זרע נוספת לאחר כ- 10 ימים. חשוב להתנזר 2-4 ימים לפני הבדיקה, לאסוף את כל המירוק (בטיפה הראשונה יש הכי הרבה זרעונים) ותוך כחצי שעה להביא לבדיקה. רק לאחר מספר בדיקות ניתן לקבוע את מצבו של זרע ואז להתיחס להשלכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)