מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צליעה ברגל ימין ילד בן 3רותי אלישע17/02/2010
כבר 5 ימים בני סובל מכאבים וצליעה קשה ברגל ימין לאחר סדרת בדיקות והתייעצות עם ראומטולוגית ילדים באסף הרופא לא קיבלנו אבחנה חד משמעית לסיבת הצליעה . ASLO -1600 ESR -85 CRP-1.9 CK-270
רנטגנן של אזור האגן -תקין US
נמצא נוזר מרובה בפרק ירך ימין ונוזל מועט בפרק ירך שמאל הילד מטופל ברפאפן ולא חל שינוי במצבו .
האם כדאי להגיע לקבלת חוות דעת נוספת ? מה לדעתך הסיבה לצליעה .
יש לציין כי תופעה זו חזרה על עצמה 3 פעמים במהלך 9 חודשים בכל פעם טופל בנקסין ועבר אך הפעם הצליעה חמורה - לא מסוגל לדרוך על רגל ימין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותי אלישע
ד``ר יונתן בוטבול17/02/2010רותי שלום רב
הסיבה לצליעה ולנוזל המיפרקי עדיין לא ברורה דיה וייתכנו מספר אפשרויות אחת האפשרויות היא שמדובר בתהליך תגובתי ייתכן אחרי זיהום וירלי כלשהוא תגובתית לתהליך זבתקופה האחרונה (דלקת סינוויאלית חולפת של מיפרק הירק , או דלקת ריאקטיוית אחרי דלקת גרון סטרפטוקוקלית) , למרות שזו האבחנה השכיחה ביותר ישנם מספר מדדים (כמו שקיעת הדם המוחשת )שמצריכים מעקב ובהתאם לשקול הרחבת ברור, בחלק מהמחלות הראומטולוגיות האבחנה אינה ברורה בתחילת המחלה אך מתבררת בהמשך בהתאם למהלך הקליני.
בתודה מראש
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליעה בילד בגיל 3
רותי אלישע17/02/2010תודה על תשובתך המהירה ,
הילד משתעל כל הזמן ( שיעול תורדני) לא הייתה דלקת בגרון/חום /פריחות או שישולים .
על איזה בדיקות / ייעוץ היית מליץ בפאן הראומטולוגי או פאן אחר ?
הייתה המלצה לאשפז באורטופדיה ומתיחה אך לאחר התייעצות עם ראומטולוגית התעקשה לא לאשפז ולטפל תרופתית . האם יש סיכוי שמדובר ב FMF
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליעה בילד בגיל 3
רותי אלישע17/02/2010תודה על תשובתך המהירה ,
הילד משתעל כל הזמן ( שיעול תורדני) לא הייתה דלקת בגרון/חום /פריחות או שישולים .
על איזה בדיקות / ייעוץ היית מליץ בפאן הראומטולוגי או פאן אחר ?
הייתה המלצה לאשפז באורטופדיה ומתיחה אך לאחר התייעצות עם ראומטולוגית התעקשה לא לאשפז ולטפל תרופתית . האם יש סיכוי שמדובר ב FMF
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותי אלישע
ד``ר יונתן בוטבול17/02/20101. מסכים עם ההחלטה לא למתוח עבודות קודמות לא הראו שום יעילות עם המתיחות
2. לגבי FMF זו אחת האפשרויות אך בד"כ יתלוו תסמינים נוספים
לגבי ברור נוסף נראה לי שבשלב זה לא הייתי מרחיב את הברור, אך יש להיכנס באנמנזה לפרטים נוספים ובהתאם לשקול.
תודה
ד"ר בוטבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבדקו לחץ דם
אמא25/02/2010לפעמים כאב ברגל הם תופעה של בעיה בכליות.
כדאי לפסול גם את האפשרות הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנוך שנליין פורפורהגלית סודרי17/02/2010
בוקר טוב .
הבן שלי בן 7.בתקופה האחרונה הרבה דלקות גרון , אוזניים,מחלת הנשיקה,ולפני שלושה שבועות אפתות קשות בכל הפה מלווות בחום גבוה שנמשך 8 ימים. בשבת בבוקר קם ,לא יכול לדרוך על הרגל,ראיתי נקודות אדומות.(לבת הגדולה שלי היה הנוך שנליין פורפורה כשהיתה בגילו,מלווה בבצקת במעי ,טופלה בקורטיזון ומאז עברו 8 שנים והכל בסדר) לכן חששתי שזו אותה המחלה.בבית חולים אישרו שמדובר באותה המחלה.אצלו זה מלווה בבצקת בכף רגל שמאל.בצקת בכף יד שמאל.הוא לא מסוגל ללכת בכוחות עצמו.כל בדיקות הדם ובדיקות השתן תקינות.שלשום התלונן על כאב בטן , הקיא , היינו בבית חולים ונתנו רק נורופן וזה חלף. אתמול בערב אפילו הצליח ללכת 10 דקות בשכונה . הבוקר קם , הבצקת שהיתה ברגל שמאל חלפה, אבל עכשיו יש בצקת בברך ימין , לא יכול ללכת שוב , הבצקת בכף יד שמאל קיימת ובנוסף יש בצקת בכף יד ימין - חדש מהבוקר .
רציתי להתייעץ ולשמוע את חוות דעתך , האם זה נורמלי משך הזמן ? כבר עברו 5 ימים.
האם זה נורמלי שהבוקר קם ומה שהיה ברגל שמאל עבר ועכשיו חזר שוב לרגל ימין ? ומהבוקר כף יד שמאל התנפחה ??? ושוב לא יכול ללכת .
אני מודאגת .
תודה , גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנוך שנליין פורפורה
פרופ` יוסף עוזיאל17/02/2010לגלית שלום
זה מהלך אופייני של הנוך שונליין עם תנודות מיום ליום. פרדניזון ניתן בד"כ למעורבות מעי משמעותית.
יש לעקוב בצורה הדוקה על ידי רופא הילדים או במסגרת אשפוזית או אמבולטורית לפי מצבו
פרטים נוספים אודות המחלה תוכלי למצוא באתר פרינטו
איחולי החלמה מהירה- למרות שהתקף יכול לארוך גם 2-3 חודשים
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותנינה09/02/2010
שלום, בתי בת ה-9 מתלוננת לאחרונה על כאבים בפרק כף היד השמאלי. היא אומרת שהיא לא נפלה או קיבלה מכה. ממה זה יכול לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות
פרופ` יוסף עוזיאל09/02/2010תתכן חבלה שאינה זוכרת, דלקת במפרק מסיבות שונות, ועוד.
מצע כי תיגשי לבדיקה אצל רופא הילדים
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי04/02/2010
שלום!
אני סובל משחיקת סחוס בברך שמאל
האם כדאי לבצע" זריקת כרבולת"
לברך אני בן 36 ,בעבר לקחתי למשך חודש מולטיפלקס השתמשתי במשחת טארומיל ,ובתוסף טיבטי המכיל את הנדרש, השאלה האם כדאי לעבור למגה גלופלקס או לעבור לזריקה, ועד כמה היא עוזרת , צילום הרנטגן שנעשה לפני 5 חודשים היה תקין אך אני מרגיש תחושה של עצם בעצם, הייתי מבצע ריצות בשטח {אספלט} רק אחר כך עברתי למשך 6 חודשים להליכון חשמלי בהתחלה זה התחיל בתחושת כאילו איזה שריר בקדמת הברך משוחרר ותקוע, לאחר מכן תחושת כאב בפיקה
הצילום רנטגן היה תקין ועתה תחושה של נגיעת עצם בעצם, כל חיי ביצעתי הליכות ריצות שחיה
אין לי סימנים חיצונים על הברך התחושה היא יותר פנימית ומציקה בעמידה ממושכת
האם ייתכן שבריצה על הליכון החשמלי החרפתי את המצב?
כיום אני מבצע תרגילי פיזותרפיה לחיזוק שריר התלת ראשי ועוד...
שאלה נוספת מה לגבי דיקור סיני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` יוסף עוזיאל04/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורטופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע כפות ידייםמאיה29/01/2010
שלום.
בזמן האחרון בכל לילה צבע כפות הידיים, האצבעות ,ומאחורי הציפורניים שלי משתנה לסגול[ - ממש סגול כמו סגול של נמק] .בהתחלה הידיים קרות אבל אח"כ הם מתחממות והצבע נשאר, רק כשאני קמה בבוקר הצבע עובר. יש לציין שעברתי סדרת בדיקות לפני חודש וחצי בשל חולשת שירים וכאבי מפרקים שיצאו תקינות. האם צבע הידיים המשונה יכול לרמז מדוע יש לי חולשת שרירים וכאבי מפרקים?
[אני בת 15 וחצי]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגל
ד``ר יונתן בוטבול29/01/2010גל שלום!
יש להיכנס יותר לגבי פרטי הארועים ולבחון האם דובר בתופעה הנקראת רינו, במידה וכן ייתכן ויש קשר לכאבים הבילתי ספציפיים שלך אני ממליץ שתיפני לראומטולוג ילדים בהקדם האפשרי
בתודה ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארתרלגיה נודדת ואנמיה בבן 9אמא רופאה25/01/2010
בני בן 9, בששת השבועות האחרונים שתי אפיזודות של מחלת חום עם כאבי ראש ושיעול, שחלפו ללא טיפול. בספירת דם ספירה לבנה תקינה כולל דיפרנציאל, אנמיה 10.4, טסיות תקינות. לציין פריטין גבוה. בשבוע האחרון התלונן על כאבים בברך, הברך נפוחה ונראה כי יש בה נוזל אולם ללא אודם - חלף תוך יום, היום התחיל להתלונן על כאבים במפרק אחת מאצבעות כף היד ושוב התמונה דומה.
אני דואגת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטרלגיה נודדת
ד``ר יונתן בוטבול26/01/2010שלום אמא דואגת
במידה והייתה נפיחות ברורה עם חום מקומי נראה שמדובר בארטריטיס ולא ארטרלגיה, לאור התמונה הנודדת יש לשלול ראומטיק פיבר בשלב ראשון ולעשות מספר בדיקות דם וייתכן אף אקו לב, בהמשך במידה והנושא נשלל והתסמינים ממשיכים מציע לפנות לראומטולוג ילדים להרחבת ברור רצוי להיבדק בעת הארועים של הארטריטיס על מנת לודא שאכן יש דלקת פרקים.
בתודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותנילי25/01/2010
שלום,
בני בן ה-7 הצטרף לאחרונה לחוג כדורגל. ומאז הוא מתלונן על כאבים בכף הרגל. אני פשוט לא יודעת אם לקחת את זה ברצינות כי הוא הולך ורץ והכל בסדר, אבל אחרי האימונים הוא מתלונן. איך אפשר לראות האם משהו באמת לא בסדר? יכול להיות שהוא פשוט לא רגיל לבעוט בכדור או משהו כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יונתן בוטבול26/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=198 id=link]אורטופדיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרסוללירז20/01/2010
ילדה בת 13 עם כאבים בקרסול שמאל שנמשכים כבר תקופה דיי ארוכה.
רופאה ערכה, בין היתר, בדיקות צואה.
אחת הבדיקות: PNEU.LGG עם ערכי יחוס 1/64:1/128+/
מהי מטרת הבדיקה ומה עלי להסיק מהתוצאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירז
ד``ר יונתן בוטבול26/01/2010לירז שלום רב
לא ברו לי מה זה pneumo lgg מציע שתיפני לרופא הילדים לראות מה הוא חיפש ואילו בדיקות שלח.
לגבי הכאבים בקרסול במידה ויימשכו מציעה שתראו אורטופד/ ראומטולוג ילדים.
בתודה
ד"ר בוטבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני17/01/2010
היי
אני עובד בתור ברמן קפה, אני עומד כל יום 10 שעות באותה נקודה
זה כבר חודשיים וחצי שאני סובל מכאבים בשני הברכיים באותה רמה.
אני שוחה מספר פעמים בשבוע על מנת להקל על הכאב.
מה זה יכול להיות ומה עלי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יונתן בוטבול18/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורטופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים בילדיםניבית12/01/2010
אני אמא לילד בן13. לאחרונה הוא כל הזמן מתלונן על כאבי ברכיים. הייתי רוצה לדעת איך אפשר לדעת האם מדובר בכאבי גדילה או במשהו רציני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים בילדים
פרופ` יוסף עוזיאל12/01/2010ניבית שלום
יש צורך בבדיקה פיסיקלית אצל רופא הילדים ובהמשך אורטופד או ראומטולוג
כאבי גדילה פחות שכיחים בגיל זה
חשוב לדעת לגבי אופי הכאב- תדירות- קשר למאמץ וכו
כל זה אצל הרופא הבודק
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטה במיפוי עצמות בעמוד השדרהנדב04/01/2010
שלום.
לבתי בת שנה וחצי בוצע מיפוי עצמות כי היה חשש לדלקת במפרק, אך התוצאה היתה קליטה בעמוד השדרה.
אנחנו לחוצים מאוד מה המשמעות של קליטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדב
ד``ר יונתן בוטבול04/01/2010נדב שלום
המיפוי לבד אינו מספק מספיק מידע, המיפוי למעשה מחולק לשני שלבים בשלב הראשון כשיש קליטה מדובר בזרימת דם מוגברת לאיזור שיכול להיות בגלל גורמים שונים החל מחבלה וכלה בזיהומים ברקמות רכות או בעצם, בשלב השני של הקליטה החומר נקלט ע"י העצם ומעיד על פעילות מוגברת של העצם שיכול להיות בגלל זיהום או בגלל גורמים אחרים לפעילות העצם.
יש לראות עד כמה הקליטה משמעותית ובאיזה שלב הקליטה בשילוב עם הממצאים בבדיקה הגופנית יישקל הצורך בהדמיה נוספת .
בתודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, זה כבר יותר ממה שידענו
נדב07/01/2010תודה אל תשובתך
אנחנו לא יודעים באיזה שלב של המיפוי היתה קליטה, זה לא רשום בטופס סיום אשפוז..
מבחינת הנתונים שיש לנו זה שCRP ירד תוך מספר ימים מ40 ל11, ללא טיפול תרופתי אז אנחנו מנחשים שזה סימן מעודד ויכול לרמז על כך שזו דלקת...
האם הגוף יודע להתגבר לבד על זיהום- ללא טיפול תרופתי?
האם יתכן שבר בעמוד השדרה שלא מודעים אליו?
אנחנו אמורים לקבל את הדיסק של המיפוי ואני מניחה שאם זה ניתן להגיע לייעוץ? לאיזה סוג רופא צריך להגיע לייעוץ עם ממצא כזה- ראומוטולוג? אורטופד? נוירולוג? מומחה במיפוי עצמות עם יש בכלל דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, זה כבר יותר ממה שידענו
נדב07/01/2010תודה אל תשובתך
אנחנו לא יודעים באיזה שלב של המיפוי היתה קליטה, זה לא רשום בטופס סיום אשפוז..
מבחינת הנתונים שיש לנו זה שCRP ירד תוך מספר ימים מ40 ל11, ללא טיפול תרופתי אז אנחנו מנחשים שזה סימן מעודד ויכול לרמז על כך שזו דלקת...
האם הגוף יודע להתגבר לבד על זיהום- ללא טיפול תרופתי?
האם יתכן שבר בעמוד השדרה שלא מודעים אליו?
אנחנו אמורים לקבל את הדיסק של המיפוי ואני מניחה שאם זה ניתן להגיע לייעוץ? לאיזה סוג רופא צריך להגיע לייעוץ עם ממצא כזה- ראומוטולוג? אורטופד? נוירולוג? מומחה במיפוי עצמות עם יש בכלל דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתכם
ד``ר יונתן בוטבול08/01/2010הגוף יכול להתגבר לבד על חלק מהזיהומים במיקרה של זיהומיים גרמיים הוא יזדקק לעזרה בצורת טיפול אנטיביוטי על מנת שלא ייגרם נזק, התמונה שאתם מתארים לא נראית זיהומית חידקית.
אפשרות טובה היא התיעצות עם ראומטולוג, במידה והוא יחשוב שיש צורך הוא יראה את דיסק המיפוי למומחה ברפואה גרעינית (המתמחים בקריאת מיפויים), אורטופד היא אופציה גם טובה במקרה הנ"ל.
בתתודה
ד"ר בוטבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לא מוגדרים אצל ילד בגיל 9סיגלית04/01/2010
סיפור קצת ארוך, בני בן ה-9 לפני כשנה באותה תקופה פחות או יותר סבל מכאבי ראש יחד עם תחושות כאב ועקצוץ ברגליים היינו אצל רופא המשפחה שבדק אותו ופסק שאין לו כלום. לפני יותר משבועיים בני התחיל לסבול שוב מכאבים בראש ולאחר מכן הבטן רגליים וידיים, רק לאחר שבועיים של כאבים שאני קצת מכה על חטא לקחתי אותו לרופא כי יום לפני שאלתי אותו לאחר שמששתי את גרונו אם כואב לו ואז הוא ענה שעכשיו כן, אצל הרופא נמצא שיש לו סטרפוקוק בלוע ולכן התחלנו טיפול אנטיביוטי של פניצילין כבר במשך ארבעה ימים, היום בערב כשצריך ללכת לישון למרות שכל היום הוא היה פעיל הוא התלונן שוב על כאבי ראש, רגליים, זרועות ובאצבעות הידיים וגם כאבי בטן (שאני משערת שזה מהאנטיביוטיקה), הדאגה שלי האם זו חלילה קדחת שגרון, מאחר והתחלתי כנראה את האנטיביוטיקה שבועיים באיחור ( בהנחה שהסטרפוקוק התחיל לפני שבועיים). או שמא זוהיא תופעה ראומטית שקיימת בעיקר אצל מתבגרים ונשים שאינה מזיקה לגוף שהתסמינים שלה מאפיינים אחד על אחד את מה שהבן שלי חש, כאבים בגפיים עליונים ותחתונים רגישות באיזורי הרכות כאבי ראש, שינה לא רגועה ובבקרים הוא קם מאוד עייף ללא רעננות אני לא זוכרת בדיוק את שם המחלה אני חושבת שזה נקרא פיברומיאלגיה. בבקשה אני צריכה יעוץ והכוונה בנושא.
נ.ב הילד שלי נבדק לפני כ-9 חודשים אצל קארדיולוג (בדיקת מעקב הכוללת גם אולטרסנד, עקב ניתוח שהוא עבר בגיל 4.5 של ASD) וברוך השם הכל בסדר.
תודה: סיגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגלית
ד``ר יונתן בוטבול04/01/2010סיגלית שלום רב
התסמינים של בנך אינם מתאימים לקדחת השיגרון ישנם קריטריונים של ג'ונס שכוללים נפיחות/כאבי מפרקים, פריחות ספציפיות, פגיעה לבבית וחום ועוד.
לגבי פיברומילגיה התסמינים בד"כ ממושכים וכוללים כאבים בלתי ספציפיים הפרעות שינה וממצאים ספציפיים בבדיקה הגופנית, על מנת להתקדם באבחנה יש להיבדק ע"י ראומטולוג ילדים.
מקווה שהועלתי
בתודה מראש
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במפרק הירךרחלי03/01/2010
שלום רב,
ביתי בת 10 סובלת מזה כשנתיים מכאבים במפרק הירך(עד כדי אשפוז).ב-u/s נמצא
כמות מועטה של נוזל והתעבות של הסינוביום,בצילום הכל תקין,בבדיקות דם גם תקין,
אציין כי הכאבים יכולים להיות לתקופה ממושכת שבין כמה ימים לשבוע ואף יותר,אחר כך
יש הפוגה של חודש בערך ושוב כאב,עקב כך הילדה צולעת.בביקור אצל אורטופד נמסר כי
"הבעיה אינה אורטופדית" הופננו לראומטולוג לברור. האם גם לדעתך,על סמך נתונים אלה,
יש לשלול על הסף את הבעיה האורטופדית מבלי להמשיך בבדיקות מעמיקות יותר,לדעתי,
למשל m.r.i ?
אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי
ד``ר יונתן בוטבול03/01/2010רחלי שלום!
נראה שהפניה לראומטולוג במקרה הזה היא רעיון טוב, יש לבדוק האם מדובר בהופעה ראשונית של מחלה ראומטולוגית ולקבל פרטים נוספים, בהתאם לאנמנזה(התשאול הרפואי) והבדיקה הגופנית יישקל הצורך בברור מעבדתי נוסף וייתכן אף הצורך ב-MRI .
תודה מראש
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 1.5 לא עומדת לסירוגיןנדב02/01/2010
שלום.
לפני חמישה ימים בתי בת 1.5 לפתע לא יכלה לעמוד. מהתבוננות ראיתי שמדובר בבעיה ברגל שמאל. למחרת בבוקר הבעיה חלפה, אך שוב חזרה בערב. אז הגענו למיון ושם בבדיקה התברר שCRP הוא 37
מאז עברנו מיפוי עצמות ואולטראסאונד ורנטגן שיצאו תקינים. בבדיקה חוזרת של ה-CRP יום למחרת שוב יצא 37
ואז היא שבה ללכת בהתחלה עם צליעה ולאחר מכן בלי בעיה כלל
יש לציין כי אין לה חום ולפני כשלושה שבועות היתה לה מחלת שלשולים והקאות.
על מה הדבר יכול להצביע?
האם יתכן שCRP יהיה כה גבוה מוירוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ד``ר יונתן בוטבול03/01/2010ליאת שלום
הסיבות לצליעה רבות ומגוונות כשהשכיחה ביניהם בילדים הנה טראומה, כאשר הצליעה מלווה בחום ובעליה במדדי דלקת יש לשלול תהליך זיהומי גרמי המיפוי נועד לשלול זיהום בעצם או במפרק אך גם הוא בגיל הצעיר אינו שולל ב-100%.
CRP הנו מדד דלקת מאוד לא ספציפי שיכול לעלות במחלות נוספות כולל מחלות וירליות אך הוא מדד לתהליך דלקתי כלשהו, ייתכן והממצא אינו קשור לצליעה אך במידה והצליעה ממשיכה יש לעשות הערכה מחודשת ובהתאם לשקול המשך ברור.
בתודה
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרסול בת 10נורית31/12/2009
ביתי בת 10 ילדה בריאה בד"כ משחקת כדורסל פעמיים בשבוע בנוסף לשיעורי הספורט בביה"ס, היא ילדה פעילה ואנרגטית. בחודשים האחרונים הופיעו כאבים בקרסול שמאל בחלק צדדי הפנימי ללא נפיחות או אודם. כאבים בעיקר בהליכה, הכאבים באים והולכים לעיתים יותר טוב ולעיתים פחות טוב עד כדי כך שלא יכולה לעשות כל פעילות גופנית ואז הולכת ללא דריכה מלאה אלא על החלק החיצוני של הקרסול. לתגובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקרסול
ד``ר יונתן בוטבול31/12/2009על ביתך להיבדק ע"י רופא הילדים שלה ובהמשך ע"י אורטופד לשלילת חבלה ,שבר מאמץ במידה ואין נפיחות מיפרקית נראה שכדאי להתחיל עם אורטופד עם צילום ממוקם לאיזור ובהתאם לממצאים להתקדם באבחנה ולבדוק האם יש צורך בהדמיה נוספת.
בתודה מראש
ד"ר בוטבול יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)