מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חזרתאחת24/07/2007
שלום. נדבקתי בחזרת ובתקופת הדגירה של המחלה לפני שראו אותה, היייתי עם חבר שלי. עכשיו אני פוחדת מאוד שאולי הוא נדבק ושזה יכול לפגוע לו באשכים והרופא שלי אמר שבדיקות חזרת לוקחות כמה ימים. מה אפשר לעשות בינתיים? יש חיסון שאפשר לתת לו (הוא לא חוסן בילדות) או טיפול אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת ופגיעה באשכים
ד''ר אבי לייטמן24/07/2007שלום,
הסיכון להדבקת החבר קיימת אך נמוכה יחסית. בכל מקרה, לא מקובל לתת חיסון חזרת לאדם מבוגר ובודאי לא לאחר החשיפה לוירוס. אין טיפול אחר שניתן לקבל בשלב זה. חשוב לזכור כי גם אם יידבק בוירוס הרי שפגיעה משמעותית באשכים קורית רק במיעוט המקרים.
צריך סבלנות ובדיקתו של החבר כ 2-3 שבועות לאחר מועד ההדבקה המשוער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחים בתחום הפריון - פרקטיקה במרכזשרי בר22/07/2007
שלום רב,
אשמח לקבל שמות של מומחים מובילים בתחום הפריון מאיזור המרכז.
תודה מראש
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמות מומחים
ד''ר אבי לייטמן22/07/2007לשרי שלום
מסיבות מובנות אני מעדיף שלא לתת רשימת מומחים מאזור זה או אחר כדי לא לפגוע שלא לצורך במומחים אחרים ששמם אולי לא יוזכר ברשימה.
מקוה שתקבלי זאת בהבנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב, דוקטור. פגיעה בזרע מכדוריםישראל19/07/2007
אני זכר בן 23.
תמיד הזרע שלי היה לבן. אוקיי?
עכשיו, הייתי אצל פסיכיאטר וניסיתי כל מיני תרופות פסיכיאטריות.
התחלתי עם אנטי-פסיכוטיות, התחלתי עם ריספרדל, זה הוריד לי את החשק המיני מאוד והזרע יצא שקוף לגמרי. לאחר מכן ניסיתי עוד מלא תרופות אנטי-פסיכוטיות, סמאפ, מודאל ועוד, שבהן הזרע יצא חצי שקוף. נו, לא לבן כמו שצריך.
מאז הפסקתי עם אנטי-פסיכוטיות ואני עכשיו על תרופות SSRI ו-SNRI.
עכשיו החשק המיני שלי קצת ירוד, אבל רק חלקית והזרע עדיין יוצא כמעט שקוף. לא לבן כמו שצריך.
אמרתי את זה לפסיכיאטר שמאז שהתחלתי לקחת את הכדורים הזרע לא לבן והוא אומר שזה לא בגלל זה.
היו לי לפעמים תופעות לוואי מוזרות מהכדורים שהפסיכיאטר לא שמע עליהם ולא דיווחו עליהן.
אולי זו אחת מהן.
שמעת על מקרה כזה? נפגעה לי הפוריות?
האם יכול להיות אפילו שנגרם לי נזק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פסיכיאטריות ואיכות הזרע
ד''ר אבי לייטמן19/07/2007מאחר ולקחת תרופות רבות ושונות שחלקן יכול לפגוע באיכות הזרע, לפחות בזמן נטילת התרופות, ומאחר ואתה חושש לפגיעה בפוריות - הדבר הפשוט ביותר הוא לבקש מהרופא שלך הפנייה למעבדה לבצוע בדיקת זרע. תוצאות הבדיקה ייתנו לך את התשובה לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומה ופוריותגל19/07/2007
נדבקתי בוירוס HPV. האם יש לכך השפעה על הפוריות שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV ופוריות
ד''ר אבי לייטמן19/07/2007לליאור שלום
למיטב ידיעתי הדבקה בHPV בלבד ללא זיהומים נוספים במערכת המין לא פוגעת בפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קומדין שנוטל האב מסכן הריו?סיון18/07/2007
בן זוגי, בן 28. סובל מ DVT ותסחיף ריאה. מטופל בקומדין למעלה משנה, ויאלץ להשתמש במדללי דם כל חייו. אנו מעוניינים להכנס להריון, האם קיים סיכון כל שהוא, הן באיכות הזרע, בנסיון להרות ובבריאות העובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין ואיכות הזרע
ד''ר אבי לייטמן19/07/2007לסיון שלום
הקומדין שנוטל בעלך לא פוגע באיכות הזרע ולא משפיע על פוריות הגבר או על בריאות העובר.
מאידך, נטילת קומדין ע"י נשים בהריון ובעיקר בתחילת ההריון , מסוכנת לעובר ועלולה לגרום למומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלקטרוסטימולציהיעל17/07/2007
שלום,
בעלי צריך לעבור טיפול EEJ תחת הרדמה על מנת להפיק זרע ל- IVF. ידוע לי כי בתל השומר מתבצע הטיפול ע"י ד"ר מדג'ר. רציתי לדעת האם ישנו מרכז רפואי אחר כלשהו בצפון (אזור חיפה) או בכלל בארץ, שנותן את הטיפול הנ"ל? האם יש עוד רופא בארץ שמבצע את זה באיזשהו מקום/יחידה רפואית?
במרבית יחידות ה- IVF בהן ביררתי, לא נותנים את הטיפול כלל. מדוע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEJ עבור IVF
ד''ר אבי לייטמן17/07/2007ליעל שלום
למיטב ידיעתי ,באזור הצפון, אין מרכז רפואי הנותן את השרות הזה אבל ידוע לי כי האורולוג ד"ר שוטלנד יחזקאל עסק בכך במשך שנים רבות . אני לא יודע אם עדיין ממשיך ומבצע פעולות אלה כיום אבל ניתן בקלות ליצור עמו קשר ולברר. אכן, מרבית יחידות ה IVF לא נותנות שרות זה מסיבות שונות ורבות. אין ביקוש גדול לכך והפעולה דורשת התמחות מיוחדת ויש בה לעתים סיכון מסויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעדנה17/07/2007
בדיקה קודמת בדיקה נוכחית
2 ימי התנזרות 3 ימי התנזרות
נפח:5 מ"ל נפח 5 מ"ל
ריכוז: 40 מיליון ל מ"ל ריכוז: 43 מיליון למ"ל
תנועה טובה: 20%. חלשה: 10% ללא תנועה:70% תנועה טובה: 35%. ללא תנועה: 65%
תנועה אחרי שעה: 40% , אחרי 3 שעות: 40% תנוער אחרי 1.2 שעות: 37% אחרי 3 שעות: 28%
צורות פתולוגיות: 92% צורות פתולוגיות: 93%
לויקוציטים: 13l (or e)>22 לויקוציטים: 13l ( E)>12 אני לא מבינה אם כתוב l or e?
אגרגציה: - אגרגציה: -+
אנטיביוטיקה נלקחה עד לפני 3 ימים.
שאלות:
1. האם בכללי יש שיפור?
2. מה לגבי תנועה אחרי כמה שעות: האם קודם היה מדובר על 40% מ-30% וכעת על 28% מ-35%? או לא?
3. מה עם הלויקוציטים? האם עדיין יש זיהום?האם זה e או L ומה המשמעות של הסימון? האם ניתן כבר לבצע הזרעות?
4. מה זה אגרגציה? על מה השינוי מעיד?
תודה ענקית!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה יותר ברור עכשיו
ד17/07/2007בדיקה קודמת בדיקה נוכחית
2 ימי התנזרות 3 ימי התנזרות
נפח:5 מ"ל נפח 5 מ"ל
ריכוז: 40 מיליון ל מ"ל רי כוז: 43 מיליון למ"ל
תנועה טובה: 20%. חלשה: 10% ללא תנועה:70% תנועה טובה: 35%. ללא תנועה: 65%
תנועה אחרי שעה: 40% , אחרי 3 שעות: 40% תנוער אחרי 1.2 שעות: 37% אחרי 3 שעות: 28%
צורות פתולוגיות: 92% צורות פתולוגיות: 93%
לויקוציטים: 13l >22 לויקוציטים: 13l >12 ?
אגרגציה: - אגרגציה: -+
אנטיביוטיקה נלקחה עד לפני 3 ימים.
שאלות:
1.האם בכללי יש שיפור?
2.מה לגבי תנועה אחרי כמה שעות: האם קודם היה מדובר על 40% מ-30% וכעת על 28% מ-35%? או לא?
3.מה עם הלויקוציטים? האם עדיין יש זיהום? האם ניתן כבר לבצע הזרעות?
4.מה זה אגרגציה? על מה השינוי מעיד?
תודה ענקית!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה - הבדלים בין שתי בדיקות זרע
ד''ר אבי לייטמן17/07/2007לדנה שלום
למעשה אין הבדל משמעותי בין שתי הבדיקות. צריך לזכור שיש תנודות רבות לאורך זמן במדדים השונים של הזרע. ההבדלים בין שתי בדיקות אלה אינם גדולים ונמצאים בתחום של תנודות אלה הנובעות גם מתנודות בייצור הזרע וגם משגיאות מדידה הקיימות בכל מעבדה.
קשה לתת תשובה לגבי זיהום . האם קיים עדיין או לא. לדעתי ניתן לבצע השבחת זרע והזרעות!!
האגרגציה במקרה זה לא משמעותית. אל תעסיקי עצמך בכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ד18/07/2007קודם כל תודה ענקית!
והסתבר לי שבבדיקה קודמת היו בלויקוציטים 22 בשדה וכעת 12 בשדה- האם עדיין יש זיהום?
שוב תודה...אתה עוזר לשלום בית:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
ד''ר אבי לייטמן17/07/2007ראי תגובתי לפנייתך האחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה אחורית והזרעהיעלי11/07/2007
ד"ר לייטמן שלום
בעלי חולה בסכרת נעורים מגיל 29-30 (היום הוא בן39).
כיום הוא מטופל בלנטוס 100, לפני 5 שנים בערך הוא החל לסבול מפגיעה בזיקפה בשל חוסר באיזון הסכרת.
כיום הוא מאוזן אך קיימת בעיה של נסיגה לאחור של נוזל הזרע, בבדיקת שתן נמצאו זרעים בשתן.(לא ניתן לא חומר למניעת חימצון לפני הבדיקה, משום שמטרתה הייתה לזהות האם קיימים זרעים לאחר קיום יחסים בשתן)
שאלותי הן : 1. האם ניתן להוציא את הזרע לשם הזרעה?
2. והאם יש צורך בהשבחת זרע ?
3. האם הפרימוניל עשוי לסייע בשפיכת הזרע קדימה במקום אחורה?
אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפיכה לאחור והזרעה
ד''ר אבי לייטמן11/07/2007ליעלי שלום
אכן סוכרת ממושכת היא אחת הסיבות לפגיעה במנגנון של השפיכה וכתוצאה מכך שפיכה לאחור.
בהחלט ניתן להוציא זרע תקין מהשתן ולהשתמש בו להזרעה אך זה דורש הכנה מתאימה כולל טיפול תרופתי להורדת חומציות השתן והכנה מתאימה במעבדה לצורך הפרדת תאי הזרע מהנוזל.
תוכלו לקבל הנחיות מתאימות מרופא הפוריות שיטפל בכם.
בד"כ יש צורך בהשבחת הזרע ולעתים גם בטיפול של הפרייה חוץ גופית IVF , תלוי כמובן באיכות הזרע הנוצר באשכים עוד לפני השפיכה.
הפרימוניל יכול לעזור בפליטת זרע קדימה אך לא תמיד מספיק יעיל. כדאי לנסות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוני זרע וסיכויי הצלחה בהזרעהשירה08/07/2007
שלום דוקטור,
מהם הנתונים החשובים ביותר בבדיקת זרע? האם תנועתיות וריכוז מעידים על מספר הזרעים המתאימים להפריה (ריכוז כפול אחוז תנועתיות)? אם כן- מה צריך להיות הערך של ריכוז כפול תנועתיות כדי שהזרע יהיה תקין להזרעה?
במידה והזרע תקין, ואצל האשה הכל בסדר, האם בהזרעה עם זרע טרי יש סיכוי גבוה שכל הביציות יופרו? מה אומרת הסטטיסטיקה בענין הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה -נתוני זרע חשובים
ד''ר אבי לייטמן08/07/2007לשירה שלום,
את מחפשת תשובות מדוייקות לנושא שלא ניתן להגדיר בו בקלות קוים ותחומים מתמטיים של "תקין" ו"לא תקין". הרבה פעמים מושגים הריונות טבעיים גם במצבים של בדיקות זרע נמוכות בהרבה מהנורמלי.
נתוני הזרע החשובים הם רכוז, % תנועה ו % זרעים פתולוגיים. אבל יש עוד גורמים שיכולים להשפיע על סיכויי ההצלחה של הזרעה או הפרייה. וקשה לתת תשובה כללית.
גם אם הכל תקין משני הצדדים אין כל בטחון שכל הביציות יופרו מאחר וקיימים גורמים רבים הן בזרע והן בביצית המשפיעים על הצלחת ההפרייה ושלא ניתן לבדוק או לאבחנם בבדיקות הרגילות. בד"כ אחוז הפרייה ממוצע הוא כ 80% - 70% מהביציות גם אם הזרע תקין וטרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאגרה ואיכות הזרעשני07/07/2007
שלום, שמעתי שנטילת ויאגרה גורמת להאטה בתפקוד הזרע, מה שיכול להוות בעיה כשמנסים להכנס להריון. האם יש אמת בכך ומה שאר ההשלכות (אם בכלל) של שימוש בויאגרה בעת נסיונות להרות? כמו כן, האם ישנו סיכון לעובר המתפתח בעתיד? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאגרה ואיכות הזרע
ד''ר אבי לייטמן08/07/2007שלום שני
אין מיידע רב בספרות המקצועית בנושא זה , אבל מהקיים לא נראה שיש לויאגרה השפעה משמעותית על איכות הזרע או על איכות העובר. לא ידוע בשלב זה על קשר בין נטילת ויאגרה ע"י הגבר לבין סיכון לעובר במהלך הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ובדיקת זרעאלי06/07/2007
לפני כחודשיים גילית כי יש לי גוש באיזור החלצים, הגוש בקוטר מטבע של חצי שקל וכואב, בדיקת אולטרסאונד גילתה כי מדובר בדלקת בשריר, אך מקורה של הדלקת לא היה ברור. ( חשוב לציין כי הדלקת הכאיבה לי באיזור הישבן ושרירי הרגליים). רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת זרע , בבדירה נמצא כי : נפח וריכוז תקינים, כלומר נפח 45 ריכוז 2.5 , אך מורפולוגיה תנועתיות נמוכים ( מורפולוגיה 4 ) תנועתיות 15.
האם יש קשר בין השניים? מה עלי לעשות.
בתודה אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי - דלקת ובדיקת זרע
ד''ר אבי לייטמן08/07/2007לאלי שלום
לצערי הנתונים שהעברת לא ברורים לגבי הדלקת ומיקומה וגם לגבי ממצאי בדיקת הזרע. קשה בנתונים אלה לתת לך תשובה חד משמעית. אם הדלקת הייתה בשריר (איזה שריר?) מדוע שלח אותך הרופא לבדיקת זרע?? נא העבר יותר פרטים אם ברצונך בתשובה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת זרעא04/07/2007
שלום,
תוצאות בדיקת הזרע של בעלי הן:
צמיגות - תקינה
חומציות - 8
ימי המנעות - 3
נפח במ"ל - 9
ריכוז תאי זרע - 30 (כפול 10 בשישית)
סה"כ תאי זרע בזירמה - 270 (כפול 10 בשישית)
תנועה - כללית 65%
מהירה - 30%
בינונית - 20%
איטית - 15%
סה"כ תאי זרע בתנועה - 175.5 (כפול 10 בשישית)
מורפולוגיה -
תקין - 6
פתולוגיה -
ראש - 72
צוואר - 19
זנב - 3
לאוקוציטים: 1-2 (כפול 10 בשישית)
תאים עגולים : 3-4 (כפול 10 בשישית)
אריטרוציטים: מסומן -
השרדות % תנועה לאחר 4 שעות - 40%
אגלוטינציה - לא נצפו
חיות - 80%
סיכום :
נפח דגימה - מסומן -
ריכוז - מסומן +
תנועה - מסומן +
מורפולוגיה - מסומן -
אשמח אם תוכלו לענות לי בהקדם אני מאד מודאגת
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א. פענוח בדיקת הזרע
ד''ר אבי לייטמן04/07/2007נתוני בדיקת הזרע מראים על רכוז ותנועתיות תקינים אך יש אחוז גבוה של זרעים פתולוגים וכן ממצאים נוספים היכולים להראות על תהליך דלקתי במערכת המין, עישון כבד ועוד..
כעקרון, גם בנתונים אלה ניתן להגיע להריון טבעי ואין צורך לדאוג , אבל, אם אתם מנסים להגיע להריון כבר זמן רב ללא הצלחה, מומלץ לבעלך לעבור בדיקות וברור בכוונים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאנונימית02/07/2007
שלום לד"ר לייטמן.
ברצוני לדעת איזה ויטמינים יכולי לעזור לאיכות הזרע?!
האם לויטמין E יש השפעה כלשהי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין E ואיכות הזרע
ד''ר אבי לייטמן02/07/2007שלום אנונימית
כדי לשפר את איכות הזרע חייבים ראשית כל לבצע ברור מסודר ובדיקות כדי לאבחן את הסיבה לירידה באיכות הזרע. בהמשך ניתן טיפול מתאים לפי סיבת הבעייה ולפי תוצאות הברור.
ויטמינים בכלל וויטמין E בפרט לא יכולים לשפר את איכות הזרע אם הבעייה נובעת מגורמים אחרים.
מהמיידע הקיים בספרות הרפואית אין הוכחה שנטילת ויטמינים משפרת את איכות הזרע בכל מקרה ובלי קשר לסיבת הירידה באיכותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבנטי30/06/2007
אני בחורה צעירה בשנות ה20 לחיי , ואני יוצאת עם גבר מבוגר בן 54 גרוש.
אנחנו מאד אוהבים וחיים יחד כבר הרבה זמן.
אנו מאד מעוניינים להתחתן ולהקים משפחה .
אך יש בעיה מדאיגה.
יש לו בן אוטיסט מהאישה הקודמת שלו אשר חלתה בלופוס מערכתי ונתלה המון סטרואידים במהלך הריונה
רציתי מאד לדעת איזה בדיקות אנו יכולים לעשות על מנת להיות בטוחים שההריון שלנו יהיה בטוח ומוגן ללא מומים הפלות וכל היוצא בזה.
בדיקות דם , בדיקות זרע , בדיקות התאמה וכל מה שנדרש על מנת להיות בטוחים שאנחנו יכולים להקים משפחה ללא דאגות .
תודה רבה
נטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני הריון
ד''ר אבי לייטמן30/06/2007לנטי שלום רב
מומלץ לכל זוג ובמיוחד במקרה שלכם לבצע בדיקות סקר גנטי (בדיקות דם) לשניכם. לאור גילו של בן זוגך והעובדה שיש לו בן עם אוטיזם אני ממליץ לפנות לייעוץ גנטי אצל מומחה לגנטיקה כדי לבדוק ביסודיות את הרקע המשפחתי ולקבל הפנייה לבדיקות יותר ממוקדות ורלוונטיות לכם.
בנוסף, עקב גילו כדאי לבצע גם בדיקת זרע מלאה . עם זאת חשוב לדעת כי גם אם בדיקת הזרע תקינה, אין בכך להבטיח תקינות של תאי הזרע. ידוע שעם העלייה בגיל הגבר יש עלייה בשכיחות של פגמים בתאי הזרע היכולים להביא לעלייה בסיכון להפלות, סיבוכי הריון ומחלות מולדות שונות.
אין לצערנו בדיקות שיכולות להבטיח בצורה מלאה הריון ולידה תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע מהקפאה ומין העובריעל28/06/2007
שלום,
האם בהפריה או הזרעה בה משתמשים בזרע מהקפאה, שאיכותו פחותה, יש יותר סיכוי לבנות? האם זה נכון שבתהליך ההקפאה התאים הזכריים נפגעים ראשונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע מהקפאה ומין העובר
ד''ר אבי לייטמן30/06/2007למיקה שלום,
אין כל בסיס להנחה שבתהליך ההקפאה יש יותר סיכוי לבנות. הפגיעה בתהליך ההקפאה לא פוגעת יותר בתאים הזכריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)