מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהמרינה19/02/2011
שלום ביתי בת 15 סובלת מכאבים במרפק במפרק האגן ובברך
הכאבים הם כאבים פיתאומיים וממש חזקים
מה לעשות? מה צריך לבדוק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
פרופ` יוסף עוזיאל19/02/2011מרינה שלום
תיתכנה סיבות רבות
גשי לרופא הילדים לבדיקה ראשונית לבדוק אם מדובר רק בכאב או בדלקת של המפרקים
הוא יבדוק יבצע בדיקות דם למדדי דקלת וימשיך לפי ההערכה
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת חמשבת שבע10/02/2011
ילדה בת חמש עם חום לא גבוה (37.5), בוכה כל הזמן, פריחה על הזרועות והגב, יש כנראה פצעים בפה כי לא רוצה לאכול ואומרת שכואב לה - יכול להיות שזה זאבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת חמש - תגובה
פרופ` יוסף עוזיאל10/02/2011סביר מאד כי זו מחלה נגיפית
זאבת בגיל צעיר נדירה ביותר- הכיבים בפה בזאבת אינם כואבים
בריאות מהירה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץאני01/02/2011
בני בן 16, עם כאבים בירך, בברכיים ולעיתים באגן. לפני כשנה אושפז 8 ימים ועבר בדיקות בשניידר - כנראה פרקים, אך ללא ממצא ודאי.
קיבלנו תוצאות מיפוי ואני מודאגת. אשמח לשמוע דעתכם, עד שיגיע התור לראוממטולוג..
מצורף קובץ תוצאות המיפוי.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
פרופ` יוסף עוזיאל01/02/2011המיפוי מכון לדלקת במפרק הכסל
הראו טולוג צריך להחליט לגבי האבחנה והמשך הבירור וסוג ההדמייה לפי ספור המחלה הבדיקה הפיזיקלית ובדיקות הדם
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך - ילן בן 6 וחציקרן01/02/2011
הבן שלי בן 6 וחצי מאוד פעיל,לאחרונה סובל מכאבים ברגל שמאל, מאחורי הברך, כאבים שבאים והולכים, בדר"כ בשעות הבוקר כאשר קם, מתקשה לדרוך על הרגל (בחודשיים האחרונים הנל קרה כ-5-6 פעמים, בשנה האחרונה סבל מס' פעמים מדלקת בגרון עם חיידק הסטרפטוקוק) בצענו בדיקות דם ונמצא CRP לא תקין, אחרי כ-3 שבועות בצענו בדיקות דם נוספות ו-CRP תקין, ESR -26, ASO-1440, הרופא הפנה אותנו לרופאה ראומטולוגית ולבצע אולטרסאונד. מה הסיבה לכאבים האלו? האם מדובר בדלקת פרקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך - ילן בן 6 וחצי - תגובה
פרופ` יוסף עוזיאל01/02/2011קרן שלום
יש מספר אפשרויות בינהן תתכן דלקת מפרק לאחר זיהום בסטרפטוקוק
דלקת זו עלולה לחזור
טוב שאתם מועמדים לבדיקה ראומטולוגית
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלייםשרון26/01/2011
יש לי ילדה בת 5.5.מזה 3 שנים היא סובלת מכאבי רגליים הבאים לידי ביטוי בעיקר בלילה.אז היא מתעוררת ומתחילה לצרוח מכאבים.עשיתי לה כבר צילומים והיינו אצל אורתופדים וכולם אמרו כאבי גדילה.אתמול בלילה, הילדה החלה לצרוח בצורה נוראית ששורפת לה הרגל וכואבת מאד, מדובר בשוקיים.רק לאחר שהרגענו אותה והערנו זה עבר קמעה ואז אחרי שעתיים ארע שוב.רק אחרי מעט אקמולי הילדה נרדמה עד הבוקר.אני ממש מודאגת.יש רעיונות מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגליים - תגובה
פרופ` יוסף עוזיאל26/01/2011שרון שלום
אכן הסבירות הגבוהה לפי תיאורך הוא כאבי גדילה
רשמי יומן תיעוד כאב- משך מיקום ומועד
קשר לפעילות מאמצת לפני
נסי מסז מקומי- או אקמול או נורופן לבדוק תגובה
קראי על כאבי גדילה באתר פרינטו או האיגוד הישראלי לראומטולוגיה
תוכלי לגשת גם לראומטולוג ילדים לודא את האבחנה
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרון27/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקים - איזוטרטינואיןאור14/01/2011
פרסמתי הודעה זו גם בפורום מחלות עור..ליתר בטחון
לאחר טיפול של כ9 חודשים ברואקוטן במהלכו חוויתי כל מיני תופעות לוואי מוכרות של התרופה, כולל יובש בכמה אזורים, כאבי ראש וחולשה בשרירים ומפרקים (לקחתי את התרופה במינון של 40 מ"ג ליום, למשקל גוף של כ-80 ק"ג). תופעות הלוואי עברו כולן, חוץ מבעית הפרקים. לפני תחילת הטיפול הייתי פעיל ספורטיבית מאד בענפי ספורט שונים ואימונים בחדר כושר. כיום אני לא מסוגל לבצע את רוב התרגילים אותם הייתי עושה, או שאני מסוגל לעשות אותם רק עם משקל אפסי מכיוון שאני סובל מכאבים בפרקים של כף היד, הכתפיים, והברכיים. לאחר כל מאמץ בסיסי ביותר של המפרקים האלו אני מרגיש כאב שהולך ומתגבר עם הזמן (כמה ימים) עד שאני נאלץ לקבע את האזור לכמה ימים עד שהכאב עובר (לרוב זה קורה במפרק היד).
אני לא רוצה למהר ולקבוע שהסיבה לכאבים היא השימוש בתרופה, אך זה נראה בהחלט סביר. מה אוכל לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי פרקים - איזוטרטינואין - תגובה
פרופ` יוסף עוזיאל15/01/2011כאבי מפרקים ואף דלקת במפרקים הם בין תופעות הלוואי של התרופה
כדאי שתבדק אצל ראומטולוג לבדיקת מפרקים - בדיקות דם כלליות כולל למדדי דלקת והערכה לגבי דרך הטיפול
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני10/01/2011
האם "קליקים" באצבעות גורמים למחלות פרקים או לבעיות אחרות בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` יוסף עוזיאל11/01/2011לא
אבל לבדוק אפשרות של גמישות יתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקיםאיתי03/01/2011
שלום,
לפני כחודשיים חליתי בצהבת וכאבי פרקים באצבעות של הידיים תקפו אותי,
עד היום הכאב מלווה אותי, אמנם הרבה פחות כואב אבל יש לי עדיין כאבים בעיקר בלילה .
כששאלתי את הרופא המטפל הוא טען שזה חלק מהתסביכים של המחלה וזה אמור לעבור עם הזמן.
האם זה משהו שאמור לחלוף או זה כאבים שילוו אותי לאורך כל החיים או כאבים שילכו ויחזרו כל כמה זמן?
האם יש טיפול ותרופה לכאבים האלו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי פרקים - תגובה
פרופ` יוסף עוזיאל03/01/2011איתי שלום
תתכן ארתרלגיה- כאבי מפרקים או ארתריטיס דלקת במפרקים בעקבות דלקת כבד זיהומית- בד"כ לתקופה לא ממושכת
חשוב לדעת איזה באיזה סוג של דלקת מדובר
כדאי להיבדק על ידי ראומטולוג
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגליים וצליעהענבל29/12/2010
שלום!! בתי בת השנתיים ו-9 מתלוננת כחודש בערך על כאבים ברגליים, לעיתים בשתי הרגליים ולעיתים רק באחת מהן.
היא גם צולעת לפעמים. כאשר היא צולעת, היא עונה שכואבת לה הרגל.
שמתי לב שבבוקר היא מתעוררת עם קושי יותר גדול לדרוך על הרגל, שמשתחרר במהלך היום, לפעמים שחרור מלא ואז היא אינה צולעת. לפעמים הצליעה פשוט משתפרת.
אני רוצה לציין שכל זה התרחש לסירוגין כבר חודש, חודש וחצי. היו ימים שלא היה כלום ואז שוב הכאב היה חוזר. בפעמים קודמות יותר התלוננה רק על כאבים ללא צליעה.
אין נפיחות, אודם וחום. אין שום סימן פיזי על הרגל.
הייתי אצל אורתופד, שבדק אותה גופנית (עשה לה התעמלות ברגליים) וראה אותה הולכת ואמר שאין לה דבר וזה כנראה כאבי גדילה.
לעיתים היא אמרה שהכאב נבע מהחלק התחתון של הרגל.
קבעתי לה תור אצל עוד אורתופד למחר.
אני מודאגת כי קראתי שכאבי גדילה לא כוללים צליעה ואני רוצה כבר לפתור את הבעיה או לפחות לדעת מהי.
אשמח אם תעזרו לי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים וצליעה - תגובה
פרופ` יוסף עוזיאל29/12/2010ענבל שלום
בכאבי גדילה אין צליעה, אין נוקשות בוקר
מציע שתגשי לבדיקה אצל ראומטולוג ילדים
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירית27/12/2010
אני בן 35 ויש לי כאבים חדים בכף יד השמאלית, במיוחד כשקר. יכול להיות שיש לי דלקת פרקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` יוסף עוזיאל28/12/2010אתה צריך להיבדק בעת האירוע
בבדיקה ניתן לאבחן דלקת
גש לראומטולוג מבוגרים באיזור מגוריך
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפסקה של כאבים ,,,,,רונית09/12/2010
פניתי לראמטולוג והוא בדק אותה ואמר שלא מדובר בדלקת פרקים אלא הגדיר את זה כגמישות יתר והמליץ לי על כל מי תרגילים לעשות לה , בשבוע הראשון עוד הקפדתי אבל פתאום כנראה זה עבר ונישכח לא שמעתי אותה מתלוננת מאז חלפה חצי שנה של שקט ופתאום התחילה שוב להתלונן ,
ממש לא מובן לי ואני לא יודעת שוב מה לעשות כרגע
למה זה חזר ? והאם אני אמורה שוב ללכת לרופא
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רונית09/12/2010הודעה זאת באה בהמשך לתלונה שלי מלפני חצי שנה שילדתי בת שבע וחצי התלוננה על כאבים במיפרקים ובאצבעות הידיים ורגליים פניתי לרופא והוא טען שזה גמישות יתר והמליץ לי על תרגילים אבל פתאום זה נעלם ונישכח ועכשיו אחרי חצי שנה של שקט שוב חזרו התלונות וההיתמתחויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר יונתן בוטבול09/12/2010רונית שלום!
במידה והתלונות נמשכות הייתי מציע להיבדק ע:י רופא מטפל ובמידה ויחשוב שיש צורך יפנה אתכם לראומטולוג ילדים, אם מדובר בכאבים על רקע גמישות יתר תיתכן חזרה של התסמינים ,אבל בכל מקרה הייתי מציע הערכה ראשונית ע"י רופא מטפל.
בתודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הפסקה של כאבים ,,,,, - תגובה
פרופ` יוסף עוזיאל09/12/2010רונית שלום
כדאי לחזור להערכה לראומטולוג
התלונות של כאב בעקבות גמישות יתר יכולות לחזור
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך -כאבים
רונית24/03/2011בהמשך הכאבים עדיין לא נעלמו אפילו התגברו כבר שלושה ימים שאני נותנת
לילדה אדוויל לפני שינה בבית ספר היא מתלוננת שקשה לה לכתוב הרבה כי כואבות לה
הידיים , האם יש בדיקות נוספות שלא נעשו חוץ מבדיקת דם ואצל רומטולוג ,
אולי צילום , חייב להיות משהו שיכול לעזור לה להעביר את הכאב , לא הגיוני לסבול
כך הילדה ממש מסכנה , יכול להיות שזה סוג של דלקת פרקים?
מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הפסקה של כאבים ,,,,, - תגובה
ד``ר יונתן בוטבול24/03/2011רונית שלום
כאבים על רקע גמישות יתר יכולים לחזור, מציע הערכה ראשונית ע"י רופא מטפל לראות אם יש ממצאים חדשים ובמידה ולא להמשיך עם התרגילים שניתנו בעבר.
בתודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הפסקה של כאבים ,,,,, - תגובה
ד``ר יונתן בוטבול24/03/2011רונית שלום
הצעתי היא לפנות בראש ובראשונה לרופא הילדים שלכם במידה ואין ממצאים חדשים לא רואה צורך במעקב ראומטולוגי נוסף במידה וישנם ממצאים חדשים יש לפנות שוב לראומטולוג ילדים שטיפל בכם.
בתודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר בוטבולעינב08/12/2010
אני בת 25 וחולה ב JRA מגיל 8 וחצי.
ראיתי שחקרת הפרעות שינה והקשר למחלת המפרקים. תוכל לפרט על זה יותר?
אני יכולה לקשור את הפרעות השינה שלי מאז ומתמיד באמת למחלה?. אני משערת שזה משהו מתאמי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר בוטבול - תגובה
ד``ר יונתן בוטבול08/12/2010עינב שלום
אכן חקרתי בעבר הפרעות שינה בחולים עם JIA (בקרוב יהיה פרסום בעתונות העולמית ואשמח להעביר לך את הפירסום) בנוסף יש מספר מחקרים מועט שחקרו את הנושא, בכולם נמצא שישנה הפרעת שינה בחולה JIA, כולל הפרעות בארכיטקטורת השינה ובמבנה השינה התקין (גם בחולים מבוגרים עם ראומטויד ארטריטיס ).
אנחנו מצאנו קורלציה בן הפאעת השינה ובין חומרת המחלה ,דרגת הכאב ואיכות החיים.
רק כדי לסבך את העינינים חלק מהחולים עם JIA סובלי גם מתסמינים של פיברומילגיה שגם הם מלווים בד"כ בהפרעת שינה , ואם ישנה הפרעת שינה משמעותית יש לבדוק אם אין גם תסמיני פיברומילגיה.
זו התמצית אבל אם יש לך שאלות יותר ממוקדות אשמח לענות לך
בתודה
ד"ר בוטבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגפיםמיכל07/12/2010
בתי בת 4 מתלוננת מדי פעם על כאבים ברגלים היום היו לה כאבים חזקים מאוד בכף רגל בעיקר בקדימה של כף הרגל ומתחת לבליטה שיש בצד בכף הרגל , בשוק הרגל ובחיבור שבין כף היד, האם זה כאבי גדילה , ואם לא מה זה!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגפים - תגובה
פרופ` יוסף עוזיאל07/12/2010מיכל שלום
רשמי יומן כאב- מה שעת הכאב- משך הכאב- מיקום- האם יש מצא של נפיחות או אודם או רגישות מקומית בעת הכאב
בנוסף בדיקה גופנית של הרופא המטפל
כאבי גדילה אופייניים ככאב קצר יותר בשעות ערב ולילה ללא ממצא
לאבחנה ברורה דרוש התיעוד והבדיקה הגופנית
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואב01/12/2010
שלום רב,
בנינו בן 5 מאובחן כחולה פאפא ומטופל על ידי כדורי בטנזול (התקף פעם בשבועיים שלושה) .
לאחרונה ביתנו הקטנה (בת שנה) החלה גם לסבול ממחלות חום גבוה (עד כמעט 41 מעלות) עם אבחנות של דלקת גרון וטיפול באנטיביוטיקה. כעת הומלץ לנו לנסות טיפול בבטנזול על מנת לבדוק מחלת פאפא.
מה הסבירות ששני בני משפחה יסבלו ממחלת פאפא ?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן בוטבול01/12/2010יואב שלום
למרות ש-PFAPA אינה נחשבת מחלה משפחתית אנחנו בניסיוננו ראינו מספר מיקרים לא מועט עם מספר בני משפחה חולים .
למרות האמור לעיל PFAPA בגיל שנה אינה המקרה השכיח והייתי מתיעץ עם ראומטולוג ילדים לפני האבחנה ש PFAPA בתינוק בין שנה.
בתודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעהטל23/11/2010
שלום רב,
בני בן הארבע וחצי החל לצלוע. הוא אינו מתלונן על כאב גם כשנשאל. אין חום והוא לא חלה בתקופה האחרונה.
הופננו למיון שם עשו לו בדיקת דם וצילומים שנמצאו תקינים והופננו לאורטופד להמשך בדיקות.
לפני מספר חודשים היה מקרה דומה של צליעה שחלף לאחר מס' ימים.
לפני כשנה וחצי היתה לבני דלקת ברקמות החיצוניות של הברך שטופלה באנטיביוטיקה.
מדיי מס' שבועות יש תלונות על כאבים בברך אך לא נראה כי אלו כאבים חזקים מאוד והם אינם מונעים או מפריעים לפעילותו התזזיתית של בני ואינם מלווים בחום.
מה עוד חשוב שנבדוק?
מה זה יכול להיות?
הרופאה טוענת שכנראה מדובר בטראומה? היתכן?
לתשובתך ולדעתך אודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה - תגובה
ד``ר יונתן בוטבול23/11/2010אכן טל הסיבה השכיחה ביותר לצליעה בילדים הנה טראומה ,לאור הסיפור החוזר של צליעה ובנוסף ארוע של דלקת כלשהיא במיפרק הירך, מציע לעשות US של פרקי הירך בצליעה הבאה ,ובמידה והתסמינים ממשיכים להפנות לראומטולוג ילדים באיזור מגוריכם.
בתודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)