מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בשוק ובגב תחתון - ילד בן 9.5סיוון20/10/2009
שלום,
בעבר היו לבני כאבי גדילה מגיל 5-6 כאבים בכפות הרגליים ושוקיים בעיקר בערב
עכשיו הוא מסיים מחלת חום של כשבוע וכואבת לו השוק והגב התחתון.
בבדיקת שתן יצא לו חלבון 50 וקטונים 15
לאיזה רופא ולאילו בדיקות צריך לפנות ועל מה זה עשוי להצביע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון
ד``ר יונתן בוטבול20/10/2009סיוון שלום!
רןפא המשפחה אמור לטפל בנושאים הללו אין צורך בהפניה נוספת
תודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברמיקט לילד בן 3.5 החולה בדלקשמש מיה16/10/2009
שאלה לפרופ' עוזיאל
ילד בן 3.5 שחולה בדלקת פרקים ווטופל פעם ראשונה ברמיקט בעירוי ופיתח תגובה
של צמרמורת וחום עד 40 יומיים לאחר הטיפול.יש לציין שהסימנים חלפו והקרסול המודלקת הישתפרה.
ה שאלתי האם לאחר התגובה הנ"ל יש סיכוי שלמרות שהילד יקבל הכנה לפני הטיפול ברמיקט
הוא יפתח שוב תגובה כזאת או חמורה יותר
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשמש מיה
ד``ר יונתן בוטבול20/10/2009הי מיה פרופ עוזיאל בחו"ל ולכן אני עונה במקומו אם ברצונך שהוא יענה תישלחי את שאלתך שוב בעוד כשבועיים.
ראשית אני לא משוכנע שהתגובה אחרי יומיים היא בהכרח מהרמיקד באופן קלאסי התגובה שאת מתארת היא מידית בעת המתן.
לגבי מתן טיפול מקדים הוא כנראה (אין מספיק מחקרים מבוקרים בנושא) מקטין את שכיחות התופעות אך לא מונע .
תודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםמירב13/10/2009
בני בן השלוש מתלונן על כבאכי ברכיים בלילות,כאבים המופעים פעמיים עד שלוש בחודש בזמן השינה, היינו אצל אורטופד ילדים שאמר שאלו כאבי גדילה, אתמול בליליה בני התלנון על כאבי במפרק ביד, האם כבאבי גדילה מופעים גם במרפק היד? א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
פרופ` יוסף עוזיאל13/10/2009בחלק מהמקרים יתכנו כאבי גדילה גם בידיים וגו
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצמות בידיים וברגלייםאורטל09/10/2009
אני בת 24 לאחר 3 לידות מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מכאבים בידיים וברגליים בתור ילדה תמיד היתלוננתי בפני הורי על כאבים ותמיד תשובתם הייתה את בגדילה אבל כאבים אלו לא חולפים עד היום אך הכאבים הם לחילופין במשך היום באים והולכים והכאב רק החמיר עם השנים פניתי לרופא משפחה עשה לי בדיקות דם ואמר שאין דלקת אז ממה נוצרים הכאבים אשמח אם תוכל לענות לי על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצמות בידיים וברגליים
פרופ` יוסף עוזיאל09/10/2009אורטל שלום
רשמי יומן כאב ובו תיתעדי את אירועי הכאב שלך- מיקום- מועד- משך- קשר לפעילות - נסי להבדק בעת אירוע כאב על ידי רופאך - ועם תיעוד זה פני לראומטולוג
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקים של הילדות?מירי07/10/2009
ביתי בת חמש ושלושה חודשים.
בשבוע האחרון מתלוננת בכל בוקר על כך שאינה יכולה ליישר את אחת מאצבעותיה בכף היד. לאחר זמן מה זה עובר ובהמשך היום כרגיל.
בגיל שנתיים נמצא ANA חיובי בבדיקות הדם (בעקבות תפקודי כבד גבוהים שחזרו לאחר זמן מה לנורמה).אגב, גם לאחיה התאום יצא ANA חיובי.
לפני כשבועיים סבלה מפריחה פתאומית קלה על גבי גופה (לא בפנים).
מקריאה באינטרנט על דלקת פרקים של הילדות, שלושת הסימפטומים (ANA חיובי +פריחה+יישור האצבע) מתחברים לי לדלקת פרקים של הילדות ואנ חוששת מאד.
האם חששי מוצדק?
מה עלי לעשות?
האם זו מחלה שעוברת עם הזמן או נשארת לכל החיים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מפרקים של הילדות?
פרופ` יוסף עוזיאל07/10/2009מירי שלום
יש סוגים שונים של דלקת מפרקים. הסוג המערכתי מתבטא בתפרחת וחום, ללא מציאת ANA.
ראשית צריך לבדוק על ידי רופא הילדים או ראומטולוג ילדים אם לבתך אמנם דלקת במפרק האצבע או ממצא אחר.
במידה ומוצאים דלקת במפרק היא יכולה להיות דלקת תגובתית זמנית בעקבות זיהום קודם או דלקת כרונית של גיל הילדות. גם במקרה זה ,בנוכחות ANA חיובי בבנות ,הפרוגנוזה בד"כ טובה.
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפה06/10/2009
שלום רב!
אולי תדעו לענות לי. אני בת 20,
מזה כ 4 חודשים אני סובלת מכאב בעצם הזנב. הכאב מופיע בזמן ישיבה ובמיוחד בזמן שאני מנסה לקום, כאילו משהו מושך לי. בזמן הליכה ושכיבה הכאב לא מטריד אותי.
לא היו חבלות.
חימום מקומי לא עזר.
לוקחת משככי כאבים ממשפחת NSAID פעמים ביום מזה שבועיים.
מה זה יכול להיות?
האם יש בדיקות שעלי לעשות?
בתודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יפה
פרופ` יוסף עוזיאל06/10/2009יפה שלום
תתכן דלקת בעצם הזנב או תופעה הנקראת פרוקטלגיה פוגקס שניא מעין דקירות חוזרות באזור פי הטבעת
גשי לבדיקת רופא המשפחה שיכול לבצע בירור כגון מיפוי עצמות וכד
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקיםALONA01/10/2009
ביתי בת ה- 10 סובלת מאז גיל צעיר מכאבי גדילה אך לפני שבוע וחצי התחילו כאבים בברכים בבטן ובאזור הגב התחתון, פנינו לרופא המשפחה הוא ערך בדיקות מקיפות והכל תקין, הכאבים בדרך כלל בשעות הלילה המאוחרות זה אומר שאין לנו שינה בלילות.
בנוסף לקחתי אותה לאורטופד שהמליץ ושלח אותנו לראומוטולוג עדיין לא הגענו רק שבוע הבא
יש לנו תור, ברצוני לציין שהאורטופד די הדאיג אותנו הוא שיער שיכול להיות שזהו התקף של דלקת פרקים.
אבקש את עזרכתם אנחנו מודאגים מאוד
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ALONA
פרופ` יוסף עוזיאל01/10/2009שלום רב
תיאורך אינו מאפיין דלקת מפרקים.
אם אופי הכאב הלילי שונה מאופי כאבי הגדילה שהיו עד כה יש להרחיב את הבירור ולשקול הדמייה.
בכל מקרה לאחר הערכת הרופא הראשוני המתינו לבדיקת הראומטולוג
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת תשובה בהקדם האפשרי ,בבקשהנינא25/09/2009
יש לי ילדה בת 12 לפני שנה סבלה מנפיחות בקרסול וכף רגל ימנית השנה שוב אותה נפיחות בשתי כפות רגליה .
בדיקות מעבדה הראו :
1) ASO מעל לנורמה 256
2)ANA 3.5 POSITIVE
אולטרה סאונד בטן כליות כבד טחול תקינים .
האם יש קשר בין ממצאי הבדיקות האלו לנפיחות ?
תוצאות אלו על מה הן מעידות ?
אודה לך אם תענה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נינא
ד``ר יונתן בוטבול26/09/2009הי נינא
על מנת לענות לתשובתך ראשית כל יש לודא שאכן יש לה דלקת בפרקים (ארטריטיס), ולטובת זה אני מציע שתיפני לרופא ילדים שלכם ובהמשך לראומטולוג ילדים באיזורך.
לגבי קשר לבדיקות ASO 256 הוא לא מאוד גבוה וככל הנראה לא קשור אבל צריך לודא שלא חלתה בדלקת גרון לאחרונה.
לגבי ANA ייתכן וקשור אך יש לברר דברים נוספים מבחינת התסמינים ולכן עצתי אלייך לפנות לראומטולוג ילדים באיזורכם.
בתודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידע כללימאיר23/09/2009
שלום רב,
מיהו רופא שמטפל באוסטיאופורוזיס? ראומטולוג? אורתופד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידע כללי
ד``ר יונתן בוטבול24/09/2009בד"כ אנדוקרינולוגים או ראומטולוגים תלוי במרכזים הספציפיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן וכאבי מפרק הלסתנוני15/09/2009
שלום .
האם יש קשר בין מחלת קרוהן אצל ילד בן 12 לבין כאבים במפרק הלסת אצלו? אני יודע שיש קשר בין קרוהן למפרקים, אך כאב דווקא בלסת נראה לי מוזר מאוד...
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוני שלום
ד``ר יונתן בוטבול16/09/2009הי נוני
כאבים בפרקים אכן יכולים להופיע במחלת כרהון בד"כ הם דלקות פרקים המרבות או את הגב בעיקר גב תחתון(סקרום בחיבור עם האיליום), או פרקים גדולים בגפיים התחתונות.
מעורבות של איזור הלסת אינה שכיחה וייתכנו גורמים רבים לכאב באיזור הנ"ל ,למרות זאת אני מציע שתפנה לרופא משפחה שלכם ובמידה ויתרשם מרגישות באיזור המפרק בלסת י
ש לשקול הפניה לראומטולוג ילדים.
בתודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- crp ו esr גבוהיםחיה03/09/2009
שלום ותודה על התשובה:
מדובר בילד בגיל 8 שהערכים הנ"ל גבוהים ויש לו כאבים נודדים בכף רגל, במפשעות. מידי כמה שעות יש התקפי כאב ללא סימנים חיצוניים במקומות הכואבים. הכאב מעיר אותו אפילו משנת הלילה.
בבדיקות הדם רק ערכי השקיעה והCRP גבוהים. כל שאר הבדיקות שהרופא נתן-הכל בסדר כולל אקו לב.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ESR גבוה
ד``ר יונתן בוטבול03/09/2009שלום רב
לגבי שאלתך מדדי דלקת כמו שקיעת דם ו-CRP הנם מדדים לא ספציפיים היכולים לעלות מהמון גורמים החל מתהליך זיהומי כלשהו וכלה בתהליך דלקתי שאיננו זיהומי ועוד .
לאור זאת יש להרחיב את הברור בהתאם לערכים ובהתאם לממצאים בבדיקה גופנית ע"י הרופא המטפל.
תודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
חיה03/09/20091. תודה על התשובה
2. נעשתה בדיקה גופנית+עוד בדיקות דם. אין שום ממצאים אחרים-ובדיקות הדם תקינות מלבד 2
הערכים הגבוהים שהזכרתי. כרגע הוא מקבל אנטיביוטיקה ונורופן שהוחלף אתמול לאספירין
נגד הכאבים. ועדיין השאלה נשארת פתוחה: מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיה
ד``ר יונתן בוטבול03/09/2009חיה היקרה
מאיזה סיבה הוא מקבל אנטיביוטיקה ? במידה והיה לו זיהום ממוקם בגללו הוא מקבל את האנטיביוטיקה, זו יכולה להיות סיבה לעליה במדדי דלקת, עליה קלה (שקיעת דם 30-40) רואים בכל זיהום קל .
אבל שקיעת הדם ונה-CRP הם מאוד לא ספציפיים ויכולים לעלות מהמון סיבות, זיהומיות : מכל סוג שהוא .
דלקתיות : כמו דלקות פרקים דלקות מעיים ודברים רבים נוספים .
על מנת להתקדם באבחנה על הרופא המטפל שלכם להעריך את בנך ובמידה ומדדי הדלקת מאוד גבוהים ואין ממצא מכוון שיכול לסביר את הממצאים ובדיקות הדם לא משתפרות להפנות אותכם להמשך ברור .
מקווה שעזרתי
בתודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לילדה עם JIAגוני01/09/2009
בתנו בת ה-6 אובחנה לפני כשנה וחצי כחולה ב JIA . זאת - עקב ארוע חד פעמי של מפרק בוהן נפוח . הטיפול היחיד שקיבלה היה הזרקה למיפרק ומאז לשמחתנו רמיסיה מלאה (מלבד התנפחות חוזרת באותו מקום כחודש לאחר ההזרקה - שחלפה לבד ללא כל טיפול נוסף).
כיום עומדת בפני חיסוני כתה א' . האם לחסן ? מה לגבי חיסון שפעת?
(אציין כי כל החיסונים הקודמים אמנם עברו בשלום, אולם זוהי הפעם הראושנה שאמורה לקבל חיסונים לאחר התפרצות המחלה).
תודה רבה לך,
גוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לילדה עם JIA
פרופ` יוסף עוזיאל01/09/2009לגוני שלום
אין כל מניעה לא לחסן
מומלץ להשלים את כל החיסונים וגם חיסון לשפעת
אין הוכחה כי חליסונים מגבירים נטייה להתפרצות דלקת מפרקית
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברך שמאלמישהו31/08/2009
בס"ד
שלום-רב,
לפני מס' ימים התחלתי להרגיש כאבים בברך שמאל. קשה לתאר את סוג הכאב או לתת כל מאפיין ייחודי כזה או אחר, אלא אלו פשוט כאבים בברך אותם אני מרגיש לעתים די קרובות במהלך ההליכה.
אני יודע שע"י תיאור פשוט כ"כ כמו זה שנתתי קשה לתת תשובה מדוייקת, אבל אשמח לשמוע חוות דעת בעניין ולקבל את ההסברים האפשריים של הבעיה?
(רק אציין שבשבוע האחרון הרבתי לשחק כדורגל, בניגוד מוחלט לשגרה הרגילה שלי).
תודה-רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברך שמאל
פרופ` יוסף עוזיאל31/08/2009אתה צודק
לא ניתן לאבחן ללא בדיקה פיזיקלית
כדאי שתיגש לאורטופד-- בעייה כשלך היא לרוב מיכנית
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברכיים לילד בן שלושחגית27/08/2009
בני בן 3 ילד בריא מתעורר בלילה בעקבות כאבים חזקים בשתי הרגליים באזור הברך ומעלה.
ממה הכאב נובע? מה עלי לעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברכיים לילד בן שלוש
פרופ` יוסף עוזיאל28/08/2009לחגית שלום
אם הכאב דו צדדי לסירוגין וקצר הוא חשוד לכאבי גדילה
אבל כדי לאשר זאת ולודא שלא מדובר באבחנה אחרת עליך לגשת לבדיקה מסודרת אצל רופא הילדים ולפי ישקל גם יעוץ ראומטולוג ילדים
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהה בבקשהחסום27/08/2009
שלוםם יש לי בעיה ואני צריכה עזרה בדחיפות!
כשאני עולה במדרגות או רצה יותר מדי כואב לי המרפקים ברגליים ואני מרגישה שאני לא יכולה לעלות או לרוץ יותר
והמדרגת שיש לי הם בערך עשרים מדרגות זה משהוא מסוכןן בבקשה תענו לי על זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חסום
פרופ` יוסף עוזיאל28/08/2009חסום שלום
גשי לבדיקת הרופא הראשוני שלך
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)