פורום מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3.5 עם כאבים ברגל ימין
    אילן
    28/12/2009

ראשית -תודה על תשובתך המהירה

הילדה נבדקה במיון בזמן כאב (הכאב היה חזק שהילדה צרחה בזמן שהאורטופד נגע ברגלה - ייתכן מפניקה)
    הכאב החזק נמשך כ- 3 שעות במשך היום , בד"כ אנו מבחינים בבוקר בצליעה ולאחר מס' שעות מתחיל הכאב והילדה לא יכולה לדרוך על הרגל .

כשאין כאב הילדה לא מתלוננת והולכת רגיל ללא צליעה , מידי פעם אנו מבחינים בצליעה קלה אך ללא כאב.

אנא הדרך אותי מה לעשות ?

תודה מראש אילן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5 עם כאבים ברגל ימין

פרופ` יוסף עוזיאל
    28/12/2009

נהל יומן תיעוד ורישום התקפי הכאב
    קבע תור לפי ההמלצה שקיבלת באחת המרפאות לראומטולוגיה לילדים באזור שלך
    תוכל לראות באתר פרינטו או באתר האיגוד הישראלי לראומטולוגיה את פיזור המרפאות הראומטולוגיות לילדים בארץ
    בברכה
    פרופ' עוזיאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5 כאבים ברגל ימין
    אילן
    27/12/2009

לפני שבועיים הילדה התעוררה בבוקר והתלוננה כי רגל ימין כואבתבאיזור השוק וכף הרגל ( הילדה לא הצליחה לדרוך על הרגל מכאב) במיון הילדה עברה סידרת בדיקות ( דם ,אולטרסאונד) והרופא אורטופד לא מצא דבר ושיחרר אותנו להמשך מעקב מול קופ"ח.
    לפני כשבוע הילדה התלוננה כי הכאב חזר באותה עוצמה , הילדה נלקחה שוב לרופא והופנתה לצילום ובדיקות דם חוזרות אך עדיין רופא האורטופד לא מצא דבר מלבד כמות לימפוציטים גבוהה מהנורמה - הומלץ לנו לפנות לראומטולוג לצורך המשך טיפול , בניסיון לקביעת תור בביה"ח שניידר נאמר לנו שלא ניתן לקבוע לפני חודש אפריל - אני ממש חושש להידרדרות המצב ( בפרט לאחר שקראתי היום מאמרים וכתבות בענין מחלות פרקים וכדו') , האם כדאי שאפנה באופן פרטי ? האם לאור התוצאות שלכאורה ניראות תקינות אין לי ממה לחשוש ? האם עצם העלמות התופעה למס' ימים וחזרתה מחדש מעיד על איזשהי מחלה ?
    אנא ייעצו לי מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5 כאבים ברגל ימין

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5 כאבים ברגל ימין

פרופ` יוסף עוזיאל
    27/12/2009

שלום רב
    האם היא נבדקה בעת אירוע הכאב?
    מה משך הכאב?
    אם בין התקפי הכאב היא ללא תסמינים קרוב לודאי כי אין דחיפות
    בכל אופן יש מרפאות ראומטולוגיות לילדים במרבית בתי החולים עם זמינות תורים טובה יותר ותוכלי לנסות לפנות
    בברכה
    פרופ' עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרואידים
    אלה
    24/12/2009

בעקבות כאבים בקרסול ( בעיקר בדריכה על העקב) עשיתי בדיקות דם ו-ESR שיצאו גבוהות. בנוסף, נשלחתי למיפוי עצמות שגילה קליטה מוגברת בפרקי קרסוליים TARSUS ו-1ST MTPs.
    הרופא רוצה להזריק לי סטרואידים לקרסול ואני חוששת מאוד מזה, האם זה משהו שיכול לעבור ללא זריקה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סטרואידים

הוספת תגובה

• סטרואידים

פרופ` יוסף עוזיאל
    24/12/2009

אלה שלום
    במידה ובבדיקה הקלינית יש ממצא של ארתריטיס- דלקת במפרק- הזרקת סטרואיד מקומית היא אחד הטיפולים המקובלים
    הראומטולוג המטפל יוכל לענות על המהלך - אקוטי חריף שיכול לחלוף מאליו או כרוני שמצריך טיפול
    בברכה
    פרופ עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 11 עם כאבי רגליים
    אביבית
    23/12/2009

שלום רב! מזה 3 שנים עם כאבי רגליים קשים. תת-תריסיות מטופלת באלטרוקסין. תג"י התגלתה לפני כשנה, וחשודה ב- fmf ומקבלת כולכיצין. כאבי הרגליים באים בהתקפות מדי כמה חודשים ונשארים לתקופה ארוכה. ana חיובי גבוה. עברנו הרבה בדיקות, לצערי אין עדיין ממצא חד משמעי, ולכן בזמן התקף מטופלת באקמול... אנא עזרו לי לפנות למישהו שירכז את כל הבעיות ויעזור למצוא תשובה לבעיה.
    בתודה ללא ציפיה: אביבית!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 11 עם כאבי רגליים

הוספת תגובה

• אביבית שלום

ד``ר יונתן בוטבול
    23/12/2009

אביבית שלום רב!
    ANA כשלעצמו יכול להיות באוכלוסיה הבריאה ולא בהכרח מרמז על פתולוגיה, נראה כי ביתך חולה מורכבת שצריכה לראות ראומטולוג ילדים לבדוק האם מקור הכאב הנו בדלקת פרקים או קשור ל-FMF , רצוי בזמן התלונות על הכאב .
    בתודה
    ד"ר בוטבול יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6 עם כאבי ברכיים
    דני
    15/12/2009

לאחרונה בני בן ה-6 מתלונן על כאבי ברכיים. אני לא בטוח אם הוא סתם רוצה למשוך תשומת לב או שבאמת כואב לו. מה יכול לגרום כאבי ברכיים בגיל הזה? האם מספיק לפנות לרופא ילדים? אני חייב לציין שממה שאני יודע וממה ששאלתי אותו, לא ידוע לי על מכה שהוא קיבל.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 6 עם כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• בן 6 עם כאבי ברכיים

פרופ` יוסף עוזיאל
    16/12/2009

דני שלום
    בשלב ראשון לרופא הילדים שיקח סיפור מחלה מסודר ויבדוק את הברכיים, לפי הממצאים הראשונים הוא יחליט לגבי אבחנה משוערת ואם יש צורך בהערכה נוספת
    בברכה
    פרופ' עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרוע מעוותת
    רוית
    15/12/2009

בתי בת 8, כשהיא יושבת שעונה על כפות ידיה עם כול הגוף פנים המרפק ממש מסתובב לצד השני, זה לא נראה רגיל ואני לא רואה את זה על הבתי השנייה, בת 6
    האם יש מקום לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    זרוע מעוותת

הוספת תגובה

• זרוע מעוותת

פרופ` יוסף עוזיאל
    16/12/2009

רוית שלום
    ייתכן שזו גמישות יתר
    בדרך כלל יש לכך ביטוי במספר מפרקים
    כדאי להיבדק אצל רופא הילדים ואם יש צורך בהמשך אצל ראומטולוג או אורטופד
    בברכה
    פרופ' עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב צוואר
    מאיה
    06/12/2009

כבר כשנתיים אני סובלת מדקירות בצוואר בחלקים שונים בו-מעין מחטים בנקודות שונות בצוואר[-הדקירות יכולות להופיע גם בגורגורת או אזור שקדים].
    פניתי להיבדקת לפני כחודשיים כשהחלו הדקירות להיות יותר ממוקדות בעורף ובצוואר האחורי ואף יותר כואבות [הפכו לכאבים של ממש והתלוו כאבי ראש עזים],התדירות נהייתה גבוהה יותר אבל הדבר שמימנו אני הכי סובלת הוא מעיין לחץ בלתי מוסבר, כאב וחולשה קשה מאוד בכתפיים ולאורך הידיים[לעיתים גם ברגליים] ולעיתים נימול ועיקצוצים בעיקר באצבעות.
    בנוסף אותו לחץ לפעמים מורגש מאחורי האוזן באוזניים ובלסת

עברתי בדיקות מעבדה שיצאו תקינות [חוץ מאנימייה שיש לי מאז נולדתי] בדיקה אצל א.א.ג שלא מצאה בעייה [למעט תופעה ששמה ריפלוקס] בנוסף עברתי בדיקת EMG וצילומי צוואר שיצאו גם כן תקינים. נוירולוגית הפנתה אותי ל MRI מוח שיצא תקין גם כן.

בימים האחרונים בזמן שחשתי כאבים עזים בצוואר גילתי מין פריחה על הלחיים ומתחת לצוואר [מעל החזה] שהייתה לוהטת. שבוע לאחר מיכן באמצע הלילה קמתי כמה פעמים בשל גליי חום בלתי פוסקים היה לי קשה לחזור להרדם כי 5-7 ד'ק לאחר שקמתי חלו לי לחצים וכאבים ביד. חזרתי לישון ושוב קמתי וכן הלאה.. יש לומר שזה היה לילה קר מאוד ואני מרוב החום לא התכסתי והפשלתי את החולצה עד למרפקים וגם את המכנס עד לברכיים. גלי חום התגברו וכשקמתי לרחוץ פניי בניסיון להתקרר גיליתי שוב את הפריחה. [פריחה אדומה- לא מגרדת רק חמה מאוד.]

לאחר כל הבדיקות שעברתי מפנים אותי לראומטולוג ולכן רציתי לשאול אותך:

1- האם הסימפטומים שלי מוכרים לכך?
    2-איזה בדיקות יכולות לגלות את הבעייה??

אני מקווה שתוכל לעזור לי, הלחץ ביידים וכאבי הצוואר והראש מקשים עליי בפעילות היומיומית והיייתי רוצה לחזור לעצמי

תודה רבה לך על עזרתך וסליחה על אורך ההודעה ,מאיה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב צוואר

הוספת תגובה

• כאב צוואר

פרופ` יוסף עוזיאל
    06/12/2009

מה גילך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צוואר

מאיה
    07/12/2009

סליחה שלא ציינתי.
    16

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב צוואר

פרופ` יוסף עוזיאל
    07/12/2009

מאיה שלום
    התופעה אינה ברורה לכן דרוש תיעוד מסודר- נסי לצלם את התפרחת
    הכיני בדיקות מעבדה למדדי דלקת
    האם בוצע גם MRI של איזור הצואר?
    אם הופנית יש צורך בהערכה מסודרת במסגרת מרפאתית
    בברכה
    פרופ עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרק אצבע התנפח אחרי מכה
    סרג'
    01/12/2009

לאחר נפילה על הידיים, מפרק האצבע התנפח וכואב מזה חודש.
    בנוסף דרגת החופש של האצבע נשארה מוגבלת.
    אני מנסה לעשות תרגילים אך המצב לא משתפר.

לקביעת תור
    סגירה
    מפרק אצבע התנפח אחרי מכה

הוספת תגובה

• כאב במפרק האצבע

רונה
    28/01/2012

גם אני קיבלתי מכה במפרק האצבע, זה מגביל את תנועות האצבע ומקשה עליי לכתוב מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרק אצבע התנפח אחרי מכה - תגובה

פרופ` יוסף עוזיאל
    28/01/2012

פנה לאורטופד לבדיקה וייתכן ריפוי בעיסוק
    בברכה
    פרופ עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרק אצבע התנפח אחרי מכה

פרופ` יוסף עוזיאל
    02/12/2009

סרג' שלום
    קרוב לודאי בעיה מיכנית
    פנה לאורטופד
    בברכה
    פרופ עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאפא
    ניבית
    30/11/2009

אחיינית שלי בת 4.5 אובחנה לאחרונה כחולת פאפא. הייתי רוצה לדעת מה זה בדיוק אומר? איך מטפלים בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    פאפא

הוספת תגובה

• פאפא

פרופ` יוסף עוזיאל
    03/12/2009

ניבית שלום
    מידע מלא ומפורט ביותר תוכלי למצוא באתר האיגוד הישראלי לראומטולוגיה
    או באתר פרינטו להורים
    בברכה
    פרופ עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים לילדה בת חמש
    ורד
    18/11/2009

ערב טוב,
    בתי בת 5. מזה כשלושה חודשים מתלוננת על כאבי ברכיים - בעיקר בשעות אחר הצהרים או ערב. אם הולכים מרחק גדול ברגל - כואב לה. חוזרת משיעור התעמלות (באישור אורתופד) - לעיתים קשה לה לטפס מדרגות (זה גם יכול להיות תירוץ כדי שארים אותה על הידיים).
    אתמול אחר הצהרים ובערב החל כאב בברך אחת. באמצע הלילה התעוררה בבכי חזק מכאבי ברכיים. הצלחתי להרדימה רק עם אקמול. הפעם זה כבר היה אירוע מאוד קשה מבחינת עוצמת הכאב.
    לפני כחודש עשינו בדיקות דם - הכל תקין. אורתופד בדק אותה (ד"R צייגר) ומצא כי הכל תקין.
    יש לציין מס' עובדות: בתי בגובה 113 ס"מ, ואני גם בחורה גבוהה (אימי טוענת שלי לא היו כאבי גדילה) - אך לא חל שינוי קיצוני בגובה שלה בחודשים האחרונים; נולד לה אח לפני מס' חודשים - אז אולי יש קשר לתשומת לב - אך אינני מאמינה כי הבכי אמש העיד על מצוקת כאב; לא יודעת אם יש קשר - אך בשבוע שעבר היא הייתה חולה ונטלה אנטיביוטיקה.
    צר לי על האריכות בכתיבה, אך עדיף להוסיף מלגרוע.
    ממתינה בסבלנות לתגובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים לילדה בת חמש

הוספת תגובה

• תשובה לורד

ד``ר יונתן בוטבול
    22/11/2009

הי ורד הכאבים בשעות הערב והלילה בעיקר אם הם דו"צ יכולים להתאים לכאבי גדילה.
    אך לעיתים יש לשלול גורמים אחרים אני מציע שתיפני לבדיקה ראשונית לרופא הילדים שלכם הוא יחליט באם יש צורך להפנות לראומטולוג ילדים.
    יום טוב
    ד"ר בוטבול יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאיבוד תחושה
    מירי
    18/11/2009

שלום,

אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאלה שלי.

אני בת 16 ולפני כשנה, איבדתי את כל תחושה בחלק מהבוהן ברגלי הימנית.
    אני לא זוכרת שקיבלתי מכה או משהו כזה.

האם לדעתך מדובר בסתם תופעה לא רצינית, או שכדאי לי לפנות לרופאה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לאיבוד תחושה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר יונתן בוטבול
    18/11/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=267 id=link]נוירולוגיה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים , נפיחות , נימול . בכף רגל
    ארי
    14/11/2009

בוקר טוב,
    אני בת 16
    רופא הילדים נתן לי הפנייה לראומטלוג (בהמלצת אורטופיד) והם רוצים לדעת סיבת הדלקת והזיהום המופזרים בכף הרגל אחרי חבלה קטנה בה לפני 8 חודשים .
    - מה סיבת הדלקת או הזיהום בכף הרגל ?
    האם כן , ראומטלוג מומחה בבעיה שלי ?
    - האם צריך לעשות איזשהן בדיקות לפני שאלך לראומטלוג (רווח זמן) ?
    רקע כלל :- לפני כשמונה חודשים דרכתי על זכוכית -כף הרגל התנפחה , הזדהמה חוץ מהאודם והחום המקומי באיזור . ולכן אושפזתי בבה"ח לטיפול אינטוביוטיקי דרך הוריד(6 שבועות ) + אינטוביוטיקה בפומי . וגם כן טיפול כירורגי - עברתי ניתוח בכף הרגל שהוא הרחבת החתך פרוקסימלית ודסיטלית , הטרייה ושטיפותמ מרובות והשאירו הפצע פתוח . עכשיו הפצע נסגר אבל יש לי כאבים , נפיחות ונימול אם עומדת עליה ...
    מיפוי עצמות -לכפות הרגליים 8-05-09 סיכום ומסקנות :.(מאגרי דם מוגברים באספקט פנימי של כף רגל שמאל . קליטה מוגברת דיפוזית בכף רגל שמאל עם מוקדים ב TMT-1 ובאיזור טארסלי פנימי . סיכום : התמונה יכולה להתאים לתהליך דלקתי/זיהומי ברקמות רכות של כף רגל שמאל כנראה עם מעורבות גרמית באיזור טארסלי באספקט פנימי . לא ניתן לשלול אוסטיומיליתיס באיזור TMT-1 או שראירןאןד דקפאןב .
    CT כפות רגלים (5-07-09) הממצאים : שמאל : מודגמת בצקת ברקמת השומן התת עורי באספקת המידיאלי של הקרסול העוטפת את האספקט קדמי דיסטלי של גיד הטיביאליס האחורי , לא ניתן לשלול תהליך זיהומי ? דרושה קורלציה קלינית .
    MRI קרסול וכף רגל שמאל (7-10-09) הודגם תהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור באורך כ- 4 ס"מ , התהליך הוא רקמתי בעיקר עם מעט נוזל מסביב ומתאים לתהליך של טנוסינוביטיס . קיים איזור פתלוגי אחר באספקט המדיאלי של כף הרגל באורך כ- 4*2.5 ס"מ תת-עורי לא מוגדר היטב עם סיגנל נמוך ב ?T1 וגבוה ב- T2 ולא הומוגני ומקבל האדרה משמעותית לאחר הזרקת גדוליניום . גם התהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור מקבל האדרה משמעותית . לסיכום :טנוסינוביטים קשה בגיד טיביאליס אנטריור ויתכן שינויים דלקתיים באספקט המדיאלי תת עורי שיכול גם לערב את הגידים הפלקסורים של האצבע הראשון . תודה ויום טוב ,

הוספת תגובה

• אריג

ד``ר יונתן בוטבול
    14/11/2009

אריג שלום
    נראה שבעייתך המקורית הייתה אורטופדית במקורה והחלה עם כניסה של גוף זר, והמחשבה כעת שהתסמינים מקורם באיזשהו תהליך דלקתי מישני שאינו זיהומי.
    לעיתים רואים את זה בהידקרות מקוצים כמו מדקל או ורדים , נראה שרוב הבעיה הנה אורטופדית אך ככל הנראה רצו לשלול איזשהו תהליך דלקתי לא זיהומי מישני.
    נראה לי שיעוץ ראומטולוגי הנו דבר סביר בנסיבות ובמידה וראומטולוג יחשוב שמדובר בבעיה אורטופדית יותר יחזיר אותך לביקורת אצלהם.
    מקווה שעזרתי בתודה
    ד"ר בוטבול יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת החלה לצלוע + חום גבוה
    גליה
    10/11/2009

ביתי בת השנה וחצי החלה לצלוע ללא סיבה לפני 4 ימים. לא היתה מחלה בשבועות שלפני כן. נראה שאין לה כאבים. הרופאה המליצה על נורופן ל 3-4 ימים ומעקב, עם אבחנה של כנראה סינוביטיס(?). מאז אתמול הילדה עם חום של 39.5, שיורד מעט עם הנורופן אך עולה חזרה לאחר 3-4 שעות. האם ייתכן שיש דלקת במפרק שהזדהמה ולכן החום? מלבד החום אין תופעות נוספות. נראה שקשה לה לעמוד וללכת מאז החום, למרות שהצליעה פחות חמורה.

הוספת תגובה

• חום וצליעה

ד``ר יונתן בוטבול
    10/11/2009

במיקרים של חום וצליעה יש לקחת מספר בדיקות דם לראות שאין מדובר בתהליך זיהומי כלשהו ובמידת הצורך לטפל. אני מציע לך לפנות בהקדם לרופא המטפל/מיון לטובת בדיקה גופנית ובדיקת הצורך בהרחבת הברור.
    תודה
    ד"ר בוטבול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוביטיס אצל תנוק בן שנה

ורדה
    22/06/2010

התנוק שלנו בן שנה, חלה לפני כשבועיים בדלקת ריאות ואוזניים וטופל באנטיביוטיקה.עכשיו ברכיו נפוחות וכואבות הוא מסרב לזחול והיום חום גופו עלה.
    הרופאים בשניידר לא מצאו בבדיקות הדם בעיה (הבדיקות תקינות)ואמרו שאם תוך 4 ימים התופעה לא תעלם לחזור אליהם ולעשות בדיקת מיפוי עצמות.
    האם יש דרך אחרת לגלות מה הבעיה?או על מה יכולה להצביע הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוביטיס אצל תנוק בן שנה

פרופ` יוסף עוזיאל
    22/06/2010

תתכן דלקת מפרקים תגובתית לזיהום המקדים
    חשוב לשלול זיהום חיידקי- אם הממצא בשתי הברכים הסבירות לכך נמוכה אך דרוש מעקב הדוק
    ברכה
    פרופ עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הלנה
    04/11/2009

שלום עברתי לפי 3 שבועות ניתוח להסרת קרע במינסקוס
    שאלה, נפיחות ושטפי דם האם זה בסדר שיהיו
    שאלה נוספת התנועה:
    כיפוף עדיין לא מלא ומרגיש שמיתר תופס ולא נותן לכופף אותה
    עד הסוף האם זה בסדר בשלב הזה
    כמה זמן דורש להחלמה מלאה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר יונתן בוטבול
    04/11/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורטופדיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר יונתן בוטבול
    04/11/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורטופדיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בלסת אצל ילד בן 9
    אלישבע
    28/10/2009

שלום רב ד"ר.
    בני בן התשע סובל לאחרונה מקשיים בפתיחת וסיגרת הפה, זאת בשל כאבי תופת לטענתו בפרק המחבר בין שתי הלסתות. לבי נכמר ואני לא יודעת מדוע ילד בגיל כזה צריך לסבול מבעיית פרקי, שבד"כ תוקפת מבוגרים.

מה זה יכול להיות? האם ייתכן ומדובר במשהו שיעבור כלעומת שבא, או שזה משהו רציני?

תודה, האם המודאדת.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בלסת אצל ילד בן 9

הוספת תגובה

• כאב בלסת אצל ילד בן 9

פרופ` יוסף עוזיאל
    28/10/2009

אלישבע שלום
    זו לא תופעה שכיחה
    תתכן בעקבות מתח מוגבר של שרירי לסת לעיתים מחריקת שיניים בשינה
    תתכן מדלקת במפרק הלסת- סוג של דלקת מפרקים
    משני לבעיית שיניים
    מציע כי תגשי להערכת רופא פה ולסת
    בברכה
    פרופ' עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה