מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זאבת אצל ילדיםאיילה17/06/2010
האם זאבת היא מחלה שמועברת בתורשה? לאחרונה גילינו שקרובת משפחה של בעלי חולה בזאבת ואני תוהה האם אני צריכה לעשות בדיקות לשלושת הילדים שלנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילה
ד``ר יונתן בוטבול17/06/2010הנטיה למחלה עוברת בתורשה כך שסיכוי אצל מישהו שיש לו בין משפחה חולה הוא יותר גבוה, אך הסיכוי באופן כללי הוא נמוך .
לגבי בדיקות אין צורך לעשות בדיקות ספציפיות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שריריםגילי15/06/2010
בני בן ה-12 מתלונן על זה שכואבות לו הרגליים. אני חושבת שאולי מדובר במתיחת שרירים, כי הוא התחיל לאחרונה להתאמן. איך אפשר לדעת מה זה בדיוק כדי שלא ניסחב סתם לרופאים? תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילי
ד``ר יונתן בוטבול15/06/2010גילי שלום
מציע שתתחילי עם פניה לרופא מטפל לשם בדיקה גופנית במידה ונראה לו שיש משהו חשוד יכול להפנות הלאה לאורטופד ילדים או ראומטולוג ילדים בהתאם לחשד .
בתודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפרקים ובאצבעותרונית06/06/2010
שלום
בתי בת השבע מזה כשבועיים מתלוננת על כאבים במיפרקים בידיים וברגליים ובאצבעות בלילה יש לה קושי להרדם ובמהלך היום היא עסוקה אז פחות היא שמה לב מידי פעם היא מותחת את הרגליים והידיים ומתלוננת שכואב לה , בבקשה מה זה יכול להיות ? ואיזה פתרון נותנים לבעיות האלו , יש לי בדיקת דם לעשות לה מחר והופניתי למירפאת ראומטולוגיה בשניידר אבל התורים מאוד רחוקים , ואני לא יודעת מה עושים ,
מחכה לתשובה דחוף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד``ר יונתן בוטבול07/06/2010רונית שלום !
כאבים ראומטולוגים באופן טיפוסי הנם מוחמרים יותר בשעות הבוקר, בנוסף במידה והרופא המטפל חושב שיש עדות לדלקת פרקים במספר פרקים יוכל לצור קשר עם אחד מהראומטולוגים באיזור ולנסות לקדם את התור.
בתודה מראש
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונית08/06/2010עשיתי לה בדיקת דם והכל תקין אין שום דבר שמעיד על דלקת , ממש מוזר מה כבר יכולים להיות כאבים של ילדה בגיל הזה ישנם עוד סיבות חוץ מדלקת פרקים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית
ד``ר יונתן בוטבול08/06/2010בדיקות הדם לא שוללים דלקת פרקים בכל מקרה צריכה בדיקה של ראומטולוג, כאבי פרקים ללא דלקלת פרקים יכולים להיגרם מגורמים רבים שקצרה היריעה מלהכיל, הגורם הראשי הוא אחרי זיהומים וירליים אך ישנם עוד רבים.
בתודה ד"ר בוטבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך -FMFאורלי03/06/2010
תודה על תשובתך, לא הבנתי את תשובתך, נדיר שב-FMF יהיו כאבים מסוג זה. (מדובר על כאבים בכרית של כף הרגל ללא חום) מה הצעתך בנוגע לטיפול? להכפיל את כמות הכדורים ולבדוק האם ההתקפים פחתו. לשאלתי את רופא המחלה מדוע להכפיל את כמות הכדורים הניתנת לו הוא אמר שאין משמעות לכמות הכדורים שהוא לוקח ושמניסיונו גם עם 4 כדורים ביום עדיין יהיה לו התקפים? מה לעשות? מה הכוונה כאבים מכניים? אולי עדיף לתת איזשהו כדור לשיכוך כאבים כשהרגל כואבת לו ולא לתת באופן קבוע כל החיים 4 כדורי כולכיצין. אודה לתשובתך אורלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורלי
ד``ר יונתן בוטבול07/06/2010אורלי שלום פרופ עוזיאל נמצא בכנס בחו"ל מאחר ואני כרגע נותן את התשובות באתר אני אענה על שאלתך.
לגבי 4 כדורים : ככל הנראה הנזק המדאיג הכליתי נמנע גם בכדור אחד , מינוני הקולחיצין נקבעים לפי תדירות וחומרת ההתקפים רוב האנשים המבוגרים נזקקים למינון של 4 כדורים.
לגבי התלונות הספציפיות : קולחיצין עשוי להיות לא יעיל בכאבים הנ"ל האפשרות של לתת משהו נוגד כאבים אנטי דלקתי כמו נורופן בהחלט ייתכן ויכול לעזור..
מקווה שהועלתי
בתודה מראש
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי30/05/2010
שלום רב, אני בת 29 הריון ראשון שבוע 35. בגיל יחסית מאוחר (שנתיים וקצת) אובחן אצלי פריקת ירך בשני הצדדים מאחר והאיבחון היה באיחור נאלצתי לעבור ניתוח לתיקון המפרקים ולאחריו הייתי 18 שבועות בגבס. מאז אין לי בעיות כלשהן באגן ובהליכה למעט בעייה בפיסוק אני מתקשה בפיסוק האגן ולעיתים כתוצאה ממאמץ נתפס האגן ואחרי שניה משתחרר. שאלתי היא האם ישנה בעיה בלידה רגילה? האם יש דרך לדעת לפני אם אני אתקשה בלידה רגילה ולכן עדיף לבצע ניתוח קיסרי? למי עלי לפנות כדי לבדוק את הנושא? האם יש קשר בין הניתוח למבנה האגן צר/רחב אשר יכול להקשות על הלידה. יש לציין כי אני נמצאת בהריון עם בת אשר משקלה אינו גדול יחסית (אחוזון 30). תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` יוסף עוזיאל31/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורטופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהורד30/05/2010
שלום, מזה מספר חודשים בתי בת ה-10 מתלוננת על כאבים בכל הגוף. בנוסף היא טוענת שהיא לא ישנה טוב. רוםא המשפחה לא מצא אצלה שום דבר. אבל אני תוהה שמא מדובר בפירומיאלגיה. האם כדאי לפנות במקרה זה לרופא מומחה או אולי אני סתם מגזימה?
אודה על תשובה מעמיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה
פרופ` יוסף עוזיאל31/05/2010פיברומיאלגיב נדירה מאד בגיל 10
האבחנה נקבעת בנוסף לאנמנזה בבדיקת רגישות ללחץ בנקודות מסוימות בגוף. הבדיקה נעשית על ידי ראומטולוג ילדים לרוב
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fmfאורלי28/05/2010
שלום רב, בני בן 10.5 שנים ומגיל 3 אובחן אצלו מחלת קדחת ים תיכונית. הוא לוקח קולכיצין פעמים ביום ומאז אין לו התקפים כלל. לאחרונה מדי כמה חודשים לתקופה של 3-4 ימים סובל כאבים בכרית של כף הרגל וקצת ליד הקסול. הוא ספורטאי והכאבים הם רק בערב. בבוקר שהוא קם הכל בסדר. (פעמים בודדות בבוקר שהוא קם היו כאבים). התיעצתי עם רופא של המחלה והוא מבלי לראותו הציע לי להכפיל את כדורי הקולכיצין מ-2 כדורים ביום ל-4 כדורים. ואמר לי כי בצילום MRI אצל אנשים אחרים ראו כי יש דלקת בגידים. שאלתי היא האם לא יכול להיות שזה לא מהמחלה מכייון שאין לו חום כשזה קורה וזה קורה רק בערב? יכול להיות שזה נובע ממשהו אחר? מה יכולה להיות הסיבה לכאבים בערב ,לאחר מאמץ של כל היום ואיך ניתן לטפל בבעיה.? אודה לתשובתך אורלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר fmf
פרופ` יוסף עוזיאל31/05/2010לעיתים תתכן סיבה מיכנית ולא דלקתית לכאב המתגברת במאמץ
לגבי אפשרות של כאב מקדחת ים תיכונית- אפשרי אך נדיר- תיעוד ההתקפים ברישום מדויק בתקופת טיפול מול תקופה ללא טיפול יכולה לעזור באבחנה
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת נדנודמיכאלה20/05/2010
אודה לך (ומתנצלת על הנדנוד) אם תוכל לענות לי על השאלה על תוצאת הבדיקות בהמשך לשאלה מאתמול. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת נדנוד
פרופ` יוסף עוזיאל21/05/2010התוצאות תקינות- אינן מכוונות לדלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לציין...מיכאלה17/05/2010
שכחתי לציין שאין נפיחות או אודם ושנוגעים לו ברגל או מכופפים לו אותה לא כואב לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
פרופ` יוסף עוזיאל17/05/2010ראי את התשוב המלאה לשאלתך הראשית
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לדלקת פרקיםמיכאלה17/05/2010
בני בן שלוש וחצי. מזה זמן רב מתלונן על כאבים ברגליים ומעונין שנרים אותו בהליכות ממושכות - עם ילדים מתרוצץ ומשחק, מכאן שחשבתי שהוא מתפנק. למרות זאת, הייתי פעמיים אצל רופא ילדים שבדק לו את הרגליים ואמר שזה כנראה כלום. אתמול בערב החלה צליעה קלה והיום בבוקר קם, התקשה לעמוד אך עם הזמן הלך עם צליעה. צלע במשך כל היום והתלונן על כאב בברך. היה בהשגחתנו בימים האחרונים ולא נפל וגם לא התלונן על נפילה. הצליעה בערב החלה בפתאומיות.
בד"כ בריא, ללא חום, מתנהג כרגיל, תאבון וכדומה.
היתה דלקת גרון לפני מס' חודשים עם סטרפטוקוקוס אך בחורף היה בד"כ בריא לכן כנראה שזה לא קשור לזה.
האם יכולה להיות דלקת פרקים?
אודה לתשובה,
אם מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לדלקת פרקים
פרופ` יוסף עוזיאל17/05/2010מיכאלה שלום
דלקת מפרקים כרונית מאובחנת לאחר מספר שבועות של ממצא של דלקת במפרק- כלומר נפיחות חום מקומי רגישות או הגבלת טוח תנועה
תתכן דלקת תגובתית קצרה לזיהום קודם
תתכן צליעה בעקבות חבלה- לא תמיד יודעים על החבלה.
במידה והממצא נמשך יש לבדוק שוב בדיקה פיזיקלית.
דלקת מפרקים מאובחנת על ידי בדיקה גופנית של רופא הילדים או הראומטולוג
דלקת מפרקים אחרי סטרפטק בלוע היא תגובתית אך פחות שעי\כיחה בגיל של בנך
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות גרון וכאבים בגוף ובפרקיםשלומי13/05/2010
בני בן 4 יש לו דלקות גרון חוזרות בכולם קיבל אנטביוטיקה הדלקת חלפה וחזרה שוב. מדובר בחיידק סטרפטוקוקוס. הבעיה התחילה מלפני כ4 חודשים הילד התחיל להתלונן על כאבי בידים , בגרון, מצח, רגליים , פרקים ועוד כל פעם במקום אחר הכאבים באים והולכים לא קבועים.
נערכה לו בדיקת דם ANTISTREPTO LYSIN O ונמצאה רמה של 600 !! במקום טווח של 0-300.
כעת, נותנים לו טיפול מנע בראפאפן . לא נראה שיש שיפור עדיין זה בא והולך.
מה הסיבה ? מה הבדיקה אומרת ? האם יש טיפול נוסף ? האם יש צורך בבדיקות מעמיקות יותר ואיזה ?
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי
ד``ר יונתן בוטבול13/05/2010שלומי שלום רב
העובדה ANTISTREPTO LYSIN O היה גבוה אינה מפתיעה , זוהיא בדיקת דם המתאימה לילדים שחלו בדלקת גרון מסטרפטוקוק בתקופה שלפני הבדיקה, לפי תיאורך הרי בנך חלה בדלקת גרון סטרפטוקוקלית לפני הבדיקה כחה שהממצא לא מפתיע.
לגבי התסמינים המתוארים אני לא משוכנע שהם שייכים לזיהום הסטרפטוקוקלי, בכל מקרה אני מציע שאם ימשיכו התסמינים תיפנו לראומטולוג ילדים באיזור מגורכם.
בתודה ד"ר בוטבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עצמות אצל ילד בן 9רואי12/05/2010
בני בן 9 וארבעה חודשים.
במהלך השבועות האחרונים החל התלונן על כאבים שונים ברגלים (בעיקר באזור הקרסול וכף הרגל), וכן כאבים בידיים (בזרועות).
הכאבים הגיעו לרמה בה הוא ממש צולע.
אנו גרים בחו"ל ורופאת המשפחה המקומית שלחה אותנו להתייעצות אצל אורטופד אשר סבר כי מדובר ב"כאבי גדילה".
לאור העובדה כי עוצמת הכאבים משתנה וכי הכאבים אינם ממוקדים התחלנו להיות מודאגים ואנו מתלבטים כיצד לנהוג.
האם יש מקום לפנות לעוד רופא? בקיץ נבקר בארץ (יולי), האם ניתן להמתין עד אז ולבקר אצל רופא בארץ? בכלל לאיזה רופא כדאי לפנות? אנחנו לא בטוחים שמדובר בבעיה אורטופדית.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי עצמות אצל ילד בן 9
פרופ` יוסף עוזיאל12/05/2010לרואי שלום
בכאבי גדילה אין צליעה. אין ממצא בבדיקה.
יש לנהל יומן רישום כאב- משך ומיקום.
לפנות לרופא הילדים לבדיקה ובדיקות מעבדה בסיסיות ולפי המהלך גם לשקול יעוץ ראומטולוג ילדים
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לשים לבנועה11/05/2010
למה לשים לב בתלונות של ילד בן 3? כיצד לדעת אם יש לו בעיה בפרקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעה
ד``ר יונתן בוטבול11/05/2010נועה שלום
לא בטוח שירדתי לסוף דעתך, אך התלונות השכיחות שאיתם יופיעו ילדים בגיל של בנך הינם צליעה, נפיחות מיפרקית כאבים בפרקים עם קושי ספציפי בשעות הבוקר.
בתודה ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי05/05/2010
שלום רב, אולי תדעו לענות לי, האם התרופה אפנוטין יכולה לגרום לזאבת?
האם זה יכול לקרות גם בשימוש קצר?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
ד``ר יונתן בוטבול05/05/2010תמי שלום אשמח אם תוכלי לכתוב את השם באנגלית כדי שאוכל לבדוק
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לא מוסברים ברגליםרענן03/05/2010
בני בן ה-.8.5, ילד בריא, סופורטאי (ג'ודו, כדורגל) התלונן כחודש על כאבים בעקבים במשך כל היום שהולכים ומתגברים. בהתחלה חשבתי שמדובר ב-Sever disease. אולם בימים האחרונים מדווח גם על זרמים לסירוגין ברגליים אחת לכל כמה שעות למשך פרק זמן של חצי שעה - שעה שמתלווים לכאבים בקרסוליים. התחושה אותה הוא מתאר- כאילו מיים יורדים מכיוון הברכיים לקרסוליים. ואז הרגל כבדה, כאילו שוקלת טונה וקשה לו להרים אותה (אלו מילותיו).
בצילומי רנטגן של הקרסוליים, ועמוד השידרה אין כל ממצאים.
הילד לא יכול לתפקד, לא עושה כל ספורט וממש סובל.
לפני כחודש + רצנו יחד כרבע שעה מרחק של כ-2 ק"מ, האם יכול להיות שבר מאמץ ???
אניכבר לא יודעת מה לעשות. עיזרו לי.
מה זה יכול להיות, הוא ממש סובל ולא יכול לתפקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה
ד``ר יונתן בוטבול03/05/2010חנה שלום התמונה הקליני שאת מתארת לא נראית מתאימה לשברי מאמץ .
בנוסף להערכה של השלד הייתי מציע שרופא הילדים שלכם יערוך גם בדיקה נאורלוגית ובהתאם יישקול האם יש צורך לברור בכוון הזה.
במידה והברור הנ"ל תקין יש לשקול הפניה לאורטופד ילדים, כרגע לא נראה שמדובר במחלה ראומטולוגית .
בתודה מראש
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)